Aihe

Onko korona sekoittanut perustuslakiasiantuntija, professori Martin Scheinin'in pään?

Anonyymi

"Professori vaatii poikkeusoloja Suomeen – ehdottaa liikkumisvapautta rajusti rajoittavaa erillislakia
( # Onko tämä nyt sitä ihmisoikeutta kaikille?)
__"Kritisoinut aikaisemmin
Scheinin on aikaisemmin arvotellut Suomen koronatoimia perusoikeuksien kannalta ongelmallisina tai niitä loukkaavina."____!?

Tänään klo 16:06 _ 9.1.-21
Martin Scheininin mielestä Suomen tulisi lähteä koronaepidemian tukahduttamisen tielle.
Perustuslakiasiantuntija, professori Martin Scheinin esittää, että Suomen tulisi todeta poikkeusolot. Niitä varten säädettäisiin erillislaki, jolla toteutettaisiin tiukat liikkumisvapauden rajoitukset sekä maan sisällä että rajoilla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/86f10340-367a-4e0a-9ab1-79d4f517149a _

Scheinin kirjoittaa näkemyksistään Perustuslakiblogissa. Hän esittää poikkeusolojen toteamisen ja erillislain säätämisen perusteluiksi kolme syytä.

Ensinnäkin Eurooppa on Scheinin mukaan pahasti epäonnistunut epidemian hoidossa eikä korkeaksi karanneen kuolleisuuden nopeaa korjausliikettä ole näköpiirissä. Toiseksi Scheinin esittää, että virus on mutatoitunut siten, että tartuttavuusluku on karannut tai karkaa tähänastisten keinojen ulottumattomiin. Kolmanneksi väestön rokottamiselle on vihdoin olemassa hidas mutta realistinen aikataulu.

– Painamalla epidemian heti nollan pintaan Suomi voi säästää ihmishenkiä ja ostaa aikaa rokotuksille. Suomella on juuri nyt tuhannen ihmishengen paikka pysäyttää, tukahduttaa ja eliminoida epidemia, Scheinin kirjoittaa.
Kritisoinut aikaisemmin
Scheinin on aikaisemmin arvotellut Suomen koronatoimia perusoikeuksien kannalta ongelmallisina tai niitä loukkaavina.

Hän piti muun muassa viime vuoden maaliskuussa tapahtunutta Uudenmaan maakunnan sulkemista vääränä valintana hallitukselta.

– Se saattoi hidastaa viruksen leviämistä muualle maahan, mutta oli samalla kovin tylppä ja järeä toimi, jolla puututtiin syvästi liikkumisvapauteen, Scheinin totesi tuolloin.

Nyt tilanne on kuitenkin professorin mukaan muuttunut, koska koronaepidemian hoito on epäonnistunut Euroopassa. Hänen mielestä kesällä epidemian tukahduttaminen oli jo näköpiirissä, mutta sitten Euroopan maat yksi toisensa jälkeen ajautuivat eksponentiaalisesti kasvavan epidemian uralla.

Scheinin katsoo, että Euroopan epäonnistuminen epidemian hoidossa on oire kahdesta suuresta ongelmasta Euroopan unionissa.

– Yhtäältä sillä ei ole kansallisvaltion – tai liittovaltion – täyttä suvereniteettia ja siksi valtuuksia päättää tappavan tartuntataudin koko keinovalikoimasta, mukaan lukien liikkumisrajoitukset.

Toisaalta EU on vuoden 2000 perusoikeuskirjasta ja kaikesta perusoikeuspuheesta huolimatta neljän taloudellisen perusvapauden ympärille rakennettu talousintegraation moottori, Scheinin pohtii.

– Vapaa liikkuvuus on EU:lle pyhä lehmä, johon ei ole tahdottu tai voitu koskea. – – Tietoon ja järkeen perustuva strategia on puuttunut, hän kirjoittaa.

Poliisi vartioi Uudenmaan sulkua maaliskuun lopulla.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

    Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
    Parisuhde
    346
    25230
   2. Liikenne topissa

    Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
    Virrat
    40
    14242
   3. Maisa se jaksaa valehdella

    https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
    Kotimaiset julkkisjuorut
    349
    11774
   4. Liedenpohja

    Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
    Virrat
    111
    8769
   5. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

    Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
    Maailman menoa
    549
    6031