ISIS-terroristijohtaja Abu Barkr - al Baghdadi tapettiin - syntyykö koston kierre?

US ottaa roolikseen tappaa terroristeja - näin elävät koston kierre ja syyn ja seurauksen lait



ISIS syntyi mitä todennäköisimmin US-hyökkäyksen seurauksena Irakiin 2003. Tuolloin US välillisesti eliminoi Irakin sinällään laillisen johtajan - Saddam Husseinin. Näin Husseinin hyvin ylläpitämä vankka armeija ja sen johtajat jäivät "heitteille" ja virattomiksi - ei osattu nähdä toimettomuuden aiheuttamaa tapahtumasarjaa, josta ISIS sai syntysanansa.

Näin voimme todeta Yhdysvaltojen itse osaltansa synnyttäneen ISIS-terrorijärjestön, jota vastaan oli sitten taisteltava mitä moninaisimmin keinoin - muun muassa kurdien avulla Syyriassa. Molempiin maihin, niin Irakiin kuin Syyriaan US hyökkäsi ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa ja mandaattia. Syyrian pakolaisaallot ovat täällä EU-Euroopassa hyvin hankalaksi koettu ilmiö.

Saddamin teloituksen jälkeen Irak vaipui kaaokseen ja oli US-miehityksessä yli 10 vuotta. Nyt uudestaan Irak on vaipumassa mielenosoitusten ja mellakoiden osalta kaaokseen - ei ole jäljellä Saddamin kovaa kuria ja järjestyksen ylläpitoa.



Seuraavana oli vuorossa Libya vuonna 2011, jonne USAF hyökkäsi raskain ilmapommituksin; täyttä US-motiivia hyökkäykselle ei ole, ainakaan läntisessä laatumediassa esitetty. Se tiedetään, että Suomen silloinen ulkoministeri, kokoomuslainen Alexander Stubb haikaili Suomen ilmavoimien Hornettien lähettämisestä Libyan taivaalle ja sekin tiedetään, että US invaasio Libyaan välillisesti eliminoi Libyan laillisen ja itsevaltaisen johtajan Muammar Gaddafin. Tämän järjestyksen ylläpitäjän teloitus ajoi myös Libyan kaaokseen ja nykyään pakolaisaaltojen erääksi lähtömaaksi - kohden EU-Eurooppaa.



Vuonna 2013 US CIA aloitti salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen ja samalla tuolloinen US-presidentti Barack Obama antoi ohjeet Libyan laillisen johtajan Bashar al-Assadin eliminoimiseksi Libyan johtajuudesta. Myöhemmin uusi US-presidentti Donald Trump peruutti CIA-aseistamisohjelman ja myös al-Assadin eliminoimistavoitteen. Venäjä oli tullut kutsutusti mukaan vuonna 2015. US on edelleen Syyriassa - ja ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa tai mandaattia.



US erikoisjoukot kävivät tappamassa al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin, koska hänen tiedettiin olleen osallisena 9/11-terrori-iskussa. Al-Qaida on osoittanut nyt heräämisen merkkejä ja sen yksi koti - Afganistan on edelleen sisäisen väkivallan kourissa ja US sen alueella sotakoneineen vieläpä niin, että "kriisinhallinnan" muuttuessa Nato-operaatioksi on siellä mukana myös suomalaiset sotilaat - konfliktin osapuolena! Afganistanin toinen ulkoinen sota on US' n osalta kestänyt jo pidempään kuin kuuluisa tv-sota Vietnam, josta US vetäytyi kansakuntansa vaateesta - turhana sotana, joka otti yli miljoonalta hengen, joukossa 50 000 amerikkalaista sotilasta.



Nyt läntinen media väittää, että US kävi tappamassa Trumpin salaisesta käskystä myös ISIS-johtajan - mystisen Abu Bakr al-Baghdadin. ISIS on henkitoreissaan - järjestäytyneenä ja vankileireillä muun muassa kymmenkunnan suomalaisen kanssa, joille on syntynyt kolmisenkymmentä lasta. Nyt jää nähtäväksi miten totuudenmukainen tuo al-Baghdadin tappo on - Osamankin osalta kerrottiin vain, että ruumiin tuhkat siroteltiin mereen tuntemattomaan paikkaan - US-lentotukialukselta. Venäjäkin kertoi, että al-Baghdadi olisi jo aiemmin tapettu?



Millaisia seurauksia kostonkierteenä voi syntyä näistä terroristien tappajaisista? Sille me emme mahda mitään, että niin bin Ladenilla kuin al-Baghdadilla on myös kannattajansa. Olisiko tässä syytä perehtyä nyt tarkoin syyn ja seurauksen lakeihin ja tutkia miksi al-Qaida ja ISIS-syntyivät ja mikä on niiden todellinen tavoite ja miksi?

...
7228

44

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Peräkammarin turjake taas vauhdissa.
      Jenkkejä perättömästi haukkumalla saa näköijään elämän.

      • Anonyymi

        Taitaa uutis toimitus tänä aamuna olla Keisari Aarnion läkkeissä.
        Isis johtaja haudattu mereen UUtis kuvat näyttää kuinka räjähdys on repinyt betonia kappaleiksi. Onko mitään näyttöä jäänyt mistään pelkkä Boxsahdus.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa uutis toimitus tänä aamuna olla Keisari Aarnion läkkeissä.
        Isis johtaja haudattu mereen UUtis kuvat näyttää kuinka räjähdys on repinyt betonia kappaleiksi. Onko mitään näyttöä jäänyt mistään pelkkä Boxsahdus.

        Mihin Sinä uutisoinnissa luotat?


      • Anonyymi

        Aika pätevä turjake


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin aloittajan väitteet saavat ketjussa täystyrmäyksen.

        Avaaja tuntuu riepottelevan mielin määrin noita älämölistejä!


      • Anonyymi

        Varsinainen mediaaninen huippupiikki - lähes infernaalinen us-hypetys, liki messiaaninen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin aloittajan väitteet saavat ketjussa täystyrmäyksen.

        Mitkä väitteet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin aloittajan väitteet saavat ketjussa täystyrmäyksen.

        Saksassa otettu kiinni terroristikandidaatti - valmisteli jotain -uutinen kertoo, liittyykö tähän - emme tiedä, vielä.


      • Anonyymi

        Eikö usa murhannutkaan Baghdadia?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Edes trollikirjoituksen otsikko ei vastaa suollettua propagandaa. Ei jatkoon.


    • Anonyymi

      Voisimme kysyä onko maailma rauhoittunut kaikkien näiden amerikkalaisten tappamien, suoraan tai välillisesti tapattamien johtajien/ terroristijohtajien jälkeen:

      1) Vuoden 2003 US-hyökkäyksen ja miehityksen yhteydessä Irak ja Saddam Hussein ...

      2) Libyan 2011 USAF-ilmapommitukset ja Muammar Gaddafi ...

      3) Osama bin Ladenin tapon jälkeen ...

      (4) Entä 2013, kun US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten CIA-aseistamisoperaation ja tarkoituksena oli Syyrian laillisen johtajan Bashar al-Assadin eliminoiminen, jonka tiettävästi US-preisidentti Donald Trump perui ...

      Ja nyt:

      5) Väite ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin murha (suunniteltu tappo), jonka sivussa menetti ainakin kolme hänen lastaan henkensä (uutinen on ilmaistu al-Baghdadin itsemurhana pommivyöllä ja kolme lastaan vierellä). Mikä on totuus, sen tietävät vain nuo US-erikoissotilaat, jotka tulittivat ja pommittivat paikan maan tasalle.

    • Anonyymi

      Otsikon nimi on väärin

      Abu Bakr al-Baghdadi on oikein

    • Anonyymi

      Ajatuksia herättävä aloitus. Onkohan avaaja ollut alueella ja kenen lukuun!?

      • Anonyymi

        Tuskin, mutta kyllä sieltä joku toinen hullu löytyy.


    • Anonyymi

      Hesarista

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006289275.html
      .
      Juttu on kuin Hollywood elokuvan ylistys - amerikkalaisittain lujaa päättäväisyyttä - rehtiä oikeudenmukaisuutta, ja se koira [!] - joka on aina mukana hellyttävään isänmaallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen saakka liki kaikissa Hollywood sankaritarinoissa.

      Tässä unohtui muutama seikka, jotka ovat tarinan synkempi vastapuoli - ne unohdetaan tässä ylistyksessä - Abu Bakr al-Baghdadi uutisen mukaan räjäytti itsensä - ja kolme täysin viatonta lasta mukana. Tosin tämä meidän on vain uskottava, sillä vain nuo erikoistaistelujoukot ja koira tietävät mikä oli totuus.

      Sekin tiedetään, että sankaritarinassa menetti henkensä (tapettiin 5-7 muuta henkilöä; miten ja keiden toimesta - sitäkään ei tiedetä) ... Erikoisjoukot ottivat al-Baghdadin jäljelle jääneet lapset vangeiksi - ja veivät varmaan tuntemattomaan paikkaan.

      Itse al-Baghdadin jäännökset dna-sekventoitiin ja pommiräjähdyksen jälkeensä jättämät osaset haudattiin mereen - tuntermattoman paikkaan - kuten Osama bin Ladenin. Näissäkin kohdin meidän on vain luotettava US-sotilaiden tietoihin - ja ainakin läntinen perinnemedia näyttää luottavan täysin sotilaiden ja viranomaisten julkituomiin tietoihin.

      Sekin jo nähtiin, kuinka US-presidentti Donald Trump omi tuon verityön edukseen, liki haltioituneena ilmiasuna - "katsoin kuin elokuvaa" (ilmeisesti koiraan oli kiinnitetty kamera, jonka kuvaa sitten ihasteltiin Valkoisessa talossa.

      Vaikka al-Baghdadi oli kuinka verenhimoinen ja julma - ei olisi arvannut että vapauden messianiteetista - Yhdysvalloista ilakoidaan näin korkealta taholta sankarillista kertomusta - kuinka tappokone kävi hoitamassa homman - vaikka olemme tietojen osalta täysin US-sotilaiden ja viranomaisten armoilla - ollako totta vai ei!

      Toivokaamme nyt joukolla täältä Euroopasta, ettei tästä kehuskelusta synny kostonkierrettä - 9/11 terroriteon jälkeen juuri eurooppalaiset ovat noita veritekoja kokeneet - jopa meidän Turkukin jo.

      • Anonyymi

        Käy hakemassa fobioihisi lisää mömmöjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käy hakemassa fobioihisi lisää mömmöjä.

        Onx sun dozetti tyhjänä?


    • Anonyymi

      Melkoista uutisoinnin ja informoinnin, jopa ilakointia, miksi? Olisi otettava huomioon, että US-erikoisjoukkojen taisteluhyökkäyksessä kuoli mahdollisesti täysin osattomia ja viattomia henkilöitä. Se, että US ilmaiseen Abu Bakr al-Baghdadin siepanneen kaksi lastaan ihmiskilviksi - on uutisointina vain hyökkääjän kertomus. Emme tiedä puolueetonta tarkastelua asiaan - olemme täysin US Armyn Delta Force joukkojen tietojen varassa.

      Miksi tälle todennäköisesti ulkoisia ja viattomia - joka tapauksessa alaikäisiä lapsia tappanut hyökkäys uutisoidaan näin suuresti palstatilaa antaen. Tämä juttu on muun muassa HS' n ehkä 7-8 juttu, jossa on lopulta suunnilleen sama poljento, ehkä hienostuneesti yksityiskohdiltaan muutettu, lisätty tai poistettu.

      Se että al-Baghdadi oli hyvin väkivaltaisen terroristijärjestön oletettu ylin johtaja, ei anna aihetta näin laajaan "riemuun", jossa US-presidentti Donald Trump kehuskelee katselleensa seikkailuelokuvaa. Näyttäisi siltä, että media hyväksyy pureksimatta US Armyn antamat tiedot sen omasta hyökkäyksestä.

      Voisimme arvata, etteivät he riemusta kiljuen kertoisi sotilaidensa tappaneen suoralla rynnäkkökivääritulella niin al-Baghdadin kuin hänen kaksi-kolme lastaan. Tuskin se kerrottaisiin, vaikka se olisi totuuskin.

      Tämän tyyppinen informaatio saattaa laukaista kostonkierteen, sillä tosiasia on sekin, että ISIS-järjestöllä on kannattajansa ja he saattavat olla toimissaan hyvinkin fanaattisia. Jjo meillä Suomessakin on kokemusta mitä merkitsee silmitön väkivalta, jopa osattomia kohtaan, kun aiheena oli Syyrian, ISIS-järjestön tai jonkin muun kapinallisryhmän tapahtumat (Turun puukkotapahtumat).

      Olisiko käytettävä malttia, miten kerrotaan, mitä kerrotaan ja miten tarkistetaan saatua tietoa. Tässä tarkistaminen lienee mahdotonta, koska tieto on tiukasti tekijöiden käsissä. Jää nähtäväksi saadaanko koskaan amerikkalaisten erikoissotilaiden vangiksi ottamat ihmiset kertomaan tapahtumista, ja mitä heille on ennen vapaaksi pääsyä tehty!

      Kirjoitteluun antoi aihetta tämä linkki
      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006291192.html - (maksumuuri?)

      • Anonyymi

        Lässy lässyn ja seliseli.
        Typerää luulottelua.

        Selvästi et tiedä mikä mies al-Baghdadi oli. Luetun ymmärtämisesi on heikko: kun al-Baghdadi otti lapsia mukaansa kilviksi ja räjäytti sekä heidät että itsensä niin hän on se murhaaja.

        Media ei hyväksy tai hylkää esitettyä asiaa vaan uutisoi siitä.

        Turun puukkoiskustakaan et tiedä mitään. Puukottaja oli marokkolainen yksittäinen toimija eikä hänellä ole mitään kytköstä Isikseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lässy lässyn ja seliseli.
        Typerää luulottelua.

        Selvästi et tiedä mikä mies al-Baghdadi oli. Luetun ymmärtämisesi on heikko: kun al-Baghdadi otti lapsia mukaansa kilviksi ja räjäytti sekä heidät että itsensä niin hän on se murhaaja.

        Media ei hyväksy tai hylkää esitettyä asiaa vaan uutisoi siitä.

        Turun puukkoiskustakaan et tiedä mitään. Puukottaja oli marokkolainen yksittäinen toimija eikä hänellä ole mitään kytköstä Isikseen.

        Täsä kohdin on vain tappajaporukan lausunnot todisteina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täsä kohdin on vain tappajaporukan lausunnot todisteina.

        Tässä kohdin tappamisväitteet ovat vain trolliarmeijan limanuljaskan jenkkifobismia.

        Kun Putinia syytettiin Novichokin käyttämisestä vastustajiensa eliminointiin riekuit syyttäjän todistustaakasta.
        Nyt vain kukaan ei ole syyttänyt jenkkisotilaita yhtään mistään - eikä tule koskaan syyttämäänkään. Abu Bakr al-Baghdadi oli nääs terroristijärjestö Isiksen johtaja, joka pitikin ottaa kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä kohdin tappamisväitteet ovat vain trolliarmeijan limanuljaskan jenkkifobismia.

        Kun Putinia syytettiin Novichokin käyttämisestä vastustajiensa eliminointiin riekuit syyttäjän todistustaakasta.
        Nyt vain kukaan ei ole syyttänyt jenkkisotilaita yhtään mistään - eikä tule koskaan syyttämäänkään. Abu Bakr al-Baghdadi oli nääs terroristijärjestö Isiksen johtaja, joka pitikin ottaa kiinni.

        Ymmärtääkseni jenkit eivät ole limanuljuskoita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lässy lässyn ja seliseli.
        Typerää luulottelua.

        Selvästi et tiedä mikä mies al-Baghdadi oli. Luetun ymmärtämisesi on heikko: kun al-Baghdadi otti lapsia mukaansa kilviksi ja räjäytti sekä heidät että itsensä niin hän on se murhaaja.

        Media ei hyväksy tai hylkää esitettyä asiaa vaan uutisoi siitä.

        Turun puukkoiskustakaan et tiedä mitään. Puukottaja oli marokkolainen yksittäinen toimija eikä hänellä ole mitään kytköstä Isikseen.

        Huuteli ennen iskuaan heille tuttuja säveliä, joita ei täällä voi toistaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtääkseni jenkit eivät ole limanuljuskoita!

        Hyvin ymmärrät - Venäjän trolliarmeijasta niitä sitten löytyykin. Lue Jessika Aron kansainvälisesti arvostettukin kirja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuteli ennen iskuaan heille tuttuja säveliä, joita ei täällä voi toistaa!

        Falcon Rock Me Amadeus...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin ymmärrät - Venäjän trolliarmeijasta niitä sitten löytyykin. Lue Jessika Aron kansainvälisesti arvostettukin kirja.

        Luettu. Toivoisin puolueetonta ammattilastutkimusta miten totta nuo Aron tekstit ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luettu. Toivoisin puolueetonta ammattilastutkimusta miten totta nuo Aron tekstit ovat.

        Ei se mikään romaani ole.
        Et siis ymmärtänyt siitä mitään - fiksumpi tarkastaisi lähdeluettelon.
        No tuskin edes luit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se mikään romaani ole.
        Et siis ymmärtänyt siitä mitään - fiksumpi tarkastaisi lähdeluettelon.
        No tuskin edes luit

        Onko siis Aron tekstit tarkastettu puolueettomien ammattilaisten toimesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko siis Aron tekstit tarkastettu puolueettomien ammattilaisten toimesta?

        Älytöntä älämölötystä - nyt trollit (= avaaja) riekkuvat Aron kirjaa kuin akateemista tutkimusta, joka pitäsi tarkistaa. Tällä vänkäyksellä yritetään muka kyseenalaistaa Aron opus. Tästä sitten jengataan väite, että avaajan ehdoton auktoriteetti JB olisikin syyttään tuomiolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älytöntä älämölötystä - nyt trollit (= avaaja) riekkuvat Aron kirjaa kuin akateemista tutkimusta, joka pitäsi tarkistaa. Tällä vänkäyksellä yritetään muka kyseenalaistaa Aron opus. Tästä sitten jengataan väite, että avaajan ehdoton auktoriteetti JB olisikin syyttään tuomiolla.

        Hyvin oivalsit: avaajan idea on väittää, ettei Aron kirjoitukset olekkaan totta, koska "puolueettomat ammattilaiset" eivät ole tarkastaneet niitä. Tässä ilmenee trollaamisen peruskikka käänteistä todistustaakkaa käyttämällä. Esitetään keksitty väite ja nyt sitten tämä keksitty väite on kumottava .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin oivalsit: avaajan idea on väittää, ettei Aron kirjoitukset olekkaan totta, koska "puolueettomat ammattilaiset" eivät ole tarkastaneet niitä. Tässä ilmenee trollaamisen peruskikka käänteistä todistustaakkaa käyttämällä. Esitetään keksitty väite ja nyt sitten tämä keksitty väite on kumottava .

        Ei väitä ettei ole totta, vaan esittää, että Aron kirjoitukset tarkistetaan asiantuntijoilla puolueettomasti ja kiihkotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lässy lässyn ja seliseli.
        Typerää luulottelua.

        Selvästi et tiedä mikä mies al-Baghdadi oli. Luetun ymmärtämisesi on heikko: kun al-Baghdadi otti lapsia mukaansa kilviksi ja räjäytti sekä heidät että itsensä niin hän on se murhaaja.

        Media ei hyväksy tai hylkää esitettyä asiaa vaan uutisoi siitä.

        Turun puukkoiskustakaan et tiedä mitään. Puukottaja oli marokkolainen yksittäinen toimija eikä hänellä ole mitään kytköstä Isikseen.

        Tosin huuteli isistä ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä kohdin tappamisväitteet ovat vain trolliarmeijan limanuljaskan jenkkifobismia.

        Kun Putinia syytettiin Novichokin käyttämisestä vastustajiensa eliminointiin riekuit syyttäjän todistustaakasta.
        Nyt vain kukaan ei ole syyttänyt jenkkisotilaita yhtään mistään - eikä tule koskaan syyttämäänkään. Abu Bakr al-Baghdadi oli nääs terroristijärjestö Isiksen johtaja, joka pitikin ottaa kiinni.

        Keitä muita oli tappoiskussa mukana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älytöntä älämölötystä - nyt trollit (= avaaja) riekkuvat Aron kirjaa kuin akateemista tutkimusta, joka pitäsi tarkistaa. Tällä vänkäyksellä yritetään muka kyseenalaistaa Aron opus. Tästä sitten jengataan väite, että avaajan ehdoton auktoriteetti JB olisikin syyttään tuomiolla.

        Eli ei ole puolueettomien ammattilaisten taholta tarkistettu, tai jos on - niin mistä löytyisi aineisto ja analyysi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli ei ole puolueettomien ammattilaisten taholta tarkistettu, tai jos on - niin mistä löytyisi aineisto ja analyysi?

        Mikä kirja tarkastetaan puolueettomien ammattilaisten taholta yleensä missään? Kerropa se, ja määrittele sitten keitä puolueettomat ammattilaiset ovat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosin huuteli isistä ...

        peräkammarista äitiäkin ikävä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keitä muita oli tappoiskussa mukana?

        USA tunnusti tuon poliittisen murhan


    • Anonyymi

      Hyvä alustus! Nyt Turkki otti kiinni myös al-Baghdadin vaimon, tai yhden heistä.

    • Anonyymi

      Hyvä että USA puolustaa meitäkin terroristeilta. Pitäisiko terroristien antaa mellastaa vapaasti?

      Iran Venäjä ja kaikki muutkin islamistiset ja kommonistiset tyranniat käyttävät terrorismia diktatuurin ja maailmanvalloituksen tarkoituksessa.

    • Anonyymi

      Miksi US haluaa sekaantua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin - tässä Libanon


      Kuva: ~ https://www.antiwarsongs.org/canzone.php?id=59939&lang=en -

      *

      HS:
      ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006381452.html -
      ...

      ...
      Miksi Yhdysvallat on tässäkin sekaantumassa itsenäisen valtion sisäisiin asioihin?

      Eikö olisi parempi, jos Libanon/ libanonilaiset itse valitsemiensa kumppanien kanssa ratkaisee ilmiselvän sisäiskonfliktitilanteen. Libanon on näiden sisäiskonfliktien liki keskipisteessä. Israel etelässä. Syyria idässä - Hizbollah sisällä, mutta omanaan - yhtenä liikekilpailijana. Historiasta kummittelevat pakolaisleirit ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sabran_ja_Shatilan_verilöyly - .


      Lähi-itä on ruutitynnyri, jonne US' ta ei enää kaivata - vain Israel (Saudit?) haluaa US' n etäishuolehdinnan ja vierihoidon - erityisesti veto-oikeuksina YK-turvaneuvostossa. Tänään US on armeijoineen Syyriassa, Irakissa ja vähän kauempana Afganistanissa - eikö nuo jo riittäisi, kun jo meilläkin ollaan ymmärretty, mohin US-läsnäolo on johtanut.

      US-taistelutilanteita arabimaissa oli ja on lisäksi Libyassa, Jemenissä ja Afrikan Somaliassa sekä Malissa. Olisiko aika, jolloin lännenmies pyssyineen poistuisi ja jättäisi alueelliset valtiot itse ratkomaan ongelmiaan. Tässä kohdin katsaus historiaan aina tuolta Sykes ja Picot karttapiirtelyistä on syytä palauttaa mieliin ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes–Picot_Agreement - .






      Jos katsoo historiakarttaa koko Lähi-idän alueelta tulee vääjäämättä esille nykyiset EU-länsimaat, niiden ollen entisiä kolonialisteja juuri noillakin alueilla - niin Englanti, Ranska jne --- Olisiko tuolta löydettävissä syitä miksi eräiden valtioiden pakolaiset suuntaavat juuri EU-Eurooppaan?

      Entä nyt USA, joka on sekaantunut lähes kaikkiin konflikteihin - ja juuri sotilaallisesti iskien. Miksi Lähi-itä tarvitsee tässä maailmanpoliisiroolituksesta kynsin hampain kiinni pitävää Yhdysvaltoja.

      Onko näin, että Venäjä on nostamassa roolia Lähi-idän alueella? Juuri käynnissä olevassa muistokokouksessa Israelissa ovat mukana muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron, mutta vain US' n varapresidentti.

    • Anonyymi

      ei Barkr - vaan Bakr

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe