Herran juhlat syksyllä 2019

Toorakalenterin mukaan Herran juhlat syksyllä ovat:

Pasuunansoiton juhla 1.9. (on myös vuotuinen sapatti)
Suuri sovituspäivä 10.9. (on myös vuotuinen sapatti ja vuoden ainoa paastopäivä)
Lehtimajan juhla 15-22.9. (juhlan 1. ja viimeinen, 15. ja 22. päivät ovat sapatteja)

Eiköhän aleta juhlimaan!❤🌴🍎🍏📯

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juhlitaan vaan! Kyllä Lähi-idän matujen taikauskoa kannattaa juhlia paremman taikauskon puutteessa.

    • Anonyymi

      Messiaanisuus on ainoa kristinuskon muoto, jonka oppeja noudattamalla voi pelastua, koska se on ainoa kristinuskon lahko, joka ei opeta tekemään laittomuutta eikä tee laittomuutta.

      "Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon," (Ap.t 24:14)

      Laittomuus on porttokirkon synti, mikä estää sen oppeja noudattavat pelastumasta. Tämä lukee selvästi evankeliumissa, mutta paatuneilla porttokirkon jäsenillä on kivikovaksi paatunut sydän, jotta he ymmärtäisivät tämän asian merkityksen.

      "Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää." (Room 2:18)

      "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt 7:21-23)

      "Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja." (Room 2:27)

      Mitä tulee vanhurskauteen laista tai Paavalin tarkoittamaan omavanhurskauteen, niin kysymys on tietenkin siitä, että jos yrittää korvata uskonsa Jeesukseen noudattamalla yksittäisiä käskyjä sapatista ja ruokasäädöksistä yms., niin se ei vanhurskauta ketään, koska vanhurskaus edellyttää uskoa Jeesukseen Kristukseen. Paavali tarkoittaa nimenomaan tätä asiaa mm. Galatalaiskirjeessä.

      Sitten kun Paavali puhuu Roomalaiskirjeessään uskosta osallisille, hän ottaa puheeksi lain noudattamisen, koska seurakunnassa näytti olevan mm, sellaista, että jotkut harjoittavat homoseksuaalisuutta tai hyväksyvät sen harjoittamisen yms., vaikka Mooseksen laki kieltää moisen. Paavali opettaa, ettei lain lukemista seurakunnassa kuuntelevat ole vanhurskaita vaan ne, jotka myös noudattavat lakia. Vanhurskaus tulee aina lain noudattamisesta, jos täyttää myös lain käskyn uskoa Kristukseen.

      "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia." (Room 2:13)

      Paavali edellyttää siis tekoja, jotta Jeesukseen uskovat saavuttaisivat vanhurskauden. Sanottakoon tässä kohtaa selvyyden vuoksi vielä kerran, ettei teot riitä vanhurskauteen, jos ei usko Jeesukseen Kristukseen, kuten lakikin edellyttää. Paavalin tarkoittama omavanhurskaus on juuri sellaista lain tekojen suorittamista, joka tehdään ilman uskoa Jeesukseen Kristukseen, mutta lain noudattaminen uskossa häneen on aina vanhurskautta.

      Paavalin opetus on, ettei ihminen yksin pysty luopumaan synnin tekemisestä, vaan ihmisen tulee täyttyä Pyhästä Hengestä, jotta hän saisi voiman hylätä synnin tekeminen. Ihmisessä näkyy Pyhän Hengen vaikutus siinä, että hän uskonsa tähden lopettaa Mooseksen lain rikkomisen ja alistuu noudattamaan lakia. Jos ihminen on haluton noudattamaan lakia, niin hän on silloin lihassa ja Kristuksen armon ulkopuolella.

      "Lihan pyrkimykset tuottavat kuoleman, Hengen pyrkimykset elämän ja rauhan. Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua. Ne, jotka elävät turmeltuneen luontonsa mukaisesti, eivät voi olla Jumalalle mieleen...
      Jos elätte luontonne mukaan, te kuolette, mutta jos Hengen avulla kuoletatte syntiset tekonne, te saatte elää." (Room 8:6-8, 13)

      Teot ja usko ovat yhteydessä toisiinsa. Uskominen ilman lain tekoja on tekopyhää teeskentelyä. Usko pitää osoittaa lain teoilla, muuten ei ole uskoa. Tämän vuoksi Paavali sanoi, ettei lain lukemisen kuuntelijat ole vanhurskaita, vaan ne jotka noudattavat lakia.

      "Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi...
      Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:9,24)

      "Kun me tarkoin noudatamme tätä lakia, jonka Herra, meidän Jumalamme, on antanut, niin Herra katsoo meidät vanhurskaiksi.'" (5 Moos 6:25)

      "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut." (Matt 5:17,18)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe