Mitä on yleishyödyllinen toiminta? Onko lakkoilu yleishyödyllistä toimintaa?

Anonyymi

Onko yhteiskunnalle yleishyödyllistä se,
että paikallisjunat eivät kulje lakon takia?
että tehtaat tai satamat seisovat lakon takia?
että ihmiset eivät pääse leikkaukseen lakon takia?

Onko lakko yhteiskunnalle hyödyllistä?

Lakkohurmiossa unohdetaan muut ihmiset. Vain oma napa on tärkeä. Jos sekään. Joskus lakoilla on aivan muu merkitys, kuin mitä annetaan ymmärtää. Tai lakolla yritetään hakea merkitystä. Onnistuuko se, on asia erikseen.

Kaikki tietävät, että julkisen puolen lakoilla ei voi saavuttaa korkeampia palkkoja, kuin mitä on naulattu aikaisemmissa sopimuksissa. Kaikki sen tietävät. Miksi sitten lakkoillaan?

Vuoden päästä on vaalit. Lakoilla näytetään joukkovoimaa, lähinnä vasemmistopuolueiden mahdollisten äänestäjien hurmaamiseksi. Kysymys on markkinoinnista, puolueiden ja ammattiliittojen markkinoinnista. SDP ja Vasemmistoliitto ovat hanakoita ihmisten käyttäjiä lakkojen joukkokokouksissa. Sananparsi, värimaailma, jaettavat ilmaiset makkarat, kahvit ja pullat luovat mielikuvaa ja odottavat vastinetta vuoden päästä keväällä vaaliuurnilla. Hurmion herättäminen on se idea. Lakkohurmio, vaalihurmio. Kuulut meidän joukkoon.

Kukaan ei halua lakkoilla. Lakkoilu ei lisää palkkaa, siinä menettää ansioita. Mitä mieltä? Lakkojen takia usko ammattiliittoihin laskee. Hurmion kasvattaminen osoittautuu lopulta alkuinnostuksen lopahtamiseksi. Kaasuilmapallo kohoaa taivaalle ja katoaa näkyvistä. Puhallettu pallo irtoaa kädestä, pieremällä mutkittelee, tyhjenee ja lässähtää lattialle. Moni eroaa liitosta. YTK riittää ansiosidonnaiseen. Palkka on kuitenkin palkka. Sama palkka, on liitossa tai ei. Palkan saa työstä, ei makoilusta. Vastuu omasta työstä halutaan ottaa. Ketään ei haluta kiusata tai asettaa vaaran alaiseksi. Lakkoilu on kiusaamista ja henkistä väkivaltaa. Siis lähtökotaisesti väärin.

Onko lakkoilevat ammattiliitot yleishyödyllisiä yhteisöjä? Jos eivät ole, niin niiden nostamat miljoonaosingot pitää laittaa verolle. Osingoista ja osakekauppojen voitoista pitää maksaa vero niinkuin muutkin maksavat. Jotkut saavat näinä päivinä verottajalta laskelman, jossa viime vuoden osakkeiden myyntivoitoista peritään lisäveroa. Verolappu pitää lähettää myös ammattiliitoille, jos ne eivät ole yleishyödyllisiä. Vapaa matkustaminen ja harmaa talous ei käy, Näin se on.

1

157

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ay-liikkeen osingot verolle

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   3712
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3359
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   121
   1788
  4. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1575
  5. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   1547
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   57
   1319
  7. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   87
   1302
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1182
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   100
   1177
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   1008
  Aihe