Aihe

Nyt on totiset ajat käsillä!

Anonyymi

Koronaepidemia on täällä ja nyt on aika toimia! Älkää liikkuko julkisilla paikoilla. Kaupassa käytte hengityssuojaimet päässä, kumihanskat kädessä. Ennen kotiinmenoa riisutte kumihanskat pois. Vain ravinto on hankittava.

KEUHKOKUUME JA TUKEHTUMISKUOLEMA EI OLE LEIKIN ASIA!

7

<50

  Vastaukset

  • Ei niin. Kumihanskat jo käytössä ja hengityssuojain valmiina.

  • Kaikki kokoontumiset Savon mökissä on peruutettu toistaiSEKSI.

   Terv. Gilbert

   • Gilbert taitaa olla ainoa koronasta selvinnyt suomalainen, kun Gilbert maastoutuu Savon erämaamökille, ampuu hirven, josta syökin monta kuukautta.
    Gigantin nuoret myyjäkundit toimittivat Savon erämaamökille 1000 litran erikois pakastimen, johon yksi hirvi mahtuu, säilykkeitä kuution kuorma ja vettä saa lammesta.
    Gilbertin ongelma on vaan se, että ainoana selviytyjänä on Gilbert yksin suomessa, ei ole nuoria kundeja enää.


  • Koronapanot Savon sydämessä ensi viikonloppuna. Kaikilla pitää olla 2. maailmansodan aikaiset kaasunaamarit päässä. Jos ei ole omaa, minä voin lainata. Ajathan karvat ennen kuin tulet!

   • Pitää olla myös kokovartalo lateksi puku päällä tai käy myös sukellukseen tarkoitettu märkäpuku.
    Kaikenlainen paneminen on kielletty, mutta vartalokosketus sallittu.


  • Erittäin paha tilanne et sillei hei! 6% potilaista tarvitsee tehohoitoa sairaalassa, ja 8% lievempää sairaalahoitoa kuten lisähappea. Suomen sairaalat kyykkäävät noin 2000 potilaan kohdalla, jolloin alkaa priorisointi, että kuka saa hoitoa ja kuka ei. Pohjois-Italiassa näin tapahtui 8000 tartunnan tienoilla, vaikka siellä on reilusti enemmän tehohoitopaikkoja per asukas kuin Suomessa. Nythän siellä pystytään jättimäinen kenttäpikasairaala koronapotilaille, niin kuin Kiinassa tehtiin. Näettekö, että Suomessa sellaiseen pystyttäisiin, Lumiukko ei.

   Onneksi media alkoi eilen ottamaan asian todesta, ja vaihtoi sen flunssan hokemisen siihen, että nyt on ihan tason viisi hälytys päällä. Suomi on Italian tilanteessa parissa viikossa /tai ehkä aiemmin, jos tartunnat ovat levinneet tutkan alla pienen ja tarkoin rajatun testausmäärän takia), sen verran on aikaa valmistautua tai tehdä ehkäiseviä toimenpiteitä, että tartuntahuippu ei olisi niin korkea ja raju. Saa nähdä, tartutaanko siihen. Onneksi meininki muuttui Suomessakin eilen ihan kunnolla.

   Lumiukko on jo yli viikon seurannut 4chanilla ja muilla nopean tiedon foorumeilla, kuinka virus lisääntyy lähes jokaisessa maassa noin 22-30% päivätahdilla. Silti ihmiset eivät osaa hahmottaa tulevaisuutta esimerkiksi viikon päähän, että kuinka paljon on silloin tartuntoja ja minkälainen tilanne, vaikka lätkäisee hahmottavan graafisen kaavan nenän eteen. Puhuvat vain nykytilanteesta, että nyt on vain X määrä tartuntoja, joten ei tässä mitään toimia tarvitse. Mutta kun se sairastuneiden määrä kasvaa noin 1,25-kertoimella joka vuorokausi, jos niitä rajoitustoimenpiteitä ei tehdä. Ehkä vedonlyönnistä on tässä suhteessa hyötyä, että hahmottaa tilastoja ja numeroita.

   Lumiukolla on helvetisti tonnikalaa, ärtsoppaa, stroganoffia, pakastevihanneksia, makarylliä, riisiä, kaurapuuroa, c-vitamiinia ja d-vitamiinia, lääkekaappi kunnossa ja kananmunia. Töissä vielä toistaiseksi (onneksi valvomokopissa on vain yksi työpari), mutta ehkä ensi viikon alusta alkaen otan 14 päivän epidemialoman.

   Välttäkää julkisia kulkuvälineitä, julkisia paikkoja, käykää kaupassa hiljaiseen aikaan (ennen sulkemista tai heti auettua), peskää hedelmät ja vihannekset niin kuumalla kuin hanasta tulee (55-60 riittää, pakkanen ei auta) ja peskää kädet huolellisesti saippualla aina kun tulette kotiin.

   Virus on uusi ja tuntematon, joten vielä ei ole varmaa saavatko kaikki edes vastustuskyvyn. Maailmalla on liuta tapauksia, joissa 3 negatiivista on lähetetty parantuneena kotiin ja vähän ajan päästä saanut oireita uudelleen ja testattu taas positiiviseksi. Ei myöskään ole täyttä varmuutta, että jääkö virus kehoon loppuiäksi, niin kuin HI-virus (HIV) tai herpes. Noh, tuohon nyt on aika pieni mahdollisuus, mutta mahdollisuus kuitenkin.

   • joo kannattaa suojata itsensä ja odottaa että tarkempaa tietoa tulee ihan länsimaalasilta tohtoreilta, jossain heitetty että vahingoittaa keuhkoja samalla lailla kuin sars, sarsin kakkosversiohan tämä on. epätodennäkösiä noi sivuseuraamukset, mutta kuten taavettikin on monasti kokenut niin se epätodennäköinenkin tasoitus voi tulla vaikka viimisellä sekunnilla


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   399
   25717
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16406
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15155
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   12894
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2359