"Masennuslääkkeiden määrän käyttö YLLÄTTI kelan"

Anonyymi-ap

Not nyt on uutinen. Kela itse evää masentuneilta terapiat, liikuntarajoitteisilta tuet jos kykenevät esim ryömimään jne jne... apua ei saa jos ei ole akuutti, kun on akuutti niin on kuulemma liian huonossa kunnossa kuntoutukseen... Ja nyt Kela on kuulemma YLLÄTTYNYT!! Tuohon kyselyyn vastannut kelan virkailija oli nyt niin omissa ajatuksissaan että heitti hätäisimmän valheen ikinä

5

147

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Toivottavasti Kelan virkailija on tarkistanut ennen tilastointiaan myös potilaiden diagnoosit, eikä vain tuijottanut pelkästään apteekista asiakkaille annettujen (reseptillä määrättyjen) masennuslääkkeiden määriä/v.

   Masennuslääkkeitä voi käyttää moniin eri vaivoihin. Esim. kovat kiputilat, ihan sama missä päin kehoa, tai miksi, kiputiloja on. Samaiset lääkkeet auttavat epilepsiaan, liialliseen kuolaamiseen, niistä nykyään apu löytyy lähes jokaiseen vaivaan.

   Harmi vain ettei masennuslääkkeet osaa poistaa kivun aiheuttajia. Se säilyy ja pahenee, lääke vain turruttaa hermot eivät välitä enää kipusignaalia aivoihin.

   Lääkäreille riittää se ettei potilaaseen enää satu niin kovaa, lääke siis tehoaa akuuttiin vaivaan = kipuun.
   Ei puhettakaan että tutkittaisiin miksi kipuja on. Kuvantaminen on kallista, eteenpäin ei ole kiirettä laittaa, koska potilaalla ei ole enää akuttia hätää.
   Alkaa vaihe odotetaan; katsotaan kuukausi eteenpäin millainen olo sitten on.
   Jos olo on hyvä tai kohtalainen; katsotaan vielä pari kuukautta eteenpäin, me soitellaan sitten ja tarkistetaan tilanne. Jos lääkkellä ei ole sivuvaikutuksia ja kipu pysyy poissa, taas odotetaan pari kuukautta.... kivun syytä ei ole oleellista selvittää vaikka potilas sitä polvillaan rukoilisi. Kaikkihan on hyvin, ei satu, ei ole hätää.

   Kun potilas romahtaa lopulta niin että hänet kuskataan puolikuolleena pillit ulvoen ambulanssilla ensiapuun ja siitä suoraan kuvantamistuubeihin ja tippaan niin silloin on kiire. Tutkitaan ja todetaan; ikävä kyllä sinulla on xx-syöpä. Sen poistamiseen tarvitaan iso leikkaus/säde/sytostaattihoitoja joka puolelle kroppaa, mm keuhkoihin ja luustoon.

   Tuon tiedon jälkeen huonossa hapessa oleva potilas todellakin tarvitsee kyseisen mielialalääkkeen kaikki tehoalueet.

   Ikävä kyllä mikään mielialalääke ei poista potilaalta leikkausten ja syöpähoitojen aiheuttamaa ulkonäön muutosta, ystävien kaikkoamista, taloudellisen tilanteen romantamista, koko prosessista johtuvaa itsesääliä, itsesyytöksiä, oman elämän hallinnan menetystä. Päässä pyörii kela; miksi en pitänyt puoliani heti alussa ja vaatinut kuvantamista, olisi pitänyt huutaa ja riidellä, olisi pitänyt vaatia että tutkitaan, miksen mennyt yksityiselle, miksi minua ei kuunneltu, miksi minulle kävi näin, miksi miksi.
   Pitäisi jaksaa valittaa potilasasiamiehelle tutkimusten viivästymistä, pitäisi listata Omakannasta kaikki tiedot viimeisiltä vuosilta, kaivaa reseptit onko ne edes kaikki siellä, mistä ne löytyy, eipystyeijaksa.

   Onhan se tyhjää parempi sekin että pääsee Kelan tilastoja täydentämään masennuslääkkeiden käyttäjänä.

   • Anonyymi

    Aivan totta kerrot ! Minulle tehtiin samoin . Ja potilas vammautuneena nykyisen Hus. päivystyksen ansiosta vai onko ne Vok.keskuksien asiakkaat nykyään Hus.in päivystys lekureita !? Eihän nuo suomea puhuneet . Ilta ja viikonloppu ovat vaarallisimpia joutua Hus.iin.


  • Anonyymi

   Sellittää epäterveet elintavat ykkösenä huumeiden suuri levinneisyys.

  • Anonyymi

   Oikeastaan olen miettinyt, kun oma elämä ei ole mennyt ns. ihan putkeen, elämäntavat olleet nuoruusvuosina huonot, sitten tuli noita mt-ongelmia ym.

   Se, millaista kohtelua terveydenhuollossa saa vähän " huonommalla menneisyydellä ", en ylläty yhtään, mitä saattaa olla edessä joskus tulevaisuudessa.
   Taitaa käydä niin, kun mt-ongelmat nyt näyttävät räjähtävän käsiin, niin niistäkin kärsivistä tullee tulevaisuudessa " taakka " yhteiskunnalle, kun ei edes fyysisiin vaivoihin apuja meinaa saada, tutkimuksia saati mitään muutakaan.
   Eli täytyy vaan toivoa, että suurin osa mt-ongelmaisista pysyisi fyysisesti mahdollisimman hyvässä kunnossa.

   Jossain vaiheessa saattaa " yllättyä " sekä Kela, että myös terveydenhuolto.
   Ja vielä ollaan suunnittelemassa hyvinvointialueita, kuinkakohan se hyvinvointi mahdollistetaan ihan kaikille, kun ihmisiä kohdellaan kovin eriarvoisesti.
   Asenteiden olisi muututtava ja paljon.

  • Anonyymi

   En itse koskaan ole masenuslääketä käyttänyt. Joillain tuttavilla on. Menevät sen masenkuksen taakse saadaksen määräaikaisen sairaseläkkeen.Pystyvät käydä kaljalla paarissa ja tupakoida. Masennus astu kuvaan kun rahat loppu viikoa ennen kelan sairaseläkkeestä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   579
   1770
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   76
   1424
  3. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1173
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   250
   1159
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   68
   840
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   71
   815
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   748
  8. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   707
  9. Hyvää perjantaita haaveisiin

   Onko omaa kaivattua löytynyt? Miehelle kysymystä. :)
   Ikävä
   92
   667
  Aihe