Ahvenanmaa - Suomen oma Hongkong!

PROLOGI - Radikaalisti voimme tehdä verrannon P.R.O.C Kiinaan, jossa Hongkong näyttäytyy Pekingin näkökulmasta: yksi valtio, kaksi järjestelmää - tosin tuota toista järjestelmää ollaan nyt kiinteyttämässä Pekingin poluille - 'hiljaa hyvä tulee periaatteella'.

Ahvenanmaalla on taas monin osin omat säännöt ja kansainväliset sopimukset, jotka säätävät "saarivaltakunnan" kulkua, mahdollisuuksia kuin rajoituksia, joista on hyvä elää - puolueettomasti, riidattomasti kuin sekaantumattomasti muiden ulkoisten omiin sisäisiin asioihin!

..
Muuttuva aika - Naton etenemispyrkimykset ja Suomen nyt menettämä asema olla "hyvien palveluksien"* tarjoaja konfliktoituneille ja jopa sotiville osapuolille -

.. Suomessa vahva manipulaatio, jopa mediapropaganda harhautti osaltansa valtiomme valtajohtoa ja erityisesti kansaa tielle, joka poisti meiltä mahdollisuudet olla puolueeton, diplomaattinen ja huomaavaisen sekaantumaton muiden sisäisiin asioihin.

Näin emme enää ole kaikin osin arvostettu kohdemaa rauhan neuvotteluiden pitopaikkana -

.. erityisesti idän ja lännen kiihtyville vastakkain asetteluille |** ja niiden purkamisille, joiden tavoitteena olisi rauha, yhteinen ymmärrys kuin valistuneesti taipuminen sellaiseen tahtoon, joka toisi maailmallista tasapainoeloa yhteisessä ymmärryksessä ihmispopulaatiollisen valtaenemmistön tahdon mukaisesti.

..
Ahvenanmaa on yllättävät mahdollisuudet olla irti jopa Natosta - kuin mistään muustakaan sotilasliitosta sen demilitarisoitumisen vuoksi -

Kun katsomme Itämeren karttaa, Ahvenanmaan saaristoa, Suomenlahtea ja sen peräpussia - Gronstadtin "suojissa" olevaa noin kuuden miljoonan asukkaan Pietarin kaupunkia, niin ymmärrämme laajemmin tuon historiallisen perustan jatkumolle, jossa tämän päivän Venäjä istuu myös Ahvananmaalla vallitsevan turvallisuusajattelun lukkona!
..

Jatkosotamme aikana Leningrad oli pussissa -

.. vain yksi henkireikä - Laatokan jäätä pitkin "vapauteen" kuoleman jäätie, joka oli kymmenille tuhansille surma, eikä suomalaistenkaan rooli ollut täysin olematon.

Leningrad koki II Maailmansodassa - operaatio Barabarossan aikana miljoonauhraukset - lähes kolmen vuoden saksalaispiirityksenä, johon Suomi otti osaa ... hyökkäyksellisessä Jatkosodassaan. Tuolloin Itämeri oli Saksan kolmannen valtakunnan hallussa - me siinä mukana.

Kun katsomme historiaa pidemmälle -

.. huomamme Ahvenanmaan olleen lukko tsaarien Venäjän pääkaupunkiin Pietariin (tsaarilla piti olla avain tuohon lukkoon), jota pidetään venäläisyyden yhtenä pääkehtona.

Tsaarit kävivät monia sotia lähinnä Ruotsin kuningasta vastaan - aina 1809 asti - ruotsalaisten hyökätessä kuin myös toisin päin

Ahvenanmaan rooli oli jo heti tuosta 1809 alkaen keskipiste Pietarin turvallisuusdoktriinissa. Tsaarit olivat määrätietoisia Ahvenanmaan osalta.

Pietari on Venäjän henkireikä maailmalle -

.. meritse, sen kaupallinen ja kulttuurillinen rooli on tärkeä - sillä se on yksi noista vapauden neljästä väylästä ulos valtamerille - Murmanskin, Vladivostokin ja Mustanmeren lisäksi.

On siis täysin selvää, että Venäjä pitää kiinni vanhasta voimassa olevasta Kansainliiton sopimuksesta Ahvenanmaan erityisasemasta, historiaankin vedoten - ilman aseita.

...
Muistamme Suomen miehittäneet sotilaallisesti Ahvenanmaan jo Jatkosodan aattona - ennen varsinaisen operaatio Barbarossan alkua -

.. tuo suomalaismiehitys oli vastoin voimassa olevaa sopimusta Ahvenanmaan demilitarisaatiosta ja puolueettomuudesta.

Senkin me tiedämme, että Ruotsi olisi halunnut omia Ahvenanmaan omakseen - kokonaan, ei vain kielikysymyksenä - sillä Ahvenanmaa on tulppa ja meriväylä Tukholmaan. Tsaarin sotilaat kokeilivat tuota väylää Tukholmaan jo yli 200 vuotta sitten.

Ruotsin pyrkimykset Kansainliitossa saada Ahvenanmaa omakseen torpattiin yllättäen Japanin toimesta [~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_kysymys -] -

.. tuolloin Japanissa oli suomalaisuuden edustajana taitava diplomaatti - Gustav John Ramstedt, joka osasi oikein informoida japanilaisen ystävänsä, joka siten vaikutti meille suotuisasti - Ahvananmaa on edelleen osa Suomea, ollen ilmeisesti rahavirraltaan mannermaalle negatiivinen (?)
..

Venäjä ei tule hyväksymään Ahvenanmaan aseistamisesta, eikä tule poistumaan sieltä, jopa niin, että Moskova jopa vuokraa meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin ennemmin kuin poistuu Ahvananmaalta!

Venäjän konsulaatti on diplomaattinen muistutus voimassa olevasta sopimuksesta, ja vihje, ettei Venäjä tule enää enemmän hyväksymään meritien heikentämisestä Pietariin - onkin muistettava, että Venäjällä ei ole enää kuin Kaliningrad, joka on Pietarin meriväylälle suojana.

Nyt ymmärrämme erinomaisesti, miksi Venäjälle on tärkeää, että Suomi ja Ruotsi pysyvät sotilaspoliittisesti puolueettomina - ja näin estävät Naton laajentumisen Itämerellä niin, että merestä tulisi Naton sisämeri - Pietarin ollessa peräpussissa "karanteenissa", jos kansainvälinen idän ja lännen välinen kriisi äityy sodan partaalle.

>

...
80758

350

986

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hongkongissa loppui myös vapaus ja demokratia - tilalla Kiinan kommunistidiktuuri.

   • Hongkong - Made in China!

    (Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta")

    [ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ]

    Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina.

    Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi.

    Kiinan historia on pitkä –

    noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä.

    Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana –
    [ ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hongkong - ]

    … tuolloin kiinalaisuus ei pystynyt pitämän puoliaan lännenmiehen voimaa ja hallintoa vastaan. Englantilaisten kolonialismia ylläpitivät alueella kauppa ja nimenomaan huumekauppa. Intiasta, joka sekin oli Englannin alusmaa – tuotiin suuret määrät oopiumia Kiinaan ja se hyödytti suuresti Englannin siirtomaavaltaa ja Lontoon rikastumista. Syttyivät Oopium sodat 1 ja 2, jolloin Kiinan keisari yritti suojella kansaansa – huonolla menestyksellä.

    Hongkong jäi Portugalin Macaon ohella saarekkeeksi vuosisadoiksi, jolloin Hongkongiin muodostui oma kieliversio kiinasta – Kantonin kiina, jota puhutaan toki muuallakin, mutta pienenä vähemmistönä mandariinin kiinaan nähden, joka on mantereisen Kiinan virallinen kieli. Merkit ovat onneksi samoja.

    Hongkongilaiset omivat itselleen englantilaisen tyylivivahteen,

    … vaikka tiesivät, että Peking ottaa joka tapauksessa omansa – kuten tulee tapahtumaan myös Taiwanin osalta. Kaupalliset siteet ovat sinetöineet kulku-uran kiinalaisuuden yhdistymiseen.

    Kiinalaisuuteen kuuluu vuosisataisesti omien asioiden hoito itse ja muiden asioihin puuttumattomuus – tämän olemme huomanneet niin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa ja vieläpä Ukrainassa. Kiinalaiset ovat tahdikkaita, eivätkä riivi esimerkiksi meidän suomalaisten sisäisiä asioita – vaan jättävät kanssakäymisemme kauppaan 2], kulttuurivaihtoon ja teknologiakeskusteluun. Vakoilusyytteitä nykymaailmassa jaetaan tasaisesti kaikille valtioille.

    Kiinalainen hallinto on miltei kuva keisareiden valtakoneistoista

    Keisaria vastaa istuva politbyroo, joka valitaan itsensä toimesta heti alemmasta valtakerroksesta käsin vaikuttaen. Edellisten valtiojohtajien mielipide on arvossaan, sillä meille vieraana ilmiönä Kiinassa arvostetaan ikää ja sen mukanaan tuomaa kokemusta.
    Suuria tämän päivän kiinalaisvaikuttajia ovat Jian Zemin ja jossain määrin Hu Jintao.

    Merkittävää on se, että jokainen istuvan politbyroon, nykyään seitsemän miestä, jäsen on noussut aina alimmalta tasolta – kyläyhteisöstä tai korttelikomiteasta lähtien – kuten meillä upseeriarvot lisääntyvät palvelusvuosien saatossa.


   • Helsingin Sanomista ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006208051.html - näin:

    "Vanha hakuteos auttaa ymmärtämään, miksi kahdella maailman merkittävimmällä itsehallintoalueella on viime viikkoina protestoitu"

    - sisältäen niin HK' ta kuin Ahvenanmaata!

    ..
    IJL-kommentti ylläolevaan:

    Kelpo analyysi -läntisen tavoiteasetannan kannattajan näkökulmasta ... ensin kiinnittyi huomio tähän: " ... Erityistä huolta herättää mahdollinen luovutussopimus Manner-Kiinan kanssa. ... " -ote HS-jutusta. Tässä olisi voinut täsmentää, että luovutus, kun kyseessä raskas rikosepäily, josta tuomiona vähintään vapausrangaistus - mielenosoitus rauhallisesti jotain järjestelmää vastaan ei ole edes rikos!

    Verranto Ahvenanmaahan osin ontuu, sillä se ei ole ole ollut vaikuttavia aikoja erossa manner-suomalaisuudesta. Ahvenanmaa saa enemmän rahavirtaa mantereelta kuin toisinpäin - se rauhoittaa. HK' ssa eroa löytyy kielestä - Ahvenanmaalla ei puhuta suomea, vain ruotsia. HK' ssa puhutaan kantonin kiinaa, joka eroaa mandariinin kiinasta - ollen kuitenkin läheinen sukulaiskieli, merkistö on monin osin sama - myös mantereen puolella puhutaan kantonia. Ahvenanmaa ei ole ollut osa kolonialismia, kuten HK. Ruotsin vallan aikana ruotsalaiset eivät hyökkäilleet suomalaisten kimppuun, kuten englantilaiset kiinalaisten - Oopiumsodat.

    Suurin ero on siinä, ettei kiinalaiset puutu ja sekaannu muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. HK on Kiinan sisäinen asia - varsinkin kun Pekingin Keskushallinnolle kuuluu HK' n ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoito.

    Ulkoa vähänkin edesautettu ja ministerituettu sekaantuminen HK' n sisäisiin asioihin (Englanti) on jo ulkopolitiikkaan liittyvä asia - ja varsinkin mielenosoitusten muuttuminen mellakoiksi uhkaa enemmistöhongkongilaisten turvallisuutta - näin tuon yhteiskuntarauhan palauttaminen on osa turvallisuuspolitiikkaa, jonka Kiinan Keskushallinto joka tapauksessa tekee.

    Näyttäisi nyt olevan meneillään laatumedian hienostunut niin sanottu West trolling manipulation ilmiö, jossa maailmallisesti pieni länsivähemmistö koettaa ylläpitää läntisen yhteiskuntamallin hegemoniaa - nyt maailman suurinta kansakuntaa kohtaan, joka jo IMF' n tilastojen mukaan siirtyi myös maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP*). Tuo läntisyys hegemoniana kumpuaa aiemmasta kolonialismista, jonka isäntämaat ovat suurimmaksi osaksi nykyisen EU' n jäsenmaita.

    Tänään toisaalta HS-jutusta kumpuaa sana "propaganda", jonka jopa kiinalainen ministeri olisi nostanut keskiöön, kun kertoi mikä on kiinalaisen informaatiopolitiikan ytimessä - tässä kohdin pyytäisin tutkimaan alkuperäisen mandariininkielisen alkuperän ja katsoa sen käännös suomeksi uudestaan.

    Kiina ei esittele eikä markkinoi HK' n yhden valtion ja kahden järjestelmän mallia, koska se päättyy tehdyn sopimuksen myötä lähivuosikymmeninä - toisen järjestelmän haihtuessa pois (kuten kävi Vietnamissa). Ehkä tämä väliaikaisuus kiihdyttää läntistä ajatus- ja mediamaailmaa jopa lietsomaan, kuitenkin manipuloimaan HK' lle itsenäistymishenkeä?

    Tässä kohdin olisi viisasta perehtyä laajasti ja kaikin näkökulmin niin Ahvenanmaan, HK'n kuin Kashmirinkin historiaan, kullakin on piirteensä - mutta yhteistä kyllä löydetään - kaikki ovat osa tätä maailmaa, jossa idän valtakunnat edustavat demokraattisesti ajatellen suurta enemmistöä. Läntisen kulttuurin katsotaan edustavan noin suhdelukua 1,3/7,9, kun jo pelkästään Kiina on 1,394/7,9, josta HK edustaa noin 0,007/1,394 suhdetta itse mannerkiinalaisiin.

    >>>


   • Anonyymi

    Loppui oli väärin luopua siitä ne ihmiset oli enemmistö kristittyjä vapaita siellä. Nythän budhat painaa päälle.


   • Anonyymi

    Vapaudella on monia näkökulmia. Vapaus on erilaista viiden miljoonan maassa kuin on maassa, jossa on 1400 miljoonaa asukasta!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Hongkong - Made in China!

    (Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta")

    [ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ]

    Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina.

    Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi.

    Kiinan historia on pitkä –

    noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä.

    Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana –
    [ ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hongkong - ]

    … tuolloin kiinalaisuus ei pystynyt pitämän puoliaan lännenmiehen voimaa ja hallintoa vastaan. Englantilaisten kolonialismia ylläpitivät alueella kauppa ja nimenomaan huumekauppa. Intiasta, joka sekin oli Englannin alusmaa – tuotiin suuret määrät oopiumia Kiinaan ja se hyödytti suuresti Englannin siirtomaavaltaa ja Lontoon rikastumista. Syttyivät Oopium sodat 1 ja 2, jolloin Kiinan keisari yritti suojella kansaansa – huonolla menestyksellä.

    Hongkong jäi Portugalin Macaon ohella saarekkeeksi vuosisadoiksi, jolloin Hongkongiin muodostui oma kieliversio kiinasta – Kantonin kiina, jota puhutaan toki muuallakin, mutta pienenä vähemmistönä mandariinin kiinaan nähden, joka on mantereisen Kiinan virallinen kieli. Merkit ovat onneksi samoja.

    Hongkongilaiset omivat itselleen englantilaisen tyylivivahteen,

    … vaikka tiesivät, että Peking ottaa joka tapauksessa omansa – kuten tulee tapahtumaan myös Taiwanin osalta. Kaupalliset siteet ovat sinetöineet kulku-uran kiinalaisuuden yhdistymiseen.

    Kiinalaisuuteen kuuluu vuosisataisesti omien asioiden hoito itse ja muiden asioihin puuttumattomuus – tämän olemme huomanneet niin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa ja vieläpä Ukrainassa. Kiinalaiset ovat tahdikkaita, eivätkä riivi esimerkiksi meidän suomalaisten sisäisiä asioita – vaan jättävät kanssakäymisemme kauppaan 2], kulttuurivaihtoon ja teknologiakeskusteluun. Vakoilusyytteitä nykymaailmassa jaetaan tasaisesti kaikille valtioille.

    Kiinalainen hallinto on miltei kuva keisareiden valtakoneistoista

    Keisaria vastaa istuva politbyroo, joka valitaan itsensä toimesta heti alemmasta valtakerroksesta käsin vaikuttaen. Edellisten valtiojohtajien mielipide on arvossaan, sillä meille vieraana ilmiönä Kiinassa arvostetaan ikää ja sen mukanaan tuomaa kokemusta.
    Suuria tämän päivän kiinalaisvaikuttajia ovat Jian Zemin ja jossain määrin Hu Jintao.

    Merkittävää on se, että jokainen istuvan politbyroon, nykyään seitsemän miestä, jäsen on noussut aina alimmalta tasolta – kyläyhteisöstä tai korttelikomiteasta lähtien – kuten meillä upseeriarvot lisääntyvät palvelusvuosien saatossa.

    Kiinan historia on useimmille tuntematonta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Loppui oli väärin luopua siitä ne ihmiset oli enemmistö kristittyjä vapaita siellä. Nythän budhat painaa päälle.

    Lähinnä kristityt eivät pysyneet omilla reviireillään. Kolonialismi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vapaudella on monia näkökulmia. Vapaus on erilaista viiden miljoonan maassa kuin on maassa, jossa on 1400 miljoonaa asukasta!

    Puhut potaskaa. Kiinan kaltaisessa diktatuurissa ei ole vapautta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiinan historia on useimmille tuntematonta.

    Kiinan historiaan kannattaa perehtyä historian kirjoista, eikä Luoman kirjoituksista.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhut potaskaa. Kiinan kaltaisessa diktatuurissa ei ole vapautta.

    Jälleen kerran Luoma kirjoitti asiallisen ja mielienkiintoisen esitelmän aiheesta.
    Mutta missä on se valinnanvapaus ja demokratia täällä Suomessa , mitä suuresti ylistetään?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Helsingin Sanomista ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006208051.html - näin:

    "Vanha hakuteos auttaa ymmärtämään, miksi kahdella maailman merkittävimmällä itsehallintoalueella on viime viikkoina protestoitu"

    - sisältäen niin HK' ta kuin Ahvenanmaata!

    ..
    IJL-kommentti ylläolevaan:

    Kelpo analyysi -läntisen tavoiteasetannan kannattajan näkökulmasta ... ensin kiinnittyi huomio tähän: " ... Erityistä huolta herättää mahdollinen luovutussopimus Manner-Kiinan kanssa. ... " -ote HS-jutusta. Tässä olisi voinut täsmentää, että luovutus, kun kyseessä raskas rikosepäily, josta tuomiona vähintään vapausrangaistus - mielenosoitus rauhallisesti jotain järjestelmää vastaan ei ole edes rikos!

    Verranto Ahvenanmaahan osin ontuu, sillä se ei ole ole ollut vaikuttavia aikoja erossa manner-suomalaisuudesta. Ahvenanmaa saa enemmän rahavirtaa mantereelta kuin toisinpäin - se rauhoittaa. HK' ssa eroa löytyy kielestä - Ahvenanmaalla ei puhuta suomea, vain ruotsia. HK' ssa puhutaan kantonin kiinaa, joka eroaa mandariinin kiinasta - ollen kuitenkin läheinen sukulaiskieli, merkistö on monin osin sama - myös mantereen puolella puhutaan kantonia. Ahvenanmaa ei ole ollut osa kolonialismia, kuten HK. Ruotsin vallan aikana ruotsalaiset eivät hyökkäilleet suomalaisten kimppuun, kuten englantilaiset kiinalaisten - Oopiumsodat.

    Suurin ero on siinä, ettei kiinalaiset puutu ja sekaannu muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. HK on Kiinan sisäinen asia - varsinkin kun Pekingin Keskushallinnolle kuuluu HK' n ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoito.

    Ulkoa vähänkin edesautettu ja ministerituettu sekaantuminen HK' n sisäisiin asioihin (Englanti) on jo ulkopolitiikkaan liittyvä asia - ja varsinkin mielenosoitusten muuttuminen mellakoiksi uhkaa enemmistöhongkongilaisten turvallisuutta - näin tuon yhteiskuntarauhan palauttaminen on osa turvallisuuspolitiikkaa, jonka Kiinan Keskushallinto joka tapauksessa tekee.

    Näyttäisi nyt olevan meneillään laatumedian hienostunut niin sanottu West trolling manipulation ilmiö, jossa maailmallisesti pieni länsivähemmistö koettaa ylläpitää läntisen yhteiskuntamallin hegemoniaa - nyt maailman suurinta kansakuntaa kohtaan, joka jo IMF' n tilastojen mukaan siirtyi myös maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP*). Tuo läntisyys hegemoniana kumpuaa aiemmasta kolonialismista, jonka isäntämaat ovat suurimmaksi osaksi nykyisen EU' n jäsenmaita.

    Tänään toisaalta HS-jutusta kumpuaa sana "propaganda", jonka jopa kiinalainen ministeri olisi nostanut keskiöön, kun kertoi mikä on kiinalaisen informaatiopolitiikan ytimessä - tässä kohdin pyytäisin tutkimaan alkuperäisen mandariininkielisen alkuperän ja katsoa sen käännös suomeksi uudestaan.

    Kiina ei esittele eikä markkinoi HK' n yhden valtion ja kahden järjestelmän mallia, koska se päättyy tehdyn sopimuksen myötä lähivuosikymmeninä - toisen järjestelmän haihtuessa pois (kuten kävi Vietnamissa). Ehkä tämä väliaikaisuus kiihdyttää läntistä ajatus- ja mediamaailmaa jopa lietsomaan, kuitenkin manipuloimaan HK' lle itsenäistymishenkeä?

    Tässä kohdin olisi viisasta perehtyä laajasti ja kaikin näkökulmin niin Ahvenanmaan, HK'n kuin Kashmirinkin historiaan, kullakin on piirteensä - mutta yhteistä kyllä löydetään - kaikki ovat osa tätä maailmaa, jossa idän valtakunnat edustavat demokraattisesti ajatellen suurta enemmistöä. Läntisen kulttuurin katsotaan edustavan noin suhdelukua 1,3/7,9, kun jo pelkästään Kiina on 1,394/7,9, josta HK edustaa noin 0,007/1,394 suhdetta itse mannerkiinalaisiin.

    >>>

    Ahvenanmaalla oli osin suomenkielisiä alueita ennen Ahvenanmaan aseman vakiinnuttamista 1920-luvulla. Esim. Brändön kunta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiinan historiaan kannattaa perehtyä historian kirjoista, eikä Luoman kirjoituksista.

    Mitä tiedät Kiinan historiasta , mitä kirjaa suosittelet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ahvenanmaalla oli osin suomenkielisiä alueita ennen Ahvenanmaan aseman vakiinnuttamista 1920-luvulla. Esim. Brändön kunta.

    Ei ole enää


   • Anonyymi

    Kiinassa ei ole diktatuuria, vain puhemiehistön viimeinen sana, jonka täytyy kerran vuodessa nauttia kansankongressin suosiota.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiinan historia on useimmille tuntematonta.

    Kiinan osalta monet elävät luulojen varassa.


   • Anonyymi

    Muistatko Oopiumsodat?


  • Anonyymi

   No siinä tuli taas täyttä tuubaa, jolla pilkataan isänmaatamme Suomea.

   Korjataan heti yksi valhe totuudenmukaiseksi. Suomi ei aloittanut Jatkosotaa, mitä Luoma väittää. Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan NL:n ja Suomen välillä pommittamalla Suomen alueita 22.6.1941 klo 6.05 alkaen. Siihen mennessä Suomi, eikä saksalaiset Suomen alueelta, eivät hyökänneet Neuvostoliiton alueelle.
   Neuvostoliiton suoritettua 25.6.1941 yli kymmenen rauhallisen suomalaisen kaupungin pommitukset n. 500 pommikoneen voimin, joista ammuttiin alas 27 konetta Suomen alueelle, eduskunta totesi 25.6. iltapäivällä Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa.

   • Anonyymi

    Totta! Täyttä hölynpölyä esim tämä:

    "Venäjä ei tule hyväksymään Ahvenanmaan aseistamisesta, eikä tule poistumaan sieltä, jopa niin, että Moskova jopa vuokraa meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin ennemmin kuin poistuu Ahvananmaalta!"

    Eihän Venäjä ole Ahvenanmaalla, joten ei sen tarvitse sieltä poistuakkaan.

    Ratapohjan vuokraus Petsamoon on ihan käsittämätön väite! Miksi tällaista soopaa pitää keksiä?


   • " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

    Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. .. "

    ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

    ...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Totta! Täyttä hölynpölyä esim tämä:

    "Venäjä ei tule hyväksymään Ahvenanmaan aseistamisesta, eikä tule poistumaan sieltä, jopa niin, että Moskova jopa vuokraa meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin ennemmin kuin poistuu Ahvananmaalta!"

    Eihän Venäjä ole Ahvenanmaalla, joten ei sen tarvitse sieltä poistuakkaan.

    Ratapohjan vuokraus Petsamoon on ihan käsittämätön väite! Miksi tällaista soopaa pitää keksiä?

    Ahvenanmaalla on sopimuksien myötä Venäjän konsulaatti, joskin hyvin vähäisellä käytöllä.


   • Ennen venäläisten pommituksia suomalaiset ja saksalaiset tekivät hyökkäykseen valmistelivia toimia, jotka Neuvostoliitto huomasi:

    " .. Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[27] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[28]

    Kesäkuun 21.–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[29]

    Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta: Ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[28] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. Pyrkimyksenä oli varmistaa, ettei neuvostolaivasto pystyisi häiritsemään Suomenlahdelta saksalaisten Baltiaan avattavaksi suunnitellun maarintaman sivustaa, ja estää hyökkäys Ahvenanmaalle, jonka hallinta oli Suomen kannalta elintärkeää. Miinoitus ulotettiin 22. päivänä Neuvostoliiton miehittämän Viron (muun muassa Tallinnan) edustalle. Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 7.28–9.06 välisenä aikana.[30] [31]

    Kun Suomeen saapui tieto Saksan hyökkäyksen alkamisesta, Suomen merivoimat aloittivat välittömästi operaatio Kilpapurjehduksen, eli joukkojen siirrot demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Neuvostoliiton lentokoneet tekivät sodan ensimmäisen ilmahyökkäyksen suomalaisia vastaan hyökättyään tähän operaatioon osallistuneita sota-aluksia sekä rannikkolinnakkeita vastaan 22. kesäkuuta klo 6.05. Lisäksi Hangosta alkoi tykistötulistus Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle klo 6.50.[32] .. "

    " .. Nämä toimet saivat osaltaan Neuvostoliiton aloittamaan sotatoimet myös Suomea vastaan, koska se katsoi Suomen sallivan alueensa käytön hyökkäykseen itseään vastaan .. "

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota#Tapahtumat_juuri_ennen_sodan_alkua -
    ..

    Lisäksi saksalaiset Gestapon edustajat hyökkäsivät - tunkeutuivat Petsamon Neuvostoliiton konsulaattiin ennen N:liiton pommituksia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen venäläisten pommituksia suomalaiset ja saksalaiset tekivät hyökkäykseen valmistelivia toimia, jotka Neuvostoliitto huomasi:

    " .. Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[27] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[28]

    Kesäkuun 21.–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[29]

    Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta: Ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[28] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. Pyrkimyksenä oli varmistaa, ettei neuvostolaivasto pystyisi häiritsemään Suomenlahdelta saksalaisten Baltiaan avattavaksi suunnitellun maarintaman sivustaa, ja estää hyökkäys Ahvenanmaalle, jonka hallinta oli Suomen kannalta elintärkeää. Miinoitus ulotettiin 22. päivänä Neuvostoliiton miehittämän Viron (muun muassa Tallinnan) edustalle. Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 7.28–9.06 välisenä aikana.[30] [31]

    Kun Suomeen saapui tieto Saksan hyökkäyksen alkamisesta, Suomen merivoimat aloittivat välittömästi operaatio Kilpapurjehduksen, eli joukkojen siirrot demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Neuvostoliiton lentokoneet tekivät sodan ensimmäisen ilmahyökkäyksen suomalaisia vastaan hyökättyään tähän operaatioon osallistuneita sota-aluksia sekä rannikkolinnakkeita vastaan 22. kesäkuuta klo 6.05. Lisäksi Hangosta alkoi tykistötulistus Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle klo 6.50.[32] .. "

    " .. Nämä toimet saivat osaltaan Neuvostoliiton aloittamaan sotatoimet myös Suomea vastaan, koska se katsoi Suomen sallivan alueensa käytön hyökkäykseen itseään vastaan .. "

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota#Tapahtumat_juuri_ennen_sodan_alkua -
    ..

    Lisäksi saksalaiset Gestapon edustajat hyökkäsivät - tunkeutuivat Petsamon Neuvostoliiton konsulaattiin ennen N:liiton pommituksia.

    Tuo todistaa vain sen, että Neuvostoliitto hyökkäsi ensin ja aloitti Jatkosodan.

    Neuvostoliitto olisi hyökännyt Suomeen jo Välirauhan aikana ja kävi jopa kertomassa sen saksalaisille, jotka vastustivat Suomen neuvostomiehitystä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

    Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. .. "

    ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

    ...

    Tuo on mielipidekirjoitus, joka ei edes pidä paikkaansa.
    Todista, että Mauno Jokipii ja Tuomo Polvinen olisivat tutkimuksissaan moista todenneet!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ahvenanmaalla on sopimuksien myötä Venäjän konsulaatti, joskin hyvin vähäisellä käytöllä.

    Seli seli.
    On Venäjällä Suomessa muitakin konsulaatteja, joiden tehtävä on palvella lähinnä omia kansalaisia ja matkustajia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo todistaa vain sen, että Neuvostoliitto hyökkäsi ensin ja aloitti Jatkosodan.

    Neuvostoliitto olisi hyökännyt Suomeen jo Välirauhan aikana ja kävi jopa kertomassa sen saksalaisille, jotka vastustivat Suomen neuvostomiehitystä.

    Jossittelu ei sovi tähän kohtaan :-)

    Sen sijaa professori Kuisman teksti on selvästi ymmärrettävää, ja jos ei tunne kuka Kuisma on on - niin tässä:

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Kuisma -

    "Eero Markku Sakari Kuisma (s. 7. helmikuuta 1952 Hyvinkää)[1] on suomalainen historioitsija ja filosofian tohtori, joka toimii Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina. Hän on kirjoittanut toistakymmentä teosta Suomen taloushistoriasta, etenkin tilausteoksia yrityshistoriasta, mutta viime vuosina myös yleistajuisia kirjoja politiikan ja talouden rajamailta.[2] .. "


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on mielipidekirjoitus, joka ei edes pidä paikkaansa.
    Todista, että Mauno Jokipii ja Tuomo Polvinen olisivat tutkimuksissaan moista todenneet!

    Toisaalla täällä on selostettu kuka prof. Kuisma on - oletko perehtynyt?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Jossittelu ei sovi tähän kohtaan :-)

    Sen sijaa professori Kuisman teksti on selvästi ymmärrettävää, ja jos ei tunne kuka Kuisma on on - niin tässä:

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Kuisma -

    "Eero Markku Sakari Kuisma (s. 7. helmikuuta 1952 Hyvinkää)[1] on suomalainen historioitsija ja filosofian tohtori, joka toimii Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina. Hän on kirjoittanut toistakymmentä teosta Suomen taloushistoriasta, etenkin tilausteoksia yrityshistoriasta, mutta viime vuosina myös yleistajuisia kirjoja politiikan ja talouden rajamailta.[2] .. "

    No voi hyvä ihme!!! Meinaatko, että joku venäjänmielinen entinen taistolainen kertoo absoluuttisen totuuden. Kuismahan on sanonut sanatarkasti Krimin miehityksen jälkeen: " Putin on lempeä ja fiksu ...."

    Lisäksi eihän edes Kuismankaan mielipidekirjoituksessa väitetä, että Suomi tai Suomesta olisi ensin hyökätty Neuvostoliittoon.

    Myös väite " Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi" ei pidä paikkaansa, koska Suomesta ei kesäkuussa 1941 hyökätty Neuvostoliittoon.

    Jos aseistusta vertaillaan, niin Saksalla ja Suomella tuolloin oli täysin erilaiset aseet käytössä. Edes konekiväärin panokset eivät käyneet toisiinsa, koska saksalaiset käyttivät laipattomia ja suomalaiset laipallisia panoksia vaikka kaliiberi oli sama.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen venäläisten pommituksia suomalaiset ja saksalaiset tekivät hyökkäykseen valmistelivia toimia, jotka Neuvostoliitto huomasi:

    " .. Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[27] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[28]

    Kesäkuun 21.–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[29]

    Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta: Ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[28] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. Pyrkimyksenä oli varmistaa, ettei neuvostolaivasto pystyisi häiritsemään Suomenlahdelta saksalaisten Baltiaan avattavaksi suunnitellun maarintaman sivustaa, ja estää hyökkäys Ahvenanmaalle, jonka hallinta oli Suomen kannalta elintärkeää. Miinoitus ulotettiin 22. päivänä Neuvostoliiton miehittämän Viron (muun muassa Tallinnan) edustalle. Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 7.28–9.06 välisenä aikana.[30] [31]

    Kun Suomeen saapui tieto Saksan hyökkäyksen alkamisesta, Suomen merivoimat aloittivat välittömästi operaatio Kilpapurjehduksen, eli joukkojen siirrot demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Neuvostoliiton lentokoneet tekivät sodan ensimmäisen ilmahyökkäyksen suomalaisia vastaan hyökättyään tähän operaatioon osallistuneita sota-aluksia sekä rannikkolinnakkeita vastaan 22. kesäkuuta klo 6.05. Lisäksi Hangosta alkoi tykistötulistus Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle klo 6.50.[32] .. "

    " .. Nämä toimet saivat osaltaan Neuvostoliiton aloittamaan sotatoimet myös Suomea vastaan, koska se katsoi Suomen sallivan alueensa käytön hyökkäykseen itseään vastaan .. "

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota#Tapahtumat_juuri_ennen_sodan_alkua -
    ..

    Lisäksi saksalaiset Gestapon edustajat hyökkäsivät - tunkeutuivat Petsamon Neuvostoliiton konsulaattiin ennen N:liiton pommituksia.

    Jo on soopaa!
    Ongelma on vain heikko yleissivistyksesi ja ymmärryskykysi ts jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla ottaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen venäläisten pommituksia suomalaiset ja saksalaiset tekivät hyökkäykseen valmistelivia toimia, jotka Neuvostoliitto huomasi:

    " .. Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[27] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[28]

    Kesäkuun 21.–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[29]

    Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta: Ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[28] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. Pyrkimyksenä oli varmistaa, ettei neuvostolaivasto pystyisi häiritsemään Suomenlahdelta saksalaisten Baltiaan avattavaksi suunnitellun maarintaman sivustaa, ja estää hyökkäys Ahvenanmaalle, jonka hallinta oli Suomen kannalta elintärkeää. Miinoitus ulotettiin 22. päivänä Neuvostoliiton miehittämän Viron (muun muassa Tallinnan) edustalle. Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 7.28–9.06 välisenä aikana.[30] [31]

    Kun Suomeen saapui tieto Saksan hyökkäyksen alkamisesta, Suomen merivoimat aloittivat välittömästi operaatio Kilpapurjehduksen, eli joukkojen siirrot demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Neuvostoliiton lentokoneet tekivät sodan ensimmäisen ilmahyökkäyksen suomalaisia vastaan hyökättyään tähän operaatioon osallistuneita sota-aluksia sekä rannikkolinnakkeita vastaan 22. kesäkuuta klo 6.05. Lisäksi Hangosta alkoi tykistötulistus Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle klo 6.50.[32] .. "

    " .. Nämä toimet saivat osaltaan Neuvostoliiton aloittamaan sotatoimet myös Suomea vastaan, koska se katsoi Suomen sallivan alueensa käytön hyökkäykseen itseään vastaan .. "

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota#Tapahtumat_juuri_ennen_sodan_alkua -
    ..

    Lisäksi saksalaiset Gestapon edustajat hyökkäsivät - tunkeutuivat Petsamon Neuvostoliiton konsulaattiin ennen N:liiton pommituksia.

    Kyllä Suomi sai häätää venäläiskonsulaatin Petsamosta. Se oli Suomen aluetta tuolloin.


   • Anonyymi

    Stalinistit aloitti sodan vuonna 1939 talvella .


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ahvenanmaalla on sopimuksien myötä Venäjän konsulaatti, joskin hyvin vähäisellä käytöllä.

    Joo ne ajaa sen konsulaatin pois viisumiväärrennöksiä liikaa rikollista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No voi hyvä ihme!!! Meinaatko, että joku venäjänmielinen entinen taistolainen kertoo absoluuttisen totuuden. Kuismahan on sanonut sanatarkasti Krimin miehityksen jälkeen: " Putin on lempeä ja fiksu ...."

    Lisäksi eihän edes Kuismankaan mielipidekirjoituksessa väitetä, että Suomi tai Suomesta olisi ensin hyökätty Neuvostoliittoon.

    Myös väite " Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi" ei pidä paikkaansa, koska Suomesta ei kesäkuussa 1941 hyökätty Neuvostoliittoon.

    Jos aseistusta vertaillaan, niin Saksalla ja Suomella tuolloin oli täysin erilaiset aseet käytössä. Edes konekiväärin panokset eivät käyneet toisiinsa, koska saksalaiset käyttivät laipattomia ja suomalaiset laipallisia panoksia vaikka kaliiberi oli sama.

    Kaikissa maissa on työn tekijöillä ammattiliitot ei se tarkoita että sun pitää luopua sun kulttuurista uskonnosta kielestä tai maasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä Suomi sai häätää venäläiskonsulaatin Petsamosta. Se oli Suomen aluetta tuolloin.

    Turvallisuuden ja viisumi väärennösten takia niitä voi nytkin häätää.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ennen venäläisten pommituksia suomalaiset ja saksalaiset tekivät hyökkäykseen valmistelivia toimia, jotka Neuvostoliitto huomasi:

    " .. Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[27] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[28]

    Kesäkuun 21.–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[29]

    Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta: Ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[28] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. Pyrkimyksenä oli varmistaa, ettei neuvostolaivasto pystyisi häiritsemään Suomenlahdelta saksalaisten Baltiaan avattavaksi suunnitellun maarintaman sivustaa, ja estää hyökkäys Ahvenanmaalle, jonka hallinta oli Suomen kannalta elintärkeää. Miinoitus ulotettiin 22. päivänä Neuvostoliiton miehittämän Viron (muun muassa Tallinnan) edustalle. Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 7.28–9.06 välisenä aikana.[30] [31]

    Kun Suomeen saapui tieto Saksan hyökkäyksen alkamisesta, Suomen merivoimat aloittivat välittömästi operaatio Kilpapurjehduksen, eli joukkojen siirrot demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Neuvostoliiton lentokoneet tekivät sodan ensimmäisen ilmahyökkäyksen suomalaisia vastaan hyökättyään tähän operaatioon osallistuneita sota-aluksia sekä rannikkolinnakkeita vastaan 22. kesäkuuta klo 6.05. Lisäksi Hangosta alkoi tykistötulistus Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle klo 6.50.[32] .. "

    " .. Nämä toimet saivat osaltaan Neuvostoliiton aloittamaan sotatoimet myös Suomea vastaan, koska se katsoi Suomen sallivan alueensa käytön hyökkäykseen itseään vastaan .. "

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota#Tapahtumat_juuri_ennen_sodan_alkua -
    ..

    Lisäksi saksalaiset Gestapon edustajat hyökkäsivät - tunkeutuivat Petsamon Neuvostoliiton konsulaattiin ennen N:liiton pommituksia.

    Täytyy jälleen kerran muistuttaa siitä tosiasiasta, että Neuvostoliitto ja Saksa olivat elokuun 1939 hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimuksillaan liittolaisia ja sitten syyskuussa Puolaan hyökättyään jo aseveljiä sekä tietysti toisen maailmansodan aloittajia Euroopassa.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-brestin-salailtu-voitonparaati-22-9-1939/

    Suomeen Neuvostoliitto hyökkäsi 30. marraskuuta 1939, päämääränään koko Suomen, siis myös Ahvenanmaan, valtaus ja alistaminen oman diktatuurinsa orjuuteen. Yritettiin koko Suomi valtaamalla Suur-Neuvostoliittoa, epäonnistuen, koska 3,5 miljoonan kansalaisen Suomi torjui 150-miljoonaisen Neuvostoliiton puna-armeijan 105 päivää kestäneen hyökkäyksen, säilyttäen Suomen itsenäisyyden.

    Sen edellytyksenä, että me nyt voimme keskustella monipuoluedemokratia-Suomen Ahvenanmaan maakunnasta, oli Suomen itsenäisyyden säilyminen Moskovan Kremlin diktaattorin Josif Stalinin päinvastaisista suunnitelmista huolimatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo todistaa vain sen, että Neuvostoliitto hyökkäsi ensin ja aloitti Jatkosodan.

    Neuvostoliitto olisi hyökännyt Suomeen jo Välirauhan aikana ja kävi jopa kertomassa sen saksalaisille, jotka vastustivat Suomen neuvostomiehitystä.

    Oletko kuullut koskaan aiheesta (sota)historia ja sen tietäminen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on mielipidekirjoitus, joka ei edes pidä paikkaansa.
    Todista, että Mauno Jokipii ja Tuomo Polvinen olisivat tutkimuksissaan moista todenneet!

    Tuossa Seuran jutussa Markku Kuisma teki jo tuon todistuksen. Vai arveletko hänen valehdelleen julkisesti omalla nimellään kymmenille tuhansille lukujoille?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Seli seli.
    On Venäjällä Suomessa muitakin konsulaatteja, joiden tehtävä on palvella lähinnä omia kansalaisia ja matkustajia.

    Venäjän nykyinen konsulaatti Maarianhaminassa perustuu kansainväliseen sopimukseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No voi hyvä ihme!!! Meinaatko, että joku venäjänmielinen entinen taistolainen kertoo absoluuttisen totuuden. Kuismahan on sanonut sanatarkasti Krimin miehityksen jälkeen: " Putin on lempeä ja fiksu ...."

    Lisäksi eihän edes Kuismankaan mielipidekirjoituksessa väitetä, että Suomi tai Suomesta olisi ensin hyökätty Neuvostoliittoon.

    Myös väite " Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi" ei pidä paikkaansa, koska Suomesta ei kesäkuussa 1941 hyökätty Neuvostoliittoon.

    Jos aseistusta vertaillaan, niin Saksalla ja Suomella tuolloin oli täysin erilaiset aseet käytössä. Edes konekiväärin panokset eivät käyneet toisiinsa, koska saksalaiset käyttivät laipattomia ja suomalaiset laipallisia panoksia vaikka kaliiberi oli sama.

    Sotakoneiden viritys oli viety niin pitkälle, että jopa Suomen ja Saksan ilmavoimien koneet olivat maalatut yhteisellä keltaisella pystyviivalla koneen runkoon, että ne erottuisivat muista, eikä näin vahinkoyhteenottoja sattuisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä Suomi sai häätää venäläiskonsulaatin Petsamosta. Se oli Suomen aluetta tuolloin.

    Oletko tietoinen millaiset säännöt koskevat suurlähetystöjä ja konsulaatteja? Ne ovat asianomaisen valtion "aluetta" ja hyökkäys niitä kohtaan on aina hyökkäys ko. valtiota vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän nykyinen konsulaatti Maarianhaminassa perustuu kansainväliseen sopimukseen.

    Konsulaatit ovat osa diplomaattisuhteita. Perustuvat Wienin konsulisopimukseen. Venäjän Ahvenanmaan konsulaatin tehtäviin kuuluu konsulitoiminnan lisäksi Ahvenanmaan demilitarisoinnin toteutumisen tarkkailu, josta sovittiin Pariisin rauhansopimuksessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko tietoinen millaiset säännöt koskevat suurlähetystöjä ja konsulaatteja? Ne ovat asianomaisen valtion "aluetta" ja hyökkäys niitä kohtaan on aina hyökkäys ko. valtiota vastaan.

    Suurlähetystöjen ja konsulaattien alue on ko. valtion maaperää ja Suomi on vastuussa henkilöstön turvallisuudesta. MUTTA Suomi määrittelee montako konsulaattia täällä voi tietyllä valtiolla olla ja hyväksyy niiden työntekijät. Vastaavasti Suomi voi julistaa yksittäiset diplomaatit ei-toivotuiksi henkilöiksi ja he joutuvat silloin poistumaan maasta. Henkilö on silloin syyllistynyt rikokseen, jäänyt kiinni vakoilusta tai käyttäytynyt muuten törkeästi.


   • Anonyymi

    Haluaisin ostaa sähköä idästä , ei anna Sanna Marin lupaa.
    Bensaa saa vielä Venäjältä hakea ja lihaa , kohta Sanna Marin senkin kieltää.


   • Anonyymi

    Operaatio Barbarossan alkamisaamuna Hitler piti radiopuheen, jossa kertoi operaatio Barbarossan alkamisesta ja mainitsi suomalaisten taistelevan natsien rinnalla.

    - Monelta Hitlerin puhe oli radiossa Suomen aikaa?
    - Oliko puhe suora vai nauhoitettu jo aiemmin?
    - Oliko puhe kirjoitettu jo aiemmin? Luultavasti oli. Entä oliko miten todennäköistä, ettäpuheen sisältö oli vuotanut Stalinin tietoon jo etukäteen?

    Ts. on hyvinkin mahdollista, että NL pommitti Suomen alueita, koska oli saanut tiedon, että Suomi oli päättänyt sotia yhdessä natsien rinnalla.

    Valitettavasti jatkosota on myös Suomen osalta hyökkäyssota. Suomi oli toki muutaman päivän jälkijunassa virallisesti mutta Hitler tosiaan mainitsi Suomen olevan Saksan liittolainen jo Barbarossan alkamisaamuna.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa Seuran jutussa Markku Kuisma teki jo tuon todistuksen. Vai arveletko hänen valehdelleen julkisesti omalla nimellään kymmenille tuhansille lukujoille?

    Blogi on MIELIPIDEKIRJOITUS eikä mikään todistus.
    Kuisma on tunnetusti kallellaan Kremin suuntaan eikä hänellä ole mitään todisteita väitteittensä tueksi.

    Tiedätkö Ilkka, että argumentum ad auctoritatem (auktoriteettiin vetoaminen) on argumentointivirhe, jossa oma argumentti perustetaan jonkun auktoriteetin sanaan tai arvovaltaan, mutta ei esitetä perusteita auktoriteetin todenperäisyydelle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko tietoinen millaiset säännöt koskevat suurlähetystöjä ja konsulaatteja? Ne ovat asianomaisen valtion "aluetta" ja hyökkäys niitä kohtaan on aina hyökkäys ko. valtiota vastaan.

    Oletko tietoinen, ettei väitteesi pidä paikkaansa. Diplomaattinen koskemattomuus on määritelty 60 -luvulla eikä hyökkäys niitä kohtaan ole hyökkäys ko. valtiota vastaan.

    Suurlähetystöjä on miehitelty monta kertaa mm. USAn Teheranin lähetystö. Ei se mitään sotatilaa saanut aikaan.


  • Anonyymi

   Pietari on varsin myöhään perustettu suomalaisten maille. Valloitettu siis muilta ihan putinistiseen tyyliin.
   Venäjä ei pidä kiinni uudemmistakaan sopimuksista, kuten Ukrainan rajoista, joten mitäpä virkaa on Åålanninsodan aikaisilla sopimuksilla.

   • Asiaa voisi kysyä YK' lta!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Asiaa voisi kysyä YK' lta!

    YK on todennut, että Venäjä miehittää laittomasti Krimiä ja se on vaatinut Venäjää lopettamaan nykyisen hyökkäyssotansa.

    Silti Venäjä miehittää ja hyökkäyssotii Ukrainassa.


   • Tuohon aikaan ei Suomea valtiona edes ollut - oli vain Ruotsi, joka vetäytyi itäisestä maakunnastaan Suomen sodan aikana ...

    Autonomiassa tsaari tosin liitti omaan Suomen autonomiseen alueeseensa niin sanotun "vanhan suomen" - oletko siitä tietoinen?

    Vanha Suomi
    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi - katso juuri kartta, tosin nykyinen Pietrin alue ei siihen tuolloinkaan kuulunut.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuohon aikaan ei Suomea valtiona edes ollut - oli vain Ruotsi, joka vetäytyi itäisestä maakunnastaan Suomen sodan aikana ...

    Autonomiassa tsaari tosin liitti omaan Suomen autonomiseen alueeseensa niin sanotun "vanhan suomen" - oletko siitä tietoinen?

    Vanha Suomi
    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi - katso juuri kartta, tosin nykyinen Pietrin alue ei siihen tuolloinkaan kuulunut.

    Heh heh - trollina länkytät venäläsipropagandaa. Tuon alueen Venäjä anasti hyökkäyssotimalla Ruotsilta isovihan aikana.

    Nimitys Vanha Suomi on suomalaisittain katsottuna hieman epäjohdonmukainen. Ymmärrettäväksi se tulee katsottaessa asiaa venäläisittäin: Vanhan Suomen alue liitettiin keisarikuntaan lähes sata vuotta ennen muuta (Uutta) Suomea. Itse nimitys tuli käyttöön vuoden 1809 jälkeen, jolloin Ruotsi menetti myös muun Suomen Venäjälle.
    Näin siis venäläiset ja venäläistrollit ajattelevat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    YK on todennut, että Venäjä miehittää laittomasti Krimiä ja se on vaatinut Venäjää lopettamaan nykyisen hyökkäyssotansa.

    Silti Venäjä miehittää ja hyökkäyssotii Ukrainassa.

    Venäjä fasismidiktatuurin hyökkäyssota Ukrainaan on YK:n peruskirjan mukaan laiton.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heh heh - trollina länkytät venäläsipropagandaa. Tuon alueen Venäjä anasti hyökkäyssotimalla Ruotsilta isovihan aikana.

    Nimitys Vanha Suomi on suomalaisittain katsottuna hieman epäjohdonmukainen. Ymmärrettäväksi se tulee katsottaessa asiaa venäläisittäin: Vanhan Suomen alue liitettiin keisarikuntaan lähes sata vuotta ennen muuta (Uutta) Suomea. Itse nimitys tuli käyttöön vuoden 1809 jälkeen, jolloin Ruotsi menetti myös muun Suomen Venäjälle.
    Näin siis venäläiset ja venäläistrollit ajattelevat.

    Oletko perehtynyt Ruotsin sotahistoriaan? Tässä:

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista -

    ...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heh heh - trollina länkytät venäläsipropagandaa. Tuon alueen Venäjä anasti hyökkäyssotimalla Ruotsilta isovihan aikana.

    Nimitys Vanha Suomi on suomalaisittain katsottuna hieman epäjohdonmukainen. Ymmärrettäväksi se tulee katsottaessa asiaa venäläisittäin: Vanhan Suomen alue liitettiin keisarikuntaan lähes sata vuotta ennen muuta (Uutta) Suomea. Itse nimitys tuli käyttöön vuoden 1809 jälkeen, jolloin Ruotsi menetti myös muun Suomen Venäjälle.
    Näin siis venäläiset ja venäläistrollit ajattelevat.

    Perehdyitkö Wikin artikkeliin Vanhasta Suomesta?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuohon aikaan ei Suomea valtiona edes ollut - oli vain Ruotsi, joka vetäytyi itäisestä maakunnastaan Suomen sodan aikana ...

    Autonomiassa tsaari tosin liitti omaan Suomen autonomiseen alueeseensa niin sanotun "vanhan suomen" - oletko siitä tietoinen?

    Vanha Suomi
    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi - katso juuri kartta, tosin nykyinen Pietrin alue ei siihen tuolloinkaan kuulunut.

    Tiesitkö että kunnan asuntoja miehittää venäjä. Mafia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Perehdyitkö Wikin artikkeliin Vanhasta Suomesta?

    HAH HAH HAH!!! ET OLE EDES ITSE SITÄ LUKENUT!!!!

    Tämä teksti on suora kopio linkistäsi: "Nimitys Vanha Suomi on suomalaisittain katsottuna hieman epäjohdonmukainen....."

    ET OLE SIIS LUKENUT SITÄ!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    YK on todennut, että Venäjä miehittää laittomasti Krimiä ja se on vaatinut Venäjää lopettamaan nykyisen hyökkäyssotansa.

    Silti Venäjä miehittää ja hyökkäyssotii Ukrainassa.

    Miten Ahvenanmaan osalta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä fasismidiktatuurin hyökkäyssota Ukrainaan on YK:n peruskirjan mukaan laiton.

    Miten oli jenkkien hyökkäys Irakiin 2003?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    HAH HAH HAH!!! ET OLE EDES ITSE SITÄ LUKENUT!!!!

    Tämä teksti on suora kopio linkistäsi: "Nimitys Vanha Suomi on suomalaisittain katsottuna hieman epäjohdonmukainen....."

    ET OLE SIIS LUKENUT SITÄ!!

    Selostatko tarkemmin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    YK on todennut, että Venäjä miehittää laittomasti Krimiä ja se on vaatinut Venäjää lopettamaan nykyisen hyökkäyssotansa.

    Silti Venäjä miehittää ja hyökkäyssotii Ukrainassa.

    Venäjälle annetut kansainväliset sanktiot ovat seuraus nimenomaan siitä, että YK on todennut sen rikkovan kansainvälistä lakia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Ahvenanmaan osalta?

    Ahvenanmaata ei voi verrata mitenkään Krimiin.

    Ruotsi menetti Ahvenanmaan ja Suomen Venäjälle. Kun Suomi itsenäistyi 1917, niin ahvenanmaalaiset halusivat liittyä Ruotsiin. Konflikti vietiin Kansainliiton ratkaistavaksi, joka tunnusti Suomen suvereenin oikeuden alueeseen 1921.

    Ahvenanmaa demilitarisoitiin jo Krimin sodan jälkeen vuonna 1856. Kansainliiton päätöksen jälkeen tehtiin v. 1921 monenvälinen sopimus, jossa vahvistettiin Ahvenanmaan demilitarisointi, autonomia ja oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin. Demilitarisointi vahvistettiin vallitsevan tilanteen mukaan myös vuonna 1947 Pariisin rauhansopimuksella.

    Liittoutuneet antoivat sopimusten noudattamisen tarkkailun toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitolle. Ahvenanmaan statusta ei ole kukaan kyseenalaistanut.


  • Anonyymi

   Ilkka setä vaan sekoaa entisestään ja kaivaa itse keksittyjä "perusteluja" niin kaukaa historiasta ja asioista jotka eivät pienimmässäkään määrin liity asiaan.
   Lopettaisit jo nuo yritykset näyttää fiksummalta mitä oikeasti olet, ei toimi.

  • Anonyymi

   Se on venäjämielisille kova paikka, kun Suomi liittyy Natoon ja samalla Venäjä luhistuu kehitysmaaksi.

   Ahvenanmaan konsulaatti lakkautetaan heti, kun Suomi on Naton jäsen.

   • Mihin sopimukseen tuon lakkautuksen nidot?

    Oletko tietoinen siitä kansainvälisestä monen valtion sopimuksesta mikä määrittää Ahvenanmaan roolin ja tuolta kohdin Venäjän oikeuteen pitää konsulaattia Ahvenanmaan alueella?

    ...


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mihin sopimukseen tuon lakkautuksen nidot?

    Oletko tietoinen siitä kansainvälisestä monen valtion sopimuksesta mikä määrittää Ahvenanmaan roolin ja tuolta kohdin Venäjän oikeuteen pitää konsulaattia Ahvenanmaan alueella?

    ...

    Ei siinä mitään sopimuksia enää tulkita, vaan konsulaatti lakkautetaan. Nuo sopimukset ovat enää muinaismuistoja.Venäjä saa sitten valittaa mihin haluaa.

    Lupasihan se Venäjäkin 1994 kunnioittaa Ukrainan rajoja, mutta niin vai hyökkäsi.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mihin sopimukseen tuon lakkautuksen nidot?

    Oletko tietoinen siitä kansainvälisestä monen valtion sopimuksesta mikä määrittää Ahvenanmaan roolin ja tuolta kohdin Venäjän oikeuteen pitää konsulaattia Ahvenanmaan alueella?

    ...

    Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?

    Ilkka Luoma tukee 100 -prosenttisesti Venäjän fasismidiktatuurin sopimusrikkomuksia ja hyökkäyssotaa Ukrainassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?

    Millaisia kansainvälisen oikeuden rikkomuksia tehtiin US' n toimesta, kun se hyökkäsi Irakiin ja Syyriaan? Tiedätkö? Muistatko noiden sotien seurauksia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei siinä mitään sopimuksia enää tulkita, vaan konsulaatti lakkautetaan. Nuo sopimukset ovat enää muinaismuistoja.Venäjä saa sitten valittaa mihin haluaa.

    Lupasihan se Venäjäkin 1994 kunnioittaa Ukrainan rajoja, mutta niin vai hyökkäsi.

    Lupauksia on annettu niin idästä kuin lännestä. Lupauksia on myös petetty puolin ja toisin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mihin sopimukseen tuon lakkautuksen nidot?

    Oletko tietoinen siitä kansainvälisestä monen valtion sopimuksesta mikä määrittää Ahvenanmaan roolin ja tuolta kohdin Venäjän oikeuteen pitää konsulaattia Ahvenanmaan alueella?

    ...

    Ei kaikki sopimukset pidä, kuten tiedät mitä kaikkea Putin on sopinut ja nyt repii ne levälleen.
    Olet todella onneton punikki.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Lupauksia on annettu niin idästä kuin lännestä. Lupauksia on myös petetty puolin ja toisin.

    Kv. sopimukset ovat melko suhteellisia. Ahvenanmaan sopimukset sadan vuoden takaa ovat historiaa.

    Olen takuuvarma, että Suomi lakkauttaa yksipuolisesti Ahvenanmaan konsulaatin heti kun Nato-jäsenyys varmistuu. Myös saaren demilitarisointi saatetaan purkaa, koska on Suomelle selkeä turvallisuusriski.


   • Anonyymi

    Varokaa ostareita noi puukkotyypit.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mihin sopimukseen tuon lakkautuksen nidot?

    Oletko tietoinen siitä kansainvälisestä monen valtion sopimuksesta mikä määrittää Ahvenanmaan roolin ja tuolta kohdin Venäjän oikeuteen pitää konsulaattia Ahvenanmaan alueella?

    ...

    Ei kuule Ilkka venäjä ei kuulu nykyään enää mihinkään yhteisiin sopimuksiin eikä yhteisöihin. Se loppui lopullisesti jo kun alkoi union mutta kun hyökkäsi Valko-Venäjän kautta niin kaikki sopimukset venäjän kanssa on sanottu irti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kaikki sopimukset pidä, kuten tiedät mitä kaikkea Putin on sopinut ja nyt repii ne levälleen.
    Olet todella onneton punikki.

    Eli et kertonut kommentissasi vastausta kysymykseen - mihin sopimukseen nidot?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?

    Venäjä rikkoi kaikki sopimukset ei mikään ole enää voimassa. Ilkka totuus on tämä että rauhaa venäjän yritetty vuosi kymmenet sadat vuodet.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Millaisia kansainvälisen oikeuden rikkomuksia tehtiin US' n toimesta, kun se hyökkäsi Irakiin ja Syyriaan? Tiedätkö? Muistatko noiden sotien seurauksia?

    Kuule Ilkka kristityt on ihmisiä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Eli et kertonut kommentissasi vastausta kysymykseen - mihin sopimukseen nidot?

    Entä itse? Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei siinä mitään sopimuksia enää tulkita, vaan konsulaatti lakkautetaan. Nuo sopimukset ovat enää muinaismuistoja.Venäjä saa sitten valittaa mihin haluaa.

    Lupasihan se Venäjäkin 1994 kunnioittaa Ukrainan rajoja, mutta niin vai hyökkäsi.

    Ahaa, soppareilla ei väliä kun kyse muista kuin venäläisistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kv. sopimukset ovat melko suhteellisia. Ahvenanmaan sopimukset sadan vuoden takaa ovat historiaa.

    Olen takuuvarma, että Suomi lakkauttaa yksipuolisesti Ahvenanmaan konsulaatin heti kun Nato-jäsenyys varmistuu. Myös saaren demilitarisointi saatetaan purkaa, koska on Suomelle selkeä turvallisuusriski.

    Oliko soppareilla "viimeinen myyntipäivä"? Ei taida oikeusoppi olla sinulle tuttua?

    T. OTT


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei kuule Ilkka venäjä ei kuulu nykyään enää mihinkään yhteisiin sopimuksiin eikä yhteisöihin. Se loppui lopullisesti jo kun alkoi union mutta kun hyökkäsi Valko-Venäjän kautta niin kaikki sopimukset venäjän kanssa on sanottu irti.

    BRICS, tiesitkö?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä rikkoi kaikki sopimukset ei mikään ole enää voimassa. Ilkka totuus on tämä että rauhaa venäjän yritetty vuosi kymmenet sadat vuodet.

    Vertaatko Venäjän ja USAn viimeisiä sotia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuule Ilkka kristityt on ihmisiä.

    Eivätkö muut ole?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä itse? Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?

    Et siis kykene vastaamaan? Miksi olet yleensäkin täällä ... ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ahaa, soppareilla ei väliä kun kyse muista kuin venäläisistä.

    Ei, vaan sopimukset lakkaavat olemasta, kun sopimuskumppania ei enää ole. 1800-luvun tsaarin Venäjää tai Neuvostoliittoa ei enää ole olemassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei siinä mitään sopimuksia enää tulkita, vaan konsulaatti lakkautetaan. Nuo sopimukset ovat enää muinaismuistoja.Venäjä saa sitten valittaa mihin haluaa.

    Lupasihan se Venäjäkin 1994 kunnioittaa Ukrainan rajoja, mutta niin vai hyökkäsi.

    Kasva aikuiseksi. Venäjällä on oikeus jo diplomaattisuhteiden perusteella konsulaattiin Ahvenanmaalla. Pariisin rauhansopimus velvoittaa sen tarkkailemaan Ahvenanmaan demilitarisointia. Jotain dramaattista pitäisi tapahtua, jos Suomi rikkoisi Wienin konsulisopimusta ja Pariisin rauhansopimusta. Toistaiseksi siitä ei ole todisteita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko tietoinen, että se paratiisimaasi Venäjä rikkoo lukuisia kansainvälisiä sopimuksia hyökkäyssodallaan sekä miehittämällä Ukrainaa?

    Mitä sitten? Venäjä rikko sopimuksia. Pitäisikö Suomen toimia samoin? Tajuatko mitä seurauksia sillä on? No etpä tietenkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kv. sopimukset ovat melko suhteellisia. Ahvenanmaan sopimukset sadan vuoden takaa ovat historiaa.

    Olen takuuvarma, että Suomi lakkauttaa yksipuolisesti Ahvenanmaan konsulaatin heti kun Nato-jäsenyys varmistuu. Myös saaren demilitarisointi saatetaan purkaa, koska on Suomelle selkeä turvallisuusriski.

    Kuulosta naiivilta. Ahvenanmaan statuksesta on Kansainliiton (nykyisin YK) päätös. Sitä koskevat sopimukset on vahvistettu niin monta kertaan, etteivät ne ole suinkaan historiaa. Nato-jäsenyys ei todellakaan johda siihen, että Suomi ryhtyy rikkomaan kansainvälisiä
    sopimuksia. Nato on oikeusvaltiota kunnioittavien länsimaisten demokratioiden yhteisö. Niihin arvoihin me sitoudumme Nato-sopimuksessakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei kuule Ilkka venäjä ei kuulu nykyään enää mihinkään yhteisiin sopimuksiin eikä yhteisöihin. Se loppui lopullisesti jo kun alkoi union mutta kun hyökkäsi Valko-Venäjän kautta niin kaikki sopimukset venäjän kanssa on sanottu irti.

    Venäjä kuuluu edelleen kaikkiin sopimuksiin, joita se ei ole irtisanonut. Kasva aikuiseksi.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Mihin sopimukseen tuon lakkautuksen nidot?

    Oletko tietoinen siitä kansainvälisestä monen valtion sopimuksesta mikä määrittää Ahvenanmaan roolin ja tuolta kohdin Venäjän oikeuteen pitää konsulaattia Ahvenanmaan alueella?

    ...

    Se sopimus on jäänne menneeltä ajalta. Neuvostoliittoa ei enää ole.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Millaisia kansainvälisen oikeuden rikkomuksia tehtiin US' n toimesta, kun se hyökkäsi Irakiin ja Syyriaan? Tiedätkö? Muistatko noiden sotien seurauksia?

    ...hyökkäsi mitä hyökkäsi...sisällissotien eli "jäsentenvälisten" toinen osapuoli pyysi ja sai apua , aivan kuten Vietnamissakin , mutta tunnustus silloiselle Neuvostoliitolle ; osasivat höynäyttää nuorison liki koko länsimaailmassa joten suuren yleisön julkinen mielipide sai amerikkalaiset perääntymään ja kymmeniä , ellei peräti satoja miljoonia ihmisiä joutui kommunistisen diktatuuriin tai itsevaltiaiden tyrannien orjiksi ja sorron alle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kasva aikuiseksi. Venäjällä on oikeus jo diplomaattisuhteiden perusteella konsulaattiin Ahvenanmaalla. Pariisin rauhansopimus velvoittaa sen tarkkailemaan Ahvenanmaan demilitarisointia. Jotain dramaattista pitäisi tapahtua, jos Suomi rikkoisi Wienin konsulisopimusta ja Pariisin rauhansopimusta. Toistaiseksi siitä ei ole todisteita.

    ...Kasvappas itse...Pariisin rauhansopimuksen toista osapuolta ei ole enää olemassakaan joten sen rajoitukset ja sortopykälätkään eivät ole enää voimassa , sopu sen sijaan säilyy mikäli sopimuksen sanelija pysyy omilla tantereillaan...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ...Kasvappas itse...Pariisin rauhansopimuksen toista osapuolta ei ole enää olemassakaan joten sen rajoitukset ja sortopykälätkään eivät ole enää voimassa , sopu sen sijaan säilyy mikäli sopimuksen sanelija pysyy omilla tantereillaan...

    Suomihan on jo yksipuolisesti irtisanoutunut Pariisin rauhansopimuksesta ja armeijamme kyky on ihan muuta kuin mitä tuo sopimus salli. Venäjän Ahvenanmaan konsulaatin lakkauttaminen on lähinnä ilmoitusasia, joka tehdään heti, kun Nato-jäsenyys on vahvistettu, eli joskus ensi vuoden alussa.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Pariisin_rauhansopimus_(1947)#Sopimuksen_osittainen_raukeaminen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    BRICS, tiesitkö?

    BRICS = Putinin epäonnistunut suunnitelma, joka liitti yhteen maailman väkivaltaisimmat ja korruptoinuteimmat ihmisoikeuksien loukkaajat.


  • Anonyymi

   Mitäs mieltä Ilkka on Venäjän armeijan suorituskyvystä Ukrainassa? Tuliko yllätyksenä, että maailmanluokan armeijaksi mainostettu joukko onkin lähinnä rikollisjoukko ja roskasakki? Rekrytoi porukkaa nykyään Venäjän vankiloista.

   • Ei liity tähän Ahvenanmaan kysymykseen. Itse tuohon esittämääsi kysymykseen on vaikea sanoa tässä ajassa enempää, koska sota on kesken ja meille tuleva info on sangen yksipuolista, jopa manipuloivaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei liity tähän Ahvenanmaan kysymykseen. Itse tuohon esittämääsi kysymykseen on vaikea sanoa tässä ajassa enempää, koska sota on kesken ja meille tuleva info on sangen yksipuolista, jopa manipuloivaa.

    Arvelinkin että on sinulle kiusallinen kysymys. Totuttaudu jo ajatukseen, että Itämeri on Nato-meri, jossa Venäjällä vain läpikulkuoikeus. Maan armeija on täysin lyöty, ohjukset loppu ja uusien tuotanto vaikeuksissa, kun ei saa länsimaisia osia.

    Kaiken päälle länsimaiset aseet ovat näyttäneet ylivertaisuutensa Ukrainassa. Ei Venäjällä ole noille vastusta.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei liity tähän Ahvenanmaan kysymykseen. Itse tuohon esittämääsi kysymykseen on vaikea sanoa tässä ajassa enempää, koska sota on kesken ja meille tuleva info on sangen yksipuolista, jopa manipuloivaa.

    Ilkka Luoma; minua kiinnostaa tietää se, missä sinä ja Erkki Johan Bäckman tutustuitte ensimmäisen kerran? ; )

    Sinun omat aloituksesi ja kommenttisi ovat miltei poikkeuksetta Venäjän fasismidiktatuurin ja Kiinan kommunismidiktatuurin pikkuapulaisen ja nöyrän juoksupojan valhepropagandaa, ja ne on kumottu toistuvasti aloitustesi kommenttiketjuissa.

    Venäjän fasismidiktatuurin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainassa liittyy ehdottomasti myös Itämereen ja sen saariin, Ahvenmaahan ja Gotlantiin, ja kun maittemme Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on varmistettu, on tilanne näidenkin turvallisuuden osalta paljon parempi.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei liity tähän Ahvenanmaan kysymykseen. Itse tuohon esittämääsi kysymykseen on vaikea sanoa tässä ajassa enempää, koska sota on kesken ja meille tuleva info on sangen yksipuolista, jopa manipuloivaa.

    Totta kai liittyy ja on jopa keskeinen osa asiaa, koska eduskunnan päättämä NATOn jäsenyyshakemus perustuu muuttuneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka Luoma; minua kiinnostaa tietää se, missä sinä ja Erkki Johan Bäckman tutustuitte ensimmäisen kerran? ; )

    Sinun omat aloituksesi ja kommenttisi ovat miltei poikkeuksetta Venäjän fasismidiktatuurin ja Kiinan kommunismidiktatuurin pikkuapulaisen ja nöyrän juoksupojan valhepropagandaa, ja ne on kumottu toistuvasti aloitustesi kommenttiketjuissa.

    Venäjän fasismidiktatuurin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainassa liittyy ehdottomasti myös Itämereen ja sen saariin, Ahvenmaahan ja Gotlantiin, ja kun maittemme Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on varmistettu, on tilanne näidenkin turvallisuuden osalta paljon parempi.

    Millaisia tuhoavia hyökkäyssotia olivat US-johteiset taistelut: Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria - unohtamatta Euroopan Serbian USAF-pommituksia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Arvelinkin että on sinulle kiusallinen kysymys. Totuttaudu jo ajatukseen, että Itämeri on Nato-meri, jossa Venäjällä vain läpikulkuoikeus. Maan armeija on täysin lyöty, ohjukset loppu ja uusien tuotanto vaikeuksissa, kun ei saa länsimaisia osia.

    Kaiken päälle länsimaiset aseet ovat näyttäneet ylivertaisuutensa Ukrainassa. Ei Venäjällä ole noille vastusta.

    Kuten todettua, sota on kesken ja lopputulosta on tässä vaiheessa vaikea sanoa. Se voidaan kuitenkin todeta, ettei Ukrainan sodalla ole todellisuudessa mitään vaikutusta Itämeren tilanteeseen, jos Nato vain malttaa pysyä reviirissään. Voisimme sen sijaan kysäistä, että miten Venäjä on meitä suomalaisia uhkaillut konkreettisesti. Samoin on hyvä hakea ymmärrys sanoille: uhkaaminen ja varautuminen.

    Suomessa jo syksyllä 1941 heräsi suur-suomalainen mentaliteetti, siksi suurta oli usko ja toive Saksan kolmannen valtakunnan voimasta ja voittoisuudesta. Kunnes koitti toukokuu 1945, tuolloin Puna-armeija marssi Berliiniin ja II MS oli Euroopan osalta ohi ---


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Millaisia tuhoavia hyökkäyssotia olivat US-johteiset taistelut: Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria - unohtamatta Euroopan Serbian USAF-pommituksia?

    Vastauksena taattua whataboutismia, kun katse kääntyy Venäjän raakuuksiin.

    Toisessa ketjussa valitat, ettei Venäjän armeija tila liity Ahvenanmaan kysmykseen. Miten USA:n sodat siihen liittyvät?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten todettua, sota on kesken ja lopputulosta on tässä vaiheessa vaikea sanoa. Se voidaan kuitenkin todeta, ettei Ukrainan sodalla ole todellisuudessa mitään vaikutusta Itämeren tilanteeseen, jos Nato vain malttaa pysyä reviirissään. Voisimme sen sijaan kysäistä, että miten Venäjä on meitä suomalaisia uhkaillut konkreettisesti. Samoin on hyvä hakea ymmärrys sanoille: uhkaaminen ja varautuminen.

    Suomessa jo syksyllä 1941 heräsi suur-suomalainen mentaliteetti, siksi suurta oli usko ja toive Saksan kolmannen valtakunnan voimasta ja voittoisuudesta. Kunnes koitti toukokuu 1945, tuolloin Puna-armeija marssi Berliiniin ja II MS oli Euroopan osalta ohi ---

    Miksi pitää odottaa Venäjän konkreettista uhkaa? Eihän Venäjä uhannut hyökätä Ukrainaankaan, mutta niin vaan lähtivät panssarikolonnat 24.2. Kiovaa kohti.

    Olisi suunnatonta typeryyttä olla ymmärtämättä Venäjän uhkaa ja Putin halua palauttaa Neuvostoliitto.

    Ukrainan sodan seurauksena Itämerestä tuli Nato-meri. Arvaa vituttaako porukkaa Moskovassa? Vuosisadan typerin liike Venäjältä. 🤣


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastauksena taattua whataboutismia, kun katse kääntyy Venäjän raakuuksiin.

    Toisessa ketjussa valitat, ettei Venäjän armeija tila liity Ahvenanmaan kysmykseen. Miten USA:n sodat siihen liittyvät?

    Venäjä ja USA ovat molemmat ydinasesuurvaltoja, onkin hyvä ymmärtää ja nähdä niiden molempien toimia ja tekoja muita kohtaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Totta kai liittyy ja on jopa keskeinen osa asiaa, koska eduskunnan päättämä NATOn jäsenyyshakemus perustuu muuttuneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

    Miksi Suomen kansa ei päässyt sanomaan omaa painavaa sanaansa suoralla kansanäänestyksellä Natosta? Miksi Nato-kansanäänestys estettiin kansalaisiltamme?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kuten todettua, sota on kesken ja lopputulosta on tässä vaiheessa vaikea sanoa. Se voidaan kuitenkin todeta, ettei Ukrainan sodalla ole todellisuudessa mitään vaikutusta Itämeren tilanteeseen, jos Nato vain malttaa pysyä reviirissään. Voisimme sen sijaan kysäistä, että miten Venäjä on meitä suomalaisia uhkaillut konkreettisesti. Samoin on hyvä hakea ymmärrys sanoille: uhkaaminen ja varautuminen.

    Suomessa jo syksyllä 1941 heräsi suur-suomalainen mentaliteetti, siksi suurta oli usko ja toive Saksan kolmannen valtakunnan voimasta ja voittoisuudesta. Kunnes koitti toukokuu 1945, tuolloin Puna-armeija marssi Berliiniin ja II MS oli Euroopan osalta ohi ---

    PUNA PUNA PUNA ota Ilkka Heineken olut pullo ja tutki etiketti. 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi Suomen kansa ei päässyt sanomaan omaa painavaa sanaansa suoralla kansanäänestyksellä Natosta? Miksi Nato-kansanäänestys estettiin kansalaisiltamme?

    Ei estetty. Suomen päätökset tehdään ihan pilkulleen perustuslain mukaisesti. Ymmärrän että putinsteja olisi kiihottanut ajatus päästä sekaantumaan Suomen vaaleihin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi Suomen kansa ei päässyt sanomaan omaa painavaa sanaansa suoralla kansanäänestyksellä Natosta? Miksi Nato-kansanäänestys estettiin kansalaisiltamme?

    Etkö vieläkään ymmärrä, että Suomi on parlamentaarinen demokratia, jossa kansa valitsee edustajansa ja edustajat päättävät asiat?

    Oletko koskaan lukenut yhteiskuntaoppia?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Millaisia tuhoavia hyökkäyssotia olivat US-johteiset taistelut: Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria - unohtamatta Euroopan Serbian USAF-pommituksia?

    Mitä paskaa selität? Jokainen tietää, että Afganistanista hyökättiin USAan - 911 iskut!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta kai liittyy ja on jopa keskeinen osa asiaa, koska eduskunnan päättämä NATOn jäsenyyshakemus perustuu muuttuneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

    Miten turvallisuus on muuttunut Suomea kohtaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei estetty. Suomen päätökset tehdään ihan pilkulleen perustuslain mukaisesti. Ymmärrän että putinsteja olisi kiihottanut ajatus päästä sekaantumaan Suomen vaaleihin.

    Sale lupasi hänet valinneelle kansalle kansanäänestyksen Natosta. Miksi?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi Suomen kansa ei päässyt sanomaan omaa painavaa sanaansa suoralla kansanäänestyksellä Natosta? Miksi Nato-kansanäänestys estettiin kansalaisiltamme?

    Tiedät ihan itsekin tuohon vastauksen: Siksi että venäjä harjoittaa informaatiovaikuttamista, jolloin tulos ei ole mikään kansan mielipide, vaan Venäjän manipuloima mielipide.

    Toisaalta edukunnalla on jo mandaatti päättää Suomen asioista, ei siihen tarvita kansanäänestyksiä. Nyt tämä eduskunta ymmärsi, että Nato on hyväksi Suomen turvallisuudelle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Arvelinkin että on sinulle kiusallinen kysymys. Totuttaudu jo ajatukseen, että Itämeri on Nato-meri, jossa Venäjällä vain läpikulkuoikeus. Maan armeija on täysin lyöty, ohjukset loppu ja uusien tuotanto vaikeuksissa, kun ei saa länsimaisia osia.

    Kaiken päälle länsimaiset aseet ovat näyttäneet ylivertaisuutensa Ukrainassa. Ei Venäjällä ole noille vastusta.

    Itämeri voi olla Nato-meri, mutta Suomella tulee olemaan edelleenkin diplomaattisuhteet Venäjän kanssa. Naapureilla on väistämättä yhteisiä asioita, piti siitä tai ei. Ulkopolitiikka on katsos aikuisten laji. Siinä on osattava pistää omat tunteet tarvittaessa syrjään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta kai liittyy ja on jopa keskeinen osa asiaa, koska eduskunnan päättämä NATOn jäsenyyshakemus perustuu muuttuneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

    Höpö höpö. Nato-jäsenyys ei muuta Ahvenanmaan statusta.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Millaisia tuhoavia hyökkäyssotia olivat US-johteiset taistelut: Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria - unohtamatta Euroopan Serbian USAF-pommituksia?

    Lopeta nyt se lässytys. Selvitä itsellesi mikä on laittoman hyökkäyssodan ja oikeutetun sodan välinen ero.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi Suomen kansa ei päässyt sanomaan omaa painavaa sanaansa suoralla kansanäänestyksellä Natosta? Miksi Nato-kansanäänestys estettiin kansalaisiltamme?

    Venäjä oli juuri kyseenalaistanut Suomen itsemääräämisoikeuden. Olisiko siinä tilanteessa pitänyt ryhtyä tuhraamaan kansanäänestyksen kanssa, kun kansan enemmistö kannatti joka ikisessä gallupissa Natoa. Hallituksella oli perustuslaillinen oikeus jättää Nato-hakemus. Siitä huolimatta asiasta päätettiin vielä erikseen demokraattisesti eduskunnassa. Äänestystulos 188- 8 antoi hallitukselle täydet valtuudet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä paskaa selität? Jokainen tietää, että Afganistanista hyökättiin USAan - 911 iskut!

    Jokainen myös tietää, että Al Qaida koulutti Afganistanissa terroristeja, jotka tekivät USA:n lisäksi iskuja myös Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Uhreja yhteensä kymmeniä tuhansia. Olisiko terroristeille pitänyt antaa vapaat kädet laajentaa toimintaansa? Uhka oli kaikkien yhteinen. Afganistanin operaatioon osallistui väkeä kaikista näistä maanosista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö. Nato-jäsenyys ei muuta Ahvenanmaan statusta.

    Ei muuta suoraan, mutta jäsenyys poistaa viimeisetkin esteet Suomelta tehdä muutoksia. Venäjän vakoilutoimisto Nato-maassa ei ole Suomen edun mukainen, jote se tullaan poistamaan. Ahvenanmaan demilitarisoitu status luultavasti poistetaan ja armeija saa oikeuden rakentaa alueelle vahvan puolustuksen.

    Putin allekirjoitti juuri Neuvostoliiton kuolintodistuksen ja sillä mennään seuraavat vuosikymmenet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sale lupasi hänet valinneelle kansalle kansanäänestyksen Natosta. Miksi?

    Ei ole luvannut- siis valehtelet- , koska ei edes kuulu pressan toimivaltaan vaan eduskunnalle.
    Se teki päätöksen asiassa.


  • Anonyymi

   Suomi on EU:n kynittävänä, miksi sitä toimintaa kutsutaan?
   Eikö tuo oppi, 'et omista mitään, olet onnellinen' ole sosialismia ja kun tavan kansalainen riisutaan kaikesta, joku ne omaisuudet korjaa.

  • Anonyymi

   " ...jossa tämän päivän Venäjä istuu myös Ahvananmaalla vallitsevan turvallisuusajattelun lukkona!"

   EI ole istunut sitten Krimin sodan - tai Oolannin sodan - 1856 kun ahvenanmaalaiset yhdessä brittien ja ranskalaisten kanssa ajoivat venäläismiehittäjät pois saariltaan. ja 1819 alkanut miehitys päättyi tähän.

   Mantereelta viimeiset venäläisjoukot ajettiin asein pois Suomen alueelta omien rajojensa taakse vasta toukokuussa 1918.

   KANNATTAISIKO LUKEA EDES VÄHÄN SUOMEN HISTORIAA???

   • Oolannin sota

    Pääartikkeli: Bomarsundin taistelu
    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Bomarsund -

    "Vuonna 1853 alkanut Krimin sota laajeni vuonna 1854 Itämerelle Oolannin sodaksi. Tuolloin Bomarsundin linnoitus oli vasta puolivalmis.

    Brittiläiset ja ranskalaiset joukot hyökkäsivät linnoitukseen 8. elokuuta 1854 noin 12 000 miehellä. Samaan aikaan noin 40 Itämeren laivaston alusta asettui puolikaareen Lumparnille linnoituksen edustalle.[4] Puolustajia linnoituksessa oli noin 2 200, joukossa suomalaisia tarkka-ampujia, ja hyökkääjiä oli noin 12 000. Neljän päivän taisteluiden jälkeen linnoitus antautui.

    Noin kaksituhatta sotavankia vietiin Ranskaan ja Englantiin.[5] Myöhemmin linnoitus tuhottiin, koska brittiläisten etujen mukaista oli estää venäläisten sotilaallinen toiminta saarilla. Krimin sodan vuonna 1856 päättäneeseen Pariisin rauhansopimukseen otettiin määräys, ettei Ahvenanmaata saa linnoittaa"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Ismail on myös Raamatussa Hagar Wikipedia


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oolannin sota

    Pääartikkeli: Bomarsundin taistelu
    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Bomarsund -

    "Vuonna 1853 alkanut Krimin sota laajeni vuonna 1854 Itämerelle Oolannin sodaksi. Tuolloin Bomarsundin linnoitus oli vasta puolivalmis.

    Brittiläiset ja ranskalaiset joukot hyökkäsivät linnoitukseen 8. elokuuta 1854 noin 12 000 miehellä. Samaan aikaan noin 40 Itämeren laivaston alusta asettui puolikaareen Lumparnille linnoituksen edustalle.[4] Puolustajia linnoituksessa oli noin 2 200, joukossa suomalaisia tarkka-ampujia, ja hyökkääjiä oli noin 12 000. Neljän päivän taisteluiden jälkeen linnoitus antautui.

    Noin kaksituhatta sotavankia vietiin Ranskaan ja Englantiin.[5] Myöhemmin linnoitus tuhottiin, koska brittiläisten etujen mukaista oli estää venäläisten sotilaallinen toiminta saarilla. Krimin sodan vuonna 1856 päättäneeseen Pariisin rauhansopimukseen otettiin määräys, ettei Ahvenanmaata saa linnoittaa"

    No nyt tiedät sinäkin Ilkka - eikä tarvitse valehdella "Venäjän poistumisesta Ahvenanmaalta".


  • Anonyymi

   Ahvenanmaalla ja Hongkongilla ei ole mitään muuta yhteistä kuin se, että molemmat ovat harvaanasuttuja.

   • Anonyymi

    Kyllä Ilkka Luoma keksii vaikka mitä yhtäläisyyksiä Ahvenanmaan ja Hong Kongin taikka vaikkapa Panaman ja Saksan vertailemisessa.


   • Ovat erityisalueita emämailleen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ovat erityisalueita emämailleen.

    Ilkka Luoma todistaa taas. Kumpikaan ei ole mikään erityisalue. Hong Kong on osa yhtä Kiinaa. Ahvenanmaa ei ole osa yhtä Kiinaa. Ukraina sen sijaan on osa Venäjää kuten myös Persia sekä Balkanin niemimaa ilman mitään erityisalueita.


   • Anonyymi

    Molemmissa on kristittyjä


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ovat erityisalueita emämailleen.

    😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣

    Lukisit maantietoa niin sinun ei tarvitsisi itse keksiä sontaa.


   • Anonyymi

    Yhteistä oli autonomia. Kiina vuokrasi Hongkongin alueen Britannialle, jolloin siitä tuli autonomia. Alue palasi Kiinalle vuokrasopimuksen umpeuduttua. Autonomian piti jatkua siirtymävaiheessa, mutta honkkarit ryhtyivät ajamaan itsenäisyyttä sen verran uhkaavasti, että Kiina otti siitä etuajassa tiukemman otteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka Luoma todistaa taas. Kumpikaan ei ole mikään erityisalue. Hong Kong on osa yhtä Kiinaa. Ahvenanmaa ei ole osa yhtä Kiinaa. Ukraina sen sijaan on osa Venäjää kuten myös Persia sekä Balkanin niemimaa ilman mitään erityisalueita.

    Autonomia tarkoittaa itsehallintoa, joka on erityisalue valtion sisällä. Vaikka Kiina on tiukentanut otettaan Hongkongista, se on edelleen osittain autonominen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhteistä oli autonomia. Kiina vuokrasi Hongkongin alueen Britannialle, jolloin siitä tuli autonomia. Alue palasi Kiinalle vuokrasopimuksen umpeuduttua. Autonomian piti jatkua siirtymävaiheessa, mutta honkkarit ryhtyivät ajamaan itsenäisyyttä sen verran uhkaavasti, että Kiina otti siitä etuajassa tiukemman otteen.

    Ei yhtäläisyyttä, koska Ahvenanmaata ei ole vuokrattu kellekkään.


  • Anonyymi

   Xi Jinpingin Kiina on kommunismidiktatuuri, joka sortaa vähemmistöjään ja uhkailee Taiwania sodalla.

   https://www.amnesty.fi/kun-kaikkialla-pelottaa-uiguurit-kertovat-kiinan-harjoittamasta-pelottelusta-ulkomailla/

   Kiinan kommunismidiktatuurin talous tökkii pahasti.

   https://yle.fi/uutiset/3-12583596

   Ahvenanmaan maakunnassa rakennetaan Venäjän fasismidiktatatuurin Ukrainaan hyökkäämisen jälkeen reserviläistoimintaa, jota organisoi Ålands Reservister rf.

   https://www.aamuposti.fi/uutissuomalainen/4811928

   • Elämme Kiinan vuosisataa - Taiwanin lyhyt historia

    Formosan saari oli pakopaikka Kiinan sisällissodan hävinneille Kuomingtang' in [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuomintang - ] joukoille -

    Uskoisin monille lukijoille tuon Kiinan sisällissodan, voittaneen kansanjohtaja ja myöhemmän puhemies Mao Zedong' in [~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong - ] kuin hävinneen johtajan Tsiang-Kai-sek' in olevan melko tuntemattomia tapahtumia ja henkilöitä - Mao' ta lukuun ottamatta*

    Nyt tässä ajan virrassa, kun läntisen laatumedian hienostunut uutisinformaatio itää ja näin sen ollen Kiinaa kohtaan voimallisen vastakkain asettelevaa |1

    .. voisikin olla kokonaisvaltaista tietämystä lisäävää tuottaa historiakatsaus mitä tuolloin Kiinan "Pitkän marssin" aikana tapahtui, mistä se johtui ja mihin se keskinäisen sodan jälkeen johti.

    --
    Läntisen tulkinnan myötä Taiwan on "itsenäinen" ilman YK-jäsenyyttä oleva kiinalaisosa

    Tänään pidetään lännessä itsestään selvänä, että Taiwan on oma itsenäinen valtio, vaikka mitään sopimusta sellaisesta sisällissodan [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Civil_War - ] voittajan kanssa ei ole tehty - vain voittaneen P.R.O.C Kiinan Kansan tasavallan mukainen yhden valtion ja kahden järjestelmän pitkäaikaisväliaikainen malli **.

    --
    Verranto Suomeen ja meidän sisällissodan jälkimaininkeihin - ajatusleikkinä ---

    Voisimme tehdä fiktiomaisen verrannon omaan sisällissotaamme 1918, jossa "hävinnyt puoli" - punaiset olisivat paenneet nykyään Venäjän puolella olevalle Karjalan alueelle ja sinne perustaneet oman valtionsa. Näin ollen kysymys kuuluisi miten voittanut valkoinen osapuoli olisi suhtautunut tähän "itsenäiseen Karjalan kansantasavaltaan", jossa hävinnyt punainen jatkuvuus toimisi Venäjän suojeluksessa "itsenäisenä".

    --
    Toinen ehkä oleellisempi seikka on läntinen tapa sekaantua ja sotkeutua vieraiden omiin sisäisiin asioihin |2- ja näin samalla luoden uhkaa, sodan esi- |3 kuin vastakkain asettelua - luoden jännitteitä ja aseiden kiihtyvää kilpavarustelua.

    .
    Kiina kiinalaisuutena on eräs maailman vanhimmistä yhtäjaksoisista korkeakulttuureista
    [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia - ]

    Tämä ominaisuus on seurausta tuhansien vuosien takaa - keisariuden kehittymisestä väliaikaiseen malliin tämän Tsiang-Kai sek' in valta-aikaan, jonka kaatoi lopulta tämä Mao Zedong' in Pitkä marssi, jossa laajaa maata kiertäen kansa nostettiin kapinaan ja voittoon Tsiang' in valtakoneistosta - tämän rippeiden lopulta paetessa Formosan saarelle, jolla silläkin on oma historiansa omana tasavaltana! ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Formosan_tasavalta - | ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Taiwanin_historia - .

    .
    Samalla voitaisiin pohtia syitä miksi Mao jätti hävinneen osapuolen rauhaan "omalle saarelleen" -

    .. olisiko maihinnousu ollut ylivoimainen silloisin välinein ja asein - samalla miettien ketkä asuivat jo valmiina Formosalla, joka oli pitkään myös Japanin hallussa.

    ..
    Läntinen laatumedia voisi myös askarrella pohdinnoin miksi Taiwan ensialkuun oli YK' n jäsen, edustaen kiinalaisuutta omasta kovin pienestä osuudestaan - itse kokonaisvaltaisesta Kiinasta - ja miksi sitten P.R.O.C *** valittiinkin YK-jäseneksi - ja Taiwan pudotettiin pois.
    .
    |*** People's Republic of China
    .

    Mutta sitten kaukaa valtamerien takaa USA otti tehtäväkseen taata Taiwanin koskemattomuuden!

    Visaisia asioita ja olisikin nyt aiheellista valottaa näitä kiperiä kysymyksiä todellisuuden pohjilta tuottamaan lukijoille sitä paljon puhuttua oikeaa tietoa, eikä vain informaatiota, joka nyt tältä osin maistuu West trolling manipulation -ilmiöltä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Elämme Kiinan vuosisataa - Taiwanin lyhyt historia

    Formosan saari oli pakopaikka Kiinan sisällissodan hävinneille Kuomingtang' in [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuomintang - ] joukoille -

    Uskoisin monille lukijoille tuon Kiinan sisällissodan, voittaneen kansanjohtaja ja myöhemmän puhemies Mao Zedong' in [~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong - ] kuin hävinneen johtajan Tsiang-Kai-sek' in olevan melko tuntemattomia tapahtumia ja henkilöitä - Mao' ta lukuun ottamatta*

    Nyt tässä ajan virrassa, kun läntisen laatumedian hienostunut uutisinformaatio itää ja näin sen ollen Kiinaa kohtaan voimallisen vastakkain asettelevaa |1

    .. voisikin olla kokonaisvaltaista tietämystä lisäävää tuottaa historiakatsaus mitä tuolloin Kiinan "Pitkän marssin" aikana tapahtui, mistä se johtui ja mihin se keskinäisen sodan jälkeen johti.

    --
    Läntisen tulkinnan myötä Taiwan on "itsenäinen" ilman YK-jäsenyyttä oleva kiinalaisosa

    Tänään pidetään lännessä itsestään selvänä, että Taiwan on oma itsenäinen valtio, vaikka mitään sopimusta sellaisesta sisällissodan [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Civil_War - ] voittajan kanssa ei ole tehty - vain voittaneen P.R.O.C Kiinan Kansan tasavallan mukainen yhden valtion ja kahden järjestelmän pitkäaikaisväliaikainen malli **.

    --
    Verranto Suomeen ja meidän sisällissodan jälkimaininkeihin - ajatusleikkinä ---

    Voisimme tehdä fiktiomaisen verrannon omaan sisällissotaamme 1918, jossa "hävinnyt puoli" - punaiset olisivat paenneet nykyään Venäjän puolella olevalle Karjalan alueelle ja sinne perustaneet oman valtionsa. Näin ollen kysymys kuuluisi miten voittanut valkoinen osapuoli olisi suhtautunut tähän "itsenäiseen Karjalan kansantasavaltaan", jossa hävinnyt punainen jatkuvuus toimisi Venäjän suojeluksessa "itsenäisenä".

    --
    Toinen ehkä oleellisempi seikka on läntinen tapa sekaantua ja sotkeutua vieraiden omiin sisäisiin asioihin |2- ja näin samalla luoden uhkaa, sodan esi- |3 kuin vastakkain asettelua - luoden jännitteitä ja aseiden kiihtyvää kilpavarustelua.

    .
    Kiina kiinalaisuutena on eräs maailman vanhimmistä yhtäjaksoisista korkeakulttuureista
    [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia - ]

    Tämä ominaisuus on seurausta tuhansien vuosien takaa - keisariuden kehittymisestä väliaikaiseen malliin tämän Tsiang-Kai sek' in valta-aikaan, jonka kaatoi lopulta tämä Mao Zedong' in Pitkä marssi, jossa laajaa maata kiertäen kansa nostettiin kapinaan ja voittoon Tsiang' in valtakoneistosta - tämän rippeiden lopulta paetessa Formosan saarelle, jolla silläkin on oma historiansa omana tasavaltana! ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Formosan_tasavalta - | ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Taiwanin_historia - .

    .
    Samalla voitaisiin pohtia syitä miksi Mao jätti hävinneen osapuolen rauhaan "omalle saarelleen" -

    .. olisiko maihinnousu ollut ylivoimainen silloisin välinein ja asein - samalla miettien ketkä asuivat jo valmiina Formosalla, joka oli pitkään myös Japanin hallussa.

    ..
    Läntinen laatumedia voisi myös askarrella pohdinnoin miksi Taiwan ensialkuun oli YK' n jäsen, edustaen kiinalaisuutta omasta kovin pienestä osuudestaan - itse kokonaisvaltaisesta Kiinasta - ja miksi sitten P.R.O.C *** valittiinkin YK-jäseneksi - ja Taiwan pudotettiin pois.
    .
    |*** People's Republic of China
    .

    Mutta sitten kaukaa valtamerien takaa USA otti tehtäväkseen taata Taiwanin koskemattomuuden!

    Visaisia asioita ja olisikin nyt aiheellista valottaa näitä kiperiä kysymyksiä todellisuuden pohjilta tuottamaan lukijoille sitä paljon puhuttua oikeaa tietoa, eikä vain informaatiota, joka nyt tältä osin maistuu West trolling manipulation -ilmiöltä.

    Lopeta jo hönö tuo hölmöily ja "viisastelu".   • Anonyymi

    Heja sverige


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Elämme Kiinan vuosisataa - Taiwanin lyhyt historia

    Formosan saari oli pakopaikka Kiinan sisällissodan hävinneille Kuomingtang' in [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuomintang - ] joukoille -

    Uskoisin monille lukijoille tuon Kiinan sisällissodan, voittaneen kansanjohtaja ja myöhemmän puhemies Mao Zedong' in [~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong - ] kuin hävinneen johtajan Tsiang-Kai-sek' in olevan melko tuntemattomia tapahtumia ja henkilöitä - Mao' ta lukuun ottamatta*

    Nyt tässä ajan virrassa, kun läntisen laatumedian hienostunut uutisinformaatio itää ja näin sen ollen Kiinaa kohtaan voimallisen vastakkain asettelevaa |1

    .. voisikin olla kokonaisvaltaista tietämystä lisäävää tuottaa historiakatsaus mitä tuolloin Kiinan "Pitkän marssin" aikana tapahtui, mistä se johtui ja mihin se keskinäisen sodan jälkeen johti.

    --
    Läntisen tulkinnan myötä Taiwan on "itsenäinen" ilman YK-jäsenyyttä oleva kiinalaisosa

    Tänään pidetään lännessä itsestään selvänä, että Taiwan on oma itsenäinen valtio, vaikka mitään sopimusta sellaisesta sisällissodan [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Civil_War - ] voittajan kanssa ei ole tehty - vain voittaneen P.R.O.C Kiinan Kansan tasavallan mukainen yhden valtion ja kahden järjestelmän pitkäaikaisväliaikainen malli **.

    --
    Verranto Suomeen ja meidän sisällissodan jälkimaininkeihin - ajatusleikkinä ---

    Voisimme tehdä fiktiomaisen verrannon omaan sisällissotaamme 1918, jossa "hävinnyt puoli" - punaiset olisivat paenneet nykyään Venäjän puolella olevalle Karjalan alueelle ja sinne perustaneet oman valtionsa. Näin ollen kysymys kuuluisi miten voittanut valkoinen osapuoli olisi suhtautunut tähän "itsenäiseen Karjalan kansantasavaltaan", jossa hävinnyt punainen jatkuvuus toimisi Venäjän suojeluksessa "itsenäisenä".

    --
    Toinen ehkä oleellisempi seikka on läntinen tapa sekaantua ja sotkeutua vieraiden omiin sisäisiin asioihin |2- ja näin samalla luoden uhkaa, sodan esi- |3 kuin vastakkain asettelua - luoden jännitteitä ja aseiden kiihtyvää kilpavarustelua.

    .
    Kiina kiinalaisuutena on eräs maailman vanhimmistä yhtäjaksoisista korkeakulttuureista
    [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia - ]

    Tämä ominaisuus on seurausta tuhansien vuosien takaa - keisariuden kehittymisestä väliaikaiseen malliin tämän Tsiang-Kai sek' in valta-aikaan, jonka kaatoi lopulta tämä Mao Zedong' in Pitkä marssi, jossa laajaa maata kiertäen kansa nostettiin kapinaan ja voittoon Tsiang' in valtakoneistosta - tämän rippeiden lopulta paetessa Formosan saarelle, jolla silläkin on oma historiansa omana tasavaltana! ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Formosan_tasavalta - | ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Taiwanin_historia - .

    .
    Samalla voitaisiin pohtia syitä miksi Mao jätti hävinneen osapuolen rauhaan "omalle saarelleen" -

    .. olisiko maihinnousu ollut ylivoimainen silloisin välinein ja asein - samalla miettien ketkä asuivat jo valmiina Formosalla, joka oli pitkään myös Japanin hallussa.

    ..
    Läntinen laatumedia voisi myös askarrella pohdinnoin miksi Taiwan ensialkuun oli YK' n jäsen, edustaen kiinalaisuutta omasta kovin pienestä osuudestaan - itse kokonaisvaltaisesta Kiinasta - ja miksi sitten P.R.O.C *** valittiinkin YK-jäseneksi - ja Taiwan pudotettiin pois.
    .
    |*** People's Republic of China
    .

    Mutta sitten kaukaa valtamerien takaa USA otti tehtäväkseen taata Taiwanin koskemattomuuden!

    Visaisia asioita ja olisikin nyt aiheellista valottaa näitä kiperiä kysymyksiä todellisuuden pohjilta tuottamaan lukijoille sitä paljon puhuttua oikeaa tietoa, eikä vain informaatiota, joka nyt tältä osin maistuu West trolling manipulation -ilmiöltä.

    Taiwan haluaa olla itsenäinen hong Kong myös. Sars virukset on Aasiasta.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Elämme Kiinan vuosisataa - Taiwanin lyhyt historia

    Formosan saari oli pakopaikka Kiinan sisällissodan hävinneille Kuomingtang' in [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuomintang - ] joukoille -

    Uskoisin monille lukijoille tuon Kiinan sisällissodan, voittaneen kansanjohtaja ja myöhemmän puhemies Mao Zedong' in [~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong - ] kuin hävinneen johtajan Tsiang-Kai-sek' in olevan melko tuntemattomia tapahtumia ja henkilöitä - Mao' ta lukuun ottamatta*

    Nyt tässä ajan virrassa, kun läntisen laatumedian hienostunut uutisinformaatio itää ja näin sen ollen Kiinaa kohtaan voimallisen vastakkain asettelevaa |1

    .. voisikin olla kokonaisvaltaista tietämystä lisäävää tuottaa historiakatsaus mitä tuolloin Kiinan "Pitkän marssin" aikana tapahtui, mistä se johtui ja mihin se keskinäisen sodan jälkeen johti.

    --
    Läntisen tulkinnan myötä Taiwan on "itsenäinen" ilman YK-jäsenyyttä oleva kiinalaisosa

    Tänään pidetään lännessä itsestään selvänä, että Taiwan on oma itsenäinen valtio, vaikka mitään sopimusta sellaisesta sisällissodan [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Civil_War - ] voittajan kanssa ei ole tehty - vain voittaneen P.R.O.C Kiinan Kansan tasavallan mukainen yhden valtion ja kahden järjestelmän pitkäaikaisväliaikainen malli **.

    --
    Verranto Suomeen ja meidän sisällissodan jälkimaininkeihin - ajatusleikkinä ---

    Voisimme tehdä fiktiomaisen verrannon omaan sisällissotaamme 1918, jossa "hävinnyt puoli" - punaiset olisivat paenneet nykyään Venäjän puolella olevalle Karjalan alueelle ja sinne perustaneet oman valtionsa. Näin ollen kysymys kuuluisi miten voittanut valkoinen osapuoli olisi suhtautunut tähän "itsenäiseen Karjalan kansantasavaltaan", jossa hävinnyt punainen jatkuvuus toimisi Venäjän suojeluksessa "itsenäisenä".

    --
    Toinen ehkä oleellisempi seikka on läntinen tapa sekaantua ja sotkeutua vieraiden omiin sisäisiin asioihin |2- ja näin samalla luoden uhkaa, sodan esi- |3 kuin vastakkain asettelua - luoden jännitteitä ja aseiden kiihtyvää kilpavarustelua.

    .
    Kiina kiinalaisuutena on eräs maailman vanhimmistä yhtäjaksoisista korkeakulttuureista
    [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia - ]

    Tämä ominaisuus on seurausta tuhansien vuosien takaa - keisariuden kehittymisestä väliaikaiseen malliin tämän Tsiang-Kai sek' in valta-aikaan, jonka kaatoi lopulta tämä Mao Zedong' in Pitkä marssi, jossa laajaa maata kiertäen kansa nostettiin kapinaan ja voittoon Tsiang' in valtakoneistosta - tämän rippeiden lopulta paetessa Formosan saarelle, jolla silläkin on oma historiansa omana tasavaltana! ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Formosan_tasavalta - | ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Taiwanin_historia - .

    .
    Samalla voitaisiin pohtia syitä miksi Mao jätti hävinneen osapuolen rauhaan "omalle saarelleen" -

    .. olisiko maihinnousu ollut ylivoimainen silloisin välinein ja asein - samalla miettien ketkä asuivat jo valmiina Formosalla, joka oli pitkään myös Japanin hallussa.

    ..
    Läntinen laatumedia voisi myös askarrella pohdinnoin miksi Taiwan ensialkuun oli YK' n jäsen, edustaen kiinalaisuutta omasta kovin pienestä osuudestaan - itse kokonaisvaltaisesta Kiinasta - ja miksi sitten P.R.O.C *** valittiinkin YK-jäseneksi - ja Taiwan pudotettiin pois.
    .
    |*** People's Republic of China
    .

    Mutta sitten kaukaa valtamerien takaa USA otti tehtäväkseen taata Taiwanin koskemattomuuden!

    Visaisia asioita ja olisikin nyt aiheellista valottaa näitä kiperiä kysymyksiä todellisuuden pohjilta tuottamaan lukijoille sitä paljon puhuttua oikeaa tietoa, eikä vain informaatiota, joka nyt tältä osin maistuu West trolling manipulation -ilmiöltä.

    Niin Kiinan, Venäjän, Korean, Kambotsan, Kuuban kuin Vietnaminkin kommunistihallinto oli tuhoisa kansan kannalta.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lopeta jo hönö tuo hölmöily ja "viisastelu".

    Käsityksesi laatudebatista?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin Kiinan, Venäjän, Korean, Kambotsan, Kuuban kuin Vietnaminkin kommunistihallinto oli tuhoisa kansan kannalta.

    Vietnam hyvin kuvaavana ilmiönä.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taiwan haluaa olla itsenäinen hong Kong myös. Sars virukset on Aasiasta.

    Taiwan - eli Kiinan tasavalta - on ollut käytännössä itsenäinen vuodesta 1949 saakka.


  • Anonyymi

   Ahvenanmaa on yksikielinen pikku Monaco,missä Suomea puhuvat ovat( huonompaa väkeä), näiden vatipää Ruotsin kieltä palvovat. Aivan outo saari.

   • Anonyymi

    Ja jos sinä ja aloittaja Luoma saisitte valita, olisi koko Suomi, Ahvenanmaa mukaan lukien, Venäjän fasistidiktaattori Vladimir Putinin käskyvallan alla, ja kaikki puhuisivat venäjää.


   • Anonyymi

    Ahvenanmaa on oikeasti osa Ruotsia. Asukkaat halauaisivat olla ruotsalaisia ja puhuvat ruotsia, mutta kv. politiikan oikusta maakunta on osa Suomea.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ahvenanmaa on oikeasti osa Ruotsia. Asukkaat halauaisivat olla ruotsalaisia ja puhuvat ruotsia, mutta kv. politiikan oikusta maakunta on osa Suomea.

    Vinkkisanat: Ramstedt ja Japani :-)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Luitko avauksen, .. sieltä nuo Ramstedt ja Japani löytyvät! :-)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja jos sinä ja aloittaja Luoma saisitte valita, olisi koko Suomi, Ahvenanmaa mukaan lukien, Venäjän fasistidiktaattori Vladimir Putinin käskyvallan alla, ja kaikki puhuisivat venäjää.

    "Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule - olkaamme siis suomalaisia!" :-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ahvenanmaa on oikeasti osa Ruotsia. Asukkaat halauaisivat olla ruotsalaisia ja puhuvat ruotsia, mutta kv. politiikan oikusta maakunta on osa Suomea.

    No niin koko alue on ollut ruotsia ennen neukkuja ja samoin Rooman italiaa ennen arabeja.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    "Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule - olkaamme siis suomalaisia!" :-)

    Miksi sitten herjaat Suomea valheillasi ja ylistät sotarikoksia tekevää Venäjää?
    Eikö hävetä - jos olet suomalainen?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Luitko avauksen, .. sieltä nuo Ramstedt ja Japani löytyvät! :-)

    Perseestä koko aivopierusi. Lue lukijakommentit ja yritä ymmärtää kritiikki, niin voisit oppia jotain.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Luitko avauksen, .. sieltä nuo Ramstedt ja Japani löytyvät! :-)

    En lue propagandaasi.


   • Anonyymi

    Et siis ole ollut koulussa hereillä?. Ahvenanmaa oli osa Ruotsia kuten Suomikin. Ruotsi menetti alueet Venäjälle. Ahvenanmaalaiset itse halusivat liittyä Ruotsiin, kun Suomi itsenäistyi. YK:n edeltäjä Kansainliitto päätti kuitenkin, että Ahvenanmaa kuuluu Suomelle. Suomi sitoutui kunnioittamaan sen autonomiaa, demilitariointia, kulttuuria ja kieltä.


  • Anonyymi

   Taiwan on itsenäinen sanovat Luoma ja Putin mitä tahansa.

   • Ei edes YK' n jäsenvaltio.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei edes YK' n jäsenvaltio.

    Kahtia jakautuneen Kiinan vanhempi, demokraattinen ja kehittynyt osa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kahtia jakautuneen Kiinan vanhempi, demokraattinen ja kehittynyt osa.

    Kiinan Formozan saari.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei edes YK' n jäsenvaltio.

    Kiina on Taiwanin pahasti jälkeenjäänyt kapinallinen maakunta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiina on Taiwanin pahasti jälkeenjäänyt kapinallinen maakunta.

    Näin on. Taiwanissa on kolminkertainen BKT/ henkilö verrattuna kommunistikiinalaiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kahtia jakautuneen Kiinan vanhempi, demokraattinen ja kehittynyt osa.

    Tsiang kai-sek pakeni Kiinan mantereelta Formosan saarelle - nykyiseen Taiwaniin - hävittyään Kiinan sisällissodan Mao Zedongille.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei edes YK' n jäsenvaltio.

    Taiwan ei ole YK:n jäsenvaltio, koska Kiinalla on veto-oikeus. Taiwan on ollut käytännössä itsenäinen vuodesta 1949 saakka. Sehän on alue, jonne Kiinan tasavallan johto pakeni sisällissodan aikana. Mao ja Kiinan aiemmat johtajat käytännössä hyväksyivät sen itsenäisyyden, mutta Xi on kansallismielisempi.


  • Anonyymi

   Mulla on samantyylinen isä. Kun hän huomaa jääneensä väittelyssä alakynteen, niin hän lähtee levittämään asiaa ja kääntämään ihan toiseen suuntaa ja yleensä siinäkin ampuu pahasti pieleen, voi sinua Ilkka setää.

   • Missä kohdin ammuttiin ohi ja pieleen, saattaa moni lukija ihmetellä, mutta kertonet nyt samalla kaikille :-)


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Missä kohdin ammuttiin ohi ja pieleen, saattaa moni lukija ihmetellä, mutta kertonet nyt samalla kaikille :-)

    Etkö lue ollenkaan lukijakommentteja, joissa valheitasi on kumottu oikein urakalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Etkö lue ollenkaan lukijakommentteja, joissa valheitasi on kumottu oikein urakalla.

    Ulkopuolisena kiinnostaisi jokin esimerkki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ulkopuolisena kiinnostaisi jokin esimerkki.

    Etkö osaa Ilkka lukea kommentteja edes "ulkopuolisena"?


  • Anonyymi

   Herra Presidentti Vladimir Putin, nyt kannattaa antautua väkivallattomuudelle. Jens Stoltenberg vei NATO-pelon, järjestäessään Kosovon ja Serbian, myös rakkaan ystävämaamme välejä, niin pelastuvat rippeet Uralin suomensukuisistakin, kiitos kiitos kädäs ['basiba rosija babylon']! Kiitos paljon Venäjä ! Itsenäisyys ja nationalismi oli Keisari Elisabetin ehdotus:" Suomi vaan ei ymmärtänyt ottaa hiekkaa ja kiveä kengästä pois, niin että olisi pysynyt hyvä tahto sekä Ruotsiin, että Venäjään(1809) - Väkivallattomuus on parempi kuin autonomia, vai onko? Minä olen hullu, mutta maamme on aina ollut enempitappajien johdossa; Tasapeliä he eivät ole hyväksyneet koskaan sydämessään. Vapauta kansasi väkivallattomuudelle, enempitappajien käsistä


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kosovosta asiantuntijalta:

    HS-otsikko: "Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat"
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

    ..
    Visuri on tohtori, prof. evp.ev.

    Putinisti Visuri sotkee kirjassaan faktaa ja fiktiota - on hän tietysti sinua paljon viisaampi trolli.

    "Kirjansa "alkuosassakaan" Visuri ei ole mikään tasapuolinen tarkkailija, sillä "jälkiosassa" esiin pomppaavat asenteet ovat jo hyvin näkyvillä.

    Bosnian sodan hirveintä tapahtumaa, Srebrenican tuhansien siviilimiesten teurastamista, Visuri kuvaa kalseasti ja huomattava äänenvaimennin päällä verrattuna siihen vimmaiseen tyyliin, jolla hän myöhemmin tuomitsee Naton Kosovon sodan pääsyylliseksi.

    Visurin mukaan "Serbien sotilaallisille toimille (Srebrenicassa) löytyi siis perusteita, mutta Srebrenican valtausta seuranneet sotarikokset eivät ole mitenkään puolusteltavissa".

    Ja lopputulemana Visuri toteaa, että riittämättömän suojan Srebrenican muslimeille tarjonnut kansainvälinen yhteisö "kantaa tapahtumasta raskaan vastuun".

    Visurin kirjan Kosovon sotaa käsittelevien lukujen konna on kansainvälinen yhteisö, tarkennettuna Nato ja ennen kaikkea Yhdysvallat. Virheet Visuri kiteyttää katastrofeiksi, joille voisi antaa seuraavat nimet: "Väärin neuvoteltu", "väärin pommitettu" ja "väärin jälkihoidettu".

    Uhri on Serbia ja serbit. Visurin suhtautuminen Kosovon sotaan on samankaltainen kuin presidentti Mauno Koivistolla HS:n haastattelussa 19. 9. 1999. Visuria tutkimusavustajanaan käyttämä Koivisto sanoi, ettei hän muista "että minua olisi mikään asia ahdistanut kuin tämä". "Asia" oli pommitusten aloittaminen kansainvälisen oikeuden ja pelisääntöjen vastaisesti, ei satojen tuhansien albaanien päätyminen pakolaisiksi ja virumaan ruumiina poltettujen talojensa pihoille.

    Myös Visuri on kylmäkiskoinen. Ruumiskasan löytyminen Racakin kylästä tammikuussa 1999 on Visurin kuvaamana hämäräperäinen juttu, jossa hän uskoo albaanien vapautusrintamalla UCK:lla olleen vähintään samanlainen vastuu kuin kansainvälisellä yhteisöllä Srebrenicassa. Visurin on välillä vaikea myöntää, että serbit tappoivat ahkerasti siviilejä niin Bosniassa kuin Kosovossa ja se oli yksi keskeinen selittäjä Visurin moittiman kansainvälisen yhteisön toimille.

    Visuri myös antaa ymmärtää nimenomaan Naton pommitusten aiheuttaneen valtaisan pakolaisongelman. Kuitenkin hän kertoo (s. 77) Etyjiin viitaten pakolaisia olleen 200000-300000 jo syksyllä 1998.

    Kirjan Kosovoa koskeva osuus on mielenkiintoinen joskin paikoin jo uuvuttava. Sen vakuuttavuutta häiritsevät seuraavan kaltaiset kummallisuudet: "Monelle läntiselle toimittajalle liikkumisrajoituksia suurempi ongelma oli äänen saaminen kuuluville kotimaassa, sillä hallitukset painostivat heitä joko vaikenemaan tai olemaan myönteisempiä Natolle." En tiedä alueella käyneiden HS:n toimittajien joutuneen Suomen hallituksen painostuksen kohteeksi, ja tuskinpa niin on käynyt kollegoille laajassa mittakaavassa Nato-maissakaan.

    Visurin esittämät katkeransävyiset moitteet Kosovon sotaa koskevan suomalaisen keskustelun yksisuuntaisuudesta ovat niin ikään outoja, koska myös ammattisotilaan koulutuksen saanut tohtori Visuri oli sodan aikana ja sen jälkeen yksi suomalaisen median eniten käyttämistä asiantuntijoista."

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html


   • Anonyymi

    Kaikissa maissa kristittyjä sorretaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kosovosta asiantuntijalta:

    HS-otsikko: "Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat"
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

    ..
    Visuri on tohtori, prof. evp.ev.

    Vidkun Quisling oli myös upseeri ja oppinut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vidkun Quisling oli myös upseeri ja oppinut.

    Tunnetko Visurin, oletko tavannut hänet keskustellen kasvotusten. Todistatko Visurin vastaavuuden norjalaiseen Quislingiin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Putinisti Visuri sotkee kirjassaan faktaa ja fiktiota - on hän tietysti sinua paljon viisaampi trolli.

    "Kirjansa "alkuosassakaan" Visuri ei ole mikään tasapuolinen tarkkailija, sillä "jälkiosassa" esiin pomppaavat asenteet ovat jo hyvin näkyvillä.

    Bosnian sodan hirveintä tapahtumaa, Srebrenican tuhansien siviilimiesten teurastamista, Visuri kuvaa kalseasti ja huomattava äänenvaimennin päällä verrattuna siihen vimmaiseen tyyliin, jolla hän myöhemmin tuomitsee Naton Kosovon sodan pääsyylliseksi.

    Visurin mukaan "Serbien sotilaallisille toimille (Srebrenicassa) löytyi siis perusteita, mutta Srebrenican valtausta seuranneet sotarikokset eivät ole mitenkään puolusteltavissa".

    Ja lopputulemana Visuri toteaa, että riittämättömän suojan Srebrenican muslimeille tarjonnut kansainvälinen yhteisö "kantaa tapahtumasta raskaan vastuun".

    Visurin kirjan Kosovon sotaa käsittelevien lukujen konna on kansainvälinen yhteisö, tarkennettuna Nato ja ennen kaikkea Yhdysvallat. Virheet Visuri kiteyttää katastrofeiksi, joille voisi antaa seuraavat nimet: "Väärin neuvoteltu", "väärin pommitettu" ja "väärin jälkihoidettu".

    Uhri on Serbia ja serbit. Visurin suhtautuminen Kosovon sotaan on samankaltainen kuin presidentti Mauno Koivistolla HS:n haastattelussa 19. 9. 1999. Visuria tutkimusavustajanaan käyttämä Koivisto sanoi, ettei hän muista "että minua olisi mikään asia ahdistanut kuin tämä". "Asia" oli pommitusten aloittaminen kansainvälisen oikeuden ja pelisääntöjen vastaisesti, ei satojen tuhansien albaanien päätyminen pakolaisiksi ja virumaan ruumiina poltettujen talojensa pihoille.

    Myös Visuri on kylmäkiskoinen. Ruumiskasan löytyminen Racakin kylästä tammikuussa 1999 on Visurin kuvaamana hämäräperäinen juttu, jossa hän uskoo albaanien vapautusrintamalla UCK:lla olleen vähintään samanlainen vastuu kuin kansainvälisellä yhteisöllä Srebrenicassa. Visurin on välillä vaikea myöntää, että serbit tappoivat ahkerasti siviilejä niin Bosniassa kuin Kosovossa ja se oli yksi keskeinen selittäjä Visurin moittiman kansainvälisen yhteisön toimille.

    Visuri myös antaa ymmärtää nimenomaan Naton pommitusten aiheuttaneen valtaisan pakolaisongelman. Kuitenkin hän kertoo (s. 77) Etyjiin viitaten pakolaisia olleen 200000-300000 jo syksyllä 1998.

    Kirjan Kosovoa koskeva osuus on mielenkiintoinen joskin paikoin jo uuvuttava. Sen vakuuttavuutta häiritsevät seuraavan kaltaiset kummallisuudet: "Monelle läntiselle toimittajalle liikkumisrajoituksia suurempi ongelma oli äänen saaminen kuuluville kotimaassa, sillä hallitukset painostivat heitä joko vaikenemaan tai olemaan myönteisempiä Natolle." En tiedä alueella käyneiden HS:n toimittajien joutuneen Suomen hallituksen painostuksen kohteeksi, ja tuskinpa niin on käynyt kollegoille laajassa mittakaavassa Nato-maissakaan.

    Visurin esittämät katkeransävyiset moitteet Kosovon sotaa koskevan suomalaisen keskustelun yksisuuntaisuudesta ovat niin ikään outoja, koska myös ammattisotilaan koulutuksen saanut tohtori Visuri oli sodan aikana ja sen jälkeen yksi suomalaisen median eniten käyttämistä asiantuntijoista."

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html

    Kannattaa aina perehtyä juurisyihinkin, sillä kausaliteetti on usein valitettavan totta - katsotko ja perehdytkö täältä tilanteisiin, joista kumpusi Kosovon sota ---?

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sodan_tausta#Edeltävää_historiaa -

    "Kuluneen vuosituhannen aikana on vallinnut sekä serbien että albaanien muuttoa Kosovoon, serbien albanisoitumista ja albaanien serbialaistumista[1] ja sekä albaaneihin että serbeihin kohdistuneita karkotuksia. Kosovosta tuli osa Serbiaa, kun Rascian serbit valtasivat alueen 1200-luvulla[2]. Niinpä Kosovo oli pian Serbian ydinaluetta. Osmanit levittäytyivät alussa rauhanomaisesti maahan 1340-luvulta alkaen[3]. Pian alkoivat kuitenkin taistelut, ja vuonna 1389 käytiin Kosovo Poljen taistelu, joka perimätiedon mukaan oli luultavasti serbeille tappiollinen, ja jossa joidenkin serbijohtajien väitettiin puolustaneen sankarillisesti maataan[4]. Kosovo Poljen taistelussa kaatuneesta ruhtinas Lazarista tuli merkittävä serbien pyhimys, kun varsinkin ortodoksikirkko vaali myyttiä Lazarista[5]. 1400-luvulla käytiin myös tappiollinen toinen Kosovo Poljen taistelu. Serbit eivät usein mainitse, että albaaneja taisteli turkkilaisia vastaan Kosovo Poljessa[5]. Kosovo on serbeille "pyhää maata", ja siellä on paljon serbien kirkkoja[5].

    Albaanit olivat alkujaan indoeurooppalainen ei-islamilainen kansa, jonka turkkilaiset käännyttivät pitkälti islaminuskoon, vaikkakaan albaanit eivät yleensä ole koskaan olleet erityisen uskonnollisia islamilaisia[5].

    Kosovo islamisoitui ja albanisoitui Osmanien valtakunnan vallitessa maata, kun serbejä muutti pois enemmän kuin heitä saapui. 1870-luvulla Balkanilla serbit ja albaanit karkottivat toisiaan toistensa enemmistöalueilta. Albaanit alkoivat juuri Kosovossa kapinoida osmaneja vastaan[6] vuonna 1878. Balkanin sodissa Albania itsenäistyi 1912, mutta Serbia miehitti Kosovon jossa serbit ja bulgaarit tappoivat tuhansia albaaneja, polttivat kyliä ja raiskasivat naisia[7], koska serbit yhdistivät muslimienemmistöiset albaanit osmaneihin[8]. Serbian tiedeakatemian jäsen Vaso Čubrilović osallistui Sarajevon attentaattiin vuonna 1914[9]. Čubrilović kirjoitti vuonna 1917 pamfletin "Albaanien karkotus", jossa hän sanoi, ettei Kosovon albaaneja kyetä serbialaistamaan ja tällöin albaanit on ajettava pois valtion käyttämällä raa'alla väkivallalla. Čubrilović katsoi albaanien luovan jo 20–30 vuoden sisään Serbian eteläisen alueen vaarantavan irredentismin[10]. Čubrilovićin mielestä albaanien olo tuli tehdä sietämättömäksi ja tarvittaessa Kosovon serbialaiset täytyi aseistaa ja lietsoa paikallisia levottomuuksia, jotka sitten täytyisi tehokkaasti ja verisesti kukistaa[10]. Maailmansotien välisessä Jugoslaviassa albaaneilta oli otettu pois poliittiset oikeudet ja kouluopetus. Čubrilović kannatti albaanien karkotusta myös vuoden 1937 muistiossaan[11][12]. Čubrilović kuoli vasta 1990-luvun alussa[9]. ... " Jatkii wikistä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kannattaa aina perehtyä juurisyihinkin, sillä kausaliteetti on usein valitettavan totta - katsotko ja perehdytkö täältä tilanteisiin, joista kumpusi Kosovon sota ---?

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sodan_tausta#Edeltävää_historiaa -

    "Kuluneen vuosituhannen aikana on vallinnut sekä serbien että albaanien muuttoa Kosovoon, serbien albanisoitumista ja albaanien serbialaistumista[1] ja sekä albaaneihin että serbeihin kohdistuneita karkotuksia. Kosovosta tuli osa Serbiaa, kun Rascian serbit valtasivat alueen 1200-luvulla[2]. Niinpä Kosovo oli pian Serbian ydinaluetta. Osmanit levittäytyivät alussa rauhanomaisesti maahan 1340-luvulta alkaen[3]. Pian alkoivat kuitenkin taistelut, ja vuonna 1389 käytiin Kosovo Poljen taistelu, joka perimätiedon mukaan oli luultavasti serbeille tappiollinen, ja jossa joidenkin serbijohtajien väitettiin puolustaneen sankarillisesti maataan[4]. Kosovo Poljen taistelussa kaatuneesta ruhtinas Lazarista tuli merkittävä serbien pyhimys, kun varsinkin ortodoksikirkko vaali myyttiä Lazarista[5]. 1400-luvulla käytiin myös tappiollinen toinen Kosovo Poljen taistelu. Serbit eivät usein mainitse, että albaaneja taisteli turkkilaisia vastaan Kosovo Poljessa[5]. Kosovo on serbeille "pyhää maata", ja siellä on paljon serbien kirkkoja[5].

    Albaanit olivat alkujaan indoeurooppalainen ei-islamilainen kansa, jonka turkkilaiset käännyttivät pitkälti islaminuskoon, vaikkakaan albaanit eivät yleensä ole koskaan olleet erityisen uskonnollisia islamilaisia[5].

    Kosovo islamisoitui ja albanisoitui Osmanien valtakunnan vallitessa maata, kun serbejä muutti pois enemmän kuin heitä saapui. 1870-luvulla Balkanilla serbit ja albaanit karkottivat toisiaan toistensa enemmistöalueilta. Albaanit alkoivat juuri Kosovossa kapinoida osmaneja vastaan[6] vuonna 1878. Balkanin sodissa Albania itsenäistyi 1912, mutta Serbia miehitti Kosovon jossa serbit ja bulgaarit tappoivat tuhansia albaaneja, polttivat kyliä ja raiskasivat naisia[7], koska serbit yhdistivät muslimienemmistöiset albaanit osmaneihin[8]. Serbian tiedeakatemian jäsen Vaso Čubrilović osallistui Sarajevon attentaattiin vuonna 1914[9]. Čubrilović kirjoitti vuonna 1917 pamfletin "Albaanien karkotus", jossa hän sanoi, ettei Kosovon albaaneja kyetä serbialaistamaan ja tällöin albaanit on ajettava pois valtion käyttämällä raa'alla väkivallalla. Čubrilović katsoi albaanien luovan jo 20–30 vuoden sisään Serbian eteläisen alueen vaarantavan irredentismin[10]. Čubrilovićin mielestä albaanien olo tuli tehdä sietämättömäksi ja tarvittaessa Kosovon serbialaiset täytyi aseistaa ja lietsoa paikallisia levottomuuksia, jotka sitten täytyisi tehokkaasti ja verisesti kukistaa[10]. Maailmansotien välisessä Jugoslaviassa albaaneilta oli otettu pois poliittiset oikeudet ja kouluopetus. Čubrilović kannatti albaanien karkotusta myös vuoden 1937 muistiossaan[11][12]. Čubrilović kuoli vasta 1990-luvun alussa[9]. ... " Jatkii wikistä.

    Kirja-arvio Putin - Pekan kirjasta oli tyly - et selvästi lukenut sitä. Tässä uudestaan https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html

    2017 Pekka Visuri valehteli Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että USA:ssa ollaan muka yksimielisiä siitä, ettei Natoon oteta uusia jäseniä ja keskustelu Suomen jäsenyydestä tai Nato-optiosta voidaan lopettaa.

    Visuri väitti myös, että USA:n ja Venäjän tulisi päästä sopimukseen siitä, että välialueen maille - sotilaallisesti liittoutumattomille Venäjän rajanaapureille mm Suomi ja Ruotsi - taataan itsenäinen toimintavapaus sitä vastaan ettei Natoa laajenneta.

    Kyllä oli Putinisti Pekka mahdottoman väärässä tässäkin asiassa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kosovosta asiantuntijalta:

    HS-otsikko: "Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat"
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

    ..
    Visuri on tohtori, prof. evp.ev.

    Suomettuneet "asiantuntijat " eivät pääse karvoistaan. Ilmeisesti tämä Visuri kannattaa YK:n tuomitsemia etnisiä puhdistuksia ja kansanmurhaa, jonka Nato joutui pysäyttämään. Suomalaisryhmän löytämät todisteet sotarikoksista itse asiassa saivat Naton puuttumaan asiaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Putinisti Visuri sotkee kirjassaan faktaa ja fiktiota - on hän tietysti sinua paljon viisaampi trolli.

    "Kirjansa "alkuosassakaan" Visuri ei ole mikään tasapuolinen tarkkailija, sillä "jälkiosassa" esiin pomppaavat asenteet ovat jo hyvin näkyvillä.

    Bosnian sodan hirveintä tapahtumaa, Srebrenican tuhansien siviilimiesten teurastamista, Visuri kuvaa kalseasti ja huomattava äänenvaimennin päällä verrattuna siihen vimmaiseen tyyliin, jolla hän myöhemmin tuomitsee Naton Kosovon sodan pääsyylliseksi.

    Visurin mukaan "Serbien sotilaallisille toimille (Srebrenicassa) löytyi siis perusteita, mutta Srebrenican valtausta seuranneet sotarikokset eivät ole mitenkään puolusteltavissa".

    Ja lopputulemana Visuri toteaa, että riittämättömän suojan Srebrenican muslimeille tarjonnut kansainvälinen yhteisö "kantaa tapahtumasta raskaan vastuun".

    Visurin kirjan Kosovon sotaa käsittelevien lukujen konna on kansainvälinen yhteisö, tarkennettuna Nato ja ennen kaikkea Yhdysvallat. Virheet Visuri kiteyttää katastrofeiksi, joille voisi antaa seuraavat nimet: "Väärin neuvoteltu", "väärin pommitettu" ja "väärin jälkihoidettu".

    Uhri on Serbia ja serbit. Visurin suhtautuminen Kosovon sotaan on samankaltainen kuin presidentti Mauno Koivistolla HS:n haastattelussa 19. 9. 1999. Visuria tutkimusavustajanaan käyttämä Koivisto sanoi, ettei hän muista "että minua olisi mikään asia ahdistanut kuin tämä". "Asia" oli pommitusten aloittaminen kansainvälisen oikeuden ja pelisääntöjen vastaisesti, ei satojen tuhansien albaanien päätyminen pakolaisiksi ja virumaan ruumiina poltettujen talojensa pihoille.

    Myös Visuri on kylmäkiskoinen. Ruumiskasan löytyminen Racakin kylästä tammikuussa 1999 on Visurin kuvaamana hämäräperäinen juttu, jossa hän uskoo albaanien vapautusrintamalla UCK:lla olleen vähintään samanlainen vastuu kuin kansainvälisellä yhteisöllä Srebrenicassa. Visurin on välillä vaikea myöntää, että serbit tappoivat ahkerasti siviilejä niin Bosniassa kuin Kosovossa ja se oli yksi keskeinen selittäjä Visurin moittiman kansainvälisen yhteisön toimille.

    Visuri myös antaa ymmärtää nimenomaan Naton pommitusten aiheuttaneen valtaisan pakolaisongelman. Kuitenkin hän kertoo (s. 77) Etyjiin viitaten pakolaisia olleen 200000-300000 jo syksyllä 1998.

    Kirjan Kosovoa koskeva osuus on mielenkiintoinen joskin paikoin jo uuvuttava. Sen vakuuttavuutta häiritsevät seuraavan kaltaiset kummallisuudet: "Monelle läntiselle toimittajalle liikkumisrajoituksia suurempi ongelma oli äänen saaminen kuuluville kotimaassa, sillä hallitukset painostivat heitä joko vaikenemaan tai olemaan myönteisempiä Natolle." En tiedä alueella käyneiden HS:n toimittajien joutuneen Suomen hallituksen painostuksen kohteeksi, ja tuskinpa niin on käynyt kollegoille laajassa mittakaavassa Nato-maissakaan.

    Visurin esittämät katkeransävyiset moitteet Kosovon sotaa koskevan suomalaisen keskustelun yksisuuntaisuudesta ovat niin ikään outoja, koska myös ammattisotilaan koulutuksen saanut tohtori Visuri oli sodan aikana ja sen jälkeen yksi suomalaisen median eniten käyttämistä asiantuntijoista."

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html

    Säälittävää, kun asiantuntija menettää objektiivisuutensa. Suomettuminen oli sielun syöpä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kosovosta asiantuntijalta:

    HS-otsikko: "Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat"
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

    ..
    Visuri on tohtori, prof. evp.ev.

    Visurin maine saattaa mennä uskottavana tohtorina, professorina, Ilkan fanituksen vuoksi.
    Jos disinformaation levittäjä vetoaa jatkuvasti Visuriin, niin jotain outoa tuossa on.


  • Anonyymi

   Paskan marjat, hurrien oma koto. Ottakaa kieli huomioon, ettei ole väärä.

  • 2

   Hongkong oli ja on vieläkin jossain määrin kiinalainen silmä läntiseen maailmaan sekä ymmärrykseen englantilaisten kolonialismista aikaan, jolloin käytiin opium-sodat 1 ja 2.

   HK' lla on vieläkin omia erikoispiirteitään, tietoisesti ja tarkoituksella, jotta siirtymäaika perinteiseen kiinalaiseen kulttuuriin olisi mutkatonta. Ongelmaksi muodostui vain lähinnä englantilaisten, mutta myös USA' n sekaantuminen itse hongkongilaisten omiin sisäisiin asioihin. Tältä osin pöly on jo laskeutunut ja tilanne normalisoitunut hongkongilaiseen muottiin - Pekingin yleispiirteisessä ohjauksessa.

   ..
   Näin myös Ahvenanmaalla on omia erityispiirteitä koskien säädöksiä, määräyksiä kuin ohjeita joita on kirjattu kansainväliseen sopimukseen liittyen Ahvenanmaan erityispiirteitä - muun muassa demilitarisointi. Tässä tekstiä sopimuksesta, joka määrittää Ahvenanmaan erityisasemaa Suomen valtion osana:

   ~ https://um.fi/ahvenanmaan-erityisasema -

   Ahvenanmaalla on myös oikeuksia harjoittaa omanlaista talouskehitystä, suhteita ulkomaalimaan kuin asemoitua tavallansa erityispiireteiden myötä esimerkiksi puolueettomuutena ja vaatimuksena, ettei Ahvenanmaa liity Natoon - jo EU-liitoksessakin Ahvenanmaalta saatiin sen oma kannanotto liittymiseen - ratkaistaessa Suomen kohtaloa, jossa ohimennen tässä todettuna markan hävitys osattiin kätkeä EY-kansanäänestyksestä [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74392/vayrysen-kiusalliset-esillenostot-emu-ja-nato-isantamaa - ]

   ..
   Ahvenanmaalla on oikeus esittää paasikivimäisesti "maakuntaviisautta tosiasioiden pohjalta" eli ajatus on Ahvenanmaalta käsin tarjota "hyviä palveluksia" riitautuneille ja jopa keskenään sotiville valtioille - rauhan ja yhteisymmärryksen löytymiseksi.

   Ahvenanmaa sopii erinomaisesti tähän "hyvien palveluksien" tehtävään, jonka Suomi valtiona on nyt omilla valtiollisilla toimillaan menettänyt eli Suomea ei enää katsota puolueettomaksi ja diplomaattiseksi toimijaksi.

   Näin TP Sauli Niinistönkin kaipaama vuosien takainen "hyvien palveluksien" [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html - ] tarjoaminen on Suomen osalta historiaa tässä maailmallisessa tilanteessa, jossa länsi lietsoo raskaasti idän ja lännen välistä vastakkain asettelua [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ], johdatellen sen vaikutepolkua, kohden jopa huonoimmillaan "maailmojen sotaa" --

   -- maailmalliset ajatussuuntaukset, arvotekijät kuin historian perintö on Pallollamme moninainen, moniarvoinen ja useampi napainen - enää ei ole pelkkää läntistä hegemoniaa, jossa populaatiollisesta lännen vähemmistöstä koetetaan määrätä, opastaa kuin sotienkin voimalla kääntää lännelle myönteisiksi!

   Ahvenanmaalla on nyt ainoalaatuinen mahdollisuus nostaa omaa erityistä profiiliaan!

   Ahvenanmaa voi tarjota Suomen valtion sijasta näitä aikoinaan Niinistön haikailemia neuvottelupöytiä maailman riitautuneille - Ahvenanmaalla on kyky olla irti nyt ajattelemattomasta valtiopolitiikastamme, jossa mediamme raskaalla manipulaatiolla, jopa presidentinkin ajatusmaailma hämäännyttäen hänet ja PM Sanna Marinin Naton uskaliaalle tielle tänne Venäjän viereen - aivan Venäjän ydinaseiden kylkeen.

   Olisikin Ahvenanmaalle riemukas voitto saada tämä puolueettomasti diplomaattinen sekaantumattomuuden status näiden monien luottamuksena paikasta, jossa koetaan tasa-arvoa, tasapuolisuutta kuin sotkeutumattomuutta muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

   Tässä on nyt se ahvenanmaalaisten tuhannen "minkä valuutan" paikka löytää aivan uusi tunnustettu asema strategisesta geopolitiikastaan - pysyttäytyen täysin erillään kasvavasta jännitteellisyydestä idän ja lännen väliltä.

   Milloin näemme Maarianhaminassa tai muussa Ahvenanmaan luontoläheisessä paikassa neuvottelupöydän, jossa venäläiset ja ukrainalaiset kuin vaikkapa korealaiset tai palestiinalaiset ja Israel kohtaavat toisensa - taaten suotuisalta neuvottelupöydältä ratkaisuja koko maailmamme eduksi.

   >>>

   • Anonyymi

    Ensimmäinen lukijakommentti linkitetystä Luoma -propagandakirjoituksesta:

    "Nyt on Paavolle ja Ilkalle muutakin tekemistä kuin puhdas paskanjauhaminen. Pohjois-Koreaan voitte lähteä neuvottelemaan velanmaksusta. Eikä tarvitse pitää kiirettä niin että Paavo ehtii muutaman kivihepan selkään kiivetä."

    😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensimmäinen lukijakommentti linkitetystä Luoma -propagandakirjoituksesta:

    "Nyt on Paavolle ja Ilkalle muutakin tekemistä kuin puhdas paskanjauhaminen. Pohjois-Koreaan voitte lähteä neuvottelemaan velanmaksusta. Eikä tarvitse pitää kiirettä niin että Paavo ehtii muutaman kivihepan selkään kiivetä."

    😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣

    https://yle.fi/uutiset/3-9582419

    "Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa"

    Velan olisi maksanut Kiina, tietyin ehdoin!


   • Anonyymi

    Koko ikänsä Hongkongissa eläneet eivät tule koskaan siirtymään kiinalaiseen kulttuuriin mutkattomasti. Kaikki, jotka kynnelle kykenevät muuttavat pois.


  • Anonyymi

   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Niin, kuinka paljon Maidanilla tapettiin ja keiden toimesta ... entä Odessan murhapoltossa ~ https://yle.fi/uutiset/3-7220716 | ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - - ja sitten voidaan tarkastella millaisia uhrilukuja toteutui 2014 Krimillä!

    Krimillä uhka oli asejoukkio vihreät pienet miehet, jotka valloittivat koko Krimin.
    Myöhemmin selvisi, että nämä olivat venäläissotilaita, mikä ei ollut yllätys.

    Nyt he vainoavat Krimin alkuperäisasukkaita. https://yle.fi/uutiset/3-12085044

    Maidanilla Putinin puudeli Janukovitsch ja hänen Bergut asejokkonsa tappoi siviilejä - osa heistä on tuomittukin.

    Odessassa venäjämieliset sytyttivät tahallaan tai vahingossa talonsa tuleen. Provokaattorina toimi venäjämielinen miliisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Krimillä uhka oli asejoukkio vihreät pienet miehet, jotka valloittivat koko Krimin.
    Myöhemmin selvisi, että nämä olivat venäläissotilaita, mikä ei ollut yllätys.

    Nyt he vainoavat Krimin alkuperäisasukkaita. https://yle.fi/uutiset/3-12085044

    Maidanilla Putinin puudeli Janukovitsch ja hänen Bergut asejokkonsa tappoi siviilejä - osa heistä on tuomittukin.

    Odessassa venäjämieliset sytyttivät tahallaan tai vahingossa talonsa tuleen. Provokaattorina toimi venäjämielinen miliisi.

    Oliko Janukovyts laillisesti ja demokraattisesti valittu presidentti, joka käytti valtaoikeuttaan vaimentaakseen levottomuudet ja kapinan, jota lännestä avustettiin - oletko katsonut Oliver Stonen dokkarin Youtube' sta ja tiesitkö CIA pääjohtaja John Brennan vierailun juuri Maidanin verimellakoiden jälkeen Kiovassa ... vierailuhan yritettiin ensin salata, mutta tutkiva kansalaisjournalismi paljasti vierailun ja näin se oli tunnustettava.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oliko Janukovyts laillisesti ja demokraattisesti valittu presidentti, joka käytti valtaoikeuttaan vaimentaakseen levottomuudet ja kapinan, jota lännestä avustettiin - oletko katsonut Oliver Stonen dokkarin Youtube' sta ja tiesitkö CIA pääjohtaja John Brennan vierailun juuri Maidanin verimellakoiden jälkeen Kiovassa ... vierailuhan yritettiin ensin salata, mutta tutkiva kansalaisjournalismi paljasti vierailun ja näin se oli tunnustettava.

    Janukovistchista tuli murhaaja ja rikollinen kun hän määräsi Berguit teloitusryhmän ampumaan aseettomia Maidanilla.

    Stone teki itsestään täysi pelleen tuolla propagandafilmillään.

    Meillä on vastaavat pellet putinistit Pekka Visuri ja Markku Kuisma. Putinisti Pekka Sutela pääsi jo sinne, minne Putinkin toivottavasti joutuu mahdollisimman pian.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Janukovistchista tuli murhaaja ja rikollinen kun hän määräsi Berguit teloitusryhmän ampumaan aseettomia Maidanilla.

    Stone teki itsestään täysi pelleen tuolla propagandafilmillään.

    Meillä on vastaavat pellet putinistit Pekka Visuri ja Markku Kuisma. Putinisti Pekka Sutela pääsi jo sinne, minne Putinkin toivottavasti joutuu mahdollisimman pian.

    Et ilmeisesti tiedä todellisuutta, tässä:

    "Janukovytš oli ehdolla maansa presidentiksi vuoden 2010 presidentinvaaleissa. Janukovytšin ennustettiin saavan ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä.[5][6] Helmikuun 7. päivänä pidetyissä toisen kierroksen vaaleissa Janukovytš voitti vaalit ja hänet valittiin Ukrainan presidentiksi.

    Vaalivoittonsa jälkeen Janukovytš vaati hallituksen vaihtoa ja pääministeri Julija Tymošenkon erottamista. Tymošenko kieltäytyi eroamasta ennen Janukovytšin virkakauden alkua ja sen jälkeen järjestettyä luottamuslauseäänestystä. Janukovytš kokosi radassa häntä tukevan koalition ja valitutti uudeksi pääministeriksi Mykola Azarovin.

    Joulukuussa 2010 Tymošenko ja entinen sisäministeri Juri Lutsenko joutuivat oikeuden eteen syytettyinä valtion varojen väärinkäytöstä. Tymošenkon syytteisiin lisättiin myöhemmin vallan väärinkäyttö kaasukaupoissa Venäjän kanssa. Hänet tuomittiin vankeuteen lokakuussa 2011.[7] EU vaati oppositiojohtaja Tymošenkon vapauttamista[8] ja piti tuomiota poliittisena.

    Janukovytšin presidenttikauden alettua Juštšenkon kaudella jäätäväksi huonontuneet suhteet Venäjään paranivat nopeasti.

    21. huhtikuuta 2010 Janukovytš sopi Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin kanssa Venäjän Mustanmeren laivaston Sevastopolin tukikohdan vuokrasopimuksen jatkamisesta 25 vuodella kaasun hinnasta annettuja alennuksia vastaan.[9]"

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Viktor_Janukovytš#Presidenttinä_2010

    Sinällään ei liity avaukseen, mutta kommenttina kommenttin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oliko Janukovyts laillisesti ja demokraattisesti valittu presidentti, joka käytti valtaoikeuttaan vaimentaakseen levottomuudet ja kapinan, jota lännestä avustettiin - oletko katsonut Oliver Stonen dokkarin Youtube' sta ja tiesitkö CIA pääjohtaja John Brennan vierailun juuri Maidanin verimellakoiden jälkeen Kiovassa ... vierailuhan yritettiin ensin salata, mutta tutkiva kansalaisjournalismi paljasti vierailun ja näin se oli tunnustettava.

    https://yle.fi/uutiset/3-7220129

    "Saksalaislehti: CIA ja FBI avustavat Kiovassa"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Krimillä uhka oli asejoukkio vihreät pienet miehet, jotka valloittivat koko Krimin.
    Myöhemmin selvisi, että nämä olivat venäläissotilaita, mikä ei ollut yllätys.

    Nyt he vainoavat Krimin alkuperäisasukkaita. https://yle.fi/uutiset/3-12085044

    Maidanilla Putinin puudeli Janukovitsch ja hänen Bergut asejokkonsa tappoi siviilejä - osa heistä on tuomittukin.

    Odessassa venäjämieliset sytyttivät tahallaan tai vahingossa talonsa tuleen. Provokaattorina toimi venäjämielinen miliisi.

    Olisiko tuolta Odessasta sinulla jokin todiste ja uskottava linkki kertomaan väitteesi?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Oliko Janukovyts laillisesti ja demokraattisesti valittu presidentti, joka käytti valtaoikeuttaan vaimentaakseen levottomuudet ja kapinan, jota lännestä avustettiin - oletko katsonut Oliver Stonen dokkarin Youtube' sta ja tiesitkö CIA pääjohtaja John Brennan vierailun juuri Maidanin verimellakoiden jälkeen Kiovassa ... vierailuhan yritettiin ensin salata, mutta tutkiva kansalaisjournalismi paljasti vierailun ja näin se oli tunnustettava.

    Oliko Janukovitshilla "laillinen oikeus" murhata ukrainalaisia siviilejä? Hän valtuutti tarkka-ampujat teloittamaan ikkunoista siviilejä. Kymmeniä kuoli. Ukrainan parlamentti aloitti perustuslaillisen virkarikostutkinnan presidentin toimista. Janukovitsh otti kesken tutkinnan hatkat Venäjälle. Ukraina laittoi perään etsintäkuulutuksen ja järjesti uudet vaalit. Maidanilla oli yksinomaan ukrainalaisia siviilejä. Ulkomaiset diplomaatit tarkkailivat tilannetta, koska raportointi asemamaan tapahtumista kuuluu heidän työhönsä.
    CIA:n johtaja matkustaa kaikkialla missä on USA:n suurlähetystöjä. Niin tekevät muidenkin ulkomaantiedustelua harjoittavien organisaatioiden johtajat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Janukovistchista tuli murhaaja ja rikollinen kun hän määräsi Berguit teloitusryhmän ampumaan aseettomia Maidanilla.

    Stone teki itsestään täysi pelleen tuolla propagandafilmillään.

    Meillä on vastaavat pellet putinistit Pekka Visuri ja Markku Kuisma. Putinisti Pekka Sutela pääsi jo sinne, minne Putinkin toivottavasti joutuu mahdollisimman pian.

    Maidanilla oli suomalaisia tarkkailemassa, joten tiedämme kyllä mitä siellä tapahtui, ja mitä ei tapahtunut. Stonen versio on fantasiaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisiko tuolta Odessasta sinulla jokin todiste ja uskottava linkki kertomaan väitteesi?

    Onko sinulla omien väitteittesi tueksi muuta kuin hörhöiset väitteesi Ilkka?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et ilmeisesti tiedä todellisuutta, tässä:

    "Janukovytš oli ehdolla maansa presidentiksi vuoden 2010 presidentinvaaleissa. Janukovytšin ennustettiin saavan ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä.[5][6] Helmikuun 7. päivänä pidetyissä toisen kierroksen vaaleissa Janukovytš voitti vaalit ja hänet valittiin Ukrainan presidentiksi.

    Vaalivoittonsa jälkeen Janukovytš vaati hallituksen vaihtoa ja pääministeri Julija Tymošenkon erottamista. Tymošenko kieltäytyi eroamasta ennen Janukovytšin virkakauden alkua ja sen jälkeen järjestettyä luottamuslauseäänestystä. Janukovytš kokosi radassa häntä tukevan koalition ja valitutti uudeksi pääministeriksi Mykola Azarovin.

    Joulukuussa 2010 Tymošenko ja entinen sisäministeri Juri Lutsenko joutuivat oikeuden eteen syytettyinä valtion varojen väärinkäytöstä. Tymošenkon syytteisiin lisättiin myöhemmin vallan väärinkäyttö kaasukaupoissa Venäjän kanssa. Hänet tuomittiin vankeuteen lokakuussa 2011.[7] EU vaati oppositiojohtaja Tymošenkon vapauttamista[8] ja piti tuomiota poliittisena.

    Janukovytšin presidenttikauden alettua Juštšenkon kaudella jäätäväksi huonontuneet suhteet Venäjään paranivat nopeasti.

    21. huhtikuuta 2010 Janukovytš sopi Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin kanssa Venäjän Mustanmeren laivaston Sevastopolin tukikohdan vuokrasopimuksen jatkamisesta 25 vuodella kaasun hinnasta annettuja alennuksia vastaan.[9]"

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Viktor_Janukovytš#Presidenttinä_2010

    Sinällään ei liity avaukseen, mutta kommenttina kommenttin.

    Et Ilkka lukenut Wikin artikkelia loppuun saakka - siinä lukee näin:

    "Joukkomurhasta etsintäkuulutettu Janukovytš lähti pääkaupunki Kiovasta Harkovan kautta Donetskin kaupunkiin. Hän yritti nousta Venäjälle lähtevään lentokoneeseen, mutta rajaviranomaiset estivät tämän. Lopulta Janukovytš, Venäjän hallituksen avustuksella, onnistui pakenemaan Venäjälle"

    Joukkomurhaaja Janukovitch siis lähti itse karkuun - Ukraina varmasti sallii ex presidentin palaamaan maahan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et Ilkka lukenut Wikin artikkelia loppuun saakka - siinä lukee näin:

    "Joukkomurhasta etsintäkuulutettu Janukovytš lähti pääkaupunki Kiovasta Harkovan kautta Donetskin kaupunkiin. Hän yritti nousta Venäjälle lähtevään lentokoneeseen, mutta rajaviranomaiset estivät tämän. Lopulta Janukovytš, Venäjän hallituksen avustuksella, onnistui pakenemaan Venäjälle"

    Joukkomurhaaja Janukovitch siis lähti itse karkuun - Ukraina varmasti sallii ex presidentin palaamaan maahan.

    Miksi Luoma valehtelee?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et Ilkka lukenut Wikin artikkelia loppuun saakka - siinä lukee näin:

    "Joukkomurhasta etsintäkuulutettu Janukovytš lähti pääkaupunki Kiovasta Harkovan kautta Donetskin kaupunkiin. Hän yritti nousta Venäjälle lähtevään lentokoneeseen, mutta rajaviranomaiset estivät tämän. Lopulta Janukovytš, Venäjän hallituksen avustuksella, onnistui pakenemaan Venäjälle"

    Joukkomurhaaja Janukovitch siis lähti itse karkuun - Ukraina varmasti sallii ex presidentin palaamaan maahan.

    Wikipedia on kyllä melkoisen epäluotettava lähde kaikessa muussa paitsi kaikkein teknisimmissä it-nörttijutuissa.


  • Anonyymi

   Vaihdetaan ahvenanmaa venäjän kanssa halpaan sähköön ja löpöön .

   • Anonyymi

    Kerätään kolehti ja ostetaan Ilkalle menolippu Moskovaan.


   • Anonyymi

    Halpaan bensaa Juu,vaihdetaan vaan. Ahvenanmmaastakin tulisi jälleen kaksikielinen. Venäjä ja Ruotsi kun kerran Suomen kieli ei kelpaa näille nokannostelia hurreille. Hah.


  • Anonyymi

   Demilitarisoitu Ahvenanmaa on silkkaa hurskastelua, niin kauan kuin putistanilla on sotajoukkoja olemassa, eli uhkaamassa sivistysmaita. Tilanteen vähääkään kiristyessä Ahvenanmaalla on jonkun sotajoukot: Venäjä nyt tahtoo muttei pysty. Ruotsi ei tahdo ei pysty. Suomi pystyy mutta tahtooko edes.

   • Niin, amerikkalaiset eivät uhanneet eivätkä tappaneet sivistysmaissa, vaan läntisen median mukaan terroristivaltioiden kansalaisia - Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria ...


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Niin, amerikkalaiset eivät uhanneet eivätkä tappaneet sivistysmaissa, vaan läntisen median mukaan terroristivaltioiden kansalaisia - Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Libya ja Syyria ...

    Jaksat hokea samaa litaniaa, vaikka sinulle on monta kertaa kerrottu, että serbit aloittivat hyökkäyssodan Kosovoon, Afganistanista hyökättiin USAan, Saddam aloitti Irakin sodat, Jemenissä ja Somaliassa länsi auttaa laillisia hallintoja terrorismia vastaan ja sekä Syyrian Assad että Libyan Gaddafi aloittivat sisällissodat omissa maissaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jaksat hokea samaa litaniaa, vaikka sinulle on monta kertaa kerrottu, että serbit aloittivat hyökkäyssodan Kosovoon, Afganistanista hyökättiin USAan, Saddam aloitti Irakin sodat, Jemenissä ja Somaliassa länsi auttaa laillisia hallintoja terrorismia vastaan ja sekä Syyrian Assad että Libyan Gaddafi aloittivat sisällissodat omissa maissaan.

    Et ehkä ymmärrä tapahtumia todellisuudessa, mutta tässä linkki Wikiin

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sodan_tausta

    Leikkaa - "Kosovon sodan taustalla oli Kosovon sotaan johtanut albaanien ja serbien välinen kamppailu kansojen oikeudesta Kosovoon. Vuosisatojen aikana Kosovon albaanien määrä kasvoi. Jugoslavian aikana serbejä muutti pois köyhästä Kosovosta. Kovan linjan serbinationalistien mielestä Kosovo oli serbien pyhää maata, ja albaanit suorittivat Kosovon serbien kansanmurhaa" - liimaa.


   • Anonyymi

    Demilitarisaatio tarkoittaa, ettei alueelle saa perustaa tukikohtia, eikä siellä saa RAUHAN AIKANA harjoittaa sotilaallista toimintaa. Suomella on kuitenkin puolustussuunnitelmat myös Ahvenanmaan varalle. Kartasta voi myös päätellä, että Ahvenanmaan säilyminen suomalaisilla on yhtäläiseen ruotsalaisten intressissä. Nato-jäsenyys helpottaa yhteistyötä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Demilitarisaatio tarkoittaa, ettei alueelle saa perustaa tukikohtia, eikä siellä saa RAUHAN AIKANA harjoittaa sotilaallista toimintaa. Suomella on kuitenkin puolustussuunnitelmat myös Ahvenanmaan varalle. Kartasta voi myös päätellä, että Ahvenanmaan säilyminen suomalaisilla on yhtäläiseen ruotsalaisten intressissä. Nato-jäsenyys helpottaa yhteistyötä.

    Ahvenanmaalaiset haluavat nyt aseistaa saarimaakuntansa.


  • Anonyymi

   Ahvenanmaalle yllättävä mahdollisuus nostaa profiiliaan!

   • Anonyymi

    Tiedätkö Ilkka, että Ahvenanmaa on ruotsinkielinen? He eivät siksi lue trollikirjoituksiasi ellet käännä sitä itse ruotsiksi. Mitenkä toinen kotimainen taipuu sinulla kun suomenkielesikin on noin hirveää?


   • Anonyymi

    Juurikin näin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juurikin näin!

    Siis et osaa ruotsia. No suomesikin on virheitä täynnä - oletko venäläinen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis et osaa ruotsia. No suomesikin on virheitä täynnä - oletko venäläinen?

    Kaipaatko ystäviäsi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaipaatko ystäviäsi?

    Haloo - lue kommentti uudestaan mihin vastasit. Siinä lukee "Siis et osaa ruotsia. No suomesikin on virheitä täynnä - oletko venäläinen?" Myönsitkin nuo kaksi ensimmästä.

    Koitappa vastata uudestaan Ilkka!


  • Anonyymi

   Yksi tapa päästä eroon tuosta konsulaatista olisi lopettaa sille lämmitysöljyn ja sähkön myynti. Siellähän sitten värjöttelevät kylmissään, kun ei Venäjältä voi omallakaan autolla tuoda lisää öljyä.

   • Anonyymi

    Voisi jopa tehdä kansalaiskeräyksen, millä maksetaan paikallisille energiaytiöille se, mitä tässä menettävät. Siis maksetaan siitä etteivät toimita energiaa Venäjän valkoilukoneistolle.


   • Anonyymi

    Lisätään vielä, ettei yksikään venäläinen laiva saa rantautua EU-alueelle, eli ei voi laivallakaan tuoda lisää lämmitysöljyä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisätään vielä, ettei yksikään venäläinen laiva saa rantautua EU-alueelle, eli ei voi laivallakaan tuoda lisää lämmitysöljyä.

    Ilman energiaa ei tuoteta mitään - muuta kuin tyhmiä ajatuksia ja tekoja! ;-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voisi jopa tehdä kansalaiskeräyksen, millä maksetaan paikallisille energiaytiöille se, mitä tässä menettävät. Siis maksetaan siitä etteivät toimita energiaa Venäjän valkoilukoneistolle.

    Oikein, meillä suomalaisille on varaa kaksin-kolminkertaiseen energian hintaan, jopa nelinkertaiseen! Maksamme ilolla ja riemumielin - ahvenanmaalaisetkin. Ollaan solidaarisia, ja EU:n parhaita oppilaita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilman energiaa ei tuoteta mitään - muuta kuin tyhmiä ajatuksia ja tekoja! ;-)

    Niinpä. Suomen valtio voisi olla puutumatta asiaan. Minkä he sille voivat, ettei mikään yritys myy lämmitysöljyä tai että sähkö ei enää kulje. Konsulaatti saa toki jatkaa toimintaansa, mutta sitä ei vain enää tueta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä. Suomen valtio voisi olla puutumatta asiaan. Minkä he sille voivat, ettei mikään yritys myy lämmitysöljyä tai että sähkö ei enää kulje. Konsulaatti saa toki jatkaa toimintaansa, mutta sitä ei vain enää tueta.

    Ymmärsitkö tuon "ilman energiaa ei tuoteta mitään"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ymmärsitkö tuon "ilman energiaa ei tuoteta mitään"

    Ei Ilkka ymmärrä - selitä yksinkertaisemmin.


  • Suomi ja Ruotsi ovat liittymässä Natoon. Sikäli Venäjä pelasi korttinsa typerästi hyökkäämällä Ukrainaan.

   Totuus on Ilkka se, että kun Suomi ja Ruotsi ovat Naton jäseniä, Venäjän mahdollisuudet pelata pelejään Euroopassa ovat paljon pienemmät.

   • Anonyymi

    Vastakkain asettelu lisääntyy ja rajalla olo on aina vaarallista - hoksaatko? ;-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastakkain asettelu lisääntyy ja rajalla olo on aina vaarallista - hoksaatko? ;-)

    Ei se rajalla olo ole nykyään sen vaarallisempaa kuin muuallakaan. Ei Venäjällä ole munaa hyökätä Natoa vastaan. Se olisi koko maan loppu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei se rajalla olo ole nykyään sen vaarallisempaa kuin muuallakaan. Ei Venäjällä ole munaa hyökätä Natoa vastaan. Se olisi koko maan loppu.

    Tarkoitatko koko maa.ilman loppu, ainakin ihmiskunnalta, jos kaikki tuhannet ydinlataukset ammutaan, mitkä kummaltakin suurvallalta toimivat, vai voittaako järki. Venäjä on kuitenkin ylivoimaisesti suurin pinta-alaltaan ja selviytymismahdollisuuksiltaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastakkain asettelu lisääntyy ja rajalla olo on aina vaarallista - hoksaatko? ;-)

    Ahvenanmaa on Itämeren "vartija" ja parhaimmillaan puolueettomana ja sanoutuen irti Suomen valtiojohdon natofanatiasta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ahvenanmaa on Itämeren "vartija" ja parhaimmillaan puolueettomana ja sanoutuen irti Suomen valtiojohdon natofanatiasta!

    Se "puolueettomuus" vain valitettavasti merkitsee sitä, että se on Venäjän poimittavissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko koko maa.ilman loppu, ainakin ihmiskunnalta, jos kaikki tuhannet ydinlataukset ammutaan, mitkä kummaltakin suurvallalta toimivat, vai voittaako järki. Venäjä on kuitenkin ylivoimaisesti suurin pinta-alaltaan ja selviytymismahdollisuuksiltaan!

    Pinta-ala ei merkitse yhtään mitään elinolosuhteiden muuttuessa laajamittaisen ydinsodan seurauksena mahdottomiksi. Jokainen lisäksi kuitenkin kuolee ajallaan.

    Jotenkin tuntuu, että Putin olettaa elävänsä vielä monta sataa vuotta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastakkain asettelu lisääntyy ja rajalla olo on aina vaarallista - hoksaatko? ;-)

    Rajalla Suomi joka tapauksessa on. Ei tilanne siitä mihinkään muutu. Me vain olemme siinä rajalla joko yksin tai liittoutuneena ystävällismielisten maiden kanssa.

    Ja koko ajan kyse on siitä, että Venäjä itse ajaa toimillaan muut liittoutumaan sotilaallisesti.


   • Anonyymi
    TruthReallyHurts kirjoitti:

    Rajalla Suomi joka tapauksessa on. Ei tilanne siitä mihinkään muutu. Me vain olemme siinä rajalla joko yksin tai liittoutuneena ystävällismielisten maiden kanssa.

    Ja koko ajan kyse on siitä, että Venäjä itse ajaa toimillaan muut liittoutumaan sotilaallisesti.

    Venäjä puolustautuu imperialistisen Lännen uhkaavia laajenemispyrkimyksiä vastaan.


   • Anonyymi

    Suomen ja Ruotsin liittyminen sotilasliitto NATOn jäseneksi on jokseenkin merkityksetöntä Venäjälle. Suomi ja Ruotsi ovat jo nimittäin EUn jäsenmaita ja siten kuuluvat tiiviisti Lännen etupiiriin. Sotilasliitto NATOn jäsenyys ei muuta enää sitä, että Suomi ja Ruotsi kuuluvat Lännen etupiiriin.

    Kuten saksalaisamiraali tammikuussa totesi Kiina tarvitsee Venäjää kasvaakseen koko Lännen veroiseksi, ja Länsi puolestaan tarvitsee Venäjää voidakseen estää Kiinan kasvun. Arpa on nyt heitetty.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomen ja Ruotsin liittyminen sotilasliitto NATOn jäseneksi on jokseenkin merkityksetöntä Venäjälle. Suomi ja Ruotsi ovat jo nimittäin EUn jäsenmaita ja siten kuuluvat tiiviisti Lännen etupiiriin. Sotilasliitto NATOn jäsenyys ei muuta enää sitä, että Suomi ja Ruotsi kuuluvat Lännen etupiiriin.

    Kuten saksalaisamiraali tammikuussa totesi Kiina tarvitsee Venäjää kasvaakseen koko Lännen veroiseksi, ja Länsi puolestaan tarvitsee Venäjää voidakseen estää Kiinan kasvun. Arpa on nyt heitetty.

    Natoon kuuluminen muuttaa Suonen turvallisuusasemaa ja se on se, mitä harttiinkin.

    Se, mitä yksittäinen saksalaisupseeri sanoo, on merkityksetöntä. Hän ei ole asiantuntija historiassa ja yhteiskuntapolitiikassa.

    Kiina on täysin riippuvainen länsiviennistä. Sen talous on jo nyt ongelmissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä puolustautuu imperialistisen Lännen uhkaavia laajenemispyrkimyksiä vastaan.

    Höpön höpön. Venäjä itse haluaa laajentua naapureihinsa. Sekaisinko olet?


  • Anonyymi

   Kuka oikeastaan viitsii alkaa oikomaan ylipitkää ja sekavaa aloitusta, kohta kohdalta.
   On taas sekoitettu, osin oikeaa, kirjoittajan mielipidettä, ja sopivaksi katsottuja lainauksia, jotka vievät sivupoluille..
   Onko tarkoitus pitkillä kirjoituksella hämärtää totuutta, kun asiat voisi tiivistää, ja silti kyseisestä asiasta saisi moniulotteisen

   • Anonyymi

    Ilkka Luoman ainoa tarkoitus on spämmätä venäjämielisyyttä ja haukkua USA:a. Ei noita sepustuksia kannata lukea, mitään asiaa niissä ei ole.


   • Anonyymi

    Teksti avauksessa on tosiaan pitkä, mutta hyvin tiivistettynä paljon asiaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka Luoman ainoa tarkoitus on spämmätä venäjämielisyyttä ja haukkua USA:a. Ei noita sepustuksia kannata lukea, mitään asiaa niissä ei ole.

    Kannatti lukea!


  • Anonyymi

   Kiina on vain lopettanut Hongkongin itsehallinnon.

   Kiinan johdon periaate on yksi kiina - yksi jäjrestelmä: kommunistijohtoinen tyrannia.

   • Anonyymi

    HK:ssa on edelleen oma itsehallinto, tosin tarkasti Pekingin ohjauksessa. Länsimaat yrittivät aikaansaada HK:ssa kapinaa, epäonnistuivat siinä.


  • Anonyymi

   "...mikäpä minä olen kirjoittamaan, mutta väkivallattomasti Ahvenanmaa-rakkaus on rakkautta, suhteessa Petsamoon, sillä kesä on pitempi; Itse olisin valinnut väärin -Petsamon, lohiapajat:" Olemme löytäneet uuden presidenttiehdokkaan. Lohiapajissakin hävisin, koska Tornionjoen lohet käyvät kääntymässä Gotlannissa. Hyviä avustajia ovat ministerit Krista Kiuru ja Maria Ohisalo, jotka ovat olleet äitiyslomalla meidän toisten, jotka emme ole olleet äitiyslomalla, tuhotessa ihmiskuntaa Ukrainassa. Väkivaltakin on synti, vaikka missään vastahyökkäysteorioissa, ei ole niin sanottu -Hävetkäämme:" Olympialaisten katsojia kuollut 36 000." Mikä oli tämä kolmas käsi, kun eduskunta pyysi Ruotsilta Pohjois-Ruotsin - Satavuotislahjaksi Suomelle; Se voisi olla lahja Ukrainassa kuolleiden omaisille, sekä lapinsodassa kuolleiden omaisille, kaikkien maiden kuolleiden omaisille,kiitos

  • Anonyymi

   Venäjä tulee astumaan Ahvenanmaalle ja miehittämään sen!! Kolmenvartin homma ja johtuu 90-luvun suomalaisten poliitikkojen tyhmyydestä hoitaa saaren valvonta pois kontallaan olevalta Venäjältä.

   Venäjän on määritettävä syntyvää NATOa vastaan läntinen pisteensä ja se tekee sen Affenalle. Suomen ja Ruotsin väliin tulee jäämään tuon kokoinen Venäjän alue kuten Kalininrad toisaalla.

   Suomi joutuu näin Venäjän edessä todella vaikeaan tilaan. Siinä ei auta jäsenyys NATOssa, eikä ole täysin varmaa, että ratifiointi kamelikuskien maassakaan on silloin vielä tehty!!!

   Suomi ahdistetaan Venäjän toimesta sopimuksiin, joihin muita natomaita ei koskaan voitaisi ahdistaa.

   En usko Suomen NATO-jäsenyyden olevan valmis ennen Venäjän aggressiota!

   • Anonyymi

    Uli uli...

    Ei ne ryssän veneet pysy tuolla pinnalla. Jos eivät aja kiville, niin suomalaiseen minaan, joka ERITTÄIN tehokas.

    Ukraina vielä osoitti meille, miten surkea on venäläinen ohjusopuolustus. Moskva upposi saman tien.

    Eli ei huolta.


   • Anonyymi

    Ei hyökkää - Putinin armeija jauhautuu Ukrainan mustaan multaan .
    EI ole joukkoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uli uli...

    Ei ne ryssän veneet pysy tuolla pinnalla. Jos eivät aja kiville, niin suomalaiseen minaan, joka ERITTÄIN tehokas.

    Ukraina vielä osoitti meille, miten surkea on venäläinen ohjusopuolustus. Moskva upposi saman tien.

    Eli ei huolta.

    Eivät ne Ahvenanmaan vesille uppoa.


  • Anonyymi

   ...siinä taas muuan strategi...omahyväisten hurrien vapaamatkustus ja siivelläolo pitää ehdottomasti lopettaa ja panna heidät osllistumaan tasavallan kaikkiin velvollisuuksiin tasavertaisesti muiden kansalaisten tavoin . Piste.

  • Anonyymi

   "...hyökkäsikö Venäjä todella Ukrainaan:" Ei! Todisteena ensimmäinen video, jossa ammukset lentävät joka ilmansuuntaan." Toinen todiste, ensimmäinen valokuva sotatantereelta, missä romuttunut hyökkäysvaunu, ja 300m:n sisällä kaksi poltetunnäköistä kuorma-autoa. Kuva todistaa ainoastaan sen, että venäläisten kimppuun on hyökätty tienpätkällä, muttei sitä olisiko toisinpäin? Videossa jokaisesta ilmansuunnasta hyökätään jokaista ilmansuuntaa vastaan, mutta venäläiset olivat kuolleet hyökkäysvaunuun ja kahteen kuorma-autoon? Anteeksi, armoa, jos saa elää."

  • Anonyymi

   Kiinan kommunisien hallitsema alue on orwellilainen yhteiskunta. Sitäkö haluatte?

   • Anonyymi

    Maailman vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailman vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja.

    Tuo on kiinalaisten äärikansallismielistä propagandaa. Kiinan halutaan olevan maailman suurin, mahtavin, vanhin ja ykkönen kaikessa mahdollisesta.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007461609.html

    "Länsimaisiin, myös suomalaisiin, teksteihin ui yhä useammin väite Kiinan yhtäjaksoisesta 5000-vuotisesta historiasta. Kun sitä tarpeeksi on toistettu, se on alkanut tuntua todelta. ...
    Kiinan historia ei ole ollut yhtäjaksoinen, sillä johdossa on ollut monenlaista eritaustaista dynastiaa ja asukkainakin alueella monia etnisiä ryhmiä. Myös ”Kiinan” paikka ja koko on vaihdellut kartalla huomattavasti. Välillä kilpailevia Kiinoja on ollut useampikin."

    "Pitkä historia tukee Kiinan nykyjohdon ajatusta ottaa maailman ykköspaikka Kiinalle takaisin. Historiaa tulkitaan vallanpitäjien tarpeiden mukaan."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailman vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja.

    Nykyinen Kiina perustetttiin 1949. Se on nuorempi kuin valtaosa Euroopan maista.


  • Anonyymi

   Millainen rahavirta on Ahvenanmaan ja Manner-Suomen välillä? Miinusta mihin suuntaan, vai tasapainossa?

  • Anonyymi

   Yllättävä avaus, joka toisi mahtimaineen Ahvenanmaalle!

   • Anonyymi

    Ei kukaan muu kuin Ilkka kehu omia avauksiaan!


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Jotain mielipidekirjoituksia - ei faktaa.

    Ketjussa selvitetään tarkasti, että Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan.
    Heikosti historiaa tuntevan Luoman vastaväitteet perustuvat Saksan ja Suomen kauttakulkusopimuksen vääristelyyn, mutta ei hänkään esitä, että mitään konkreettista sodanavausta. Eihän suunnistuslaitteen asentaminen Lahden radiomastoon ole mikään sodanjulistus.


   • Anonyymi

    Blogeissa on väärää tietoa mm kellonaikojen suhteen. Suomalaiset sukellusveneet miinoittivat sotapäiväkirjojensa mukaan Viron ( ei Neuvostoliiton) rannikkoa vasta kun Neuvostoliitto aloitti sodan.
    Väitettyjä Hangosta Salpausselkää pitkin Lappeenrantaan ja siitä rajan yli lentäneitä saksalaispommareita ei kukaan ole nähnyt eikä niistä ole mitään merkintöjä.

    Hanko oli tuolloin Neuvostoliiton tukikohta - heilläkään ei ollut mitään havaintoja eikä myös luovutetulla Karjalan kannaksen alueella olevalla neuvostoliittolaisella ilmavalvonnalla. Kannaksella oli runsaasti Puna-armeijan joukkoja, jotka suomalaiset myöhemmin kesällä tuhosivat ja saivat suuren sotasaaliin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Blogeissa on väärää tietoa mm kellonaikojen suhteen. Suomalaiset sukellusveneet miinoittivat sotapäiväkirjojensa mukaan Viron ( ei Neuvostoliiton) rannikkoa vasta kun Neuvostoliitto aloitti sodan.
    Väitettyjä Hangosta Salpausselkää pitkin Lappeenrantaan ja siitä rajan yli lentäneitä saksalaispommareita ei kukaan ole nähnyt eikä niistä ole mitään merkintöjä.

    Hanko oli tuolloin Neuvostoliiton tukikohta - heilläkään ei ollut mitään havaintoja eikä myös luovutetulla Karjalan kannaksen alueella olevalla neuvostoliittolaisella ilmavalvonnalla. Kannaksella oli runsaasti Puna-armeijan joukkoja, jotka suomalaiset myöhemmin kesällä tuhosivat ja saivat suuren sotasaaliin.

    Ilmailuhistorian asiantuntija Valtonen on todistanut tuon Luftwaffen pommituslentojen reitit ja välilaskut Suomessa.

    Jos haluaa oikeasti tietää niin täältä löytyy tarkka selostus Suomen osallistumisesta Saksan kanssa hyökkäykseen Neuvostoliittoon sekä valmistautuminen siihen!

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_sotilasyhteistyö_1940–1941#”Kolmen_päivän_puolueettomuus”


  • Anonyymi

   Demilitarisaatio, tai ei, mitä väliä sillä lopulta on, jos naapurissa on valtio, joka ei noudata sopimuksia, jos omat edut ovat ristiriidassa sopimuksien kanssa.
   Venäjä loukkaa räikeästi YK:n peruskirjasopimuksia, mm. Ukrainan kohdalla, ja onhan Ahvenanmaan sopimustakin rikottu ainakin kaksi kertaa sotatilanteessa, viemällä sinne joukkoja, ja linnoittautumalla.

   • Anonyymi

    Suomi noudattaa sopimuksia, siksi Ahvenanmaalla on tuo hiljainen Venäjän konsulaatti - perua Neuvostoliiton ajoilta ja aina vuodelta 1944 ...


  • Anonyymi

   "...voiko hyökkäystä ollakaan, muutoin se olisi "mainilan laukaus". Kumpi ampui, kun ei ampua saisikaan. Oliko jompi kumpi väkivaltaisempi." Uutiskuva n:o 1:n perusteella olisi ammuttu kolme taisteluliidokkipommia hyökkäysvaunuun ja kahteen kuorma-autoon, ilman, että venäläissotilaat olisivat pystyneet reagoimaan ollenkaan. Silloinhan "mainilan laukaukset" ovat tietokoneen syytä, eikä Venäjän, mutta oliko se hyökkäys?

  • Anonyymi

   eipa osta venakot maata suomen hurrilandiasta

   • Anonyymi

    Onko se jo kielletty?


  • Anonyymi

   Eräs parhaista aloituksista!

   • Anonyymi

    Luoman "parhaaseen aloitukseen" ei paljon tarvita. Rima on matalalla, kun kaikki pitkästyttävän sekevat jaaritukset ovat täynnä samaa diktaattorien ihailua ja länsimaisten arvojen halveksuntaa. Mitä julmempi tyrannia sitä innokkaammin Luoma sitä ihailee.

    Joku psykologi voi selvittää, onko vahvojen autoritääristen johtajien ja väkivallalla ylläpidetyn kurin varaukseton ihailu ja halu nöyristellä diktaattorien edessä seurausta traumaattisesta isäsuhteesta tai kenties isäsuhteen täydellisestä puuttumisesta. Tervettä tuollainen ei ole.


   • Anonyymi

    Luoman omakehu - säälittävää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luoman "parhaaseen aloitukseen" ei paljon tarvita. Rima on matalalla, kun kaikki pitkästyttävän sekevat jaaritukset ovat täynnä samaa diktaattorien ihailua ja länsimaisten arvojen halveksuntaa. Mitä julmempi tyrannia sitä innokkaammin Luoma sitä ihailee.

    Joku psykologi voi selvittää, onko vahvojen autoritääristen johtajien ja väkivallalla ylläpidetyn kurin varaukseton ihailu ja halu nöyristellä diktaattorien edessä seurausta traumaattisesta isäsuhteesta tai kenties isäsuhteen täydellisestä puuttumisesta. Tervettä tuollainen ei ole.

    Avaus korosti itsenäisyyttä, puolueettomuutta ja diplomatiaa ja sehän sopii juuri Suomen kaltaiselle valtiolle, joka on idän ja lännen vedenjakajalla. Nyt kun valtiojohto on toiminut väärin ja aiheuttanut suurta kärsimystä kanallamme, olisikin hienoa, jos Ahvenanmaa ottaisi diplomaattista luottoroolia jopa maailmallisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Avaus korosti itsenäisyyttä, puolueettomuutta ja diplomatiaa ja sehän sopii juuri Suomen kaltaiselle valtiolle, joka on idän ja lännen vedenjakajalla. Nyt kun valtiojohto on toiminut väärin ja aiheuttanut suurta kärsimystä kanallamme, olisikin hienoa, jos Ahvenanmaa ottaisi diplomaattista luottoroolia jopa maailmallisesti.

    Suomi ei ole missään "vedenjakajalla", vaan Suomi on EU:n jäsen ja liittymässä Natoon. Suomi on selkeästi osa demokraattista länttä eikä missään demokratioiden ja diktatuurien puolivälissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luoman "parhaaseen aloitukseen" ei paljon tarvita. Rima on matalalla, kun kaikki pitkästyttävän sekevat jaaritukset ovat täynnä samaa diktaattorien ihailua ja länsimaisten arvojen halveksuntaa. Mitä julmempi tyrannia sitä innokkaammin Luoma sitä ihailee.

    Joku psykologi voi selvittää, onko vahvojen autoritääristen johtajien ja väkivallalla ylläpidetyn kurin varaukseton ihailu ja halu nöyristellä diktaattorien edessä seurausta traumaattisesta isäsuhteesta tai kenties isäsuhteen täydellisestä puuttumisesta. Tervettä tuollainen ei ole.

    7.28 Aika hyvä diagnoosi. Minäkin olen ihmetellyt ihmistä, jolla on kaikki mahdollisuudet saada oikeaa, ja monipuolista tietoa, ovat suuntautuneet puolustelemaan diktaattoreita ja heidän julmaa ihmisoikeuspolitiikkaa.
    Vahvan isähahmon kaipuuta tuossa on, ja kurin ihailua.


  • Anonyymi

   Lukijat ovat tylysti kumonneet avauksen pro-venäläispropagandan.

   • Anonyymi

    Missä kumottu? Kertokaa kaikille, olisi hyvä tietää kumoamiset, pääsee riekkumaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missä kumottu? Kertokaa kaikille, olisi hyvä tietää kumoamiset, pääsee riekkumaan!

    Tarvitsetko apua lukijakommenttien lukemiseen?
    Jäikö peruskoulukin kesken?


  • Anonyymi

   Yllättävän vähän tiedetään Ramstedtin ja Japanin merkityksestä Ahvenanmaalle.

   • Anonyymi

    Miten perustelet asiaa?
    Ainakin asia kerrotaan lukion historiassa. Oletko lukenut?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten perustelet asiaa?
    Ainakin asia kerrotaan lukion historiassa. Oletko lukenut?

    Ja näytti olleen avauksessakin. Et tiennyt asiasta mitään?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja näytti olleen avauksessakin. Et tiennyt asiasta mitään?

    Wikiin on linkki, mutta avaaja ei linkityksestä huolimatta ymmärrä asiaa.


  • Anonyymi

   Ilkka Luoman julkaisemaa disininformaatiota, elikkä täyttä valetta ja puppua.

   • Anonyymi

    Kommenttien perusteella lukijat ovat jauhottaneen Luoman valheet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommenttien perusteella lukijat ovat jauhottaneen Luoman valheet.

    Missä, kerro heti, päästään riekkumaan! En löytänyt jauhotusta, mutta sinä löysit, kerro ihmeellä missä se luuraa!


   • Anonyymi

    Missä valhe, kertokaa kaikille!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missä, kerro heti, päästään riekkumaan! En löytänyt jauhotusta, mutta sinä löysit, kerro ihmeellä missä se luuraa!

    "Kommenttien perusteella lukijat ovat jauhottaneen Luoman valheet."

    Kommenttien perusteella Ilkka...kommenttien perusteelle...oletko lukenut ne?


  • Anonyymi

   Kerrassaan herättävä kirjoitus! Ahvenanmaa rules now!

   • Anonyymi

    Heräsit oman trollikirjoituksen luettuasi klo 12.40? Haloo....


  • Anonyymi

   "...väkivaltaa ei saa olla, se on suurempi synti kuin sota, koska sotaa voidaan käydä myös sanoilla, mutta väkivaltaa ei voi kirjoittaa sanoiksi, siinä on vain raivarin ja raivotaudin tunteet, esimerkiksi 24.4.2022 on vain päivämäärä, jolloin sanaharkkaa älkää tehkö itsemurhaa, olisi pitänyt jatkaa. Halukkaita Yhdysvalloissa ei ole, Blinkenillä jäi "luu kurkkuun". Tartu puhelimeen Blinken - Palkinto on pieni; Vain 500 000 tuhatta euroa:" Rauhan Nobel."

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä valehtele.

    USA kertoi julkisesti Venäjän hyökkäävän Ukrainaan ENNEN HYÖKKÄYSTÄ!

    11.2.2022 "Valkoinen talo: Venäjän hyökkäys Ukrainaan voi alkaa minä päivänä hyvänsä"

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608528.html

    Römpän ukkokin osasi tuon ennusteen tehdä, pienessä kaljassakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Römpän ukkokin osasi tuon ennusteen tehdä, pienessä kaljassakin.

    USA tiesi Venäjän hyökkäyksen etukäteen!!!

    Siinä yksi syy liittyä NATOon!!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Römpän ukkokin osasi tuon ennusteen tehdä, pienessä kaljassakin.

    Kerrotko missä ja milloin näin olisi muka tapahtunut?


  • Anonyymi

   Ahvenanmaa voi paikata itse Suomen ja sen valtiojohdon tekemät ongelmat ja virheet.

   • Anonyymi

    Totta ne ovat niin pienet, että paikkaaminen on helppoa.

    Toista on Luomalla Putinin törkeän hyökkäyssodan puhtaaksi peseminen ei taida onnistua.


  • Anonyymi

   Kun kerran Turkua sanotaan Suomen peräreijäksi, niin Ahneidenmaa on Suomen peräpukamat!

   Ahneidenmaa on Suomen loinen, siis kuin punkki Suomen nahassa. Se imee jatkuvasti kiintiörahaa Suomen budjetista ja keinottelee esim. postipaketeilla ja turismilla. Matkailuautolla ei käytännössä voi kesäisin käydä siellä, sillä valtion kustantamien lauttojen automaksut käyyännössä KYMMENKERTAISTETAAN LOMAKUUKAUSIKSI hotellimonopolin ylläpitämiseksi.

   • Anonyymi

    Ei niitä lauttoja valtio kustanna. Ja jos on varaa matkailuautoon, niin lienee varaa maksaa leirintäalueestakin.

    Minä olen umpisuomalainen ja puhun huonoa ruotsia. Tykkään silti käydä Ahvenanmaalla, enkä näe mitään muuta ongelmaa tuossa saarimaakunnassa kuin tämä puolustus.

    Ahvenanmaa pitää remilitarisoida ja miehille sama asevelvollisuus kuin on Manner-Suomessakin. Kielikysymys on heidän oma asiansa.


  • Anonyymi

   Suomen Kongo, tiesivät vanhat skönärit.

  • Anonyymi

   Ilkan vertaus Ahvenanmaan suhdetta mannerSuomeen vs HongKongin suhdetta Kinaan.
   Jo lähtökohtana ero on valtava, niin iso, ettei itse asiassa löydy mitään yhteistä tekijää noilla kahdella.

   Kiina on diktatuuri ja HongKong demokratia, tai oli. Kiina systemaattisesti tuhoaa HongKongin demokratiaa jopa väkivaltaisin ottein.
   Suomi taasen on demokratia ja niin on myös itsehallintoinen Ahvenanmaa. Suomella ei ole pyrkimystä alistaa tai muuttaa Ahvenanmaan poliitiikkaa eikä hallintoa. Eikä tietysti ole tarviskaan, koska molemmat ovat demokratioita.

   Tuon valtaisan eroavuuden vuoksi ei mitään asiallista yhteyttä oikein voi löytää. Toki pikkujuttuja ja väkisin keksittyjä ongelmia varmasti voi etsiä ja löytääkin. Niitähän löytyy kaikkialta Helsinki vs muu Suomi, itäinen Suomi vs läntinen Suomi, eteläinen Suomi vs pohjoinen Suomi, suomenkielinen Suomi vs ruotsinkielinen Suomi jne, jne.

   Ilkan motiivi noissa kirjoituksissaan kuten tässäkin tietysti onkin ihan jokin meille suomalaisille vieras ja kovasti harvat on niistä samaa mieltä. Hänellä on toki oikeus kirjoitella mielipiteitään täälläkin.

   • Anonyymi

    "Ilkan motiivi noissa kirjoituksissaan kuten tässäkin tietysti onkin ihan jokin meille suomalaisille vieras ja kovasti harvat on niistä samaa mieltä. Hänellä on toki oikeus kirjoitella mielipiteitään täälläkin."

    Niin. Venäjällä, Ilkan ihannemaassa, olisi moisista "hallituksen vastaisista" mielipiteistä jo vankilassa. Sitä hän ei halua nähdä.


  • Anonyymi

   Taitaa olla salanimi - ei kukaan täyspäinen omalla nimellään tuollaisia kirjottelisi.

   • Anonyymi

    On oikea - tiedän ukon, mitä ei kyllä julkisesti viitsi tunnustaa.


  • Anonyymi

   Lopeta jo kun et tiedä mitä meillä Marianhaminassa taphtuu.
   Me emme halua olla osa venäjänuhan alla kuuntelle euta ja ruotsiakin aina ja toimimme niin.

  • Anonyymi

   Hörhöinen tarina. Mitähän avaaja yrittää selittää? Yksi valtio, jossa oli kaksi järjestelmää...miten siihen liittyy Ahvenanmaa?
   Hong Kongissakin on nyt kommunistien diktatuuri.

  • Anonyymi

   Tässä on esimerkki vuodelta 2013. Uudetkin hinnat löytyy kun viitsii selata.

   Ahnevanmaa rahastaa röyhkeästi valtion maksamilla lautoilla. Järjettömät hinnat on voimassa asuntoautoille ja asuntovaunuille vain parhaana lomasesonkina. Ahvenoitten hotellibisneksiä yritetään tukea todella röyhkeästi.
   Alennusta lauttamaksuhin kuulemma luvataan (erään tiedon mukaan) kolmen päivän yöpymisistä saaristossa ja siitä pitää olla kuitit todisteena.

   Lomakaudeksi on saaristolautoille laitettu aivan törkeät ryöstöhinnat, joilla ihmiset käytännössä pakotetaan yöpymään paikallisissa "majoituslaitoksissa".
   Näin et pääse "taloautolla" Ahneidenmaalle!

   Kuorma-auton tai bussinkin saa halvemmalla Ahnevanmaalle kuin asuntoauton tai - vaunun. Muutama vuosi sitten bussin lauttamaksu oli 35 € ja asuntoauton lauttamaksu 350€. Nyt on hinnat taas hypänneet pilviin.

   Saaristolauttojen aikataulut

   http://www.alandstrafiken.ax/fin/tidtabeller.htm

   - Aikataulut 2013 linjoittain (toistaiseksi vain ruotsiksi)

   Maksut päätesatamasta päätesatamaan, taksa 2 15.4. - 30.9.2013 (sivu 3)

   http://www.alandstrafiken.ax/pdf/prislista.finska2013.pdf

   Asuntovaunu, asunto > 6m 560€
   Asuntoauto < 6m 340€

   Vertailun vuoksi samalla aikavälillä

   Traktori 80€
   Linja-auto 115€
   Kuorma-auto 115€

   ja muina aikoina 1.2 - 14.4 ja 1.10 - 31.12.2013

   Traktori 45€
   Linja-auto 50€
   Kuorma-auto 50€

   Kyseessä ei siis ole lauttojen tilankäyttö vaan silkka ryöstöhinnoittelu!

   • Anonyymi

    Mene sinne omalla veneellä kuten minä.


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Miten saat USA:ta jumaloivat natofriikit triggeröitymään niin että pukamat poksuu? Kerro Venäjän aloittaneen jatkosodan. HAHAHAHXD S....nan kakarat kasvakaa aikuisiksi jo.

   • Anonyymi

    Aika epätoivoista öyhötystä trollilta...


  • Anonyymi

   Saaristolauttojen aikataulut 2022

   https://www.alandstrafiken.ax/fi/aikataulut

   https://www.alandstrafiken.ax/sites/www.alandstrafiken.ax/files/fi_skargardstrafikens_prislista_2022__0.pdf

   Ahnevanmaa rahastaa röyhkeästi valtion maksamilla lautoilla. Järjettömät hinnat on voimassa asuntoautoille ja asuntovaunuille vain parhaana lomasesonkina. Ahvenoitten hotellibisneksiä yritetään tukea todella röyhkeästi.
   Alennusta lauttamaksuhin kuulemma luvataan (erään tiedon mukaan) kolmen päivän yöpymisistä saaristossa ja siitä pitää olla kuitit todisteena.

   Lomakaudeksi on saaristolautoille laitettu aivan törkeät ryöstöhinnat, joilla ihmiset käytännössä pakotetaan yöpymään paikallisissa "majoituslaitoksissa".
   Näin et pääse "taloautolla" Ahneidenmaalle!

   Kuorma-auton tai bussinkin saa halvemmalla Ahnevanmaalle kuin asuntoauton tai - vaunun. Muutama vuosi sitten bussin lauttamaksu oli 35 € ja asuntoauton lauttamaksu 350€. Nyt on hinnat taas hypänneet pilviin.

   Saaristolauttojen aikataulut 2013

   http://www.alandstrafiken.ax/fin/tidtabeller.htm

   - Aikataulut 2013 linjoittain (toistaiseksi vain ruotsiksi)

   Maksut päätesatamasta päätesatamaan, taksa 2 15.4. - 30.9.2013 (sivu 3)

   http://www.alandstrafiken.ax/pdf/prislista.finska2013.pdf

   Asuntovaunu, asunto > 6m 560€
   Asuntoauto < 6m 340€

   Vertailun vuoksi samalla aikavälillä

   Traktori 80€
   Linja-auto 115€
   Kuorma-auto 115€

   ja muina aikoina 1.2 - 14.4 ja 1.10 - 31.12.2013

   Traktori 45€
   Linja-auto 50€
   Kuorma-auto 50€

   Kyseessä ei siis ole lauttojen tilankäyttö vaan silkka ryöstöhinnoittelu!

  • Anonyymi

   Voi hyvä ihme. Jo on hölmö kirjoitus.

  • Anonyymi

   Annetaan Ruotsille, säästetään rahaa!

   • Anonyymi

    Me itätrollit haluamme, että Venäjä miehittää Ahvenanmaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Me itätrollit haluamme, että Venäjä miehittää Ahvenanmaan.

    Luulee olevansa nerokas natottaja!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luulee olevansa nerokas natottaja!

    Tiesitkö, että 80% suomalaisista kannattaa NATOn jäsenyyttä ja vain 10% vastustaa?
    Tämä vastustava joukkio koostuu syrjäytyneitä, iäkkäistä ja heikosti koulutetuista.


   • Anonyymi

    Ei voi - Venäjä on varannut sen jo etupiirikseen Putinin puheiden mukaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiesitkö, että 80% suomalaisista kannattaa NATOn jäsenyyttä ja vain 10% vastustaa?
    Tämä vastustava joukkio koostuu syrjäytyneitä, iäkkäistä ja heikosti koulutetuista.

    Mediapropaganda teki tehtävänsä, mutta kansa on heräämässä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mediapropaganda teki tehtävänsä, mutta kansa on heräämässä.

    Kansa heräsi 24.2, kun Putin hyökkäsi Ukrainaan, ja jyrähti: haluamme Naton jäseneksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiesitkö, että 80% suomalaisista kannattaa NATOn jäsenyyttä ja vain 10% vastustaa?
    Tämä vastustava joukkio koostuu syrjäytyneitä, iäkkäistä ja heikosti koulutetuista.

    Tuohon 10%:iin lukeutuu myös pieni joukko Suomen Venäjämielisiä. Luoman toiveiden maailmassa barbaariset diktatuurit jylläävät tuhoten kaiken inhimillisen. Tiedän tämän luettuani monia hänen kirjoituksiaan. Ainakaan Ukrainassa hänen toiveensa ei toteudu sillä venäläiset tullaan ajamaan sinne mistä ovat tulleetkin. Ja suurin pettymys hänelle tulee olemaan se että Venäjän laittomasti ottama Krim palautuu takaisin Ukrainalle.


  • Anonyymi

   Tämä olisi Ahvenanmaalle suoranainen superlottovoitto!

   • Anonyymi

    Ai mikä? Venäjän miehityskö sieltä Pietain trollitehtaan suunnasta?


  • Anonyymi

   Aika sotkuinen saitti ja näytäisi siltä, että Luoman disinfo ei mennyt perille tai miten Luomasta itsestään tuntuu haluaisimme kuulla lisää.

   • Anonyymi

    Ainakin Ahvenanmaan vertaaminen kiinalaiskommunistien tuhoamaan Hong Kongin yhteiskuntajärjestykseen on naurettavaa.
    Ahvenanmaasta Luoma ei näköjään tiedä yhtään mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin Ahvenanmaan vertaaminen kiinalaiskommunistien tuhoamaan Hong Kongin yhteiskuntajärjestykseen on naurettavaa.
    Ahvenanmaasta Luoma ei näköjään tiedä yhtään mitään.

    Vertaus on osuva, molemmilla erityissääntöjä emämaahansa. Kokeilu- ja testausalue?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vertaus on osuva, molemmilla erityissääntöjä emämaahansa. Kokeilu- ja testausalue?

    Noloa kun kehut omaa kirjoitustasi eikä noilla ole mitään yhteistä. Hong Kongin ja Kiinan suhdetta kuvailtiin 2 järjestelmää - yksi maa.

    Kiina itse tuhosi tuon pari vuotta sitten.

    Ahvenanmaan ja Suomen suhde ei ole tuollainen.


  • Anonyymi

   Myydään Ahvenanmaa Venäjälle!

   • Anonyymi

    Jospa vain muutat itse sinne - keskusteluketjussa on luvattu kerätä sinulle kolehti matkaasi varten.


   • Anonyymi

    Mitä tekisimme arvottomilla ruplilla? Eihän niillä voi ostaa mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä tekisimme arvottomilla ruplilla? Eihän niillä voi ostaa mitään.

    Ruplan arvon näyttää voimistuvat? Kiinan avulla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jospa vain muutat itse sinne - keskusteluketjussa on luvattu kerätä sinulle kolehti matkaasi varten.

    Kenestä puhutaan? Vai jutteletko itsellesi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ruplan arvon näyttää voimistuvat? Kiinan avulla?

    Oletpa Ilkka tietämätön. Rupla on nyt kuin Neuvostoliitossa: sillä on keinotekoinen arvo, mutta ei sillä voi käyttää kuin Venäjällä.
    Jos sinulla olisi ruplia et pysty käyttämään niitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kenestä puhutaan? Vai jutteletko itsellesi?

    Itse juttelet itsesi kanssa ensin kirjoittaen ja sitten "osuvasti" kehuen omia trööttäyksiäsi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse juttelet itsesi kanssa ensin kirjoittaen ja sitten "osuvasti" kehuen omia trööttäyksiäsi.

    Onhan hänella juuri uusitut ja täysin virtsattomat sahajauhot päässään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletpa Ilkka tietämätön. Rupla on nyt kuin Neuvostoliitossa: sillä on keinotekoinen arvo, mutta ei sillä voi käyttää kuin Venäjällä.
    Jos sinulla olisi ruplia et pysty käyttämään niitä.

    Valitettavasti Luoman kannalta pää tulee kummankin maan kohdalla vetävän käteen ennen vuoden vaihdetta. Esimerkkinä asuntosektorin kriisi joka on noin 100 kertaa suurempi kuin vuoden 2008 kriisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletpa Ilkka tietämätön. Rupla on nyt kuin Neuvostoliitossa: sillä on keinotekoinen arvo, mutta ei sillä voi käyttää kuin Venäjällä.
    Jos sinulla olisi ruplia et pysty käyttämään niitä.

    Näin Suomesta on Suomen pankista on pakko sanoa, rahapoliittista faktaa ei siihen riitä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin Suomesta on Suomen pankista on pakko sanoa, rahapoliittista faktaa ei siihen riitä!

    Joo - joku idiootti luulee, että Venäjän ruplalla olisi joku oikea arvo!


  • Anonyymi

   Saako Ahvenanmaa rauhanvälittäjän roolin Suomen sijasta?

   • Anonyymi

    Nyt ei lääkityksesi ole kohdallaan.


  • Anonyymi

   Ahvenanmaa pysyköön puolueettomana.

   • Anonyymi

    Tollo - Suomi hakee NATOn jäsenyyttä ja Ahvenanmaa on vain yksi maakunta Suomessa.

    Oletko edes käynyt Ahvenanmaalla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tollo - Suomi hakee NATOn jäsenyyttä ja Ahvenanmaa on vain yksi maakunta Suomessa.

    Oletko edes käynyt Ahvenanmaalla?

    Luoma ei ole käynyt Ahvenanmaalla mutta kylläkin Kiinassa ja Pohjois-Koreassa. Siksi kukaan ei voi millään missään P-K:ta koskevassa asiassa tietää enemmän kuin hän. Hän ihailee P-K:n yhteiskuntaa yli kaiken.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luoma ei ole käynyt Ahvenanmaalla mutta kylläkin Kiinassa ja Pohjois-Koreassa. Siksi kukaan ei voi millään missään P-K:ta koskevassa asiassa tietää enemmän kuin hän. Hän ihailee P-K:n yhteiskuntaa yli kaiken.

    Ei ole käynyt Pohjois-Koreassa. Väitti joskus sellaista FB:ssä (olemme FB kavereita), mutta juttu ei pitänyt paikkaansa.


   • Anonyymi

    Ja sotilaspoliittisesti liittoutumaton.


  • Anonyymi

   Saako Ahvenmaa Suomelta perityn rauhanneuvottelijan statuksen?

   • Anonyymi

    Suomi ei ole neuvotellut kuin omien sotiensa rauhoista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi ei ole neuvotellut kuin omien sotiensa rauhoista.

    Eikä nytkään, mutta emme enää ole kyvykäs edes järjestämään rauhanneuvotteluille neuvottelupöytää!


  • Anonyymi

   Ruotsin ja Suomen välissä asuu puolueeton liittoutumattomuus mihinkään sotilasliittoon!

   • Anonyymi

    Tällä hetkellä Suomi ja Ruotsi eivät kuulu mihinkään sotilasliittoon.

    Aiemmin Suomella oli YYA -sotilasliitto Neuvostoliiton kanssa Ahvenanmaa mukaan lukien.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tällä hetkellä Suomi ja Ruotsi eivät kuulu mihinkään sotilasliittoon.

    Aiemmin Suomella oli YYA -sotilasliitto Neuvostoliiton kanssa Ahvenanmaa mukaan lukien.

    Suomella valtiosopimus Venäjän kanssa, oliko se nyt vuodelta 1992?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomella valtiosopimus Venäjän kanssa, oliko se nyt vuodelta 1992?

    Ketä kiinnostaa🤣🤣🤣🤣


  • Näinkö ahvenanmaalaisille ojennetaan jo kättä - maailmalta?

   • Anonyymi

    Mitä schaissea suollat?💩💩💩💩
    Tiedätkö edes missä Ahvenanmaa sijaitsee?


  • Anonyymi

   Mites toi Venäjän ammattiarmeija ? Vielä se antaa tukensa Vlamir Maattoman vaatimuksille , jossa länsimaisten demokratioiden on luovutettava puolet Eurooppaa Vlamir Maattoman rosvojoukon ryöstettäväksi ja raiskattavaksi ?

   Sinulla tuntuu olevan tuota " joka-alan asiantuntemusta " .... niin pistähän tuohon selvitystä.

   • Anonyymi

    Venäjähän on jo melkein puolet Euroopasta.


  • Anonyymi

   Myydään Ruotsille?

   • Anonyymi

    Tai vaikka annetaan, oikeastaan voitaisiin maksaa siitä että Ruotsi sen ottaisi, säästö olisi joka tapauksessa valtava. Emme tarvitse ruotsinkielistä ja venäjän hallinnoimaa loissaaristoa mihinkään.


  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   3766
  2. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   225
   2560
  3. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   69
   1745
  4. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään