Aihe

Seuraamme vaihteeksi aurinkovoiman kehitystä

Anonyymi

Nyt klo 9.08 näytti 5 MW eli mukavasti lähti tuottamaan.

142

197

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ensimmäisenä värähti tietenkin itäisessä Suomessa. Pitäisi kai klo 12.15-12.20 olla kovin tuotto näin talviaikaan?

  • Anonyymi

   Nyt on klo 10.08 ja 17 MW teholla aurinkosähköä.

  • Anonyymi

   Klo 10.22 ja edelleen 17 MW eli 0,13 % kokonaiskulutuksesta joka on 12.902 MW.

  • Anonyymi

   Muistakaa riittävä suojakerroin kun lähdette ulos tuonne Suomen auringon alle.

  • Anonyymi

   Klo 11.18 ja nyt 32 MW

  • Anonyymi

   Aurinkopaneelit tuottavat ainakin muutaman vuoden takaisella 20 paneelin (asennuksineen 10 000€) keskisessä Suomessa optimioloissa 4200 KWh sähköä vuodessa joista parhaimpana kuukautena usein 15% eli yli 600 KWh ja huonoimpana käytännössä ei yhtään. Paras kuukausi useinmiten toukokuu, joskus kesäkuu eikä juuri koskaan heinäkuu.

   • Anonyymi

    Eli tuotanto huipussaan silloin kun tarve on vähäisintä. Täysin turha teknologia suomen oloihin. Aurinkopaneeleja voitaneen tulevaisuudessa käyttää vedyn tuotantoon mutta mihinkään muuhin niillä ei juuri ole järkevää käyttöä.


  • Anonyymi

   Hyvä jos keskiverto asukki paneeleistaan saa 5 KWh päivässä. Nekin pitäisi olla lumesta putsattu. Aika matalalta vielä paistaa.

  • Anonyymi

   Aurinko on lumen alla, ei sieltä tule voimaa.

  • Anonyymi

   Laitan pian tulet leivinuuniin. Se varmistaa ettei huoneissa lämpökaapelit illallakaan napsahda päälle. Kuutiolla koivupilkettä on yli 1 000 KWh:n lämpöenergia-arvo + siitä saatava hyöty esim laatikkoruokien ja pullanpaiston myötä.

   • Anonyymi

    Takan hyötysuhde on noin 70% luokkaa, tuo kuution koivupilkkeen teho on mitattu kuivan puun antamasta energiasta,eli ei toteudu käytännössä koskaan, tuohon kun lisää koivupuun irtokuution hinnan noin 65euroa,ollaan jo yhtälössä että sähkö on halvempi lämmitysmuoto,toki takkatulta on kiva katsella


  • Anonyymi

   Klo lähestyy aurinkosähkön talviajan päivittäistä huippua. Nyt 12.03 aurinkosähköä 37 MW.

  • Anonyymi

   Aurinkosähkön tuotannossa toukokuun kirkkaat mutta suht viileät ilmat antavat parhaimmat KWh-määrät.

  • Anonyymi

   Näyttää siltä että 3.helmikuuta huipputeho jää 37 MW:een ja tästä eteenpäin taas alamäkeä. Paneeleita on kuitenkin lätkitty katoille ja pelloilla sitä tahtia että touko-kesäkuussa tullaan keskipäivän huipussa (silloin klo 13-13.30) pääsemään joskus hyvinkin reilusti yli 200 MW:n. Erittäin pilvisellä päivällä voidaan jäädä jopa tämän päivän lukeman alle. Kyllä aurinkosähkö kuitenkin antaa kuukauden sisällä tasaisempia lukemia.

  • Anonyymi

   Aurinkosähkön ongelma on siinä että se tuottaa silloin kun sähkön markkinahinta on matalin. Polttopuu antaa energiaa silloin kun energian hinta on kallein.

  • Anonyymi

   Paneelien hinnat ovat romahtaneet. Tuollainen 1 kW paneeli maksaa luokkaa 200 e.

   • Anonyymi

    Pääle sätörekkulat, asennus ja diilerien katteet. Kyllä niistä kertyy maksettavaa.


   • Anonyymi

    Sarjaan kytkettyjä paneeleita voisi käyttää vastuksella veden lämmittämiseen ilman säätörekkuloitakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pääle sätörekkulat, asennus ja diilerien katteet. Kyllä niistä kertyy maksettavaa.

    Tuollainen 1 kW paneeli tuottaa Suomen oloissa keskimäärin 876 kWh sähköä vuodessa. Sen arvo kotisähkön hinnalla on 130 e. Pelkkä paneeli maksaa itsensä parissa vuodessa. Sitten 18 vuotta pelkkä tuottoa. Ei paha.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pääle sätörekkulat, asennus ja diilerien katteet. Kyllä niistä kertyy maksettavaa.

    Karke arvio:
    -4 kW paneelit 800 e
    -säätörekkulat 1000 e
    -asennus 500 e
    -diilerin katteet 500 e
    =yhteensä 2800 e

    Vuosituotto kotisähkön hinnalla 500 e/v.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuollainen 1 kW paneeli tuottaa Suomen oloissa keskimäärin 876 kWh sähköä vuodessa. Sen arvo kotisähkön hinnalla on 130 e. Pelkkä paneeli maksaa itsensä parissa vuodessa. Sitten 18 vuotta pelkkä tuottoa. Ei paha.

    Toiveajattelua. Järjestelmä joka tuottaa optimioloissa 4400 KWh maksaa asennuksineen lisälaitteineen 10 000€. Pitää olla etelään päin, ei varjastusta. Tuotto laskee paneelien iän myötä 1% vuodessa. Siis 10 v päästä maksimi 4 000 KWh jota siis voidaan pitää keskituottona. Paneelien ongelma on siinä että paras tuotto silloin kun markkinahinta alimmillaan.

    Jos kotitalousvähennys poistetaan menettää asennuttaja 1 000 euron edun.


  • Anonyymi

   Hyvin pitänyt aurinkosähkö tehonsa, vielä 35 MW reilu tunti huippulukemasta.

   • Anonyymi

    Johtunee ilman kirkastumisesta osassa Suomea?


  • Anonyymi

   27 MW aurinkoenergiaa. 2 tuntia huippu lukemista.

  • Anonyymi

   11 MW aurinkosähkö klo 15.09

  • Anonyymi

   Klo 16.03 ja aurinkosähkö putosi 1 MW. 😄

   • Anonyymi

    Käytännössä alkaa tuottamaan sanottavassa määrin klo 10 ja lopettaa klo 15. Ei kyllä mökki lämpene näillä lukemilla. 🤣


  • Anonyymi

   Nyt, kun aurinkotehoa on 1 MW, tarvittaisiin aurinkopaneeleita 2180 kertainen määrä että niillä voitaisiin tuottaa tuontisähkö.
   Siis lisää vain aurinkovoimaloita, eiks je?

   • Anonyymi

    Siinä ei ole oikeastaan mitään valtiontukea joten paljon kannattavampi sinänsä kuin veronmaksajien rahoilla loisivat tuulisähkö. Jokainen maksaa paneelit ja asennukset ja vain kotitalousvähennys antaa yleensä noin 1 000 euron hyödyn. Siis 4 000 - 4 400 KWh:n vuosituotanto, elinkaari noin 20-25 vuotta ja nettokustannus n. 9 000 euroa.


  • Anonyymi

   ONGELMAKENTTÄ PANEELIEN OMISTAJILLE - SUURI LUMIKUORMA

   "Lumikuorman aiheuttamat seuraukset voivat olla pahoja aurinkopaneeleille, varoittaa maahantuontiyhtiö Scanoffice.

   Aurinkosähkötuotteiden ja lämpöpumppujen maahantuoja Scanoffice varoittaa vaarasta, jonka merkittävä lumentulo voi aiheuttaa suomalaisten aurinkopaneeleille.

   ”Suuri osa Suomen tasakatoilla käytettävistä aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmistä on suunniteltu lumettomiin olosuhteisiin. Lämpimien maiden teline tukee paneelia tyypillisesti vain pieneltä alueelta läheltä aurinkopaneelin kulmia tai pelkästään paneelin lyhyiltä sivuilta. Näin aurinkopaneeli pääsee taipumaan lumen painosta”, Scanoffice kertoi keskiviikkona tiedotteessa.

   Scanofficen mukaan lumikuorman aiheuttamat seuraukset voivat olla ikäviä.

   ”Paneelin taipuessa kennoihin syntyy mikromurtumia, jotka näkyvät vain laboratoriolaitteilla. Murtumat heikentävät paneelin tuotantoa ja aiheuttavat kennojen ylikuumentumista. Pahimmillaan aurinkopaneeli palaa puhki rikkinäisen kennon kohdalta.”

   Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan uusiutuvan energian asiantuntija Milja Aarni kertoo Talouselämälle, että aurinkopaneeleihin on useita erilaisia kiinnitystelineitä.

   ”On myös kotimaisia valmistajia, jotka varmasti suunnittelevat telineet kestämään Suomen kaikki vuodenajat”, Aarni kertoo.

   Hän huomauttaa, että myös esimerkiksi Pohjois-Saksassa on käytössä paljon aurinkosähköjärjestelmiä.

   ”On kyllä totta myös, että markkinoilla on aivan varmasti sellaisiakin kiinnitysjärjestelmiä, joita ei ole suunniteltu Suomen olosuhteisiin, eivätkä ne näin ollen kestä esimerkiksi lumen painoa.”

   Motivan Aurinkosähköä kotiin -kampanjan verkkosivuilla annetaan asiaan liittyviä neuvoja.

   ”Varmista, että paneelien kiinnitys täyttää Suomen lumikuormavaatimukset. Jos paneelit kiinnitetään vain lyhyiltä sivuilta tai kulmista, on mahdollista etteivät paneelit kestä lumikuormaa. Paneelivalmistajan asennusohjeessa on tiedot kiinnityksestä sekä siitä, millaisen lumikuorman kyseessä oleva kiinnitys kantaa”, kampanjan verkkosivuilla kerrotaan.

   Kampanjasivujen mukaan Suomessa vaadittava kantavuus on tyypillisesti 2,5–3,5 kilonewtonia per neliömetri.

   Alan asiantuntijat eivät juuri suosittele poistamaan lunta paneelien päältä.

   ”Lumen pudottaminen katolta voi olla tarpeen katon kestävyyden kannalta, mutta aurinkopaneelit eivät sitä kaipaa. Maaliskuun alussa puhdistamisella voi parhaimmillaan hieman aikaistaa tuoton alkamista, jolloin voi saada parin euron säästön aikaiseksi. Sadasosan lisäys aurinkosähkön vuosituotantoon on kelvoton hinta riskeihin nähden. Liukkaalta katolta putoamisen vaaran lisäksi liian kovakourainen puhdistus voi vahingoittaa tai jopa rikkoa paneelin”, kerrotaan osana Varsinais-Suomen liittoa toimivan energia- ja ympäristöalan asiantuntijaorganisaation Valonian verkkosivuila.

   Scanofficen mukaan lumesta puhdistamisen hyöty jää vähäiseksi, koska valoa on vähän talvella.

   ”Lisäksi paneeli ja kaapelit rikkoutuvat helposti lunta poistettaessa. Toki pehmeällä harjalla paneeleita voi puhdistaa, mutta tämä tulee yleensä kyseeseen vain harjakattoisissa pientaloissa. Silloinkin työturvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota”, kerrotaan yhtiön tiedotteessa."

   https://www.talouselama.fi/uutiset/te/eaab898b-9c97-4203-8567-d82b3c5a2cda?ref=ampparit:2a06&fbclid=IwAR1xIVD8Ye1KM7jEaPXr0wGljPD8c7Nt5ZzADQHKvkNW91s_IPJLXGgnqa0

   • Anonyymi

    "Hän huomauttaa, että myös esimerkiksi Pohjois-Saksassa on käytössä paljon aurinkosähköjärjestelmiä."

    Höh! Pohjois-Saksan kylmimmän kuukauden keskilämpötilat liikkuvat +1 ja -1 välillä. Siis siellä on sama tilanne kuin Etelä-Suomessa marraskuussa tai aivan joulukuun alussa. Tuskinpa mitään lumikuormaa katolla kuin hetkellisesti.


  • Anonyymi

   Aurinkovoimaa nyt 46 MW. Se on peräti 3.5 promillea kulutuksesta.

  • Anonyymi

   Tuonti 2485 MW. Melko paha riippuvuus.

  • Anonyymi

   Tänään kirkas päivä ja teho paneleilla nousi 51 MW klo 12.31

  • Anonyymi

   Koska yli 50 MW ja tuottokaari nollasta 50 MW on 7 tuntia voidaan arvioida tuotettavan koko päivänä 7x 25 MW eli 175 MWh noin suurinpiirtein kun koko sähköntarve 12 900 x 24 eli lähes 310 000 MWh. Siis aurinkosähkön osuus siitä vain reilu puoli promillea!!!!

  • Anonyymi

   Venäjältä tuodaan nyt 1233 MW teholla sähköä. Voidaan vielä arvioida mikä osuus hakkeella ja maakaasulla joka ei edes näy tilastoissa kun maakaasulla lämmitetään asuntoja.

  • Anonyymi

   Nyt tienvarret on hakattu ja hakataan aukeaksi niin miksi ei kateta penkkoja ja koko tietä aurinkokennoilla? Tiet ja radat tunneliin, päälle aurinkokennoja ja johtohässäkät. Tosin ei se taida sittenkään tuottaa talviöisin.

  • Anonyymi

   Nyt klo 15.02 näyttää 14 MW tehoja.

  • Anonyymi

   36 MW aurinkovoimaa klo 10.15 perjantaina.

  • Anonyymi

   pe klo 13.40 oli 55 MW

  • Anonyymi

   Koko päivän saldo reilu 200 MWh. Se on 0.07% sähkönkulutuksesta vuorokaudessa.

   • Anonyymi

    Ei siis edes tuhannesosaa tarvittavasta sähköstä.


  • Anonyymi

   Fingridin aurinkosähkötilastointi ei taida olla oikein reaaliajassa vaikka päivittää sivun. Klo 9.27 näytti 11 MW ja 25 minuuttia myöhemmin saman. Sitten klo 10.01 näytti 34 MW eli teholukemat eivät kehity tasaisesti.

  • Anonyymi

   Aurinkosähkön tuotantotehoa pitäisi mitata kW- mittarilla. MW on liian järeä.

   • Anonyymi

    Joo. Samaa mieltä. Kunpa saisi Fingridin sivuilta myös tiedot paneelikapasiteetista jotka kytketty sähköverkkoon. Siis KW-lukeman minkä maksimissa tuottavat. Lieneekö jo 250 MW eli 250 000 KW?


   • Anonyymi

    Ydinvoimalayksikkö tuottaa 500 000 - 1 000 000 kW:n teholla, vertailupohjaksi.


  • Anonyymi

   Nyt 50 MW teholla aurinkosähköä.

  • Anonyymi

   Maksimiksi jäi tänään 50 MW. Tehot kääntyivät juuri laskuun. Nyt 49 MW.

  • Anonyymi

   Nyt 17 MW teholla aurinkosähköä. Tuonti nettona: 2 763 MW jostai Venäjältä tulee 1413 MW. Siis jälleen yli puolet.

   • Anonyymi

    Sosnovy Borin ydinvoimalasta.
    Siitä Suomen vihreät tykkää.


  • Anonyymi

   Ilmeisesti tänä vuonna aurinkosähkön tuotanto muodostaa sähkönkulutuksesta 0.4%. Parhaimman kuukauden osalta päästään reiluun 1%:iin.

  • Anonyymi

   Siis yksi reilun 3MW tuulimylly tuottaa kuitenkin 500 suoralla sähköllä lämpiävän omakotitalon sähkönkulutuksen verran sähköä vuodessa. Vahinko vain että tuulisuuden erot sitä luokkaa että tyynien päivien tuotanto vain 1.5% tuulisi pien päivien tuotannosta. Kuten tiedämme propaganda hehkuttaa näitä tuulisia kova tuottoisia päiviä mutta hipit on hiljaa kun tuotot avuttomia. Keskiteho taitaa olla 35-40% maksimista?

  • Anonyymi

   No niin nyt näytti jo paremmalta 8.helmikuuta. Klo 9.08 ja jo peräti 11MW aurinkotehoja.

  • Anonyymi

   Nyt parhaimpaan aikaan 50 MW. Taitaa olla valtakunnassa pilviharsoa auringon edessä?

  • Anonyymi

   Tällä hetkellä aurinkovoimaa 37 MW:n ja tuulivoimaa 258 MW:n teholla. Vihreä höpötys yhteensä 295 MW. Sähköntarve 12 583 MW. Aurinko laskee länteen...

   • Anonyymi

    Tarkoitushan on vasta vuoteen 2035 mennessä päästä täyteen energian hiilineutraaliin tuotantoon ilman atomivoimaa, jota ei siihen mennessä ehdittäisi efes lisää rakentamaankaan.
    Sitä ennen vielä saa ja voi mm. takassa ja leivinuunissa polttaa puuta.

    Vetyautojen yleistymiseen mennessä saadaan Suomessa sähköautoinfra rakennettua.
    Sitten Suomi (viimeisenä EU:ssa) alkaa rakentamaan vedyn jakeluverkostoa.

    Vuoteen 2035 mennessä on tarkoitus, että köyhät siirtyvät polttoainekuluiltaan edullisiin Tesloihin ja vain rikkaat ajeleva polttomoottiriautoilla, koska vain heillä on varaa nestemäisiin polttoaineisiin.

    Vielä ei kenenkään kannata ostaa sähköautoa, sillä niiden hinnat romahtavat lähivuosina, joten odotellaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitushan on vasta vuoteen 2035 mennessä päästä täyteen energian hiilineutraaliin tuotantoon ilman atomivoimaa, jota ei siihen mennessä ehdittäisi efes lisää rakentamaankaan.
    Sitä ennen vielä saa ja voi mm. takassa ja leivinuunissa polttaa puuta.

    Vetyautojen yleistymiseen mennessä saadaan Suomessa sähköautoinfra rakennettua.
    Sitten Suomi (viimeisenä EU:ssa) alkaa rakentamaan vedyn jakeluverkostoa.

    Vuoteen 2035 mennessä on tarkoitus, että köyhät siirtyvät polttoainekuluiltaan edullisiin Tesloihin ja vain rikkaat ajeleva polttomoottiriautoilla, koska vain heillä on varaa nestemäisiin polttoaineisiin.

    Vielä ei kenenkään kannata ostaa sähköautoa, sillä niiden hinnat romahtavat lähivuosina, joten odotellaan.

    Joku viherpipo jaksaa höpöttää tuulistaan ja auringoistaan samaan aikaan, kun jouduimme tuomaan sähköä viime vuonna noin 15 terawattituntia eli Loviisan tuotannon verran.
    Arvoisille viherpipertäjille tiedoksi, että se on lähes kaksi kertaa koko maamme tuuli- ja aurinkosähkö yhteensä.
    Loviisan voimala eli 2 reaktoria yksinään tuotti viime vuonna sähköä saman verran (7,8 TWh) kuin maamme kaikki 820 tuulimyllyä yhdessä.
    Repikää viherpipertäjät siitä huumoria.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitushan on vasta vuoteen 2035 mennessä päästä täyteen energian hiilineutraaliin tuotantoon ilman atomivoimaa, jota ei siihen mennessä ehdittäisi efes lisää rakentamaankaan.
    Sitä ennen vielä saa ja voi mm. takassa ja leivinuunissa polttaa puuta.

    Vetyautojen yleistymiseen mennessä saadaan Suomessa sähköautoinfra rakennettua.
    Sitten Suomi (viimeisenä EU:ssa) alkaa rakentamaan vedyn jakeluverkostoa.

    Vuoteen 2035 mennessä on tarkoitus, että köyhät siirtyvät polttoainekuluiltaan edullisiin Tesloihin ja vain rikkaat ajeleva polttomoottiriautoilla, koska vain heillä on varaa nestemäisiin polttoaineisiin.

    Vielä ei kenenkään kannata ostaa sähköautoa, sillä niiden hinnat romahtavat lähivuosina, joten odotellaan.

    Tämä on totta. Kun massatuotanto todella käynnistyy tulee hinnat alas. Ennusteen mukaan auton verollinen hinta Usassa 2030-luvulla enää euroissa alle 20 000, ja kyse ns perheautoista.


  • Anonyymi

   No nyt Fingridin mittari näyttäisi 19 MW. Kun pappa tulee himaan ja alkaa niskanpäällä olevalle mammalle ja känyäville teineille valmistamaan ruokaa niin aurinkovoima sanoo: "no more today".

   Mutta vihreä unelma elää hourailijoiden korvien välissä.

  • Anonyymi

   Suomen suurin aurinkovoimala Helen Oy Kivikko, jonka asennusteho on 5,9 MWp, ei ole tuottanut tässä kuussa yhtään kWh sähköä. Upea laitos ja todella tärkeä sähköntuotannolle.

  • Anonyymi

   Ehkä siinä olisi kesemmällä vähän enemmän seurattavaa ihan luonnollisista syistä. 🌞

  • Anonyymi

   3 MW aurinkosähköä Suomessa klo 16.49.

  • Anonyymi

   Sähkön kulutushuippu toteutui talvella 2019-2020 helmikuussa viikon 9 perjantaina 28.2.2020 tunnilla 8 – 9. Sähkön kulutus oli tällöin 12 388 MWh/h. Kotimainen tuotanto oli 9 849 MWh/h ja nettotuontia oli 2 539 MWh/h.

   Suomen kaikkien aikojen sähkön kulutusennätys, 15 105 MWh/h, mitattiin 2015-2016 talvena loppiaisen jälkeisenä torstaina 7.1.2016 tunnilla 17 – 18. Tällöin koko maan sähkön kulutuksella painotettu keskilämpötila oli -25 °C. Talven 2019 – 2020 kulutushuipun aikana vastaava keskilämpötila oli -8 °C.

   Tänä talvena 2020-21 kulutushuippuina parina kertana yli 14 000 MW. Tarkat lukemat ilmoittamatta.

  • Anonyymi

   Nyt 9.helmikuuta jo klo 8.05 1MW aurinkosähköä.

  • Anonyymi

   Klo 12.20 näytti 52 MW aurinkosähköllä ja 201 MW tuulivoimalla. Alle 2% yhä vihreällä sähköllä katetaan sähköntarpeesta. Energian tarpeesta ehkä vain 0.6%.

  • Anonyymi

   21 MW aurinkovoimaa. Päivän piteminen näkyy tuotannossa.

   • Anonyymi

    Tuskin. Sillä nyt Fingridi 25 min myöhemmin näytti enää 3 MW. Sen aurinkosähkötulokset eivät oikein reaaliajassa.


  • Anonyymi

   Ei vielä aurinkovoimaa mutta tuulivoimaa on 532 MW eli vajaat 4% tarvittavasta sähköstä.

   • Anonyymi

    Nyt 1 MW aurinkovoimaa klo 8.00.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt 1 MW aurinkovoimaa klo 8.00.

    Nyt 2MW aurinkovoimaa klo 8.02.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt 2MW aurinkovoimaa klo 8.02.

    Vastaavasti hyrrävoima laski 527 MW:een.


  • Anonyymi

   Nyt klo 9.26 näytti 10 MW tehoja aurinkovoimalle.

   • Anonyymi

    Ja nyt klo 10.24 näytti 31 MW aurinkosähkölle. 0.25% toki vain sähköntarpeesta.


  • Anonyymi

   Helen Oy Kivikko noin 3000 panelillaan ei ole tuottanut tässä kuussa edes yhtään kWh sähköä, vaikka panelin "vuokraajat" maksavat panelistaan 4,4 €/kk. Hyvä pisnis vain Helenille.

   • Anonyymi

    Talkkari ei ole käynyt lakaisemassa paneeleita puhtaaksi lumesta.


   • Anonyymi

    3 000 keskivertopaneelin tuotto pitäisi olla vuodessa kuitenkin 660 MWh ja tässä kuussa tuottoja pitäisi olla kai vähintäin 30 MWh?


  • Anonyymi

   Nyt 52 MW aurinkosähköä. Ilmeisesti ei koko maassa täysin kirkas keli?

  • Anonyymi

   Ei paras päivä aurinkoenergian kannalta. Nyt vain 42 MW.

  • Anonyymi

   17 MW aurinkosähköä ja tuulisähköä 274 MW. Siis yhteensä vain reilu 2% sähköntarpeesta.

   • Anonyymi

    Klo 16.43 näytti Fingrid vielä 3 MW aurinkovoimaa. Toisaalta tuo sivusto aurinkosähkön osalta ei ole oikein reaaliajassa.


  • Anonyymi

   Klo 8.28 ja aurinkovoimaa 2 MW.

  • Anonyymi

   64 MW nyt torstaina aurinkosähkölle. Tuulisähkö 91 MW. Teho tarve yhä korkea 13 931 MW.

  • Anonyymi

   Aurinkovoimaa nyt klo 12 on 71 MW.

   • Anonyymi

    Tuotannon arvo 3500 e tunnissa, muutaman tunnin ajan.

    Paljonkohan valtion velka lisääntyy tunnissa. Ja sitä tulee kellon ympäri.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuotannon arvo 3500 e tunnissa, muutaman tunnin ajan.

    Paljonkohan valtion velka lisääntyy tunnissa. Ja sitä tulee kellon ympäri.

    Velkaa tulee lisää noin pari miljoonaa euroa tunnissa, kellon ympäri.

    Viherpiiperöhallituksen misseiltä on miljoonat ja miljardit täysin sekaisin.


  • Anonyymi

   Kyllä voimantuotanto on hyvin tasapainossa, tuuli- ja aurinkovoimaa tulee yhtä paljon.
   Tai siis yhtä vähän, 60 MW.

  • Anonyymi

   5 MW aurinkosähköä klo 16.58

  • Anonyymi

   Ei voi seurata nollaa näyttää. Hyrrävoimaa tulee 115 MW Suomen 13623 MW kulutuksesta.

   • Anonyymi

    Suomen kulutus nyt 13935 MW
    Omaa tuotantoa 9746 josta jossattuuvoimaa 110 MW Muu tuotanto 202 MW
    Tuontia 4203 MW josta Venäjältä 1281 MW Virosta 319 MW
    Elspot hinta 111,60 € / MWh


  • Anonyymi

   Aurinkosähköä klo 8.00 2 MW.

  • Anonyymi

   Vuoden 2018 lopulla Suomessa verkkoon kytketyn aurinkosähkön teho oli 120 MW ja nousu vuodessa näyttäisi olevan noin 50 MW joten aurinkosähköteho voisi olla nyt noin 230 MW ja vuoden lopulla ehkä 270 MW. Tarkkoja tuoreita lukuja en ole löytänyt.

   • Anonyymi

    Itseasiassa jo vuoden 2019 lopulla Suomessa verkkoon kytketyn aurinkosähkön teho oli noussut 198 MW:een. Tänä keväänä saatetaan jo liikkua lähellä 300 MW tehoja. Mutta niistä, kuten nähdään irtoaa päivittäin huipputuntinakin vain 1/5 tai maksimissaan 1/4 helmikuun puolivälissä. Ja koko päivän tuotto jää yhä jonnekin 250 MWh. Siis jolla 5 KW paneelit tuottaa vain 1-1.5 KWh sähköä tässä vaiheessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itseasiassa jo vuoden 2019 lopulla Suomessa verkkoon kytketyn aurinkosähkön teho oli noussut 198 MW:een. Tänä keväänä saatetaan jo liikkua lähellä 300 MW tehoja. Mutta niistä, kuten nähdään irtoaa päivittäin huipputuntinakin vain 1/5 tai maksimissaan 1/4 helmikuun puolivälissä. Ja koko päivän tuotto jää yhä jonnekin 250 MWh. Siis jolla 5 KW paneelit tuottaa vain 1-1.5 KWh sähköä tässä vaiheessa.

    Kyllä olet väärässä. Tuotto lienee 5KWh päivässä. Ja paras tunti 1-1.5 KWh.


  • Anonyymi

   Toisin sanoen, seuraamme vaihteeksi luonnollista vuodenaikojen kehitystä. 🌞

  • Anonyymi

   Nyt tuottaa 51 MW aurinkoenergiaa. Noilla pyöritettäisiin nyt 5500 sähkökiuasta.

   • Anonyymi

    Ei paras päivä tänään. Vähän pilviharsot varjostaa. Nyt teho 60 MW.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei paras päivä tänään. Vähän pilviharsot varjostaa. Nyt teho 60 MW.

    Ja nyt 4 MW. Puolipilvistä. Moni paikoin ei aurinko paistanut kunnolla.


  • Anonyymi

   käytännön kokemuksia miten hankkia paras edullinen aurinkopanelijärjestelmä
   pinta-ala 120neliömetriä.
   paljonko kokopaketin hinta.

   • Anonyymi

    Tarkista mikä on toukokuun sähkönkulutus ja sen mukaan paketin koko. Veikkaan että kahden hengen taloudessa 14-16 riittää. Ei kannata yli-investoida.


  • Anonyymi

   Aamulla klo 8.00 aurinkovoimaa jo 3 MW. Pikkuhiljaa aurinkosähkön tuotanto näyttää lukemia yhä aikaisemmin aamuisin.

  • Anonyymi

   67 MW aurinkovoimaa nyt. Hyvä päivä siis tulossa. Muistettava että tehoja pitäisi olla jopa 300 MW joten yli 20% siitä mihin voitaisiin toukokuussa päästä.

   • Anonyymi

    Tämän päivän tuotto voi olla 400 MWh joka olisi 0.16% päivän sähköntarpeesta. 🤔😄 Mutta hyvä sekin 👍


   • Anonyymi

    Maksimiksi taisi jäädä tänään 68 MW ja nyt näyttää enää 64 MW. Tuulivoimakin aamun kovien lukemien jälkeen pudonnut 463 MW:iin.


  • Anonyymi

   Panelit talon katolla ovat lumen alla. Se 3 kW:n tehoinen tuottaa nyt puhtaan NOLLAN kuten muinakin lumisina pakkaspäivinä.
   Nyt sitä tehoa todella tarvittaisiin, mutta kuka käy päivittäin puhdistamassa panelit.
   Ovatko vihreät anarkistiäpärät vapaaehtoisia ??

   • Anonyymi

    Jos hankin paneelit laitan maahan. Kattolappeet itään ja länteen päin joten siinäkin mielessä optiot vähissä. Lisäksi ne helpompi puhdistaa. Kattopeltikin on niin ohutta ettei niillä suositella edes kävellä.


  • Anonyymi

   Klo 16.19 ja aurinkosähkön tuotanto 5 MW.

  • Anonyymi

   Minä suhtaudun myönteisesti aurinkopaneeleihin sillä veronmaksajat eivät niitä kustanna. Niiden elinkaarikin nykyisin jo 25 vuotta. Takaisinmaksuaika kuitenkin luvattoman pitkä, 17-18 v ja sekin edellytyksenä että optimaallinen tuotto. Vain sähkön raju hinnankorotus voi lyhentää takaisinmaksuaikaa. Tuskin toteutuu. Pikemminkin käy niin että sähkön hinta nousee talvella mutta laskee tuulivoiman vuoksi maaliskuusta syyskuuhun.

  • Anonyymi

   Ja sitten väitetään, etteivät perussuomalaiset muka ole kiinnostuneita uusiutuvasta energiasta. Joka päivähän nuo siitä jotain kirjoittaa.

  • Anonyymi

   73 MW tänään klo 12.30 aurinkosähkön tehot ja nyt klo 13.37 aurinkosähköä 62 MW teholla.

  • Anonyymi

   Koivupilkkeellä on erinomainen lämpö/energiaarvo. Pinokuutio 1700 KWh. Talvella KWh-hinta usein huitelee 20 sentin paikkeilla jos viitsit vilkaista molempien sähkölaskujen talviajan hinnat + sähköveron. Puhutaan siis jopa 340 € pinokuutioarvolla. Itsellä säästö yli 10 000 KWh ja käytän usein sekapilkettä 7-8 pinokuutiota.

   • Anonyymi

    Katsoin molemmat sähkölaskut tammikuusta helmikuun puoliväliin ulottuvalta jaksolta ja päiväaikaan hinta kohonnut yli 16 senttiin per KWh kun sähkövero lasketaan mukaan. Yöaikaankin yli 10 senttiä. Päiväaika 14 tuntia ja yöaika 10 tuntia. Keskihinta käytännössä 14 senttiä. Sähköä 30 päivässä kulunut 695 KWh ja vain siksi että koivupilkkeellä suurelta osin lämmitys leivinuunissa. Kattaa viime viikkojen pakkasjakso. Kun aurinkosähkö alkaa tuottamaan hinta putoaa. Maaliskuun puoliväli on jollain monilla kausisähkö päättyy.

    Päiväaikaan kului viimeisen 30 päivän aikana 387 KWh ja yösähkön aikana 308 KWh. Vaikka päivä tunteja 40% enemmän niin sähkönkulutus vain 25.6% suurempi ja syy on lämminvesivaraajan toiminta vain yöaikaan sekä astianpesukoneen käyttö myös klo 21 jälkeen. Toisaalta valot pois päältä ja muut laitteet vähemmän päällä yöaikaan.


  • Anonyymi

   Toukokuussa viime vuonna päivällä usein päälle 170 MW aurinkovoimaa. Tänä vuonna veikkaan 250 MW.

   • Anonyymi

    Siltä näyttää. Aurinkotehojen kasvu nousee noin 80 MW vuodessa kun uusiin taloihin laitetaan nykyisin paneelit katolle. Samoin yhä useammin isojen markettien katolle satoja paneeleita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siltä näyttää. Aurinkotehojen kasvu nousee noin 80 MW vuodessa kun uusiin taloihin laitetaan nykyisin paneelit katolle. Samoin yhä useammin isojen markettien katolle satoja paneeleita.

    ¨kåadsä hähhähähähähäahhahaahah
    satoja paneeleita.

    aahahahah


  • Anonyymi

   Nyt klo 16.54 vielä 6 MW aurinkovoimaa.

  • Anonyymi

   Nyt klo 8.01 oli 4 MW aurinkosähkötehoja.

   • Anonyymi

    Nyt 9.08 aurinkosähköä 19 MW.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt 9.08 aurinkosähköä 19 MW.

    73 MW jäi huipussaan tämä päivä. Pilvisyyttä hieman havaittavissa osassa Suomea, joissain päin aurinkoista. Keskiviikko- torstai näyttäisi olevan keskimäärin tämän viikon aurinkoisimmat päivät ennusteen mukaan.


  • Anonyymi

   Aurinkoenergiaa klo 16.35 enää 6 MW.

  • Anonyymi

   Vain 4 MW aurinkovoimaa nyt kun klo 8.16...

  • Anonyymi

   67 MW aurinkovoimaa klo 12.09.

  • Anonyymi

   Voisinko auringon ostaa? Hallitus ostaisi tämän ulko-maalaisen kohteen koska siinä pn puhdasta energiaa ja lähettäisi kohta virkamiehen terveydyskäynnille sinne.

  • Anonyymi

   33 MW aurinkoa nyt.

  • Anonyymi

   78 MW aurinkovoimaa. Odotetusti helmikuun paras lukema.

  • Anonyymi

   9 MW aurinkovoimaa. Klo 16.58

  • Anonyymi

   6 MW aurinkovoimaa klo 8.02.

  • Anonyymi

   Hienoa, että kiinankampe ei ole pelkkää sutta.

  • Anonyymi

   Aurinkovoimaa nyt 23 MW klo 9.26.

  • Anonyymi

   Aurinkovoimaa nyt 11.34 noin 60 MW. Tuulivoimaa hyvin - 1 136 MW. Jossain siis tuulee kovasti.

  • Anonyymi

   Huono päivä. Aurinkosähkön tuotanto nyt vain 51 MW.

  • Anonyymi

   Nyt on aurinkovoimaa 37 MW klo 14.58.

  • Anonyymi

   Nyt aurinkovoimaa 7 MW.

  • Anonyymi

   Olen edelleen sitä mieltä ettei Fingridin aurinkosähkötilasto kulje aivan reaaliajassa. Muuten nousut ja laskut näkyisivät tasaisemmin eikä hyppäyksittäin ja portaittaisina pudotuksina.

  • Anonyymi

   Nyt onkin sitten heikko aurinkosähkön tuotantopäivä. Vain 31 MW.

  • Anonyymi

   Tää korutont on kertomaa: vain 19 MW aurinkosähköä. 🤔

   • Anonyymi

    Tämän päivän sähköntuotto jää aurinkopaneeleilta neljäsosaan siitä mitä se olisi aurinkoisina päivinä ollut. Nyt vain 20 MW.


  • Anonyymi

   Ei hääppöinen päivä tämäkään. Vain 31 MW aurinkovoimaa.

  • Anonyymi

   Aurinkovoimaa 17 MW noin klo 9.30.

  • Anonyymi

   Vain 35 MW auringosta voimaa.

  • Anonyymi

   Vain 31 MW aurinkovoimaa tänään klo 11.49.

  • Anonyymi

   Lumet peittää paneelit katoilla... 🤓

  • Anonyymi
   UUSI

   57 MW auringosta voimaa.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   152
   8190
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   291
   5264
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   213
   3167