Aihe

Taavetti peliterapiassa!

Anonyymi

Taavetti on tuttu näky paikallisella vieroitusklinikalla. Mies on alkanut alkuvaikeuksien jälkeen avautua peliongelmistaan, jotka alkoi vuonna 1993 Veikkauksen pitkävedon nähdessä päivänvalon. Tuolloin Vetin tulevaisuus näytti valoisalta. Suku oli varakas ja Taavetti oli valmistunut tietotekniikan diplomiinsinööriksi 80-luvun lopussa. Taavetti väsäsi päivät tietokoneiden parissa ja rentoutui illalla sohvalla oluen ja vedonlyönnin merkeissä. Pitkäveto imaisi Vetin heti mukaansa tullessaan vuoden 1993 lopussa pelimarkkinoille. Taavetti opiskeli kerroinlistat ulkoa ja laati silmät vääränä trioja toisensa perään. Alku näyttikin hyvältä kun Vetti pommitti yhä nousevin panoksin 10-kertoimisia riviä aina 500 markan panokseen asti. Parhaimmillaan Vetti oli 50000 markkaa voitolla, kunnes tuli hurja tappioputki, joka vei kaikki voitot. Silloin Vetti masentui ensimmäistä kertaa pahasti. Elämä oli kirjaimellisesti katkolla. Taavetti vihasi itseään menetettyään messevät voitot muutamassa viikossa.

Lääkityksen turvin Taavetti kuitenkin oli jälleen uudessa iskussa parissa kuukaudessa. Kaikki alkoi jälleen alusta samalla kaavalla. Alkuun nousevin panoksin Taavetti hivuttautui jälleen reiluhkosti voitolle, mutta jälleen kerran kuin ukkospilven lailla paha tappioputki koitui kohtaloksi. Vetti menetti hermonsa ja alkoi ryypätä paljon ja usein. Mies alkoholisoitui ja kulki 90-luvun lopussa ensimmäisen kerran vieroituksessa. Mies oli kuivilla sekä alkoholista, että peleistä yli kaksi vuotta Työelämässä sujui ja rahaa tuli. Pelaaminen eri muodoissaan oli alati läsnä..

2000-luvulla Vetti menetti työkykynsä alkoholin ja peleistä aiheutuneen syvän masennuksen vuoksi. Miehestä tuli nettihäirikkö, joka näkyi etenkin Suomi24-pitkävetopalstalla vuosina 2005-2010. Sen jälkeen mies joutuikin pysyvästi suljetulle..

3

<50

  Vastaukset

  • Ja paskat! Ei peliterapiasta ole mitään hyötyä kun eivät maksa hävittyjä rahoja takaisin. Ei se leipä tuu pöytään kertomalla omia tappiotarinoita.

  • Minä muistan, kun vuonna 1996 ostin puhelin kortin ja puhelin automaatista soitin Jorman vihjepalveluun, josta kuuntelin vihjeitä korva höröllä.
   Siinä kävi aina niin, että 20 markan puhelinkortin summa ei riittänyt, kuin yhteen vihjeen saamiseen, kun suurin osa ajasta meni Jorman pitkäaikaisten pelitilasto historioiden kuuntelemiseen.
   Siltikään eivät kaikki vihjeet osuneet.
   Ei mennyt hyvin, 20 markkaa vihjeeseen ja 5 markalla peli sisään, jolla ei tullut edes vihjeisiin mennyttä rahaa takaisin.
   Yhden ainoan kerran Jorman vihjeillä sain 90 kertoimisen vihjeen, mutta vedin sen 5 markalla sisään.

  • Vuonna 1994 olin mukana sähköpostilistalla jonka vetäjä soitti Vuoksenmaan ja Palosen vihjepuhelimiin ja lähetti sitten vihjeet sähköpostilla. Homma kusi siihen, että Jorma & Mauri usuttivat poliisin perään ja kaverin tietokone takavarikoitiin. Olisi varmaan kannattanut antaa vihjeet niin, että muuttaa puhelimessa luetun tekstin eikä kopioi sana sanalta. Niillä vihjeillä ei olisi juurikaan voittanut, joten hyvä että meni mönkään. Muistaakseni kerran oli kohteiden vähäisyydestä johtuen jotain Belgian sarjaa. Yhdessä ottelussa kotijoukkueelta, joka oli ennakkosuosikki, puuttui 9 avauskokoonpanon miestä. Varma vihje oli tietysti vierasjoukkue jolla oli hyvä kerroin, kun Veikkaus oli siihen aikaan pihalla Belgian sarjoista ja antoi vieraille ison kertoimen näköjään vain sarjataulukon perusteella. Onneksi en panostanut otteluun sillä kotijoukkue voitti kuitenkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   399
   25740
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16406
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15159
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   12913
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   43
   2418