Kiusallinen menetys, huippumoderni T-90M-tankki paloi karrelle

Anonyymi

Uusia panssarivaunuja lähetettiin Ukrainaan tiettävästi vasta huhtikuun lopulla.

Ukrainan asevoimien on vahvistettu tuhonneen suhteellisen harvinaisen ja modernin T-90M Proryv-3 -taistelupanssarivaunun.

Kyiv Independent -lehden julkaisemassa kuvassa näkyy karrelle palanut T-90M-vaunu metsikön edustalla kulkevalla maantiellä Harkovan seudulla.

Kyseisiä panssarivaunuja on pidetty Venäjän teknologisesti edistyneimpinä. Ensimmäiset niistä toimitettiin 1. kaartin panssariarmeijalle vasta kaksi vuotta sitten. War Zone -sivuston mukaan T-90M-panssarivaunuja on valmistettu vasta noin sata kappaletta.

Asiantuntijoiden mukaan moderneja T-90M-vaunuja siirrettiin Ukrainan rintamalle ensimmäistä kertaa huhtikuun loppupuolella tukemaan hyökkäystä maan itäosissa.

Venäjä on menettänyt taisteluissa satoja tai mahdollisesti jopa yli tuhat T-72- ja T-80-panssarivaunua, jotka ovat osoittautuneet helpoiksi maaleiksi moderneille panssarintorjunta-aseille. Vaunut ovat usein tuhoutuneet täysin niiden ammusvaraston räjähdettyä.

125 millimetrin tykillä varustetun T-90M:n panssarointia ja vastatoimia on kuvailtu edistyneiksi. Taistelupanssarivaunun menetystä pidetään kiusallisena takaiskuna Venäjän asevoimille, jonka suorituskyky on ollut Ukrainan sodassa huomattavasti ennakkoarvioita heikompaa.

Venäjän valtionmediassa on hehkutettu jo vuosikausia vielä uudempia T-14 Armata -panssarivaunuja, mutta niitä ei ole käytetty taistelutehtävissä. Vaunuja on ilmeisesti valmistettu vain noin 20 kappaletta prototyyppeineen.

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1521898240509108226

https://www.verkkouutiset.fi/a/kiusallinen-menetys-huippumoderni-t-90m-tankki-paloi-karrelle/

13

178

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Venäjä menetti yhden parhaista taistelu­panssari­vaunuistaan – T-90M jäi savuavana romuna ukrainalaiseen metsään

   Parannettu panssarointi ja omasuojajärjestelmä eivät pelastaneet Harkovan alueella tuhoutunutta tankkia.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008796591.html

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Venäjän asevoimat tuhoavat Lännen toimittamat aseet Harkovan alueella.

   Venäjän asevoimat ovat käyttäneet Iskander-ohjuksia viedäkseen Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin Ukrainan asevoimille kanavoimia aseita ja eliminoidakseen Ukrainan 58. koneellisen jalkaväkiprikaatin joukot Harkovin alueella, Venäjän puolustusministeriön tiedottaja kenraalimajuri Igor Konashenkov sanoi. lauantaina.

   "Raskas pitoisuus Yhdysvalloista ja länsimaista toimitettuja aseita ja taistelulaitteita sekä Ukrainan asevoimien 58. koneellisen jalkaväkiprikaatin sotilashenkilöstöä on eliminoitu Iskander-operatiivisilla-taktisilla ohjusjärjestelmillä Krasnogradin ja Karlovkan rautatieasemilta. Harkovin alueella", Konashenkov sanoi.

   Venäjän ilmailuvoimat
   Venäläiset lentokoneet ovat ampuneet alas Su-24-pommittajan, Su-27-hävittäjäkoneen, kolme Mi-8-helikopteria laskuvarjojoukkojen kanssa ja kaksi Ukrainan asevoimille kuuluvaa Bayraktar-TB2-dronea lähellä Snake Islandia, Konašenkov sanoi.

   "Ukrainalainen Su-24-pommikone, Su-27-hävittäjä, kolme Mi-8-helikopteria laskuvarjojoittajineen ja kaksi Bayraktar-TB2 UAV:ta ammuttiin alas ilmaan lähellä Snake Islandia. Myös Ukrainan panssaroitu hyökkäysvene Stanislav tuhoutui", hän sanoi. .

   Venäjän ilmavoimat ovat käyttäneet tarkkuusohjuksia iskeäkseen 42 vihollisen ja kahden ammusvaraston alueelle, kenraalimajuri sanoi.

   "42 työvoiman ja ukrainalaisen taistelulaitteiston keskittymisaluetta Volcheyarovkan lähellä Luganskin kansantasavallassa (LPR) sekä kahta ammusvarastoa lähellä Severskiä Donetskin kansantasavallassa (DPR) on iskenyt erittäin tarkalla - Venäjän ilmaivoimien pintaohjuksilla"Konashenkov sanoi.

   Venäjän ohjus, tykistöjoukot
   Venäjän maavoimien ohjusjoukot ja tykistö osuivat 276 Ukrainan asevoimille kuuluvaan kohteeseen viimeisen 24 tunnin aikana erikoisoperaation aikana, Konašenkov sanoi.

   "Ohjus- ja tykistöjoukot ovat osuneet 31 komentopisteeseen ja 245 linnoitukseen Ukrainan asevoimien ja taistelulaitteiston alueilla viimeisen 24 tunnin aikana", hän sanoi.

   Venäjän asevoimat ovat eliminoineet 154 Ukrainan asevoimien lentokonetta ja 115 helikopteria, 764 miehittämätöntä lentokonetta, 2 902 panssariajoneuvoa ja muuta panssaroitua ajoneuvoa Ukrainan erityisoperaation alkamisen jälkeen, Venäjän puolustusministeriön tiedottaja sanoi.

   "Kaiken kaikkiaan seuraavat kohteet on tuhottu erikoissotilaallisen operaation alkamisen jälkeen: 154 lentokonetta, 115 helikopteria, 764 miehittämätöntä ilma-alusta, 296 maa-ilma-ohjusjärjestelmää, 2 902 panssariajoneuvoa ja muuta panssaroitua taisteluajoneuvoa, 333 monilaukaisurakettia järjestelmät, 1 378 kenttätykististä ja kranaatinheitintä ja 2 728 erityistä sotilasmoottoriajoneuvoa", tiedottaja sanoi.

   Venäjän puolustusministeriön tiedottaja sanoi, että Venäjän asevoimat ovat käyttäneet tarkkuusaseita tuhotakseen Ukrainan asevoimille kuuluvia lentokoneita, mukaan lukien miehittämättömät ilma-alukset ja lentokonevarusteet lähellä Artsizin, Odessan ja Voznesenskin lähellä.

   "Ukrainan ilmavoimille kuuluvat lentokoneet, mukaan lukien miehittämättömät ilma-ajoneuvot ja lentokonevarusteet, eliminoitiin korkean tarkkuuden, pitkän kantaman aseilla sotilaslentokentillä Artsizin, Odessan ja Voznesenskissä,

   • Anonyymi

    Konekääntäjän ja tiltun huono kielitaito yskii taas.


  • Anonyymi

   Pyhä Javelin iski?

  • Anonyymi

   Venäjän sotilasasiantuntijat palstalla ovat kertoneet, että Venäjä säästelee parasta aseistustaan reservissä ratkaistakseen sillä sodan. Näin tosiaan näyttää olevan. Kun ensin on annettu Ukrainan tuhota kaikki muu, viedään tuhottaviksi myös uusimmat tankit ja sen jälkeen Venäjä voikin antautua.

   Venäläiset voisivat tietysti antautua jo nyt, mutta se ei sopisi venäläiseen kansanluonteeseen. Venäläiset ovat tottuneet kärsimään, eikä tappio ilman kunnollista kärsimistä tuntuisi oikein heistä oikein miltään.

   • Anonyymi

    Olen bongannut julkisista lähteistä kuvista Venäjän Ukrainassa käyttämistä taistelupanssarivaunumalleista ainakin T-72A, T-72AV, T-72B1, T-72B3, T-72B3M, T-80-BV, T-80BVM, T-80U, T-80UE-1, T-80UK, T-90A ja T-90M. Toisivat nyt vielä sen aivan uusimman T-14 Armatan näytille ja tuhottavaksi.


  • Anonyymi

   Venäjällä on muutama uusi tankki mutta moderni lienee hiukan väärä ilmaisu.

   Sanotaanko että Venäjän uusin tankki. Se kertoo kaiken jos on asioista perillä.

  • Anonyymi

   Armatan erinomaisuutta on hehkutettu vuositolkulla.
   Miksi eivät tuo sitä esille ja taisteluun ?
   Nähtäis miten Javelin ja muut länsiohjukset puree.

  • Anonyymi

   Nämä venäjän uudet tankit ovat olleet hajalla jo voitonpäivän paarateissa, eikä niitä saatu edes hinattua paikalta pois, ei niistä ole mihinkään, jopa huonompia kuin vanhat tankit. Muutoinkin venäjän sotakalusto aataminaikaista verrattuna länsimaisiin, hajoavat ja jopa räjähtävät silmille.

   Ylempänä tiltu kertoi miten venäjä murskaa Harkovan, vaan toisin on käynyt, venäläiset perääntyvät Harkovasta kohti venäjän rajoja.

   Sotatieteilijät kertovat hyökkääjän tarvitsevan vähintään kolminkertaisen ylivoiman menestyäkseen. Ukrainassa 40 miljoonaa ihmistä, venäjällä 130 miljoonaa mutta laajalla alueella, huono kalusto ja motivaatio. Kyllä tuossa putin ottaa nenäänsä pahemman kerran. Kasvojen menetyksen pelossa putin tulee käyttämään ydinasetta ellei venäjältä löydy jostakin riittävän älylästä henkilöä estämään tuon. Epäilen löytyvän, maa on täynnä tomppeleita.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   137
   2290
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1956
  3. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   63
   1207
  4. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   396
   1098
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   34
   928
  6. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   34
   925
  7. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   866
  8. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   421
   865
  9. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   483
   845
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   718
  Aihe