Venäjän ja Israelin välit kiristyvät: Venäjä ei peräänny vaan syyttää

Anonyymi

Venäjän ja Israelin välit kiristyvät: Venäjä ei peräänny vaan syyttää Israelia uus­­natsien tukemisesta Ukrainassa
Muun muassa Israelin pääministeri ja ulkoministeri ilmoittivat tyrmistyneensä Venäjän ulkoministerin kommenteista, joissa tämä väitti Adolf Hitlerillä olleen juutalaista verta.

VENÄJÄ ei tiistaina perunut ulkoministeri Sergei Lavrovin väitteitä, joiden mukaan Adolf Hitlerillä oli ”juutalaista verta”.

Maa ei myöskään esittänyt anteeksipyyntöä Israelille, jonka pääministeri Naftali Bennett ja ulkoministeri Yair Lapid ilmoittivat maanantaina tyrmistyneensä Lavrovin kommenteista.

Anteeksipyynnön sijaan Venäjän ulkoministeriö syytti Israelia ”uusnatsien tukemisesta Ukrainassa”. Ministeriö myös toisteli Lavrovin kommentteja antisemitismistä Ukrainassa.

SELKKAUS Israelin ja Venäjän välillä sai alkunsa sunnuntaina, kun Lavrov antoi italialaiselle Rete 4 -kanavan Zona bianca -ohjelmalle haastattelun.

Lavrovilta kysyttiin haastattelussa, miten Venäjä voi väittää yrittävänsä ”denatsifikaatiota” Ukrainassa, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on itse juutalainen.

”Saatan olla väärässä, mutta ymmärtääkseni Hitlerillä oli myös juutalaista verta. Zelenskyin juutalaisuus ei tarkoita mitään. Viisaat juutalaiset ihmiset ovat sanoneet, että kiihkeimmät antisemiitit ovat yleensä juutalaisia”, Lavrov vastasi.

Venäjä on sodan aloittamisesta lähtien syyttänyt Ukrainaa venäläisten kansanmurhasta ja maan hallintoa natsismista. Se on väittänyt, että sodan tarkoituksena olisi venäläisväestön pelastaminen ja natsien poistaminen Ukrainasta.

Venäjän valtiollisessa propagandassa on pitkään puhuttu siitä, miten toisessa maailmansodassa Neuvostoliitto pelasti Euroopan natseilta ja miten nyt Venäjä pyrkii tekemään samaa. Siksi Venäjän vastustajista yritetään maalata kuvaa ”natseina”.

Natsi-Saksan toteuttamassa juutalaisten kansamurhassa holokaustissa kuoli toisen maailmansodan aikana noin kuusi miljoonaa ihmistä.

THE JERUSALEM POST uutisoi maanantaina Israelin pääministerin Naftali Bennettin sanoneen, että ”tämänkaltaisilla valheilla on tarkoitus syyttää juutalaisia itseään heihin kohdistuneista historian kamalimmista rikoksista ja samalla vapauttaa juutalaisten sortajat vastuustaan”.

Ulkoministeri Yair Lapid kutsui Lavrovin kommentteja ”anteeksiantamattomiksi” ja ”järkyttäviksi”.

”Ne ovat myös kamalalla tavalla historiallisesti virheellisiä. Juutalaiset eivät murhanneet toisiaan holokaustissa. Juutalaisiin kohdistuvan rasismin alhaisin taso on syyttää juutalaisia itseään antisemitismistä”, Lapid kirjoitti Twitterissä.

The Jerusalem Post kertoi maanantaina Israelin ulkoministeriön kutsuneen Venäjän Israelin-suurlähettilään Anatoli Viktorovin tapaamiseen selvittämään ulkoministerin antamia kommentteja.

MYÖS presidentti Zelenskyi kommentoi Lavrovin sanomisia jokailtaisessa puheessaan ja totesi Venäjän tuhoavan itseään ja mainettaan päivittäin.

”Nämä sanat tarkoittavat, että Venäjän tärkein diplomaatti syyttää juutalaisia natsien rikoksista”, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyin mukaan venäläisten kritiikitön suhtautuminen Lavrovin kommentteihin sekä useammat juutalaisia kohtaan suunnistetut hyökkäykset, kuten isku Babyn Jarin holokaustin muistomerkkialuelle Kiovassa, näyttävät, että ”Venäjä on unohtanut kaikki toisen maailmansodan opit”.

”Tai ehkä he eivät koskaan opetelleet niitä”, pohti Zelenskyi.

ISRAELISSA asuu iso venäläisyhteisö, minkä on uskottu vaikuttaneen Israelin kannanottoihin sodan aikana. Israel on useimpien muiden maiden tavoin tuominnut Venäjän sotatoimet.

Samalla Israel on pyrkinyt toimimaan jonkinlaisena välikätenä Venäjän ja Ukrainan välillä. Länsimaat ovat kritisoineet Israelia sen Venäjän vastaisten toimien heikkoudesta. Israel ei esimerkiksi ole liittynyt Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

Zelenskyi puhui jo maaliskuussa Israelin parlamentille ja vertasi tuolloin Ukrainan kansan kokemuksia juutalaisten kohteluun natsi-Saksan aikana.

VÄITTEET Hitlerin juutalaistaustasta pohjautuvat Hitlerin asianajajana tunnetun Hans Frankin muistelmiin. Frankin muistelmat julkaistiin vuonna 1953, seitsemän vuotta sen jälkeen, kun hänet tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin sotarikoksista ja rikoksista ihmiskuntaa vastaan.

Kirjoituksissaan Frank väitti, että Hitlerin tuntemattomaksi jäänyt isänpuoleinen isoisä olisi ollut juutalainen. Väitteestä on kirjoitettu lukuisia kirjoituksia, ja sitä on pyritty tutkimaan vielä viime vuosinakin, mutta monet historioitsijat ovat suhtautuneet siihen skeptisesti.

20

248

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Olisko yhteinen sylttytehdas takana. Ja nykyinen russonatsismi jatketta näille?


  • Anonyymi

   Venäjällä on ilmeisesti vielä liikaa kavereita ja ymmärtäjiä kohta ne loppuu ja venäjälle tulee noutaja.

  • Anonyymi

   Perussuomalaiset tukevat Israelin oikeutta elää ja taistella muslimiterrorismia vastaan

   Ukrainassa joukkomme eli Ukrainan puolustajat tuhosivat keskiviikkona 5 panssaria 7 panssaroitua yksikköä ja kuljetusvälineitä

   Kaksi maahantunkeutujien hävittäjää ammuitiin samoin 2 miehittämätöntä ilmalaitetta

   Ukrainische Verteidiger zerstörten 5 Panzer, 7 Einheiten gepanzerter Kampffahrzeuge und 5 feindliche Fahrzeuge.

   Luftverteidigungseinheiten haben 2 feindliche Su-30-Flugzeuge und 2 unbemannte Luftfahrzeuge Orlan-10 und ZALA-421 am Himmel des ukrainischen Donbass abgeschossen.

  • Anonyymi

   Seuraavaksi Venäjä syyttää jotain muslimi/islamivaltiota natsismista.

   • Anonyymi

    Ei siinä olisi mitään ihmeellistä. Monissa muslimimaissa ja -liikkeissä vastustetaan Israelia niin paljon, että sen takia täytyy avoimesti ihannoida natseja, Natsi-Saksaa ja Hitleriä. Venäjän propagandan käyttöön ne antavat kollektiivisesti paljon antisemitistisemmän ja sitä kautta natsistisemman kuvan ihan avoimesti, kuin mitä väenväkisin täytyy kaivaa jostain Asovan pataljoonasta. Jokaisesta maasta löytyy natseja, ja Venäjä on Asovan tapauksessa tehnyt kärpäsestä härkäsen. Venäjän oma sisäpoliittinen tilanne tällä hetkellä on se, että tsetseenit ovat Kadyrovin välityksellä kontrollissa. Kaukasuksella operoi muitakin islamisteja, joita vastaan Venäjä vielä joutunee käymään taistoa. Varmasti heiluu natsikorttikin siinä samalla.


  • Anonyymi

   Lewyn kappaletaudissa ja vodkaviinahulluudesa venäläiset näkevät ympärillään vilisteleviä natsipikku-ukkoja.

   • Anonyymi

    Venäjä on täysi paskakasa maapallolla


  • Anonyymi

   pallonaama mokasi ja suututti Israelin joka oli aikaisemmin puolueeton Ukrainan suhteen r......n sikailun ja tyhmyyden takia iipot varmuudella alkaa tukea Ukrainaa modernein asein

  • Anonyymi

   Niinhän sitä on täälläkin, jopa koulussakin opetettu 60-70 luvulla, jotta Hitler oli juutalaista sukua. Eikö sitten ollut? Miten se nyt olisi muka muuttunut EU:n myötäkö?

  • Anonyymi

   Azovin Nazit ovat nykyään KOSHER. :D

  • Anonyymi

   Pinokkiolla piteni nenä mutta supervalehtelija Lavrovilla valuvat posket.

  • Anonyymi

   Pohjoisesta on purkautuva onnettomuus koko maanpiiriin(Israelista)katsottuna nyt alkaa vihankylvö venäjän ja Israelin välillä...Jumalan sana käy toteen...hyvä juttu..loppuu tämä tyhjästä mariseminen Suomessakin

  • Anonyymi

   Pallonaama mokasi pahasti

  • Anonyymi

   putinilla meni pupu pöksyyn pyysi israelilta anteeki larovin räksytytystä.

  • Anonyymi

   Putin vain laski että maiden väliset suhteet kannattaa jotenkin säilyttää. Tuskin olisi muuten edes vaivaantunut pyytämään anteeksi. Laski että kaikkia ei kannata suututtaa.

  • Anonyymi

   Pallonaama mokasi pahasti kun meni valehtelemaan, iipot saattaa pikkuisen autellla Ukrainaa jatkossa mooderneilla aseilla mitä r.......ä ei ole eikä tule

  • Anonyymi

   Sio-Nazit tekevät rikoksiaan niinkuin aina ennenkin.

   • Anonyymi

    Pahimpia näistä "sio-natseiksi" kutsumistasi ovat vihervasemmistolaiset, jotka ovat äärirasisteja. Ei ihme, että osaa heistä kutsutaan vihavasemmistoksi. Haluavat seurata Putinin, J.S:n ja A.F:n jalanjäljissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pahimpia näistä "sio-natseiksi" kutsumistasi ovat vihervasemmistolaiset, jotka ovat äärirasisteja. Ei ihme, että osaa heistä kutsutaan vihavasemmistoksi. Haluavat seurata Putinin, J.S:n ja A.F:n jalanjäljissä.

    Ovat juuri niitä, jotka tälläkin palstalla kirjoittelevat jatkuvasti viestejään Israelia vastaan.


  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   540
   3285
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   126
   2506
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   20
   2122
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1323
  5. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   1219
  6. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   991
  7. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   194
   941
  8. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   94
   936
  9. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   278
   843
  Aihe