Helsingin Sanomat ristikko 3125

Anonyymi

63

1275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hankalia tapauksia totisesti, mutta pellavapää lienee muusikko Pasi Kaunisto.

    • Anonyymi

      On Pasi. Särkee taas päätä kun yrittää saada selvää ristikosta. Ehin hirvittävän rasittavaa aivoille katsella sumeaa kuvaa ja saada siitä jotain tolkkua. Ei ristikon tällä tavoin pitäisi päänsärkyä aiheuttaa.

    • Anonyymi

      Aivot yrittävät koko ajan selkeyttää kuvaa, mutta eivät siihen pysty, mikä on ymmärtääkseni päänsäryn syy. Eihän ristikon ratkominen pitäisi olla päänsärkyä aiheuttavaa ainakaan siitä syystä, että ristikon ulkoasua on kauttaaltaan sumea. Hirvittävä rasitus.Ristikon ratkonta on silkaa masokistista itsensä kiduttamista!

    • Anonyymi

      Kun ristikon katselu aiheuttaa päänsärkyä on hirveän vaikea miettiä vihjeiden sisältöä. Ainakin minulla äärimmäisen huono ulkoasu haittaa ristikon ratkontaa todella paljon.

      Olisi pitänyt vain heittää risikko dataroskikseen. Mielenkiintoinen aihe kiinnosti, mutta ihan pelkkää kärsimystä tämän ratkonta on ollut.

      • Anonyymi

        Skippaa se ongelma lipaston laatikkoon ja palaa asiaan kolmen viikon päästä kun ratkaisu on saatavilla. Selviää sitten ne kuvatkin ja tuon vaivan jälkeen muistaa vielä pitkään miltä mikäkin näyttelijä tai säveltäjä on nuoruuden hehkussaan näyttänyt.


    • Anonyymi

      No sain ratkaistua, joskaan en ole varma sainko oikein, sillä

      NAISNIMIÄ sain varsin harvinaisen ulkolaisen nimen
      RANSKAA sain oudon tuntuisen ratkaisusanan.

      Arvasin kaksi piilokirjainta henkilöissä, joita en tunnistanut. Yhteensä neljältä henkilöltä puuttuu kuvalistassani sukunimi. Aivan sama keitä ovat.

      En tarkistanut kahta karttavihjeen ratkaisusanaa myöskään. Aivan sama.

      Saa kyllä olla ensimmäinen ja viimeinen HS:n arkiristikko - en halua uudestaan päänsärkyä yrittäessäni saada selvä vihjeistä. Paikkapaikoin tekstistä oli vaikea saada selvään. Kuvitusen tason totaalisen ala-arvoinen.

    • Anonyymi

      Yhteen kasvokuvaan sain vielä sukunimen eli sukunimi jäi selvittämättä kolmesta kasvokuvasta. RANSKAA Google Maps antoi erään hotellin Ranskassa.

    • Anonyymi

      Ristikossa on kolme karttavihjettä. Niistä kaksi on väärin. Ks. väärät ja oikeat paikat foorumistani.

    • Anonyymi

      Lisäksi kun Google Mapsilla yritin laittaa vihjeeseen SAKSAA saamani ratkaisusanan, ei tullut hakutulosta. Sana löytyy kyllä ratkojat.fi-sivustolta. Ratkaisusanan ilmoittama karttatieto löytyy Tanskasta Husby-nimisestä kunnasta. Kyseessä on pieni katu. Muita osumia en löytänyt.

      Vihjeen RANSKAA ratkaisusanalla Google Maps ei löytänyt suoraan mitään. Ratkaisusana on osa erään Ranskalle kuuluvan Korsikan paikan nimeä (Alte Cime). Samoin se on osa erään ranskalaisen hotellin nimeä lähellä Sveitsin rajaa (hotelli Alte Neve, Morzine).

      Lehdon karttatietovihjeet tuntuvat perin juurin epäluotettavilta ja virheellisiltä sekä liian pieniin kohteisiin kohdistuvia.

    • Anonyymi

      No kun pääpalstalla ei valiteta tästä ristikosta, vasn kehutaan. En nyt tiedä mitä sjatella.

      • Anonyymi

        Pääpalstalla arvostetaan kokonaisuutta. Arvostan tämän ristikon historiapläjäystä. Mutta se, että ristikossa suurin osa maantiedevihjeitä on virheellisiä, on minusta anteeksiantamatonta huolimattomuutta laatijalta. Tuntuu uskomattamalta, miten paljon virheitä laatija laittaa samaan ristikkoon. Sanariskin palauttaisi näin paljon virheitä sisältävän ristikon laatijalleen.

        Vakiratkojat näemmä eivät valita virheistä ja kaikkia virheitä he eivät edes huomaa.

        Vaikka Sanariksen julkaisemien ristikoiden kuvitus ei aina ole minun mielestäni julkaisukelpoista, en usko, että Sanaris voisi koskaan julkaista näin heikkolaatuista kuvistusta sisältävän ristikon.

        Juha Leinonen tekee ristikoita IS Ristikot firmalle ja aina laatutyötä. Kuvia saisi olla enemmän ja hän leikkii sillä, miten pieniä kuvia ristikkoon voi laittaa. Leinosen pitäisi aika lailla muuttaa tyyliään.

        Jos olisin HS:n vakioasiakas valittaisin aivan jokaisesta ristikosta. Lehdon ristikot olisivat ristkoita, joista etsisin virheitä ihan kaikissa suhteissa.

        Toki jos Sanaris ottaisi haltuunsa nämä ristikot, virheiden tarkistaja voisi huomauttaa selvistä faktavirheistä, ettei niitä nyt näin paljon olisi. Heli Kärkkäinen kuvittajana saisi ristikon ulkoasusta niin hyvän kuin painojälki sallii. Voi olla, että hänkään ei saisi hyvää lopputulosta, jos painojäljen taso vaihtelee.

        On ihmeellistä, että tällaista on Hesarissa. Hesarille kunnia on se, että arvuutellaan maksimaalisen heikkolaatuisesti luodun ristikon kuvia, miten ne esittävät. Jos huonon laadun takia on kiva arvuutella, kai sitä hupia ei keltään voi kieltää.

        Minä voisin huvitella puolestani etsimällä virheitä Lehdon ristikoista ja tilastoimalla montako virhettä mistäkin ristikosta löysin .


    • Anonyymi

      en ymmärrä, miten voidaan kehua ristikkoa, jonka kuvitus on ala-arvoists ja joka vilisee virheitä. Minusts oikea paikka näin huolimsttomasti laaditulle ristikolle on roskakori. Kun kukaan ei tarkists ristikkoa, se saa vilistä laadintavirhritä. Kukun asiakkat eivät valita kuvituksen huonosta laadusta eivätkä virheellisistä vihjeistä tällainrn saa jatkua. Hesarin asiakkaat ansaitsevst parempaa laatua. Ehdotan Juha Leinosta Aulis Lehdon tilalle.

    • Anonyymi

      Olin kyllä itsekin huolimaton, katsoin, että Asmai oli Tanskaa. Asmai on kuja saksalaisessa pikkukaupungissa. Lehdolle on riittänyt, että sana löytyy Googlella. Hänelle on aivan sama, mikä on kohteen yleinen tunnettavuus, koska pikkukaupungin kuja käy ratkaisusanaksi.

      • Anonyymi

        Onkohan niin, että yksi on oikeassa ja kaikki muut väärässä vai yksi väärässä ja kaikki muut oikeassa? Jos asiakkaat tykkäävät, voiko mennä sanomaan, että laatu on huonoa? Olisiko tämä vähän kuin alkuperäiset punk rock -yhtyeet - ne oli niin huonoja soittajia, että se oli jo taidetta. Mitä jos hesarin ratkojat hevon pa**at välittää lokeroinneista, kuvituksesta tai jopa asiavirheistä ja nauttivat vaan ristikoiden ratkonnasta? Mitä jos tämä kokonaisuus on se juttu ja se mitä hersarin ristikoilta odotetaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan niin, että yksi on oikeassa ja kaikki muut väärässä vai yksi väärässä ja kaikki muut oikeassa? Jos asiakkaat tykkäävät, voiko mennä sanomaan, että laatu on huonoa? Olisiko tämä vähän kuin alkuperäiset punk rock -yhtyeet - ne oli niin huonoja soittajia, että se oli jo taidetta. Mitä jos hesarin ratkojat hevon pa**at välittää lokeroinneista, kuvituksesta tai jopa asiavirheistä ja nauttivat vaan ristikoiden ratkonnasta? Mitä jos tämä kokonaisuus on se juttu ja se mitä hersarin ristikoilta odotetaan?

        Joo kuorossa malttamattomina odotamme seuraavaa suttu-ja virhekasaa. Se kun on Aulista ja Hesaria, kaikki sallittua.


    • Anonyymi

      Minä en nyt vaan sulattaisi asiakkaana selviä laadintavirheitä. Olen paljon pienemmistä virheistä huomauttanut Sanariksen ristikoissa.

      Minulla kokonaisuuden pilaa mainitsemani seikat.

      Eikö kukaan muu saa päänsärkyä yrittäessään ottaa selvää ristikoiden huonosta kuvituksesta? Jos olisin tilaaja (joskus olen ollut alennetulla hinnalla), voisin valittaa kun lehdessä ei ole sen tason ristikkoa, jota olisi kiva ratkoa.

      No nauttikaa sitten asiavirheistä ja huonosta kuvituksesta. En osaa sellaisista nauttia. En vaikka, aihe olisi miten hyvä tahansa. Idea on tosiaan laadukas, sitä en kiistä.

    • Anonyymi

      "Olisiko tämä vähän kuin alkuperäiset punk rock -yhtyeet - ne oli niin huonoja soittajia, että se oli jo taidetta. "

      Tätä voisi Aulis Lehdon ristikoihin soveltaa - ehkä juuri tästä on kyse!

    • Anonyymi

      Tarkistin vielä karttatiedot.
      Maliin liittyvässä karttakuvassa Lehdon täplän keksikohdassa on kaupunkin nimeltään Seque. Atar-nimistä paikkaa en Google Mapsin avulla löytänyt. En millään jaksa uskoa, että Lehto olisi löytänyt vaikeasti löydettävän saman nimisen paikan Malista.

      Zimbabwessa Lehdon laittamassa pisteessä on Google Mapsin mukaan Chewore Safari Area, joka on metsästysalue. Safarialueelta tuskin löytyy Tete-nimistä paikkaa, joten en millään jaksa uskoa, että Lehto on löytänyt täplän osoittamasta paikasta Tete-nimistä kaupunkia tai kylää.

      • Anonyymi

        Tässä on nyt sana sanaa vastaan. No on myös mahdollista, että ratkoja on ratkonut väärin ja siitä syystä syyttää halpamaisesti laatijaa laadintavirheestä. Ajatelkaapa jos näin on käynyt tottumattomalle ratkojalle.


    • Anonyymi

      Ei noissa kohdin ole kyse ratkontavirheestä. Risteävien kanssa ei nyt vaan sovi muut sanat.

      On se vaikeaa hyväksyä, että ristikkko on väärin laadittu. Sama vaikeus on tullut vastaan Sanariksen riskoiden kohdalla. Laatijaa ollaan puolustamassa henkeen ja vereen vaikka hän olisi toiminut miten huonosti tahansa.

      Kasvokuvista Anna selvisi, kun katsoin Sanariksen foorumia.

      Arie ja Iris edelleen sukunimeltä tunnistamatta.

      Myös Sanariksen foorumissa ihmetellään SAKSAA ja RANSKAA vihjeitä, joita olen kommentoinut. Yhden pienen kadun joku toinenkin on Saksan pikkukaupungista löytänyt.

      • Anonyymi

        No kun risteävät ovat yliarvostettuja. Sitä luulee, että risteävät ovat oikein mutta ne ovatkin väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun risteävät ovat yliarvostettuja. Sitä luulee, että risteävät ovat oikein mutta ne ovatkin väärin.

        No täytynee sitten kertoa ne risteävät.
        ATAR risteävät:

        ALAKIILA
        NYT
        IRTOPALA
        TYRÄ

        Rinnakkaiset vasemmalla:
        INAT
        LYLY

        TETE risteävät:
        NAMIKAT
        TAMPERE
        OPAALIT
        OSTOTEOKSET

        Rinnakkaiset vasemmalla:
        LAMMAS
        ULKOVAIPAT
        KONKELO
        AARIT


    • Anonyymi

      Tulkoon Lehto näyttämään tarkemmalta kartalta viittaamansa kohdat.

    • Anonyymi

      Tai näyttäkää linkki, jossa on Google-maps-kuvat Lehdon pisteiden alueelta niin, että Lehdon mainitsemat nimet näkyvät.

      • Anonyymi

        No onpa erikoista. Laatija on maininnut vastaukset ristikossaan. Ehkä ratkoja ei vaan osaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No onpa erikoista. Laatija on maininnut vastaukset ristikossaan. Ehkä ratkoja ei vaan osaa.

        Kaksi karttakuvaa ovat edelleen minusta virheellisiä. Jos joku todistaa, että Zimbabwen Safarialueelta löytyy Tete ja Malista kaupungin Seque ympäristöstä löytyy Atar, olen todistetusti väärässä.

        Koska Tete löytyy todistetusti Mosambikista ja Atar Mauritaniasta, katson laatijan laittaneen pisteet vääriin kohtiin.


    • Anonyymi

      Tai todistakaa, että toisilla ratkaisusanoilla löytyy karttavihjeisiin sopivat ratkaisusanat.

    • Anonyymi

      Tosin väliäkö sillä, eivät ei kukaan välitä ovatko karttavihjeet oikein vain väärin, kunhan on edes oikealla kartta-alueella. Tuli luettua, ettei ei välitetä - laitoin sitaatin toiseen säikeeseen. Piti laittaa tähän, mutta meni vahingossa säikeeseen "Ristikoiden yleinen laatutaso".

      Voisko joku kertoa kuka Arie ja kuka on silmälasipäinen nainen, oletettavasti Iris, koska R tilalle en nyt osaa toista piilokirjainta laittaa.

    • Anonyymi

      En olisi ikinä uskonut, että ristikko saa sisältää ihan mitä virheitä tahansa niin Hesarin ratkojat hyväksyvät ristikon ilman kapinointia. Uskomatonta välinpitämättömyyttä ristikon laadinnasta.

    • Anonyymi

      Mutta virheitä pitäisi olla varmaan noin puoli tusinaa/ristikko, että kukaan vakioratkoja vaivautuisi edes ajattelemaan valittamista Hesariin,

    • Anonyymi

      Ai niin eihän Hesarissa ole edes virhe, jos sijoittaa Mauritanian kaupungin Maliin tms. Sijoitustarkkuudeksihan riittää, että paikka on vähän siellä päin noin muutaman sadan kilometrin tarkkuudella.

      Missähän se virheraja oikein karttavihjeissä. Jos Kapkaupungin sijoittaa Egyptiin, onko sekään virhe Lehdon ristikoissa? Onhan Egypti ja Etelä-Afrikka sentään samassa maanosassa.

      • Anonyymi

        Tämä on ihan selkeää sarkasmia ja laatijan mollaamista. Mikä auktoriteetti yllä olevalla valittajalla on tässä asiassa?


      • Anonyymi

        Hesarin toimitus varmaan nauraa kippurassa kun saivat kerrankin ristikoistaan keskustelua aikaiseksi. Eikös se nykymaailmassa ole se ja sama onko painettu mediaan faktaa vai fakenewsia kunhan siitä aiheutuu kohinaa ja klikkauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesarin toimitus varmaan nauraa kippurassa kun saivat kerrankin ristikoistaan keskustelua aikaiseksi. Eikös se nykymaailmassa ole se ja sama onko painettu mediaan faktaa vai fakenewsia kunhan siitä aiheutuu kohinaa ja klikkauksia.

        Ei kai ne nyt Tapiolle naura? Tapio on tehnyt analyysin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on ihan selkeää sarkasmia ja laatijan mollaamista. Mikä auktoriteetti yllä olevalla valittajalla on tässä asiassa?

        Meni joo sarkasmin puolelle. Yritin vain saada ihmisiä vaatimaan laatijalta parempaa laatua. Ehkä laatu on niin alhaalla, että sitä ei kukaan enää halua nostaa. Kun ristikkokin on vinksahtanut, olusko tässä pohjakoskdtus vai voiko laatu laskea vielä alemmas. Jos tuo esille, että laatijan työ laadutonta, se on mollamista. Laatijoiden töitä ei saisi käsitellä totuudenmikaisesti.


    • Anonyymi

      Katsoin etäisyyksiä Google Mapsista.
      * Tete on sijoitettu n. 750 km väärään paikkaan ja väärän maan alueelle.
      Vastaa samaa kuin Helsinki olisi sijoitettu Ruotsissa Malmön seutuville, Venäjällä Moskovan seudulle tai Norjan Oslosta alle 100 km päähän.

      * Atar on sijoitettu n. 1.100km väärään paikkaan ja väärän maan alueelle
      Vastaa sitä, että Helsinki olisi sijoitettu Etelä-Saksaan.

      N. 1000 km. heitto kartalla on siis Helsingin Sanomien, Hesarin ratkojien ja Lehdon mielestä vähäinen virhe, josta ei kannata välittää. Kuuluu ristikkotarkkuuteen Hesarissa.

      • Anonyymi

        No kun et hesaria lue tai ristikoita ratko niin mitä se sinulle kuuluu? Vähän sama kuin menisit sanomaan suolaisesta ruoasta pitävälle, että ei käy makeaa sen olla pitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun et hesaria lue tai ristikoita ratko niin mitä se sinulle kuuluu? Vähän sama kuin menisit sanomaan suolaisesta ruoasta pitävälle, että ei käy makeaa sen olla pitää.

        Yritin vain saadaa Hesarin ratkojia vaatimaan parempaa. Ettekö te todellakaan halua laadukkaammin tuotettuja ristikoita. Täysin amatöörimäinen ulkoasu riittää. Samoin siedätte loputtomasti laadintavirheitä. Googlata saa vaikka kuinka pietä kujaa missä päin maailmaa tahansa kun vain Google tai Google Maps sen löytää. En ymmärrä teitä, en kertakaikkiaan.


    • Anonyymi

      Nettituttuni kehotti tilaamaan black friday merkeissä Hesarin. Ehkä joskus otan uuden otoksen. En ole silläkään kertaa yhtään armollisempi. Joka mahdollisen virheen kyllä yritän kaivaa.

    • Anonyymi

      Tai en tiedä. Hesarin arkiristikoista saa vain mielipahaa ja päänsärkyä. Kannattaako päänsäryn ottaminen tällaisen takia. Ehkä se Black friday idea oli huono. Ehkä ei ikinä enää pidä ratkoa visuaalisesti ja faktavihjeiltään näin huonolaatuista ristikkoa.

      • Anonyymi

        No kun tänään on ollut hyvä päivä. Olen voinut haukkua hesarin ristikon maan rakoon ja muutenkin tuntuu, että rento keskustelu on lisääntynyt täällä. Toisten kirjoittajien mollauskin on vähentynyt. Toivottavasti tämä kehitys jatkuu täällä.


    • Anonyymi

      Te Hesarin ristikoiden ratkojat ette nyt taida ymmärtää, mistä on kyse tai ette halua ymmärtää.

      Jos Aulis Lehto lätkäiseen karttapaikan n. 1000 km sivuun, se osoittaa minusta välinpitämättömyyttä ratkojista.

      Kun Lehto laittaa ristikkoon SAKSAA ratkaisusanaksi ASMAI, mistä voi olla kyse

      1) Ammattitaidon puute. Laitoin toiseen itse laatimaani ristikkoon erittäin haastavan rakenteen. Minulle tuli vaikeuksia saada kunnollisia risteäviä sanoja. Sorruin kaikkiin mahdollisiin vippaskonsteihin Googlen avulla. Näitä ovat:
      a) Vain googlella löydettävät henkilönimet
      b) Oudot tuotemerkit
      c) Oudot maantieteelliset paikat
      Aulis Lehdolta ei puutu ammattitaitoa, sillä häneltä olen ratkonut hyviä Iisakin Ristikot -lehden ristikoita sekä varsin hyviä kuukausliitteen ristikoita.
      2) Ammattiylpeyden puute, välinpitämättömyys ja työhön väsähtäminen. Ammattilainenkin joutuu vaikeuksiin näin haastavan ristikon kanssa. On ammattiylpeyden puutetta mennä siitä, mistä aita on matalin eli sortua edellisen kohdan kolmen kohdan käyttämiseen. Kadunpätkän laittaminen Pohjois-Saksan pikkukaupungissa on minusta pahinta mahdollista ammattiylpeyden puutetta.
      Kun laatija huomaa, että ratkojille kelpaa ihan mikä tahansa, miksi olla kunnianhimoinen? Kun laatijalta loppuu kunnianhimo, hän on väsähtänyt työhonsä
      3) Ajan puute. Ei ole aikaa etsiä parempia ratkaisuja. Jos on vaikea kohta, vaatii aikaa ja kokeiluja, että saa kunnolliset sanat. Jos ei ole aikaa Googlella voi saadaa melkein mihin kirjainyhdistelmään sopivan ratkaisun tahansa.

      Ammattiylpeä laatija ei laita vihjeitä, joissa karttatieto heittää 1000 km. Hän ei laita ratkaisusanaksi pikkukaupungin katua. Hän ei hyväksy ristikkoonsa huonoa kuvitusta. Aulis Lehdolta on loppunut ammattiylpeys.

    • Anonyymi

      Kuinkahan kauan Lehdolta on ollut ammattiylpeys kateissa? 10 vuotta vai enemmän?

      • Anonyymi

        Anteeksi tämä - tämä oli tarpeeton piikk. Tapio. Sorruin tässä laatijaa kohtaa samankaltaiseen piikittelyyn kuin mitä ratkojana olen saanut.


    • Anonyymi

      Mitä satunnaisesti lukee HS-säikeitä vaikutelma on se, että koko ajan ammattiylpeys on vähenemään päin.

      Tietynlaista ammattiylpeyttä tosin tässä ristikkossa näen.

      Ammattiylpeyttä on yrittää laatia ristikko vaikeaan rakenteeseen. Sitä Lehto on yrittänyt ja kokemukseni mukaan kuukausiliitteissä on onnistunut. Mutta jos arkinumeroon ei riitä voimavarat kunnollisen lopputuloksen luomiseen, ehkä niissä laatijan pitäisi vähän helliittää. Parempi luoda rakenteeltaan yksinkertaisempi ristikko laadukkaasti kuin haastava vähemmän laadukkaasti.

      Vaikuttaa pahasti, että Lehto ei enää jaksa ylläpitää laatua.

      • Anonyymi

        Olipa monta ilkeämielistä viestiä heti aamutuimaan. Minusta tämä on juuri sitä alhaista ja halpamaista toisen lyttäämistä ja mollaamista mitä jotkut täällä ja toisaallakin kritisoivat. Mikä voi olla ihmisen motiivina tällaiselle kirjoittelulle?

        Pääpalstalla tuntuu olevan erittäin vilkasta keskustelua päivittäin hesarin ristikoista. Ihmiset keskustelevat vihjeistä ja arvuuttelevat oikeita vastauksia. Siellä ei keskustella laadintavirheistä, lokeroinneista tai aikajatkumon vääristymistä. Siellä nautitaan ristikoista.

        Täällä tuntuu vaikuttavan pääpalstallakin entisaikaan esiintynyt henkilö, jolle on elämän työ etsiä virheitä, mollata laatijoita ja päteä niin per**leesti. Olen antanut itseni ymmärtää, että tämä henkilö on syvästi uskovainen - käyttäytyisipä hän sen mukaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa monta ilkeämielistä viestiä heti aamutuimaan. Minusta tämä on juuri sitä alhaista ja halpamaista toisen lyttäämistä ja mollaamista mitä jotkut täällä ja toisaallakin kritisoivat. Mikä voi olla ihmisen motiivina tällaiselle kirjoittelulle?

        Pääpalstalla tuntuu olevan erittäin vilkasta keskustelua päivittäin hesarin ristikoista. Ihmiset keskustelevat vihjeistä ja arvuuttelevat oikeita vastauksia. Siellä ei keskustella laadintavirheistä, lokeroinneista tai aikajatkumon vääristymistä. Siellä nautitaan ristikoista.

        Täällä tuntuu vaikuttavan pääpalstallakin entisaikaan esiintynyt henkilö, jolle on elämän työ etsiä virheitä, mollata laatijoita ja päteä niin per**leesti. Olen antanut itseni ymmärtää, että tämä henkilö on syvästi uskovainen - käyttäytyisipä hän sen mukaisesti.

        Päämäärä on se, että laatijat yrittävät pitää laadun korkeana. Kerroin rehellisen näkemykseni asioista. Ei millään muulla alalalla tällaista siedettäisi. Olin itse eräässä työssä huomimaton ja se työ loppui. Kyllä työ pitää pyrkiä tekemään mahdollisimman hyvin.


    • Anonyymi

      Laadinta on julkinen työ. Kyllö sitä pitää saada arvostella. Myönnän, että väsähtämisen ja kunnianhimon laskun epäileminen ehkä menivät liian henkilökohtaiselle tasolle. Ehkä kaikkea, mitä kokee, ei kannata kirjoittaa julkisesti.

      Mutta syyt huonoihin ratkaidusanoihin ovat yleisellä tasolla ne, mitä kerroin.

      Ehkä on turha toive, että laatijat kirjoitteluni vuoksi parantaisivat tuotteidensa laatua.

    • Anonyymi

      On näemmä turha odottaa mylskään sitä, että ratkojat kunnioittaisivat itseään niin paljon, ettää vaatisivat laadukkaampia ristikoita. Jos ei vaadita parempaa, eivät asiat muutu.

      • Anonyymi

        Tämä pöllytys jos päätyy HeSarin vastaavalle päätoimittajalle tiedoksi niin ensi viikolla lehdessä on vain tyhjä sivu perinteisen ristikon paikalla. Tai ehkä siinä lukee pienellä fontilla että "siitäs saitte".

        Tai ehkä Kaius Niemi näkee tämän kohun vain kilpailijoiden yritykseksi nostaa omia osakkeitaan ristikoiden laatupörssissä ja keskittyy jo seuraavaan pääkirjoitukseensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä pöllytys jos päätyy HeSarin vastaavalle päätoimittajalle tiedoksi niin ensi viikolla lehdessä on vain tyhjä sivu perinteisen ristikon paikalla. Tai ehkä siinä lukee pienellä fontilla että "siitäs saitte".

        Tai ehkä Kaius Niemi näkee tämän kohun vain kilpailijoiden yritykseksi nostaa omia osakkeitaan ristikoiden laatupörssissä ja keskittyy jo seuraavaan pääkirjoitukseensa.

        En ole kilpailjafirman edustaja - kilpailija firman pomo ei minusta pidä, sillä kristisoin myös kipailijafirman ristikoita.

        Mutta toki en koskaan ole joutunut esittämään yhdestä ainoasta Sanariksen julkaisemasta ristikosta näin monesta kohtaa ristikkoa kritiikkiä.

        Oli ilo ratkoa IS Kovis, jonka laatijatiiminä Unski Kivistö. Kuvitus oli nättiä. Ei tullut kuvituksesta päänsärkyä - pientä kivistystä vain kun vähän nälkäisenä ratkoi kinkkisiä vihjeitä.

        On vaan Unski Kivistön & Heli Kärkkäisen ristikko kuin eri planeetalta. Pientä, mutta erittäin maltillista kritiikkiä Sanariksen julkaisemasta ristikosta annoin. 10- minä siitä annoin.

        Kun kuvituksen taso HS 3125:ssä ansaisee arvosanan 4, on vaikea antaa kokonaisarvosanaa. Osa-alueista annoin numeroarvosanat sivuillani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kilpailjafirman edustaja - kilpailija firman pomo ei minusta pidä, sillä kristisoin myös kipailijafirman ristikoita.

        Mutta toki en koskaan ole joutunut esittämään yhdestä ainoasta Sanariksen julkaisemasta ristikosta näin monesta kohtaa ristikkoa kritiikkiä.

        Oli ilo ratkoa IS Kovis, jonka laatijatiiminä Unski Kivistö. Kuvitus oli nättiä. Ei tullut kuvituksesta päänsärkyä - pientä kivistystä vain kun vähän nälkäisenä ratkoi kinkkisiä vihjeitä.

        On vaan Unski Kivistön & Heli Kärkkäisen ristikko kuin eri planeetalta. Pientä, mutta erittäin maltillista kritiikkiä Sanariksen julkaisemasta ristikosta annoin. 10- minä siitä annoin.

        Kun kuvituksen taso HS 3125:ssä ansaisee arvosanan 4, on vaikea antaa kokonaisarvosanaa. Osa-alueista annoin numeroarvosanat sivuillani.

        Sano vaan suoraan ettet voi antaa ko. ristikosta arvosanaa koska niin huonoja numeroita ei ole vielä edes keksitty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sano vaan suoraan ettet voi antaa ko. ristikosta arvosanaa koska niin huonoja numeroita ei ole vielä edes keksitty.

        Kuten tässäkin säikeessä ja foorumissa olen todennut. laadinnassa oli hyvääkin, nimittäin se historiateema. Pääosin sen ympärille oli saatu ihan hyvää sanastoa. Mutta muutamissa kohdissa laatija ei ole pystynyt laittamaa ristikkoon kunnollista sanastoa. Tällaisissa tapauksissa hän on laittanut sanan Googlen hakuun. Vihje on perustunut siihen, mitä Google on tarjonnut.

        Olen itse ensimmäisessä ja toisessa ristikossani tehnyt ihan samoin. Niissä on muutama Aulis-tason Google vihje. Ymmärrän täysin, mistä on kyse näissä Google-vihjeissä.

        Google-vihjeiden takia laadinnastakin on vaikea antaa arvosanaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten tässäkin säikeessä ja foorumissa olen todennut. laadinnassa oli hyvääkin, nimittäin se historiateema. Pääosin sen ympärille oli saatu ihan hyvää sanastoa. Mutta muutamissa kohdissa laatija ei ole pystynyt laittamaa ristikkoon kunnollista sanastoa. Tällaisissa tapauksissa hän on laittanut sanan Googlen hakuun. Vihje on perustunut siihen, mitä Google on tarjonnut.

        Olen itse ensimmäisessä ja toisessa ristikossani tehnyt ihan samoin. Niissä on muutama Aulis-tason Google vihje. Ymmärrän täysin, mistä on kyse näissä Google-vihjeissä.

        Google-vihjeiden takia laadinnastakin on vaikea antaa arvosanaa.

        Google-vihjeitä kyllä löytyy myös esim. Toni Pitkälältä. Kun hän laittaa rinnalle toisen vihjeen, sillä saadaan tavallaan vähän fiksumman tuntuinen laadinta. Mutta itse ratkaisusana ei Pitkälällä ole aina Lehdon ratkaisunoja kummempi, jos erisnimiä tarkastellaan yleisen tunnettavuuden kannalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Google-vihjeitä kyllä löytyy myös esim. Toni Pitkälältä. Kun hän laittaa rinnalle toisen vihjeen, sillä saadaan tavallaan vähän fiksumman tuntuinen laadinta. Mutta itse ratkaisusana ei Pitkälällä ole aina Lehdon ratkaisunoja kummempi, jos erisnimiä tarkastellaan yleisen tunnettavuuden kannalta.

        Jos SAKSAA viittaa pikkukatuun pikkukaupungissa, se on kyllä minusta tähän asti vastaan tulleista Google-vihjeistä huonoin. Alittaa mielestäni tasoltaan minun omat kahden ensimmäisen ristikon Google-vihjeet. Tosin Sanariksen foorumissa aina silloin tällöin otetaan esille ehkä vielä tätäkin huonompi Google-vihje, todellinen pohjanooteraus.

        Joo, usein noiden Hesarin ristikoiden parissa ei tiedä pitäiskö itkeä vai uikuttaa. Vaikka nyt tämä muutaman viikon takainen:

        JOHN - LAILARE

        Tässäpä uusin rajaus sille, kuka pääsee ristikkojulkkiksen asemaan: Riittää että on julkaissut jonkin englantilaisen arkeologisen seuran lehdessä vuonna 1909 jonkin artikkelin.

        Tämä lienee pohjanoteeraus koko ristikkomaailmassa


    • Anonyymi

      Jos kerrsn arvuuttelusta ja muustakin nautitaan, siksi ksi julkaistaan. Minä en tästä nauti. Onneksi en asu Hesassa eikä tule tilattua Hesaria. Minulle visusalisesti näin heikkolaatuisen ridtkon ratkonta on kärsimystä, ei nautinto. Jos asiakkana näin kärsisin ratkonnasta, toki tekidin kaikkeni, että tilanteeseen tulee muutos. Onneksi on myös laadukkaasti kuvitettuja Sanariksen ristikoita, joista voi nauttia. Kyllä minä öääosin Saniksen ristikoista aidosyi nautin. Kun tutki muita ristiklita, minusta melkein tumi Sanaris-fani.

    • Anonyymi

      Täytyi siirtyä tietokoneen ääreen. Jos tabletilla intoutuu vähänkin nopeampaan kirjoittamistahtiin, osuu sormi väärin kirjaimiin. Minä en ikinä totu kosketusnäyttöön.

      Sanariksen pääkuvittajalla Heli Kärkkäisellä on ollut korkeintaan kaksi huonoa kuvaa/ristikko. Muistan yhden ristikon, jossa oli samankaltaista arvuttelua kuin mitä Lehdon jokaisen ristkon kohdalla. Useimmitin Kärkkäisen ristikossa ei ole mitään arvuuteltavaa. Jos on, hyvin satunnaisesti.

      Minusta Kärkkäinen on hyvä vertailukohta muiden kuvitukselle, jos kyse on tavallisesta kuvituksesta eikä sarjakuvamaisesta kuvituksesta, jollaista tekee Markku Mäkelä. Markku Mäkelän kuvituksen laatu sinänsä voittaa mielestäni kaikki kuvittajat, myös ne jotka eivät pyri sarjakuvamaiseen kuvitukseen.

      Mielestäni paras kuvittaja, joka myös itse laatii ristikkonsa. on Toni Pitkälä. Hänen kuvituksena on hieman sarjakuvamaista.

      Pystyisin myös itse kuvittamaan laatimani ristikot laadukkaasti, mutta minulta puuttuu kyky luoda laadukas vihjeitys ja sanoitus. Enkä saisi risikoitani kaupaksi.

    • Anonyymi

      Eipä tätä Sanriksenkaan foorumissa pelkästään kehuta:
      " Pohjoisen Saksan eräässä kaupungissa on ratkaisusanan niminen katu. Laatijan logiikan mukaan vihjeen ei vissiin tarvitse viitata paikkakuntaan, joki, puro, katu, kuja tai polkukin riittänee.

      Ranskaa-vihjeen "logiikkaa" saa kyllä venyttää miltei katkeamispisteeseen: eräässä kaupungissa on muuan hotelli jonka kaksiosaisen nimen alku on kuin onkin ratkaisusana! Jos tämä on laatijan tietoinen tarkoitus, on se myös melkoinen limbo HS-ristikoiden rimanalitusten joukossa."

      Tuo on minun mielestäni karu totuus nykytilasta. Olen kirjoittajan kanssa 100% samaa mieltä.
      Lisäksi löytyy Ranskalle kuuluvasta Korsikasta Alte Cime. Siinäkin nimi kaksiosainen.

      • Anonyymi

        Samoin:
        "No, kun tuohon ei ole sopivaa sanaa, niin laitanpa siihen Intian kylän, kadunpätkän Saksasta, naisnimen tai -kaiman tai lisään epämääräisen, harmaanhaalean piirroksen, josta tuskin saa parhaimmallakaan luupilla
        selvää. Väittävät sitten mitä tahansa.”

        Myös monet Hesarin vakioratkotjat eivät hyväksy näin huonoa laadintasoa. Vakioratkojat esittävät kritiikkinsä ehkä minuakin terävämmin. "

        3121 on paljon parempi. Jospa edes se taso voitaisiin ylläpitää.


    • Anonyymi

      Minusta tälle limboilulle pitäisi pistää päätepiste!

    • Anonyymi

      Keskustelin kotona ristikosta vaimoni kanssa. Hän oli täysin samaa mieltä. Hän piti kaikkia mainitsemianki karttavihjeitä täysin ala-arvoisina.

    • Anonyymi

      Hänkin siis piti ristikkoa julkaisukelvottomana. Toki Hesarilla on vaikea paikka, jos Lehto tarjoaa julkaisukelvottoman ristikon. Pitäisikö ristikon paikka jättää tyhjäksi?

      Minusta tällä kertaa olisi pitänyt jättää julkaisematta kokonaan.

    • Anonyymi

      IS:n maanantsikeskiksessä oli Lehdon tapaan pääkuvasta useita vaakasuuntaisia ratkaisulauseita, mutta maltillisesti kolme. Lehto yksinkertaisest yliyrittää hirveästi. Pääkuvalauseiden väliin ei jää juuri pystyruutuja. Kenen tahansa olisi vaikea tai mandoton laatia järkevillä sanoilla laaditun ristikon. Tuntuu, että Lehdon ristikot ovat kunnon ristikoita lähinnä vaakasuunnassa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe