Puhdasta kahvia jouluksi

Anonyymi

Tahtoo tuon kahvinkeittimen puhdistus jäädä turhan harvoin tapahtuvaksi. Aattoaamuna sain aikaiseksi ja toimenpiteen jälkeen keitin kahvin ihan normaalisti. No, sitä puhdasta kahviahan sain normaalin mukillisen sijaan vain puoli mukillista. Eihän sitä taas muistanut, että täysin tyhjään keittimeen pitää laittaa vettä desin verran enemmän.

Äsken sattui Iltalehden sivuilla kahvinkeittimen puhdistusvideo. Vähän oli vajavainen, pitäähän se vesisäiliökin pestä.
Videossa ei asiasta puhuttu, mutta kaikki varmastikkaan eivät tiedä tai arjessa muista, että kahvinkeittimestä ei keitettäessä tule kaikki vesi ulos. Sinne jää desin verran vettä seisomaan. Itse keitän kahvia neljä kertaa päivässä, enkä ole tehnyt asiasta numeroa. Mutta jos kahvia keittää harvemmin, vaikkapa vain viikonloppuisin, niin eipä taida kovin raikasta olla keittimen sisuksissa päivätolkulla seisonut vesi.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pääsi karkaamaan kirjautumatta, en ole Anonyymi.

    • Anonyymi

      Vettä säiliöllinen, ruokasoodaa ja ei kun keittämään satsi läpi. Suodattimeen voi laittaa suodatinpussin. Kyllä irtoaa karstat. Mocca-Masteri.
      Kahvia teen 2 x päivässä a 8 kupillista ja laitan termariin jossa lasinen sisä thermos. Kestää kuumana tuntikausia 5 - 6 tuntia täysin siedettävän kuumana. Ilman maitoa ei hörppisi.
      Pienten annosten liruttaminen jatkuvasti on keittimelle turmiollista.

      • Anonyymi

        Miullapa on sellainen sinkkukeitin jolla just sen yhden 3 dl:n mukillisen keitettyä suoraan mukiin, ei koskaan tarvii ylijäänyttä lämmitellä uudelleen eikä heittää viemäriin. Sinkkutaloudessa tuo keitin on just passeli, eikä siihen tarvii ostella suodatinpussejakaan kun on kestosuodatin. Niin ja ihan oikeeta kahvia sillä keitetään, ei mitään kapselimoskaa

        vn


      • Anonyymi

        Mikro.

        Puritanistien mukaan kerettiläistä, mutta kyllä mun mielestä toimii ihan hyvin, parempaa kuin termarista. Idea on, keitin heti pois päältä, kun kahvi tippassut ja antaa sen jähtyä rauhassa. Tottakai siis voi juoda heti tuoreeltaan, mutta ei saa jättää hautumaan. Sitten vaan mukissa mikroon noin minuutiks, kun aikoo juoda lisää.

        Kahvinkeittimissä on eroja, kuten monet, mäkin luotan Moccamasteriin.Kahvi on riittävän kuumaa ja keittyy nopeesti. Halpiskeittimet nyt on vaihtelevalaatuisia. Oli yks hyvä Philipsin kurmeekeitin, sellanen korkeenmallinen, missä oli vesisäiliö päällimmäisenä,alla suodatin ja kannu alimpana. Se kans keitti hyvää kahvia. Valitettavasti aikojen kuluessa sen muoviosat hapertui ja se vaan niinkuin levis käsiin. Siinä ei muuten vesi jäänyt seisomaan, maanvetovoima nääs.

        Perkulaattorista pidin paljon, sitten siinä meni parin euron lasikupu rikki, enkä löytänyt uutta. Myös erittäin hyvää kahvia. Koska metallisuodatin, piti keittää pannujauhatuskahvista. Se melkein yhtä mieluisaa, kuin mutterikeittimen xpresso. Eikä perkulaattoriinkaan jää vettä minnekkään putkiin. Se oli vaan sähkökoneena jotenkin isotöisempi pestävä, mutta ei iso ongelma.

        Noh, pannukahvi nuotiolla on aina hyvää. Todennäköisesti se on aina vähän kitkerää, koska sitä nyt tulee kiehuteltua reippaasti- kuitenkin yleisfiilis parantaa makua. Ei vaan viitsi tsadissa alkaa pihalle nuotiota värkkäämään.

        Oli muuten sellainen pikkukeitin, kahteen mukiin. Kahvi ei ehkä ollut hääviä, mutta oli sopeva jossain vaiheessa matkakeittimenä.

        Mutta juu, pian vetänyt litran lattea, eip tee oikein mieli kohta minkäänlaista kahvia vähään aikaan :D Ja juu, tyhjän lattepurkin voi laittaa korkkeineen pahvinkeräykseen.

        Kokeile mikroa, kyllä se toimii oikein hyvin.

        =DW=


    • Asian ydin oikeastaan oli se keittimeen jäävä vesi, se vähän hautautui. Tiesivätkö kaikki sen?

      • Anonyymi

        Oletko varma, että jokaiseen keittimeen jää?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletko varma, että jokaiseen keittimeen jää?

        Kaikkiin tavallisiin kahvinkeittimiin jää. Veden määrä varmastikkin vaihtelee eri keittimissä, mutta Moccamasteriin ainakin jää desin verran.
        Ajatellaan, että jos asiaa ei tiedä tai tule ajatelleeksi ja on vaikkapa kesällä kuukauden mökillä tai reissussa ja kotiin palattua tirauttaa "tuoreet ja raikkaat" kahvit.


    • Anonyymi

      Lopetin purukahvin kanssa lotraamisen aikaa sitten, koska nexcafe gold on huomattavasti paremman makuista ja helpommin valmistettavaa.

      Nyt jouluna tein "joulu:" kahvia lisäämällä hyppysen kardemummaa, ai että, kun oli hyvää.

    • Anonyymi

      Mun kahvinkeittimeen ei jää vettä
      olen sen todennu kun olen pessy myös vesisäiliön, ei ole tullut ulos jäänyttä vettä vaikka olen pyöritelly ylösalaisin sitä pestessä,

    • Anonyymi

      30 v sitten tyhjensin 5 v vanhan keittimen mahdollisesta vedestä, kun otin mukaan paikkaan, jossa ei ollut keitintä. Ei tullut vettä.
      Määränpäässä laitoin keittimen valmiiksi ja, kun laitoin sähkön päälle, niin sähköisku löi koko keittimen vesisäilön läpi.
      Sen taru loppui siihen. Ei aivan riskitöntä.

    • Anonyymi

      Pesty on.

      Ihan muutama päivä sitten. Totta, itse keitin jää harvalle pesulle, kannua ja muita irto-osia käytetään kyllä tiskarissa aika usein.

      Ei tule juotua kahvia päivittäin, siinä suhteessa keitin pitäis ehkä putsata useammin.

      Mä luotan etikkaan, hyvä yleispesuaine vaikka mihin. Keittimen kohdalla just sun mainitsemasta syystä lasken pari kertaa lopuks ihan vedet läpi, etikka ei mun mielestä oikein sovi kahviin.

      Mutta juu, keittimen pesu tais olla ainut "joulusiivous", kaitpa sitä vielä tälle vuodelle tulee kahvit keitettyä, joskin jääkaapissa on useampi tölkki lattea, tykästynyt kittaamaan sitä. Ihan mainiten, toi valion peruslatte on melkein terveysjuomaa. Tokikin on sokeria, mutta ällistyttävästi myös eri vitamiineja jne. aika paljon. Ja mä siis pidän mausta, oikeestaan en oikein pidä suodatinkahvista, just maustekahvit ja ihan xpresso paljon mieluusimpia. Mutta toi keittimellä keittäminen on helppoa, että ei aina viitsi alkaa mutteripannua käyttää.

      =DW=

    • Anonyymi

      Minä en kahvinkeittimistä tiedä mitään. Okei ja joo, hajua tietämyksestä on, kun olen keittimellä pojan luona kahvia keittänyt, mutta se haju on niin ohut ja läpinäkyvä, etten voi sanoa mitään enempää.
      Minä juon aamuisin tottavie puhdasta kahvia. Kaffetta. Teräskahvipannuun kun päästän raikasta vettä ja pistän tulelle, niin kiehumisen jälkeen kahvit kun sinne hurahutan, niin muuten on vähäköku hyvää.
      En ole koskaan omistanut kahvinkeitintä. Ja meidän kesken sanottuna, en tule koskaan omistamaankaan.

      Uskokaa nyt ihmiset, että kunnon kahvia saa vain ja ainoastaan kunnon-kahvi-systeemillä. Vanhanaikaisittain.
      Maku on mainio. Älkää totutelko itseänne sekundakahviin.
      Miksette usko minua, vaikka oon paasannut tästä samasta asiasta monasti?
      Ihmettelen.

      Mutta te teeettete kaiketi kuten te teette. Te tehkää niin sitte.
      Mutta älkäätte valittako.

      Heikunkeikku

    • Anonyymi

      Puhdistan liian harvoin keittimen mitä ohjeisiin tulee, vain 2-3 kertaa vuodessa,
      en ole huomannut kahvin maun siitä parantuvan, mutta kaiketi jostain kohtaa keittimestä sitten kalkit lähtevät pois.

      • Anonyymi

        Ohjeita on yhtä paljon kuin ohjeiden antajia;)
        Minä olen oman mokka maisterin putsannut samalla kun otan uuden filtteripaketin käyttöön.
        Vesisäiliöön 7 mittaa vettä, 3 mittaa etikkaa, valutetaan puolet, virta pois ja 10 minuutiksi ja sen jäkeen loput vedet läpi. Muutama satsi (5-6) puhdasta vettä läpi ja taas tulee hyvää kahvia nopeasti.


    • Anonyymi

      Etikan ja veden seoksen keitän n, puoliksi läpi ja sitten annan seistä jonkin aikaa ja keitän loput läpi. Puhtaalla vedellä huuhtelukeitto pariin kertaan ainakin. Ei ole tarvinnut muita aineita käyttää. Etikkavettä keittämällä lähti myös vedenkeittimen pohjasta moskat.

    • Anonyymi

      Ns. pikakahvi on erinomainen keksintö. Juo sen minkä haluaa, ei koskaan tule liikaa. Ei jää kahvinporoja jäljellä, kaikki liukenee juotavaksi. Jos ei tee liian vahvaa, niin se on kyllä täysin hyvää kahvia juoda. Eikä tule lipiteltyä liikaa, kun ei ole pannussa valmiina juotavaksi.

      • Anonyymi

        Mikä olisi hyvä pikakahvia ? Voisi kokeilla.
        nm. Vahvan ja aromikkaan kahvin ystävä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olisi hyvä pikakahvia ? Voisi kokeilla.
        nm. Vahvan ja aromikkaan kahvin ystävä

        Itse kun laiskistun illalla, on varalla pikakahvia, vedenkeittimellä saa äkkiä pohjat.
        Neutraalein ja maukkain, ei väkevä ei liian laimea, on omasta mielestäni Grandos Caffe Gold tai Nestcage Kulta, löytyy purkkeina molempia, myös suljettavina pusseina.


      • Anonyymi

        minäkin käytän pikakahvia, pikacappuccinon kanssa, niistä saa hyvän sekoituksen, kahvia suodatan vain vieraille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olisi hyvä pikakahvia ? Voisi kokeilla.
        nm. Vahvan ja aromikkaan kahvin ystävä

        Niitä on pienissä pusseissa myytävänä, joten helppo kokeilla. Itse tykkään kuitenkin, että on ns. pakastekuivattua pikakahvia. Se on rakenteeltaan karkeampaa, kuin se toisellalailla tehty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe