Aihe

Ilmastomuutos hallintaan - Ruoka irti maataloudesta

Anonyymi

Kolme vuotta sitten aloittanut startup-yritys Solar Foods on valtion Ilmastorahaston ensimmäinen investointikohde. Rahoitettavan yhtiön tarkoituksena on valmistaa proteiinia hiilidioksidista ja sähköstä. Tavoitteena on irrottaa ruoan tuotanto maataloudesta. Meidän lahjamme yhteiskunnalle, tekemisen ydin on se, että irtikytketään ruoantuotanto maataloudesta. Sen jälkeen kaikki ilmastohyödyt ikään kuin tippuvat syliin, kun tämä irtikytkentä voidaan tehdä, sanoo Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka.

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joka suunnalta tulee vastaava uutinen, Biotekniikan tohtori Lauri Reuter:

   "Peltojen sijaan ruokaa kasvatetaaan tulevaisuudessa Reuterin mukaan esimerkiksi bioreaktoreissa, jollaista hän itsekin on ollut kehittämässä. Me pystytään tuottamaan nykyään uuden teknologian avulla paljon enemmän ruokaa paljon pienemmällä pinta-alalla kuin koskaan ennen.
   Toinen syy on, että se tapa millä me tuotetaan ruokaa, on todella vahingollinen ympäristölle. Iso osa ilmastonmuutosta johtuu siitä, miten me tuotamme ruokaa. Kolmas syy on, että meillä on länsimaisessa kulttuurissa ruokaa koko ajan enemmän saatavilla. Se tapa, jolla me syödään, aiheuttaa valtavasti ongelmia. Jo nyt rikkaissa länsimaissa suunnilleen joka toinen ennenaikainen kuolema johtuu väärästä ruokavaliosta."

  • Anonyymi

   Tuskin olen väärässä kun sanon, että pitkää aikaa ei kulu kun kaupungeista viedään ruoka maaseudulle. Jos tätä ei MTK:ssa uskota, niin päin seinää menevät.

  • Anonyymi

   Maataloustuetkin siirtyvät kaupunkilaisten velvollisuudesta maanviljelijöitten maksettavaksi uusille ruuan tuottajille.

  • Anonyymi

   Solar Foods saa kymmenen miljoonan euron lainan, joka tähtää merkittäviin ruoantuotannon päästövähennyksiin. Rahoituksella on määrä rakentaa uusi tuotantolaitos Suomeen. Ilmastorahaston mukaan tehdas on maailman ensimmäinen kaupallisesti toimiva laitos, joka tuottaa proteiinia hiilidioksidista ja sähköstä. Tehtaan toiminnan on määrä alkaa vuoden 2023 alkupuolella.

   • Anonyymi

    Pelkkä proteiini ei riitä ravitsemustarpeeksi, sillä vitamiinit ja kivennäiset jäävät saamatta.
    Edelleen Solar Foodsin aikanakin tarvitaan sekä kasvi- että eläinkunnan tuotteita, jotta esim. riisitauti, keripukki tai osteoporoosi ei yllätä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pelkkä proteiini ei riitä ravitsemustarpeeksi, sillä vitamiinit ja kivennäiset jäävät saamatta.
    Edelleen Solar Foodsin aikanakin tarvitaan sekä kasvi- että eläinkunnan tuotteita, jotta esim. riisitauti, keripukki tai osteoporoosi ei yllätä.

    Vitamiinien ja kivennäisten tarpeen voi kyllä tyydyttää pillereinä.

    Eihän tämä keksintö ole edes uusi. Jo 1970-luvulla amerikkalaiset astronautit nauttivat päivittäiset ateriansa synteettisessä muodossa pillereinä ja meille sen ajan lapsille kerrottiin, että myös te tulette aikuisina syömään normaalin ruoan sijasta erilaisia ravinnepillereitä käydessänne lomamatkalla Kuussa tai Marsissa, koska niissä kummassakaan ei voi viljellä perunaa,porkkanoita ja salaattia tai pitää lehmiä, sikoja ja kanoja. Pillereistä on sekin etu, ettei tarvitse käydä paskalla. Painottomassa tilassa avaruudessa on vaikea vetää vessaa.


  • Anonyymi

   Solar Foodsin tavoite on kehittää proteiinista laadultaan korkeatasoinen tuote, jonka ympäristövaikutukset ovat 10–100 kertaa pienemmät kuin nykyisin markkinoilla oleva liha- tai sitä korvaavat tuotteet, kertoo yhtiön toimitusjohtajana aloittava tekniikan tohtori Pasi Vainikka.

  • Anonyymi

   Syökää ruokapillerinne ihan keskenänne

  • Hyvää ruokahalua!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   8204