Mitä Keskusta voitti budjettiriihen temppuilullaan?

Tämänaamuisen Hesarin pääkirjoitus on otsikoitu ”Keskusta maksoi suuren hinnan pienestä voitosta”. Sitä kuvataan Antiikin tarinoista tutuksi Pyrrhoksen voitoksi, joka vaati niin raskaita menetyksiä, että voitosta oli voittajalle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Juttu ei aukea muille kuin nettilehden tilaajille, enkä tässä sitä paljon repostele. Todettakoon kuitenkin, että kepun maksamalla suurella hinnalla tarkoitetaan, että kepun menettely jätti suuret arvet tässä vaikeassa tilanteessa äärimmäisen tarpeelliseen hallitusyhteistyöhön. Sanotaan, että hallituskumppaneiden näkemykset kepun toiminnasta ovat osin painokelvottomia.

Kirjoituksessa pohditaan, että mitkä olivat kepun perimmäiset syyt puolueen käyttäytymiseen. Todetaan, että syyt olivat osin myös ideologisia, eli kepu halusi näyttää, että se edelleen pitää kiinni syvältä kumpuavasta, säästäväisyyttä ihannoivasta ”talonpojan taloudenpidosta”. Jutussa jatketaan, että kyse taisi olla mitä suurimmassa määrin politiikan muotitermistä, eli identiteetistä. Eli kepu halusi profiloitua punamullaksi mieltämässään hallituksessa sen mullaksi.

Mutta eihän tämä hallitus ole se entisaikojen perinteinen punamulta, vaan monen puolueen muodostama koalitiohallitus. Vain tuollaiset koalitiohallitukset ovat mahdollisia nyt ja varmaan tulevaisuudessakin.

Ei siis ole enää paluuta siihen punamultaan, jollaiselta kepun Antti Kurvinen haluaisi tämän hallituksen näyttävän jatkaen, että ”asiat ovat sitä, miltä ne näyttää”. Kurvinen ei ymmärrä, että se kaipaamansa punamultahallitus ei ole enää mahdollinen. Viimeinen sellainen oli Matti Vanhasen hallitus (2003-2007), jolloin kepulla ja sdp:llä oli yhteensä 108 kansanedustajaa, jolloin puolueet olisivat voineet kahdestaankin muodostaa enemmistöhallituksen. Nykyisessä eduskunnassa sdp:llä ja kepulla on yhteensä vain 71 kansanedustajaa. (Edellä olevat tiedot lainattu tuosta Hesarin pääkirjoituksesta)

Pääministeri Sanna Marinilla on asiasta viisaampi näkemys kuin Antti Kurvisella. Eilisiltaisessa haastattelussaan hän tyynesti totesi, että kun kyseessä on monen puolueen muodostama koalitiohallitus, kaikilla hallituspuolueilla on myös omia tavoitteita, joita täytyy yhteen sovitella. Noin todella on ja samoin tulee olemaan tulevaisuudessakin. Olkoonpa hallituksen johdossa mikä puolue tahansa, se joutuu kaikkien hallituspuolueiden näkemyksiä yhteen sovittelemaan.

Kepulla tulee kyllä olemaan aina tulevaisuudessa helpompi osa sikäli, että jos jatkossakin ek-vaaleissa suurimmaksi nousseesta puolueesta tulee pääministeri, kepu tulee aina välttymään siitä, ettei puolueen johtajan kärsivällisyys joudu sille koitokselle, jolle Sanna Marin nyt joutui - ja hienosti siitä selvisi!

63

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sivarina sinun on vaikea ymmärtää Suomen asioiden puolustamista?

      • Anonyymi

        Nyt taisi jotakuta hieman kirpaista, kun kutsuu kapteeninarvoista sivariksi.


    • Anonyymi

      "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen."
      Asiantieteilijä
      29.04.2021 13:48

      Siitä nyt poliittinen valtakunnasyyttäjä Toiviainen laittoi syytteen päälle, 15 vuoden takaisesta asiasta-

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007948328.html

      • Anonyymi

        Pankkopojan vintillä tuulista taas.... Heti ulkona aiheesta.


    • Kausi 2003-2007 oli poikkeus punamultahallitusten historiassa, sillä pitää mennä aina vuoteen 1966 asti, kun SDP ja Keskusta edellisen kerran saivat yhdessä yli sata paikkaa eduskuntaan. Mitenkään ylivoimaisia ne eivät olleet kooltaan silloinkaan, koska myös SKDL oli suuri puolue.

      SKDL säilyi Keskustan kokoisena puolueena aina vuoteen 1983 asti ollen enimmäkseen mukana hallituksissa, joita yleensä muistellaan punamultahallituksina, joskin myös nimitystä kansanrintamahallitus käytettiin.

      Eli kyllä Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittajan muisti tai logiikka pettää, kun hän luo mielikuvaa, että demarit ja kepu olisivat voineet vanhoina aikoina kahdestaan sanella punamultahallituksen sisällön.

      Siitä ei kuitenkaan päästä, että punamultahallitusten sisäinen jännite painottui kolmannesta pyörästä huolimatta Maalaisliitto/Keskustan ja SDP:n keskinäisiin väleihin. Väitän suorastaan, että kepu ja demarit järjestivät usein tarkoituksella riidan jostain asiasta juuri ennen vaaleja. Ei siis mitään uutta tässä nykyisessänkään "hallituskriisissä".

      • Joo, aikoinaan oli kyllä noin kuin sanot. Sinua varmasti vanhempana hyvin muista myös nuo SKDL:n suuruuden ajat. Sittemmin puolue hajaantuikin mutta sai kai yhdistettyä joukkoaan niin, että Vasemmistoliitto perustettiin sen seuraajaksi.

        Vaikka SKDL oli aikoinaan ihan mahtipuolue, vain kerran se oli hallituksen johdossa. Niin tapahtui vv. 1946-48 Mauno Pekkalan johdolla. Siinä olivat SKDL:n lisäksi SDP ja Maalaisliitto, eli tuo oli oikein PUNAmultahallitus;))


      • kapi_ kirjoitti:

        Joo, aikoinaan oli kyllä noin kuin sanot. Sinua varmasti vanhempana hyvin muista myös nuo SKDL:n suuruuden ajat. Sittemmin puolue hajaantuikin mutta sai kai yhdistettyä joukkoaan niin, että Vasemmistoliitto perustettiin sen seuraajaksi.

        Vaikka SKDL oli aikoinaan ihan mahtipuolue, vain kerran se oli hallituksen johdossa. Niin tapahtui vv. 1946-48 Mauno Pekkalan johdolla. Siinä olivat SKDL:n lisäksi SDP ja Maalaisliitto, eli tuo oli oikein PUNAmultahallitus;))

        SKDL taisi olla hallituskumppanina asioiden puolesta "helpompi" tapaus vihreät nykyisin sikäli, ettei puolueella ollut yhtä omaperäisiä erikoistavoitteita kuin vihreillä esimerkiksi ilmastoasioiden suhteen. Toisaalta eduskuntaryhmä oli talousasioissa vähemmän joustava, suorastaan riidanhaluinen. Vai muistanko väärin?


    • Anonyymi

      "Vain tuollaiset koalitiohallitukset ovat mahdollisia nyt ja varmaan tulevaisuudessakin".
      Seuraavien eduskunta vaalien jälkeen meillä on taas kahden puolueen enemistöhallitus. Perussumalaiset ja Kokomus saa yhdessä yli puolet edustaja paikoista.

      • Sellaista enemmistöhallitusta meille ei koskaan tule. Vaikka persuista tulisi vaaleissa suurin puolue, kokoomus ei lähtisi puolueen johtamaan hallitukseen. Jos kokoomus olisi vaalien voittaja, se ei huolisi persuja johtamaansa hallitukseen.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Sellaista enemmistöhallitusta meille ei koskaan tule. Vaikka persuista tulisi vaaleissa suurin puolue, kokoomus ei lähtisi puolueen johtamaan hallitukseen. Jos kokoomus olisi vaalien voittaja, se ei huolisi persuja johtamaansa hallitukseen.

        Itse en kaipaa kumpaakaan noista hallitukseen. Kerran ne ovat olleet samassa hallituksessa, jota kepulesta johti. Jälki oli tuhoisaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse en kaipaa kumpaakaan noista hallitukseen. Kerran ne ovat olleet samassa hallituksessa, jota kepulesta johti. Jälki oli tuhoisaa.

        Kun talous ja työllisyys nousi, mitä pahaa siinä nyt on.
        Se vaatii kurionalaisuutta ja joidenkin hampauiden kiristystäkin, muttei muuten päästä malliin, kuten Sipilän hallitus pääsi, velka taittui sikäli, että uusi oli enää minimaalinen.
        Työllisyys parani loppua kohti jo yli 140000. Näin poikasesta asti työelämässä olleena, koskaan työttömänä, niin kyllä työtä on ja saa jos halua on.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Sellaista enemmistöhallitusta meille ei koskaan tule. Vaikka persuista tulisi vaaleissa suurin puolue, kokoomus ei lähtisi puolueen johtamaan hallitukseen. Jos kokoomus olisi vaalien voittaja, se ei huolisi persuja johtamaansa hallitukseen.

        Suatatpa yllättyä... Kokoomuksen selkäranka on nykyisin hyvin joustava, koska sitä ei ole.


    • Anonyymi

      Politiikassa asioita tapahtuu yllättäen. Mistäs sen tietää, vaikka Keskustasta tulisi taas jonkun vuoden päästä suurin puolue. Hehän ovat olleet sitä niinkin hiljattain kuin eduskuntavaaleissa 2015, jolloin Sipilästä tuli pääministeri. Ja silloinkin persut olivat lähes 18 prosentin puolue!

      Juuri tällä hetkellä näyttää tietysti siltä, että persut vievät Keskustalta mahdollisuuden nousta takaisin 20 prosentin puolueeksi. Vuoden 2011 ja 2015 vaaleissahan persut veivät ääniä enemmänkin SDP:ltä. Nyt persujen linja on sellainen, että rokottavat enemmän Keskustan ja Kokoomuksen kannatusta. Mutta linjat voivat vaihdella. Käy vaikka niin "onnettomasti", että persut joutuu taas hallitukseen, niin kyllä siinä voi kannatus pudota. äänestäjät huomaavat, ettei Halla-aho voi yksin asioista päättää, vaikka kuinka olisi suurimman puolueen puheenjohtaja!

      • Anonyymi

        ...

        T: M47v, Tampere


      • Anonyymi

        Keskusta menettää tuolla nykyisellä politiikalla palkkatyöläiset kokonaan se kova leikkuuhimo duunareihin en tiedä miksi.


      • Anonyymi

        Perussuomalaisten syödessä juurikin Kokoomuksen kannatusta tarkoittaa sitä, että se heikentää oleellisesti näiden puolueiden hallitusyhteistyömahdollisuutta. Yhteinen kannatus kun ei siitä nouse piiruakaan, jos toisen kannatus nousee saman verran kuin toisen laskee. Perussuomalaisilla ei ole yhtään muuta ns. varmaa hallituskumppania kuin Kristillisdemokraatit ja sillä ei hallitusta vielä muodosteta. Kokoomuksella on kuitenkin aiempaa kokemusta yhteistyöstä SDP:n kanssa ja sinipuna onkin ehkä vahvin koalitio seuraavaksi hallitukseksi. Näistä kumpikaan ei vie toiseltaan kannatusta ainakaan mainittavalla tavalla.


    • Anonyymi

      Turve oli vain peite, todellisuudessa kepu junttasi läpi maakuntapohjaista soteuudistustaan.

      • Soteuudistuksen pohja on jo valmis, ei sitä enää tarvitse "juntata". Totta kuitenkin, että turve oli sivuasia. Pääasia oli, paljonko rahaa varataan tuleviin budjetteihin ja mistä se niihin hankitaan.


      • Anonyymi

        Se olisi ollut selvä juttu jo, mutta nyt sekin voi ottaa takapakkia ja se olisi kaikkien suomalaisten etu, turha kustannuksia lisäävä himmeli ja osa alueista kuihtuu kokonaan sen johdosta. Satraappi-aikaa ei kaipaa muuta, kuin muutamat fundamenttaali keput.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Soteuudistuksen pohja on jo valmis, ei sitä enää tarvitse "juntata". Totta kuitenkin, että turve oli sivuasia. Pääasia oli, paljonko rahaa varataan tuleviin budjetteihin ja mistä se niihin hankitaan.

        Ymmärrätkö sinä Pysty miksi SDP ja muut vasemmistopuolueet ajavat sellaisella vimmalla niitä sovittujen budjettiraamien ylityksiä.

        Pitää muistaa, että budjetteihin sovittiin jo alkuperäisissä hallitusneuvotteluissa selkeät korotukset aiempiin, Sipilän hallituksen budjetteihin verrattuna. Raamissa, tai kehyksissä, miten vaan, oli jos siis valmiiksi sisäänrakennettuna selkeät menolisäykset, joihin nyt siis saatiin sovittua vielä 1,4 miljardia kahden vuoden aikana lisää.

        Korona ei tuota selitä, sillä lähes kaikkien taloustutkijoiden mukaan edessä on jopa railakas nousukausi kun elvytys miljardit saadaan jakoon ja koronan panttaama yksityinen kulutus kiihtyy. Emme siis tarvitse koronan vuoksi ainakaan 2023 puolta miljardia lisää, enemmän kyseessä on vaalibudjettiin valmistautuminen, onhan tuolloin seuaavat vaalit, ja mitäpä vasemmisto ei olisi valmis tekemään ostaakseen vaalimenestystä, ei edes sitä, että tuolla velanotolla se tuhoaa Suomen hyvinvointiyhteiskunnan pohjan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrätkö sinä Pysty miksi SDP ja muut vasemmistopuolueet ajavat sellaisella vimmalla niitä sovittujen budjettiraamien ylityksiä.

        Pitää muistaa, että budjetteihin sovittiin jo alkuperäisissä hallitusneuvotteluissa selkeät korotukset aiempiin, Sipilän hallituksen budjetteihin verrattuna. Raamissa, tai kehyksissä, miten vaan, oli jos siis valmiiksi sisäänrakennettuna selkeät menolisäykset, joihin nyt siis saatiin sovittua vielä 1,4 miljardia kahden vuoden aikana lisää.

        Korona ei tuota selitä, sillä lähes kaikkien taloustutkijoiden mukaan edessä on jopa railakas nousukausi kun elvytys miljardit saadaan jakoon ja koronan panttaama yksityinen kulutus kiihtyy. Emme siis tarvitse koronan vuoksi ainakaan 2023 puolta miljardia lisää, enemmän kyseessä on vaalibudjettiin valmistautuminen, onhan tuolloin seuaavat vaalit, ja mitäpä vasemmisto ei olisi valmis tekemään ostaakseen vaalimenestystä, ei edes sitä, että tuolla velanotolla se tuhoaa Suomen hyvinvointiyhteiskunnan pohjan.

        Näyttää siltä, että Keskusta yritii olla hyvinvointivaltion puolustaja. Vastuuton velkaantuminen nyt merkitsee ikävämpää tilannetta myöhemmin.

        Vihervasemmisto taasen näyttää olevan hyvinvointivaltion vastustaja. Se ajaa julksen talouden konkurssiin, Maailmanpankin, EU:n tai jonkun muun instanssin valvontaan, jolloin kaikkea rahankäyttöä olisi pakko karsia. Kreikan malli on vasemmiston malli, ja tiedämme mitä se on merkinnyt erityisesti Kreikan nuorille.


    • Anonyymi

      Pelkkää sossuspekulointia vain. Ei Marin ole ihan aikuisen oikea johtaja.

      • Anonyymi

        Sosialisteilla pitää aina olla johtaja jota palvoa Stalin mallilla " toveria" huutaen. Se heidän aatettaan. Samaa nytkin persuilla kun Halla-ahosta ollan tehty " komentaja", se on sivarille suuri ylennys.


    • Anonyymi

      Kepu vetäistiin kölin alta 100-0. Alunperin Marinin tavoite oli about 50/50 verotus/leikkaukset ja saavuttivat sen täysin. Kepu astui sellaiseen miinaan, että eivät ehkä koskaan toivu ennalleen ja viimeisetkin fiksummat häipyvät kepusta. Saarikko on vielä niin untuvikko, että ei raukka edes ymmärrä, että mitä tapahtui. Toisaalta kepu on niin pahasti kipuillut ja yrittänyt ratsastaa kaikilla rattailla, mutta nyt jäivät asemalle hoo-moilasena.

    • Anonyymi

      Eihän tuo Keskustan voitto kummoiselta näytä, tai oikeastaan kyse on tappion pienentämisestä, kun SDP:n tavoitteet tuli hyväksyttyä melkein sellaisenaan.

      Enemmän tässä ihmetyttää tuo SDP:n hirveä tahto poiketa sovitusta hallitusohjelmasta vielä vuonna 2023, vaikka koronastakin tämän hetkisen käsityksen mukaan päästään eroon jo syksyn 2021 aikana. Osuvasti on sanottu, että SDP voitti edelliset eduskuntavaalit vappusatasella ja yrittää nyt voittaa kuntavaalit vappumiljardilla.

      Keskustan tavoite oli siis hyvä ja kannatettava, mutta lopputulos melkoinen tussahdus tavoitteisiin nähden.

      Media Yleä myöten näyttää olevan kiinnostunut vain siitä draamasta mikä neuvotteluissa nähtiin, ei niistä asiakysymyksistä joista neuvoteltiin, niinpä juuri missään ei kyseenalaisteta tuota SDP:n havitteleman jatkuvan tuhlauksen hirvittävää hintaa Suomen hyvinvoinnille tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Tämä linja romuttaa kaiken sen pohjan, jolle niinsanottu hyvinvointiyhteiskunta rakentuu. Sen uudelleenrakentaminen on niin kivinen tie, että tulevat sukupolvet maksavat kauhistuttavan hinnan siitä.

    • Anonyymi

      Turveelättinuijille 70 miljoonaa euroa muiden taskuista? OCD ihailee. HO HO HO

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        OLISI annettu turpeen olla ilman veroja ja raippoja, niin olisi suomi noussut kotimaisen energian avulla. Viherpopulismilla liikaa vaikutusta kepuleihinkin, kun antoivat periksi liikaa. Viherpopulismi vie pala palalta suomen tuhoon, siksi perussuomalaiset on paras isänmaan puolustaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OLISI annettu turpeen olla ilman veroja ja raippoja, niin olisi suomi noussut kotimaisen energian avulla. Viherpopulismilla liikaa vaikutusta kepuleihinkin, kun antoivat periksi liikaa. Viherpopulismi vie pala palalta suomen tuhoon, siksi perussuomalaiset on paras isänmaan puolustaja.

        Kyllä perussuomalaiset ovat pikemminkin isänmaan savustaja numero 1.


    • Anonyymi

      Ihmettelen minäkin. Aamuteeveessä 30.4 Saarikko oli haastateltavana. Antoi ymmärtää pelastaneensa Suomen oikuttelullaan. Toimittaja kysyi, miksi pääministerin tarjoukset viikolla eivät kelvanneet, vaikka lähes 1:1:een. Tuo vesistöjen sotkijoiden tukemisen jatkaminen ainoa poikkeus. Seurasi vaikean kuuloista selittelyä. Ei halunnut myöntää, että antoi periksi, kun säikähti yöllä, että Marin aamulla soittaa Niinistölle. Ennustan hallitukselle kivistä tietä, jos yksi ilmottautuu hyvikseksi, joka pitää pahikset kurissa.

      • Anonyymi

        Erittäin hyvin ennustettu, täysin samaa mieltä, että Saarikko astui miinaan ja maksaa vielä paljon tuosta virheestä. Omat täysin kyllästyneitä kepun sekoilevaan johtoon tai sen puutteeseen, kaikki muut puolueet saivat jälleen kerran vahvistuksen sille, että kepu kusee aina omaan telttaan ja kepuun ei voi luottaa pätkääkään.


    • Oho! Tämä avaukseni oli pudonnut jo neljännelle sivulle, kun paljon näkyy olleen tärkeää asiaa eräillä - varsinkin eräällä;)) Eilisen käyntini jälkeen avaukselleni on tullut paljonkin viestejä, ihan asiallisiakin, mutta en nyt niihin vastaile, kun on kovasti kiireitä;)) No, ei minulla erityisempiä kiireitä ole, mutta asia on vain niin kuin olen jo aikaisemminkin sanonut: tämän palstan houkutus on käynyt minulle kovin vähäiseksi - syistä, jotka jääkööt nimeämättä;))

      Vapputervehdykseni olen luvannut tulla tänne tuomaan ja täytän lupaukseni: Toivotan kaikille tämän mahdollisesti lukeville simarikasta ja muutenkin mahdollisimman hauskaa vappua!

      • Anonyymi

        Ota oppia VALIOsotilaasta. Tee paljon aloituksia ja keskustele niillä itsesi kanssa. Viihtyisit täällä paremmin.


    • Useita päiviä olin taas täällä käymättä, mutta nyt tulin, kun olisi ollut mielipide tuosta kovin erikoiseksi menneestä EU-pakettiväännöstä. Aioin tehdä asiasta avauksen. Mutta enpä tee, kun näen palstalla vellovan varmaan tärkeämpää, kun sitä samaa monin kappaleinkin tuodaan esille.

      Tämä palsta näkyy menneen sellaiseksi, että ei täällä enää kannata palstan aihepiiriin muodollisesti kuuluvaa asiakeskustelua tavoitellakaan. Olkoon sitten niin. Kahta asiaa kuitenkin ihmettelen: Miten tyhjä kaikesta muusta onkaan elämä ihmisellä, joka tuollaisella tuotannolla aamusta iltaan palstan täyttää? Eikö palstojen valvonta todellakaan pysty enää tuollaista mitenkään estämään?

      Eipä minun tarvitse pohtia noita enempää, kun oma elämäni vielä näin vanhuksenakin, varmaan jo elämäni loppusuoran kalkkiviivoilla on kuitenkin edelleen niin sisältörikasta, ettei minun ainakaan nyt tarvitse yhtään tätä enempää täällä aikaani viettää. Kun minulla ei ole täällä sellaista mielen täydellisesti vallannutta kohdetta kuin näkyy olevan hänellä, johon edellä viittaan.

      • Vielä pahoitteluni palstojen valvonnalle siitä edellä sanomani johdosta! Tiedänhän toki, ettette näiden alati muuttuvien ip-osoitteiden aikana tietä tänne pysty keneltäkään sulkemaan. Ilmeisesti olette viimepäivienkin aikana sulkeneet hänen profiilejaan, mutta aina on saanut rekisteröidyksi uuden ja samaa sillä on jatkanut. Ehkäpä siellä valvonnassa koette myös minua enemmän ymmärrystä siihen, että täytyyhän hänen saada kuluttaa loputonta joutilaisuuttaan edes noin, kun kykynsä ja mahdollisuutensa muuhun täysin puuttuvat. Sorry.


      • Anonyymi

        Syy siihen, että palsta on mennyt sellaiseksi kuin on mennyt löytyy mm. tästä: "avaukselleni on tullut paljonkin viestejä, ihan asiallisiakin, mutta en nyt niihin vastaile..." ja sitten vastaavasti käyt "ihmettelemään" jonkun muun elämän tyhjyyttä tai muuta herjaa ja koetat selitellä oman elämäsi erinomaisuutta.

        Kun tuolla tavalla kerjäämällä kerjäät sitä mitä sitten saat, niin löydät syyllisen siihen palstan tilaan ihan vaan vilkaisemalla peiliin.

        Eu paketista siis aioit haastella, vaan päädyit sitten tuohon kerjäämiseen. Keskustellaan siitä EU paketista. Onhan se kieltämättä heikko Suomen kannalta, kovin kehnosti neuvoteltu. Olisimmeko jopa koko EU:n suurin nettomaksaja suhteessa tulopuoleen. Yli tuplasti maksamme sen mitä saamme.

        Kyseessähän on hätäisesti kyhätty hätäratkaisu, jolla valmiiksi hurjasti ylivelkaantuneen Italian talous pyrittiin vakauttamaan koronakriisin ensimmäisen aallon iskettyä pahiten juuri sinne. Ranskan pankeilla on niin paljon saatavia Italiasta, että ne olisivat menneet nurin Italian velkakuplan puhjetessa, ja kun Ranska sai Saksan mukaan, niin pakettia ryhdyttiin sorvaamaan.

        Suomen talouden elvyttämiseen paketti on tehoton ja suorastaan typerä. Suomen talouden kannalta tehokkaampaa olisi elvyttää 6,6 miljardin euron maksuosuudella suoraan Suomea. Nyt suurin osa elvytyksestä kohdistuu Italiaan, Espanjaan ja ylipäätään maihin, jotka eivät edes ole Suomelle tärkeitä vientimaita. Kun nämä maat vielä näyttävät käyttävän rahat vastuuttomasti mm. neljän päivän työviikon rahoittamiseen, lopputuloksena tulee olemaan tulevaisuudessa entistä heikommin taloutensa hoitavien maiden jatkuva tukeminen. Pää on nyt saatu auki, rahaa tullaan vielä tarvitsemaan moninverroin nyt sovitut summat.

        Kokoomuksessa näyttää olevan kahden suunnan ristivetoa, Vasemmistoliitossa ja Keskustassa löytyy hallitusrintamasta poikkeavia, vaikkakin Keskusta taasen näyttää taipuvan vihersosialistisen hallituksen typeryyksien takaajaksi. Hallituksella on jokatapauksessa kova paikka saada paketti hyväksyttyä eduskunnassa. Varmaan hylkäämällä paketti ja neuvottelemalla Suomelle uudet paremmat ehdot, hallitus voittaisi paljon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syy siihen, että palsta on mennyt sellaiseksi kuin on mennyt löytyy mm. tästä: "avaukselleni on tullut paljonkin viestejä, ihan asiallisiakin, mutta en nyt niihin vastaile..." ja sitten vastaavasti käyt "ihmettelemään" jonkun muun elämän tyhjyyttä tai muuta herjaa ja koetat selitellä oman elämäsi erinomaisuutta.

        Kun tuolla tavalla kerjäämällä kerjäät sitä mitä sitten saat, niin löydät syyllisen siihen palstan tilaan ihan vaan vilkaisemalla peiliin.

        Eu paketista siis aioit haastella, vaan päädyit sitten tuohon kerjäämiseen. Keskustellaan siitä EU paketista. Onhan se kieltämättä heikko Suomen kannalta, kovin kehnosti neuvoteltu. Olisimmeko jopa koko EU:n suurin nettomaksaja suhteessa tulopuoleen. Yli tuplasti maksamme sen mitä saamme.

        Kyseessähän on hätäisesti kyhätty hätäratkaisu, jolla valmiiksi hurjasti ylivelkaantuneen Italian talous pyrittiin vakauttamaan koronakriisin ensimmäisen aallon iskettyä pahiten juuri sinne. Ranskan pankeilla on niin paljon saatavia Italiasta, että ne olisivat menneet nurin Italian velkakuplan puhjetessa, ja kun Ranska sai Saksan mukaan, niin pakettia ryhdyttiin sorvaamaan.

        Suomen talouden elvyttämiseen paketti on tehoton ja suorastaan typerä. Suomen talouden kannalta tehokkaampaa olisi elvyttää 6,6 miljardin euron maksuosuudella suoraan Suomea. Nyt suurin osa elvytyksestä kohdistuu Italiaan, Espanjaan ja ylipäätään maihin, jotka eivät edes ole Suomelle tärkeitä vientimaita. Kun nämä maat vielä näyttävät käyttävän rahat vastuuttomasti mm. neljän päivän työviikon rahoittamiseen, lopputuloksena tulee olemaan tulevaisuudessa entistä heikommin taloutensa hoitavien maiden jatkuva tukeminen. Pää on nyt saatu auki, rahaa tullaan vielä tarvitsemaan moninverroin nyt sovitut summat.

        Kokoomuksessa näyttää olevan kahden suunnan ristivetoa, Vasemmistoliitossa ja Keskustassa löytyy hallitusrintamasta poikkeavia, vaikkakin Keskusta taasen näyttää taipuvan vihersosialistisen hallituksen typeryyksien takaajaksi. Hallituksella on jokatapauksessa kova paikka saada paketti hyväksyttyä eduskunnassa. Varmaan hylkäämällä paketti ja neuvottelemalla Suomelle uudet paremmat ehdot, hallitus voittaisi paljon.

        Tuohon eilen illalla jättämääsi viestiin sen asialliselta osalta: Joo, aioin tehdä avauksen, jossa olisin hämmästellyt kokoomuksen aikomusta äänestää vain tyhjää tuossa elpymispakettiasiassa. Pidän sellaista aietta hyvin arvottomana puolueelta, jota äänestin viime vaaleissakin ja tiedän puolueen oikeasti olevan hallituksen esityksen kannalla.

        Ehkäpä puolue nyt pyörtää lapsellisen aikeensa ja äänestää hallituksen esityksen puolesta, kun elinkeinoelämän huippujohtajat - varmaan lähes kaikki kokoomuksen kannattajia - vetoavat EU:n elpymispaketin hyväksymisen puolesta. Lue siitä tästä:

        https://www.iltalehti.fi/talous/a/7cf0cd90-e6b4-484f-9b00-0a929d1c106a

        Muuhun minulla ei ole nyt aihetta, mutta tämän sanoakseni nostin tämän avaukseni, joka oli pudonnut jo kolmannen sivun hännille, kun muutamalla näkyy olleen niin paljon kovin tärkeämpää sanottavaa.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Tuohon eilen illalla jättämääsi viestiin sen asialliselta osalta: Joo, aioin tehdä avauksen, jossa olisin hämmästellyt kokoomuksen aikomusta äänestää vain tyhjää tuossa elpymispakettiasiassa. Pidän sellaista aietta hyvin arvottomana puolueelta, jota äänestin viime vaaleissakin ja tiedän puolueen oikeasti olevan hallituksen esityksen kannalla.

        Ehkäpä puolue nyt pyörtää lapsellisen aikeensa ja äänestää hallituksen esityksen puolesta, kun elinkeinoelämän huippujohtajat - varmaan lähes kaikki kokoomuksen kannattajia - vetoavat EU:n elpymispaketin hyväksymisen puolesta. Lue siitä tästä:

        https://www.iltalehti.fi/talous/a/7cf0cd90-e6b4-484f-9b00-0a929d1c106a

        Muuhun minulla ei ole nyt aihetta, mutta tämän sanoakseni nostin tämän avaukseni, joka oli pudonnut jo kolmannen sivun hännille, kun muutamalla näkyy olleen niin paljon kovin tärkeämpää sanottavaa.

        Jos Kokoomus lähtisi kaatamaan tukipakettia, se tietäisi valtavaa turbulenssia puolueen sisälle. Varsinkin jos puolue sulkee korvansa heitä kannattavilta tahoilta kuten vaikkapa näiltä elinkeinoelämän huippujohtajilta sekä EK:lta. Mitäpä luulet, miten kaatamisen jälkeen EU-parlamentin EPP-ryhmässä suhtauduttaisiin sen puheenjohtajapuolueeseen Kokoomukseen, jos se toimisi vastoin ryhmänsä kantaa? Meppi Sirpa Pietikäinenhän jo ehti heittää, että se olisi hirveä häpeä, jos Suomi jäisi ulos elpymispaketista.

        "EU-parlamentaarikot vetoavat elpymispaketin puolesta – Kokoomuksen Pietikäinen: Suomen jääminen ulos olisi ”hirveä häpeä”

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007944250.html

        Pitää muistaa, että Keskustahan tämän tilanteen Kokoomukselle loi livettyään perustuslakivaliokunnan äänestyksessä hallituksen riveistä oppositiorintamaan vieden läpi esityksen, että hyväksytyksi tullakseen pitää takana olla 2/3:n enemmistö ja täten vastuu läpimenosta tipahti Kokoomuksen niskaan. Siellä kiitellään varmasti kovasti Keskustaa tempauksestaan.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Tuohon eilen illalla jättämääsi viestiin sen asialliselta osalta: Joo, aioin tehdä avauksen, jossa olisin hämmästellyt kokoomuksen aikomusta äänestää vain tyhjää tuossa elpymispakettiasiassa. Pidän sellaista aietta hyvin arvottomana puolueelta, jota äänestin viime vaaleissakin ja tiedän puolueen oikeasti olevan hallituksen esityksen kannalla.

        Ehkäpä puolue nyt pyörtää lapsellisen aikeensa ja äänestää hallituksen esityksen puolesta, kun elinkeinoelämän huippujohtajat - varmaan lähes kaikki kokoomuksen kannattajia - vetoavat EU:n elpymispaketin hyväksymisen puolesta. Lue siitä tästä:

        https://www.iltalehti.fi/talous/a/7cf0cd90-e6b4-484f-9b00-0a929d1c106a

        Muuhun minulla ei ole nyt aihetta, mutta tämän sanoakseni nostin tämän avaukseni, joka oli pudonnut jo kolmannen sivun hännille, kun muutamalla näkyy olleen niin paljon kovin tärkeämpää sanottavaa.

        Kokoomus hajoaa äänestyksessä, siellä on jo julkisesti ainakin 4 edustajaa ilmoittanut äänestävänsä vastaan, ja lisää saattaa tulla. Kokoomuksen yksi kärkiehdokkaita Helsingissä (Eija Riitta Korhola) luopui protestiksi puolueen kuntavaaliehdokkuudesta, koska Kokoomus näyttää mahdollistavan EU paketin läpimenon. Korhola on sopimuksen hyväksymistä vastaan.

        Ilmeisesti puolustat tuota pakettia, joten olisi hyvä kuulla myönteisen kantasi perustelut.

        Miksi Suomen kannalta selkeösti vahingollinen sopimus on meille etu? Ainut perustelu jonka hallitus on antanut, on ettei meidän pidä keikuttaa venettä, vaan maksaa kiltisti, muutoin EU:n yhteinäisyys kärsii. Miten se kärsii ja mitä siitä seuraisi, sitä hallitus eii ole kertonut. Alkuun perusteluina käytettiin viennin vedon tukemista, mutta kun luvut ja eritoten tiedot miten muualla rahaa käytetään (esim. lapsilisen tason nostoon ja maksuun aina 21 vuoteen saakka) niin hallitus on häveliäästii ollut tuosta argumentista hiljaa, ymmärtänyt sen onttouden.

        Mutta kerroppa siinä nyt mikä siinä on hyvää ja kannatettavaa kun kerta sitä puollat


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos Kokoomus lähtisi kaatamaan tukipakettia, se tietäisi valtavaa turbulenssia puolueen sisälle. Varsinkin jos puolue sulkee korvansa heitä kannattavilta tahoilta kuten vaikkapa näiltä elinkeinoelämän huippujohtajilta sekä EK:lta. Mitäpä luulet, miten kaatamisen jälkeen EU-parlamentin EPP-ryhmässä suhtauduttaisiin sen puheenjohtajapuolueeseen Kokoomukseen, jos se toimisi vastoin ryhmänsä kantaa? Meppi Sirpa Pietikäinenhän jo ehti heittää, että se olisi hirveä häpeä, jos Suomi jäisi ulos elpymispaketista.

        "EU-parlamentaarikot vetoavat elpymispaketin puolesta – Kokoomuksen Pietikäinen: Suomen jääminen ulos olisi ”hirveä häpeä”

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007944250.html

        Pitää muistaa, että Keskustahan tämän tilanteen Kokoomukselle loi livettyään perustuslakivaliokunnan äänestyksessä hallituksen riveistä oppositiorintamaan vieden läpi esityksen, että hyväksytyksi tullakseen pitää takana olla 2/3:n enemmistö ja täten vastuu läpimenosta tipahti Kokoomuksen niskaan. Siellä kiitellään varmasti kovasti Keskustaa tempauksestaan.

        Tuskin kokoomus tarkoituksellisesti lähtisi kaatamaan tukipakettia, mutta sellaiseksi voitaisiin nähdä tuo hölmöilynsä. Paketin kohtalo jo nyt herättää huolta kokoomuksen eduskuntaryhmässä, kuultiin juuri uutisissa. Jos paketti kaatuisi, se tietäisi puolueen sisälle sellaista turbulenssia, joka taatusti pyyhkäisisi puolueen nykyisen johtajan pois paikaltaan.

        Joo, kepuhan on esiintuomallasi tavalla syyllinen tuohon kokoomukseen eskaloituneeseen tilanteeseen. Jos kokoomus ei pyörrä hölmöä aikomustaan tyhjän äänestämisestä ja jos se johtaisi elvytyspaketin kaatumiseen, kepu saa kokoomuksen todellisilta ydinvaikuttajilta sellaisen leiman, että hyvin kauan menisi siihen ennen kuin kokoomus lähtisi missään kokoonpanossa samaan hallitukseen kepun kanssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus hajoaa äänestyksessä, siellä on jo julkisesti ainakin 4 edustajaa ilmoittanut äänestävänsä vastaan, ja lisää saattaa tulla. Kokoomuksen yksi kärkiehdokkaita Helsingissä (Eija Riitta Korhola) luopui protestiksi puolueen kuntavaaliehdokkuudesta, koska Kokoomus näyttää mahdollistavan EU paketin läpimenon. Korhola on sopimuksen hyväksymistä vastaan.

        Ilmeisesti puolustat tuota pakettia, joten olisi hyvä kuulla myönteisen kantasi perustelut.

        Miksi Suomen kannalta selkeösti vahingollinen sopimus on meille etu? Ainut perustelu jonka hallitus on antanut, on ettei meidän pidä keikuttaa venettä, vaan maksaa kiltisti, muutoin EU:n yhteinäisyys kärsii. Miten se kärsii ja mitä siitä seuraisi, sitä hallitus eii ole kertonut. Alkuun perusteluina käytettiin viennin vedon tukemista, mutta kun luvut ja eritoten tiedot miten muualla rahaa käytetään (esim. lapsilisen tason nostoon ja maksuun aina 21 vuoteen saakka) niin hallitus on häveliäästii ollut tuosta argumentista hiljaa, ymmärtänyt sen onttouden.

        Mutta kerroppa siinä nyt mikä siinä on hyvää ja kannatettavaa kun kerta sitä puollat

        Pidätkö minua niin merkittäjänä vaikuttajana, että vain minun kannastani olet kiinnostunut? Ilmeisesti et vaivautunut lukemaan linkkiäni, jossa elinkeinoelämämme huippujohtajat vetoavat EU:n elpymispaketin hyväksymisen puolesta. Saman vetoomuksen näkyvät jo aikaisemmin esittäneen myös kokoomuksen europarlamentaarikot, luettavissa minulle asiallisesti vastanneen linkistä.

        Tuohon asialliseen vastineeseen juuri vastasin, mielipiteeni voit lukea siitä. Minulla ei ole nyt enempää sanottavaa sinulle eikä muillekaan. Kirjoittelin näitä katsoessani uutisia toisella silmälläni ja kohta alan molemmin silmin katsoa A-studiota enkä ainakaan tänä iltana enää täällä käy. Toivottavasti saan seuraavaksi tulla kiittelemään kokoomusta hölmön kaavailunsa perumisesta enkä kiittelemään puheenjohtajansa erottamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus hajoaa äänestyksessä, siellä on jo julkisesti ainakin 4 edustajaa ilmoittanut äänestävänsä vastaan, ja lisää saattaa tulla. Kokoomuksen yksi kärkiehdokkaita Helsingissä (Eija Riitta Korhola) luopui protestiksi puolueen kuntavaaliehdokkuudesta, koska Kokoomus näyttää mahdollistavan EU paketin läpimenon. Korhola on sopimuksen hyväksymistä vastaan.

        Ilmeisesti puolustat tuota pakettia, joten olisi hyvä kuulla myönteisen kantasi perustelut.

        Miksi Suomen kannalta selkeösti vahingollinen sopimus on meille etu? Ainut perustelu jonka hallitus on antanut, on ettei meidän pidä keikuttaa venettä, vaan maksaa kiltisti, muutoin EU:n yhteinäisyys kärsii. Miten se kärsii ja mitä siitä seuraisi, sitä hallitus eii ole kertonut. Alkuun perusteluina käytettiin viennin vedon tukemista, mutta kun luvut ja eritoten tiedot miten muualla rahaa käytetään (esim. lapsilisen tason nostoon ja maksuun aina 21 vuoteen saakka) niin hallitus on häveliäästii ollut tuosta argumentista hiljaa, ymmärtänyt sen onttouden.

        Mutta kerroppa siinä nyt mikä siinä on hyvää ja kannatettavaa kun kerta sitä puollat

        Muutaman vastakarvaan asettuvan kokoomuslaisen kiukuttelu on pienempi paha puolueelle, kuin se totaalinen kaaos, mihin Kokoomus itsensä saattaisi ellei se varmistaisi elvytyspaketin läpimenoa. Kokoomus joutuisi EPP:n, EK:n, kotimaisen vientiteollisuuden suuryritysten vuorineuvosten, omien meppiensä sekä yleisestikin yrityselämän eteen selittelemään vetoaan, joka saattaisi koko Eurooppaa koskevan elvytyspaketin ja täten koko eurooppalaisen elvytyksen vaarannetuksi. Seuraukset voisivat olla katastrofaaliset tietäessämme, kuin Kiina ja USA elvyttävät. Persujen meuhkaamisen kuunteleminen on pientä sen rinnalla.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Pidätkö minua niin merkittäjänä vaikuttajana, että vain minun kannastani olet kiinnostunut? Ilmeisesti et vaivautunut lukemaan linkkiäni, jossa elinkeinoelämämme huippujohtajat vetoavat EU:n elpymispaketin hyväksymisen puolesta. Saman vetoomuksen näkyvät jo aikaisemmin esittäneen myös kokoomuksen europarlamentaarikot, luettavissa minulle asiallisesti vastanneen linkistä.

        Tuohon asialliseen vastineeseen juuri vastasin, mielipiteeni voit lukea siitä. Minulla ei ole nyt enempää sanottavaa sinulle eikä muillekaan. Kirjoittelin näitä katsoessani uutisia toisella silmälläni ja kohta alan molemmin silmin katsoa A-studiota enkä ainakaan tänä iltana enää täällä käy. Toivottavasti saan seuraavaksi tulla kiittelemään kokoomusta hölmön kaavailunsa perumisesta enkä kiittelemään puheenjohtajansa erottamisesta.

        En minä pidä, ja tuskin kukaan mukaan pitää, sinua niin merkittävänä, että VAIN sinun kannastasi olisimme kiinnostuneita. Yleiseen sivistyneeseen keskustelukulttuuriin kuitenkin kuuluu perustella näkemyksensä, ja vieläpä omin sanoin, ei vain vetäytymällä jonkun linkin taakse. Kun sitä sivistynyttä keskustelua sinäkin yhtenään peräänkuulutat, niin toki silloin itsekin sellaista harjoitat.

        Tuosta toisaalla esittämästäsi saa sellaisen käsityksen, että Kokoomuksen sisäinen epäjärjestys, tai sen estäminen, olisi ainut syy hyväksyä paketti. Perusteluna se kuulostaa vähintäänkin oudolta, kyllähän itse paketin sisältö on se, jonka pitää ratkaista mitä mieltä siitä ollaan. Yhden puolueen sisäinen tilanne ei voi olla ainoa syy paketin hyväksymiselle, kyllä itse paketissakin pitää jotain hyvää olla. Mitä se on, ja onko se sen 6,6 mijardin arvoista mitä Suomi siitä joutuu maksamaan?


    • Anonyymi

      Niin voihan kepu nousta tulevaisuudessa onhan se nyt vihervasemmisto puolue ja jos tulevaisuudessa vie vihreitten ja vasemmistoliittolaisten äänet, lisäksi vihreitten ilmastopolitiikka perustuu sanontaan pois silmistä pois mielestä eli tuhotaan suomen turvetuotanto ja rahdataan venäjältä turvetta kuten nyt jo tapahtuu eli kommunistit on aina kadehtinut sitä joka yrittää

    • Anonyymi

      Ei voittanut mitään, vaan menetti kannatusta.

      • Ei ihmiset juurikaan jaksaneet syventyä siihen, mistä budjettiriihessä kiisteltiin. Itse asiassa mediakaan ei välittänyt mitenkään selventää byrokraattisia puheitaan jostain kehyksistä tai raameista. Vähän konkreettisemmasta turvekiistasta kerrottiin aluksi, mutta sehän koski vain hyvin harvoja, korkeintaan muutamia tuhansia suomalaisia, joista hyvin epätodennäköisesti yksikään päätyi gallup-otantaan.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Ei ihmiset juurikaan jaksaneet syventyä siihen, mistä budjettiriihessä kiisteltiin. Itse asiassa mediakaan ei välittänyt mitenkään selventää byrokraattisia puheitaan jostain kehyksistä tai raameista. Vähän konkreettisemmasta turvekiistasta kerrottiin aluksi, mutta sehän koski vain hyvin harvoja, korkeintaan muutamia tuhansia suomalaisia, joista hyvin epätodennäköisesti yksikään päätyi gallup-otantaan.

        Noinhan asia on, ja ikävä kyllä mediakin tosiaan on niin ponnetonta, ettei osannut selventää asiaa kansalaisille. Yleä myöten keskityttiin henkilödraaman (Saarikko vs Marin) korostamiseen ja varsinaiset asiasisällöt jätettiin sen draaman varjoon.

        Viihde myy, ja media laittaa politiikankin tosi-TV formaattiin, seurataan kuka äänestetään hallitusviisikosta pois, saako joku koskemattomuuden, vai löytääkö heimoneuvosto yhteisen kannan.


      • Anonyymi

        Minäkin jo pari päivää sitten tiesin miten tulee käymään. Ja Kapin kanssa samaa mieltä nyt.


      • Anonyymi

        Jos kokoomus nyt sai viime ulostulollaan vastustettua esitystä, eli se kaatuu.
        Niin entä sitten ? Kuka sitten siihen todetaan syylliseksi, kun syyllinen pitää aina löytyä, nyt tuskin tekään kepua syytätte, jos eduskunta ei saa 2/3 esityksen taakse. Kun eduskunnassa 199 ääntä - poissa olijat (kai Kiljunen ja Anna Bhutanissa? - -heh)
        https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kimmo-kiljusen-kaukomatkailu-kummastuttaa-eduskunnassa-outo-sivuluisu-burmaan-ja-bhutaniin/
        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010041011445820

        199 kun jaetaan 3 -osaan jää 66 --poissa olijat titenkin sotkee tätä laskua..jotka ylittyen pystyy esityksen kaatamaan. Nyt pitää kaivaa eduskuntaa, edustaja määrät/puolue.
        Persut 39
        Kokoomus 38
        Kristillisdemokraatit 5
        Liike Nyt 1
        Keskustakin voi livenä muutamalla ? ehkä RK:kin ? Vihreät, onko hekään niin kannunvalajien takana kaikki ?

        Oma arvio on, että hallituksen esitys menee kuitenkin läpi, kokoomuksen viime mutkista huolimatta.


    • Anonyymi
      • Kokoomuksen ryhmä vetäytyi kehotuksesta äänestää tyhjää, koska oli vaara, että yllättävänkin suuri osa ryhmän jäsenistä äänestäisivät kehotuksesta huolimatta elpymispakettia vastaan. Näiden äänethän otettaisiin huomioon kolmasosaa laskettaessa. Nyt kun annetaan kaikille vapaat kädet, EU-mielisimmät pääsevät torjumaan heidän vaikutuksensa omilla JAA-äänillään.

        Kummanlaisena kokoomus vaikuttaa ryhdikkäämmältä: sekalaisena seurakuntana vai niin kuin alunperin suunniteltiin, tyhjän äänestäjinä?


      • Anonyymi

        Linkkisi perusteella "USEAT kokoomuksen kansanedustajat aikovat äänestää EU:n elpymispakettia vastaan."

        Kaukana ollaan tasaväkisestä äänestyksestä USEIDEN kokoomuksen kansanedustajien pohjalta. Heistä tarvitaan vastustajien joukkoon VALTAOSA tai vähintään ENEMMISTÖ.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Kokoomuksen ryhmä vetäytyi kehotuksesta äänestää tyhjää, koska oli vaara, että yllättävänkin suuri osa ryhmän jäsenistä äänestäisivät kehotuksesta huolimatta elpymispakettia vastaan. Näiden äänethän otettaisiin huomioon kolmasosaa laskettaessa. Nyt kun annetaan kaikille vapaat kädet, EU-mielisimmät pääsevät torjumaan heidän vaikutuksensa omilla JAA-äänillään.

        Kummanlaisena kokoomus vaikuttaa ryhdikkäämmältä: sekalaisena seurakuntana vai niin kuin alunperin suunniteltiin, tyhjän äänestäjinä?

        Näitä sekalaisia seurakuntia tässä EU velkapalketin hyväksymisessä tai hylkäämisessä on enemmänkin.

        Kokoomus siis jakaantuu, Keskusta samoin, siellä näyttäisi olevan kaksi vastaan äänestävää, ja aika monelle puolesta äänestäminen vaatiin melkoista venymistä todellisiin ajatuksiin nähden. Vasemmistoliitosta on myös ainakin kaksi lipeämässä hallitusrintamasta, Mustajärvi heistä satavarmasti. Enkä yllättyisi vaika demareitakin hallitusrintamasta lipeää, tosin sillä suunnalla talousosaaminen on täysi nolla, joten millään järkisyyllä heidän lipeämiset eivät tapahdu.

        Yhtenäisimpiä ovatkin Perussuomalaiset ja Vihreät. He ovatkin sitten täysin vastakkaisilla puolilla. Toki pienpulueissa on samaa yhtenäisyyttä.


    • Anonyymi

      Tyhjän saa pyytämättäkin. Kokoomuslaisten pitäisi äänestää vastaan puolet yli niin esitys kaatuisi, kaatuisiko sitten koko halitus?

    • Anonyymi

      Eihän sellaista lehteä kuin Hesari kehtaa lukea. Se on pitkälti maaseuyrittäjävastainen lehti.Siten ne jututkin voi jättää omaan arvoonsa.

    • Kilgore.Trout

      Keskusta sai 70 miljoonaa häviämään tuomitun turve-energian tekohengittämiseen.

      Keskusta sai leikattua myös 35 miljoonaa (10%) huippututkimuksesta, jotta mahdollisimman moni tieteentekijä ymmärtäisi lähteä Suomesta ulkomaille.

    • Äsken heitin viestin ”majurimme” avaukselle, jossa kirjoitusasustaan päätellen arvelin hänet ruotsinkieliseksi. Verrokikseen otin erään esimiehenäni Puolustusvoimain tutkimuskeskuksessa olleen myös ruotsinkielisen majurin, joka minulla tarkistutti konseptejaan ennen kuin vie niitä konekirjoittajalle kirjoitettavaksi.

      Otin siinä esille myös silloin puolustusvoimain komentajaksi ylennetyn Yrjö Keinosen. Olihan se erikoinen tapaus. Aloinpa sitten muistella keitä kaikkia olikaan komentajina ammoisen sotilasurani aikana ja on ollut sen jälkeenkin. Tässähän listausta heistä:

      Varusmiesakanani ja vielä muutamia vuosia sen jälkeenkin pv:n komentajana oli K-A. Heiskanen, sodan aikainen rintamakomentaja, Mannerheimin ristin ritari, Kylmä-Kalle -lempinimellä tunnettu, siis tämä mies:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarlo_Heiskanen

      Seuraajakseen tuli Sakari Simelius, joka palveli virassa varsin kauan:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sakari_Simelius

      Hänen seuraajakseen tuli sitten tämä kiistelty mies:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Yrjö_Keinonen

      Hänen seuraajakseen tämä:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarlo_Leinonen_(sotilas)

      Hänen seuraajakseen tämä mies:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_Sutela

      Hän oli sotilasaikani viimeinen pv:n komentaja, joka jatkoi tehtävässä vielä vuosia minun reserviläisaikanakin.

      Monta pv:n komentajaa on jo ollut Sutelan jälkeen. Muistelenpa vielä heistä kahta; Sutelan seuraajaksi, varsin pitkäaikaiseksi pv:n komentajaksi tuli mies, joka oli viimeisinä palvelusvuosinani korkea suoranainen esimieheni Pääesikunnan ye-päällikkönä, ja jonka olen tavannut muutamia kertoja eri tilaisuuksissa vielä evp-aikananikin:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jaakko_Valtanen

      Monta miestä siinä tehtävässä on jo ollut myöhemminkin, joukossaan mm. entinen naapurini Santahaminasta ja suomalaisen rauhanturvaajapataljoonamme komentaja Siinailla, siis hän:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Gustav_Hägglund

      Hägglundin eli Köpin jälkeen on ollut jo niin monta, että heitä en viitsi listailla. Kun en ole enää sotilas;))

      • Eipä näy aukeavan jokainen pv:n komentajaa koskeva linkki, kun niissä parissa on ä- tai ö-kirjaimia. Tässähän on luettelo kaikista pv:n komentajista, heidän kunkin kuvansa kanssa:

        https://puolustusvoimat.fi/web/historia/puolustusvoimain-komentajat

        Noista viiden aikana olin pv:n palveluksessa. Seitsemän heitä näkyy olleen jo sen jälkeen, joten minun ei tarvitse enää sotilasta leikkiä;))


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Eipä näy aukeavan jokainen pv:n komentajaa koskeva linkki, kun niissä parissa on ä- tai ö-kirjaimia. Tässähän on luettelo kaikista pv:n komentajista, heidän kunkin kuvansa kanssa:

        https://puolustusvoimat.fi/web/historia/puolustusvoimain-komentajat

        Noista viiden aikana olin pv:n palveluksessa. Seitsemän heitä näkyy olleen jo sen jälkeen, joten minun ei tarvitse enää sotilasta leikkiä;))

        Näkyy nykyisen komentajan aikana tulleen värikuva käyttöön puolustusvoimissakin.


    • Anonyymi

      Kepu on saanut paljon negatiivistä näkyvyyttä puolueena vastustaessaan turpeen energiakäytön vähenemistä. Eipä kulu pitkääkään aikaa, kunnes kansalaiset ihmettelevät noin taantumuksellista toimintaa. Kepu sahaa omaa oksaansa.

    • Anonyymi

      Saarikko kiukuttelee, kuin pikkulapsi ja kysyy: Eikä mikkään mäne kohtuuvella?

    • Anonyymi

      Kepu voitti ainoastaan kynnysmaton maineen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe