Aihe

Rodullistetut ihmiset kokevat asioita, joista valtaväestöllä ei ole hajuakaan

Anonyymi

Tekoälymoden vuoksien pistä linkkiä mutta tämän päivän Hesarissa on juttu brittiläisestä intersektionaalisesta feminististä nimeltä Reni Eddo- Lodge joka on kirjoittanut kirjaan rodullistamisesta, rasismista ja pahoista valkoisista. Sanojensa mukaan kirja sai lähtölaukauksensa feministisestä aktivismista. Tarkemmin sanoen siitä etteivät valkoisen feministit halunneet laajentaa feminismin käsitettä:

____

"Eddo-Lodge on nyt 31-vuotias, ja kirja sai lähtölaukauksensa feministisestä aktivismista, johon hän lähti mukaan yliopistoaikoina. ”Perusjutuista”, Eddo-Lodge sanoo: seksuaalioikeudet, seksuaalisen häirinnän ja esineellistämisen vastustaminen.

Mutta feministipiirit olivat varsin valkoiset. Eddo-Lodge yritti pitää esillä myös rasismin vaikutuksia, mutta siihen suhtauduttiin penseästi.

”Ikään kuin se ei olisi ollut heille vain merkityksetöntä vaan jotenkin myös häiriöksi”, Eddo-Lodge sanoo.

Nykyään puhutaan intersektionaalisesta feminismistä; ajatuksesta, että monet asiat elämässä, kuten sukupuoli, rotu, luokka tai vaikka fyysinen vamma vaikuttavat kaikki siihen, millainen asema meillä on yhteiskunnassa.

”Ajatus herätti valkoisissa feministeissä paljon vihamielisyyttä”, Eddo-Lodge sanoo. ”He ovat saavuttaneet uskomattomia asioita esimerkiksi parisuhdeväkivallan kitkemisessä enkä halua aliarvioida heidän saavutuksiaan, mutta he eivät olleet valmiita laajentamaan feminismin käsitettä.”

____

Olisi mielenkiintoista tietää onko olemassa yhtään ainutta mustaihoista feministiksi itsensä määrittelevää henkilöä joka kieltäytyisi allekirjoittamasta näitä käsityksiä. Varsinkin Eddo- Lodgen käsitystä siitä mitä asiaa feminismin kuuluu ajaa.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Intersektionaalisen feminismin suurin saavutus on nostaa väriviallisen tekemä seksuaalinen väkivalta tai naisten hakkaaminen suurimmaksi onneksi mitä nainen voi osakseen saada. Normaalin ihmisen mielestä tuollainen toiminta on kuvottavaa.

   • Anonyymi

    Olisi kiva jos feminismi- nimisellä keskustelufoorumilla kirjoittelisivat myös feministit eivät vain antifeministiset vihaholistit. Tämä on ihan kelpo alusta missä voisi saada aikaan ajatusten vaihtoa nykyisestä feminismistä ja sen erilaisista tulkinnoista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisi kiva jos feminismi- nimisellä keskustelufoorumilla kirjoittelisivat myös feministit eivät vain antifeministiset vihaholistit. Tämä on ihan kelpo alusta missä voisi saada aikaan ajatusten vaihtoa nykyisestä feminismistä ja sen erilaisista tulkinnoista.

    Eivätköhän nimenomaan feministit ole niitä varsinaisia vihaholisteja. Tämä lienee syy sille antifeministille.


  • Anonyymi

   Kaffirit ovat aina ihailleet valkoisia naisia. Valkoinen nainen on heille statussymboli.

  • Anonyymi

   Palaisi tuo feministi oman rotunsa, kansansa, kulttuurinsa ja uskonsa pariin. Sitten hän varmasti oppisi arvostamaan valkoisten kansojen maiden yhteiskuntaa ja tapoja.

   Vai luuleeko hän, että valkoiset ihmiset ovat nykyään etuoikeutettuja hänen rotunsa maissa? Taas kerran osoitus, kuinka muunrotuiset maahantunkeutujat ottavat tuon valtaisan eron itsestäänselvyytenä ja kuitenkin kehtaavat valittaa siitä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   673
   6517
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   5000