Taistelutahto murenee, sotilaat tulittaneet omia ajoneuvojaan

Anonyymi

Itä-Ukrainaan sijoitetut venäläisjoukot eivät enää tottele sotilasjohdon antamia käskyjä.
MAINOS

Jatkuvista taisteluista huolimatta rintamalinja on pysynyt viime päivinä lähes ennallaan Donetskissa ja Luhanskissa sekä lännempänä Hersonin alueella.

Ukrainan vastahyökkäykset ovat sen sijaan edenneet Harkovan lähialueella, minkä on arvioitu mahdollisesti uhkaavan Venäjän huoltoyhteyksiä Izjumin seudulle sijoitetuille yksiköille.

Venäjän joukkojen taistelutahon on arvioitu heikentyneen raskaiden tappioiden seurauksena. Korkea-arvoinen Yhdysvaltain puolustuslähde sanoo Foreign Policy -lehden mukaan, että Itä-Ukrainaan sijoiteutut venäläisyksiköt eivät ole totelleet kenraalien antamia käskyjä.

MAINOS
Tilanne on samankaltainen Zaporižžjan alueella, jossa Venäjän yksiköiden taistelutahto on arvioitu erittäin matalaksi. Sotilaiden kerrotaan valittaneen operaatioiden tehottomuudesta, käyttävän runsaasti alkoholia ja ampuvan omia ajoneuvojaan, jotta heitä ei voitaisi siirtää etulinjaan.

Myös Ukrainan yleisesikunta on todennut tappioiden heikentäneen venäläisjoukkojen halukkuutta jatkaa hyökkäyksiä vahvoja puolustusasemia vastaan. Jopa Venäjän valtionmediassa on esitetty näkemyksiä, joiden mukaan Itä-Ukrainan valtaaminen ei onnistu ilman merkittäviä lisäjoukkoja.

Institute for the Study of War -ajatuspaja arvioi presidentti Vladimir Putinin päättäneen, että täysimittainen liikekannallepano olisi poliittisesti riskialtista ja voisi aiheuttaa levottomuuksia. Nykyisiä varusmiehiä aiotaan mahdollisesti painostaa aiempaa voimakkaammin sopimussotilaiksi Ukrainassa taistelevien joukkojen vahvistamiseksi.

3

50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   venäjä häviää Ukrainan sodan

  • Anonyymi

   venäjällä on melkoinen "hävittäjäkalusto" : ovat hävinneet sodan, ovat hävittäneet luottamuksen, ovat hävittäneet taloutensa...

   yksi vanha ukko on hävittänyt jopa viriiliytensä. yritti viltillä lämmittää jäätyneitä muniaan. ei auta. tyttö on paksuna jolle kulli muulle.

  • Anonyymi

   Tosiasiat eivät häiritse Putinia, joka laajentaa lennokkaasti hyökkäystä. Tosin vain mielikuvissaan ja kartalla. Niin teki lopussa myös esikuvansa Aatu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   3781
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   3432
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   721
   1953
  4. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   76
   1549
  5. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1374
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   105
   1108
  7. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   99
   973
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   955
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   226
   923
  10. Oon päättänyt että palstailu loppuu kohta

   Aion lähestyä sinua oikeasti ja ottaa selvää onko sulla tunteita. Loppuu nämä arpomiset, toivomiset ja kuvittelut.
   Ikävä
   98
   916
  Aihe