Jeesus valmisti tien taivaaseen

Anonyymi

Jumala on luonut ihmisen taivasta varten. Jokainen, joka säilyttää yksinkertaisen lapsen uskon elämänsä loppuun asti, pääsee Isän kotiin taivaaseen.

Opetuslapset saivat olla Mestarinsa ja Vapahtajansa, parhaan opettajan, seurassa kolme vuotta. He eivät aina ymmärtäneet, mitä Jeesus tarkoitti, mutta Jeesus opetti kärsivällisesti. ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun”. Miksi opetuslasten sydän oli levoton?

Jeesus kertoi olevansa vähän aikaa heidän keskuudessaan ja menevänsä sinne, minne opetuslapset eivät vielä pääse (Joh. 13:33). Tästä erityisesti Pietari tuli murheelliseksi. Jeesus lohdutti ja sanoi menevänsä valmistamaan opetuslapsilleen asuinsijan. Hän lupasi tulla hakemaan heidät Isänsä kotiin, jotta he saisivat olla hänen luonaan.

Tuomas tunnusti, etteivät hän ja muut opetuslapset tunteneet tietä Isän kotiin. Jeesus opetti: ”Minä ole tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.”

Tie, totuus ja elämä

Jumalan sanan mukaan on vain yksi tie, joka vie perille taivaan kotiin. Jeesus on verellään, uhrikuolemallaan ja ylösnousemuksellaan avannut tien, joka vie iankaikkiseen elämään. Jeesuksen viitoittamaa tietä on turvallista kulkea. Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomien tie hukkuu (Ps. 1:6).

”Lain välitti Mooses, armon ja totuuden toi Jeesus Kristus” (Joh. 1:17). Jeesus sanoi puhuvansa niin kuin Isä on häntä opettanut, siis armon ja totuuden sanoja. Jeesus lupasi opetuslapsilleen, että hän lähettää Isän luota puolustajan, Totuuden Hengen (Joh. 15:26).

Pyhä Henki avaa Jumalan lapselle ymmärrystä sen verran kuin Jumala näkee tarpeelliseksi. Uskovaisen rukous Jumalan puoleen on, että hän pyhittäisi totuudellaan eli sanallaan, joka on totuus (Joh. 17:17).

Isän luokse Jeesuksen kautta

Jeesus opettaa, että ne, jotka pitävät kiinni hänen sanastaan, eivät milloinkaan näe kuolemaa (Joh. 5:24). Martalle Jeesus sanoo: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka uskoo minuun, ikinä kuole.” (Joh. 11:25–26.)

Jumalan valtakunnan evankeliumin saarna kutsuu epäuskoista, hengellisesti kuollutta, Jeesuksen viitoittamalle tielle. Se vie iankaikkiseen elämään. Tälle tielle ihminen pääsee väliverhon, Jeesuksen ruumiin eli seurakunnan kautta (Hepr. 10:20).

Jos epäuskoinen uskoo Jumalan valtakunnasta saarnatun evankeliumin omalle kohdalleen, hän pääsee seuraamaan Kristusta ja liittyy hänen seurakuntaansa. Samalla ihminen näkee Jeesuksen syntiensä sovittajana ja taivaallisen Isän armahtavana Isänä, joka antaa epäuskon ja kaikki synnit anteeksi. Ihminen löytää Isän kodin jo täältä maan päältä.

Kun ihminen saa jättää ajallisen elämän uskovaisella sydämellä, ei toisella kuolemalla ole häneen valtaa. Viimeisellä tuomiolla hän saa kuulla Jeesuksen ihanat sanat: ”Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.” (Matt. 25:34.)

Kannattaa uskoa

Uskon tietä sanotaan kaidaksi tieksi. Raamattu lupaa, että tältä tieltä ei tyhmäkään eksy. Jumalan lapsen tie ei kuitenkaan aina ole helppo. Se saattaa mennä tukkoon sielunvihollisen pettäessä ja uskon käydessä heikoksi. Jumalan valtakunnan evankeliumia on lupa käyttää myös arjessa heikon uskon vahvistukseksi.

Uskovaisten kokoontumisissa Jeesus rohkaisee Henkensä kautta: ”Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.” Siellä saa kuulla evankeliumin ilosanoman kohdalleen, uskoen omat synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Meitä rohkaistaan uskomaan, vaikka emme kaikkea ymmärrä.

Jumala on luvannut nostaa ja kantaa lastansa taivaan tiellä sekä lopulta viedä päämäärään. Yksinkertaisella lapsen uskolla pääset perille Isän kotiin, jossa saat opetuslasten tavoin olla Jeesuksen luona ikuisesti.

Esa Tornberg

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onko se tie kullalla päällystetty, vai onko käytetty halpaa asfalttia?
   Routiiko se jeesuksen valmistama tie? Onko ko. tiellä painorajoituksia?
   Nopeusrajoitus varmaankin on.

   • Anonyymi

    jjjjj


  • Anonyymi

   Muuten hyvä kirjoitus, mutta Raamattu ei kehoita uskomaan syntejä anteeksi eikä siihen tarvita mitään vl-saarnaajan julistamaa synninpäästöä, vaan yksinkertainen usko Herraan Jeesukseen pelastaa.
   "Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut, samoinkuin sinun perhekuntasi."

  • Anonyymi

   Olisiko syytä lukea vielä vähän tarkemmin raamattunsa, tuosta synnin "tartunnaisista", ei kukaan voi elää vapaasti syntikuorman kanssa.
   Eikä meille ole luvattu tasaista tietä, joskus on hyvinkin polveileva, mutkainen ja mäkinen elon tie.
   Tasaisella "polulla" vauhti voikin kiihtyä liiaksi, ja tulee tehtyä siinä vauhdissa pahoja tekoja !

  • Anonyymi

   Illuusiota olemattomasta taivaasta jaksetaan ruokkia. Taivasta ei ole muttei ole helvettiäkään. Se on helppo elää kun ei usko muinaisten kansojen taruihin.

  • Anonyymi

   Lapsenuskoinen voi noin tosiaan luulla elämänsä loppuun. Soppii tuota eppäillä että kannattaako moinen itsensä huijaaminen.

  • Anonyymi

   Raamatun sepustajille taivas tosiaan. vaikutti ihanalta paikalta. Heillä kun ei ollut hajuakaan todellisuudesta, sen enempää kuin heidän jumalallaankaan.

  • Trexnonar

   Silloin kun raamattu kirjoitettiin tuhansia vuosia sitten, kukaan ei ollut vielä käynyt taivaassa, siksi ihmiset ajatteli että jumala on varmaan siellä. Mutta nykyään meillä on lentokoneita ja astronautit on käyny taivaan yläpuolellakin, ja kukaan ei ole löytänyt jumalaa sieltä. Onko jumala siis vielä "korkeammalla" taivaassa, kuten mormonit sanoo, että hän asuu jossain toisessa aurinkokunnassa nimeltä kolob?

  • Anonyymi

   Pääsisköhän Jeesus Lemminkäiselle päällystyshommiin. Olisi kotain hyötyä siitäkin. Ihonväri ja kokemus tietöistä olisi jo valmiina.

  • Anonyymi

   "Jumala on luonut ihmisen taivaasta varten.."
   Huonoa suunnittelua. Ihminen ei kestä huonostikaan armotonta kylmyyttä tai säteilyä.

  • Anonyymi

   Kun teille ei kelpaa oikein mikään, tuokaan aloituksessa oleva lohdullinen sanoma, hyvää olisi tarjolla ja toivon sanomaa, niin pitääkö pilkaksi laittaa hyvä kirjoitus. !?
   Jos ei ole muuta kommentoitavaa, kuin pilkkaa taas, niin jättäkää kommentoimatta.
   Kyllä näinä vaikeina aikoina toivoa olisi hyvä luoda, että jaksettaisiin vaeltaa !!

   • Anonyymi

    Mutta kun itselleen valehtelusta jää niin herkästi kiinni.


  • Anonyymi

   Mistä näitä kristinuskosta tietämättömiä oikein löytyy, Suomessa kuitenkin vielä suurin osa kuuluu ev.lut. kirkkoon?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   523
   10953
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   10004
  Aihe