Aikooko PS imea tekosaamelaiset vai antavatko Liike Nyt:lle?

Anonyymi-ap

Tekosaamelaiset puhuvat jo, kuinka Norjasta maahanmuuttanut eliittimaahanmuuttaja-saamelaiset vievät heiltä työpaikat, nimittäin poro- ja kalastusmaat. Puheet ovat aivan kuin perussuomalaisilla ja vihervasemmiston viha on kova. Eikö siinä nyt olisi väestönosa, johon vetoamalla muuten aika nuupahtaneessa tilassa olevat persut saisivat lisää äänestäjiä?

Nyt vaan Jussi ja Riikka äänekkäästi kommentoimaan ja persujen tähän saakka pääosin Moskovan ja Pekingin käytössä ollut viidennen kolonnan hämäräsiipi sinne telttailemaan ja osoittamaan mieltään yhdessä tekosaamelaisten kanssa.

Itse olen odottanut, koska Zaharova kommentoi Suomen ihmisoikeustilannetta ja peilaa sitä Venäjän saamia syytöksiä ja Nato-prosessia vasten. Hänhän voisi väittää, että on Naton syytä, että tekosaamelaisraukat ovat juuri nyt joutuneet niin ahtaalle, että meinaavat kaataa koko hallituksen. Jos Zaharova lupaa tekosaamelaisille Venäjän sotilaallisen tuen tai uuden YYA-sopimuksen, niin meillä on sitten jo ulkopoliittinenkin kriisi tässä!

12

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei asiaa maailmassa mitä sinä pakkomielteinen persujen vainoaja et kääntäisi koskemaan persuja kirjoittaen siitä avauksia someen joiden viestiketjuissa jatkat niiden mustamaalaamista. Viittauksella edelliseen, et sitten ole ajatellut hakeutua hoitoon?

   • Anonyymi

    Aion käydä kynsihoidossa kyllä. Lähdetkö mukaan?


  • Anonyymi

   Lestasaamelaiset pelkäävät menettävänsä mahdollisuuksia perustaa kaivoksia saamelaisten pyhille alueille.

  • Anonyymi

   Onko metsösaamelaisia enemmän kuin 2 änkyrää saamelaiskäräjillä?

  • Anonyymi

   Mitä tekosaamelaiset ovat etnisesti?

   • Anonyymi

    olemattomia


  • Anonyymi

   Hyvä imu, ja kepu persuuntuu vaihdilla. Voisiko nämä kaksi änkyräpuoluetta yhdistää kannatuksensa?

   "Etusivulle

   JUURI NYT: Harvinainen muumimuki myynnissä – pohja­pyyntö 11 000 euroa
   POLITIIKKA
   Kommentti: Keskustan härski kotiin­päin­veto kalahti omaan nilkkaan
   Keskusta riitautti tukun jo sovittuja lakeja. Samalla roskakoriin lensi puolet vaivalla väännetyistä työllisyystoimista, kirjoittaa politiikan toimittaja Suvi Hautanen.   Valtiovarainministeri Annika Saarikko perusteli ongelmallisista lakiesityksistä luopumista hallituksen toimintakyvyllä.
   Valtiovarainministeri Annika Saarikko perusteli ongelmallisista lakiesityksistä luopumista hallituksen toimintakyvyllä. KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

   Suvi Hautanen
   19:16
   MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

   MAINOS PÄÄTTYY
   HALLITUSPUOLUEET saivat kalkkiviivoilla sovittua lakiesityksistä, jotka annetaan vielä eduskunnalle.

   On vaikea nähdä, mitä keskusta voitti riitauttamalla lakiesitykset, joista hallituksessa oli jo sopu. Pikemminkin näyttää siltä, että kannatuspaniikista kummunnut kotiinpäinveto kalahti keskustan omaan nilkkaan, kun keskustalle tärkeitä lakiesityksiä jää antamatta.

   Kiistaa oli neljästätoista lakiesityksestä, joista valtaosan päälle vedettiin ruksit. Eduskuntaan etenee kaksi sote-uudistuksen rahoitusta koskevaa lakia ja biopolttoöljyn jakeluvelvoitteen korottaminen, jonka kustannuksia maataloudelle kompensoidaan.

   Lisäksi eduskunnalle annettiin saamelaiskäräjälaki keskustan protesteista huolimatta.

   HALLITUKSEN erimielisyydet purskahtivat julkisuuteen, kun valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) tokaisi Helsingin Sanomissa lokakuussa, että vasemmistopuolueiden tärkeänä pitämä arvonnousuvero saisi jäädä tekemättä.

   Niin sanotun maastapoistumisveron ideana on, että Suomessa kertyneen omaisuuden myyntivoitoista maksettaisiin verot Suomeen, vaikka henkilö olisi muuttanut ulkomaille.

   MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

   MAINOS PÄÄTTYY
   Pääministeri Sanna Marin (sd) vastasi Saarikolle Ylellä, että vero täytyy toteuttaa, ja jos yhdessä sovituista asioista ei pidetä kiinni, niin sitten keskustallekaan tärkeistä asioista ei pidetä kiinni.

   TÄSTÄ SYNTYI ketjureaktio, jossa hallituksen neuvotteluissa jokaista keskustan vastustamaa lakiesitystä kohden poistettiin jokin muu lakiesitys listalta.

   Eduskunnalle jää antamatta ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehdon euroistaminen, joka oli keskeisin osa keskustan ajamaa 110 miljoonan euron työllisyyspakettia, josta hallitus pääsi viimein sopuun viime keväänä.

   Hallitus oli jo kaatumisen partaalla yhdeksänpäiväiseksi venyneessä puoliväliriihessään keväällä 2021. Keskusta luopui silloin vaatimastaan ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastuksesta ja vastineeksi hallitus päätti sopia julkista taloutta vahvistavista työllisyystoimista. Nyt paketista jää puolet toteuttamatta.

   ROSKAKORIIN päätyi myös keskustan ajama alueellinen opintolainahyvityskokeilu ja tutkimuksen ja kehityksen verokannustin.

   Saarikolta kysyttiin torstaina tiedotustilaisuudessa, oliko se sen arvoista. Hän vastasi, että keskusta sai torpattua talouden tai alueiden kannalta ongelmallisia lakeja. Erityisesti hän nosti esille ammatillisen koulutuksen rahoitusta koskevan lain ja arvonnousuveron.

   Rikkaiden verovälttelyn tilkitsemiseen tarkoitettu arvonnousuvero ei ensisijaisesti vaikuttaisi kolahtavan keskustan äänestäjäkuntaan. Mutta Suomen startup-yhteisö ryhtyi aktiivisesti vastustamaan veroa tänä syksynä. Startup-yhteisön toimitusjohtajana työskentelee Riikka Pakarinen, keskustan varapuheenjohtaja.

   MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

   MAINOS PÄÄTTYY
   SAARIKKO perusteli ongelmallisista lakiesityksistä luopumista hallituksen toimintakyvyllä vaalikauden loppusuoralla. Samalla hän teki hyveen siitä, että keskusta ajaa hallituksessa härskisti omien eturyhmiensä etuja.

   Keskustan vaatimasta yli 300 miljoonan euron maatalouden tukipaketista ei saatu tällä viikolla sovittua. Neuvottelut siitä siirtyvät ensi vuoden ensimmäiseen lisäbudjettiin, jota on kaavailtu helmikuulle.

   Maatalouspaketti on keskustalle syy jatkaa hallituksessa, ja hallituskumppaneille oiva keino turvata hallituksen pystyssä pysyminen.

   MARININ hallituksen lopputaival tuo jo mieleen Alexander Stubbin (kok) hallituksen surkeimmat hetket, kun hallituspuolueet äänestivät nurin omia esityksiään.

   Riitelevät hallituskumppanit kaivavat nytkin toisilleen vaalitappion kuoppaa, mutta keskusta maksaa siitä itse kovimman hinnan. Tuoreimmassa puoluegallupissa keskustan kannatus oli jälleen tippunut.'

  • Anonyymi

   Tekosaamelaiset ja Kittilän "intiaanit": kuin kaksi marjaa!

  • Anonyymi

   kyllä oikeita saamelaisia on viinakassi saamelaiset ?

  • Anonyymi

   saameliasuus ilman alkoholismia ei ole saamelaisuutta 🤣

  • Anonyymi

   Joko Nazimat määkimässä saamelaisilla ei ole oikeutta määritellä kuka on saamelainen?

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   282
   2834
  2. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   308
   2333
  3. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   56
   2009
  4. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   96
   1711
  5. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   63
   1500
  6. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   175
   1283
  7. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   91
   1069
  8. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1054
  9. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   54
   969
  10. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   59
   969
  Aihe