Sananvapaus vaarassa

Ylläpito on poistanut aloituksen "Uutta tietoa.....".
Yhtään viestiä ei ollut poistettu ennenkuin koko aloitus poistettiin viimeisen vuorokauden aikana.

Aloitus perustui laillisen lehden, Iltalehden, erikoisnumeroon "80 vuotta jatkosodan alkamisesta, osa 1".
Allekirjoittanut esitteli uusia tutkimustuloksia Suomen historiasta liittyen jatkosotaan liittyneistä syistä Iltalehden tietojen mukaisesti ja joka esittely jäi kesken. Itse sotatapahtumia ei lähdettty toistamaan.
Vastaväittäjien viestejä ei poistettu eikä myöskään allekirjoittaneen kunnes koko aloitus katosi.

Kuka tai mikä taho ei tahdo tuntea isänmaamme lähihistoriaa ja joissa sodat näyttelevät omaa osaansa!
Sananvapaus rajoittuu huomattavasti.

29

110

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ristosuvanto/risto-ryti-sanna-marinin-havittajat-ja-agressiivinen-venaja/

   Uuden Suomen blogissa kerrotaan jatkosotaan johtaneista syistä havainnollisesti. Blogin sisällön teema on pääosin sama kuin Iltalehden erikoisnumerossa. US ei ole poistanut II maailmansotaan liittyneitä artikkeleita vaikka niiden luonne on ollut moninainen.
   Iltalehti liittyy Helsingin Sanomien lehtiryppääseen. Boikotti kohdistuu siten osittain Suomen laajalevikkisempään sanomalehteen.

   Oletan että joku vastaväittäjä on "kannellut" ja ylläpito poistanut aloituksen. Se on johtanut suomalaisen virallisen tutkimuksen boikotointiin.

  • Anonyymi

   Sinunhan pitäisi päinvastoin olla kiitollinen ylläpidolle siitä, että se, syystä tai toisesta, poisti tekemäsi aloituksen jossa sinun valehtelujasi oiottiin näkyvästi vähintään päivittäin, joskus jopa montakin kertaa päivässä.
   Juuri noiden aloittajan patologista valehtelua oikovien kommenttien vuoksi poisto tuntuu minustakin harmilliselta, mutta ei sillä ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa, vaan se tehtiin todennäköisesti siksi, ettei aloitus ollut Suomi24:n sääntöjen mukainen.

   > "Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista. Aiheeseen kuulumattomat aloitukset tai kommentit voidaan poistaa."

  • Anonyymi

   Kommunismidikatuurin puuhastelija-Partacuksen linkittämästä blogista voi poimia useitakin hyviä kommentteja, tämän ollessa yhdestä niistä.

   "Jännittynyt sotilaallinen tilanne näilläkin kulmilla johtuu pelkästään Venäjästä itsestään. Georgian sota, Krimin valtaus, Itä-Ukrainan de facto liittäminen itseensä, pikkudiktaattori Lukashenkon tukeminen, vastustajien surmaaminen niin kotimaassa kuin maailmallakin j.n.e. j.n.e."

   Sinä olet Partacus itsekin myöntänyt Vladimir Putinin johtaman Venäjän olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", joten on melkoisen merkillistä, että sinä kuitenkin samanaikaisesti puolustelet tuon fasistivaltion oikeutta militaristiseen imperialismiinsa Georgiassa ja Ukrainassa.
   Vai eivätkö kommunismidiktatuurin puuhastelijat olekaan fasisminvastaisia siinä tilanteessa kun kyseessä on Venäjän fasismi, jonka he itse ovat todenneet kiistattomaksi tosiasiaksi?

   • Anonyymi

    "Vai eivätkö kommunismidiktatuurin puuhastelijat olekaan fasisminvastaisia siinä tilanteessa kun kyseessä on Venäjän fasismi...."

    Eivät. Vanhat taistolaiset hyväksyvät ilman kritiikin häivääkään kaiken, mitä Venäjä tekee.


  • Iltalehden erikoisnumerossa ei kerrottu mitään Ukrainan nykyisestä kriisistä. Poistetun aloituksen asiasisältö keskittyi aikakauteen 1940-1941. Siinäkin Suomen osuuteen saksalaisarmeijan hyökättyä Neuvostoliittoon ja Suomen porvariston ylimmän kerroksen lähdettyä Hitlerin kelkkaan.
   Nykyukrainasta kertonut trolli pyrki kyllä sabotoimaan Iltalehden tiedotusta.

   Onneksi useat kymmenet lukivat poistettua aloitusta ja tuhannet suomalaiset ostivat kaupoista lehteä. Totuus leviää joka tapauksessa.
   Lukijoille tiedoksi. Suomen sotiin II maailmansodassa on löytynyt uutta tietoa. Meille epäedullista tietoa mutta totuuden suhteen oikeata. Ettei enää koskaan valheellisilla verukkeilla hoidettaisi sisä- että ulkopolitiikkaa.

   Sanottakoon vielä kerran, ettei nykyisellä Ukrainalla ollut mitään tekemistä Suomen poliittisen eliitin liityttyä natsi-Saksan kainaloon vuonna 1940 (ja ehkä jo aikaisemmin). Liittosuhteen alkamisvuodeksi on esitetty vuotta 1935, jolloin Saksan SS ja Suomen Valpo alkoivat yhteistyön.
   Iltalehti kertoi vakuuttavasti salaisen operaation historian talvesta 1940 jatkosodan alkamiseen 1941. Iltalehdelle hatunnosto rohkeasta avautumisesta tosiaqsioiden kera.

   On täysin ymmärrettävää, että natsihenkiset suomalaiset pyrkivät salaamaan historiamme kipupisteet kun sellaista tekevät suurvallatkin. Lähes koko totuus on julkaistu avoimesti eikä se karkaa jonkun aloituksen poistamisen seurauksena. Muualla somessa uuteen tietoon on jo havahduttu.

   • Anonyymi

    Ja oikaistaanpa sitten taasen vallan iskurityöläisen ottein kommunismidiktatuuria puuhastelevan Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

    Iltalehden kirjoitus ei ollut blogi.

    Minun kommenttini liittyi sinun 02.06.2021 19:25 julkaisemasi kommentin linkkisi Uuden Suomi/Puheenvuoro-blogin sisältöön.
    Pahoitteluni niille, jotka eivät kyenneet ymmärtämään kontekstia.

    Kommenttia samasta US-blogista:

    "Blogistia siis ahdistaa vain se, jos Suomi kehittää omaa kykyään puolustautua mahdollisimman hyvin, mutta Venäjän Zapad-harjoitukset ”lähiulkomaiden neutralisoimiseksi” eivät kaiketi aiheuta samaa angstia, koska itänaapurin massiiviset hyökkäysharjoitukset kaikilla aselajeilla (osallistujia n. satakertainen määrä) ilmeisesti istuvat paremmin kirjoittajan omaan arvomaailmaan?"

    Epäilemättä ne istuvat paremmin myös kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen arvomaailmaan, sillä onhan hän levittänyt aiemmin Suomi24:n aloituksensa kommentissa hyväksyvään sävyyn ukrainalaisen kommunismidiktatuurin puuhastelijan vaatimusta siitä, että kiistatta fasistiselle Venäjälle asetetut pakotteet Ukrainaan kuuluvan Krimin miehityksestä tulee lopettaa ja ne on sen sijaan suunnattava Ukrainaa vastaan.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelijat näyttävät siis olevan yhtä mieltä siitä, että hyökkäävä kiistatta fasistinen Venäjä on palkittava rikoksestaan, kun taas rikoksen uhrina olevaa Ukrainaa tulee rangaista, epäilemättä juuri siksi, että puolustaessaan omaa valtioaluettaan se uskaltaa uhmata samaa Moskovan Kremliä, jonka edessä kommunismidiktatuurin puuhastelijat perinteisen tapansa mukaan konttaavat.

    Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden päämäärä oli puolueensa perustamisesta lähtien saada Suomi kommunismidiktatuuriksi ja sitten osaksi Neuvosto-Venäjän/Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria, ja sen vuoksi Suomen armeija tuli saada niin heikoksi, ettei se voi vastustaa Moskovan imperialismia, eikä Suomen sotilaallisen puolustuskyvyn alasajon vaatimukset muuttuneet miksikään Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin itsemurhan jälkeen, vaan kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden päämäärä on edelleen se sama: tehdä Suomi sotilaallisesti niin heikoksi, ettei se kykene vastustamaan Moskovan imperialismia.

    Suomalaisilla kommunismidiktauurin puuhastelijoilla ei ole enää minkään sortin poliittista vaikutusvaltaa, joten he käyvätkin toivotonta taisteluaan Suomen Moskovan orjaksi saattamisesta lähinnä tämän saitin kaltaisilla keskustelupalstoilla ja omissa marginaalissa painatteissaan, joissa molemmissa he valehtelevat aina tarpeen niin vaatiessa, kuten V.I. Lenin heitä siihen jo opetti.


  • Anonyymi

   Sinä vingut joutavia poistetusta aloituksesta, joka olisi sisältönsä puolesta kuulunut Historia -osioon, mutta sinne sinä et sitä uskalla laittaa, pelätessäsi saavasi vielä enemmän köniisi, kun jo täälläkin sinun sepusteluillasi pyyhittiin lattiaa.

   Mikä siinä aloituksessasi oli sinun mielestäsi Suomen Kommunistinen puolue -osioon liittyvää?

   Kyseisen aloituksen kommenteissa toin itse esille muun muassa Kominterniin kuuluneen silloisen SKP:n täydellisen tuen kansallissosialistisen Saksan ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin liitolle elokuussa 1939, sekä siitä seuranneelle Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Saksan kanssa yhdessä muutama viikko myöhemmin syyskuussa aloittamalle imperialistiselle hyökkäyssodalle Puolaa vastaan ja marraskuussa 1939 Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin hyökkäyssodalle Suomea vastaan sekä vielä sen kesällä 1940 suorittamille Viron, Latvian ja Liettuan miehityksille ja maiden pakkoliitoille Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin osaksi.

   Suomen Kommunistinen Puolue oli Kominternin jäsenenä tuolloin täysin rinnoin tukemassa Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallisosialistisen Saksan aloittamaa toista maailmansotaa Puolaan hyökkäämällä sekä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin imperialistista sotapolitiikkaa Suomea vastaan.
   Väitätkö sinä, ettei SKP tuolloin tehnyt juuri noin kuin tuossa kerron?

  • SKP on aina tukenut sosialismia ja tulee tukemaan.
   Porvarit yleensä tukevat kapitalismia mutta eivät mahda historialliselle kehitystrendille mitään.
   Turha näitä on toistella. Yhteisöllisyys menee eteenpäin kaikkialla maailmassa. Tavalla tai toisella. Isojen rahojen pääoma pyrkii ikuistamaan valtansa mutta epäonnistuu. Yksityisen isänmaallisuuden tilalle nousee kansainvälisen veljeyden aate. Oikeistolaisten kuvitelmat sotaisänmaallisuuden ikuisuudesta kaatuvat maailmantalouden yhteisyyden alle. Voi olla niinkin, että toistaiseksi rahapääoma synnyttää vielä pahojakin sotia mutta ihmiskunta oppii kaiken aikaa. Sota ja sota-aseet eivät tuo kenellekään onnea.
   Suomen tulee irtautua naton sotaliittoyhteydestä ja suunnata ulkopolitiikka rauhan asian tielle.

  • Anonyymi

   https://yle.fi/uutiset/3-11963075
   Meksikossa mielenkiintoinen luonnonilmiö. Keskelle viljapeltoa syntyi muutamassa tunnissa suuri, pyöreä lammikko halkaisijaltaan 60 metriä.

  • Anonyymi

   Ihmisoikeudet vaarassa. Natomaan Tanska asialla.

   "Tanskan demarivetoinen hallitus on hyväksynyt lain, joka mahdollistaa turvapaikan­hakijoiden lennättämisen EU-alueen ulkopuolisiin keskuksiin odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Uuden lain nojalla turvapaikan­hakijoiden pitää ensin saapua Tanskaan tai maan rajalle ja hakea turvapaikkaa. Sen jälkeen heidät lennätetään EU:n ulkopuolella oleviin keskuksiin maahan, josta ei vielä ole tietoa. Jos hakemus hylätään, turvapaikan­hakijan on poistuttava maasta, jossa hän on odottanut Tanskan päätöstä. Jos se hyväksytään, turvapaikan­hakija saa jäädä asumaan siihen maahan, johon hänet Tanskasta tuotiin. Näin ollen turvapaikkaa ei voi saada Tanskan maaperällä. Tanskan tavoitteena on ollut päästä nollaan turvapaikanhakijaan. Maa pyrkii siihen, että se ottaa pakolaisia vain YK:n kiintiöohjelman kautta."
   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jani-raespuro/tanskan-pakolaispolitiikka-on-vertaansa-vailla/

   Päätös on järjetön. Pakolaisen tulee tulla Tanskan rajalle saadakseen karkotuksen EU:n ulkopuolelle ja josta se ei enää voi palata Tanskaan vaikka päätös olisi myönteinen.
   Ihmisoikeudet ovat vaarassa.

  • Anonyymi

   Jotkut esittävät ettei Suomen lähihistoriaa saa tutkia. Samat tahot nostavat lähes viikottain talvisodan esille tai ulkomaissa tapahtuneita sotia.
   Iltalehdessä oli tosiaan asiaa. Se kumosi myötäsotijan mallin. Suomi osallistui tietoisesti jatkosotaan. Jatkosota ei ollut jatkoa millekään. Nimi on suomalaisten keksimä. Suomen porvaristo tarttui heti Saksan käteen kun se pyysi sota-apua.

  • Anonyymi

   Kuka on estänyt tutkimasta Suomen lähihistoriaa?
   Ei kukaan, eikä Suomi24:n ylläpidon tekemä jonkin aloituksen poisto, syystä tai toisesta, ole minkään sortin sananvapauden rajoittamista.
   Eikä Suomessa ole mitään viitteitä sellaisesta historian tutkimuksen rajoittamisesta mitä kiistatta fasistisella Venäjällä toteutetaan maan hallinnon toimesta, puhumattakaan siitä, että Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin aikana toisinajattelijaa ja virallisen kannan kanssa vähänkin eri mieltä olevaa saattoi uhata vankeusrangaistus tai jopa kuolemantuomio.

   Kommunistit ovat ihme kitisijöitä kun tietää millaista kommunismidiktatuuria he pitivät ihannevaltionaan, ja jonka kaltaiseksi he tahtoivat Suomenkin muuttuvan.

   Jos taas puhutaan historian tutkimuksen haittaamisesta, niin kyllä Suomen Kommunistinen Puolue on itse osoittanut siihen huomattavaa halukkuutta pimittäessään edelleen Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen sille vuonna 1960 toimittamaa 800-sivuista dokumenttikokonaisuutta koskien kommunistijohtaja Josif Stalinin vallassoloaikana toteutettuja suomalaisten vainoja: vangitsemisia, vankileirejä ja teloituksia.
   Yli 60 vuotta historian tosiasioiden piilottelua SKP:n taholta, ja vaikka he väittävät jo tuominneensa Josif Stalinin rikokset, niin tuonkin perusteella on ilmeistä, etteivät he todellisuudessa ole edes halunneet tehdä sitä.

  • Anonyymi

   Mitä siinä aloituksessa kerrottiin SKP:stä?

   • Anonyymi

    Aloituksessa ei minun muistini mukaan kerrottu SKP:stä mitään, mutta sen kommenteissa kyllä, sillä olihan Suomen Kommunistinen Puolue hyväksymässä kaiken sen sotilaalisen, poliittisen ja taloudellisen yhteistyön, mitä Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja kansallissosialistinen Saksa toteuttivat maiden välille elokuussa 1939 solmittujen hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimuksen jälkeen, myös Puolaan hyökkäämisen ja samalla toisen maailmansodan aloittamisen Euroopassa kuten myös Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Suomeen hyökkäämisen marraskuussa 1939.
    SKP oli tuolloin rauhaa vastaan ja sodan asialla hyväksyessään Neuvostoliiton hyökkäävän sotapolitiikan Puolaa ja Suomea vastaan, Otto Suomensyöjä Kuusisen vielä erikseen pyytäessä punarosvoarmeijan Suomen miehittäjäksi.
    SKP ei ole missään vaiheessa katunut puolueensa tuolloista rikollista toimintaa rauhaa ja Suomen kansaa vastaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloituksessa ei minun muistini mukaan kerrottu SKP:stä mitään, mutta sen kommenteissa kyllä, sillä olihan Suomen Kommunistinen Puolue hyväksymässä kaiken sen sotilaalisen, poliittisen ja taloudellisen yhteistyön, mitä Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja kansallissosialistinen Saksa toteuttivat maiden välille elokuussa 1939 solmittujen hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimuksen jälkeen, myös Puolaan hyökkäämisen ja samalla toisen maailmansodan aloittamisen Euroopassa kuten myös Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Suomeen hyökkäämisen marraskuussa 1939.
    SKP oli tuolloin rauhaa vastaan ja sodan asialla hyväksyessään Neuvostoliiton hyökkäävän sotapolitiikan Puolaa ja Suomea vastaan, Otto Suomensyöjä Kuusisen vielä erikseen pyytäessä punarosvoarmeijan Suomen miehittäjäksi.
    SKP ei ole missään vaiheessa katunut puolueensa tuolloista rikollista toimintaa rauhaa ja Suomen kansaa vastaa.

    Harmi, jos aloituksessa ei ollut mitään SKP:hen liittyvää. Ehkä ylläpito on sen vuoksi poistanut ketjun. Kyllä tuo sinun tekstisi kuuluu selvästi palstalle, kun siinä puhutaa SKP:stä. Näköjään olet hyvin perehtynyt aiheeseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloituksessa ei minun muistini mukaan kerrottu SKP:stä mitään, mutta sen kommenteissa kyllä, sillä olihan Suomen Kommunistinen Puolue hyväksymässä kaiken sen sotilaalisen, poliittisen ja taloudellisen yhteistyön, mitä Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja kansallissosialistinen Saksa toteuttivat maiden välille elokuussa 1939 solmittujen hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimuksen jälkeen, myös Puolaan hyökkäämisen ja samalla toisen maailmansodan aloittamisen Euroopassa kuten myös Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Suomeen hyökkäämisen marraskuussa 1939.
    SKP oli tuolloin rauhaa vastaan ja sodan asialla hyväksyessään Neuvostoliiton hyökkäävän sotapolitiikan Puolaa ja Suomea vastaan, Otto Suomensyöjä Kuusisen vielä erikseen pyytäessä punarosvoarmeijan Suomen miehittäjäksi.
    SKP ei ole missään vaiheessa katunut puolueensa tuolloista rikollista toimintaa rauhaa ja Suomen kansaa vastaa.

    Hyvä, että tästä asiasta tuli totuus esiin Partacusin kompuroinnista huolimatta.


  • Anonyymi

   Aloitus kosketteli Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa vuosilta 1940 -1941 ja viittauksin aikaisemmalta ja myöhemmältä ajalta eli syistä ja seurauksista.
   Iltalehti itse selvästi irtisanoutui Suomen tahdosta riippumattomiin tekijöihin ottaen huomioon yleismaailmallisen tilanteen. Perusasia viittasi siihen ettei Suomi tahattomasti joutunut toiseen maailmansotaan vaan aktiivisesti pyrki mukaan Hitlerin Saksan puolella omien ulkopoliittisten mm. aluevaltauksien perusteella.
   Poiston syyksi näyttää tulevan, että joku porvaritrolli halusi kieltää totuuden esittämisen ja saisivat monopolin omalle valehtelulleen.
   Hankkikaa Iltalehden erikoisnumero. Jos kaupoista on loppunut niin kirjastoista se löytyy. Seuraava numero on tulossa. On mielenkiintoista seurata, mitä uusia paljastuksia siinä tulee.

   Huomio.
   Poistettu Iltalehden analyysi kumosi kaikki palstan porvaritrollien valheet.

   • Anonyymi

    Ja oiotaas näin viikonlopun päätteeksi Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus:

    "Aloitus kosketteli Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa vuosilta 1940 -1941 ja viittauksin aikaisemmalta ja myöhemmältä ajalta eli syistä ja seurauksista."

    Syistä ja seurauksista, nimenomaan, mutta ei teidän valehteluistanne, vaan todellisesta historiallisesta näkökulmasta, jossa Suomen tuon ajanjakson politiikkaa ei voi ymmärtää, ellei ota huomioon elokuun 1939 Hitler-Stalin-sopimusta, sopimusosapuolten vähän myöhemmin toteuttamaa Puolaan hyökkäystä, joka aloitti toisen maailmansodan Euroopassa, ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin marraskuun lopussa 1939 aloittamaa Suomeen hyökkäystä, jonka päämäärä oli Suomen itsenäisyyden lakkautus ja pakkoliitto Neuvostoliiton kommunismidiktatuuriin, sekä vielä sitä, ettei Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri talvisodan päättäneen maaliskuun 1940 Moskovan rauhansopimuksen jälkeenkään ollut muuttanut kantaansa, vaan Suomi aiottiin edelleen pakkoliittää Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjaksi.

    Yksin Suomi ei olisi kyennyt enää toista suurvallan suorittamaa sotilaallista hyökkäystä murtumatta kestämän, ja ainoastaan Adolf Hitlerin mielen muuttuminen kesällä 1940 esti sen.

    Tuossa nimenomaisessa tilanteessa Suomen oli joko antauduttava Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjaksi, kuten Viro, Latvia ja Liettua joutuivat tekemään, uskottuaan edellissyksynä Moskovan maireisiin lupauksiin rauhasta ja valtioiden välisen suvereniteetin ehdottomasta kunnioittamisesta, tai sitten vastattava Berliinille myöntävästi sen ehdottaessa yhteistyötä, jolla tuo edellistalven uhan toistuminen Suomelle estettäisi.

    Katsotaanpa mitä Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov lupaili noille Baltian maille lokakuussa 1939 Neuvostoliiton korkeimman neuvoston istunnon puheessaan niiden suostuttua tukikohtien luovutuksiin ja yhteistyösopimuksiin.

    Molotov:

    "Mainittujen keskinäisten avunantosopimusten erityisluonne ei suinkaan merkitse minkäänlaista Neuvostoliiton puuttumista Viron, Latvian ja Liettuan asioihin, niin kuin muutamat ulkomaisen lehdet yrittävät kuvata sitä. Päinvastoin, kaikki nämä avunantosopimukset takaavat allekirjoittajavaltioiden suvereniteetin loukkaamattomuuden ja toisen valtion asioihin puuttumattomuuden periaatteen. Nämä sopimukset lähtevät toisen osapuolen valtiollisen, sosiaalisen ja taloudellisen rakenteen kunnioittamisesta ja niiden on määrä vahvistaa rauhanomaisen hyvän naapuruuden yhteistyötä kansojemme kesken. Me kannatamme rehellistä ja täsmällistä solmittujen sopimusten täytäntöönpanoa täydellisen vastavuoroisuuden vallitessa ja ilmoitamme, että höpinöistä Baltian maiden sovjetisoinnista on etua vain meidän yhteisille vihollisillemme ja kaikenlaisille neuvosto-vastaisille provokaattoreille."

    Samassa puheessaan Molotov houkutteli Suomea neljänneksi valtioksi niiden joukkoon, yhtä houkuttelevin lupauksin.
    Viron, Latvian ja Liettuan valtioiden itsenäisyys päättyi kesällä 1940 Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin punarosvoarmeijan miehitykseen ja niiden pakkosovjetisointiin osaksi Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria.
    Suomi ei luottanut kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden valheisiin, vaan taisteli itsenäisyydestään, ja säilytti sen.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelijoita se tietysti kyrsii vieläkin, ettei kerrassaan voittamattomaksi kehuttu Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri onnistunut Suomen orjuuttamissuunnitelmassaan, kun taas meille tervejärkisille se on tietysti mitä mainioin asia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja oiotaas näin viikonlopun päätteeksi Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus:

    "Aloitus kosketteli Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa vuosilta 1940 -1941 ja viittauksin aikaisemmalta ja myöhemmältä ajalta eli syistä ja seurauksista."

    Syistä ja seurauksista, nimenomaan, mutta ei teidän valehteluistanne, vaan todellisesta historiallisesta näkökulmasta, jossa Suomen tuon ajanjakson politiikkaa ei voi ymmärtää, ellei ota huomioon elokuun 1939 Hitler-Stalin-sopimusta, sopimusosapuolten vähän myöhemmin toteuttamaa Puolaan hyökkäystä, joka aloitti toisen maailmansodan Euroopassa, ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin marraskuun lopussa 1939 aloittamaa Suomeen hyökkäystä, jonka päämäärä oli Suomen itsenäisyyden lakkautus ja pakkoliitto Neuvostoliiton kommunismidiktatuuriin, sekä vielä sitä, ettei Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri talvisodan päättäneen maaliskuun 1940 Moskovan rauhansopimuksen jälkeenkään ollut muuttanut kantaansa, vaan Suomi aiottiin edelleen pakkoliittää Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjaksi.

    Yksin Suomi ei olisi kyennyt enää toista suurvallan suorittamaa sotilaallista hyökkäystä murtumatta kestämän, ja ainoastaan Adolf Hitlerin mielen muuttuminen kesällä 1940 esti sen.

    Tuossa nimenomaisessa tilanteessa Suomen oli joko antauduttava Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjaksi, kuten Viro, Latvia ja Liettua joutuivat tekemään, uskottuaan edellissyksynä Moskovan maireisiin lupauksiin rauhasta ja valtioiden välisen suvereniteetin ehdottomasta kunnioittamisesta, tai sitten vastattava Berliinille myöntävästi sen ehdottaessa yhteistyötä, jolla tuo edellistalven uhan toistuminen Suomelle estettäisi.

    Katsotaanpa mitä Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov lupaili noille Baltian maille lokakuussa 1939 Neuvostoliiton korkeimman neuvoston istunnon puheessaan niiden suostuttua tukikohtien luovutuksiin ja yhteistyösopimuksiin.

    Molotov:

    "Mainittujen keskinäisten avunantosopimusten erityisluonne ei suinkaan merkitse minkäänlaista Neuvostoliiton puuttumista Viron, Latvian ja Liettuan asioihin, niin kuin muutamat ulkomaisen lehdet yrittävät kuvata sitä. Päinvastoin, kaikki nämä avunantosopimukset takaavat allekirjoittajavaltioiden suvereniteetin loukkaamattomuuden ja toisen valtion asioihin puuttumattomuuden periaatteen. Nämä sopimukset lähtevät toisen osapuolen valtiollisen, sosiaalisen ja taloudellisen rakenteen kunnioittamisesta ja niiden on määrä vahvistaa rauhanomaisen hyvän naapuruuden yhteistyötä kansojemme kesken. Me kannatamme rehellistä ja täsmällistä solmittujen sopimusten täytäntöönpanoa täydellisen vastavuoroisuuden vallitessa ja ilmoitamme, että höpinöistä Baltian maiden sovjetisoinnista on etua vain meidän yhteisille vihollisillemme ja kaikenlaisille neuvosto-vastaisille provokaattoreille."

    Samassa puheessaan Molotov houkutteli Suomea neljänneksi valtioksi niiden joukkoon, yhtä houkuttelevin lupauksin.
    Viron, Latvian ja Liettuan valtioiden itsenäisyys päättyi kesällä 1940 Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin punarosvoarmeijan miehitykseen ja niiden pakkosovjetisointiin osaksi Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria.
    Suomi ei luottanut kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden valheisiin, vaan taisteli itsenäisyydestään, ja säilytti sen.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelijoita se tietysti kyrsii vieläkin, ettei kerrassaan voittamattomaksi kehuttu Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri onnistunut Suomen orjuuttamissuunnitelmassaan, kun taas meille tervejärkisille se on tietysti mitä mainioin asia.

    Toisaalla kerrotte, että ulkomaiden asiat eivät kuulu tälle foorumille ja poistatatte Suomea koskevat aloitukset, joissa suomalainen porvaristo käyttäytyi typerästi, isänmaan edun vastaisesti.
    Jos siis olette kiinnostunut Baltian ja Neuvostoliiton historiasta niin menkää ko. maiden foorumeille. Baltian maissakin syntyi Saksan vallattua ne fasistisia liikkeitä. Suuria joukkoja Baltin porvareista asettui natsien pyöveleiksi 1941-1945.
    Saattoipa olla niinkin, että kun Hitlerin Saksa ei päässyt alkamaan sotaa Leningradin porteilta ja Suomen tsaarinvallan aikaisilta rajoilta niin liittoutuneet voittivat fasismin sen takia.
    Teitä taitaa todella kyrsiä fasismin tappio? Auttaisiko yhtään jos muisteleisitte Kiinan nousevan muutaman vuoden sisällä maailman johtavaksi vallaksi.

    Vielä poistetusta aloituksesta. Iltalehden erikoisnumero kumosi täydellisesti Suomen ajautumisen toiseen maailmansotaan. Iltalehden mukaan oma porvaristomme suorastaan hinkui sinne pääsyä. Hinku kohdistui fasistisen Saksan päämäärien tukemiseen eli NL:n kukistamiseen ja lohkomaan sieltä alueita Suomelle.
    Vieläkin karumpia paljastuksia; Ryti todella valehteli 25.6.41 radiopuheessaan kun väitti NL:n hyökänneen JÄLLEEN Suomeen. Sotaa saksalais-suomalaisten taholta oli käyty jo 3 vuorokautta. Rehtien ihmisten keskuudessa tämä on tiedetty vuosikymmeniä.
    Iltalehti oli rohkea kun kuulutti kaikelle kansalle totuuden.


  • Anonyymi

   Poistetussa aloituksessa kerrottiin Iltalehden mukaisesti Suomen historiasta. Vastaväittäjät laittoivat sekaan Neuvostoliiton historiaa. Yhtään heidänkään viestiä ei poistettu kunnes koko aloitus poistui.
   Iltalehti ei valehdellut pääasioissa vaikka ehkä jotain pyörittelikin. Spekulointi kuuluu asiaan.

  • Anonyymi

   Ostin kiistanalaisen lehden. Siinä todella kerrotaan, että jo talvisodan aikana alettiin luoda sotaliittosuhdetta Hitlerin Saksan kanssa. Herää vain kysymys milloin aatteellinen liittosuhde luotiin!
   Voiko sen johtaa aikaan 1918, jolloin saksalainen sotavoima kukisti ratkaisevasti punakaartilaiset?

  • Anonyymi

   Iltalehden erikoisnumero keskittyi ensimmäiseen sotavuoteen. Alaotsikkona on veriset kilometrit Vienassa. Se on totta. Vuoden 1941 loppuun mennessä kaatuneita oli lähes satatuhatta, viidesosa armeijan vahvuudesta.
   Mannerheim oli kai valitellut Rytille, että vaikeassa maastossa hyökkäävä osapuoli menettää paljon sotilaita. Ryti oli kysynyt, että miksi sinne piti mennä. Mannerheim oli vastannut että Suomen kansa halusi sinne. Käytännössä se tarkoittaa, että saksalais-suomalainen Barbarossan pohjoinen sotastrategia niin edellytti. Muurmannin rata piti vallata vaikka se jäikin valtaamatta.

  • Anonyymi

   Ylläpito on poistanut aloituksen "Uutta tietoa.....".
   Yhtään viestiä ei ollut poistettu ennenkuin koko aloitus poistettiin viimeisen vuorokauden aikana.

   Aloitus perustui laillisen lehden, Iltalehden, erikoisnumeroon "80 vuotta jatkosodan alkamisesta, osa 1".

   Olisikohan poiston syynä ollut semmoinen tosiasia, että tarina ei liittynyt millään lailla SKP: n toimintaan.

  • Anonyymi

   Ja oiotaanpa sitten jälleen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen patologista valehtelua.

   Jatkosotaa ei voi ymmärtää, ellei käsittele ensin syksyä 1939, talvea 1939-1940 ja sen jälkeistä aikaa.

   Jatkosodan alkusyy oli Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallisosialistisen Saksan elokuussa 1939 solmiman keskinäisen hyökkäämättömyyssopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan kohdassa 1.:

   "1. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Baltian maihin (Suomi, Viro, Latvia, Liettua) kuuluvilla alueilla muodostaa Liettuan pohjoisraja silloin Saksan ja SNTL:n etupiirien rajan. Samalla tunnustetaan molemmin puolin Liettuan intressi Vilnan alueeseen."

   https://www.histdoc.net/historia/nichtang.html

   Hitler-Stalin sopimus siis alisti nuo valtiot Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjiksi, ja kun Suomi ei sitten syksyllä suostunut Viron, Latvian ja Liettuan lailla työntämään päätään Moskovan virittämään ansaan, aloitti Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ensin Mainilan tykistöprovokaation järjestettyään ja syytettyään sitten siitä Suomea imperialistisen hyökkäyssodan Suomeen, päämäärän oltua Suomen itsenäisyyden lakkauttaminen ja pakkoliitto oman diktatuurinsa orjaksi.

   Suomen Kommunistinen Puolue antoi tuolloin täyden tukensa Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallisosialistisen Saksan liitolle ja aseveljeydelle, silloinkin kun nämä kaksi Euroopan suurvaltaa aloittivat hyökkäyssodan Puolaan syyskuussa 1939, mikä oli samalla toisen maailmansodan aloittaminen Euroopassa, sekä marraskuussa 1939 Suomeen hyökkäämisellä Suur-Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria tavoittelevalle Neuvostoliiton kommunismidiktatuurille, mikä oli tietysti aivan johdonmukainen teko, sillä olihan Suomen Kommunistinen Puolue perustettu vuonna 1918 tekemään aseellinen vallankumous Suomessa, lakkauttamaan Suomen tasavaltainen monipuolueparlamentarismi, siis demokratia, ja perustamaan sen tilalle kommunismidiktatuuri, joka liitettäisi Venäjään.

   Missä vaiheessa Suomen Kommunistinen Puolue aikoo pyytää julkisesti anteeksi Suomelta, Puolalta, Virolta, Latvialta ja Liettualta sitä, että puolue oli syksystä 1939 alkaen Kominternin jäsenenä ollessaan osasyyllinen noiden maiden kansalaisten pakottamiseen väkivalloin Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjiksi, sekä sitä, että Suomen Kommunistinen Puolue oli hyväksyessään Kominternin jäsenenä täysin Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja kansallissosialistisen Saksan Puolaan hyökkäämisen syyskuussa 1939 samalla hyväksymässä myös toisen maailmansodan aloittamisen Euroopassa?
   Löytyykö kommunismidiktatuurin puuhastelijoilla tällä kertaa edes kipene rehellisyyttä, vai jatkuuko valehtelu, kuten tähänkin asti, se jää nähtäväksi.

  • Anonyymi

   Joo, siksi en viitsi kirjoittaa tänne enää kun ylläpito poistaa aloitukset
   Partacus on sikäli väärässä että suur-Suomi on leninistien idea palkita Otto Ville Kuusinen jonka he pettivät sodassa Suomea vastaan
   eli luokkasodassa 1918 - 1920 rauha tehtiin Tartossa

   suur-Suomi perustettin 1940 ja sen tarkoituksena oli tuhota suomalaiset ja täyttää Suomi venäläisillä Karjalais-suomelasen sosialistien neuvostotasavalan -nimellä
   Suomen johto ja yliopistoväki oli tarkoitus teloittaa Katynissa siksi siellä murhattiin alta pois puolalaiset, Puola ei ollut sodassa Venäjää vastaan

   Suur-Suomen pääkaupunki olisi ollut Petroskoi

   • Anonyymi

    Neuvostoliton kommunismidiktatuurin toukokuussa 1940 perustama Suomen-Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seura, oli todellisuudessa Suomessa kielletyn Suomen Kommunistisen Puolueen peitejärjestö, jonka tehtävä oli kiihottaa suomalaisia kapinaan Suomen laillista hallitusta vastaan sekä aiheuttaa yleistä sekasortoa, mikä sitten edesauttaisi Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin suunnitelmia miehittää Suomi ja alistaa oman diktatuurinsa orjaksi, kuten se teki kesällä 1940 Virolle, Latvialle ja Liettualle.
    Rauhalle tai Suomea kohtaan suunnattulle ystävyydelle sillä ei ollut mitään annettavaa, vaan se oli pantu pystyyn pelkästään edesauttamaan tuota puna-armeijan pian koittavaa Suomen miehitystä.

    Suomen pelasti Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin orjuudelta Adolf Hitlerin mielen muuttuminen edellistalven ynseydestä yhteistyöhön, eikä Suomella ollut tuolloin mitään muita vaihtoehtoja kuin antautua Neuvostoliiton kommunismidiktatuurille, ja joutua orjuuteen, tai hakea tukea Saksalta siltä välttyäkseen.

    Minä en ole nähnyt esitettävän mitään muita realistisia vaihtoehtoja Suomelle tuossa nimenomaisessa historiallisessa tilanteessa, jossa se oli edellistalvena selvinnyt hädintuskin suurvallan miljoona-armeijan rynnistyksestä, ja jota odotti tuon saman suurvallan, Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin, uusi yritys, epäilemättä sillä kertaa niin suurin voimin, ettei puna-armeija enää toista kertaa joutuisi häpeän alle, kuten sille kävi talvisodassa Suomea vastaan, kun se ei kyennyt täyttämään sille määrättyä tehtävää, Suomen miehitystä.


  • Voiko sananvapaus sallia valehtelua?
   Ainakin se on moraalisesti väärin.
   Asioissa ei tule sallia valhetta. Esimerkiksi vääntää sellaista, että Jeesus jumalana loi auringon, maapallon ja näkyvät valopisteet taivaalla ja elollisen elämän. Kosmologiasta tiedämme, että lähitähdet ovat seurausta supernovasta. Eloton materia synnytti elollisen ja lajien kehitys tapahtui ja tapahtuu ilman materiattoman olion kosketusta.
   Miksi sallitaan suuren luokan asioissa valehtelua?

  • Anonyymi

   "Voiko sananvapaus sallia valehtelua?"
   Ainakin se on moraalisesti väärin."

   Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden pylväspyhimys V. I. Lenin aivan erikseen kehotti kommunisteja valehtelemaan aina ja joka paikassa missä se edisti bolsevikkien asiaa, ja suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovat omaksunut hänen opetuksensa täysimääräisesti, mikä osoittaa todeksi sen, ettei heillä ole moraalia siinä asiassa laisinkaan.

   Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri oli läpeensä valheelle rakennettu, ja samalla se oli myös sen itsemurhan siemen, kun myrkkykasvi kuoli omaan myrkkyynsä, valheeseen, jota ei voinut enää pimittää.

   Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat sen sijaan pimittävät tuon roistovaltion rikosten dokumentteja vielä vuosikymmenien päästä sen itsetuhosta, mikä osoittaa heidän oman moraalinsa alennustilan, tai sitten heidän toiveikkuutensa kommunistidiktaattori Josif Stalinin maineen palautuksesta, sillä palvotaanhan tuota myrkkykääpiötä jälleen Venäjällä.

   • Höpö...höpö.
    Teikäläisten valehtelu tällä palstalla on vertaansa vailla. Te valehtelette jokaisessa viestiketjussa korvat kuumina. Jos Lenin on lipsauttanut väärää tietoa niin teikäläiset lipsuttelevat ammattityönä.

    Voisitteko vastata asiaan
    Saako todellisesti tunnettuja asioita kääntää nurinniskoin. Salliiko sananvapaus sen.
    Kristinuskon maailmanselitys kesti n. 1500 vuotta tiedon puutteen takia. Nyt keskeiset kristilliset teesit jumaluuksien tekosista ovat kiistattomasti kumoutuneet. Raamatulliseen materian luomisteoriaan ei usko moni pappikaan mutta vannovat silti valheiden nimiin.
    Arvoisa porvaritrolli: Sallitteko tällaista valehtelua?


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   9238
  2. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   50
   866
  3. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   45
   863
  4. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   825
  5. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   60
   712
  Aihe