Suomalaisen varusmiehen henki on halpa - 4810 euroa

Valtiokonttori korvaa varusmiespalveluksessa kuolleen osalta nykylainsäädännön mukaan vain hautauskuluja 4 810 euron verran. Jos varusmies on naimisissa, leskelle ja lapsille maksetaan perhe-eläkettä.

Sen sijaan kun irakilainen turvapaikanhakija tapettiin Irakissa palautuksen jälkeen maanmiestensä toimesta, määräsi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Suomen valtion maksamaan kuolleen omaisille 20 000 €. Eikä Suomella ole siihen sanottavaa.

Onhan tämä täysin uskomatonta.

16

195

Vastaukset

 • Tuo summa on suorastaan kuolleen pojan perheen pilkkaamista. Samalla armeija välttelee vastuutaan, ja yrittää vaikka väkisin saada onnettomuusautoa ajaneelle varusmiehelle rikostuomion. Kuolleen pojan perhe on sitä mieltä, että kuljettaja oli syytön törmäykseen junan kanssa ja kuljettajan pitäisi saada jatkaa elämäänsä rauhassa, mutta armeija ei sitä hyväksy vaan poika pitää saada tuomiolle.

 • Persujen kansanedustajan Arja Juvosen mukaan nykylaissa on syvä ja raadollinen epäkohta, joka ei turvaa varusmiesten tai heidän omaisten tilannetta kuolemantapauksissa. Juvonen on tehnyt asiasta lakialoitteen.

  – Olen tehnyt yli sadan kansanedustajan allekirjoittaman lakialoitteen asiasta jo viime keväänä, mutta ministeriö ei ole reagoinut siihen mitenkään. Tämä on kerrassaan käsittämätöntä. Laissa on erittäin suuri epäkohta. Mitä puolustusministeri vastaa tähän, Juvonen kysyy lähettämässään tiedotteessa.

 • Nyt alkaa olla viulun kieli niin kireälle viritetty, että kohta se katkeaa, se vahvinkin kieli. Rauhallisin ja maltillisinkin suomalainen ajattelee jo, että eihän tämä typeryys voi enää pidemmälle jatkua. Ohisalolla on suurin huoli nyt EIT:n toisesta artiklasta ja Paatero selittelee hallituksen kykenemättömyyttä hoitaa maan asioita kunnolla kuntoon. Nykyhallitus varmaan kohta kriminalisoi kristinuskonkin?? Voiko tämä tästä enää pahemmaksi äityä? Kyllä voi!
  Kekkosen aikaan nykyhallitus olisi jo erotettu, ja virkamieshallitus hoitelisi asiat kuntoon. Aivan uskomattomaksi on mennyt Suomen lainsäädännön taso. Ei ihme jos persujen kannatus on kohta 30%.

  • Nyt kun lakkoilu on alkanut niin voisi pistää yleislakon pystyyn ja vaatia hallitusta eroamaan ja pitää uudet vaalit.


  • Ihmettelen tätä ev.lut. kirkkoa, joka tuntuu taipuvan mihin vain. Allahilaiset jyräävät meidän kirkkomme ihan mennen tullen. Mitä vain he keksivät tai löytävät kirkostamme tai Raamatustamme, heti valitetaan ja vaaditaan poistettavaksi tai muutettavaksi ja meidän kirkkomme suostuu ihan tuosta vain, että Allahit eivät vain loukkaantuisi ja kuka ties lähtisi pois, kun on niin rasistista.
   En luettele esimerkkejä, jos on keskustelua seurannut, tietää kyllä mitä tarkoitan.
   Eipä tarvitse ihmetellä kirkosta eroamisia.
   Meidän kuuluu elää oman uskomme mukaisesti, ei Koraanin. Kukaan papeistamme, piispoistamme jne. ei uskalla sanoa mitään Koraanista, kaikki vain vaikenevat tai hymistelevät. Pitäkööt allahilaiset uskonsa, mutta ei meidän pidä muuttua heidän tahtonsa mukaan.
   Kirkkomme ei kuuntele seurakuntaansa, mutta on koko ajan kuulolla, mitä nyt pitää muuttaa, hyväksyä tai poistaa, kun pyllistelijät uhkaavat pahoittaa mielensä.
   Päivi Räsänen on rohkea, voimakas nainen, kun on nostanut kissan pöydälle.


 • Kaikki sataa suoraan Hallan ukon laariin, mutta satakoon.

 • Suomalaisen heteromiehen henki ei varmmaan ole kahtakymmentätonnia.
  En ymmärrä ensinnäkään sitä että: Mitä Irakilainen hamppari heiluu Suomessa ylipäätään, tai Iranilainen, tai mikä tahansa rättipää, tai Romanian pummit Helsingin rautatieasemalla ja muuallakin Suomessa.
  Ohisalon mielestä vissiin Suomen pääkaupungin pitääkin näyttää Marraceshin torilta.
  Hänelle suosittelisin käyntiä siellä paikanpäällä, ei vain oman paikkasa.

  • Nyt kun Irakit saivat pään auki ja Suomen maksamaan palautetun hengestä korvauksen, näitä korvauslaskuja alkaa tulla. Pian siellä pääsee hengestään yksi ja toinen ja Suomi maksaa äidille, lapsille ja kummin kaimalle. Menee kyllä mielenkiintoiseksi tämä pakolaispolitiikka.
   Tämän mukaan pitää varusmiestenkin hengen arvoa korottaa vähintään turviksen arvoiseksi. Saattaa muuten armeijan suorittajien määrä vähentyä.


 • Paljokkoon tuo Äänekkosken biotuotetehttaan kartonkilaatikko tulloo maksammaan, meinnaan niinku , jos ja kun siittä tehhään se viimmene yksiö? Oeskohan luokkoo yks sentti. Mulle kelepovvaa hyvin. Elinaekana jo ovat kehunneet niin paljo, jotta lähön jäläkkeen ei tarvihe minulle kukkii kerätä.
  Eikä laaluja laalella ja männä mukamas nenäliinoja kastellen ABC:lle hetelmäpellii pelloommaan tukka tuppeerattuna ja hyvälle haesten.

  • Rumputuli yh6 mg MHz Savonlinna Mikkeli maraton ja puolikas uusia mölyää muita täällä millloin ja gyrometri sekä Afganistanissa sattuu olemaan mitään asiaa meille tyhmille ferriitti ferruginea rebuy cure judil hygienian kannalta tärkein asia hunaja ei komu ja pienille lapsille ja nuorille ollut vyöt saakka lieksalainen hissanmaikk


  • Anonyymi kirjoitti:

   Rumputuli yh6 mg MHz Savonlinna Mikkeli maraton ja puolikas uusia mölyää muita täällä millloin ja gyrometri sekä Afganistanissa sattuu olemaan mitään asiaa meille tyhmille ferriitti ferruginea rebuy cure judil hygienian kannalta tärkein asia hunaja ei komu ja pienille lapsille ja nuorille ollut vyöt saakka lieksalainen hissanmaikk

   Voiko joku tulkata vapaasti hissan kirjoituksen?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voiko joku tulkata vapaasti hissan kirjoituksen?

   Vain hullu voi tulkata toista hullua, eikä täältä taida löytyä ketään muuta noin hullua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voiko joku tulkata vapaasti hissan kirjoituksen?

   Hissa on todella käsittämätön tyyppi.
   Onkohan häneltä otettu lapset huostaan, vai mitä tuo aina toistuva "Komu ja pienet lapset" oikein tarkoittaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Rumputuli yh6 mg MHz Savonlinna Mikkeli maraton ja puolikas uusia mölyää muita täällä millloin ja gyrometri sekä Afganistanissa sattuu olemaan mitään asiaa meille tyhmille ferriitti ferruginea rebuy cure judil hygienian kannalta tärkein asia hunaja ei komu ja pienille lapsille ja nuorille ollut vyöt saakka lieksalainen hissanmaikk

   Eikö tämä sekavia puhuva voisi alkaa kirjoittaa vaikka kirjaa? Saisi purkaa siihen outoja ajatuksiaan. Sitten kun/Jos se 500 sivuinen teos julkaistaisiin, ties miten suosittu se olisi. Aikoinaan oli "kirjailija" Hans Selo, jonka esikoisteos oli ihan mieletön hitti, jota ihmeteltiin ja ihasteltiin, vaikka tuskin kukaan kehtasi sanoa sen olleen ihan silkkaa p....aa. Sanoja peräkkäin sikinsokin, ei päätä eikä häntää ja kirja ei ollut mikään lehdykäinen vaan ihan tavallisen paksu.
   Suosiota selitti osaltaan se, että Selo seukkasi kuvanveistäjä Laila Pullisen kanssa. Olivat komea pari seurapiireissä. Muistaakseni menivät naimisiinkin. Selo taisi kirjoitella vielä jonkun kirjan tai jotain, en seurannut hänen tuotantoaan tai elämäänsä sen kummemmin.
   Juuri tuollaiselle sekoilevalle voisi olla kysyntää pitkästä aikaa, joten kannattaa yrittää. Eipähän siinä tippuisi kuin matolta lattialle.


 • Aloittajan näkökyvyssä, ja ymmärryksessä on sopivaa . Jotain Aurinkoista suorastaan.

  Ei todellakaan mene oikein jos ihmisarvoja hinnoitellaan jo, kuin rikollisen "metsästäjän" suden tappoarvoa? Mitä helkuttia tässä kohta on meneillään, kun hutilaukauksia lainsäädännön ja sanomamme sasnoman myötä jatkuvasti pieleen taalataan!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ärsyttää tämä nykyinen saamattomuus ja hallitus rinteen eritoten.

  • Liin ja Persujen tuleva yhteen otto varsinni. Huvittaa koko nyky touhu. Ei sentään, taitaa jo parin viikon jälkeen itkettää.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  245
  3752
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  65
  590
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  482