Kyllä minä ihmettelen

Anonyymi

Koko maailma änkyttää rahanpuutetta, ja velan paljoutta. Kukaan ei edes kysy, kuka perhana vei rahat. Oliskohan aika luopua kokonaan rahan käytöstä, ja keksiä joku muu parempi keino, ja velat häviää kaikilta. Rikkaitten rahankerääjien naamat olisi näkemisen arvoisia ja maailma pelastuu.

4

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suurta kusetustahan koko raha on. Sen tie vain saattaa hyvinkin loppua, sillä ainoat asiat jotka ovat tarpeellisia on, ruoka, asunto ja terveys.

    • Oleellisempi kysymys kuin se, kuka vei rahat on se, mistä tämä kaikki raha on oikein tullut.

      Nykyinen rahajärjestelmähän on kokonaan kadottanut kontrollin rahan määrään. Kukaan ei tiedä paljonko dollareita tai euroja on. Korkopolitiikasta puhutaan, koska rahan määrää ei voi enää kontrolloida ja siksi keskuspankit yrittävät vaikuttaa lainarahan hintaan.

      Pankit luovat lainaamalla rahaa ja suurin osa rahasta joka "markkinoilla" liikkuu on velkarahaa. Koska raha on digitaalista ja pankkien vakavaraisuusvaatimus on alle 100%, pankki voi lainata enemmän kuin siellä on talletuksia ja lainattu raha päätyy osin taas talletukseksi samaan tai eri pankkiin, jota vastaan voi lainata lisää jne ja näin rahaa syntyy tyhjästä.

      Ja suurin osa "markkinoista" on vedonlyöntiä. Kauppaa käydään esimerkiksi futuureilla, jotka oikeuttavat tietyn valuuttamäärän tai osake-erän tai öljylastin tai viljamäärän ostoon ennalta määrättyyn hintaan ennalta määrättynä ajankohtana. Jos hyödykkeen hinta on alempi mitä futuurin takuuhinta, niin futuuri on arvoton. Jos todellinen hinta on korkeampi futuuri on arvokas.

      Esimerkiksi vilja-futuureissa liikkuu enemmän rahaa kuin varsinaisessa viljakaupassa. Käytännössä lyödään vetoa esimerkiksi siitä, mitä vehdätonni maksaa ensi kesäkuussa. Pieni osa viljafutuurien ostajista haluaa turvata niillä omaa liiketoimintaansa (leipomot, panimot jne), mutta pääosa viljafutuurikaupasta käydään spekulanttien kesken, joilla ei ole koskaan aikomustakaan ostaa viljaa, vaan he myyvät paperin eräpäivänä viljaa oikeasti tarvitsevalle, jos sillä on silloin arvoa.

      Kun maailmantalous on paljolti sitä, että velkarahalla harrastetaan uhkapeliä, niin kannattaisiko olla huolissaan?

      • Anonyymi

        He siis ostavat ilmaa, myyvät ilmaa ja lyövät vetoa ilmasta eli tyhjästä. Kun eräänä päivänä tietokoneet sammuu niin loppuu ilmasta maksaminen ja ilmalla rikastuminen. "Silloin he purevat rikki kielensä tuskissansa." Näin lukee Raamatussa. Yhtäkkiä miljardööri ei omista centtiäkään.

        Joten turha heille on olla kateellinen. keskittykää vain pärjäämään oman elämänne kanssa ja realisitisen omaisuuden kanssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        He siis ostavat ilmaa, myyvät ilmaa ja lyövät vetoa ilmasta eli tyhjästä. Kun eräänä päivänä tietokoneet sammuu niin loppuu ilmasta maksaminen ja ilmalla rikastuminen. "Silloin he purevat rikki kielensä tuskissansa." Näin lukee Raamatussa. Yhtäkkiä miljardööri ei omista centtiäkään.

        Joten turha heille on olla kateellinen. keskittykää vain pärjäämään oman elämänne kanssa ja realisitisen omaisuuden kanssa.

        Finanssitalous on yhdenlainen ketjukirje-malli, joka toimii, niin kauan kun kaikki (tai kyllin suuri enemmistö) uskovat että muutkin uskovat ja jatkavat ketjukirjettä.

        Se, miten tästä voisi peruuttaa takaisin rahan määrän säätelyyn on minullekin täysi arvoitus. Ehkä se on mahdotonta ja pitää vain toivoa että seinään ei törmätä meidän elinaikanamme.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe