Ppo Arvon alamäki jatkuu

Anonyymi

Haha.. osuuskorko 40 €/osuus, sillähän tulee yksi (1) osuusmaksu kuitattua, entäs ne kaksi (2) muuta jotka on omistajilla, jää arvo 80 € viime vuodelta velkaa, milloin on takaisinmaksu ?

Onko nuo hallinnossa ollenkaan yrittäjiä tai taloushenkilöitä kun eivät hoksaa mitä osuuskunnassa tapahtuu ?
Siellähän vain isolla palkalla ja hallinnointipalkkiolla pelaavat pieni pieni pyörii leikkiä eikä pöydältä putoa kunnon murusiakaan omistajille. Kauanko etelän ekonomit tuollaista hyväksyy, kyllä olisi jo joukkotoiminnan aika saada koko homma seis ja jakaa 100 vuoden aikana kerätty omaisuus niille joita on vielä jäsenenä ja keneltä se on maksuina saatu.
Ihmetyttää tämä kuntien ja muiden suuromistajien saamattomuus ja ryöstön hyväksyntä.

Kaikki alkoi kannuksesta.. saataisko se loppumaan kans täältä Vuorisen perinnön tapaan.

26

558

  Vastaukset

  • Joku noita osakkeita ilmoittaa lehdessä ostavansa. Onko taasen nurkanvaltaus menossa? Hyvä firma, kiitettävää toimintaa.

  • Olivat hokanneet että siirretäämpä ns. täsmäyspäivä elokuulle jotta ne joita korona koskettaa jollain lailla ehkä sortuvat tuonne privatelin laskevien kurssien kurimukseen ja haaskat odottaa halvalla myyjiä... jotka valitettavasti menettäisivät saman verran kuin saisivat jaksaessaan odottaa lopullista purkua jolloin saanto on 1240 €/osuus. Lisäksi menetetään viime vuoden osuuskorot jos ennen elokuun 17 päivää luovutaan osuuksista.

   Uskokaa nyt että kyllä se oikeus voittaa ja saadaan oikeat arvot voimaan.

  • Täälläkin on paljon osuuksia omistavia.. kauanko pokka kestää katsoa arvon laskemista eikä saa itse juuri mitään. Tosin täältähän se alkoi johtaminen myyntiin jne. Nyt on hiljaa ja kusi sukassa, ei pouttuile lainkaan... miksihän kaikki vaikenee ja häipyy takavasempaan.. kyllä kaukoa ja jormaa tarvittais.

  • Jos ns. Sijoitusyhtiö arvo olisi sijoittajia kiinnostava niin yleensä sellaisten yhtiöiden/osuuskuntien arvo pörsseissä nousee ja niihin on odotusarvoa.

   Nyt on käynyt ja suunta edelleen jatkunee, ettei arvo kiinnosta aitoa sijoittajaa.
   Tarkastelin privatin analyysiä ja korkeimmillaan osuuden arvo on käynyt 800 €:ssa mutta tällä hetkellä tarjoustaso lähestyy 500 €:a ? Siis ei kiinnosta ulkopuolisia sijoittajia.

   Asioista luotettavalta taholta saadun tiedon ja heidän taustatutkimusten sekä mukana kuvioissa joskus olleiden henkilöiden antamat lausunnot on aika raadollisia toiminnan ohjauksien ja oikeastaan kaiken päätöksenteon osalta.
   Jos kysyy jotain, vastausta ei saa. Jos kritisoi jotain, esim. tappioiden syitä, niin kohta lentää ulos. Jos toteaa ja uskaltaa esittää jonkun vääristellyn laskelman niin jyrätään armotta nurkkaan ja kohta on pihalla kaikesta toiminnasta. Ei ihme jos muu porukka vaihtuu mutta toimintaa hallitseva "klikki" jatkaa kuin kaikki olisi ja menisi hyvin.
   Näyttää olevan faktaa että jotkut vain odottelevat toisten myyvän puoleen hintaan osuuksiaan ja jossain vaiheessa pannaan lappu luukulle ja jaetaan rahat niiden kesken jotka vielä osuuksia silloin omistavat. Tätä odottaessa saavat klikkiläiset ja muut hyvää liksaa ja suuria kokouspalkkioita ilman mitään vastuuta.. toisten rahoilla leikkimisestä.
   Onko oikein ?

   • Niinpä niin, kaikki ne, jotka aikoinaan osuuskunnan kokouksissa äänestivät hallinnon puolella ja mahdollistivat sen, että jäsenet eivät saaneet vuosikymmenten aikana kertyneitä rahojaan pois, saisivat hävetä silmät päästään. Täällä Kannuksessakin heitä on.

    Jotkut hallinossa olleista ovat jääneet sieltä pois, kun ovat huomanneet, että parempi kun ei ääneen näistä asioista puhuta ja totuus on paljastunut, kuinka uskomattoman tempun tekivät. Mutta muistissa ovat ja muistissa pysyvät.

    Ne harvat, jotka yrittivät asiaan muutosta ja arvostelivat, taktikoitiin pois.


  • 17 & Varojen jakaminen osuuskunnan purkautuessa

   Jos osuuskunta puretaan, jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken osuuksien lukumäärän perusteella.

   Milloin puretaan kun ei tuota varsinaisesti mitään, kuluttaa vain säästöä.?

  • Mitähän mieltä meidän valitut on purkuesityksestä. 
   Sehän olisi kaikkien kannalta sopivin ratkaisu. Ikääntyvät saisi osan sijoituksistaan takaisin ja jälkeenpäin "sijoitusmielessä " oikeenkin hyvän tuoton.. jopa yli 100 %,
   Kaikki olisi tyytyväisiä ja sijoittamisesta kiinnostuneet voisi käyttää rahansa paremmin tuottaviin bisneksiin.

  • Miten tulee menetellä osuuskunnassa/yhtiössä hallituksen vaihtuessa, jos edellisen hallituksen tekemiä virheitä tulee ilmi? Esimerkiksi hallituksen ja osuuskunta/yhtiökokousten pöytäkirjat ovat hävinneet tai hävitetty, sijoitussuunnitelma on päivittämättä…

   Kysymys: Onko uusi hallitus oikeudellisessa vastuussa edellisten hallitusten virheistä ja laiminlyönneistä, jos edelliselle hallitukselle ja tilintarkastajille on myönnetty tili- ja vastuuvapaus, jonka jälkeen ilmenee laiminlyöntejä?

   Vastaus:
   Uusi hallitus ei luonnollisesti ole vastuussa edellisen hallituksen tekemisestä, jos hallituksen kokoonpano muuttuu. Vastuu on viime kädessä henkilökohtaista vastuuta. Uusi hallitus voi sen sijaan joutua vastuuseen siitä, jos se ei puutu edellisen hallituksen laiminlyönteihin ja korjaa niitä. Edes vastuuvapauden myöntäminen ei aina vapauta korvausvastuusta.

   Hallituksen jäsenen ja tilintarkastajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle. Hallituksen jäsenen ja tilitarkastajan on korvattava myös vahinko, jonka hän on tehtävässään muuten osuuskuntalakia tai rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle/yhtiölle, osuudenomistajalle tai muulle henkilölle.

  • Kysymyksiä hallinnolle Arvossa :
   Mikä olisi hallitusedustajalle oikea foorumi?
   1. Pitää olla jäsen 
   2. Paikkakunnalla yli 200 jäsentä
   3. Toimia jäsenien edun mukaisesti lisäArvoa tuottaen

   Ei riitä että pelkällä läsnäololla saa suuret kokous/kuukausipalkkiot, olisi myös tuotettava lupauksien mukaan "jaettavaa"
   Näin ei ole tapahtunut yhtenäkään vuotena joten on ihan turha kiukutella näistä faktoista jos ei pysty mitään aikaansaamaan. Pelkkä.. no jätetäämpä sanomatta mutta taseen syönnillä ei litiumeja kaiveta eikä alueen ulkopuolisia kuntia ylläpidetä.
   Jos on eri mieltä niin allaolevaan faktaan palautetta.

   Osuuskunta PPO myytiin ja saatiin 180 M€ joka tosin sekin on epäselvä paljonko todellisuudessa.
   Nyt on jäljellä Sijoitusyhtiönä vain 94 M€.
   Missä on tuotto, millä keinoin näin on käynyt ? Kerro jos pystyt.

   Olettamus on että menee " pankkitoimihenkilön" ja näköjään myös " hallitusammattilaisen" käsityskykyjen yli ja vain oma etu tulee merkittävän tarkoitushakuisesti esille.

  • Ei ne hulluja unelmia ole vaan tosi tölskääjät puikoissa, katit, askotit paulit jne.
   Ei kunnioitettu , eikä oltu perehditty osuuskunnan perinteeseen ja haluttiin vain omaan pussiin .. paljon..paljon ja ihan turhaan, ehkä pauli yhden millin saa konsulttina elisalta pakopirtilleen mutta muut vain murusia, ilmankos tuolien leveys ei riitä istua ja vaha valuu leukaperiin viiksistä kuten kaikki hoksaa kun hetken fundeeraavat kompetrnssiä ja globasleja markkinoita allokoidessaan. Onko näin ?

  • Tässä tämän hetken tilannetta josta voi visioida tulevaa... elon/ kallion matikalla (ei RPK:n)

   Rahaa piti tulla elsalle myynnistä 182 M€, tuliko, vain pauli tietää.. (-35 €/datame jne)
   Tase 103 M€, markkina-arvo 41 M€, hukattuna 52 M€ ?
   Osuuden pörssihinta 500 €/osuus ostotarjous, myyntitarjous 600 €/osuus, erotus 100 € ?
   Tasearvosta osuuden hinta laskettuna 1 260 €/osuus, aliarvostus markkinoilla yli 50 % ?
   Vieraspääoma noussut vuodessa 12 M€:oon 10 :stä M€:sta ? Mihin tarvitaan vierasta po ?
   Jakokelpoinen pääoma laskenut 61 M€:sta 59 M€:oon, miksi laskenut ?
   Oma pääoma 91 M€ josta jakokelpoista 59 M€ joten löysää rahaa ois 32 M€, miten käytetään

   Eli summa summaarum, sijoitustoiminta tuottaa vain menoa joka sektorilla ja maalaislaskuopilla tase-pääoma-ja arvosijoitusarvo saavuttaa nolla-arvon v. 20 32. 

   No niin askotit, katit ja paulit kalkullaattori käteen ja väärät infot kehiin, korona kolkuttaa..

  • Siellä on sellaiset järkkääjät että ei tule mitään kommenttia.
   Itsetunto on korkealla ja viikset sekä huulet törröllään kun peili on pääosassa näillä vekkuleilla.
   Ei siinä osuuskunnan jäsenten asiat ole hallinnolla mielessä, pelkkää puollustushöpinää joka yhteydessä. Laskisivat kerran edes paljonko ovat rahaa hukanneet muka asiantuntijoina..

  • On kuulemma nyt konkat loppu. Ovat järkänneet rahoituksia sellaisiin firmoihin että pohjat kestää, on kaivoshankkeita, maanrakennus yhtiöitä ja niitä kaivavia ja myllääviä konefirmoja.
   Varmaan pysyvät ainakin maan päällä jos ei sitten putoile kaivamiinsa kuoppiin. 
   Kuka tietää.. no aika näyttää purkuajatus jatkaa kulkuaan valittujen mielissä.

  • Eikö Terrafame ja Keliber ole hyvät esimerkit mihin kannattaa sijoittaa?

  • "Pääomasijoituksella on aina elinkaari, alku ja loppu. Hyvin tyypillisesti pääomasijoittaminen on sitä, että yrittäjä haluaa kumppanin toteuttamaan unelmaansa"
   Arvon sivuilta lainattu. Voisiko Kati Peltomaa selvittää miten nämä pääomasijoitukset on menneet. Aivan yksinkertaisesti jokainen yhtiö erikseen. Paljonko sijoitettiin ja paljonko saatiin lopussa (Pääomasijoituksella on aina elinkaari, alku ja loppu, näinhän te mainostatte).

  • Kun aloitettiin tämä sijoitustoiminta niin sijoitettavaa oli noin 175 miljoonaa. 5%:n korolla tuottoa/vuosi pitäisi tulla noin 9 miljoonaa.
   Mikä on tilanne nyt muutaman vuoden jälkeen.
   Tase alle 100 miljoonaa ja markkinahinta 50 miljoonaa.
   Missä on mennyt metsään Arvon sijoitustoiminassa. Useita konkursseja, lisäksi joitain sijoituksia on realisoitu pitkällä miinuksella.
   Tämä on tapahtunut ennennäkemättömän nousukauden aikana. Silti määrätyt tahot kokevat onnistuneesa. Terveessä yrityksessä olisi sijoitustoimihenkilö Kati Peltomaa lentänyt kartanolle jo aikoja sitten.

  • Peltomaan aloitaessa sijoitettavaa omaisuutta oli noin 175 miljoonaa, siis rahaa.
   6-7 vuotta on kulunut ja nyt on markkinahinta 48 miljoonaa.
   Luvattu maksaa noin 70% tuotoista korkoa, elikkä pääomien olisi pitänyt karttua sen 30%:a saaduista korkotuotoista ja muista tuotoista.
   Joka vuosi olisi siis pitänyt pääomien karttua vähintään 2,5 miljoonaa.
   Nyt markinahinta pitäisi olla noin 200 miljoonaa, siis selvää rahaa tai rahaan verattavissa olevaa omaisuutta.
   Onko näin. Ei ole, on hävitetty alkuperäisestäkin 175 miljoonasta jo 127 miljoonaa. Noin 20 miljoonaa/vuosi on hävinnyt.
   Koko ajan on ollut lisäksi erityisen otollinen aika sijoitustoiminalle ja silti näin on käynyt.
   Miksi piti aloittaa sijoitustoiminta jos siihen ei ollut minkäänlaisia kykyjä.
   Telepuoli toimi ja kannatti muttei tämä hörhöily sijoituspuolella.

  • Sanoit korkoja maksetun. Tase kuitenkin pudonnut 70 miljoonaa. 70 miljoona omsisuutta hävinnyt ja väität omsisuuden säilyneen hyvin. Onko 40% omaisuuden menetys hyvä vai huono asia.
   Korkoa maksetaan yleensä tuotoista. Arvokin on ilmoittanut maksavansa korkoa noin 70% tuotoista, silti Kati Peltomaan aikana on tasetta syöty enempi kuin on "korkoja" maksettu.
   Missä ne korot oikeasti on jos korot on maksettu taseesta.
   Markkinahinta on aivan katastrofaalinen noin 47 miljoonaa, joka on tämän hetken oikea hinta osuuskunnan omaisuudesta. Tase on vain kirjanpidollinen silmänkääntötemppu, vaikka sekin on hurjalla miinuksella.

  • 7.4.2020 Arvon kurssi jää puoleen omasta pääomastaPohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta teki viime vuonna runsaan 4,1 miljoonan euron nettotuloksen, kun edellisvuonna osuuskunnan viimeiselle riville jäi vajaat 4,7 miljoonaa euroa. Osuustodistusta kohti laskettuna tulos oli 50,39 euroa, mikä tarkoittaa tämänhetkisellä 550 euron Privanet-noteerauksella p/e-lukua 10,9. 
   Edellisvuonna osuustodistuskohtainen tulos oli 56,79 euroa. Arvon markkina-arvo 550 euron kurssilla on 45 miljoonaa euroa.
   Sijoitusosuuskunnan vuotuinen liikevaihto ja tulos saattavat vaihdella reippaasti riippuen siitä, kuinka paljon muutoksia salkussa tapahtuu vuoden aikana. Vakaampi mittari on oma pääoma, jossa tapahtuvat muutokset ovat maltillisempia. Osuuskunnan oma pääoma kasvoi viime vuonna 82,7 miljoonasta 83,5 miljoonaan euroon. 
   Osuutta kohti laskettu oma pääoma oli vuodenvaihteessa 1017 euroa, mikä tarkoittaa p/b-luvun jäämistä huomattavan alhaiselle tasolle 0,54. 
   Jos osuuskohtainen oma pääoma laskettaisiin emo-osuuskunnan sijaan konsernin luvuista se olisi vielä liki sata euroa korkeampi.
   Alhaisesta arvostuksesta vihjaa myös osuuspääoman korosta laskettu tuotto.

   Se johtuu markkinoiden arviosta että voitto josta osuuskorko maksetaan jää edellisten vuosien tapaan myös tulevaisuudessa, niin pieneksi ettei riskisijoittajat tai perinteiset tuottoa odottavat halua rahojaan seisottaa tuottamattomassa limiitissä jossa ne jo kohta kymmenen vuoden tapaan vain hupenevat sen sijaan että kasvaisivat korkoa jaettavaksi.

   Mistä tämä johtuu ja mitä se kuvastaa ? Huolestuttavaa.. vain toiminnassa mukana päättämässä olevat hyötyvät, omistajat menettävät. 
   Kuinka kauan tällaisen annetaan jatkua ?

  • Nyt kipinkapin ilmottautumaan osuuskuntakokoukseen 2.6.2020 mennessä.
   Kokous on arvo nordic investin kotipaikkakunnalla raahessa 9.6.2020 klo 12.30 jaetaan lippuset. Ei muuta kuin sijoitustoimihenkilö jakaa irtokarkkeja sukulaisilleen ja muualta hallinnon äänestyksiä varten rahtaamille uusavuttomille.

  • Kovapalkkaiset "ammattilaiset" istuvat kovilla palkkioilla, sinne rahat pikkuhiljaa kuluu.

  • Miksihän ei jäsenille makseta matkakorvauksia kokoukseen kun noille ilmanaikoisille kuormasta syöville hallitusneuvostoliittolaisille niin tehdään ja saavat vielä hirveät kokouspalkkiot päälle. Kyllä pitäis verottajan puuttua asiaan ja oikein kunnolla rokottaa tekemättömöstä työstä.

  • Vain persu tai kommunisti saa aikaiseksi tällaisia kuvitelmia kuin mitä edellinen teksi on :

   "Miksihän ei jäsenille makseta matkakorvauksia kokoukseen kun noille ilmanaikoisille kuormasta syöville hallitusneuvostoliittolaisille niin tehdään ja saavat vielä hirveät kokouspalkkiot päälle. Kyllä pitäis verottajan puuttua asiaan ja oikein kunnolla rokottaa tekemättömöstä työstä."

  • Kukahan "järkkäis" tuon asian noin. Sehän ois kiva tapa antaa omaisuus niille joille se kuuluu, eihän pankkitoimihenkilö, ent tj, nyt sijoitustoimihenkilö ole edes jäsen.. eli ei ole arkkukarin lehmät ojassa vai miten se menikään ?

  • Eikö niitten pitänyt järkätä se osuuskuntakokous johonkin ? Joko se oli ja mitä päätetty ?
   Tuleeko niitä voittokorkoja..ne 500 :t jytkyt ois sopivia jakaa koko potti ylijäämän palautuksena jäsenille.
   Taitaa olla kuitenkin niin taitamatonta porukkaa hallinnossa ettei ne saa tuottoja aikaan vaan pelkkiä kuluja ja jaetaan taseesta pikkusiivuja muka korkoina.. onko näin ?

   Varmaan taas valinneet itse itsensä uudelleen hallitsemaan enemmistön omaisuutta.

   • Oli piokaasun teko p:skasta siinä vaiheessa ettei voinut jättää kesken. Takki oli jo nurinpäin hengarissa ja pisnessmanakeri kyllä soitteli menevänsä varmistamaan uudelleenvalintansa hallintoneuvostoliittolaiseksi.
    Jospa se kokous on ens kerralla kotipaikkakunnalla niin pääsis mukaan vaikka eikait siellä mikään muutu jos samat "aapelilaiset" kokoustaa heille valmiiksi syötettyjä vääryyksiä.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   232
   2385
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2197
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   146
   2036
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1021
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   992