Arvo osuuskunta asiaa

Anonyymi

Miten tulee menetellä osuuskunnassa/yhtiössä hallituksen vaihtuessa, jos edellisen hallituksen tekemiä virheitä tulee ilmi? Esimerkiksi hallituksen ja osuuskunta/yhtiökokousten pöytäkirjat ovat hävinneet tai hävitetty, sijoitussuunnitelma on päivittämättä…

Kysymys: Onko uusi hallitus oikeudellisessa vastuussa edellisten hallitusten virheistä ja laiminlyönneistä, jos edelliselle hallitukselle ja tilintarkastajille on myönnetty tili- ja vastuuvapaus, jonka jälkeen ilmenee laiminlyöntejä?

Vastaus:
Uusi hallitus ei luonnollisesti ole vastuussa edellisen hallituksen tekemisestä, jos hallituksen kokoonpano muuttuu. Vastuu on viime kädessä henkilökohtaista vastuuta. Uusi hallitus voi sen sijaan joutua vastuuseen siitä, jos se ei puutu edellisen hallituksen laiminlyönteihin ja korjaa niitä. Edes vastuuvapauden myöntäminen ei aina vapauta korvausvastuusta.

Hallituksen jäsenen ja tilintarkastajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle. Hallituksen jäsenen ja tilitarkastajan on korvattava myös vahinko, jonka hän on tehtävässään muuten osuuskuntalakia tai rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle/yhtiölle, osuudenomistajalle tai muulle henkilölle.

27

217

  Vastaukset

  • No johan oli taas aloitus ja provo. Niin mielenkiintoista että nukahtaa justiinsa. Parempi kun väännät kättä itsesi kanssa.

  • Taasko???

  • Kyllä, taas! Tällaisia epätoivoisia aloituksia näillä palstoilla riittää. Täysin väärä paikka purkaa tällaista asiaa tällä foorumilla. Kannattaa varmaan mennä tämän asian kanssa osuuskuntakokoukseen, hopi hopi!

  • Mikä olisi hallitusedustajalle oikea foorumi?
   1. Pitää olla jäsen
   2. Paikkakunnalla yli 200 jäsentä
   3. Toimia jäsenien edun mukaisesti lisäArvoa tuottaen

   Ei riitä että pelkällä lösnäololla saa suuret kokous/kuukausipalkkiot, olisi myös tuotettava lupauksien mukaan "jaettavaa"
   Näin ei ole tapahtunut yhtenäkään vuotena joten on ihan turha kiukutella näistä faktoista jos ei pysty mitään aikaansaamaan. Pelkkä.. no jätetäämpä sanomatta mutta taseen syönnillä ei litiumeja kaiveta eikä alueen ulkopuolisia kuntia ylläpidetä.
   Jos on eri mieltä niin allaolevaan faktaan palautetta.

   Osuuskunta PPO myytiin ja saatiin 180 M€ joka tosin sekin on epäselvä paljonko todellisuudessa.
   Nyt on jäljellä Sijoitusyhtiönä vain 94 M€.
   Missä on tuotto, millä keinoin näin on käynyt ? Kerro jos pystyt.

  • Mitä johtopäätöksiä pitää tehdä kun vastauksia selviin kysymyksiin ei hallinnolta saa.
   Eikö niitä halua tai kuten aikaisemmin on voitu todeta ei uskalleta julkituoda. Miksi ?

   Jos kerran lähtee mukaan osuuskunnan hallintoon niin luulisi sitä olevan, uskalletaan sanoa vielä ennen marinin sukupuolineutraalia hullutusta.. munaa sanoa oikea mielipiteensä eikä mennä vain yksiraiteista junaa yhteen ja väärään suuntaan. Oletko sitä mieltä ?

  • Sen verran että vanha sanonta pitää paikkansa.. sinne meni jäsenien rahat kuin jokisen eväät, parempiin suihin.
   On kyllä ihmeellistä ettei joukko uskalla hiiskahtaakkaan asioista vaikka ihan varmasti on havaittu ettei kaikki menekkään kuin strömöössä.
   Mitä oikein pelätään vai mitä peliä pelataan ?

   Klikit nurin ja osuuskunta purkuun.

  • Mitä asiaa sillä Arvolla oli, minä en noista jutuista saanut selvää.

   • Arvo osuuskunta purkuun ja omaisuus osuuksien omistajille.. lyhyt oppimäärä info.

    Ihan turha on vällistellä asialla kun on .. no jääköön sanomatta, kyllä sen sieltä peilistä näkee.. miksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Arvo osuuskunta purkuun ja omaisuus osuuksien omistajille.. lyhyt oppimäärä info.

    Ihan turha on vällistellä asialla kun on .. no jääköön sanomatta, kyllä sen sieltä peilistä näkee.. miksi

    Että sillalailla taas kaivelee!


  • Minkälaista siellä kokouksissa mielestäsi on ?
   Onko ilmapiiri vapautunut ja positiivinen ?
   Tuleeko esitykset ajoissa jotta niihin ehtii perehtyä ?
   Saako niihin tehdä muutosesityksiä tai kysyä perusteita, saako suoria vastauksia ?
   Onko kaikki yhtä mieltä kaikista käsittelyyn tuoduissa asioissa ?
   Voiko omalta osaltaan ottaa jonkun ehdotuksen käsittelyyn ja saada toteutukseen ?

   Huh, olipa siinä taas itkuvirsiä ja uusia, ei siis talvisodan aikaisia, kysymyksiä joihin toivotaan vastauksia. Miksi niitä ei anneta ? Saako sitä kysyä ?

   Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, pitääkö paikkansa vai mistä negatiivisyys johtuu ?

  • Lankapuhelin on historiaa ja siirryimme entisen vaimoni kanssa matkapuhelimeen jo kymmenen vuotta sitten, hah hah haaa!!!...

  • ..ja siksikö oot katkera kun sait 100 € osuusmaksuna takaisin... muilla on 3× 1240 € jota jaetaan sijoittaja-asiantuntijoiden toimesta nyt tosin vain 120 € osuusmaksun korkona.
   Vaimo on varmaan siksi edelleen sama. Otan osaa.. 5g:tä pukkaa.. hah hah haaa..

  • Mikä on nyt tilannr ? Onko uusia maahanupotettuja visioita, ehkä satamalaiturin pidennyksiä , voi olla että jonkun kuntosalin sponssausta tai turkisten muokkauksen tukemista.
   Pankaa ne minkkiturkit päälle ja menkää puristelemaan leipiä, onkk ne tuoreita..

  • Taasko tulee takkiin, ei oikein voittoja "pisaroi", vai miten meni.
   On se hauskaa olla hallinnoimassa tappioita vain tuottavia sijoituksia, mieti nyt vähän mihin sekaantua, perästä kuuluu

  • Ei ne hulluja unelmia ole vaan tosi tölskääjät puikoissa, katit, askotit paulit jne.
   Ei kunnioitettu , eikä oltu perehditty osuuskunnan perinteeseen ja haluttiin vain omaan pussiin .. paljon..paljon ja ihan turhaan, ehkä pauli yhden millin saa konsulttina elisalta pakopirtilleen mutta muut vain murusia, ilmankos tuolien leveys ei riitä istua ja vaha valuu leukaperiin viiksistä kuten kaikki hoksaa kun hetken fundeeraavat kompetrnssiä ja globasleja markkinoita allokoidessaan. Onko näin ?

  • Saapa nähdä pystyykö ne järkkäämään mitään uusia konkkia nämä asiantuntija sijoittajat.
   Kuvissa ollaan ainakin niin fiiniä että mutta taitaa olla vain muiden rahat mielessä miten sais omaan veskaansa. Toteutukset on ainakin olleet sen mallisia ettei muista väliä.

  • On kuulemma nyt konkat loppu. Ovat järkänneet rahoituksia sellaisiin firmoihin että pohjat kestää, on kaivoshankkeita, maanrakennus yhtiöitä ja niitä kaivavia ja myllääviä konefirmoja.
   Varmaan pysyvät ainakin maan päällä jis ei sitten putoile kaivamiinsa kuoppiin.
   Kuka tietää.. no aika näyttää purkuajatus jatkaa kulkuaan valittujen mielissä.

  • "Pääomasijoituksella on aina elinkaari, alku ja loppu. Hyvin tyypillisesti pääomasijoittaminen on sitä, että yrittäjä haluaa kumppanin toteuttamaan unelmaansa"
   Arvon sivuilta lainattu. Voisiko Kati Peltomaa selvittää miten nämä pääomasijoitukset on menneet. Aivan yksinkertaisesti jokainen yhtiö erikseen. Paljonko sijoitettiin ja paljonko saatiin lopussa (Pääomasijoituksella on aina elinkaari, alku ja loppu, näinhän te mainostatte).

   • Parannetaan tätäkin ketjutusta oli niin hyvä kirjoitus, että sen voi laittaa tänne.

    Samuli Heinonen Ylivieska:
    Kauppakamarin tuoreessa kyselyssä jäsenyrityksilleen, oli huomio kiinnittynyt hallituksen toimiin korona-kriisissä. Ymmärrettävästi varsinaiset rajaamistoimet saivat siinäkin kyselyssä hyvät arviot, hyvä niin, hallitus on onnistunut olennaisessa, eli kansalaistensa ja yhteiskunnan suojelussa. Sen sijaan jäsenyritykset kritisoivat voimakkaasti hallituksen tukitoimia yritysmaailmalle.

    Itse heitän kysymyksen, että jos voitot yksityistetään, miksi tappiot pitäisi sosialisoida? Eikö markkinatalouden ylivertaisuutta ihannoivat korosta juuri vapaan kapitalismin ihannuutta, että valtion ei tulisi puuttua ollenkaan talouteen. Ei verotukseen, julkisiiin palveluihin kuten terveydenhoitoon, enrgiaan ja koulutukseen.

    Nyt, kun menee huonosti, samat äänet vetoavat valtiota apuun. Jos markkinatalous on oikeasti niin loistava malli, eikö siihen kuulu heikompien yritysten näivettyminen, ja uusien ilmaantuminen.

    Mielestäni talouspolitiikassa, jota hallitus noudattaa, tärkeintä on ihmisten terveyden ja turvallisuuden turvaaminen. Peruspalveluiden pitäminen ja siirtäminen julkiseksi palveluksi, pelastaa hädän hetkellä. Voimakkaampi valtio on osoittautunut tässä kriisissä voittajat ja häviäjät. Äärimmilleen yksityistetty yhteiskunta ei pysty toimimaan kokonaisvaltaisesti kriisin hetkillä.

    Tämän kriisin opetuksena voi hyvinkin päätellä, että nk. Pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa yksityinen ja julkinen toimivat rinta rinnan toimii parhaiten. On aika herätellä kysymys julkisen terveydenhoidon palauttamisesta siihen kuuluvaan arvoon pääasiallisena terveydentuottajana. Samoin kuin muutkin edellisten porvarihallitusten yksityistämishankkeet kuten energia ja peruspalvelut julkiseksi toiminnaksi.


  • Kun aloitettiin tämä sijoitustoiminta niin sijoitettavaa oli noin 175 miljoonaa. 5%:n korolla tuottoa/vuosi pitäisi tulla noin 9 miljoonaa.
   Mikä on tilanne nyt muutaman vuoden jälkeen.
   Tase alle 100 miljoonaa ja markkinahinta 50 miljoonaa.
   Missä on mennyt metsään Arvon sijoitustoiminassa. Useita konkursseja, lisäksi joitain sijoituksia on realisoitu pitkällä miinuksella.
   Tämä on tapahtunut ennennäkemättömän nousukauden aikana. Silti määrätyt tahot kokevat onnistuneesa. Terveessä yrityksessä olisi sijoitustoimihenkilö Kati Peltomaa lentänyt kartanolle jo aikoja sitten.

  • Peltomaan aloitaessa sijoitettavaa omaisuutta oli noin 175 miljoonaa, siis rahaa.
   6-7 vuotta on kulunut ja nyt on markkinahinta 48 miljoonaa.
   Luvattu maksaa noin 70% tuotoista korkoa, elikkä pääomien olisi pitänyt karttua sen 30%:a saaduista korkotuotoista ja muista tuotoista.
   Joka vuosi olisi siis pitänyt pääomien karttua vähintään 2,5 miljoonaa.
   Nyt markinahinta pitäisi olla noin 200 miljoonaa, siis selvää rahaa tai rahaan verattavissa olevaa omaisuutta.
   Onko näin. Ei ole, on hävitetty alkuperäisestäkin 175 miljoonasta jo 127 miljoonaa. Noin 20 miljoonaa/vuosi on hävinnyt.
   Koko ajan on ollut lisäksi erityisen otollinen aika sijoitustoiminalle ja silti näin on käynyt.
   Miksi piti aloittaa sijoitustoiminta jos siihen ei ollut minkäänlaisia kykyjä.
   Telepuoli toimi ja kannatti muttei tämä hörhöily sijoituspuolella.

  • Sanoit korkoja maksetun. Tase kuitenkin pudonnut 70 miljoonaa. 70 miljoona omaisuutta hävinnyt ja väität omaisuuden säilyneen hyvin. Onko 40% omaisuuden menetys hyvä vai huono asia.
   Korkoa maksetaan yleensä tuotoista. Arvokin on ilmoittanut maksavansa korkoa noin 70% tuotoista, silti Kati Peltomaan aikana on tasetta syöty enempi kuin on "korkoja" maksettu.
   Missä ne korot oikeasti on jos korot on maksettu taseesta.
   Markkinahinta on aivan katastrofaalinen noin 47 miljoonaa, joka on tämän hetken oikea hinta osuuskunnan omaisuudesta. Tase on vain kirjanpidollinen silmänkääntötemppu, vaikka sekin on hurjalla miinuksella.

   Hallituksessa vaihtuu pallit välillä..p.lluun mutta tulosta ei synny, onko oikeat henkilöt, tuskin

  • 7.4.2020 Arvon kurssi jää puoleen omasta pääomastaPohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta teki viime vuonna runsaan 4,1 miljoonan euron nettotuloksen, kun edellisvuonna osuuskunnan viimeiselle riville jäi vajaat 4,7 miljoonaa euroa. Osuustodistusta kohti laskettuna tulos oli 50,39 euroa, mikä tarkoittaa tämänhetkisellä 550 euron Privanet-noteerauksella p/e-lukua 10,9. 
   Edellisvuonna osuustodistuskohtainen tulos oli 56,79 euroa. Arvon markkina-arvo 550 euron kurssilla on 45 miljoonaa euroa.
   Sijoitusosuuskunnan vuotuinen liikevaihto ja tulos saattavat vaihdella reippaasti riippuen siitä, kuinka paljon muutoksia salkussa tapahtuu vuoden aikana. Vakaampi mittari on oma pääoma, jossa tapahtuvat muutokset ovat maltillisempia. Osuuskunnan oma pääoma kasvoi viime vuonna 82,7 miljoonasta 83,5 miljoonaan euroon. 
   Osuutta kohti laskettu oma pääoma oli vuodenvaihteessa 1017 euroa, mikä tarkoittaa p/b-luvun jäämistä huomattavan alhaiselle tasolle 0,54. 
   Jos osuuskohtainen oma pääoma laskettaisiin emo-osuuskunnan sijaan konsernin luvuista se olisi vielä liki sata euroa korkeampi.
   Alhaisesta arvostuksesta vihjaa myös osuuspääoman korosta laskettu tuotto.
   Se johtuu markkinoiden arviosta että voitto josta osuuskorko maksetaan jää edellisten vuosien tapaan myös tulevaisuudessa, niin pieneksi ettei riskisijoittajat tai perinteiset tuottoa haluavat halua rahojaan seisottaa tuottamattomassa limiitissä jossa ne jo kohta kymmenen vuoden tapaan vain hupenevat sen sijaan että kasvaisivat korkoa jaettavaksi.

   Mistä tämä johtuu ja mitä se kuvastaa. Huolestuttavaa.. vain toiminnassa mukana päättämässä olevat vain hyötyvät, omistajat menettävät. 
   Kuinka kauan tällaisen annetaan jatkua ?

  • Nyt kipinkapin ilmottautumaan osuuskuntakokoukseen 2.6.2020 mennessä.
   Kokous on arvo nordic investin kotipaikkakunnalla raahessa 9.6.2020 klo 12.30 jaetaan lippuset. Ei muuta kuin sijoitustoimihenkilö jakaa irtokarkkeja sukulaisilleen ja muualta hallinnon äänestyksiä varten rahtaamille uusavuttomille.
   Siellä nähdään raahen viisasta ja kokkolan komeaa sekä oulun ölvejä.

   • Ei kuulu tälle sivustolle. Lehdessä on riittävästi juttua aiheesta. Tällaiset asiattomat viestit, kuten mainokset ym poistetaan, hah hah haaa!!!...


  • Kuka sen järkkää ?
   Pitäis maksaa myös jäsenille jotka osallistuu matkakulut jos ja kun kokousta ei pidetä osuuskunnan kotipaikkakunnalla.. seuraavana puuterinokat siirtää sen kokkolaan.
   No toivotaan että soomanni tulee lukemaan näille hallintoneuvostoliittolaisille lakia.. meillä on lehmä ojassa jota ei näillä povelle päässeillä kyillä ole.. eihän sitä silloin tarvi kuin odottaa tiliä ja isoja kokouspalkkioita.
   Mitä olette jäsenien eteen tehneet ja saaneet aikaan.. kerro !

  • Eikö niitten pitänyt järkätä se osuuskuntakokous johonkin ? Joko se oli ja mitä päätetty ?
   Tuleeko niitä voittokorkoja..ne 500 :t jytkyt ois sopivia jakaa koko potti ylijäämän palautuksena jäsenille.
   Taitaa olla kuitenkin niin taitamatonta porukkaa hallinnossa ettei ne saa tuottoja aikaan vaan pelkkiä kuluja ja jaetaan taseesta pikkusiivuja muka korkoina.. onko näin ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   227
   2280
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2173
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   145
   1973
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   988
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   960