Miksi uusiin asuntoihin tehdään niukasti kaappitilaa?

Anonyymi

Eihän asuntoihin mahdu enää juuri mitään. Varastointi vuokravarastoon ei ole ainakaan järkevää. Silti maksulliset varastot joutuvat usein myymään ei-oota, vaikka hinnat niissä on todella korkeita.

https://yle.fi/uutiset/3-11056979

5

56

Vastaukset

 • Miksi tänne suomelle tehdään turhia aloituksia?

 • Sossu maksaa vuokrat, muttei vaatteita + muuta irtaimistoa, millä kaapit täytettäisiin?

  Näin siis lievästi, mutta vain lievästi, kärjistettynä. Yksiöt + pienet (max 45 m²) kaksiothan menevät valtaosin sijoittajille -> vuokra-asunnoiksi ja vuokriahan sieltä luukulta sitten maksellaan, kun on ihmisarvon vastaista, että pitäisi itsensä elättää.

  Kun asuntojen kysyntä (koska sossu maksaa) kohdistuu nimenomaa max. 45 m² asuntoihin, niin lähes yksinomaan näitä rakennetaan. Ei siinä sitten paina yhtään kehnot pohjaratkaisut eikä säilytystilojen puute. BTW, ei näihin neliöihin edes saa säilytystiloja sopimaan. Pyörätuolimitoituksen kanssa pesuhuoneesta tulee väh. 5 m² kokoinen ja PH+S vie 9-10 m² koska saunaankin pitää nykyään päästä pyörätuolilla pyörimään, mikä edellyttää leveää ovea, mikä vaatii avautumistilaa, mikä kasvattaa pesuhuoneenkin minimikokoa.

  Lisätään se pakollinen pyörätuolin pyörittelytila myös eteiseen, niin pesutilat + eteinen yhteensä 15 m². Ei jää 45 neliöstä paljoa jaettavaa makuuhuoneelle ja tupakeittiölle... vaatehuone aikalailla käytännön mahdottomuus. Vert. vanhoissa taloissa pesuhuone vain 3-4 m² kokoinen. Nykypäivän 40-45 m² kaksiossa ei ole enempää asuin- ja säilytystilaa kuin wanhassa 35 m² yksiössä.

  • Eipäs liioitella, asun itse upouudessa kaksiossa 45 neliötä, pesuhuone on 3,9 neliötä ja tilava sauna laudepituus 1.90 m ja saunassa neliöitä 2,7 neliötä eli kph ja saunassa yhteensä 6.6 neliötä!
   Asunnossa on tilava vaatehuone, eteisessä yksi hyllykomero ja siivouskomero + tankokomero, keittokomero on tilava, makuuhuoneessa parisänky ja sen perällä iso vaatehuone ja herkkuna jättiparveke vesistönäkymin.
   Oikein kiva kaksio ja laadukas talo muutenkin.


 • Petkele, meillä on 59 neliötä ja eteisessä yksi komero ja makkarissa yksi komero ja pari vaatetankoa, tää ei riitä kahelle tyypille ollenkaan ja jouduttin ostamaan olohuoneeseen iskusta kolme hyllykomera ja iskun kaveri tuli kokoamaa ne eri maksusta.
  Arkkitehdin helmi tämä kämppä ei ole edes saunaa paitsi talossa kerran viikosa vuoro ja aika uusi talo tämäkin 1999 tehty ja vuokrakämppä.

  • 42 neliötä, saunallinen kaksio, vaatehuone, riittävästi kaappeja. Vesikiertoinen lattialämmitys, lasitettu parveke. Rakennettu 2015. Pohjaratkaisu ei voisi parempi olla. Joskus helvetin kauan sitten asuin saunattomassa kaksiossa 63 neliötä, pohjaratkaisu ihan perseestä. Olohuone oli vähän kylppäriä isompi, keittiö oli suunniteltu varmaan 20-henkiselle perheelle.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.