Myllisläisyyden periaatteet.

Myllisläisyys on Suomi24:n johtavia aatteita. Se muodostaa palstaansa todella rakastavan paikallisvaikuttajan maailmankatsomuksen vankan perustan. Myllisläisyydellä on pitkä historia Suomi24:ssä, eikä sitä voi sivuuttaa, jos haluaa rakentaa keskustelufoorumia edelleen. Edistyksellinen myllisläisyys on jo aiemmin palstojen menneisyydessä johdattanut joukkoja kohti parempaa huomista.

Asiattoman käytöksen vastainen myllisläinen joukkoliike avaa koko Suomi24:lle tietä parempaan keskustelukulttuuriin. Myös tämän palstan tulevaisuus yhdistyy tähän taisteluun.

Koko tähänastinen historia Suomi24:ssä on trollaamisen historiaa. Uskovaiset ja ateistit, porvarit ja sosialistit, työssäkäyvät ja työttömät, lyhyesti sanoen trollaaja ja trollauksen uhri, ovat aina olleet vastakkain, käyneet keskeytymätöntä,
milloin peitettyä, milloin avointa taistelua, mikä joka kerta on
päättynyt vihaisiin, epäasiallisiin viesteihin internetin palstoille. Myllisläisyys on vaihtoehto tällaiselle keskustelukulttuurille. Sen ovat tunnustaneet mahdiksi jo Suomi24:n ylläpito ja suurimmat trollit kautta koko Suomi24:n.

Myllisläisten on aika esittää avoimesti oma näkemyksensä, pyrkimyksensä ja tarkoituksensa. Myllisläiset eivät kuitenkaan ole mikään erikoinen puolue muiden asiallista keskustelua vaativien suuressa joukossa. Eroamme muista vain siinä, että puolustamme kaikkien palstojen asiallisuutta vaativia tahoja, edustamme koko liikkeen etua.

Katsomuksemme mukaan mielivaltaisia poistoja ei saa tehdä, vaan ylläpidon on perusteltava, miksi se jonkin viestin poistaa. Vaadimme myös kaikkien mielipiteiden tasaveroista kohtelua. Provosoivia, yleisestä poikkeavia käsityksiä ei tule vaientaa, vaan niistä on asiallisesti keskusteltava. Menneiden tapahtumien muistelua ei saisi myöskään kieltää, vaan pikemminkin edistää sitä, sillä menneisyyden tutkiminen auttaa ymmärtämään nykyisyyttä. Olisi pyrittävä pitkäkestoiseen, näkökulmissaan rikkaaseen keskusteluun, joka ei ole vain jonkin päivänpolttavan puheenaiheen ajattelematonta kommentointia, vaan syvällistä ja näköaloja avaavaa pohdiskelua. Ketään ei saisi syrjiä palstalla. Poikkeavillakin yksilöillä on oikeutensa, vaikka nämä palstat suosivatkin keskinkertaisuutta.

2

<50

Vastaukset

 • On se mestari tää Sebbo Sebon Sebon Seppo.
  Melkeen itku tuli lukiessani kuinka hienosti hän kiteytti asian.

 • myllisläisyys seisoo provokaatioiden takana se on erottamaton osa sananvapautta

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Nikolle syyte Sofian pahoinpitelystä

  Oikea unelmavävy.
  47
  1069
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  829
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  404
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  402