Halonen ja Tuomioja teki väärää politiikaa

Anonyymi

Tällä viikolla kaksi keskeistä demariministeriä – pääministeri Sanna Marin ja eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen – sanoi poikkeuksellisen avoimesti, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan analyysissä kannateltiin liian pitkään virheellistä johtopäätöstä.

”Haluan rehellisesti myöntää, että olisimme voineet kuunnella tarkemmin ystäviämme Baltian maissa pitkin matkaa viime vuosikymmeninä, kun yhteisestä turvallisuudestamme ja Venäjästä on ollut kyse”, Marin sanoi tiistaina pitämässään puheessa.

”Tänään Puolan, Liettuan, Latvian ja Viron tunnustettuina vahvuuksina on erinomainen Venäjän-tuntemus. Niiden taholta on kuultu kyllä ’mitä me sanoimme’ -puheenvuoroja, joten niitä ei tarvitse toistaa. Mutta toki heidän analyysinsä on ollut osuva”, Tuppurainen sanoi omassa puheessaan keskiviikkona.

Viro ja muut Baltian maat eivät olleetkaan väärässä, Marin ja Tuppurainen sanoivat. Se on yksi tapa myöntää, että Suomessa oltiin.
Suomi haki Natoon vasta, kun oli jo melkein liian myöhäistä.

Olipa jo korkea aika demarienkin silmien avautua sille, mitä vahinkoa Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan politiikka ovat vuosien mittaan maallemme aiheuttaneet.
Todellakin, Suomi haki Natoon vasta, kun oli jo melkein liian myöhäistä. Ja vielä tälläkin hetkellä muutama änkyrä jaksaa jatkaa sen vastustamista.
1970-luvun vasemmisto, jota hoidettiin Neuvostoliiton nuorisoleireillä. Halonen ja Tuomioja mm puuhamiehinä. He vastusti mm Suomen EEC jäsenyyttä, jolla luotiin linkkiä länsimaihin. He sai mm Stasilistakin piiloon, kun demari nimet siellä poltteli.
-omat nimetkin..

On hyvä muistaa, että jo viisitoista vuotta sitten Kokoomuksen Jyri Häkämies piti kuuluisa Venäjä, Venäjä, Venäjä puheensa ja niistä ajoista lähtien puolue on kannattanut Suomen liittymistä Natoon. Muille tuo puhe aiheutti melkoista närästystä ja vasta nyt ymmärretään, kuinka oikeassa Häkämies oli.
Suomen paikka on kaikissa läntisissä ja demokraattisissa liittoutumissa: YKssa ja EUssa ollaan jo ja kohta myös Naton jäsen.

Venäjään nähden Suomi valitsi puolensa liittyessään EUn ja hyväksyessään osaltaan EUn Venäjä -pakotteet. Venäjä laskee Suomen "epäystävällisiin" maihin. Suomen Nato- jäsenyys ei suhteita enää suuremmalti muuta.

17

134

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vanhoja syntejä ja virheitä voi toki kaivella, välillä niitä jopa niin pitääkin tehdä mutta jos puhutaan heidän ihan tämän hetken toimistaan niin Tuomioja sentään totesi Venäjän olevan fasistinen valtion mutta Halonen ei ole vieläkään suostunut arvostelemaan Putinia tai Venäjää sanallaakaan. Toisaalta eipä ole Halonen osoittanut myöskään minkäälaista sympatiaa tai tukea Ukrainaa kohtaan. Mielestäni pitäisi kysyä miksi näin? Miksi Halonen tuntuu hyväksyvän Ukrainan kärsimykset?

   • Anonyymi

    heHEEEEEEE tavja muistutteli baltteja vielä tänä vuonna Neuvostoliiton turvajärjestelmästä :)
    Voiko pahempaa loukkausta enää olla


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    heHEEEEEEE tavja muistutteli baltteja vielä tänä vuonna Neuvostoliiton turvajärjestelmästä :)
    Voiko pahempaa loukkausta enää olla

    Ei oikein voi ja kyllä baltit sitä kommentoivatkin loukkaantuneena. Ja tosiaan ihan syystäkin loukkaantuneena.


   • Anonyymi

    Taas on löytynyt Ukrainasta uusi siviilien joukkohauta jossa myös uhrien joukossa sidottuja lapsia. Onko Ihmisoikeus-Tarja kommentoinut sitä yhtään mitenkään?


  • Anonyymi

   Miten tää liittyy kepuun?

  • Anonyymi

   Voisi jopa sanoa että Halonen ja Tuomioja tekevät vieläkin väärää politiikkaa. Oletan että ulkoministeriön virkamiehet jotka tekevätä kaikkensa että venäläisten viisumien täysin vapaata myöntämistä jatketaan ovat tehtäviinsä juuri Halosen-Tuomiojan kausilla ylennettyjä.

   • Anonyymi

    Kommunistisimmat klokkasivat.


  • Anonyymi

   Edelleen, miten tää liittyy Suomen Keskustaan?

   • Anonyymi

    Turvallisuuspolitiikkaa. Kyllä Keskustalla on siinä tärkeä rooli varsinkin kun puolustusministerin (hallituksen paras ministeri muuten!) salkku on onneksi kepulla.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Joku voisi sanoa että juuri nyt Suomi, sekä kansalaiset että valtio, maksavat kovaa hintaa Halosen-Tuomiojan poliittisesta perinnöstä.

  • Anonyymi

   Näin on näreet.

  • Anonyymi

   Mites tää liittyy Suomen Keskustaan?

   • Anonyymi

    Politiikkaa. Turvallisuuspolitiikkaa. Keskustan Kaikkonen on puolustusministeri ja siivoaa Halosen-Tuomiojan jättämiä sotkuja parhaansa mukaan. Ja jos vähän kehua saa niin hyvin on mies onnistunut. Ihan ehdottomasti nykyisen hallituksen paras ministeri, mies paikallaan!


  • Anonyymi

   sannuli ja sale vihapuhuu ulkomailla - ja harjoittaa naivia likinäköistä politiikkaa, eu marakatteina.
   Länteen suomettuminen onkin paha ongelma nykyisessä Suomessa.

  • Anonyymi

   ”Haluan rehellisesti myöntää, että olisimme voineet kuunnella tarkemmin ystäviämme Baltian maissa pitkin matkaa viime vuosikymmeninä, kun yhteisestä turvallisuudestamme ja Venäjästä on ollut kyse”, Marin sanoi.

   Jep.

   Nyt Puola että Baltian maat ovat laittaneet rajansa kiinni venäläisiltä ja varoittavat kovaan ääneeen ettei venäläisille sotilaskarkureille pidä missään nimessä antaa turvapaikkaa.

   Mitä tekee Sanna Marin? Pitää rajat ympäri vuorokauden kaikkien tulla auki (viikonloppuna yli 20 000 nuorta venäläistä miestä saapui maahan) ja vihreiden kanssa suunnittelee heille turvapaikkaoikeutta?

   Sanna on kova puhumaan. Teot ovat sitten vähän toista.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3216
  2. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   200
   1957
  3. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   64
   1536
  4. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   234
   1516
  5. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   101
   1216
  6. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   27
   1161
  7. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   31
   1141
  8. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   60
   1080
  Aihe