Ja näin maailma astui lähemmäksi mahdollista suursotaa - jopa ydinasesotaa

Todennäköisyys hyvin vaikealla konfliktille toteutuu juuri Suomen osalta, joka on kiinni Venäjässä ja erityisesti sen Kuolan niemimaassa - 1300 kilometrillä.

Koskaan aiemmin NATO ja sen ainaissotilasjohtaja US ei ole ollut näin vastatusten yhteisellä maarajalla kuin juuri Suomi on Venäjän kanssa.

Katso linkki~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008981549.html -, otsikoituna näin: "Yhdysvallat on ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden, vain yksi senaattori äänesti vastaan" -HS-toimittajina Pekka Hakala, Don Lehtinen ja Venla Kuokkanen.

Mikäli Suomi vieläpä ilman suoraa kansanäänestystä liittyisi Natoon, on se Venäjän näkökulmasta sen vakavin uhka, koska Suomen myötä NATO/USA' n tarvittaessa alueellisesti sotilaallinen iskukyky ja hyökkäysmahdollisuudet kasvavat aivan uuteen mittaluokkaan!

Onko Yhdysvallat näin sekaantumassa suursotamahdollisuuteen?

Maailmallisesta suursodan mahdollisuutta lisää merkittävästi USA' n uhitteleva käytös Aasiassa ja Kiinan historiallisella alueella Taiwanissa. Kiina on ehdoton sen omassa alueellisessa maantieteessä ja se ei hyväksy tämän suvereeniuden vähättelee käytöstä kaukaa alueensa ulkopuolelta - Yhdysvalloista.

Kiina on valmis järjestelemään oman sisällissotansa tarvittaessa Pekingin määrittelemään lopputilanteeseen saakka, jopa asein! Tosin Kiinalla on aikaa, se voi kuitenkin toimia hyvinkin yllättävästi ylivertaisten talousvaikuttimiensa kautta, ollen maailman suurin talous ja tuotantokone.

USA kokee oman maailmallispoliisiroolin ja "Lupaa tappaa" [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/08/lupa-tappaa-usa-n-erikoisjoukot.html - ] de facto mandaatin olevan uhattuna, kun tänään todellisuudessa sektoreillaan maailman suurimmat Kiina ja Venäjä ovat löytämässä mahdollisesti yhä uusia yhteistoiminnan osa-alueita.

Osa amerikkalaista pitää juuri Kiinaa pahimpana vastustajanaan, ja nyt Euroopassa se joutuu suoraan jakamaan sotilaallista taistelukykyään Aasiaan nähden.

USA' n sotilaallinen sekaantumishegemoniallisuus on nyt vaakalaudalla, sillä Venäjä ja Kiina ovat yhdessä liian suuri pala amerikkalaiselle maailmankuvalle, joka edustaa ihmiskunnastamme pientä vähemmistöä, ollen kuitenkin yhteisen ympäristömme haittajäljen osalta kumulatiivisesti se suurin.

NATOn laajentuminen Venäjän Suomen rajalle sitoo USA' n maailmanlaajuista ydinaseiskuvoimaa ja näin tuonkin myötä amerikkalainen taistelu- ja hyökkäyskyky jakautuu ja hajautuu liiaksi ja asettaa USA' n maailmallisen sotavoiman kestämättömään asemaan. Edellä mainittujen tekijöiden vuoksi USA' sta kaikuu myös NATOn laajentumista vastustavia lausumia.

Nyt Natoon mukaan meno olisi nyt Suomelle erityisen uhkaava ja vaarallinen siirto. Näin joutuisimme mahdollisessa idän ja lännen suursodassa lännen ja juuri USA' n osalta taistelualustaksi itään. USA on jo ilmaissut tarpeensa Suomen alueeseen kriisitilanteessa.

Natoon meno luo hyvin vaarallisen tilan lapsillemme ja heidän lapsilleen - aina ja lopulta

Emme voi asettua maantieteestämme lännen luomaan idän ja lännen väliseen vastakkain asetteluun.

Suomen rooli on 'paasivi-kekkosmaisesti' sotilaallinen puolueettomuus ja hyvien palveluksien tarjoaminen diplomaattisesta muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin sekaantumattomuudella tarjota rauhanneuvottelupöytiä niitä todella tarvitseville.

Median väkevän voimallinen manipulaatio ja Venäjän uhan luonti [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79868/luodaanko-jalleen-venajan-uhkaa? - ] on vierottanut kansakuntamme meille soveliaimmilta rauhanpolulta tilaan, joka muistuttaa jo vuoden 1941 kevään asetelmaa, tuolloin liityimme Saksan kolmannen valtakunnan sotavaunuihin, tunnetuin seurauksin.

Nyt liittymisemme NATOn sotavaunuihin ajaa meitä suomalaisia todellisiin vaaran vuosiin -

Yhdysvaltain senaatti ratifioi Suomen natohakemuksen - jääkö Turkki ja Unkari ainoiksi, jotka ymmärtävät maantieteellisen erikoisuutemme ja näin kieltävät Suomelta natojäsenyyden?

Toivottavasti nykyisten natomaiden ratifiointikierros pitkittyy siten, että ensi kevään 2023 eduskuntavaalit uusina kauaskatseisina edustajavalintoina siirtävät meidät takaisin puolueettomalle maaperälle ja näin mahdollinen oma Natoon menon ratifiointi jää tekemättä.

...
75772

704

2299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ydinsodalla maailmassa uhkailee vain epätoivoinen Venäjä, sekä putinin kaverit P-Koreassa ja Iranissa. Kannattaa siis Ilkankin suunnata toimenpiteitä tuohon suuntaan.

   • Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?


   • Anonyymi

    Kreikka on vanhaa aluetta sekin ollut Roomaa joskus.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Amerikan Yhdysvallat tietenkin, aikoinaan Yhdysvallat todellakin kovassa paniikissa käyttivät ydinasetta japanilaisia siviilejä vastaan kun muuten jenkit olisivat hävinneet Japania vastaan sotimansa sodan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    No etkö tuotakaan tiedä????


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kreikka on vanhaa aluetta sekin ollut Roomaa joskus.

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.

    Ilkka Raamatussa on kohta sanovat olevansa. Juutalaisia eivätkä ole. Vaan ovat saatanan synagoga....vääriä kristuksia myös oli ja oli vääriä profeettoja tulee ja menee eksyttää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Amerikan Yhdysvallat tietenkin, aikoinaan Yhdysvallat todellakin kovassa paniikissa käyttivät ydinasetta japanilaisia siviilejä vastaan kun muuten jenkit olisivat hävinneet Japania vastaan sotimansa sodan.

    Yhdistyneet kansakunnat tai valtiot states.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.

    Stalin miehitti Ukrainaa mutta tiesitkö Odessa on ollut ihan italiaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.

    Katsos katolinen kirkko oli Rooman Italian pääuskonto koko alueella Jeesuksen jälkeen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa.

    Kuvaavaa on se, että jopa perinteisesti aina Moskovan tukijana tunnettu Suomen kommunistinen puolue tuomitsi 24. helmikuuta kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen otsikolla "Putinin lopetettava sota", kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka aiheuttaa vaaraa maailmanrauhalle.

    Kremlin valhepropagandaa levittävillä Venäjän fasismidiktatuurin televisiokanavilla uhkaillaan toistuvasti länsimaita ydinaseiskuilla.

    Kanavajuontajien retoriikka on usein hymyssä suin tehtyä ja propagandistisen kiihottavaa, ja sillä luodaan ohjelmia seuraaville kansalaisille kuvaa ydinaseista aivan kuin niitä olisi vain Venäjällä.
    Tarkoituksellisen vastuutonta toimintaa ja karmaisevaa seurattavaa.

    Kaltaistesi aiempien Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja nykyisten Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisten ja juoksupoikien retoriikassa käsite "puolueettomuus" tarkoittaa todellisuudessa sitä, että teidän mielestänne Suomen tulisi hyväksyä kritikoimatta ja millään tavalla aktiivisesti puuttumatta kaikki Moskovan diktatuurijohtajien politiikka ja teot, olkoot ne sitten millaisia hyvänsä, kun taas lännen tekoja on teidän mielestänne moitittava aina jos ne ovat ristiriidassa Moskovan etujen kanssa.

    Tosiasiassa te ette aja Suomen puolueettomuutta, vaan sitä, että Suomen tulee antaa Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille vapaat kädet kaikkeen mitä se haluaa, ja tuon kaltaisen tilan hyväksyminen tekisi maastamme Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisen Moskovan vasallin.

    YYA-ajan Suomi oli käytännössä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vasalli aina 1980 -lukuun ja Mihail Gorbatshovin valtaannousuun asti, jolloin neuvostojohto tunnusti Suomen puolueettomuuden. Puolueettomuus oli tuolloin Suomen valtiojohdolle juuri pyristelyä irti epätoivotusta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaikutus- ja saneluvallasta, joilla puututtiin jopa maamme presidenttien valintaan ja hallitusten kokoonpanoohin. Paasikivi ja Kekkonen olivat tuossa vaiheessa pötkötelleet Hietaniemen hautausmaan Iäisyyden Lepokodissa jo kotvan aikaa.

    h eteen
    ttps://helda.helsinki.fi/handle/10138/39637

    Höpinäsi Suomen paluusta Paasikiven-Kekkosen ajan "puoleettomuuten" ovat siten tyhjän päällä, kuten valtaosa muistakin Venäjän ja Kiinan diktatuurien asiaa ajavista sepuisteluistasi

    Mitä tulee vatimuksestasi niin sanottuun "kansanäänestykseen", niin Suomen lainsäädäntö ei tunne eduskuntaa sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoantavan, ja sen järjestämisen tarpeellisuudesta taas päättää Suomen eduskunta, joka valitaan määräajoin(4 vuotta) yleisillä ja yhtälaisilla vaaleilla, joissa suomalaiset äänioikeutetut kansalaiset voivat äänestämällä valita edustajansa säätämään lakeja ja asetuksia. Eduskunta, joka päättää Suomen laeista ja asetuksista valitaan siis aina kansan äänillä vaaliuurnilla. Muistitko äänestää tuossa kansan äänestyksessä?

    Suomen eduskunta päätti 17. toukokuuta 2022 Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen lähettämisestä äänin Kyllä 188 - Ei 8.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti tuon tuloksen omalla allekirjoituksellaan.

    Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen hyväksyminen oli siten täysin Suomen lainsäädännön mukaan tehdyn käsittelyprosessin lopputulos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kreikka on vanhaa aluetta sekin ollut Roomaa joskus.

    Suomikin on vanhaa Venäjän tsaarin aluetta - autonomiassa ajoilta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomikin on vanhaa Venäjän tsaarin aluetta - autonomiassa ajoilta.

    Ja vielä vanhempaa Ruotsin aluetta. Jos se Ruotsi vaikka hyökkää Suomeen ja vaatii entisiä alueitaan takaisin.:-DD


   • Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa.

    Kuvaavaa on se, että jopa perinteisesti aina Moskovan tukijana tunnettu Suomen kommunistinen puolue tuomitsi 24. helmikuuta kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen otsikolla "Putinin lopetettava sota", kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka aiheuttaa vaaraa maailmanrauhalle.

    Kremlin valhepropagandaa levittävillä Venäjän fasismidiktatuurin televisiokanavilla uhkaillaan toistuvasti länsimaita ydinaseiskuilla.

    Kanavajuontajien retoriikka on usein hymyssä suin tehtyä ja propagandistisen kiihottavaa, ja sillä luodaan ohjelmia seuraaville kansalaisille kuvaa ydinaseista aivan kuin niitä olisi vain Venäjällä.
    Tarkoituksellisen vastuutonta toimintaa ja karmaisevaa seurattavaa.

    Kaltaistesi aiempien Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja nykyisten Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisten ja juoksupoikien retoriikassa käsite "puolueettomuus" tarkoittaa todellisuudessa sitä, että teidän mielestänne Suomen tulisi hyväksyä kritikoimatta ja millään tavalla aktiivisesti puuttumatta kaikki Moskovan diktatuurijohtajien politiikka ja teot, olkoot ne sitten millaisia hyvänsä, kun taas lännen tekoja on teidän mielestänne moitittava aina jos ne ovat ristiriidassa Moskovan etujen kanssa.

    Tosiasiassa te ette aja Suomen puolueettomuutta, vaan sitä, että Suomen tulee antaa Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille vapaat kädet kaikkeen mitä se haluaa, ja tuon kaltaisen tilan hyväksyminen tekisi maastamme Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisen Moskovan vasallin.

    YYA-ajan Suomi oli käytännössä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vasalli aina 1980 -lukuun ja Mihail Gorbatshovin valtaannousuun asti, jolloin neuvostojohto tunnusti Suomen puolueettomuuden. Puolueettomuus oli tuolloin Suomen valtiojohdolle juuri pyristelyä irti epätoivotusta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaikutus- ja saneluvallasta, joilla puututtiin jopa maamme presidenttien valintaan ja hallitusten kokoonpanoohin. Paasikivi ja Kekkonen olivat tuossa vaiheessa pötkötelleet Hietaniemen hautausmaan Iäisyyden Lepokodissa jo kotvan aikaa.

    h eteen
    ttps://helda.helsinki.fi/handle/10138/39637

    Höpinäsi Suomen paluusta Paasikiven-Kekkosen ajan "puoleettomuuten" ovat siten tyhjän päällä, kuten valtaosa muistakin Venäjän ja Kiinan diktatuurien asiaa ajavista sepuisteluistasi

    Mitä tulee vatimuksestasi niin sanottuun "kansanäänestykseen", niin Suomen lainsäädäntö ei tunne eduskuntaa sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoantavan, ja sen järjestämisen tarpeellisuudesta taas päättää Suomen eduskunta, joka valitaan määräajoin(4 vuotta) yleisillä ja yhtälaisilla vaaleilla, joissa suomalaiset äänioikeutetut kansalaiset voivat äänestämällä valita edustajansa säätämään lakeja ja asetuksia. Eduskunta, joka päättää Suomen laeista ja asetuksista valitaan siis aina kansan äänillä vaaliuurnilla. Muistitko äänestää tuossa kansan äänestyksessä?

    Suomen eduskunta päätti 17. toukokuuta 2022 Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen lähettämisestä äänin Kyllä 188 - Ei 8.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti tuon tuloksen omalla allekirjoituksellaan.

    Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen hyväksyminen oli siten täysin Suomen lainsäädännön mukaan tehdyn käsittelyprosessin lopputulos.

    "Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa."

    Ei hyvä isä ja sen kaikki veljet ja siskot XD Joihinkin uppoaa niin helposti yksinkertaisetkin höpinät.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Miksi kyselet, etkö sitäkään tiedä?

    Hiroshima oli kyllä täysin oikeutettu isku. Silloinkin oli sodan aloittaja ja jatkaja, pahis täysin selvillä. Ja kansalla oli kollektiivinen vastuu kuten nyt venäjällä putinin toilailuista. Vain niin sota saatiin nopeasti loppumaan, vähemmillä syyttömien uhrauksilla. Ydinsodan uhkaa ei silloin ollut kun venäjällä ei ollut millä aloittaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja vielä vanhempaa Ruotsin aluetta. Jos se Ruotsi vaikka hyökkää Suomeen ja vaatii entisiä alueitaan takaisin.:-DD

    Karjan laulumaat olivat aikansa jopa mongolien rajamaastoa! Ordat ...


   • Anonyymi
    OtaBanaaniJaRauhotu kirjoitti:

    "Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa."

    Ei hyvä isä ja sen kaikki veljet ja siskot XD Joihinkin uppoaa niin helposti yksinkertaisetkin höpinät.

    Suomalainen media manipuloi lukijansa sopuleiksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa.

    Kuvaavaa on se, että jopa perinteisesti aina Moskovan tukijana tunnettu Suomen kommunistinen puolue tuomitsi 24. helmikuuta kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen otsikolla "Putinin lopetettava sota", kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka aiheuttaa vaaraa maailmanrauhalle.

    Kremlin valhepropagandaa levittävillä Venäjän fasismidiktatuurin televisiokanavilla uhkaillaan toistuvasti länsimaita ydinaseiskuilla.

    Kanavajuontajien retoriikka on usein hymyssä suin tehtyä ja propagandistisen kiihottavaa, ja sillä luodaan ohjelmia seuraaville kansalaisille kuvaa ydinaseista aivan kuin niitä olisi vain Venäjällä.
    Tarkoituksellisen vastuutonta toimintaa ja karmaisevaa seurattavaa.

    Kaltaistesi aiempien Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja nykyisten Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisten ja juoksupoikien retoriikassa käsite "puolueettomuus" tarkoittaa todellisuudessa sitä, että teidän mielestänne Suomen tulisi hyväksyä kritikoimatta ja millään tavalla aktiivisesti puuttumatta kaikki Moskovan diktatuurijohtajien politiikka ja teot, olkoot ne sitten millaisia hyvänsä, kun taas lännen tekoja on teidän mielestänne moitittava aina jos ne ovat ristiriidassa Moskovan etujen kanssa.

    Tosiasiassa te ette aja Suomen puolueettomuutta, vaan sitä, että Suomen tulee antaa Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille vapaat kädet kaikkeen mitä se haluaa, ja tuon kaltaisen tilan hyväksyminen tekisi maastamme Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisen Moskovan vasallin.

    YYA-ajan Suomi oli käytännössä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vasalli aina 1980 -lukuun ja Mihail Gorbatshovin valtaannousuun asti, jolloin neuvostojohto tunnusti Suomen puolueettomuuden. Puolueettomuus oli tuolloin Suomen valtiojohdolle juuri pyristelyä irti epätoivotusta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaikutus- ja saneluvallasta, joilla puututtiin jopa maamme presidenttien valintaan ja hallitusten kokoonpanoohin. Paasikivi ja Kekkonen olivat tuossa vaiheessa pötkötelleet Hietaniemen hautausmaan Iäisyyden Lepokodissa jo kotvan aikaa.

    h eteen
    ttps://helda.helsinki.fi/handle/10138/39637

    Höpinäsi Suomen paluusta Paasikiven-Kekkosen ajan "puoleettomuuten" ovat siten tyhjän päällä, kuten valtaosa muistakin Venäjän ja Kiinan diktatuurien asiaa ajavista sepuisteluistasi

    Mitä tulee vatimuksestasi niin sanottuun "kansanäänestykseen", niin Suomen lainsäädäntö ei tunne eduskuntaa sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoantavan, ja sen järjestämisen tarpeellisuudesta taas päättää Suomen eduskunta, joka valitaan määräajoin(4 vuotta) yleisillä ja yhtälaisilla vaaleilla, joissa suomalaiset äänioikeutetut kansalaiset voivat äänestämällä valita edustajansa säätämään lakeja ja asetuksia. Eduskunta, joka päättää Suomen laeista ja asetuksista valitaan siis aina kansan äänillä vaaliuurnilla. Muistitko äänestää tuossa kansan äänestyksessä?

    Suomen eduskunta päätti 17. toukokuuta 2022 Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen lähettämisestä äänin Kyllä 188 - Ei 8.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti tuon tuloksen omalla allekirjoituksellaan.

    Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen hyväksyminen oli siten täysin Suomen lainsäädännön mukaan tehdyn käsittelyprosessin lopputulos.

    Todella loistava kommentti. Blogistia ja hänen kaltaisiaan ei voisi paremmin kuvailla. Todellinen Suomensyöjä


   • OtaBanaaniJaRauhotu kirjoitti:

    "Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa."

    Ei hyvä isä ja sen kaikki veljet ja siskot XD Joihinkin uppoaa niin helposti yksinkertaisetkin höpinät.

    Niin. Jotkut jopa uskovat Venäjän propagandan. Haha.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi kyselet, etkö sitäkään tiedä?

    Hiroshima oli kyllä täysin oikeutettu isku. Silloinkin oli sodan aloittaja ja jatkaja, pahis täysin selvillä. Ja kansalla oli kollektiivinen vastuu kuten nyt venäjällä putinin toilailuista. Vain niin sota saatiin nopeasti loppumaan, vähemmillä syyttömien uhrauksilla. Ydinsodan uhkaa ei silloin ollut kun venäjällä ei ollut millä aloittaa.

    Nythän sitten tuon sinun kertomasi mukaan Venäjällä on täysin lailinen oikeus käyttää ydinasetta esimerkiksi Ukrainassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Amerikan Yhdysvallat tietenkin, aikoinaan Yhdysvallat todellakin kovassa paniikissa käyttivät ydinasetta japanilaisia siviilejä vastaan kun muuten jenkit olisivat hävinneet Japania vastaan sotimansa sodan.

    Miksi ydinasetta käytettiin? Koska Japani oli valloitusretkillään tappanut satoja tuhansia aasialaisia ja käyttänyt heitä mm. biologisten ja kemiallisten aseiden koekaniineina ja naisia seksiorjina. Terrorisoituaan Aasiaa se kuvitteli voivansa haastaa USA:n.

    Ydinaseen vaikutuksia ei ilmeisesti noihin aikoihin vielä täysin ymmärretty. Siitä kertoivat mm. testaukset USA:n mantereella. Monet siviilit altistuivat niiden vaikutuksille ja saivat myöhemmin syöpiä.

    Hiroshimasta ja Nagazakista kuitenkin opittiin, eikä ydinasetta ole käytetty sen jälkeen. Sota ja kärsimys loppui. Ja inhorealistisesti ajatellen kokonaissaldo oli sittenkin pienempi, kuin Japanin jälkeensä jättämä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Stalin miehitti Ukrainaa mutta tiesitkö Odessa on ollut ihan italiaa.

    Eikös se Hitrelkin miehittänyt Ukrainan?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Maa, joka tulee tarvittaessa käyttämään sitä toistakin imperialistista pullistelijavaltiota vastaan. Se on hyvä pitää mielessä niin Kremlissä kuin kremlinjatkeiden tällä palstalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Amerikan Yhdysvallat tietenkin, aikoinaan Yhdysvallat todellakin kovassa paniikissa käyttivät ydinasetta japanilaisia siviilejä vastaan kun muuten jenkit olisivat hävinneet Japania vastaan sotimansa sodan.

    Eivät olisi hävinneet, mutta japanilaisia olisi kuollut paljon enemmän.

    Aivan kuten Putinin sodassa kuolee turhaan niin suuri määrä venäläisiä. Etkö lainkaan itke heidän kohtaloaan, sinä stalinistinen ihmisyyden sankari?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.

    Minkä menneen vuosisadan mukaan me nyt sitten kaikki rajat maailmassa järjestämme? Itse kullakin näkyy olevan asiasta eriävä mielipide. Venäjää kiehtoo 1800-luvun puoliväli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomikin on vanhaa Venäjän tsaarin aluetta - autonomiassa ajoilta.

    Ilkka haluaisi Suomen taas tulevaisuudessakin, mahdollisimman pian, olevan osa Venäjää.

    Me muut emme.

    Jotkut luomet ovat vaarallisia, kertovat ihotautilääkärit.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Niin. Jotkut jopa uskovat Venäjän propagandan. Haha.

    Vain tyhmimmät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nythän sitten tuon sinun kertomasi mukaan Venäjällä on täysin lailinen oikeus käyttää ydinasetta esimerkiksi Ukrainassa.

    Ei ole. Ukraina ei ole hyökännyt rajojensa yli valloittamaan muille kuuluvia alueita, kuten Japani teki.

    Venäjä sensijaan on hyökännyt ja toivon, että sitä vastaan käytetään ydinasetta. Olisi pitänyt jo käyttää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nythän sitten tuon sinun kertomasi mukaan Venäjällä on täysin lailinen oikeus käyttää ydinasetta esimerkiksi Ukrainassa.

    Mites ne sopimukset, joissa Venäjä on sitoutunut olemaan käyttämättä ydinasetta ydinaseetonta maata vastaan tai edes se sopimus, jossa Ukraina luovutti Venäjälle ydinaseensa vastineeksi rajojensa koskemattomuudesta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi ydinasetta käytettiin? Koska Japani oli valloitusretkillään tappanut satoja tuhansia aasialaisia ja käyttänyt heitä mm. biologisten ja kemiallisten aseiden koekaniineina ja naisia seksiorjina. Terrorisoituaan Aasiaa se kuvitteli voivansa haastaa USA:n.

    Ydinaseen vaikutuksia ei ilmeisesti noihin aikoihin vielä täysin ymmärretty. Siitä kertoivat mm. testaukset USA:n mantereella. Monet siviilit altistuivat niiden vaikutuksille ja saivat myöhemmin syöpiä.

    Hiroshimasta ja Nagazakista kuitenkin opittiin, eikä ydinasetta ole käytetty sen jälkeen. Sota ja kärsimys loppui. Ja inhorealistisesti ajatellen kokonaissaldo oli sittenkin pienempi, kuin Japanin jälkeensä jättämä.

    Älä nyt pilaa putinistien märkää päiväunta ikävillä tosiasioilla. Epätoivoisten luuserien piireissä ihannoidaan paitsi Stalinia ja hänen järjestelmäänsä, myös kaikkia muita militaristeja, varsinkin sotansa hävinneitä militaristeja. Lukuunottamatta Adolf Hitleriä, jota ihaillaan vain epäsuorasti, kuten Dugin tekee.

    Ainaisesti alakynnessä olevalle idiootille katkeruus on suloisen lämmin tunne, jota tulee tavoitella kuin addikti tavoittelee huumettaan. Anything goes kunhan vain voi hyökätä kadehtimaansa voimakkaampaa vastaan.

    Siinä on stallarin mielentila täysin kuvattuna ja näkyy sopivan pienintä piirtoa myöten myös Ilkkaan.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Niin. Jotkut jopa uskovat Venäjän propagandan. Haha.

    Jotkut uskovat länsimaiden propagandan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jotkut uskovat länsimaiden propagandan.

    Juu. Mutta länsimaiden propaganda ei olekaan niin törkeää valehtelua kuin Venäjän propaganda.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maa, joka tulee tarvittaessa käyttämään sitä toistakin imperialistista pullistelijavaltiota vastaan. Se on hyvä pitää mielessä niin Kremlissä kuin kremlinjatkeiden tällä palstalla.

    "Maa, joka tulee tarvittaessa käyttämään sitä toistakin imperialistista"
    Olen täysin samaa mieltä. Ainoastaan USA on niin vastuuton paskiainen, että se jos joku tulee aloittamaan seuraavan suursodan. Ja se on luultavasti ydinsota.
    Miten ydinsotaa voi käydä proxysotana, kas siinä USA:lla vielä miettimistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole. Ukraina ei ole hyökännyt rajojensa yli valloittamaan muille kuuluvia alueita, kuten Japani teki.

    Venäjä sensijaan on hyökännyt ja toivon, että sitä vastaan käytetään ydinasetta. Olisi pitänyt jo käyttää.

    "toivon, että sitä vastaan käytetään ydinasetta."
    Toivot siis suomalaisille syöpäsairauksia ja muita säteilytauteja? Koska jos venäläisten niskaan ammutaan ydinaseella, niin säteily ulottuu pitkälle Suomenkin puolelle.
    No, ei noin tyhmiä kommentteja kirjoittavalta paljon muuta voi odottaakaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Karjan laulumaat olivat aikansa jopa mongolien rajamaastoa! Ordat ...

    Mongolit eivät vallanneet Novgorodia ja Karjalaa, mutta Moskovan kylläkin. Mongolivalta kesti 250 vuotta ja Moskovasta tulli mongolien vaikutuksella ruhtinaskunta, joka sai verotusoikeuden. 1400 luvulla Moskova valloitti pienemmät ruhtinaskunnat ja Venäjä syntyi.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.

    Kreikka on ollut monta kertaa itsenäinen alue ja milloin minkin valloittama kuten mikä tahansa maa. Nyt on nyt ja KV sopimusten mukaan maat määrittelevät suvereniteettinsa, mikä saa kv-yhteisön hyväksynnän. Niin kuin Venäjä on tunnustanut ukrainan aikoinaan.

    Oliko muita aivopieruja?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Jenkkilä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Amerikan Yhdysvallat tietenkin, aikoinaan Yhdysvallat todellakin kovassa paniikissa käyttivät ydinasetta japanilaisia siviilejä vastaan kun muuten jenkit olisivat hävinneet Japania vastaan sotimansa sodan.

    Menneet on menneitä ja nyt eletään tätä päivää. Saksa ja Japani olivat pahan valtakuntia viime vuosisadalla. Saksan ja Japanin kansoilla asiat ovat nyt paljon paremmin kun ne hävisivät sodan. Yhdysvallat antoi molemmille kansoille demokratian sapluunat, joiden pohjalta saksalaiset ja japanilaiset kehittivät aivan toisenlaiset yhteiskunnat kuin vanha natsi-Saksa ja militaristinen Japani. Saksa ja Japani ovat nyt Yhdysvaltojen liittolaisia. Molemmat valtiot ovat nyt suorastaan esimerkillisen hyvin toimivia yhteiskuntia, Niiden kansat ovat vapaita ja vauraita. Venäjälle toivoisi myös yhtä perinpohjaista tappiota kuin Saksa ja Japani kokivat jotta venäläiset saisivat paremman yhteiskunnan ja maailma saisi elää rauhassa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Näin on ja nyt maamme ryhtyi jenkkinaton rosvokoplan sätkynukeksi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi ydinasetta käytettiin? Koska Japani oli valloitusretkillään tappanut satoja tuhansia aasialaisia ja käyttänyt heitä mm. biologisten ja kemiallisten aseiden koekaniineina ja naisia seksiorjina. Terrorisoituaan Aasiaa se kuvitteli voivansa haastaa USA:n.

    Ydinaseen vaikutuksia ei ilmeisesti noihin aikoihin vielä täysin ymmärretty. Siitä kertoivat mm. testaukset USA:n mantereella. Monet siviilit altistuivat niiden vaikutuksille ja saivat myöhemmin syöpiä.

    Hiroshimasta ja Nagazakista kuitenkin opittiin, eikä ydinasetta ole käytetty sen jälkeen. Sota ja kärsimys loppui. Ja inhorealistisesti ajatellen kokonaissaldo oli sittenkin pienempi, kuin Japanin jälkeensä jättämä.

    USA testasi Japanissa kahta eri tyyppistä atomiasetta elävällä lihalla - satoja tuhansia tapettiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös se Hitrelkin miehittänyt Ukrainan?

    Kuten Baltian maat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mongolit eivät vallanneet Novgorodia ja Karjalaa, mutta Moskovan kylläkin. Mongolivalta kesti 250 vuotta ja Moskovasta tulli mongolien vaikutuksella ruhtinaskunta, joka sai verotusoikeuden. 1400 luvulla Moskova valloitti pienemmät ruhtinaskunnat ja Venäjä syntyi.

    Mongolian itäisin orda ulottui tosiaan Venäjän Karjalaan eli Karjalan laulumaille.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Juu. Mutta länsimaiden propaganda ei olekaan niin törkeää valehtelua kuin Venäjän propaganda.

    🤣🤣🤣🤣nytpä molokki vitsin murjaisi NATOn myötä maastamme tulee jenkkien sätkynukke valtio


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Amerikan Yhdysvallat tietenkin, aikoinaan Yhdysvallat todellakin kovassa paniikissa käyttivät ydinasetta japanilaisia siviilejä vastaan kun muuten jenkit olisivat hävinneet Japania vastaan sotimansa sodan.

    Japani hyökkäsi USA:an. Ja siihen vastattiin uudella aseella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣nytpä molokki vitsin murjaisi NATOn myötä maastamme tulee jenkkien sätkynukke valtio

    Tiltun outoja harhaluuloja vain.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole. Ukraina ei ole hyökännyt rajojensa yli valloittamaan muille kuuluvia alueita, kuten Japani teki.

    Venäjä sensijaan on hyökännyt ja toivon, että sitä vastaan käytetään ydinasetta. Olisi pitänyt jo käyttää.

    No kyllä olisi kaikkien etu, että kukaan ei käyttäisi ydinaseita. En usko, Putinkaan on asiasta innostunut, koska se tietäsii hänenkin maalleen suurta tuhoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Maa, joka tulee tarvittaessa käyttämään sitä toistakin imperialistista"
    Olen täysin samaa mieltä. Ainoastaan USA on niin vastuuton paskiainen, että se jos joku tulee aloittamaan seuraavan suursodan. Ja se on luultavasti ydinsota.
    Miten ydinsotaa voi käydä proxysotana, kas siinä USA:lla vielä miettimistä.

    No nyt toveri vähän rotia puheisiin.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Juu. Mutta länsimaiden propaganda ei olekaan niin törkeää valehtelua kuin Venäjän propaganda.

    Ei niin vaan se on paljon kierompaa. Haepa vielä netistä lista moneenko maahan usa on hyökännyt. Ja nyt Suomesta tehdään taistelutannerta usalle ja itänaapurille. Että sellainen natokieroilu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei niin vaan se on paljon kierompaa. Haepa vielä netistä lista moneenko maahan usa on hyökännyt. Ja nyt Suomesta tehdään taistelutannerta usalle ja itänaapurille. Että sellainen natokieroilu.

    Länsimainen propaganda on yleensä itsensä kehumista, kun taas Venäjän propaganda pelkkää valehtelua. Hae sinä itse netistä tietoa siitä, kuinka moneen maahan Neuvostoliitto ja Venäjä ovat hyökänneet. Suomesta ei tehdä taistelutannerta, vaan juuri päinvastoin, Venäjän armeijaa polttouuneineen estetään pääsemästä hyökkäämään Suomeen, tuhoamaan kaupunkeja ja kyliä, tappamaan, raiskaamaan, kiduttamaan ja ryöstämään ihmisiä kuten Ukrainassa, joka ei ollut NATO-maa.


   • Anonyymi

    Mietippä vielä kerran. Oli mielestäni juuri kuten on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka Raamatussa on kohta sanovat olevansa. Juutalaisia eivätkä ole. Vaan ovat saatanan synagoga....vääriä kristuksia myös oli ja oli vääriä profeettoja tulee ja menee eksyttää.

    Ei kukaan ole puhunut juutalaisista. Mitä kuvittelet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    USA testasi Japanissa kahta eri tyyppistä atomiasetta elävällä lihalla - satoja tuhansia tapettiin.

    Japani olisi voinut antautua jo hyvissä ajoin ja sekin olisi vältetty. Japani sai juuri sen, mitä tilasikin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa.

    Kuvaavaa on se, että jopa perinteisesti aina Moskovan tukijana tunnettu Suomen kommunistinen puolue tuomitsi 24. helmikuuta kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen otsikolla "Putinin lopetettava sota", kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka aiheuttaa vaaraa maailmanrauhalle.

    Kremlin valhepropagandaa levittävillä Venäjän fasismidiktatuurin televisiokanavilla uhkaillaan toistuvasti länsimaita ydinaseiskuilla.

    Kanavajuontajien retoriikka on usein hymyssä suin tehtyä ja propagandistisen kiihottavaa, ja sillä luodaan ohjelmia seuraaville kansalaisille kuvaa ydinaseista aivan kuin niitä olisi vain Venäjällä.
    Tarkoituksellisen vastuutonta toimintaa ja karmaisevaa seurattavaa.

    Kaltaistesi aiempien Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja nykyisten Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisten ja juoksupoikien retoriikassa käsite "puolueettomuus" tarkoittaa todellisuudessa sitä, että teidän mielestänne Suomen tulisi hyväksyä kritikoimatta ja millään tavalla aktiivisesti puuttumatta kaikki Moskovan diktatuurijohtajien politiikka ja teot, olkoot ne sitten millaisia hyvänsä, kun taas lännen tekoja on teidän mielestänne moitittava aina jos ne ovat ristiriidassa Moskovan etujen kanssa.

    Tosiasiassa te ette aja Suomen puolueettomuutta, vaan sitä, että Suomen tulee antaa Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille vapaat kädet kaikkeen mitä se haluaa, ja tuon kaltaisen tilan hyväksyminen tekisi maastamme Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisen Moskovan vasallin.

    YYA-ajan Suomi oli käytännössä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vasalli aina 1980 -lukuun ja Mihail Gorbatshovin valtaannousuun asti, jolloin neuvostojohto tunnusti Suomen puolueettomuuden. Puolueettomuus oli tuolloin Suomen valtiojohdolle juuri pyristelyä irti epätoivotusta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaikutus- ja saneluvallasta, joilla puututtiin jopa maamme presidenttien valintaan ja hallitusten kokoonpanoohin. Paasikivi ja Kekkonen olivat tuossa vaiheessa pötkötelleet Hietaniemen hautausmaan Iäisyyden Lepokodissa jo kotvan aikaa.

    h eteen
    ttps://helda.helsinki.fi/handle/10138/39637

    Höpinäsi Suomen paluusta Paasikiven-Kekkosen ajan "puoleettomuuten" ovat siten tyhjän päällä, kuten valtaosa muistakin Venäjän ja Kiinan diktatuurien asiaa ajavista sepuisteluistasi

    Mitä tulee vatimuksestasi niin sanottuun "kansanäänestykseen", niin Suomen lainsäädäntö ei tunne eduskuntaa sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoantavan, ja sen järjestämisen tarpeellisuudesta taas päättää Suomen eduskunta, joka valitaan määräajoin(4 vuotta) yleisillä ja yhtälaisilla vaaleilla, joissa suomalaiset äänioikeutetut kansalaiset voivat äänestämällä valita edustajansa säätämään lakeja ja asetuksia. Eduskunta, joka päättää Suomen laeista ja asetuksista valitaan siis aina kansan äänillä vaaliuurnilla. Muistitko äänestää tuossa kansan äänestyksessä?

    Suomen eduskunta päätti 17. toukokuuta 2022 Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen lähettämisestä äänin Kyllä 188 - Ei 8.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti tuon tuloksen omalla allekirjoituksellaan.

    Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen hyväksyminen oli siten täysin Suomen lainsäädännön mukaan tehdyn käsittelyprosessin lopputulos.

    Suomi vietiin pikavauhtia presidentti Niinistön johdolla Natohakemukseen asti ilman kansanäänestystä. Tiedotusvälineet toitotti Venäjän uhasta eikä Naton kielteisistä puolista juuri puhuttu.
    Scott Ritter, sotilasasiantuntija, entinen CIA:n viranomainen ja YK:n asevalvonnan tarkastaja totesi, että Suomi hyppäsi Titanic -laivaan.
    https://rumble.com/v1e06fp-scott-ritter-extra-ep.-4-ask-the-inspector.html?fbclid=IwAR0x8ZitEntrpJR0Z2O5f7h-uHBPyShluClL5f67sXxiaHYsxgxadeHFENQ


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa.

    Kuvaavaa on se, että jopa perinteisesti aina Moskovan tukijana tunnettu Suomen kommunistinen puolue tuomitsi 24. helmikuuta kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen otsikolla "Putinin lopetettava sota", kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka aiheuttaa vaaraa maailmanrauhalle.

    Kremlin valhepropagandaa levittävillä Venäjän fasismidiktatuurin televisiokanavilla uhkaillaan toistuvasti länsimaita ydinaseiskuilla.

    Kanavajuontajien retoriikka on usein hymyssä suin tehtyä ja propagandistisen kiihottavaa, ja sillä luodaan ohjelmia seuraaville kansalaisille kuvaa ydinaseista aivan kuin niitä olisi vain Venäjällä.
    Tarkoituksellisen vastuutonta toimintaa ja karmaisevaa seurattavaa.

    Kaltaistesi aiempien Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja nykyisten Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisten ja juoksupoikien retoriikassa käsite "puolueettomuus" tarkoittaa todellisuudessa sitä, että teidän mielestänne Suomen tulisi hyväksyä kritikoimatta ja millään tavalla aktiivisesti puuttumatta kaikki Moskovan diktatuurijohtajien politiikka ja teot, olkoot ne sitten millaisia hyvänsä, kun taas lännen tekoja on teidän mielestänne moitittava aina jos ne ovat ristiriidassa Moskovan etujen kanssa.

    Tosiasiassa te ette aja Suomen puolueettomuutta, vaan sitä, että Suomen tulee antaa Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille vapaat kädet kaikkeen mitä se haluaa, ja tuon kaltaisen tilan hyväksyminen tekisi maastamme Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisen Moskovan vasallin.

    YYA-ajan Suomi oli käytännössä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vasalli aina 1980 -lukuun ja Mihail Gorbatshovin valtaannousuun asti, jolloin neuvostojohto tunnusti Suomen puolueettomuuden. Puolueettomuus oli tuolloin Suomen valtiojohdolle juuri pyristelyä irti epätoivotusta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaikutus- ja saneluvallasta, joilla puututtiin jopa maamme presidenttien valintaan ja hallitusten kokoonpanoohin. Paasikivi ja Kekkonen olivat tuossa vaiheessa pötkötelleet Hietaniemen hautausmaan Iäisyyden Lepokodissa jo kotvan aikaa.

    h eteen
    ttps://helda.helsinki.fi/handle/10138/39637

    Höpinäsi Suomen paluusta Paasikiven-Kekkosen ajan "puoleettomuuten" ovat siten tyhjän päällä, kuten valtaosa muistakin Venäjän ja Kiinan diktatuurien asiaa ajavista sepuisteluistasi

    Mitä tulee vatimuksestasi niin sanottuun "kansanäänestykseen", niin Suomen lainsäädäntö ei tunne eduskuntaa sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoantavan, ja sen järjestämisen tarpeellisuudesta taas päättää Suomen eduskunta, joka valitaan määräajoin(4 vuotta) yleisillä ja yhtälaisilla vaaleilla, joissa suomalaiset äänioikeutetut kansalaiset voivat äänestämällä valita edustajansa säätämään lakeja ja asetuksia. Eduskunta, joka päättää Suomen laeista ja asetuksista valitaan siis aina kansan äänillä vaaliuurnilla. Muistitko äänestää tuossa kansan äänestyksessä?

    Suomen eduskunta päätti 17. toukokuuta 2022 Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen lähettämisestä äänin Kyllä 188 - Ei 8.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti tuon tuloksen omalla allekirjoituksellaan.

    Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen hyväksyminen oli siten täysin Suomen lainsäädännön mukaan tehdyn käsittelyprosessin lopputulos.

    https://www.paavovayrynen.fi/2022/07/02/uudessa-maailmojen-sodassa-olisi-vain-haviajia-suomi-olisi-yksi-suurimmista/
    On tarjolla vaara, että Ukrainassa käynnissä oleva sota leviää ja johtaa lopulta jopa maailmansotaan. On muistettava, että Venäjä on ydinasevalta.
    Ukrainassa toteutettiin vuoden 2014 alussa länsimaiden tukema vallankaappaus. Uudet Kiovan vallanpitäjät kielsivät venäjän kielen käytön ja ilmoittivat Ukrainan liittyvän Natoon.
    Vallankaappaus johti sisällissotaan ja Krimin valtaukseen.
    Kun Venäjä lopettaa hyökkäyksensä, Ukrainan hallituksen aseellinen toiminta muuttuu hyökkäyssodaksi venäläisvähemmistön asuttamille alueille. Sitä puolustusliitto Nato aikoo siis tukea.
    Kuinkahan paljon vilua ja nälkää länsimaissa ollaan valmiit kärsimään Ukrainan hyökkäyssodan tukemiseksi?
    Mitä korkeammaksi hinta kohoaa, sitä enemmän aletaan kuitenkin kysyä, kuinka Ukrainan sota on alun perin saanut alkunsa ja mihin se voi pahimmillaan johtaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Ehkä Putinkin tajuaa, ettei Venäjä ole turvassa ydin sodan alkaessa. Luulisi jopa tämän yksinvaltiaan ymmärtävän, että kaikki Venäjän suurkaupungit ja sotilas kohteet muuttuvat tuhkaläjiksi pienellä viiveellä, jos he laukaisevat ohjuksia tietyistä paikoista tiettyyn suuntaan. Suomen on hankittava käyttöönsä ydinaseita, mutta sitä ei pidä myöntää eikä kieltää, kuten Israel viisaasti tekee. Näin säilyy ydinase peloite ja Suomi on turvassa. Säälittää Venäjän tavallisen kansan kohtalo, Putin haluaa ratsastaa Ukrainaan Vladimir Suurena Moldovaan, Puolaan, Suomeen, jne..jopa jumalaksi itsensä korottaen, joka määrää ihmisten tekemiset, puheet ja ajattelunkin. Kuka täysjärkinen tälläistä sietää.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Länsimainen propaganda on yleensä itsensä kehumista, kun taas Venäjän propaganda pelkkää valehtelua. Hae sinä itse netistä tietoa siitä, kuinka moneen maahan Neuvostoliitto ja Venäjä ovat hyökänneet. Suomesta ei tehdä taistelutannerta, vaan juuri päinvastoin, Venäjän armeijaa polttouuneineen estetään pääsemästä hyökkäämään Suomeen, tuhoamaan kaupunkeja ja kyliä, tappamaan, raiskaamaan, kiduttamaan ja ryöstämään ihmisiä kuten Ukrainassa, joka ei ollut NATO-maa.

    Amerikkalaisen politiikan tutkija, professori John Mearsheimerin mukaan Naton itälaajeneminen on Ukrainan sodan pääsyy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Maa, joka tulee tarvittaessa käyttämään sitä toistakin imperialistista"
    Olen täysin samaa mieltä. Ainoastaan USA on niin vastuuton paskiainen, että se jos joku tulee aloittamaan seuraavan suursodan. Ja se on luultavasti ydinsota.
    Miten ydinsotaa voi käydä proxysotana, kas siinä USA:lla vielä miettimistä.

    Hyvin argumentoitu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Amerikkalaisen politiikan tutkija, professori John Mearsheimerin mukaan Naton itälaajeneminen on Ukrainan sodan pääsyy.

    Mearsheimerin luulot on kumonnut itse Putin Kalsarimyrkyttäjäkin. Heidän keskustelunsa voisi mennä näin:

    Mearsheimer: Jouduitte siis hyökkäämään Ukrainaan NATO:n itälaajenemisen vuoksi?

    Putin Kalsarimyrkyttäjä: Hyökkäsimme Ukrainaan valtaamaan sen ja ryöstämään sen luonnonvarat sekä tekemään kansanmurhaa, koska minä olen Pietari Suuren veroinen valloittaja.

    Mearsheimer: NATO:n itälaajentuninen on siis sodan syy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣nytpä molokki vitsin murjaisi NATOn myötä maastamme tulee jenkkien sätkynukke valtio

    Näyttää siltä, että kyse on Niinistön henkilökohtaisesta proxy-sodankäynnistä.
    Pitää vain alistua hänen tahtoonsa. Vaihtoehtoja hänen maailmankuvassaan ei ole muuta.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten Ukraina venäläisyydelle.

    Niin. Kiovan Rus on paljon vanhempi kuin Venäjä. Rus ei tarkoita Venäjää, vaan ruseja, eli viikinkejä, jotka kulkivat Venäjän ja Ukrainan jokireittejä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mongolian itäisin orda ulottui tosiaan Venäjän Karjalaan eli Karjalan laulumaille.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Mongolien_hyökkäykset_Venäjälle

    Venäjän valloitus tapahtui kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen hyökkäys oli Tšingis-kaanin tataarien voimin vuonna 1223 toteuttama ja toinen suurkaani Ögödein aikana vuosina 1229–1241, jolloin mongolit ryhtyivät hyvin valmisteltuun hyökkäykseen Kiovan Rusjia vastaan. Sotatoimet alkoivat Jotšin pojan Batun johdolla, mikä johti Etelä-Venäjän arojen valloitukseen. Mongolit ottivat hallintaansa Venäjän kaupungit Rjazanin ja Vladimirin. Novgorod vältti valloituksen onnekkasti tulvan ansiosta, mutta myöhemmin Aleksanteri Nevski antautui vapaaehtoisesti, jolloin kaupunki säästyi tuholta. Valloittajat saapuivat Dneprjoelle, joulukuussa 1240 Kiovaan ja tuhosivat kostona kaupungin sen vastustettua valloittajia.

    Mongolien hyökäys jatkui edelleen aroa pitkin kohti Länsi-Eurooppaa ja saavutti Unkarin ja Liegnitzin huhtikuussa 1241. Mongolien tiedustelu ulottui Adrianmerelle ja Espanjaan, mutta laajemmat sotatoimet eivät enää toteutuneet Euroopassa. Ögödei kuoli joulukuussa 1241, jolloin sotatoimet pysähtyivät vuoden suruajaksi.[2]

    1250-luvulla mongolihallitsijat alkoivat käyttää itsestään nimeä Kultainen orda (Kultainen leiri). He perustivat pääkaupungin Sarain, nykyisen Volgogradin, itäpuolelle.[2]

    Mongolien valloitus jätti monenlaisia lyhyt- ja pitkäaikaisia vaikutuksia Venäjän myöhempään kehitykseen. He verottivat venäläisiä kymmenyksillä. Jos ei ollut varaa maksaa kymmenyksiä, vietiin omaisuutta ja työmiehiä orjiksi ja sotimaan. Pidemmällä aikavälillä mongolit vaikuttivat politiikkaan, jolloin kilpailtiin suuriruhtinaan tittelistä. Lopulta Moskovassa onnistuttiin saamaan titteli itselle ja alettiin toimia itsevaltiaana tsaarinaselvennä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi vietiin pikavauhtia presidentti Niinistön johdolla Natohakemukseen asti ilman kansanäänestystä. Tiedotusvälineet toitotti Venäjän uhasta eikä Naton kielteisistä puolista juuri puhuttu.
    Scott Ritter, sotilasasiantuntija, entinen CIA:n viranomainen ja YK:n asevalvonnan tarkastaja totesi, että Suomi hyppäsi Titanic -laivaan.
    https://rumble.com/v1e06fp-scott-ritter-extra-ep.-4-ask-the-inspector.html?fbclid=IwAR0x8ZitEntrpJR0Z2O5f7h-uHBPyShluClL5f67sXxiaHYsxgxadeHFENQ

    Scott Ritter on potkut saanut pedofiili.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Ydinaseita on räjäytetty paljon, muistaakseni toista tuhatta. Viimeaikaisista käyttäjistä venäjä ja p-korea ovat yrittäneet tehokkaasti käyttää ydinasetta pelotteluun ja uhkailuun useamman kerran, myös iran on innostunut tuomaan esille valmiuttaan aseen hankintaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomikin on vanhaa Venäjän tsaarin aluetta - autonomiassa ajoilta.

    Viellä vanhempaa ja pidemmän aikaa Ruotsin aluetta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mongolit eivät vallanneet Novgorodia ja Karjalaa, mutta Moskovan kylläkin. Mongolivalta kesti 250 vuotta ja Moskovasta tulli mongolien vaikutuksella ruhtinaskunta, joka sai verotusoikeuden. 1400 luvulla Moskova valloitti pienemmät ruhtinaskunnat ja Venäjä syntyi.

    Siitä siis kärsii koko maapallo yhä.
    Tulikohan silmitön väkivaltaisuus ja epärehellisyys venäläisiin juuri mongoliperimänä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "toivon, että sitä vastaan käytetään ydinasetta."
    Toivot siis suomalaisille syöpäsairauksia ja muita säteilytauteja? Koska jos venäläisten niskaan ammutaan ydinaseella, niin säteily ulottuu pitkälle Suomenkin puolelle.
    No, ei noin tyhmiä kommentteja kirjoittavalta paljon muuta voi odottaakaan.

    Aina se saaste johonkin kulkeutuu. Tsernobil paska kulkeutui Suomeen. Kaikki vajaat pari tuhatta räjäytystä, minne lie paska kulkeutunut?


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Länsimainen propaganda on yleensä itsensä kehumista, kun taas Venäjän propaganda pelkkää valehtelua. Hae sinä itse netistä tietoa siitä, kuinka moneen maahan Neuvostoliitto ja Venäjä ovat hyökänneet. Suomesta ei tehdä taistelutannerta, vaan juuri päinvastoin, Venäjän armeijaa polttouuneineen estetään pääsemästä hyökkäämään Suomeen, tuhoamaan kaupunkeja ja kyliä, tappamaan, raiskaamaan, kiduttamaan ja ryöstämään ihmisiä kuten Ukrainassa, joka ei ollut NATO-maa.

    Niin sinäkin kehut itseäsi, kun levität länsi propagandaa ja kaikki muut ovat väärässä. Kyllä usa voittaa nämä hyökkäyssodat luvuillansa. Kehut länsimaisella propagandallasi, joka on pelkkää valehtelua korruptiolla läpeensä kyllästettynä. Tuleeko Suomesta muka joku rauhan kehto naton kanssa??? Jos olet siellä niin sitten saat joskus vastaanottaa myrkkykalsareita vahvempaa kamaa niskaan. Sitä vaan, kun kommenteillasi tätä kutsut. Se tekisi sinulle hyvää.

    Toistelet tappamisia, kiduttamisia, raiskailuja, ryöstelyä, jotka mukamas ovat VAIN venäläisten tekemiä. Joo, joo, ei ukrainalaiset natsit tietenkään ole mitään muuta tehneet kuin hyvää kaikille, hehe. Elele uskossasi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin sinäkin kehut itseäsi, kun levität länsi propagandaa ja kaikki muut ovat väärässä. Kyllä usa voittaa nämä hyökkäyssodat luvuillansa. Kehut länsimaisella propagandallasi, joka on pelkkää valehtelua korruptiolla läpeensä kyllästettynä. Tuleeko Suomesta muka joku rauhan kehto naton kanssa??? Jos olet siellä niin sitten saat joskus vastaanottaa myrkkykalsareita vahvempaa kamaa niskaan. Sitä vaan, kun kommenteillasi tätä kutsut. Se tekisi sinulle hyvää.

    Toistelet tappamisia, kiduttamisia, raiskailuja, ryöstelyä, jotka mukamas ovat VAIN venäläisten tekemiä. Joo, joo, ei ukrainalaiset natsit tietenkään ole mitään muuta tehneet kuin hyvää kaikille, hehe. Elele uskossasi.

    "Niin sinäkin kehut itseäsi, kun levität länsi propagandaa ja kaikki muut ovat väärässä. Kyllä usa voittaa nämä hyökkäyssodat luvuillansa. Kehut länsimaisella propagandallasi, joka on pelkkää valehtelua korruptiolla läpeensä kyllästettynä. Tuleeko Suomesta muka joku rauhan kehto naton kanssa??? Jos olet siellä niin sitten saat joskus vastaanottaa myrkkykalsareita vahvempaa kamaa niskaan. Sitä vaan, kun kommenteillasi tätä kutsut. Se tekisi sinulle hyvää."

    En muista kehuneeni itseäni, mutta onhan se mahdollista. Länsimaisia aseita toki olen kehunut verratuna venäläisiin aseisiin. Esim. Venäjän niin kehutut S-300 ja S-400-järjestelmät ovat olleet täysin tehottomia HIMARS-raketteja vastaan. Meinaatko, että Venäjä aikoo hyökätä Suomeen kansainvälisesti kielletyillä hermomyrkyillä, joita Venäjällä ei edes pitäisi olla olemass? No onpa hyvä, että haimme NATO:n jäseneksi.

    "Toistelet tappamisia, kiduttamisia, raiskailuja, ryöstelyä, jotka mukamas ovat VAIN venäläisten tekemiä. Joo, joo, ei ukrainalaiset natsit tietenkään ole mitään muuta tehneet kuin hyvää kaikille, hehe. Elele uskossasi."

    Vaikka ukrainalaiset olisivat syyllistyneet sotarikoksiin, se ei poista Venäjän, hyökkääjän vastuuta omista sota- ym. rikoksistaan. Pitäisi sinunkin edes tuon verran ymmärtää.

    Tiesitkö muuten, että Venäjä pyysi YK:ta tutkimaan ennen hyökkäyksensä laajentamista Ukrainaan itä-Ukrainassa väittämäänsä kansanmurhaa? YK tutki ja totesi, ettei sellaisesta ole mitään merkkejä.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Niin sinäkin kehut itseäsi, kun levität länsi propagandaa ja kaikki muut ovat väärässä. Kyllä usa voittaa nämä hyökkäyssodat luvuillansa. Kehut länsimaisella propagandallasi, joka on pelkkää valehtelua korruptiolla läpeensä kyllästettynä. Tuleeko Suomesta muka joku rauhan kehto naton kanssa??? Jos olet siellä niin sitten saat joskus vastaanottaa myrkkykalsareita vahvempaa kamaa niskaan. Sitä vaan, kun kommenteillasi tätä kutsut. Se tekisi sinulle hyvää."

    En muista kehuneeni itseäni, mutta onhan se mahdollista. Länsimaisia aseita toki olen kehunut verratuna venäläisiin aseisiin. Esim. Venäjän niin kehutut S-300 ja S-400-järjestelmät ovat olleet täysin tehottomia HIMARS-raketteja vastaan. Meinaatko, että Venäjä aikoo hyökätä Suomeen kansainvälisesti kielletyillä hermomyrkyillä, joita Venäjällä ei edes pitäisi olla olemass? No onpa hyvä, että haimme NATO:n jäseneksi.

    "Toistelet tappamisia, kiduttamisia, raiskailuja, ryöstelyä, jotka mukamas ovat VAIN venäläisten tekemiä. Joo, joo, ei ukrainalaiset natsit tietenkään ole mitään muuta tehneet kuin hyvää kaikille, hehe. Elele uskossasi."

    Vaikka ukrainalaiset olisivat syyllistyneet sotarikoksiin, se ei poista Venäjän, hyökkääjän vastuuta omista sota- ym. rikoksistaan. Pitäisi sinunkin edes tuon verran ymmärtää.

    Tiesitkö muuten, että Venäjä pyysi YK:ta tutkimaan ennen hyökkäyksensä laajentamista Ukrainaan itä-Ukrainassa väittämäänsä kansanmurhaa? YK tutki ja totesi, ettei sellaisesta ole mitään merkkejä.

    Liirum laarum... " YK tutki ja totesi, ettei sellaisesta ole mitään merkkejä."

    Ketkä perustivat YKn. Selvittele sitä. Eihän siellä ollut mitään agendaa taustalla, hehe?? Joo, Mitä suurempi valhe sen useampi uskoo sen. Göbbels valhe. Tässä nyt vaan on kyse maailman suurimmista valheista, joihin uskot ja levität niitä täällä. Eipä uppoa kaikkiin, vaikka miten yrität ja hoet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä Putinkin tajuaa, ettei Venäjä ole turvassa ydin sodan alkaessa. Luulisi jopa tämän yksinvaltiaan ymmärtävän, että kaikki Venäjän suurkaupungit ja sotilas kohteet muuttuvat tuhkaläjiksi pienellä viiveellä, jos he laukaisevat ohjuksia tietyistä paikoista tiettyyn suuntaan. Suomen on hankittava käyttöönsä ydinaseita, mutta sitä ei pidä myöntää eikä kieltää, kuten Israel viisaasti tekee. Näin säilyy ydinase peloite ja Suomi on turvassa. Säälittää Venäjän tavallisen kansan kohtalo, Putin haluaa ratsastaa Ukrainaan Vladimir Suurena Moldovaan, Puolaan, Suomeen, jne..jopa jumalaksi itsensä korottaen, joka määrää ihmisten tekemiset, puheet ja ajattelunkin. Kuka täysjärkinen tälläistä sietää.

    Kolmatta maailmansotaako haluat?
    Jos Suomeen tuodaan ydinaseita, muutumme perunapelloksi.
    Ei hyväksynyt USA:kaan ohjuksia Kuubaan vuonna 1962 ja ydinsota oli sekuntien päässä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näyttää siltä, että kyse on Niinistön henkilökohtaisesta proxy-sodankäynnistä.
    Pitää vain alistua hänen tahtoonsa. Vaihtoehtoja hänen maailmankuvassaan ei ole muuta.

    Aikoinaan en äänestänyt Niinistöä, koska olin kuullut ja nähnyt TV:ssä miten Natomyönteinen hän on.
    https://www.paavovayrynen.fi/2022/04/30/sauli-niinisto-on-johtanut-suomea-ukrainan-tielle/
    Kun Venäjä hyökkäsi 24.2.2022 Ukrainaan, Niinistö näki, että oli syntynyt tilaisuus toteuttaa hänen pitkäaikainen ideologinen ja poliittinen tavoitteensa ja viedä Suomi sotilasliitto Naton jäseneksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Scott Ritter on potkut saanut pedofiili.

    Tiedätkö, että herjauksesta voi joutua raastupaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Scott Ritter on potkut saanut pedofiili.

    Scott Ritter uskaltaa olla rehellinen ihminen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Ilkka olet oikeassa. Venäjä ei ole koskaan käyttänyt ydinaseita eikä käytä. Kenenkään ei siis pitäisi pelätä sitä vaihtoehtoa. Kaikissa maissa tajuttiin jo kylmän sodan aikana että ydinaseiden käyttö automaattisesti tuhoaa myös käyttäjänsä.

    Nato voisi turvallisin mielin hävittää päivässä Venäjän joukot Ukrainassa ilman että olisi mitään eskalaatio riskiä. Venäläiset eivät käytä ydinaseita koska eivät halua kuolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nythän sitten tuon sinun kertomasi mukaan Venäjällä on täysin lailinen oikeus käyttää ydinasetta esimerkiksi Ukrainassa.

    Ei ole koska Ukraina ei ole hyökkääjä. Sen sijaan USA:lla olisi täysi moraalinen oikeus käyttää jo tässä vaiheessa ydinaseita hyökkääjää eli Venäjää vastaan.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on käyttänyt ainoana ydinasetta, vieläpä lähinnä siviilejä vastaan?

    Menneet tapahtumat eivät ole tae tulevista ja 77 vuotta sitten maailma oli äärimmäisellä tavalla toinen.

    Tiedät varmasti, että ytimien ensikäyttö on Venäjän doktriinissa, mutta ei lännen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja vielä vanhempaa Ruotsin aluetta. Jos se Ruotsi vaikka hyökkää Suomeen ja vaatii entisiä alueitaan takaisin.:-DD

    Sata vuotta sitten tanskalaiset hallitsivat asuttua Suomea…


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalainen media manipuloi lukijansa sopuleiksi.

    No lue sitten vaikka venäläistä. Siellä vapaa tiedonvälitys viettää riemujuhlaa. 🤪


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nythän sitten tuon sinun kertomasi mukaan Venäjällä on täysin lailinen oikeus käyttää ydinasetta esimerkiksi Ukrainassa.

    Eli minne päin Venäjää Ukraina hyökkäsikään?


   • Oikonomi kirjoitti:

    Menneet on menneitä ja nyt eletään tätä päivää. Saksa ja Japani olivat pahan valtakuntia viime vuosisadalla. Saksan ja Japanin kansoilla asiat ovat nyt paljon paremmin kun ne hävisivät sodan. Yhdysvallat antoi molemmille kansoille demokratian sapluunat, joiden pohjalta saksalaiset ja japanilaiset kehittivät aivan toisenlaiset yhteiskunnat kuin vanha natsi-Saksa ja militaristinen Japani. Saksa ja Japani ovat nyt Yhdysvaltojen liittolaisia. Molemmat valtiot ovat nyt suorastaan esimerkillisen hyvin toimivia yhteiskuntia, Niiden kansat ovat vapaita ja vauraita. Venäjälle toivoisi myös yhtä perinpohjaista tappiota kuin Saksa ja Japani kokivat jotta venäläiset saisivat paremman yhteiskunnan ja maailma saisi elää rauhassa.

    Totisesti, amen! 👍🏻


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näin on ja nyt maamme ryhtyi jenkkinaton rosvokoplan sätkynukeksi

    On hyvin erikoinen näkemys, että maailman kehittyneimmät, vauraimmat ja vapaimmat valtiot olisivat rosvokoplien johtamia.

    On kyllä ”rosvokoplia”, jotka näissä maissa valtaan pyrkivät. Meilläkin. Todennäköisesti jäävät ilman kansanedustajia ensi huhtikuussa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣nytpä molokki vitsin murjaisi NATOn myötä maastamme tulee jenkkien sätkynukke valtio

    Länsi-Eurooppa on tosin voinut oikein hyvin ”jenkkien sätkynukkena”. Itä-Eurooppa taas kärsii yhä vuosikymmenten köyhyydestä ja vapaudettomuudesta venäläisten nukkena. Toipuminen siitä sokkihoidosta on hidasta ja kipiää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No kyllä olisi kaikkien etu, että kukaan ei käyttäisi ydinaseita. En usko, Putinkaan on asiasta innostunut, koska se tietäsii hänenkin maalleen suurta tuhoa.

    Kun koko valtaeliitti on vanhaa, tulevaisuutta ei välttämättä ajatella kovin pitkälle eikä järkevästi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei niin vaan se on paljon kierompaa. Haepa vielä netistä lista moneenko maahan usa on hyökännyt. Ja nyt Suomesta tehdään taistelutannerta usalle ja itänaapurille. Että sellainen natokieroilu.

    Päinvastoin meistä ei tule taistelutannerta, kun kimppuumme ei uskalleta hyökätä.

    Venäjä ”rakastaa” heikkoja naapureita ja vihaa vahvoja, koska jälkimmäisille se ei mahda mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys Ukrainaan vuonna 2014 ja sen hyökkäyksensä laajentaminen koko maan valtausta helmikuussa 2022 aiheuttaa suurta epävakautta ja turvallisuusuhkaa ei vain Ukrainassa ja muualla Euroopassa, vaan koko maailmassa.

    Kuvaavaa on se, että jopa perinteisesti aina Moskovan tukijana tunnettu Suomen kommunistinen puolue tuomitsi 24. helmikuuta kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen otsikolla "Putinin lopetettava sota", kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka aiheuttaa vaaraa maailmanrauhalle.

    Kremlin valhepropagandaa levittävillä Venäjän fasismidiktatuurin televisiokanavilla uhkaillaan toistuvasti länsimaita ydinaseiskuilla.

    Kanavajuontajien retoriikka on usein hymyssä suin tehtyä ja propagandistisen kiihottavaa, ja sillä luodaan ohjelmia seuraaville kansalaisille kuvaa ydinaseista aivan kuin niitä olisi vain Venäjällä.
    Tarkoituksellisen vastuutonta toimintaa ja karmaisevaa seurattavaa.

    Kaltaistesi aiempien Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja nykyisten Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisten ja juoksupoikien retoriikassa käsite "puolueettomuus" tarkoittaa todellisuudessa sitä, että teidän mielestänne Suomen tulisi hyväksyä kritikoimatta ja millään tavalla aktiivisesti puuttumatta kaikki Moskovan diktatuurijohtajien politiikka ja teot, olkoot ne sitten millaisia hyvänsä, kun taas lännen tekoja on teidän mielestänne moitittava aina jos ne ovat ristiriidassa Moskovan etujen kanssa.

    Tosiasiassa te ette aja Suomen puolueettomuutta, vaan sitä, että Suomen tulee antaa Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurille vapaat kädet kaikkeen mitä se haluaa, ja tuon kaltaisen tilan hyväksyminen tekisi maastamme Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean kaltaisen Moskovan vasallin.

    YYA-ajan Suomi oli käytännössä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vasalli aina 1980 -lukuun ja Mihail Gorbatshovin valtaannousuun asti, jolloin neuvostojohto tunnusti Suomen puolueettomuuden. Puolueettomuus oli tuolloin Suomen valtiojohdolle juuri pyristelyä irti epätoivotusta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaikutus- ja saneluvallasta, joilla puututtiin jopa maamme presidenttien valintaan ja hallitusten kokoonpanoohin. Paasikivi ja Kekkonen olivat tuossa vaiheessa pötkötelleet Hietaniemen hautausmaan Iäisyyden Lepokodissa jo kotvan aikaa.

    h eteen
    ttps://helda.helsinki.fi/handle/10138/39637

    Höpinäsi Suomen paluusta Paasikiven-Kekkosen ajan "puoleettomuuten" ovat siten tyhjän päällä, kuten valtaosa muistakin Venäjän ja Kiinan diktatuurien asiaa ajavista sepuisteluistasi

    Mitä tulee vatimuksestasi niin sanottuun "kansanäänestykseen", niin Suomen lainsäädäntö ei tunne eduskuntaa sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoantavan, ja sen järjestämisen tarpeellisuudesta taas päättää Suomen eduskunta, joka valitaan määräajoin(4 vuotta) yleisillä ja yhtälaisilla vaaleilla, joissa suomalaiset äänioikeutetut kansalaiset voivat äänestämällä valita edustajansa säätämään lakeja ja asetuksia. Eduskunta, joka päättää Suomen laeista ja asetuksista valitaan siis aina kansan äänillä vaaliuurnilla. Muistitko äänestää tuossa kansan äänestyksessä?

    Suomen eduskunta päätti 17. toukokuuta 2022 Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen lähettämisestä äänin Kyllä 188 - Ei 8.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti tuon tuloksen omalla allekirjoituksellaan.

    Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen hyväksyminen oli siten täysin Suomen lainsäädännön mukaan tehdyn käsittelyprosessin lopputulos.

    Suomelle puolueettomuus tunnustettiin jo 1975, kun Suomi piti Kekkosen johdolla Etyk- juhlakokousta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi kyselet, etkö sitäkään tiedä?

    Hiroshima oli kyllä täysin oikeutettu isku. Silloinkin oli sodan aloittaja ja jatkaja, pahis täysin selvillä. Ja kansalla oli kollektiivinen vastuu kuten nyt venäjällä putinin toilailuista. Vain niin sota saatiin nopeasti loppumaan, vähemmillä syyttömien uhrauksilla. Ydinsodan uhkaa ei silloin ollut kun venäjällä ei ollut millä aloittaa.

    Onko amerikkalaisilla kansana vastuu USAn hyökkäyssodista 2001-21?


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Niin. Jotkut jopa uskovat Venäjän propagandan. Haha.

    Helpompi uskoa lännen propagandaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://www.paavovayrynen.fi/2022/07/02/uudessa-maailmojen-sodassa-olisi-vain-haviajia-suomi-olisi-yksi-suurimmista/
    On tarjolla vaara, että Ukrainassa käynnissä oleva sota leviää ja johtaa lopulta jopa maailmansotaan. On muistettava, että Venäjä on ydinasevalta.
    Ukrainassa toteutettiin vuoden 2014 alussa länsimaiden tukema vallankaappaus. Uudet Kiovan vallanpitäjät kielsivät venäjän kielen käytön ja ilmoittivat Ukrainan liittyvän Natoon.
    Vallankaappaus johti sisällissotaan ja Krimin valtaukseen.
    Kun Venäjä lopettaa hyökkäyksensä, Ukrainan hallituksen aseellinen toiminta muuttuu hyökkäyssodaksi venäläisvähemmistön asuttamille alueille. Sitä puolustusliitto Nato aikoo siis tukea.
    Kuinkahan paljon vilua ja nälkää länsimaissa ollaan valmiit kärsimään Ukrainan hyökkäyssodan tukemiseksi?
    Mitä korkeammaksi hinta kohoaa, sitä enemmän aletaan kuitenkin kysyä, kuinka Ukrainan sota on alun perin saanut alkunsa ja mihin se voi pahimmillaan johtaa.

    Mikä valehtelija! 🤣

    Tosin Kalsarinmyrkyttäjää ei voi muutenkaan tukea. 🥱


   • Anonyymi kirjoitti:

    Amerikkalaisen politiikan tutkija, professori John Mearsheimerin mukaan Naton itälaajeneminen on Ukrainan sodan pääsyy.

    Siellä tosin on tuhat muuta politiikan tutkijaa, jotka ovat toista mieltä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eivät olisi hävinneet, mutta japanilaisia olisi kuollut paljon enemmän.

    Aivan kuten Putinin sodassa kuolee turhaan niin suuri määrä venäläisiä. Etkö lainkaan itke heidän kohtaloaan, sinä stalinistinen ihmisyyden sankari?

    Kuoliko Vietnamissa 50 000 amerikkalaissotilasta aivan turhaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näyttää siltä, että kyse on Niinistön henkilökohtaisesta proxy-sodankäynnistä.
    Pitää vain alistua hänen tahtoonsa. Vaihtoehtoja hänen maailmankuvassaan ei ole muuta.

    Nyt kuule alkaa Tiltun jutut käydä hyvin epätoivoisiksi. Maksaako joko tuosta todella? 😂


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole. Ukraina ei ole hyökännyt rajojensa yli valloittamaan muille kuuluvia alueita, kuten Japani teki.

    Venäjä sensijaan on hyökännyt ja toivon, että sitä vastaan käytetään ydinasetta. Olisi pitänyt jo käyttää.

    Pitäisikö US:ta kohtaan käyttää ydinaseita, kun se usein hyökkäilee kaukana sen omilta alueilta, muiden maihin, yleensä ilman mitään yk- mandaattia?


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Juu. Mutta länsimaiden propaganda ei olekaan niin törkeää valehtelua kuin Venäjän propaganda.

    Valehtelua kuitenkin. Kuuluuko länsimaalaisen maailmankuvaan valehtelu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Liirum laarum... " YK tutki ja totesi, ettei sellaisesta ole mitään merkkejä."

    Ketkä perustivat YKn. Selvittele sitä. Eihän siellä ollut mitään agendaa taustalla, hehe?? Joo, Mitä suurempi valhe sen useampi uskoo sen. Göbbels valhe. Tässä nyt vaan on kyse maailman suurimmista valheista, joihin uskot ja levität niitä täällä. Eipä uppoa kaikkiin, vaikka miten yrität ja hoet.

    Sen sijaan sinuun on hyvin uponnut satu 6000 vuotta vanhasta Maasta, vai mitä? 😏


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣nytpä molokki vitsin murjaisi NATOn myötä maastamme tulee jenkkien sätkynukke valtio

    Molokki oli rehellinen, tunnusti länsimaiden valehtelun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kolmatta maailmansotaako haluat?
    Jos Suomeen tuodaan ydinaseita, muutumme perunapelloksi.
    Ei hyväksynyt USA:kaan ohjuksia Kuubaan vuonna 1962 ja ydinsota oli sekuntien päässä.

    Hiukan erehdyt. Ei ydinaseen olemassaolo tuota ”perunapeltoa”, vaan sen käyttäminen.

    Minullakin on kymmenen puukkoa joilla kaikilla voisi tappaa helposti isonkin korston. Silti en toistaiseksi ole surmannut niillä ketään. Itsestään kun eivät heilaha.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aikoinaan en äänestänyt Niinistöä, koska olin kuullut ja nähnyt TV:ssä miten Natomyönteinen hän on.
    https://www.paavovayrynen.fi/2022/04/30/sauli-niinisto-on-johtanut-suomea-ukrainan-tielle/
    Kun Venäjä hyökkäsi 24.2.2022 Ukrainaan, Niinistö näki, että oli syntynyt tilaisuus toteuttaa hänen pitkäaikainen ideologinen ja poliittinen tavoitteensa ja viedä Suomi sotilasliitto Naton jäseneksi.

    Mutta eihän Ukraina ole Natossa! Ukrainan tie olisi sotilaallisen liittoutumattomuuden tie, jonka Liimanäppi koko ajan osoittaa vääräksi.


  • Anonyymi

   Venäjään kohdistuvat sotilaalliset uhat ovat kaikki itse keksittyjä. Ainakin länsisuunnasta, Kiina on asia erikseen.
   Tyypillisesti diktaattorit tarvitsevat ulkoisen uhan että saavat kansan yhdistettyä eikä nämä huomaisi surkeaa johtamista ja sen seurauksia. Näin naapurissa, Mussoliinin meininkiä.

   • Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    En. Natolla ei ole itsenäistä tahtoa tai poliittista hallintoelintä, mikä tällaista voisi edes tehdä.
    Olen sen sijaan kyllä huomannut että kaikki maat venäjän vaikutuspiirissä haluaa varmistaa oman turvallisuutensa ottamalla etäisyyttä venäjään ja hakeutumalla läntiseen puolustusliittoon. Osaatko Ilkka arvailla mistähän historiallisesta ja nykyisestä syystä tämä oikein johtuu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    En. Natolla ei ole itsenäistä tahtoa tai poliittista hallintoelintä, mikä tällaista voisi edes tehdä.
    Olen sen sijaan kyllä huomannut että kaikki maat venäjän vaikutuspiirissä haluaa varmistaa oman turvallisuutensa ottamalla etäisyyttä venäjään ja hakeutumalla läntiseen puolustusliittoon. Osaatko Ilkka arvailla mistähän historiallisesta ja nykyisestä syystä tämä oikein johtuu?

    Voimallisen manipulaation muodossa kyllä - oletko seurannut Naton siviilipääsihteeri Jens Stoltenberg' in lausuntoja?


   • Anonyymi

    Ei kohdistu sota uhkaa mutta meidän maat pitää palauttaa. Se on pahasti tehty.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    NATO ei laajennu mitään venälöisyyttä kohtaan sellaista ei ole. Venäjä syntyi joskus Aasian persian Kiinan juutalaisista.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    Latvia viro oli Stalinin kommunismi hullujen miehittämänä heti kun ne pääsi vapaaksi juutalaiset muutti Israeliin ja ne meni natoon.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    Puolustusliitto Nato on täysin laillinen järjestö, johon voi hakea mik tahansa jäsenyyskriteerit täyttävä valtio, eikä se laajene itsessään, vaan uudet valtiot hakevat jäsenyyttä liitossa halutessaan sen jäseneksi.

    Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin lakkauttamisen tuloksena aiemmin Moskovan miehityksen alla olleet Viro, Latvia ja Liettua sekä suuri joukko entisen Varsovan liitossa olleita valtioita hakeutui Naton jäseniksi. Historiastaan johtuen ne ymmärsivät venäläisen imperialismin luonteen ja halusivat pois sen vaikutusvallasta, turvaan.

    Venäjän fasismidiktatuuri vuonna 2014 aloittama imperialistinen valloitussota Ukrainassa osoittaa noiden maiden olleen päätöksessään aivan oikeassa ja fasistidiktaattori Vladimir Putinin vaaralliset puheet Suur-Venäjästä historiallisin rajoin vain alleviivaavat tuota.

    Jos Ukraina olisi Nato-jäsen, ei Venäjän fasismidktatuuri olisi kyennyt ja uskaltanut aloittaa imperialistista hyökkäyssotaansa, se on selvä asia.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    Kukaan ei halua olla venäläisten kanssa tekemissä, länsimaat hakevat turvaa toisistaan. Osaako Ilkka sanoa syytä?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    Nato ei ole laajentunut. Itsenäiset valtiot ovat käyttäneet itsemääräämisoikeuttaan ja hakeneet Naton jäsenyyttä. Valtion perusoikeus on valita liittolaisensa ja yhteistyökumppaninsa. Emme mekään itkeneet kun Venäjä liittyi 90-luvulla sotilasliitto CSTO:hon.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Voimallisen manipulaation muodossa kyllä - oletko seurannut Naton siviilipääsihteeri Jens Stoltenberg' in lausuntoja?

    Mitä ihmettä sekoilet? Stoltenbergin vallassa ei ole muuttaa v. 1949 määriteltyjä Naton toimintaperiaatteita.

    Hän on siteerannut ainoastaan YK:n peruskirjaa ja Pohjois Atlantin sopimusta. Niiden mukaan 1) valtion itsemääräämisoikeus on rikkomaton ja 2) ja mikä tahansa Naton jäsenyyskriteerit täyttävä valtio voi hakea Naton jäsenyyttä.

    Nato ei ole KOSKAAN kalastellut jäseniä. Sen ei tarvitse. Yhteistyökumppaneita ja jäsenehdokkaita on riittänyt. Useimmat valtiot joutuvat päinvastoin tekemään vuosia työtä valvonnan alla, ennen kuin ne täyttävät ehdot. Suomi ja Ruotsi ovat hakijamaina poikkeustapauksia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    Oletko sinä huomannut, millaista pelkoa Venäjä herättää rajanaapureissaan? En tiedä, miten sinun ja Kremlin dementikkojen päät oikein toimivat, mutta kaikille muille on ollut selvää koko ajan, että uhittelemalla Venäjä saa Naton entistä lähemmäksi itseään.

    Vaikuttaa sille, että sinä ja muut mainitut tollot todella uskoitte suomettumiseen. Te ette koskaan tajunneet, että se oli jotain aivan muuta kuin mille se näytti. Teitä ja koko Kremliä kusetettiin. Pelottelemalla ei saa ystäviä eikä pidemmän päälle edes vaikutusvaltaa. Ensimmäisen tilaisuuden tullen pelotellut alamaiset nousevat pelottelijaansa vastaan.

    Tietenkään ihmiset, jotka uskovat edelleen Stalnin olleen suuren neron, eivät voi ymmärtää. Stalin rakensi koko valtionsa pelolle ja sen sodassa saama menestys, joka olisi ollut täysin mahdotonta ilman Yhdysvaltojen materiaalista tukea, lasketaan Stalinin ihailijoiden piirissä tuon suuren pelon suurimmaksi saavutukseksi.

    Luomalle koko maailma on alistumista ja pelkoa. Hän ei osaa muuta tehdä ja haluaa, että niin eläisi koko maailma.

    Luoma tulee pettymään katkerasti, taas kerran. Ja se ruokkii hänen alemmuudentuntoista stalinismikommunistin suloiseen katkeruuteen addiktoitunutta mieltään vain ahmimaan lisää katkeruutta sisäänsä. Koko Stalinin opetuslasten kerho Bäckmanneineen, Putkosineen, Leena Hietasineen, Pirkko Turpeinen-Saarineen kokoontuvat yhteiselle pyhänä pitämälleen ehtoolliselle nauttimaan pystyyn kuolleen stalinistisen kommunismin mädäntynyttä ruumista ja ottamaan taas tappion katkeraa kalkkia kurkussa tuntuvan palan painikkeeksi.

    For The Animal Farm of today...

    https://www.youtube.com/watch?v=LNBjMRvOB5M


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Voimallisen manipulaation muodossa kyllä - oletko seurannut Naton siviilipääsihteeri Jens Stoltenberg' in lausuntoja?

    Ne ovat osoittaneet hirveää heikkoutta ja pelkuruutta. Norskit antautuivat huhtikuussa 1940 lähes taistelutta ja samaa tutisevaa "urheutta" Stoltenberg on osoittanut Ukrainen suhteen. joka on kiihottanut Putinia jatkamaan siviilien teurastamista ja maailmanlaajuisen kriisin tuottamistaan.

    Naton olisi tullut piirtää punainen viiva ydinaseellaan JO ENNEN RYSSÄN HYÖKKÄYSTÄ.

    Te tollot, kuten venäläisistä niin suuri osa, juoksette kilpaa kumartamaan sitä, jota pelkäätte ja luulette, että se tekee teistä voimakkaita.

    Me täällä lännessä olemma aina toimineet toisin. Me nousemme niitä vastaan, jotka yrittävät kylvää pelkoa ja ME VOITAMME AINA.

    Niin käy myös Ukrainassa eikä sitä heikkoudestaan voimantuntoa saavien kremlin suuntaan köyryselkäisten kommunistien valheelliset ininät muuta miksikään. Kuten Afganistanissa, kuten joulukuussa 1991, valmistautukaa tappioonne, sillä se tulee olemaan taas kerran katkera.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oletko huomannut Naton laajentumisen kohden venäläisyyden rajoja?

    Ennen kun tämä hyvä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, lupaili ottavansa entiset neuvostovallan alla olleet kansat takaisin syleilyynsä.
    Suomeakin pohti, oltiinhan lähdetty 1917 omille teille ilman bolsevikkien lopullista lupaa. VILenin sanoi kyllä nappaavansa Suomen takaisin, kunhan saisi maansa asiat järjestykseen.
    Venäjän duumassa on näitä kahjuja vieläkin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Voimallisen manipulaation muodossa kyllä - oletko seurannut Naton siviilipääsihteeri Jens Stoltenberg' in lausuntoja?

    En ole. Olen seurannut Venäjän johtajan Putinin puheita. Kauhulla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ne ovat osoittaneet hirveää heikkoutta ja pelkuruutta. Norskit antautuivat huhtikuussa 1940 lähes taistelutta ja samaa tutisevaa "urheutta" Stoltenberg on osoittanut Ukrainen suhteen. joka on kiihottanut Putinia jatkamaan siviilien teurastamista ja maailmanlaajuisen kriisin tuottamistaan.

    Naton olisi tullut piirtää punainen viiva ydinaseellaan JO ENNEN RYSSÄN HYÖKKÄYSTÄ.

    Te tollot, kuten venäläisistä niin suuri osa, juoksette kilpaa kumartamaan sitä, jota pelkäätte ja luulette, että se tekee teistä voimakkaita.

    Me täällä lännessä olemma aina toimineet toisin. Me nousemme niitä vastaan, jotka yrittävät kylvää pelkoa ja ME VOITAMME AINA.

    Niin käy myös Ukrainassa eikä sitä heikkoudestaan voimantuntoa saavien kremlin suuntaan köyryselkäisten kommunistien valheelliset ininät muuta miksikään. Kuten Afganistanissa, kuten joulukuussa 1991, valmistautukaa tappioonne, sillä se tulee olemaan taas kerran katkera.

    Maapallon suurin roistovaltio USA lähti luikkimaan afganistakin ja sai narrattua meiltäkin sinne miljardin omaan sotilasoperaatioonsa,ja vielä pitää meidän nilikkien lähteä jenkkinaton rosvokoplan kelkkaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En. Natolla ei ole itsenäistä tahtoa tai poliittista hallintoelintä, mikä tällaista voisi edes tehdä.
    Olen sen sijaan kyllä huomannut että kaikki maat venäjän vaikutuspiirissä haluaa varmistaa oman turvallisuutensa ottamalla etäisyyttä venäjään ja hakeutumalla läntiseen puolustusliittoon. Osaatko Ilkka arvailla mistähän historiallisesta ja nykyisestä syystä tämä oikein johtuu?

    Juurikin noin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko sinä huomannut, millaista pelkoa Venäjä herättää rajanaapureissaan? En tiedä, miten sinun ja Kremlin dementikkojen päät oikein toimivat, mutta kaikille muille on ollut selvää koko ajan, että uhittelemalla Venäjä saa Naton entistä lähemmäksi itseään.

    Vaikuttaa sille, että sinä ja muut mainitut tollot todella uskoitte suomettumiseen. Te ette koskaan tajunneet, että se oli jotain aivan muuta kuin mille se näytti. Teitä ja koko Kremliä kusetettiin. Pelottelemalla ei saa ystäviä eikä pidemmän päälle edes vaikutusvaltaa. Ensimmäisen tilaisuuden tullen pelotellut alamaiset nousevat pelottelijaansa vastaan.

    Tietenkään ihmiset, jotka uskovat edelleen Stalnin olleen suuren neron, eivät voi ymmärtää. Stalin rakensi koko valtionsa pelolle ja sen sodassa saama menestys, joka olisi ollut täysin mahdotonta ilman Yhdysvaltojen materiaalista tukea, lasketaan Stalinin ihailijoiden piirissä tuon suuren pelon suurimmaksi saavutukseksi.

    Luomalle koko maailma on alistumista ja pelkoa. Hän ei osaa muuta tehdä ja haluaa, että niin eläisi koko maailma.

    Luoma tulee pettymään katkerasti, taas kerran. Ja se ruokkii hänen alemmuudentuntoista stalinismikommunistin suloiseen katkeruuteen addiktoitunutta mieltään vain ahmimaan lisää katkeruutta sisäänsä. Koko Stalinin opetuslasten kerho Bäckmanneineen, Putkosineen, Leena Hietasineen, Pirkko Turpeinen-Saarineen kokoontuvat yhteiselle pyhänä pitämälleen ehtoolliselle nauttimaan pystyyn kuolleen stalinistisen kommunismin mädäntynyttä ruumista ja ottamaan taas tappion katkeraa kalkkia kurkussa tuntuvan palan painikkeeksi.

    For The Animal Farm of today...

    https://www.youtube.com/watch?v=LNBjMRvOB5M

    Stalinin tavoin Putinkin on nyt oikeuttamassa omien kansalaisten vainoamista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maapallon suurin roistovaltio USA lähti luikkimaan afganistakin ja sai narrattua meiltäkin sinne miljardin omaan sotilasoperaatioonsa,ja vielä pitää meidän nilikkien lähteä jenkkinaton rosvokoplan kelkkaan

    USA suurin? Muistutaan nyt, että pinta-alaltaan maailman suurin valtio, ylivoimaisesti, on Venäjä. Sen uusin sotaretki Ukrainaan tosin kertoo, ettei se omasta mielestään ole vieläkään liittänyt itseensä muiden alueita.

    Että älä nyt masenna Venäjää viemällä siltä ainoaa johtoasemaa, joka sillä on.

    Muuten viestisi oikein hauskasti kuvasti, mitä venäjänmielisen hyökkäyssodantukijan sielussasi liikkuu: alemmuudentuntoista kateutta, vihaa ja katkeruutta. Ei mitään muuta. Siihen pyhään kolmiyhteyteen ovat stalinistiset myötäjuoksijat aina koko maailmankuvansa rakentaneet.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Sinun kaltaistesi ihmisten syytä.

  • Anonyymi

   Jos Venäjän ydinaseet ovat samalla tasolla kuin perinteiset aseet ,taitaa niistä olla vaaraa vain heille itselleen.Toisekseen eivät he niin tyhmiä ole ,etteivät huomioon vastaiskua.

   • Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.

    Putinatsit ne vaan jaksaa herkistellä ajatuksella ydintuhosta.
    Sikäli ymmärrettävää että ydinase on ainut asia mikä tekee putistanista ns. suurvallan, asian millä uhota. Alhaista mutta lajityypillistä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.

    Olipa järkevä lause, mikä generaattori käynnissä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Putinatsit ne vaan jaksaa herkistellä ajatuksella ydintuhosta.
    Sikäli ymmärrettävää että ydinase on ainut asia mikä tekee putistanista ns. suurvallan, asian millä uhota. Alhaista mutta lajityypillistä.

    USA on suunnitellut vähentää ydinaseen käyttökynnystä - Trumpin aikana. Mitä ilmeisimmin tuotekehityksessä on hyvin kompakti taktinen ydinase ...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olipa järkevä lause, mikä generaattori käynnissä?

    Kullakin ydinaseella on tietty tuhoamisalue - väestömenetyksineen, tältä osin Kanadalla lienee parhaimmat mahdollisuuden Venäjän jälkeen nousta ydinsodan ahdingosta (?)


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.

    Venäjän Jekaterinburg vanha kemiallisten aseitten valmistuspaikka. Kun juutalaiset muuttaa Israeliin ei paljon jää.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    USA on suunnitellut vähentää ydinaseen käyttökynnystä - Trumpin aikana. Mitä ilmeisimmin tuotekehityksessä on hyvin kompakti taktinen ydinase ...

    Mikähän käyttö kynnys pohjois korkealla on.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    USA on suunnitellut vähentää ydinaseen käyttökynnystä - Trumpin aikana. Mitä ilmeisimmin tuotekehityksessä on hyvin kompakti taktinen ydinase ...

    Ai samanlainen mitä Venäjällä jo on?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.

    Ydinsodassa ei ole voittajavaltioita, sen luulisi sinunkin kaltaisen propagandistin ja demagogin ymmärtävän.
    Näyttää tuottavan vaikeuksia.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Kullakin ydinaseella on tietty tuhoamisalue - väestömenetyksineen, tältä osin Kanadalla lienee parhaimmat mahdollisuuden Venäjän jälkeen nousta ydinsodan ahdingosta (?)

    Parin vuoden ydintalvi säteilytuhojen kanssa tuhoaisi Venäjän kokonaan eikä sieltä mikään enää nousisi.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kullakin ydinaseella on tietty tuhoamisalue - väestömenetyksineen, tältä osin Kanadalla lienee parhaimmat mahdollisuuden Venäjän jälkeen nousta ydinsodan ahdingosta (?)

    Eihän venäjä ole oikein noussut vielä edes ensimmäisen ja toisen maailmansodan ahdingosta. Ainakin henkisesti johtoeliiti rypee yhä samoissa juoksuhaudoissa. Kultaa ja mammonaa ovat kyllä ryöstäneet itselleen. Kansa elää yhä täydessä sotataloudessa.
    40% valtion budjetista menee väkivaltakoneistolle.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Parin vuoden ydintalvi säteilytuhojen kanssa tuhoaisi Venäjän kokonaan eikä sieltä mikään enää nousisi.

    Kyllä siinä samalla silloin tuhoutuisi todella paljon jotain muutakin kuin pelkkä Venäjä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä siinä samalla silloin tuhoutuisi todella paljon jotain muutakin kuin pelkkä Venäjä.

    Tietenkin. Ydinsodan voi voittaa ainoastaan välttämällä sen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    USA on suunnitellut vähentää ydinaseen käyttökynnystä - Trumpin aikana. Mitä ilmeisimmin tuotekehityksessä on hyvin kompakti taktinen ydinase ...

    Mitä uutta? Taktiset ydinaseet muodostivat jo 60-luvulla suuren osan valtioiden ydinasevarastoista. Niitä on ollut kaikilla. Muistan kuinka joa 70-luvulla puhuttiin ydinterrorismin vaarasta pienten taktisten ydinaseiden vuoksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä uutta? Taktiset ydinaseet muodostivat jo 60-luvulla suuren osan valtioiden ydinasevarastoista. Niitä on ollut kaikilla. Muistan kuinka joa 70-luvulla puhuttiin ydinterrorismin vaarasta pienten taktisten ydinaseiden vuoksi.

    USA:n ydindoktriini ei ole muuttunut. Trump puhui paskaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.

    Läntinen Venäjä tuhoutuu ydinsodassa täysin. Siperiassa peloissaan kyykistelevä Putin saa sen jälkeen hallita poroja ja mäkäräisiä ihan rauhassa.

    Se oli lähellä tapahtua jo 1941 ja 1942 se olisi tapahtunutkin, ellei USA ja länsi laajemminkin olisi pelastanut Stalinin keskitysleirivaltiota toisen hieman samanlaisen, mutta paljon tehokkaamman kynsistä.

    Epäilemättä Saksan voitosta olisi seurannut hirvittävät venäläisten teurastaminen. Mutta olisiko se ollut niin väärin kun katsomme, mitä nahkansa nippa nappa säästäneiden venäläisten lapset ja lastenlapset nyt tekevät Ukrainassa? 144 miljoonan ihmisen suuri massa vain ynisee peloissaan oman hallintonsa alla eikä mene edes yleislakkoon.

    Käsitykseni myös ns tavallisista venäläisistä on muuttunut erittäin negatiiviseksi. Eivät he mitään uhreja ole. Kaikki vaikeudet, joita he kohtaavat, he ovat ansainneet omalla saamattomuudellaan ja typeryydellään.

    Inhoan venäläistä kulttuuria ja venäläisyyttä, sillä juuri se on tuottanut taas kerran tuon ulosteen, jota Venäjä kaataa ukrainalaisten ja koko muun maailman niskaan. En tiedä, olisiko maailma parempi paikka, jos Hitler olisi hävittänyt venäläiset, mutta ainakin maailmassa olisi yksi ongelma vähemmän: venäläiset ja heidän jatkuvasti muille surua tuottava typerä kulttuuurinsa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    USA on suunnitellut vähentää ydinaseen käyttökynnystä - Trumpin aikana. Mitä ilmeisimmin tuotekehityksessä on hyvin kompakti taktinen ydinase ...

    Vahinko, että se jäi suunnitelmaksi. Jos Trump olisi jatkanut vallassa, ei Venäjä olisi uskaltanut hyökätä.

    Venäjällä taas ei ole koskaan ollut mitään kynnystä mihinkään julmuuteen ja hulluuteen, mihin se vain jotenkin kykenee. Ja sen olemme nähneet, mihinkään muuhun se maa ei sitten kykenekään.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunkin valtion maantieteen koko ja asukastieheys merkitsevät paljon kun arvioidaan uhkia ydinsodasta ja sen torjuntamahdollisuuksista kuin vahinkoja joita ydinsota vääjäämättä tuo kullekin.

    Kuule Ilkka ei sillä ole väliä. Kaikki vain paskaksi.
    Tyhjiöenergiasta me olemme tulleet ja siksi palaamme jälleen kerra.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä siinä samalla silloin tuhoutuisi todella paljon jotain muutakin kuin pelkkä Venäjä.

    Taitaisi molokinkin munat surkastua ja vieläpä jenkkien säteilystä😅😅😅


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Parin vuoden ydintalvi säteilytuhojen kanssa tuhoaisi Venäjän kokonaan eikä sieltä mikään enää nousisi.

    Niin, hassua kyllä venäjän kainalossa on tavallaan turvassa ydinaseilta, koska se sattuisi heihin itseensäkin ja nimenomaan "länsimaistuneimpaan osaa" ja pääkaupunkiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vahinko, että se jäi suunnitelmaksi. Jos Trump olisi jatkanut vallassa, ei Venäjä olisi uskaltanut hyökätä.

    Venäjällä taas ei ole koskaan ollut mitään kynnystä mihinkään julmuuteen ja hulluuteen, mihin se vain jotenkin kykenee. Ja sen olemme nähneet, mihinkään muuhun se maa ei sitten kykenekään.

    Enpähän tiedä. Yksi tuulella käypä johtaja maailmassa saa tarpeeksi pahaa aikaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, hassua kyllä venäjän kainalossa on tavallaan turvassa ydinaseilta, koska se sattuisi heihin itseensäkin ja nimenomaan "länsimaistuneimpaan osaa" ja pääkaupunkiin.

    Niinpä. Suomen vesistöistkin suuri osa laskee Venäjälle, joten ydiniskun saastuttamat vedet menisivät Venäjälle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Putinatsit ne vaan jaksaa herkistellä ajatuksella ydintuhosta.
    Sikäli ymmärrettävää että ydinase on ainut asia mikä tekee putistanista ns. suurvallan, asian millä uhota. Alhaista mutta lajityypillistä.

    Onko YK:n Guterres mielestäsi putinatsi?
    YK:n Guterres on juuri esittänyt puistattavan varoituksen:
    ”Ihmiskunta on yhden virhearvioinnin päässä ydinsodasta”

    Onko amerikkalainen politiikan tutkija, professori John Mearsheimer mielestäsi putinatsi?
    John Mearsheimer:
    "Ydinaseiden käytön uhka on muodostunut todelliseksi uhaksi?


  • Anonyymi

   Korkki kiinni!

   • Anonyymi

    Anna sen nyt vaan paljastaa typeryytensä!

    Hassuja nuo maanisesti oksentavat, kun eivät täydellisen itsekriittisyyden puutteen takia ymmärrä, että jos heillä ihan oikkeasti olisi jokin pihvi, niin heidät olisi noukittu ihan kunnon tehtäviin.

    Nyt lahjakkuuksia metsästävät kaartavat kaukaa tuollaisia.


  • Anonyymi

   USA tarvitsee muiden sotia säilyttääkseen asemansa.
   Juna tosin meni jo.

   • Moni muistaa US-hyökkäyssodat vuosina 2001-21, niitä ollen - Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Mali, Libya ja Syyria - unohtamatta USAF-pommituksia Euroopan Serbiaan. Libya oli ainoa, jolle oli YK' n mandaatti.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Moni muistaa US-hyökkäyssodat vuosina 2001-21, niitä ollen - Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Mali, Libya ja Syyria - unohtamatta USAF-pommituksia Euroopan Serbiaan. Libya oli ainoa, jolle oli YK' n mandaatti.

    Mutta Ilkka ei muista venäjän hyökkäystä Ukrainaan 2014 sekä venäläisen imperialismin jatko-osaa. Putin on sotinut koko valtakautensa. Räjäytteli kerrostaloja heti alkuunsa saadakseen syyn vaalikampanjalleen.

    Noissa USA:n toimissa ei mennyt hyvää pilalle eikä koskaan kyse ollut keskiaikaisesta valloitussodasta ja ryöstöretkestä putinin tyyliin.
    Demokraattisessa USA:ssa valta vaihtuu säännöllisesti - mitens putistanissa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta Ilkka ei muista venäjän hyökkäystä Ukrainaan 2014 sekä venäläisen imperialismin jatko-osaa. Putin on sotinut koko valtakautensa. Räjäytteli kerrostaloja heti alkuunsa saadakseen syyn vaalikampanjalleen.

    Noissa USA:n toimissa ei mennyt hyvää pilalle eikä koskaan kyse ollut keskiaikaisesta valloitussodasta ja ryöstöretkestä putinin tyyliin.
    Demokraattisessa USA:ssa valta vaihtuu säännöllisesti - mitens putistanissa?

    Ennen Venäjän operoitumista Krimille ja välillisesti Donpassin alueelle - oli Ukrainassa hyytävä Odessan murhapoltto ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - ja Maidanin verimellakat ~ https://www.youtube.com/watch?v=5B7nW_E7UtA -


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Moni muistaa US-hyökkäyssodat vuosina 2001-21, niitä ollen - Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Mali, Libya ja Syyria - unohtamatta USAF-pommituksia Euroopan Serbiaan. Libya oli ainoa, jolle oli YK' n mandaatti.

    Somalit varmaan kuuluu Somaliaan Egyptin niilille eikö niin. Myös woodoo.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta Ilkka ei muista venäjän hyökkäystä Ukrainaan 2014 sekä venäläisen imperialismin jatko-osaa. Putin on sotinut koko valtakautensa. Räjäytteli kerrostaloja heti alkuunsa saadakseen syyn vaalikampanjalleen.

    Noissa USA:n toimissa ei mennyt hyvää pilalle eikä koskaan kyse ollut keskiaikaisesta valloitussodasta ja ryöstöretkestä putinin tyyliin.
    Demokraattisessa USA:ssa valta vaihtuu säännöllisesti - mitens putistanissa?

    Tota ei uskoisi mutta myös arabit on räjäytellyt taloja venäjällä ja yllätys oli nähdä video missä venäjän tankit ampuu ihan raivon vallassa kerrostaloa. Hyvä ihme sen rakentajat on sentään saanut palkan sen rakentamisesta mutta että voi vihata jotain taloa noin paljon.....lähiöissä joku pudotteli postilaatikoihin joskus moskeijan kuva amulettejä ja hennamerkkejä piirteli ristejä hissin peiliin ja sylki sitä. Tälläistä rauhan uskonnot.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen Venäjän operoitumista Krimille ja välillisesti Donpassin alueelle - oli Ukrainassa hyytävä Odessan murhapoltto ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - ja Maidanin verimellakat ~ https://www.youtube.com/watch?v=5B7nW_E7UtA -

    Luepas tuosta Odessan palosta täältä:

    https://www.ku.fi/artikkeli/3163815-totuus-odessan-tulipalosta

    "BBC:n haastattelema Bogdan oli mukana marssilla. Hän sanoi, että kypäriin pukeutuneet venäjänmieliset alkoivat hakata marssijoita pesäpallomailoilla."

    "Useat kertoivat myös nähneensä viereisen ostoskeskuksen katolla pistooleilla ampuneita ja polttopulloja heitelleitä henkilöitä."

    "Televisiokuvat vahvistavat kertomuksia, joiden mukaan molemmat osapuolet heittelivät polttopulloja."

    "Itse tulipalon alkaminen on luonnollisesti kiistellyin kysymys. Suurin yksimielisyys on siitä, että palo alkoi neljännestä kerroksesta.

    BBC:n ja esimerkiksi Kyiv Postin mukaan ukrainanmieliset heittelivät polttopulloja muun muassa tämän kerroksen ikkunoihin.

    Sergei taas kertoi BBC:lle nähneensä, että joku sisällä olleista yritti heittää polttopullon yhdestä suljetusta neljännen kerroksen ikkunasta. Se ei mennyt lasista läpi, vaan syttyi sisällä huoneessa.

    Ukrainan sisäministeriön mukaan rakennuksen sisältä ei löydetty ampuma-aseita, mutta katolla olleet venäjänmieliset ammuskelivat alas kadulle. Sisäministeriön mukaan he myös sytyttivät tulipalon vahingossa polttopullolla."   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Moni muistaa US-hyökkäyssodat vuosina 2001-21, niitä ollen - Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Mali, Libya ja Syyria - unohtamatta USAF-pommituksia Euroopan Serbiaan. Libya oli ainoa, jolle oli YK' n mandaatti.

    Venäjän fasismidiktatuuri on käynyt imperialistista hyökkäyssotaansa Ukrainassa vuodesta 2014 alkaen, ja tukenut asevoimillaan Syyriassa Basar al-Assadin diktatuuria vuodesta 2015 lähtien. Libyassa se on aseistanut ja tukenut neuvonantajilla Maan hallitusta vastaan taistelevaa sotapäällikkö Khalifa Haftarin joukkoja.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Luepas tuosta Odessan palosta täältä:

    https://www.ku.fi/artikkeli/3163815-totuus-odessan-tulipalosta

    "BBC:n haastattelema Bogdan oli mukana marssilla. Hän sanoi, että kypäriin pukeutuneet venäjänmieliset alkoivat hakata marssijoita pesäpallomailoilla."

    "Useat kertoivat myös nähneensä viereisen ostoskeskuksen katolla pistooleilla ampuneita ja polttopulloja heitelleitä henkilöitä."

    "Televisiokuvat vahvistavat kertomuksia, joiden mukaan molemmat osapuolet heittelivät polttopulloja."

    "Itse tulipalon alkaminen on luonnollisesti kiistellyin kysymys. Suurin yksimielisyys on siitä, että palo alkoi neljännestä kerroksesta.

    BBC:n ja esimerkiksi Kyiv Postin mukaan ukrainanmieliset heittelivät polttopulloja muun muassa tämän kerroksen ikkunoihin.

    Sergei taas kertoi BBC:lle nähneensä, että joku sisällä olleista yritti heittää polttopullon yhdestä suljetusta neljännen kerroksen ikkunasta. Se ei mennyt lasista läpi, vaan syttyi sisällä huoneessa.

    Ukrainan sisäministeriön mukaan rakennuksen sisältä ei löydetty ampuma-aseita, mutta katolla olleet venäjänmieliset ammuskelivat alas kadulle. Sisäministeriön mukaan he myös sytyttivät tulipalon vahingossa polttopullolla."

    Pelkkää propagandaa täällä levität.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pelkkää propagandaa täällä levität.

    Ai minä? Tarkoitit varmaan tuota, joka jakoi linkin OliverStonen propagandafilmiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta Ilkka ei muista venäjän hyökkäystä Ukrainaan 2014 sekä venäläisen imperialismin jatko-osaa. Putin on sotinut koko valtakautensa. Räjäytteli kerrostaloja heti alkuunsa saadakseen syyn vaalikampanjalleen.

    Noissa USA:n toimissa ei mennyt hyvää pilalle eikä koskaan kyse ollut keskiaikaisesta valloitussodasta ja ryöstöretkestä putinin tyyliin.
    Demokraattisessa USA:ssa valta vaihtuu säännöllisesti - mitens putistanissa?

    Noinhan se dementiassa menee. :) Historia on muistissa, mutta tämä päivä hukassa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen Venäjän operoitumista Krimille ja välillisesti Donpassin alueelle - oli Ukrainassa hyytävä Odessan murhapoltto ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - ja Maidanin verimellakat ~ https://www.youtube.com/watch?v=5B7nW_E7UtA -

    Kukas ne Maidanin verimellakat järjesti? Venäjämielinen presidentti Janukovitsh tapatti kymmeniä rauhallisia mielenosoittajia turvallisuusjoukoilla. Joutui siitä virkasyytteeseen ja otti kesken käsittelyn hatkat Putinin helmoihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pelkkää propagandaa täällä levität.

    Ei levitä propagandaa. Olin itse Ukrainassa tarkkailemassa tilannetta. Kansa osoitti mieltään aivan rauhallisesti ja hyvästä syystä. Väkivaltaan osallistuivat Janukovitshin turvallisuusjoukot ja venäjämieliset. Paikalla oli paljon riippumattomia tarkkailijoita.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen Venäjän operoitumista Krimille ja välillisesti Donpassin alueelle - oli Ukrainassa hyytävä Odessan murhapoltto ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - ja Maidanin verimellakat ~ https://www.youtube.com/watch?v=5B7nW_E7UtA -

    Niin,.. "Maidanin verimellakat", joissa venäjämielisen Janukovitshin Berkut-joukot ampuivat hengiltä melkein 200 demokratian puolesta mieltään osoittanutta ukrainalaista ja haavoittivat kahta tuhatta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Niinpä. Mariupolkin, jonka Venäjä tuhosi raunioiksi samalla tappaen tuhansia sen asukkaita, oli venäjänkielisten asukkaiden kaupunki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi päästiin eroon Ukrainan presidentti Viktor Janukovytsistä!

    Erinomaista!
    Hänhän halusi tiiviimmät suhteet Venäjään.

    Tilalle cian sätkynukke klovni 🤡josta tämäkin sota johtuu


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ei Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Ukrainaan Donbasin lasten, natsien, maan venäjänkielisten aseman tai minkään muunkaan sodalle tekosyiksi maalattujen iskulauseiden vuoksi, vaan Ukrainan peltojen, maakaasun, mineraalien, Mustanmeren hallinnan ja 40+ miljoonan väkiluvun, joka toisi roimasti lisää orjia Venäjän fasismidiktatuurin omaan supistuvaan väestöön ja samalla Putin saisi sädekehänsä Suur-Venäjän johtajana.

    Kun nämä luomat ja muut Kremlin edessä konttaajat tuhertavat itkuaan "miksi, oi miksi Nato laajenee", niin kukaan heistä ei näy kyenneen ymmärtämään sitä, että pakkoliittämällä Ukrainan ja Valko-Venäjän omaan valtioalueeseensa Venäjän fasismidiktatuuri toisi itse oman rajansa Romanian, Unkarin, Slovakian ja Puolan vastaisiksi, kaikki Nato-maita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei levitä propagandaa. Olin itse Ukrainassa tarkkailemassa tilannetta. Kansa osoitti mieltään aivan rauhallisesti ja hyvästä syystä. Väkivaltaan osallistuivat Janukovitshin turvallisuusjoukot ja venäjämieliset. Paikalla oli paljon riippumattomia tarkkailijoita.

    Laitapa todisteita, muuten satuja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Noinhan se dementiassa menee. :) Historia on muistissa, mutta tämä päivä hukassa.

    Kyllä, ihmeellistä kaivelua vanhoista ja sovituista asioista niin putinilla kuin hänen hännystelijöilläänkin.
    Aika naurettava idea ruveta satojen vuosien takaa vaatimaan itselleen maita, joitka jonain aikana olivat heidän "hallussaan"
    Ja luetellaan kuka mitäkin syntiä on tehnyt 88 vuotta sitten ja siitä pitäisi nykyihmisten ottaa vastuu.
    Herätkää välillä tähän päivään tai edes tähän vuosikymmeneen-


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Päästäänkö jo ensi talvena luistelemaan Eldankajärven jäälle?

   • Anonyymi

    EMME PÄÄSE, ellei Putler aloita uusia sotia! Ei Naton jäsenmaahan kukaan htökkää!


   • Anonyymi

    Lopulta Stalinin tekemät virheet ja väärät päätökset ryöstely kääntyy heitä itseään vastaan. Jeesus myös kieltää varastelun kuten Mooses.


   • Anonyymi

    Monrepon


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    EMME PÄÄSE, ellei Putler aloita uusia sotia! Ei Naton jäsenmaahan kukaan htökkää!

    Viipurin kaupunki suomalainen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    EMME PÄÄSE, ellei Putler aloita uusia sotia! Ei Naton jäsenmaahan kukaan htökkää!

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lopulta Stalinin tekemät virheet ja väärät päätökset ryöstely kääntyy heitä itseään vastaan. Jeesus myös kieltää varastelun kuten Mooses.

    Stalin oli lännen harmiksi se toinen II Maailmansodan voittaja, joka juoksi Korean niemimaankin halki USA' n kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    EMME PÄÄSE, ellei Putler aloita uusia sotia! Ei Naton jäsenmaahan kukaan htökkää!

    Laatokan itä reunalla on tukikohta näkyy netissä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    Lindex toi Suomeen huumeita Myanmarista laivalla....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viipurin kaupunki suomalainen.

    Suomen kielinen Viipuri ruotsin. Ruotsin kuninkaat rakensi Viipurin linnan. Suomen kansan kirkot.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    Ilkka stalinistit ryösteli suomalaisten koteja ja kirkkoja. Amen. Jeesus tullut on.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    Valitettavasti maailmassa löytyy paljonkin kohteita, joissa ei vaan voi antaa 'kehityksen kehittyä', eli epädemokraattisten voimien jatkaa kansansa alistamista.

    Mielestäsi pitää vaan antaa diktaattoreiden ja sortajien jatkaa vallan ja rahan kahmimista, niinkuin Venäjällä, ihannemaassasi?

    Nyt annetaan Putinisteille oiva mahdollisuus ampua itseään nivuksiin ja toivotaan, että tilalle löytyisi joku järkevämpää ja innhimillisempää politiikkaa ajava johtoon.

    Eikö siinä ole hyvä tavoite?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lindex toi Suomeen huumeita Myanmarista laivalla....

    Huumeita Hollannista kukkarekoissa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    Venäjän fasismidiktatuuri on käynyt hyökkäyssotaa Ukrainassa yhdeksättä vuotta. Nyt sen tavoite on miehittää koko Ukraina ja alistaa ukrainalaiset oman diktatuurinsa alamaisiksi.
    Sinä tuet Vladimir Putinin fasistihallintoa se kaikissa toimissa, Ukrainassakin.
    Ymmärrätkö sinä tekojesi seuraukset?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    Ihan selkeästi Amerikan Yhdyvallat kaikkine säälittävine perseennuolijoineen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Stalin oli lännen harmiksi se toinen II Maailmansodan voittaja, joka juoksi Korean niemimaankin halki USA' n kanssa.

    Muistat varmaan myös että Stalin oli yksi toisen maailmansodan aloittajista, Hitlerin sopimuskumppani. Paljon on tuhoa tuonut. Ethän sinä sitä muutoin niin korkealle jalustalle nostaisikaan.

    Kyllä, Stalin oli lähihistorian suurin paskiainen. Vetäneekö edes Mao hänelle vertoja vaikka materiaalia hänellä oli enemmän.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    On kahdenlaisia sotia: laittomia aluevaltauksia ja ns. oikeutettuja sotia. Ukrainan sota on laiton.

    Oikeutetuksi sodiksi lasketaan tilanteet, joissa 1) avustetaan pyynnöstä hyökkäyksen kohteena olevaa (Kuwait, Vietnam) 2) pysäytetään kansanmurha (Balkan, Libya) tai 3) tuhotaan terroristien pesäke (Afganistan, Syyria/Isis.)

    Irak on noista poikkeus. Se oli oikeastaan Kuwaitin sodan jatkumo, sillä isä Bushilta jäi homma ikävästi kesken. Irak rikkoi vuoteen 2001 saakka jatkuvasti lentokieltoaluetta, sekä tuhosi raketti-iskulla mm. ostoskeskuksen Kuwaitissa. Tosiasia on, että USA ei ole vallannut yhtään aluetta, kuten Venäjä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On kahdenlaisia sotia: laittomia aluevaltauksia ja ns. oikeutettuja sotia. Ukrainan sota on laiton.

    Oikeutetuksi sodiksi lasketaan tilanteet, joissa 1) avustetaan pyynnöstä hyökkäyksen kohteena olevaa (Kuwait, Vietnam) 2) pysäytetään kansanmurha (Balkan, Libya) tai 3) tuhotaan terroristien pesäke (Afganistan, Syyria/Isis.)

    Irak on noista poikkeus. Se oli oikeastaan Kuwaitin sodan jatkumo, sillä isä Bushilta jäi homma ikävästi kesken. Irak rikkoi vuoteen 2001 saakka jatkuvasti lentokieltoaluetta, sekä tuhosi raketti-iskulla mm. ostoskeskuksen Kuwaitissa. Tosiasia on, että USA ei ole vallannut yhtään aluetta, kuten Venäjä.

    Kukaan ei tietenkään halua sotaa, mutta jotkut taistelut on vain taisteltava. Ellei aluevalloituksia tekeville diktaattoreille laiteta kampoihin, niin maailma on kohta kuin mafiajärjestö. Sen jälkeen puuttuminen on myöhäistä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä maa on aloittanut eniten hyökkäyssotia viimeisen reilu 20 vuoden aikana?

    Kyllä sen on pakko olla Neuvostovenäjä.
    Vastaamme: Venäjä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    EMME PÄÄSE, ellei Putler aloita uusia sotia! Ei Naton jäsenmaahan kukaan htökkää!

    Natohan se lähteekin sai tämän pellekansan puolelleen ,jenkki lupailee kohta rajaa uralille niin kuin hitlerkin 40luvulla ja meidän nilikit taas iskemässä päätään Karjalan mäntyyn


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On kahdenlaisia sotia: laittomia aluevaltauksia ja ns. oikeutettuja sotia. Ukrainan sota on laiton.

    Oikeutetuksi sodiksi lasketaan tilanteet, joissa 1) avustetaan pyynnöstä hyökkäyksen kohteena olevaa (Kuwait, Vietnam) 2) pysäytetään kansanmurha (Balkan, Libya) tai 3) tuhotaan terroristien pesäke (Afganistan, Syyria/Isis.)

    Irak on noista poikkeus. Se oli oikeastaan Kuwaitin sodan jatkumo, sillä isä Bushilta jäi homma ikävästi kesken. Irak rikkoi vuoteen 2001 saakka jatkuvasti lentokieltoaluetta, sekä tuhosi raketti-iskulla mm. ostoskeskuksen Kuwaitissa. Tosiasia on, että USA ei ole vallannut yhtään aluetta, kuten Venäjä.

    Yritti vallata afganistaninkin ja Vietnamin muihin valtiohin omat sätkynyket


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Stalin oli lännen harmiksi se toinen II Maailmansodan voittaja, joka juoksi Korean niemimaankin halki USA' n kanssa.

    Elokuun 1939 sopimuksillaan Josif Stalinin Neuvostoliitto ja Adolf Hitlerín Saksa olivat liittolaisia ja sitten syyskuussa Puolaan hyökättyään jo aseveljiä ja tietysti myös toisen maailmansodan aloittajavaltiota Euroopassa.

    Suomen osalta toisen maailmansodan aloitti puna-armeija Josif Stalinin käskystä 30. marraskuuta 1939.

    Minun isäni oli yksi heistä jotka ase kädessään ja sitä käyttäen estivät tuon persereikädiktaattorin käskyn toteutumisen ja siitä aiheutuvan katastrofin Suomelle ja suomalaisille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka stalinistit ryösteli suomalaisten koteja ja kirkkoja. Amen. Jeesus tullut on.

    Nytkin, kun venäläiset lähti työväen huussista, joka oli heille vuokrattu kirkoksi, niin kaikki lrtoava oli lähtenyt mukaan. On seillä pula tavaroista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan selkeästi Amerikan Yhdyvallat kaikkine säälittävine perseennuolijoineen.

    Herra Putin on aloittanut 5 konfliktia.


  • Anonyymi

   Osaman purku ja piikkaus taisi olla poikkeus sääntöön?

   • Anonyymi

    Osama on puoli muslimi.


  • Anonyymi

   Ilkka on surkea Persu joka kehittelee kivoja valheita ja vääristelee faktoja. Ilmeisesti sedällä on aikaa ja tarmoa, mutta tuolla tyylillä ei menesty missään ja onhan se jo nähty ettei politiikka hänelle sovi.

   • Kerrotko nyt nuo väittämäsi minun esittämät "valheet" tänne kaikille lukijoille?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko nyt nuo väittämäsi minun esittämät "valheet" tänne kaikille lukijoille?

    Mene jo ripaskapaskalle. Jookos?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko nyt nuo väittämäsi minun esittämät "valheet" tänne kaikille lukijoille?

    Aikuisen oikeasti osaatko hävetä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mene jo ripaskapaskalle. Jookos?

    Et siis halunnut kertoa, tai et harmiksesi niitä löytänytkään ;-)


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Et siis halunnut kertoa, tai et harmiksesi niitä löytänytkään ;-)

    Veikkaan ettei kovin moni viitsi lähteää pöyhimään noita päästöjäsi.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko nyt nuo väittämäsi minun esittämät "valheet" tänne kaikille lukijoille?

    Tuolla ylempänä on sinun aloituksesi ja kommenttiesi vastakommentointia kritiikkiä. Käyhän kommentoimassa ensin niitä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko nyt nuo väittämäsi minun esittämät "valheet" tänne kaikille lukijoille?

    Ei tarvitse toistaa, kyllä suomalainen tietää, mutta sinä punikki olet Putinin sylikoira ja suomettumisen reliikki joka on pihalla maailman tilanteesta kuin lapsi politiikasta.
    Mikä sinulla toimii katalyyttinä tuohon älyttömään örinääsi?
    Politiikassa et pärjännyt ja se ei ole yllätys noilla mielipiteillä, mutta jos joku Neuvostoliittoa ylen ihannoima seura löytää sinut niin siellä voit näyttää osaamistasi.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko nyt nuo väittämäsi minun esittämät "valheet" tänne kaikille lukijoille?

    Pitäisikö tässä toistaa kaikki kirjoituksesi? Kyllä sinä itse olet parasta "mainosta" itsellesi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tarvitse toistaa, kyllä suomalainen tietää, mutta sinä punikki olet Putinin sylikoira ja suomettumisen reliikki joka on pihalla maailman tilanteesta kuin lapsi politiikasta.
    Mikä sinulla toimii katalyyttinä tuohon älyttömään örinääsi?
    Politiikassa et pärjännyt ja se ei ole yllätys noilla mielipiteillä, mutta jos joku Neuvostoliittoa ylen ihannoima seura löytää sinut niin siellä voit näyttää osaamistasi.

    Etkö kestä totuutta?
    Tuntuuko mukavammalta vääristellä?


  • Anonyymi

   Turkki ja venäjä on sotinut aikanaan. Turkki on arabien faaraoiden sulttaanien miehittämää maata entistä Kreikka Italiaa Roomaa.

   • Anonyymi

    Joo, joo ja lässyn, lässyn ... taas.
    Mene takaisin historian tunneille .....

    -44.Div.-


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo, joo ja lässyn, lässyn ... taas.
    Mene takaisin historian tunneille .....

    -44.Div.-

    44. Divisioona on jo tuhottu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    44. Divisioona on jo tuhottu.

    niin on täysin vallan kokonaan iahn viimeistä miestä myöten.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo, joo ja lässyn, lässyn ... taas.
    Mene takaisin historian tunneille .....

    -44.Div.-

    Raatteentien täysi oppimäärä jäi vain muutamalta 44. Divisioonalaisen kohdalla toteutumatta. Valitettavasti.

    Korjatkaamme asia nyt.   • Anonyymi kirjoitti:

    44. Divisioona on jo tuhottu.

    Samoin ukrainalaista koostunut Saksan kolmannen valtakunnan alaisuudessa venäläisiä vastaan taistellut Waffen-SS Galitsia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raatteentien täysi oppimäärä jäi vain muutamalta 44. Divisioonalaisen kohdalla toteutumatta. Valitettavasti.

    Korjatkaamme asia nyt.

    Raatteella on pusikossa venäläinen ampuma rata.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raatteella on pusikossa venäläinen ampuma rata.

    Ei ollut kuin ukrainalainen ampumarata.

    Mitään Venäjää ei ollut 1940-luvulla maailmassa missään edes olemassa.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Samoin ukrainalaista koostunut Saksan kolmannen valtakunnan alaisuudessa venäläisiä vastaan taistellut Waffen-SS Galitsia.

    Kuinkas kävi suomalaisista maanpetturi-kommunisteista kootulle Terijoen armeijakunnalle?

    Ei näkynyt sen perinnejoukko-osastoa Punaisella Torilla Voitonpäivänä. Miksi ei?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raatteentien täysi oppimäärä jäi vain muutamalta 44. Divisioonalaisen kohdalla toteutumatta. Valitettavasti.

    Korjatkaamme asia nyt.

    Onko historia jäänyt lukematta?
    Ukrainalainen divisioona tappoi n. 400 suomalaista Raatteen tiellä.


  • Anonyymi

   Säikeen aloittaja ei halua kommentoida venäjän poliittista tilannetta ja virheitä mitä siellä tapahtuu. Yksinkertaisesti Ukrainan sota on täydellisesti rikollista toimintaa venäjän taholta. Voisitko edes tunnustaa sen? Olen rauhan mies mutta huomasin olevani väärässä. Venäjän lupaukset eivät takaa mitään. Brutaali sota euroopassa muutti suomalaisten ja ruotsalaisten ajattelun. Vanha malli ei ole enää pätevä. Tervetuloa NATO.

   • Kuinka rikollista toimintaa olivat USA' n hyökkäyssodat yhtäjaksoisesti useisiin valtioihin vuosina 2001-21?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Päinvastoin median ilmeiseksi harmiksi Putin ei tehnyt mitään Suomen Natoon ilmoittautumisen jälkeen. Putin on sanonut, että Suomen liittyminen on sen oman kansakunnan asia, ja Venäjälle se ei ole uhka - siis Suomi. Venäjälle on uhka USA, joka astui maahamme jo Nato-Isäntämaa pöytäkirjalla!

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    .
    PS. Millaisin todellisin uhkauksin Venäjältä on meitä lähestytty? Kuka kertoo?

    PS2 Kysyttiinkö Suomen kansalta haluaako se Natoon - siis oliko kansanäänestys?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ilkka luulee että olisi saanut jonkun pommitetun talon asunnokseen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuinka rikollista toimintaa olivat USA' n hyökkäyssodat yhtäjaksoisesti useisiin valtioihin vuosina 2001-21?

    Tunge tuo whataboutismisi pyllyys maanpetturi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    ""Se syy miksi Suomi liityi Natoon, näyttää Ilkka unohtaneen kokonaan..""

    Mitä ihmettä sinä nyt taas oikein sekoilet?

    Sillä eihän nato ole vielä hyväksynyt Suomea lainkaan miksikään naton jäsenvaltioksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ja sinä se nyt näytät olevan täysin pesunkestävä typerä valkolahtari joka olisi tarpeeksi suuresta rahasummasta aina täysin valmis murhaamaan vaikkapa siten oman äitinsä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Päinvastoin median ilmeiseksi harmiksi Putin ei tehnyt mitään Suomen Natoon ilmoittautumisen jälkeen. Putin on sanonut, että Suomen liittyminen on sen oman kansakunnan asia, ja Venäjälle se ei ole uhka - siis Suomi. Venäjälle on uhka USA, joka astui maahamme jo Nato-Isäntämaa pöytäkirjalla!

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    .
    PS. Millaisin todellisin uhkauksin Venäjältä on meitä lähestytty? Kuka kertoo?

    PS2 Kysyttiinkö Suomen kansalta haluaako se Natoon - siis oliko kansanäänestys?

    Maria Zaharova, Vladimir Zirinovski-vainaa sekä Pjotor Tostoi kuvailivat kauniisti kuumaa tulevaisuutta suomalaisille.
    Tätä he kertoivat ennen Vennään hyökkäystä.
    En yhtään ihmettele miksi Natoon päädyttiin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuinka rikollista toimintaa olivat USA' n hyökkäyssodat yhtäjaksoisesti useisiin valtioihin vuosina 2001-21?

    Älä vaihda puheenaihetta. Sinulle on esitetty kysymyksiä ja osoitettu argumentiesi virheellisyys, mutta palaat aina mutkutteluun - "entä mitä teki usa?).

    Mutku on hiekkalaatikkoargumentaatiota, johon takertuvat esikoululaiset: mutku mun isä on vahvempi kuin sun isä. Voi vittu Ilkka - nyt skarppia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Päinvastoin median ilmeiseksi harmiksi Putin ei tehnyt mitään Suomen Natoon ilmoittautumisen jälkeen. Putin on sanonut, että Suomen liittyminen on sen oman kansakunnan asia, ja Venäjälle se ei ole uhka - siis Suomi. Venäjälle on uhka USA, joka astui maahamme jo Nato-Isäntämaa pöytäkirjalla!

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    .
    PS. Millaisin todellisin uhkauksin Venäjältä on meitä lähestytty? Kuka kertoo?

    PS2 Kysyttiinkö Suomen kansalta haluaako se Natoon - siis oliko kansanäänestys?

    Eikös kommenttisi kaada koko korttitalosi? Marraskuussa Venäjä liitti Suomen epäystävällisten maiden joukkoon. Marras-joulukuussa Venäjä esitti naapureilleen ja melkein kaikille Etyj-maille uhkauksia ja vaatimuksia; jos Venäjä ei saisi haluamaansa, se joutuisi turvautumaan sotilaallisiin toimiin. Lavrov lähetti mm. Suomelle kirjeen. Rivien välistä oli selvästi luettavissia, että Venäjä haluaa rajoittaa naapureidensa suvereniteettia.

    Kysymykseen kansanäänestyksestä on vastattu lukemattomia kertoja.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuinka rikollista toimintaa olivat USA' n hyökkäyssodat yhtäjaksoisesti useisiin valtioihin vuosina 2001-21?

    Tarkoitatko, että jos Heikki ryöstää Petrin aseella uhaten, pitää Jarinkin saada ryöstää Kalle?

    Stalinistin logiikka on yhtä häikäisevää kuin hänen ihmisläheinen moraalinsakin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Päinvastoin median ilmeiseksi harmiksi Putin ei tehnyt mitään Suomen Natoon ilmoittautumisen jälkeen. Putin on sanonut, että Suomen liittyminen on sen oman kansakunnan asia, ja Venäjälle se ei ole uhka - siis Suomi. Venäjälle on uhka USA, joka astui maahamme jo Nato-Isäntämaa pöytäkirjalla!

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    .
    PS. Millaisin todellisin uhkauksin Venäjältä on meitä lähestytty? Kuka kertoo?

    PS2 Kysyttiinkö Suomen kansalta haluaako se Natoon - siis oliko kansanäänestys?

    USA tosiaan uhkaa estää Venäjää alistamasta naapureitaan. Se on eksistentiaalista roistovaltiolle, kun se yritetään pakottaa elämään kuten muutkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka luulee että olisi saanut jonkun pommitetun talon asunnokseen.

    Ilkka odottaa kutsua Putinin päivällisille. Sinne pääseminen olisi hänen unelmiensa täyttymys.

    Ikävä kyllä venäläiset halveksivat käyttämiään myötäjuoksijoita ja nöyryyttävät heitä mielellään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja sinä se nyt näytät olevan täysin pesunkestävä typerä valkolahtari joka olisi tarpeeksi suuresta rahasummasta aina täysin valmis murhaamaan vaikkapa siten oman äitinsä.

    Stalinin voiman ja suuruuden ihailija siinä projisoi stalinin stahanovilaisen terhakkaa Pavlik Morozovia, joka toimitutti vanhempansa varmaan kuolemaan.

    En tiedä edes etäisesti yhdestäkään valkolahtarista, joka koskaan olisi surmannut vanhempiaan tai aiheuttanut heidän kuolemaansa.

    Verisimmätkin valkolahtarit olivat sentään ihmisiä verrattuna teihin luikerokommunisteihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maria Zaharova, Vladimir Zirinovski-vainaa sekä Pjotor Tostoi kuvailivat kauniisti kuumaa tulevaisuutta suomalaisille.
    Tätä he kertoivat ennen Vennään hyökkäystä.
    En yhtään ihmettele miksi Natoon päädyttiin.

    Venäläistä ajattelua kuvaa heidän sanontansa: Mies ei rakasta vaimoa, jos ei hakkaa häntä.

    Tuollaisten ihmisten kanssa voi elää rauhassa vain kunnolla aseistettuna. Sen oppivat ydinaseestaan luopuneet ukrainalaisetkin kantapään kautta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tunge tuo whataboutismisi pyllyys maanpetturi.

    Niin, nyt ei ole kysymys USA:sta ja vaikka se oli tehnyt mitä tahansa (ei ole) niin ei Putinkaan sitä käytä syynä hyökkäyksestä Ukrainaan. Jotkut nuoleskekelijat kylläkin.
    Ei taida riittää oikeita perusteluita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maria Zaharova, Vladimir Zirinovski-vainaa sekä Pjotor Tostoi kuvailivat kauniisti kuumaa tulevaisuutta suomalaisille.
    Tätä he kertoivat ennen Vennään hyökkäystä.
    En yhtään ihmettele miksi Natoon päädyttiin.

    Kyllä niitä uhkauksia on riittänyt koko vuoden. Tietysti mieluusti jotkut sulkee silmänsä oiekalta medialta, joissa julkaistaan niitä uhkauksia.
    Eniten tosin näyttää Briannia saaneen hyvin selkeitä uhkauksia mm ydiaseilla koko saaren tuhoamisesta. Kerrankin syynä oli kun kadehtivat sitä, että briteillä on ruokaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka odottaa kutsua Putinin päivällisille. Sinne pääseminen olisi hänen unelmiensa täyttymys.

    Ikävä kyllä venäläiset halveksivat käyttämiään myötäjuoksijoita ja nöyryyttävät heitä mielellään.

    Yksikin Putin vieraaksi kutsuttu oli oikeasti pelästynyt, kun Putin istutti hänet hyvin matalalle jakkaralle ja vieras tunsi olonsa kiusaantuneeksi sieltä lattian rajasta puhuessaan.
    Ja kaikki muistamme ne Merkeliä pelotelleet koirat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yksikin Putin vieraaksi kutsuttu oli oikeasti pelästynyt, kun Putin istutti hänet hyvin matalalle jakkaralle ja vieras tunsi olonsa kiusaantuneeksi sieltä lattian rajasta puhuessaan.
    Ja kaikki muistamme ne Merkeliä pelotelleet koirat.

    Jotain samaako

    https://www.youtube.com/watch?v=tVLQ8lNd1Pk


  • Anonyymi

   Ilkka on immuuni Venäjän hommille.
   Mikseiköhän muuta sinne asumaan?
   Tukiaisten takia?

   • Anonyymi

    Muuttais jo. Jaltalla on halvinta. Vuokrat. Talot. Kasvimaat. Sieltäkin juutalaiset muuttaa Israeliin.n


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuttais jo. Jaltalla on halvinta. Vuokrat. Talot. Kasvimaat. Sieltäkin juutalaiset muuttaa Israeliin.n

    Juutalaiset ovat ryöstäneet ja vallanneet laittomasti Palestiinan alueet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuttais jo. Jaltalla on halvinta. Vuokrat. Talot. Kasvimaat. Sieltäkin juutalaiset muuttaa Israeliin.n

    Norilski olisi riittävän saasutunut paikka Ilkalle.
    Menkööt sinne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Norilski olisi riittävän saasutunut paikka Ilkalle.
    Menkööt sinne.

    Jos Ilkka muuttaa sinne, siitä tulee elinkelvoton. Siis Norilskista. Ilkka itse on ollut elinkelvoton ja jopa trolliksi aika kelvoton jo pitkään ja siksi hän onkin valinnut trollata jo valmiiksi häviävällä ja varmasti moraalisesti väärällä puolella.

    Sääli siis edes hieman paikallisia ja Venäjän luontoa.


  • Anonyymi

   Ilkka nuija sota. Jaakko Ilkka. Kateus. Ahneus. Kasakat 1700 iso viha. Pikku viha. Juutalaiset joutui hajaannukseen mesopotaniaan Babyloniaan ismailit itäisille maille ne ei kuulu tänne pohjoiseen.

  • Anonyymi

   Ilkka juutalaiset on saanut jo oman maansa menkää jo.

  • Anonyymi

   Ilkka se vaan haluaa ylläpitää Venäjän hyökkäysopiota jättämällä Suomi yksin. Faktat eivät muutu toiseksi vaikka kuinka intät.

  • Maailma astui lähemmäksi suursotaa kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Putin uhkailee ydinsodalla. Oliko Venäjän ihan pakko hyökätä Ukrainaan ja harjoittaa terroria Ukrainan kansaa vastaan, joka ei muuta halunnut kuin hoitaa itse rauhassa omia asioitaan? Onko Putinin pakko uhkailla ydinsodalla? Miksi Putin ei voi rauhassa hoitaa Venäjän asioita ja parantaa Venäjän kansan elinoloja? - niissä riittäisi parantamista.

   Suursota ja ydinsota ovat täysin ja kokonaan Putinista kiinni. Vain Putin kavereineen haluaa sotia ja alistaa muita kansoja ei juurikaan kukaan muu. Jos Putin päättää alottaa suursodan niin Suomi on paremmassa turvassa Naton suojassa.

  • Yle: ""Käytännössä meillä on nyt Yhdysvaltojen turvatakuut", iloitsee Petteri Orpo – Halla-aho: Hyväksyntä tuskin kellekään yllätys

   Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei usko, että Yhdysvaltojen ratifioinnilla on merkitystä Turkin päätökseen Suomen Nato-jäsenyydestä."

   ~ https://yle.fi/uutiset/3-12562529 -

   ...

   • Anonyymi

    Ilkka, mene jo hoitoon tai muuta Venäjälle.