Aihe

Toyota ei ruostu

Anonyymi

Säänkestävä teräs eli corten-teräs on kuparilla, kromilla, nikkelillä ja fosforilla niukasti seostettu teräslaatu, jonka pinnalle muodostuu ulkoilmassa hapen ja kosteuden vaikutuksesta oksidikerros. Pintaan muodostuva tiivis oksidikerros estää korroosion jatkumisen syvemmälle.

Oksidikerroksen muodostumisen jälkeen säänkestävät teräkset saavat ruskeanoranssin, ruosteen värin. Himmeä väri vaihtelee voimakkaasti pinnan märkyyden mukaan: kuivana lähes oranssi pinta on märkänä tummanruskea.

Tavanomaisissa teräslaaduissa korroosio ulkoilmassa tapahtuu sykleittäin – syntyvä karkeahko ruostekerros kuluu pois ja teräs ruostuu uudelleen, mikä jatkuvasti toistuessaan aiheuttaa materiaalikatoa, korroosiohävikkiä. Säänkestävät teräkset ruostuvat nopeasti hienojakoiseen, tiiviiseen ja kestävään oksidipintaan asti, jolloin korroosiohävikki jää hyvin pieneksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Säänkestävä_teräs

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juu, näin on laivateräs corten teräksen laita jota Suomessa tehdän, mutta corten pellistä en ole kuulutkaan ja mistä keksit muka Toyotan valssaavan terä levyjä autoihinsa.

   Taitaa olla jotain kiinan kierrätys corte patarautaa, mitä tojo käyttää ja mitä hyötyä olisi aidosta corten teräksestä tojossa, kun ruostuminen tapahtuu kosteiden sisäosien kautta ulos päin...

  • Anonyymi

   Corten erikoisteräs ei sovellu henkilöautojen valmistukseen monestakin syystä. Yksi tärkeimmistä on, että levyä ei voi liittää limittäin pistehitsaamalla, koska se menettää silloin tärkeimmän ominaisuutensa. Pistehitsattu Corten ruostuu kuin mikä tahansa teräs sauman sisältä.
   Lienee samä tojohönö kun yrittää jo sadatta kertaa kääntää Toyotan ruosteherkkyyden päinvastaiseksi Corten-harhansa avulla.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   336
   24669
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14222
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   11641
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   108
   8698
  5. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   545
   5984