Ex-ministeri tyrmistyi: Vladimir Putin vääristelee totuutta

Anonyymi

Venäjän presidentin väitteet eivät Puolan ex-ulkoministerin mukaan kestä lähempää tarkastelua.

Puolan entinen ulkoministeri Radoslaw Sikorski syyttää Vladimir Putinia tosiasioiden vääristelystä. Hänen kommenttinsa on reaktio Saksassa aiemmin julkaistuun Putinin kirjoitukseen, jossa tämä esitti oman versionsa toisen maailmansodan kulusta sekä väitti Naton horjuttavan Euroopan vakautta ja Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksen olleen Yhdysvaltojen juoni.

Toisin kuin Putin kirjoituksessaan jälleen kerran väittää, Venäjä ei Sikorskin mukaan ollut se osa Neuvostoliittoa, johon natsi-Saksan hyökkäys kesällä 1941 ensimmäisenä kohdistui.

– Se kohdistui aluksi Valko-Venäjän ja Ukrainan neuvostotasavaltojen alueille. Putin ei sanallakaan mainitse, että juuri valkovenäläiset ja ukrainalaiset kärsivät toisen maailmansodan raskaimmat menetykset – Valko-Venäjä peräti neljänneksen väestöstään, Radoslaw Sikorski sanoo saksalaislehti Die Zeitissa.

Myös Putinin väitettä, jonka mukaan puna-armeija pelasti Euroopan ja muun maailman natsien orjuudelta, Sikorski pitää historian vääristelynä.

– Puna-armeija kyllä taisteli Saksan asevoimia vastaan, mutta myös pakotti puoli maanosaa totalitaarisen hallinnon alle. Kolmannen valtakunnan luhistuttua rikokset ihmisyyttä vastaan, karkotukset ja massamurhat Euroopassa jatkuivat puna-armeijan suojeluksessa, hän toteaa.

Sikorski toimi Puolan puolustusministerinä 2005–2007 ja ulkoministerinä 2007–2014. Nykyisin hän edustaa maataan EPP-puolueen riveissä Euroopan parlamentissa.

Putinin väite siitä, että Nato olisi painostanut Keski- ja Itä-Euroopan maat liittymään jäsenikseen, on Sikorskin mukaan niin ikään katteeton.

– Maat liittyivät Natoon Venäjän niitä kohtaan esittämien jatkuvien uhkausten vuoksi. Kun olin Puolan ulkoministeri, meitä uhattiin kaiken aikaa Kaliningradiin sijoitetuilla ydinaseilla. Ottaen huomioon Venäjään liittyvän menneisyytemme, totta kai me halusimme liittyä Natoon – vapaiden demokratioiden liittokuntaan, Sikorski sanoo.

– Nato ei ”laajentunut” vaan hyväksyi meidät vastahakoisesti jäsenikseen, koska me ehdottomasti sitä tahdoimme, hän toteaa.

Ukrainan vallankumouksen leimaamista USA:n tuella tapahtuneeksi aseelliseksi vallankaappaukseksi tapahtumien aikaan itse Kiovassa vieraillut Sikorski pitää silkkana hölynpölynä. Aseita kyllä käytettiin, mutta rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan ja venäjämielisen presidentti Viktor Janukovytšin käskystä.

– Voin näyttää presidentti Putinille sen hautausmaan, jonne tapetut ukrainalaiset mielenosoittajat on haudattu. Hän voi sitten vastavuoroisesti näyttää minulle niiden turvallisuusjoukkojen sotilaiden hautausmaan, joiden hän väittää joutuneen mielenosoittajien tappamiksi. Ehkä presidentti Putin on alkanut uskoa omaan propagandaansa.

https://www.verkkouutiset.fi/ex-ministeri-tyrmistyi-vladimir-putin-vaaristelee-totuutta/

14

203

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vanjan metkut ja paskapuheet tiedetään. Eivät toimi täällä Suomessa.

  • Anonyymi

   Ukraaina on syyllistynyt karkeisiin sotarikoksiin.

  • Anonyymi

   Suuri uutinen on jos Putin puhuu joskus TOTTA.

  • Anonyymi

   Venäjä on valhe.

  • Anonyymi

   Verkkosiioni on taas löytänyt jonkun EUsikorkskin esittämään väitteitä Putinin sanomisista kun on jättänyt erikseen sanomatta Ukrainan ja Valkovenäjän käsitellessään naziSaksan hyökkäystä NLoon ja Venäjälle. Kaikkiin ItäEuroopan maihin joihin naziSaksa hyökkäsi kärsi massiivisen infsraktuurin ja ihmisten menetyksen eikä ainoastaan ValkoVenäjä ja Ukraina ja Putin on halunnut käsitellä Venäjän mittavia menetyksiä. USAn osuus Ukrainan vallankaappaukseen on ilmiselvä Maidania ja sitä myöden mitä USA päätti myös Ukrainan uuden hallituksen jäsenistä vallan kaappauksen jälkeen. Tätä ei globalistien verkkosiioni halua nähdä vaan toistaa sikorskien avulla USAn keksittyä tarinaa Ukrainan tapahtumista.

  • Anonyymi

   Mistä tietää varman valeen. Silloin kun verkkouutisissa esiintyy sana totuus.

   • Anonyymi

    Tai siintä, kun Putin/Lavrov avaa suunsa.


  • Anonyymi

   Polski sätkii Naton verkossa.

   • Anonyymi

    r...än kätyri satimessa ja sieltä ei pois pääse. Valehtelut r...än puolesta ei toimi


  • Anonyymi

   Putin pelkää ikiroudan sulamista, mutta epäilee sen johtuvan ihmisistä
   Venäjän presidentti korostaa, että arktisen alueen sulamismaalla voi olla tuhoisia vaikutuksia hänen maahansa.

   Minullahan on muutama poika öljyputkialallakin vaikkeivat heidän "isänsä" Pietarissa tiedä aisasta.

   Kun Putin pelkää niin se tarkoittaa että ikirouta on pettänyt ja nousihan sieltä yksi kaasuputkikin pohjasta...

   :D :D

  • Anonyymi

   Polski, Polski, Polski... ETC...

   Toista kuinka paljon vaan. Ei vaikutusta puoleen ei toiseen.

   Jos et usko, niin kysy SAKSALAISILTA.

  • Anonyymi

   putte ja luka samassa veneessä

  • Anonyymi

   Puolan ex-ulkoministerin vainoharhaiset pelot eivät täytä tolokun ihmisen määritelmää.

   • Anonyymi

    itä trolli hätää kärsimässä ja se kertoo jo sen että putte valehtelee.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   163
   2055
  2. Kesäloman loppuminen ahdistaa

   Töihin paluu huomenna ahdistaa ihan helkutisti vaikka olen etätöissä. Työskentelen insinöörinä ja työt on välillä todella vaikeita ja joutuu tekemään
   Ahdistus
   46
   2014
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   1862
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   108
   1680
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1446
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   1334
  7. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   1276
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   81
   1174
  9. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1169
  Aihe