Nato-päätöksen osalta ei ole viisasta viivytellä

Anonyymi

Mitä kauemmin Nato-päätöksessä viivytellään, sitä suuremmat riskit ovat Venäjän kasvavalle vaikuttamiselle.

Naton tarjoamat turvatakuut ovat paras vakuutus ehkäistä sotaa. Liittymällä Natoon ollaan rauhan asialla. Sen takia, että Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Nato-maata vastaan. Se ei halua joutua konfrontaatioon USA:n kanssa. Ukrainasta näemme, miten Nato-maat eivät auta Ukrainaa kunnolla, kun Ukraina ei ole Naton jäsen.

Naton turvatakuiden tarkoitus on ennaltaehkäistä sotaa. Siis edistää rauhaa. Ennaltaehkäisy on viisas asia.

Puheet Suomen sitoutumattomuudesta on turhaa puhetta. Suomi ei ole sitoutumaton maa. Me olemme sitoutuneita länteen. Venäjän mielestä Suomi on jo käytännössä Naton jäsen ilman sen viidennen artiklan tuomia Suomelle positiivisia vaikutuksia.

Meidän Nato-kumppanuuden takia Karjalassa on jo tehty joukkojen järjestelyjä menneiden vuosien varrella. Sitä paitsi Nato on jo Venäjän rajoilla Baltiassa. Nämä keskustelua herättävät asiat eivät ole uusia asioita.

Liian vähän keskusteltu asia on se, että Nato-maiden velvollisuus on suosia puolustusvälinehankintoja jäseniltään. Suomen jäsenyys toisi lisää kauppaa ja työtä maahan. On muitakin positiivisia asioita kuin rauhan rakentaminen.

Viivyttely Nato-päätöksen suhteen ei ole hyvä asia. Asia ei jossittelemalla muuksi muutu. Nato-optio on käytettävä nyt vai tuleeko jonkun mielestä vielä pahempi aika kuin tämä kaksi kuukautta kestänyt sota Euroopassa, jossa Venäjä teurastaa ihmisiä ilman syytä? Vastuulliset päättäjät vastaavat seurauksista.

Ukrainan sota on osoittanut, että Putin ei kunnioita maiden rajoja eikä kansainvälisiä sopimuksia.

Rauhan puolesta.

9

107

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomessa nyt taas liikaa rönsyilee Nato keskustelu. Monenlaista suuntaa ja vääntöä. Presidentin pitäisi ottaa ohjat käsiin ja laitta hakemus menemään. Se säästää kansan hermoja ja Venäjän vaikutusyrityksiä.

  • Anonyymi

   Juosten kustu päätös kaduttaa jälkikäteen.Ydinaseeton pohjola ykkösprioriteetti.Miksi suomen pitäisi hyväksyä ydinaseet maaperällään kun norja ei niitä salli eikä muuten tanskakaan? Myös tukikohdat kyseenalaisia kiinteinä tässä vaiheessa.Artikla 5 sit toinen juttu jos siihen ajaudutaan tai päädytään.Saramon anekdootti mustaa huumoria vakavalla asialla eduskunnassa.

  • Anonyymi

   Nimenomaan juuri näin.
   Suomi ei enää tarvitse suomettuneita politiikkoja, kuten Tuomioja (oikeustoimikelvoton), Halonen ja Marin.
   Kun itärajan takana on psykopaatti Putin, joka haluaa palauttaa vanhat rajat Eurooppaan, niin Nato on ainoa oikea vaihtoehto.
   Demareilla on vain huonoja vaihtoehtoja, taantuva eläkeläisten puolue.

  • Anonyymi

   Päinvastoin.
   On oman systeemimme halventmista että näin tärkeä asia päätetään ilman kansanäänestystä.

   • Anonyymi

    Suomen "systeemi" on edustuksellinen demokratia. Kansanäänestys ei kuulu automaationa systeemiin eikä ole valtiosäännön mukaan edes sitova.

    Kun kirjoitat systeemimme halventamisesta, kannattaisi ensin selvittää mikä se systeemi on.
    Kun kansan tuki on selvä, ei kansanäänestyksessä ole mitään järkeä. Toki se antaisi Venäjälle areenan käyttää informaatiovaikuttamista, mutta sitäkään ei Venäjällä kannata antaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen "systeemi" on edustuksellinen demokratia. Kansanäänestys ei kuulu automaationa systeemiin eikä ole valtiosäännön mukaan edes sitova.

    Kun kirjoitat systeemimme halventamisesta, kannattaisi ensin selvittää mikä se systeemi on.
    Kun kansan tuki on selvä, ei kansanäänestyksessä ole mitään järkeä. Toki se antaisi Venäjälle areenan käyttää informaatiovaikuttamista, mutta sitäkään ei Venäjällä kannata antaa.

    Sori vaan mutta ei Suomella ole enää omaa demokratiaa. Lait ja asetukset tulevat eu:sta brysselistä Belgiasta. Jo sen vuoksi voisi olla kansanäänestys paikallaan sillä jos Venäjän puheisiin on luottamista kohtaa Suomi Venäjältä tulevat erilaiset operaatiot Natoon liityttäessä ja se ei välttämättä kaikkien mielestä olisi niin mieluista(esim. Sota Suomen ja Venäjän välillä) ym ym.


  • Anonyymi

   Kylä näi o pois alta hippi-ekit teidän aika on mennyttä koettakaa tajuta ennen kuin erotetaan

  • Anonyymi

   Sama Nato-trollin massapostausaloitus on myös Vasemmistoliiton sivulla.

  • Anonyymi

   Venäjän kasvava vaikutus. Niinpä niin. Mistähän hatusta tuon nyt keksit?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   4347
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   303
   1968
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   425
   1615
  4. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   532
   906
  5. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   859
  6. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   59
   853
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   178
   793
  8. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   29
   703
  9. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   50
   678
  10. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   48
   654
  Aihe