ppo-Arvoksi

Anonyymi

10

119

  Vastaukset

  • Taitaa olla Arvolaisilla hiljainen siirtyminen oulunsalolaisten myötävaikutuksella vakaumuspohjaiseen valloitukseen osuuskunnan raunioille jääneiden varojen hallinnassa.
   Ihan selvästi mobilisoidaan joukkoja jo tulevia äänestyksiä varten. Tsekatkaapa taustoja niiden osalta jotka ovat jo mukaan ujutettu.

   Vaikka hallituksen roolin pitäisi olla jäsenien kannalta ohjata ja koordinoida toimivaa johtoa niin että tehtävät päätökset ja kaikki toiminta johtaa parhaaseen tulokseen ja ennenmuuta täyttää kaikki laillisuuksien määräykset. Nytkin on kesken useampia tapauksia joissa näin ei ole toimittu vaan yritetään ns. aika hoitaa tavalla pimittää niitä niin ettei edes " poliittinen" muisti niihin enää palaa. Onneksi on lait ja valtakunnan virkamiehet joiden on asiat saatettava päätökseen joko raastuvassa käräjöimällä tai muuten sopimalla.

   Odotellaan

   Äänestä

   Kommentoi

   Anonyymi

   09.12.2019 15:26

   Kovin usein tämä entinen PPO on istumassa lakituvassa.
   Mitä sillä riitelyllä on saatu aikaan muuta kuin kuluja.

   Äänestä

   Kommentoi

   Anonyymi

   Eilen 08:53

   ..mm kerran "jytky".. kutsuivat osuuskoroksi ja mainitaan sekä esilletuodaan joka pankkitoimihenkilön infossa..
   Riitelemään se kans alkoi jokaisesta jäsenesityksestä "askotti-tassi" koaliition ohjeistamana ja hevosjuristi rahasti joka käänteessä. Rofessoorit jotka ei tajua eikä osaa esittää kuin nahkapäätöksiä , aiheutti isoja kuluja ihan turhaan.. ja kuten on monta kertaa julkituotu helppo on ollut noiden helppoheikkien asioita väkisin viedä muiden hyväveli verkostojen käsittelyyn kun kulut menee jäsenien omaisuudesta jota invalan poijjaat tavoittelee ja onneksi ovat pitäneet asian akuuttina edelleen ja sehän askoitteja ja tuskiluutua kismittää.
   Rouva Pellervokin, joka oli yhdessä kokousessa ollut , tuo julki osuustoiminnan koulutustilaisuuksissa miten väärin ja huonosti sekä jäsenien oikeuksia loukkaavasti Arvossa toimitaan, jos ette usko niin menkää kuuntelemaan esityksiä niin jopa valkenis valituille oma tyhmyys ja ahneus..

   Jatketaan.

   Äänestä

   Kommentoi

   Anonyymi

   Eilen 16:29

   UUSI

   Taitaa olla Arvolaisilla hiljainen siirtyminen oulunsalolaisten myötävaikutuksella vakaumuspohjaiseen valloitukseen osuuskunnan raunioille jääneiden varojen hallinnassa.
   Ihan selvästi mobilisoidaan joukkoja jo tulevia äänestyksiä varten. Tsekatkaapa taustoja niiden osalta jotka ovat jo mukaan ujutettu.

   Vaikka hallituksen roolin pitäisi olla jäsenien kannalta ohjata ja koordinoida toimivaa johtoa niin että tehtävät päätökset ja kaikki toiminta johtaa parhaaseen tulokseen ja ennenmuuta täyttää kaikki laillisuuksien määräykset. Nytkin on kesken useampia tapauksia joissa näin ei ole toimittu vaan yritetään ns. aika hoitaa tavalla pimittää niitä niin ettei edes " poliittinen" muisti niihin enää palaa. Onneksi on lait ja valtakunnan virkamiehet joiden on asiat saatettava päätökseen joko raastuvassa käräjöimällä tai muuten sopimalla.

   Odotellaan

  • ”Edustaja Osuuskuntalainen, kuuntele nyt huolella,
   tämä hallitus ei ole koko jäsenkunnan puolella.

   Maakunnan mummo, huolesi heitä,
   ei askotit suunsoitolla jälkiään peitä.

   Leikkasivat köyhemmiltä jo osuuskorko rahat,
   täytenä pullottivat vain hallintoneuvoston mahat.

   Nyt kun kunnon jäsenet yrittää asioita kuntoon laittaa,
   niin johan se räksytys hallituksen kykypojista hyvältä maittaa.

   Ajan kanssa, ajatuksella korjataan osuuskunnan alasajon muutos,
   niin ettei jäsenkuntaamme kohtaa köyhä populismi ja maalaisjärjen käyttöä rajoittava vitamiinin puutos.

   Valitut vain takkiaan kääntää ja valkoista esitystä mustaksi vääntää

   Ajattelun ja valmistelun riittävä aika,
   siinä on kestävän päätöksenteon taika.”

   kateja, askoja, jarmoja rassaa, kun ei niiden toimilla saa jäsenille rahaa kassaan
   Täytyy palstoilla toisia haukkua, kun hommana arvossa vain on mukana roikkua

  • Jos ns. Sijoitusyhtiö arvo olisi sijoittajia kiinnostava niin yleensä sellaisten yhtiöiden/osuuskuntien arvo pörsseissä nousee ja niihin on odotusarvoa.

   Nyt on käynyt ja suunta edelleen jatkunee, ettei arvo kiinnosta aitoa sijoittajaa.
   Tarkastelin privatin analyysiä ja korkeimmillaan osuuden arvo on käynyt 800 €:ssa mutta tällä hetkellä tarjoustaso lähestyy 500 €:a ? Siis ei kiinnosta ulkopuolisia sijoittajia.

   Asioista luotettavalta taholta saadun tiedon ja heidän taustatutkimusten sekä mukana kuvioissa joskus olleiden henkilöiden antamat lausunnot on aika raadollisia toiminnan ohjauksien ja oikeastaan kaiken päätöksenteon osalta.
   Jos kysyy jotain, vastausta ei saa. Jos kritisoi jotain, esim. tappioiden syitä, niin kohta lentää ulos. Jos toteaa ja uskaltaa esittää jonkun vääristellyn laskelman niin jyrätään armotta nurkkaan ja kohta on pihalla kaikesta toiminnasta. Ei ihme jos muu porukka vaihtuu mutta toimintaa hallitseva "klikki" jatkaa kuin kaikki olisi ja menisi hyvin.
   Näyttää olevan faktaa että jotkut vain odottelevat toisten myyvän puoleen hintaan osuuksiaan ja jossain vaiheessa pannaan lappu luukulle ja jaetaan rahat niiden kesken jotka vielä osuuksia silloin omistavat. Tätä odottaessa saavat klikkiläiset ja muut hyvää liksaa ja suuria kokouspalkkioita ilman mitään vastuuta.. toisten rahoilla leikkimisestä. 
   Onko oikein ?

  • Niinpä niin, kaikki ne, jotka aikoinaan osuuskunnan kokouksissa äänestivät hallinnon puolella ja mahdollistivat sen, että jäsenet eivät saaneet vuosikymmenten aikana kertyneitä rahojaan pois, saisivat hävetä silmät päästään. Täällä Ylivieskassa heitä on.

   Jotkut hallinossa olleista ovat jääneet sieltä pois, kun ovat huomanneet, että parempi kun ei ääneen näistä asioista puhuta ja totuus on paljastunut, kuinka uskomattoman tempun tekivät. Mutta muistissa ovat ja muistissa pysyvät.

   Jotkut hoksas mikä vedätys oli menossa poistuivat korrektisti takavasemmalle.
   Ne harvat, jotka yrittivät asiaan muutosta ja arvostelivat, taktikoitiin pois.

  • 17 & Varojen jakaminen osuuskunnan purkautuessa

   Jos osuuskunta puretaan, jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken osuuksien lukumäärän perusteella.

   Milloin puretaan kun ei tuota varsinaisesti mitään, kuluttaa vain säästöä.?

  • Mitähän mieltä meidän valitut on purkuesityksestä. 
   Sehän olisi kaikkien kannalta sopivin ratkaisu. Ikääntyvät saisi osan sijoituksistaan takaisin ja jälkeenpäin "sijoitusmielessä " oikeenkin hyvän tuoton.. jopa yli 100 %,
   Kaikki olisi tyytyväisiä ja sijoittamisesta kiinnostuneet voisi käyttää rahansa paremmin tuottaviin bisneksiin.

  • Miten tulee menetellä osuuskunnassa/yhtiössä hallituksen vaihtuessa, jos edellisen hallituksen tekemiä virheitä tulee ilmi? Esimerkiksi hallituksen ja osuuskunta/yhtiökokousten pöytäkirjat ovat hävinneet tai hävitetty, sijoitussuunnitelma on päivittämättä…

   Kysymys: Onko uusi hallitus oikeudellisessa vastuussa edellisten hallitusten virheistä ja laiminlyönneistä, jos edelliselle hallitukselle ja tilintarkastajille on myönnetty tili- ja vastuuvapaus, jonka jälkeen ilmenee laiminlyöntejä?

   Vastaus:
   Uusi hallitus ei luonnollisesti ole vastuussa edellisen hallituksen tekemisestä, jos hallituksen kokoonpano muuttuu. Vastuu on viime kädessä henkilökohtaista vastuuta. Uusi hallitus voi sen sijaan joutua vastuuseen siitä, jos se ei puutu edellisen hallituksen laiminlyönteihin ja korjaa niitä. Edes vastuuvapauden myöntäminen ei aina vapauta korvausvastuusta.

   Hallituksen jäsenen ja tilintarkastajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle. Hallituksen jäsenen ja tilitarkastajan on korvattava myös vahinko, jonka hän on tehtävässään muuten osuuskuntalakia tai rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle/yhtiölle, osuudenomistajalle tai muulle henkilölle.

  • Kysymyksiä hallinnolle Arvossa:
   Mikä olisi hallitusedustajalle oikea foorumi?
   1. Pitää olla jäsen 
   2. Paikkakunnalla yli 200 jäsentä
   3. Toimia jäsenien edun mukaisesti lisäArvoa tuottaen

   Ei riitä että pelkällä läsnäololla saa suuret kokous/kuukausipalkkiot, olisi myös tuotettava lupauksien mukaan "jaettavaa"
   Näin ei ole tapahtunut yhtenäkään vuotena joten on ihan turha kiukutella näistä faktoista jos ei pysty mitään aikaansaamaan. Pelkkä.. no jätetäämpä sanomatta mutta taseen syönnillä ei litiumeja kaiveta eikä alueen ulkopuolisia kuntia ylläpidetä.
   Jos on eri mieltä niin allaolevaan faktaan palautetta.

   Osuuskunta PPO myytiin ja saatiin 180 M€ joka tosin sekin on epäselvä paljonko todellisuudessa.
   Nyt on jäljellä Sijoitusyhtiönä vain 94 M€.
   Missä on tuotto, millä keinoin näin on käynyt ? Kerro jos pystyt.

   Olettamus on että menee " pankkitoimihenkilön" ja näköjään myös " hallitusammattilaisen" käsityskykyjen yli ja vain oma etu tulee merkittävän tarkoitushakuisesti esille.

  • Kyllähän Korpi-Tassi myi PPO:n epäselvästi ja omin päin. Kauppaa seurannut osuustoiminnan malli on sitten ollut aivan käsittämätön. Mutta mitäs kepulta, lestoilta ja luusilmäiseltä kokoomukselta voiskaan odottaa. Nahkurin orsilla tavataan ja katsotaan kuka parhaiten nauraa..

  • Peltomaan aloitaessa sijoitettavaa omaisuutta oli noin 175 miljoonaa, siis rahaa.
   6-7 vuotta on kulunut ja nyt on markkinahinta 48 miljoonaa.
   Luvattu maksaa noin 70% tuotoista korkoa, elikkä pääomien olisi pitänyt karttua sen 30%:a saaduista korkotuotoista ja muista tuotoista.
   Joka vuosi olisi siis pitänyt pääomien karttua vähintään 2,5 miljoonaa.
   Nyt markinahinta pitäisi olla noin 200 miljoonaa, siis selvää rahaa tai rahaan verattavissa olevaa omaisuutta.
   Onko näin. Ei ole, on hävitetty alkuperäisestäkin 175 miljoonasta jo 127 miljoonaa. Noin 20 miljoonaa/vuosi on hävinnyt.
   Koko ajan on ollut lisäksi erityisen otollinen aika sijoitustoiminalle ja silti näin on käynyt.
   Miksi piti aloittaa sijoitustoiminta jos siihen ei ollut minkäänlaisia kykyjä.
   Telepuoli toimi ja kannatti muttei tämä hörhöily sijoituspuolella.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   61
   4446
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   4029
  3. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2359
  4. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   63
   2149
  5. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   96
   1903