Kirkko, uskonto ja järjestäytynyt rikollisuus

Anonyymi

Toisessa ketjussa kirjoitetaan:

<<No kun siinä seurkuntapaimenien jmstoiminnassa tuppaa olla aina se kiristyksen sivumaku siihen samaan pakettiin ujutettuna, että jos et usko tätä ja elä näin tai noin NIIN sitten sun käy kalpaten ainakin kuolemas jälkeen jos et usko ja tottele, mitä täällä selitetään.<<

Järjestäytyneen rikollisuuden tuntomerki wikipediasta:

<<Suomen rikoslaissa järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi määritellään vähintään kolmen henkilön muodostama, tietyn ajan koossa pysyvä ja rakenteeltaan jäsentynyt yhteenliittymä, joka toimii yhteistuumin tehdäkseen rikoksia, joista on säädetty enimmäisrangaistukseltaan vähintään neljän vuoden vankeusrangaistus, TAI JOS RIKOSNIMIKE ON KIIHOTTAMINEN KANSANRYHMÄÄ VASTAAN tai oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen.[1]<<

Onko Päivi Räsänen järjestäytyneen rikollisuuden jengijänen, joka vetoaa jengin jäsenyyteen ja sisäiseen kuriin ja järjestykseen viharikoksessaan?

Järjestätyneen rikollisuuden tuntomerkit (wikipedia):

<<Euroopan unioni määrittelee termin ”järjestäytynyt rikollisuus” yhdentoista ominaisuuden luettelolla. Luetelluista ominaisuuksista neljän pakollisen (kohdat 1, 3, 5 ja 11) sekä yhteensä kuuden kohdan on toteuduttava, jotta ryhmä täyttäisi järjestäytyneen rikollisuuden vaatimukset.

1. useamman kuin kahden henkilön yhteistyö
2. ryhmän jäsenillä omat määrätyt tehtävät
3. ryhmä toimii pitkän tai rajoittamattoman ajan
4. ryhmä käyttää sisäistä kuria
5. ryhmää epäillään törkeistä rikoksista
6. ryhmä toimii kansainvälisellä tasolla
7. ryhmä käyttää väkivaltaa tai muita uhkailukeinoja
8. ryhmä käyttää peiteyhtiöitä
9. ryhmä harjoittaa rahanpesua
10. ryhmä pyrkii vaikuttamaan poliitikkoihin, julkiseen hallintoon, tiedotusvälineisiin, oikeusviranomaisiin tai talouselämän edustajiin
11. ryhmän toiminnassa taloudellisen hyödyn ja/tai vallan tavoittelu on määräävänä tekijänä.<<

Pakolliset kohdat täyttyvät selkeästi, lisäksi tarvitaan vielä kaksi kohtaa. Ne löytyvät helposti näistä, kun ryhmän jäsenillä on määrätyt tehtävät, ryhmä käyttää sisäistä kuria, ryhmä toimii kansainvälisellä tasolla, ryhmä käyttää uhkailua (helvetin tuli ja tuomio) ja pyrkii ehdottomasti vaikuttamaan poliitikoihin, julkiseen hallintoon jne.

Vanhollislestadiolaisethan ovat tunnetusti määrääviä tekijöitä liike-elämässä, ja määrätyllä alueella heillä on mafiavalta jäseniinsä kuluttajina kuin myös liike-elämäympyröissä.

Heille myös uskontonsa perusteella kuuluu valtion johtaminen (Rovaniemen yliopiston tutkimus, Kahden valtakunnan kansalaiset).

Ainoa mistä ei ole tietoa, on tuo kohta rahanpesusta ja peiteyhtiötoiminnasta - kaikki muut kohdat täyttyvät. Mihin muuten kirkko on sijoittanut varansa, käyttääkö veroparatiisiyhtiöitä?

Se tiedetään, että kirkko on Suomen neljänneksi varakkain yhtymä tai firma, miksi sitä nyt sitten virallisesti kutsutaankin.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monissa lahkoissahan tuo on nimenomaan noin. Kirkossa käyntihän on maksutonta kukaan ei kysy oletko jäsen ja kolehtiin ei ole pakko osallistua.

      • Anonyymi

        "Monissa lahkoissahan tuo on nimenomaan noin. Kirkossa käyntihän on maksutonta"

        Höpö höpö. Kirkon jäsenet maksavat joka kuukausi kirkollisveroa. Kun taas muut seurakunnat toimivat vapaaehtoisella rahoituksella. Kukaan ei tiedä annatko vai etkö. Eikä myöskään kysele perään.

        Pakko taitaa löytyä joiltakin ihmisiltä omien korvien välistä. He ymmärtävät kaiken puheen vaatimuksena tai syyllistävänä. Sitä on vaikea ymmärtää, kun ei itse satu olemaan sellainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Monissa lahkoissahan tuo on nimenomaan noin. Kirkossa käyntihän on maksutonta"

        Höpö höpö. Kirkon jäsenet maksavat joka kuukausi kirkollisveroa. Kun taas muut seurakunnat toimivat vapaaehtoisella rahoituksella. Kukaan ei tiedä annatko vai etkö. Eikä myöskään kysele perään.

        Pakko taitaa löytyä joiltakin ihmisiltä omien korvien välistä. He ymmärtävät kaiken puheen vaatimuksena tai syyllistävänä. Sitä on vaikea ymmärtää, kun ei itse satu olemaan sellainen.

        ""Monissa lahkoissahan tuo on nimenomaan noin. Kirkossa käyntihän on maksutonta""

        Kirkon piirissä pakko-otetaan rahaa veron muodossa ihmisiltä, mutta vapaissa suunnissa kaikki rahan anto on vapaaehtoista eikä köyhemmät näin ollen tarvitse antaa ollenkaan. Heitä päinvastoin autetaan.


    • Anonyymi

      Verrataan tilannetta liivijengeihin.

      Onko uskovaisilla - kirkkojengiin - kuuluvilla tunnustettavissa olevia ryhmäsymboleja, jotka olisivat 'elimellinen osa järjestön vallankäyttöä'? Rituaalit, vaatteet, esineet, tunnukset? Pitääkö kirkko huolen julkisuuskuvastaan muiden jengien tavoin?

      <<Jengiliivit ja muut ryhmän symbolit ovat elimellinen osa United Brotherhood -järjestön vallankäyttöä United Brotherhood pitää tarkasti huolta myös julkisuuskuvastaan muiden rikollisten liivijengien tavoin, kertoo rikosylikomisario Christer Ahlgren keskusrikospoliisista.

      Rikollisissa liivijengeissä liivejä käytetään osoituksena jengin jäsenyydestä, Ahlgrenin mukaan väkivallan uhan ja pelon ilmapiirin luomiseksi. Kantamalla väkivallan käytöstä tunnetun ryhmän tunnuksia jengiläiset viestivät, että myös heitä tulee varoa. Väkivallalle on voinut olla hankala löytää todistajia, jos tekijällä on ollut päällään järjestön tunnukset. .. jäsenyyttä ei peitellä, sillä ... käyttö tuo kantajalleen tietynlaista valtaa ... ja ryhmän tunnukset voivat olla myös kiinnostusta lisäävä seikka, joka saa hakeutumaan jengin piiriin, Ahlgren sanoo.

      – Se voi olla joillekin vetovoimatekijä, hän arvelee.<<

      Antavatko papin musta kaapu ja liperit jonkilaisen erityisen tunteen taivaallisesta vallankäytöstö?

      Soluttautumista muiden joukkoon ja viattoman kuvan antamista?

      <<Jengi esiintyi festareilla

      MTV Uutisten tietojen mukaan viime heinäkuussa United Brotherhoodin liiveihin pukeutuneet miehen nousivat Mikkelissä järjestetyn Infinity RapFest -tapahtuman lavalle esiintymään itsekin jengiliiveihin pukeutuneen rap-artistin rinnalle.<<

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-kohuotsikoihin-noussut-united-brotherhood-ryhman-merkit-ovat-vallan-ja-maineen-lahde-liiveista-apua-myos-rikosten-teossa/7545854#gs.3emvk6

      Auttaako papisvirka tai papinkaapu mm. erityisen luottamuksen rakentamiseen, jos on pahat aikeet mielessä?

      • Anonyymi

        <<Auttaako pappisvirka tai papinkaapu mm. erityisen luottamuksen rakentamiseen, jos on pahat aikeet mielessä?<<

        Samaa tietysti voi kysyä etenkin poliisista? Muistanette sen tapauksen, kun poliisi noukki kadulta kotoa karanneen alaikäisen tytön ja vilautti virkamerkkiä luottamuksen rakentamiseksi, vei asuntoonsa ja raiskasi tytön. Sai pitää jopa virkansa tämän jälkeen.

        Muistan tämän tapauksen siitä, kun poliisiylijohtaja Paatero antoi haastattelun otsakkeella, että pitäisikö poliisia rankaista tahallaan tehdystä rikoksesta. Minulle ei auennut tuolloinkaan, että mikä sitten on se vahingossa tehty rikos, josta ei missään nimessä tarvitse rankaista?! Ja oliko tässä nyt sitten kyse vahingossa vai tahallaan tehty rikos?!


    • Anonyymi

      <<Kirkolla jättiomaisuus

      Yhteenlaskettujen tilinpäätös- ja tasetietojen mukaan vuonna 2007 kirkon varallisuuden tasearvo oli noin kolme miljardia euroa.

      Summasta 800 miljoonaa euroa oli likvidejä kassavaroja, josta käteistä oli 255 miljoonaa ja 542 miljoonaa euroa oli kiinni erilaissa osakkeissa, osuuksissa ja arvopapereissa.

      Vastaavan kokoiset taseet löytyvät muun muassa SOK:lta ja Rautaruukilta.

      Tase ei kuitenkaan mittaa kirkon omaisuuden käypiä arvoja, joten kirkon omaisuus on todennäköisesti selvästi tasearvoja suurempi.<<

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kirkolla-jattiomaisuus/2105340#gs.3f7hha

      Tämä on siinä mielessä uskomatonta, koska Suomen valtiolta budjetoidaan lisää rahaa kirkolle, jos kirkkoa kohtaa jäsenkato ja kirkollisveron menetyksiä. Mihin kirkko tarvitsee tällaisia jättimäisiä omaisuuksia?! Eikö tämä edusta ahneutta?

      • Anonyymi

        Eräs ahneudenmuoto on ollut sekin , kun kirkko on perinyt kirkollisveroa myös yrityksiltä. Onko se vielä voimassa, vai jo poistunut?


    • Anonyymi

      Kyllä minä olen käynyt Kirkossa ehtoollisella, vaikka en ole kymmeneen vuoteen kuulunut, eikä kukaan ole mitään kysynyt.

    • Anonyymi

      Paha saa palkkansa, eikö se näin ollut. Enempää en osaa sanoa.

    • ”Onko Päivi Räsänen järjestäytyneen rikollisuuden jengijänen…”

      Ei todellakaan. Ei pidä sotkea asioita toisiinsa. Hyvin keskeisiä tunnusmerkkejä ovat nämä:

      5. ryhmää epäillään törkeistä rikoksista
      7. ryhmä käyttää väkivaltaa tai muita uhkailukeinoja
      8. ryhmä käyttää peiteyhtiöitä
      9. ryhmä harjoittaa rahanpesua

      Todellakaan tuollaiseen viittavaakaan ei ole ollut.
      ”Vanhollislestadiolaisethan ovat tunnetusti määrääviä tekijöitä liike-elämässä, ja määrätyllä alueella heillä on mafiavalta jäseniinsä…”

      Ei edes heillä ole mitään tuollaista, sillä väkivaltaa yms. ei käytetä. Enemmän heillä on ”hyvä veli” systeemi, eli suositaan omia liiketoimissa. Se taas ei ole kiellettyä.

      ”Se tiedetään, että kirkko on Suomen neljänneksi varakkain yhtymä tai firma, miksi sitä nyt sitten virallisesti kutsutaankin.”

      Mistä sinä tuollaisen tiedon olet saanut. Vuonna 2017 suurimpia olivat Nokia, Neste, Kesko, Stora Enso, Upm, Kone,. Varma, Sok, Sampo group, Ilmarinen, St1 jne…

      Stora Enso ja UPM Kymmene ovat neljännellä sijalla ja kun liikevaihtoja tarkastellaan niin Stora Enson liikevaihto oli 10,04 miljardia euroa ja UPM Kymmenen liikevaihto oli 10 miljardia euroa. Kirkolla se lienee sellaista miljardin luokkaa – eli aika vaatimatonta näihin verraten.

      • Anonyymi

        TÄH?! Laitoin mummonmuorin kirjoitukseen TÄYDET TODISTEET JOKA kohdasta, ja niin katosi kuin.... Se siitä totuudesta. Pelkkää valhetta kaikki.


      • Anonyymi

        Jahas, olen sensuurissa lähti seuraavakin - liittyen tuohon 'neljäsä' asiaan - kirjoitus. Kertoo nyt sitten uskovaisista aika paljon tämä tarve poistaa totuuksia.


      • Anonyymi

        Huomautan ohimennen innokkaalle modelle, että totuus ei sitten pala tulessakaan, vaikka ne nyt tältä mitättömältä suomi24 palstan osiosta sensuroitaisiin, mutta jo sensuurintarve kertoo melko paljon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        TÄH?! Laitoin mummonmuorin kirjoitukseen TÄYDET TODISTEET JOKA kohdasta, ja niin katosi kuin.... Se siitä totuudesta. Pelkkää valhetta kaikki.

        ”…TÄYDET TODISTEET JOKA kohdasta, ja niin katosi kuin.... Se siitä totuudesta.”

        No, kerkesin kyllä lukea ne, ja todellakaan eivät olleet täydet todisteet. Sitä en tiedä, miksi poistettiin – mielestäni ei ollut poistoon aihetta.


    • Anonyymi

      Paremmin sopisi kuitenkin: kirkko, uskonto ja maataloustuki.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe