Aihe

USA:n tilanne - mitä tapahtuu todella

Anonyymi

Valtamedian sivut kirkuvat otsikoita USA:n vallankaappausyrityksestä, jonka Trump yritti järjestää. Jotkut puhuvat jopa fasistisesta kaappaushankkeesta.

Joku tyhmempi saattaisi hieman ihmetellä tällaista kaappausyritystä. Maalaispojilta näyttävät mielenosoittajat, jotka rynnivät turva-aitaa vasten ja ottivat samalla kännykkäkuvia toisistaan, eivät muistuttaneet vähimmässäkään määrin Mussolinin ja Hitlerin sotilaallisesti organisoistuja joukkoja, joita käytettiin fasistisiin iskuihin. Sisällä kongressitalossa valtaajat kulkivat kuin turistit nauhoilla rajattuja polkuja pitkin ja ottivat samalla paljon selfiekuvia.

Tyhmempi saattaisi kysyä, miten on mahdollista, että maailman suurin sotilasmahti, jossa myös sisäinen polisiisi- ja turvallisuuskoneisto on äärimmilleen viritetty, ei varaudu suojelemaan kongressirakennusta, kun sen edustalle on kokoontumassa suuri sisällä tehtäviä päätöksiä vastustava mielenosoitus? Onko maailman ainoa supervalta todella näin kykenemätön?

Tyhmä saattaisi jopa väittää, että mielenosoittajat eivät päässeet kongressirakennukseen vaan että heidät päästettiin sinne. Talon turvallisuudesta huolehtivissa poliisivoimissa tehtiin päätös porttien avaamisesta ja ”maltillisesta” toiminnasta. Kuka oli antanut ohjeet? Trump, Trump, Trump Trump, huutaa valtamedia, jos tällaista joku epäilee. Mutta miksi Trump olisi tehnyt päätöksen, joka johtaa hänen maineensa totaaliseen mustaamiseen ja saattaa viedä mahdollisuudet yrittää revanssia vuoden 2014 presidentinvaaleissa? Ei kai hänkään sentään niin tyhmä voi olla?

Tällaisia kysymyksiä on Suomen valtamedialta turha odottaa. Sehän seuraa uskollisesti Yhdysvaltojen ”laatumediaa”, joka on kiinteä osa maan sotilas-tiedustelu-finanssi-sotateollisuus kompleksia.

15

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hieno ja tärkeä Trump teatterin esirippu on laskeutumassa. Paljon jää jälkipolville.

  • Anonyymi

   Toivottavasti Suomen media nyt keskittyisi haukkumaan ne hallitsijat, jotka ovat demokratian vastaisesti valtaan nousseet. Aivan mieletöntä on ollut haukkuminen demokraattisesti valittua USA:n presidenttiä kohtaan. Eiköhän myös Trump jotain saavuttanutkin, mutta sen mediat haluavat sivuuttaa.

  • Anonyymi

   Aloittaja jaksaa itkeä, Trump hölmöilee.

  • Anonyymi

   Ykkösaamussa haastateltu Yhdysvaltain historian historian professori Marko Maunula, Clayton State University, yritti selvästikin sanoa että kaikki ei ole lainkaan sitä miltä se koetetaan saada näyttämään. Haastattelu jäi lyhyeksi.
   Sen sijaan populismitutkija Emilia Palonen, Helsingin yliopisto, sai runsaasti aikaa
   Hän ei epäröinyt tukea toimittaja näkemyst että perussuomalaiset ovat osallisia tapahtumissa, ainakin moraalisella tasolla.

  • Anonyymi

   Markku Ruotsilla analysoi tapahtumia rehellisimmin, arvostan.

  • Anonyymi

   Olen huomioinut saman. Tämä kaikki on valhetta ja manipulointia. MV-lehti kertoo totuuden.

  • Anonyymi

   Uutisten mukaan Washington D.C.:n kuvernööri olisi halunnut lisää kansalliskaartin sotilaita vartioimaan senaatin rakennuksia, mutta pyyntöön ei oltu suostuttu. Lisäksi poliisi oli ainakin aluksi sangen helläotteinen. Tulee vaikutelma, että Trumpia haluttiin nöyryyttää lisää antamalla hänen innokkaimpien kannattajiensa tunkeutua senaatin rakennukseen.

   • Anonyymi

    Voi olla noinkin mutta senaatin rakennukseen tnkeutuminen on vakava rikos josta aivan varmasti häkki heiluu ja pitkä tuomio tulee. Toisaalta saattoi jotkin ajatella että tuolla päästään trumpetista lopullisesti eroon ja niin näyttää käyvän.


  • Anonyymi

   On tää kummallista, miten persut sotketaan USA:n tapahtumiin.

   • Anonyymi

    Ja miltei saadaan näyttämään että persut sotekee USAn tapahtumat.


   • Anonyymi

    Kuinka persut ovat päässeet matkaamaan tuonne Washingtoniin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuinka persut ovat päässeet matkaamaan tuonne Washingtoniin?

    En osaa sanoa, mutta Ylen kannatuskyselyssä kuitenkin suurimmat prosentit.


  • Anonyymi

   Huomasin saman, sielläpä menivät somasti turistikujia pitkin.
   Ja laittoivat vielä siirtyneet tolpat takaisin paikalleen.

   Suomen median analyysit on aika.... kuivaa aavikolla.

   Mut siis, punikit vei missionsa loppuun asti.
   biden ei ole ikipäivänä laillinen pressa.

   suomessa on tapahtunut sama.
   Päättäjien paikat on vallattu pikkuhiljaa
   rahalla ja kaverikaupoilla.

  • Anonyymi

   Helsingin Sanomat märehtii tänään aihetta 18 (siis kahdeksallatoista) sivulla toistaen vanhoja lorujaan.

  • Anonyymi

   Ranskan vallankumouksen jälkimainigeissa parlamenttiin kokoontuneet radikaaliuudistajat istuivat aikoinaan vasemmalla puolella ja konservatiivit oikealla.

   Siitä tulee sanat vasemmisto (radikaalit uudistajat) ja oikeisto (maltilliset uudistajat).

   Vasemmisto/oikeisto -jaottelu ei varsinaisesti liity sosialismiin, vaikka jotkin poliittiset toimijat vähemmän sivistyneille ihmisille niin väittävätkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   183
   2014