NATO-jäsenyys on katastrofi Suomen kansalle

Anonyymi

Niinistö ja hallitus ajavat siis Suomea NATO:n jäseneksi ilman kansanäänestystä, jota on luvattu suomalaisille satoja kertoja. Maailmanpoliittinen tilanne on muuttunut ratkaisevasti Ukrainan sodan vuoksi ja juuri tässä tilanteessa Nato-jäsenyys merkitsisi Suomelle sekä taloudellista että sotilaallispoliittista katastrofia.

NATO:n ja EU:n asettamat talouspakotteet tulevat jatkumaan vuosia ja ne luovat ylittämättömän taloudellisen rautaesiripun Venäjän ja EU-Euroopan välille. Pakotteet johtavat EU:n pitkään ja syvään talouskurimukseen. Öljyn, kaasun, dieselin, lannoitteiden, raaka-aineiden, elintarvikkeiden jne. hinnannousut tulevat romahduttamaan Euroopan kilpailukyvyn suhteessa Aasian nopeasti kasvaviin teollisuusmaihin. Talouspakotteilla ei myöskään pystytä nujertamaan Venäjää ja asettamaan sen johtoon uutta Jeltsin-tyyppistä nukkehallitsijaa, mihin USA ja sen eurovasallit pyrkivät. Aasian teollisuusvaltiot pystyvät tarjoamaan Venäjälle kaikkia niitä tuotteita, joita EU on myynyt, ja aasialaiset ovat valmiita myös ostamaan Eurooppaan viedyn venäläisen öljyn, kaasun, viljan. raaka-aineet jne.

Suomi tulee kärsimään talouspakotteista enemmän kuin mikään muu maa. Suomen talouskehitys on historiallisista ja maantieteellisistä syistä johtuen hyötynyt suuresti Venäjä-suhteista. Esimerkiksi suomalainen paperiteollisuus kehittyi 1900-luvun alussa Venäjän markkinoiden varassa kilpailukykyiseksi ja sama koski monia muita teollisuudenaloja toisen maailmansodan jälkeen.

Suomen NATO-jäsenyys johtaisi Venäjän kokeman kasvaneen sotilasuhkan vuoksi vastatoimiin, todennäköisesi myös pysyvään kaupankäynnin katkeamiseen. Tämä merkitsisi Suomen kansantaloutta ratkaisevasti auttaneiden Venäjä-suhteiden häviämistä. Suomi joutuisi toivottomaan umpiperään aikana, jolloin koko EU-Euroopan talous olisi kriisissä.

Vielä pahempi kohtalo Suomea odottaisi sotilaallisesti ja poliittisesti. Ukrainan sota on tosiasiallisesti sotaa Venäjän ja NATO:n ja erityisesti Venäjän ja USA:n välillä. Euroopan köyhimpänä maana Ukraina ei olisi ikinä pystynyt varustamaan armeijaansa uusimmilla NATO-aseilla. Tähän on tarvittu yhä uusia ja uusia amerikkalaisia miljardeja. Sota olisi myös voitu välttää ilman amerikkalaisten ja euromyötäilijöiden tukea ja yllytystä, toteuttamalla Minskin sopimus.

Kun Ukraina häviää sodan, on todennäköistä, etteivät USA:n ulkopolitiikkaa johtavat uuskonservatiivit tule tyytymään pelkkiin talouspakotteisiin, vaan Venäjää vastaan aloitetaan laajamittainen suursota Euroopassa. Mitä tämä merkitsisi NATO-Suomelle, jolla on NATO-kumppaneista ylivoimaisesti pisin maaraja Venäjän kanssa ja joka sijaitsee lähellä Pietarin miljoonakaupunkia ja strategisesti tärkeää Kuolöan niemimaata?

Ukrainan sodan tapahtumista voi päätellä mitä Suomessa todennäköisesti tapahtuisi sodan syttyessä. Venäjä pyrkisi tekemään nopeilla ohjusiskuilla mahdottomaksi Suomen alueen käyttämisen NATO-armeijan hyökkäykseen. Asevoimien keskittymät, lentokentät, sotilaalliset johtokeskukset. strategiset satamat, maantie- ja rautatiesillat jne. tuhottaisiin muutamassa tunnissa sodan alkamaisesta. Vaikka sotatoimet päättyisivät tähän ydinsodan uhkan vuoksi, infrastruktuurin tuhoavat pommitukset merkitsisivät Suomelle valtavaa katastrofia.

Suomella on vielä mahdollisuus jättäytyä NATO:n ulkopuolelle ja palata Paasikiven-Kekkosen linjalle. Päätös jäsenyydestä on siirrettävä aikaan, jolloin Venäjä-viha ja joukkohysteria on hieman asettunut ja asiaa voidaan arvioida realistisesti maan etujen kannalta. Suomen NATO-jäsenyyden torjuminen on myös kaikkien eurooppalaisten etujen mukaista. Maanosassa tarvitaan nyt puolueettomia maita, jotka voivat toimia välittäjinä ja estää omalta osaltaan kolmannen maailmansodan ja ihmiskunnan ydintuhon.

14

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No nyt on Pietarissa ahkeroitu ja laitettu paras kalusto töihin, mutta paljon myöhässä.
   Suomi liittyy Natoon.

  • Anonyymi

   Ketä äänestämme ensi eduskunta vaaleissa?.

  • Anonyymi

   Kaikki John merkkiset ovat etäsammutettuja.

   • Anonyymi

    Ja Valdimirit ovat kuoleman kielissä.


  • Anonyymi

   Eihän ole mitään mieltä kansanäänestyksessä, koska kansa on tyhmää eikä ymmärrä mitä Natoon liittyminen todella merkitsee. Kävisi niin kuin briteille brexitissä kun valkeni kansanäänestyksen jälkeen mitä ero EU:ts merkitsi jolloin alkoi itku ja parku. Sitähän eivät kertoneet ennen äänestystä brexit kannattajat koska keskityttiin pelkkään tyhmien ihmisten manipulointiin!

  • Anonyymi

   Venäläiset trollit ovat myöhässä.
   Juna meni jo.

   Aikuinen ihminen tajuaa omien tekojensa merkityksen ja sen seuraukset. Venäjä käyttäytyy kuin lapsi.

   Venäjä valittaa tekojensa seurauksista ilman syy-seuraussuhteen ymmärtämistä. On jokseenkin hämmentävää katsoa 70-vuotiasta miestä, joka toimii kuin kakara hiekkallatikolla.

  • Anonyymi

   Venäjän johto tietää varmasti, että Nato Suomi ja Nato ylipäätään ei uhkaa sitä, eikä hyökkää. Ei siitä ole pienintä epäilystä. Nato on puolustusliitto ja harmittaa Venäjää, kun se vaikeuttaa ja estää sen laajenemista. Siinä se pointti on. Vaikka jotkut väittävät, että Venäjä ei koskaan muutu, väitän, että muuttuu se. Ainakin sillä erinomaiset mahdollisuudet myös positiiviseen muutokseen, jos Putin ei täysin tuhoa kansansa ja kansojen tulevaisuutta. Tulevaisuuden Venäjä voi olla hyvin toimeentuleva, arvostettu valtio valtioiden joukossa. Verrattavissa esim. Ranskaan, Saksaan, Britteihin. Eli ei mikään pikkuvalta vaan demokratia, joka antaa naapureidensa olla rauhassa. Hidas prosessi sen on. Kyllähän brititkin vielä kantavat suurvaltataakkaa,eikä kaikille ole helppoa hyväksyä kotimaansa vertaantumista vastaavan kokoisiin kansoihin ja kansantalouksiin.

   • Anonyymi

    Venäjä oli demokratisoitumassa Jeltsinin aikaan. Putin katkaisi kehityksen.


   • Anonyymi

    Joo todella Venäjän johto tietää....

    OHJELMASSA kerrottiin myös Venäjän ulkoministeriön reaktiosta Suomen Nato-hakemukseen.
    ”Naton tavoite on selvä: jatkaa laajentumista kohti Venäjän rajoja ja luoda jälleen yksi sotilaallinen uhka Venäjälle. Venäjän on pakko ottaa sotateknisiä ja muita vastakeinoja käyttöön”, ulkoministeriö linjasi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo todella Venäjän johto tietää....

    OHJELMASSA kerrottiin myös Venäjän ulkoministeriön reaktiosta Suomen Nato-hakemukseen.
    ”Naton tavoite on selvä: jatkaa laajentumista kohti Venäjän rajoja ja luoda jälleen yksi sotilaallinen uhka Venäjälle. Venäjän on pakko ottaa sotateknisiä ja muita vastakeinoja käyttöön”, ulkoministeriö linjasi.

    Onko Venäjä arkajalka,kun pelkää Natomörköä?


  • Anonyymi

   Aloitus kannattaa lukea kahteen kertaan, että kaikki siinä esitetyt tosiasiat tulisivat ymmärretyiksi!

   Noinhan se tulee menemään, jos liitymme Natoon, mutta nyt taitaa olla myöhäistä perääntyä.
   Juuri tuota sotahysteriaa on käytetty hyväksi nato-myönteisyyden lisäämiseksi.

   Päättäjien innokkuus pakotteiden lisäämiseksi on kasvattanut Venäjä-vihaa entisestään.

   Viimeaikaiset päätökset muistuttavat hölmöläisten hommaa, missä valoa tuodaan säkillä pimeään huoneeseen.
   Mutta politiikan teossa kaikki on mahdollista, seurauksista riippumatta.

  • Anonyymi

   Eduskuntavaalit ovat jo kansanäänestys.

  • Anonyymi

   Aloittaja on taatusti kommari tai ainakin vähintään entinen kommari.

   Melkein luulis että teksti on Sontulan kirjoittamaa.

  • Anonyymi

   Niinistön johdolla typerä päätös. Historia kiroaa. Kuin Natsisaksaan aikoinaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   2016
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1510
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1256
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   76
   1025
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   72
   991
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   37
   864
  7. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   73
   831
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   805
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   765
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   173
   712
  Aihe