Aihe

Älkää juhliko laitonta kopiopyhää!

Anonyymi

Tarinoitten kopiot ovat vain kopioita. Parempi vaan uskoa alkuperäisiin. Tunnetuimmassa alkuperäisessä pääsiäistarinassa sumerilaisten Inanna, taivaan kuningatar päätyy sisarensa surmaamaksi manalaan. Inannan ruumis ripustetaan roikkumaan seinälle. Sisar kuitenkin herättää hänet kolmen päivän kuluttua henkiin ja hän pääsee takaisin hoitamaan tehtäviään rakkauden, hedelmällisyyden ja sodan jumalattarena.

Pääsiäisen nimikin - Easter - tulee tämän jumalalattaren nimestä.

https://yle.fi/uutiset/3-7196545

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • "Pääsiäisen nimikin - Easter - tulee tämän jumalalattaren nimestä."

   Toinen Pääsiäisen nimi Pesach, Passover, Ohittaa tulee pakanoiden ikivanhasta tavasta suojata keväisin talon vastasyntyneitä pahoilta hengiltä sutimalla lampaan verta talon ovenpieliin. Veren uskottiin olevan niin vahva aine, että se torjuu pahan hengen. Lammas syötiin juhla-aterialla ja sitä jätettiin esi-isien hengille yön yli pöytään, jotta he olisivat jatkaneet talon suojelua siitä huolimatta, että vastasyntyneen vauvan itku äärsytti niitä.

   Kaikki tämän pahalta suojaavan pakanariitin teemat toistuvat nykyisessä pääsiäisessä. Uhrataan karitsa, jonka veri pelastaa ja karitsa syödään yhteysaterialla esi-isien kanssa aivan kuten ehtoollinen on yhteysateria.

   https://www.thetorah.com/article/the-origins-of-the-biblical-pesach

  • Anonyymi

   Paul Thomas esitti, etä Inanna syntyi kun useat sumerilaiset jumaluudet yhdistettiin ( synkretismi ). Jotkut tutkijat taas uskovat, kuten Vanstiphout, H. L, että Inanna oli alunperin seemiläinen jumalhahmo, joka ilmaantui sumerilaiseen kulttuuriin vasta sen jälkeen, kun sen jumaltarusto oli jo syntynyt.

   Inannassa ei siis ole mitään omaperäistä eikä alkuperäistä. Sanoo tieteellinen tutkimus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   266
   5857
  2. Miksi rokotekriittisiä syyllistetään?

   Yhtä asiaa en tajua. Miksi niitä, jotka suhtautuvat kriittisesti koronarokotteeseen eivätkä halua ottaa sitä ainakaan seuraamatta ensin tilanteen kehi
   Maailman menoa
   742
   5567
  3. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   4252