Varo. Kuinka rukoilet

Jeesuksen sanat Lasaruksen haudalla ovat yksi mielijakeitani Raamatussa. Jeesuksen sanat ilmentävät syvää kiitollisuutta ja varauksetonta luottamusta Isään. Ja tiedämme, miten haudalla kävi. Tästä voimme myös itse ottaa oppia omaan rukouselämäämme: Kiitos ja luottamus.

Tämän viikon alkuun haluan tehdä kolme meitä koskevaa huomiota, jotka nousevat näiden jakeiden siitä ajatuksesta, että Jeesuksen rukoukset tulevat aina kuulluksi.

(1) Jeesuksella on usko, joka siirtää vuoria (Mark. 11:21–25). Tästä olen kirjoittanut joskus aikaisemminkin. Kun edessäsi on mahdottomalta tuntuva asia / vuori, etkä löydä itsestäsi uskoa sen siirtämiseksi, puhu siitä Jeesukselle ja pyydä häntä siirtämään se. Älä jää kiinni oman uskosi heikkouteen ja odottamaan sen kasvua sinapinsiemenen kokoiseksi, vaan kiinnitä luottamuksesi kiitoksen kanssa Häneen, jolla on kaikki usko siirtää vaikka kaikki vuoret paikoiltaan. Vai epäiletkö, ettei Jeesuksellakaan riitä usko sinun vuoresi siirtämiseksi? Hän sentään on luonut taivaat ja maan tyhjästä.

(2) Jeesus taivaassa rukoilee jatkuvasti puolestasi: ”Siksi hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan tulevat Jumalan luo, sillä hän elää aina rukoillakseen heidän puolestaan.” (Hepr. 7:25) Sinulla on paras mahdollinen esirukoilija: Herra Jeesus itse. Hän ei unohda rukouspyyntöjäsi ja hänen rukouksensa tulevat aina kuulluksi.

(3) Ole tarkkana, mitä rukoilet. Vuosia sitten minulle lähetettiin esirukouspyyntö, jossa henkilö toivoi pääsevänsä pois työpaikasta, jossa muut eivät ole uskossa. Häntä ahdisti työ maailman ihmisten keskellä. Ymmärrän toki pyynnön. Kenestä tahansa meistä voi joissakin olosuhteissa tuntua samalta.

Kuitenkin jäin miettimään, että eikö tällainen ystävä toisaalta ole juuri siellä missä hänen pitääkin olla? Todistuksena Jeesuksesta maailman keskellä.

Jeesus itse rukoili: ”… he eivät ole maailmasta, niin kuin en minäkään ole maailmasta. En rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta vaan että varjelisit heidät pahasta.” (Joh. 17:14–15).

Jos sinä rukoilet yhtä ja Jeesus rukoilee toista, arvaa kumman rukous tulee kuulluksi? (Joh. 11:42) Jos sinä rukoilet, että Jumala ottaisi sinut pois maailmasta (vaikka työpaikasta, jossa muut eivät ole uskossa) ja Jeesus on rukoillut, että meitä ei oteta pois, ei kannata ihmetellä, jos meitä ei oteta pois.

Tämä ei tarkoita, että meidän tarvitsee rukoillessamme jatkuvasti olla varpaillaan ja miettiä mitä se Jeesus mahtaa puolestamme rukoilla tästä tai tuosta asiasta. Meillehän on luvattu, että saamme pyytää mitä hyvänsä, että Isä kirkastettaisiin Pojassa (Joh. 14:11). Mutta tässä nimenomaisessa asiassa, meille on sanassa ilmoitettu, että Jeesus ei rukoile pois ottamistamme maailmasta ja siksi sen merkitystä on syytä pysähtyä miettimään erikseen.

Meidät on lähetetty maailmaan. Meidän on siksi oltava valmiita menemään kaikkeen maailmaan ja maailman keskelle todistukseksi Hänestä, eikä ajateltava omaa mukavuuttamme tai maailmassa ja sen keskellä olemisen aiheuttamaa epämukavuutta.

Jeesus itse jätti yhden ainoan esirukouspyynnön: Rukoilkaa elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elopellolle (Luuk. 10:2). Kuten muistamme, pelto on maailma. Emme siksi kaiketi voi menestyksekkäästi rukoilla, että Herra ottaisi työmiehiä pois - itsemme tai jonkun toisen - sieltä missä heidän kuuluu olla? Sen sijaan hän on luvannut varjella meitä pahasta ja opettanut rukoilemaan sitä (Matt. 7:13).

Näillä ajatuksilla alkavaan viikkoon. Kiitoksen kanssa ja luottamuksessa Häneen. Maailmassa, mutta ei maailmasta.

Pasi Turunen

2

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Varo myös KENELLE rukoilet. Jeesus ei rukoillut omaa itseään missään tilanteessa.

    • Anonyymi

      Arto:
      Miksi uskot, että Jeesus on itse Jumala???

      Syyksi ei riitä Joh. 1:1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe