Aihe

'Kunnari on jo lyöty' - sähköautoilun täysin mullistavat 1 000km latausvälin pikalatausakut tulossa

Anonyymi

"Kunnari on jo lyöty" – sähköautoilun täysin mullistavat uudet akut ovat valmiita käyttöön lähivuosina
https://www.ksml.fi/teemat/3201544

"Kiinteäelektrolyyttisen akkujen elektrolyytti on nimensä mukaisesti kiinteä. Siksi sen energiatiheys ja kapasiteetti ovat aivan toista luokkaa kuin nykyisissä litiumioniakuissa, joissa akkukennojen massa on hyytelömäistä tai nestemäistä.

QuantumScape on myös julkisesti kertonut, että sen uusi akku menettää 240 000 mailin (= 384 000 kilometriä) ajon jälkeen toimintakyvystään korkeintaan 10–15 prosenttia.

Yhtiön uusi akku saavuttaa tuhannen kilometrin toimintamatkan ja latautuu nollasta 80 prosenttiin "helposti" noin 15 minuutissa.

QuantumScapen mukaan teholataus erillisellä kiinteällä tasavirtalaturilla (DC) sujuu noin kahdessa minuutissa eli sähköauton akkujen lataaminen olisi jokseenkin yhtä nopea toimitus kuin bensatankin täyttäminen.

Litiumioniakut myös vaativat kalliita järjestelmiä kuumenemisen estämiseksi. Kiinteäelektrolyyttisissä akuissa ei vastaavaa tarvita, mikä pienentää QuantumScapen mukaan olennaisesti sekä akun kokoa että valmistuskustannuksia."

Pian se on puhdasta sähköistä menoa. Koska tekniikan ylivertaisuuden lisäksi myös merkkikilpailu ja sarjatuotanto lisääntyvät hintakin halpenee nopeasti jokamiesluokkaan. Tuulivoimatuotannolla silloin kun tuulee paljon, ladataan nämä pitkän kantaman tehoakut sähköautoissa ja muissa sähköhyötyajoneuvoissa superedulliseen pörssihintaan puhtaasti.

19

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Uudesta akkuteknologiasta on puhuttu jo vuosia. Saattaa se jonain vuonna tulla markkinoille.

   • Anonyymi

    Älä Hättäile, kyllä se sieltä tulee kunhan annetaan kehitystyön tehdä tehtävänsä.

    Sähköauto on muuten aika valmista kauraa, mutta tämä akkuteknologia on jäänyt 1900 luvun vaihteeseen. Kehitystyö on käytännössä aloitettu vasta 2000 luvun kahtapuolta eikä se ole kehityksen ja tutkimuksen kannalta kovinkaan pitkä aika.


  • Anonyymi

   Hyvä homma. Sitten kun tuo on todellisuutta ja kohtuuhintaista, niin sähköauto alkaa kiinnostaa oikeasti. Vuosiahan tuollaisesta on jo puhuttukin, mutta ei vain ole näkynyt.

   • Anonyymi

    Samat sanat. Sitä odotellessa ajan dieselillä...


  • Anonyymi

   Suomi tarvitsee pääkaupunkiseudelle toimivan pienlentokentän: Malmilla on sellainen - palvelee KOKO Suomea ja Europpaa.

   Nyt sitä tuhotaan.

  • Anonyymi

   Kyllä tässä varmaan silti 10 vuotta menee ennen kuin sähköautoilu kunnolla yleistyy jokamiehen harrastukseksi

   • Anonyymi

    Pienlentokoneet ilmestyvät - ..


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pienlentokoneet ilmestyvät - ..

    Tuo on aivan totta! Solid state-akkujen massavalmistus on ainakin vielä vaikeaa, kun kokoonpanossa jo hengitysilman ja hikoilun aiheuttama kosteus on liikaa.

    Mutta yksittäisten isojen akkujen valmistus lentokoneisiin kyllä onnistuu. Uudet akut ei kestä montaakaan lataussykliä, joten menee vielä tovi ennenkuin sopivat materiaaalit löytyvät. Hyvin lähellä ongelman ratkaisua jo ollaan.


  • Anonyymi

   alkuvuodesta lupailivat että austraaliasta tulee n. 1500 kilometriin yltävä akku tässä vuodenvaihteessa,,,,,, no, ootellaan vielä hetki

  • Anonyymi

   Alkaa vaatimukset täyttymään kun pystyy ajamaan sähköautolla lähes tauotta 24/7.
   Meinasitteko päästellä jatkuvalla syötöllä Suomea päästä päähän, vai mikä oli ajatus?

   • Anonyymi

    Ensi vuonna se jo onnistuu. Utsjoella voi sitten tankata sähköä 2 minuutissa ja ajaa yhtäsoittoa takaisin Hankoon.


  • Anonyymi

   Toyota lupasi esitellä solid state -akulla varustettua täyssähköautoa Tokion olympialaisten alla, mutta korona muutti suunnitelmat. Ensi vuonna niitä voi jo ostaa, joten Toyota löi kunnarin ja tyhjensi koko kentän. Japanissa niitä jo ajetaan ja testataan. Ensimmäiset autot on varmaan kalliita Lexuksia ja kansanautot tulee vähitellen uusien vusimallien myötä. Tämä vuosikymmen on ilman muuta sähköautojen läpilyöntiaikaa. 1000 km ajomatka ja 2 min. latausaika tekee sähköautosta lyömättömän ajopelin.

   • Anonyymi

    Kun vielä hallitus pakottaisi taloyhtiöt rakentamaan lataukseen kelpaavat parkkipaikat. Tällä nykymenolla siitä ei tule mitään, aina löytyy yhtiökokouksiin vastustavat änkyrät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun vielä hallitus pakottaisi taloyhtiöt rakentamaan lataukseen kelpaavat parkkipaikat. Tällä nykymenolla siitä ei tule mitään, aina löytyy yhtiökokouksiin vastustavat änkyrät.

    Lataussysteemit kannattaa asentaa samalla kun tehdään putki-, sähkökeskus- ja laajakaistaremonttia. Silloin se hukkuu miljoonien eurojen kokonaiskuluihin. Niin tehtiin meidän taloyhtiössä jo muutema vuosi sitten. Ainuttakaan sähköautoa tai lataushybridiä ei ole autopaikoilla näkynyt, mutta jonotuslistalla ne ovat etusijalla kun autopaikkoja vapautuu. Latauspaikat myös nostavat asuntojen arvoa ihan samalla tavoin kuin tehdyt remontit.


  • Anonyymi

   Olen nähnyt jo pelkästään viimeisen 20 vuoden aikana tällaisia "...tulevat käyttöön lähivuosina..." akkutekniikan lupauksia ainakin kymmenen eri kertaa.

   Ei ole vaan koskaan lupaukset toteutuneet, vaikka ihan kuukausista on ollut kuulemma kiinni, että täysin valmista olisi. Ei silti ole niitä superakkuja tullut.

   • Anonyymi

    Yliopistojen tutkimuslaitokset lupailevat usein liikoja lisärahoituksn toivossa.

    Toyota ja Panasonic näyttävät olevan tosissaan. Uusi akkutehdas on rakenteilla Osakaan ja se käynnistyy 2022 ja tuottaa akut 500.000 sähköautoon

    Toyotalla on jo toimiva sähköauto solid state akuilla, jota piti esitellä viime kesänä. Ongelmana on akkujen lyhyt kestoikä eli ne eivät kestä toistuvia latauksia. Samsung taistelee saman ongelman kanssa. Eli menee vielä muutema vuosi, ennenkuin näitä akkuja nähdään tuotannossa.


  • Anonyymi

   saksa ja kiina tuo sen saastuttavan
   tehtaan Suomeen ja
   ne
   HUUTONAURAA TYHMILLE SUOMALAISILLE
   ETTÄ NE ANTAA PILATA OMAN MAAPERÄNSÄ

   pekkarinen nauraa taas audin takapenkillä
   ja joku.... haluaa lisää tavivaaroja

  • Anonyymi

   näitä surullisia talvivaaroja tulee sitten lisää,

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   10008
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   82
   3470