Keskusta ja vaalit tullee vai tulleeko? Mitä mieltä Guptan teeseistä?

Anonyymi

Yhteiskunta
Maahanmuutto

Onko maahanmuutosta vaaliteemaksi - punnittua puhetta taas
Moktar.Gubta
30.12.2018 19:50

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2508775
"Kevään eduskuntavaaleja lähestyttäessä on arvuuteltu, kuinka suuren roolin maahanmuutto ja ulkomaalaistaustaisten tekemiksi epäillyt väkivaltarikokset niissä saavat."

Perussuomalaiset haluaisivat keskustella vain maahanmuuttajista ja vain maahanmuuttajien tekemistä rikoksista. Tämä näkökulma on kuitenkin kovin yksisilmäinen ja kovin avuton.

On tärkeää keskustella seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistusasteikoista. On tärkeää keskustella, miksi moninkertainen rikoksentekijää käsitellään oikeudessa ensikertalaisena. On tärkeää keskustella, vastaavatko rangaistukset enää yleistä oikeustajua. Samalla ajatteleva ihminen muistaa, että valtaosan tämän maan seksuaali- ja väkivaltarikoksista tekevät ns. kantasuomalaiset.

Meidän peruslakimme mukaan "ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä." Meillä ei voi olla rikoslakia, joka erikseen tai ankarammin kohtelisi maahanmuuttajia. Rikoslakia ja rangaistusasteikkoja kannattaa kyllä tarkentaa ja muuttaa, mutta muutokset koskevat sitten kaikkia.

Rikoslain uudistus voisi olla yksi vaaliteemoista, mutta pelkästään sillä ei pitkälle pötkitä. Kansa haluaa kuulla myös työelämän pelisäännöistä, maan taloudellisesta kehityksestä, verotuksesta, ilmastopolitiikasta ja monesta muustakin asiasta.

Itse uskoisin, että pelkällä maahanmuuton vastustamisella ei tulevissa eduskuntavaaleissa pitkälle pötkitä; onhan se yksi vaalihevosista, mutta kovin vanha ja kompurajalkainen jo.

lainattu maahanmuutto suomi 24

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   kepulaiset ei vastaa.Miksi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ansiosidonnaisen porrastaminen olisi vain reilua

   Nykyisin sinnitellään töissä tasan minimiaika, jonka jälkeen heittäydytään ansiosidonnaiselle maksimiajaksi. Uudessa mallissa olisi oikeus sitä pidemp
   Maailman menoa
   248
   3623
  Aihe