Epäluotettavaa kansalaistietoa Natosta? * -

.. onkin syytä selvittää miksi joulukuun 2021 jälkeen |1 on tehty lähinnä vain internet-paneelisia selvityksiä Natosta, no siksikin, että sieltä saadaan "parempia tuloksia tavoitteiden mukaisesti" ja lienevät merkittävästi halvempia toteuttaa saavuttaakseen jopa ennalta asetetun päämäärän!
.
|* ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009219183.html -, HS-otsikoituna näin:
"Eva: Lähes neljä viidestä suomalaisesta suhtautuu myönteisesti Natoon"
-toimittajana Nina Törnudd
.
|1 ~ https://www.defmin.fi/maanpuolustustiedotuksen_suunnittelukunta_mts/mielipidetutkimukset/suomalaisten_mielipiteita_ulko-_ja_turvallisuuspolitiikasta_maanpuolustuksesta_ja_turvallisuudesta_2021.12303.news#a1899b38 - viimeisin uskottava tutkimus aidolla luotettavalla tavalla tehtynä kansalaisselvityksenä muun muassa Natosta.
.

Onko näin meneillään vuosisadan huijaus -
.. valtiojohdoltamme kansalaistemme suuntaan, samankaltaisena operaationa kuin aikoinaan markasta euroon |2, josta ei kysytty kansalta mitään!
.
|2 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/254932-suomi-vietiin-varkain-euroon-uutta-tietoa-puhalluksesta/ -
|2 ~ https://jontikka.blogspot.com/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -
.
--
Miksi tämä lännen sotakone Nato aikaansaa näin suuria manipuloinnin kiemuroita mediasta

.. ja miksi poliitikot liki kautta linjan ovat härmistyneet pelon ja sen myötä luulotellun US-turvan uhoon (1941-uho |3) -ajattelematta kokonaisuutta, historiaa kuin analyysia todellisesta geopolitiikastamme?
.
|3 ~ https://yle.fi/a/3-12679835 -, YLE-otsikoituna näin:
"Kamala Harris kävi näyttämässä muskeleita Kiinalle – USA maanittelee Filippiinejä leiriinsä "ennennäkemättömällä" kiihkolla"
-toimittajana Sara Rigatelli.

|3 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009216902.html -, IS-otsikoituna näin:
"Amerikkalais­kenraalilta painava neuvo Natoon liittyvälle Suomelle: Lähettäkää ydinase­työryhmään parhaat strateginne"
-IS-toimittajana Jouko Juonala.
.

Suomalaiset ovat jo oivaltamassa tämän suuren nato-puhalluksen!

Onko syynä se, että kansalaisemme ovat pääsemässä jyvälle |4 todellisuudesta, kun itärajamme on hiljaistakin hiljaisempi, vaikka media torvet raikuen julistavat Venäjän uhkaa ja pelkoa |5, jota ei todellisuudessa meitä kohtaan edes ole!

Jos on - niin voisiko joku omilla aivoilla ajatteleva toimittaja nyt ja näin kertoa miten Venäjä uhkaa, kiristää ja pakottaa meitä tänään, eilen ja viimeisen vaikkapa 20 vuoden aikana, ..

.. jolloin meille hätäillen luuloturvaksi kaavailtu Yhdysvallat kävi omia hyökkäyssotiaan, joita ei edes juurikaan paheksuttu, saati sitten aseteltu EU-pakotteita - puhumattakaan amerikkalaisen omaisuuden takavarikoinneista |6 - joilla olisi korjattu US-hyökkäyspommitusten tuhoja Afganistanista |7 Irakin ja Libyan kautta Syyriaan.
.
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/aukeavatko-puolasta-nyt.html -
|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79868/luodaanko-jalleen-venajan-uhkaa?changed=1669105472 -
|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/usa-hyokkayssotien-rikollisuus-ja-ja.html -
|7 Kun USA vetäytyi hävittyään 20 vuotisen sotansa Afganistanissa, tämä takavarikoin kehitysmaa Afganistanin valuuttavarannot omiin holveihinsa - selitteellä, että niillä voidaan korjata afgaanien oloja valtiossa, joka on yhtä kaukana läntisen maailman "hyveistä | paheista" kuin Kuu Maasta.
|7 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi?changed=1669141593 -
.

--
Tässä ote HS-jutusta liittyen tähän "luotettavaan kansalaisnäkemykseen Natosta" ja kuinka tutkimus tehtiin:

"Kyselyn toteutti Taloustutkimus internetpaneelissa, jossa kerättiin näkemykset 2 088 vastaajalta. Virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. Tiedot kerättiin lokakuun loppupuolella.

Wikipedia kertoo internet-paneeleista näin:

"Internet-paneeli muodostuu joukosta tutkimuskohteita, jotka ovat suostuneet antamaan tietoa itsestään ja mielipiteistään. Alan termistö ei vielä ole kovinkaan vakiintunutta ja esimerkiksi Internet-paneeli ja Online-paneeli nimikkeitä käytetään usein rinnakkain."

"Liittyessään paneeliin kuluttajat luovuttavat paneelin ylläpitäjälle erilaista demografista taustatietoa itsestään ja kulutustottumuksistaan. Tällaisesta taustatiedosta esimerkkejä ovat mm. ikä, perhesuhteet, koulutus ja vuositulot"

"Paneelin jäseniä palkitaan vastaamisesta. Perinteisesti markkinointitutkimusyritykset ovat pyrkineet tähän erilaisten arvontojen avulla. Tätä nykyä yhä useampi yritys kuitenkin käyttää sitouttamiseen erilaisia pistejärjestelmiä. Käytännössä järjestelmät toimivat niin, että jokaista vastaajaa palkitaan pisteillä vastaamisesta. Pisteiden määrä voi vaihdella esimerkiksi vastaamiseen oletettavasti käytettävän ajan perusteella"


--
93904

302

644

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 2

   Lisää voi katsoa täältä ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Internet-paneeli -

   Taloustutkimus voisi kertoa kuinka suuri tämä heidän 'pienois-suomi' onkaan, siis miten paljon hyväksyttyjä suomalaisia tuossa Nato-tutkimuksen internet-paneelissa on - puhutaan joistain kymmenistä tuhansista (?) - muistamme meitä aikuisiakin Suomessa, omalla Suomen passilla olevan miljoonia, useita miljoonia - ilman Ahvenanmaatakin.

   --
   Nyt arvonsa tuntevat ja luottamusta tutkimuksiinsa näkevät tutkimuslaitokset ja -yhtiöt voisivat tuoda oman vastineensa tähän kansakuntaamme askarruttavaan kysymykseen kuinka luotettavia nämä Nato-selvitykset ovat. Sana on vapaa - ja toivottavasti nyt käydään hyvin asiapitoinen debatti mistä onkaan kysymys, kun "kansa käänsi takkinsa" - internet-paneeleista!

   --
   On vain yksi keino saada oikea kansalaisnäkemys Natosta -

   .. se on huolella valmisteltu ja kysymysaseteltu kansanäänestys Natosta |8, jota vielä jokin aika sitten TP Sauli Niinistökin hahmotteli |9, mutta myöhemmin käänsi takkinsa |10 selitteellä idän ja Venäjän uhasta -

   .. vaikka tosiaan kukaan, ei edes Niinistö itse ole kyennyt kertomaan aikuisten oikeasti mitkä nuo uhat ja pelot ovat juuri meitä suomalaisia ja Suomea kohtaan |e -
   .. täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa viisaus on vuosikymmeniä kummunnut tosiasioiden järkevästi tunnustamisesta.
   .
   |8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -

   |9 ~ https://yle.fi/a/3-5440494 -, YLE-otsikoituna näin:
   "Niinistö: Nato-jäsenyydestä kysyttävä kansalta"
   -toimittajana YLE-Keski-Suomi.

   |10 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008718906.html -, otsikoituna näin: "Presidentti Niinistö Ylellä: Natosta ei tarvita kansan­äänestystä tai virallista mielipidemittausta"
   -toimittajana Päivi Lakka.
   .

   Onko nyt jopa supersuositun presidenttimme "turvallisuuden havaitsemisjärki jäätynyt tietoisesti manipuloidun ja tarkoitushakuisesti luodun uhan alle, joka kuviteltiin; ja joka sitten hoksattiin tieksi Natoon - todelliseksi uhaksi koko kansakunnallemme.

   --
   Turkki ja Unkari ovat sen sijaan oivaltaneet, ettei Suomea voida ottaa Natoon, sillä olemme koko Euroopan, eikä vain EU-Euroopan todellista turvallisuutta ajatellen aivan liian vaarallisessa paikassa Natolle, joka hamuaa lisää elintilaa idästä, varsinkin kun huomaamme sen levittäytymisen 1990-luvulta alkaen.

   US-presidentti Ronald Reagan sai luhistettua Neuvostoliiton -

   .. nythän on lopulta tavoitteena Venäjänkin pilkkominen |11, sillä se koetaan liian suureksi liian vähille ja näin läntinen kulutuskoneisto himoitsee Venäjän - maailman suurimman raaka-ainelähteen varantoja kasvattamaan omaa kasvuhokemallista talouttaan -

   .. lisätäkseen voittoja, maallista hyvin- ja ylen vointia kuin oppia koko muulle enemmistöiselle maailmalle lännen autuuden pakottamat ideaalit sananvapautena |12, yksilönoikeuksina - ihmisoikeuksina kuin demokratiana |13, joka saattaa olla juuri 'vapauden mekassa' - USA' ssa jo kriisissään.
   .
   |11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/venajakin-pahan-valtakunta-on-liian.html -
   |12 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78114/totuuksien-taistelua-perinnemedia-haluaa-pitaa-sen-omana-yksinoikeutenaan -
   |12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html -
   |13 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/3302/ketju/demokratian_kriisi_ja_vastuullinen_johtaminen -
   .

   Tuo amerikkalainen demokratian kriisi saattaa repiä valtiota kahteen suuntaan - trumppismiin |14 ja johonkin muuhun, jota toimintakyvyltään aivan liian hitaana demokratiana voidaan tunnistaa -

   .. demokratia ei ehdi enää korjata kulutus- ja kasvuhokeman aiheuttamia ympäristötuhoja |15
   .
   |14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maalissa.html -

   |15 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -, otsikoituna näin:
   "Jättiselvitys: nämä maat ovat suurimmassa vastuussa ilmastonmuutoksesta"
   .
   |15 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73937/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa-aavikoituu -

   --

   EKSTRA
   ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/07/millaista-pitkajaksoista-uhkaa-suomi.html -
   "Millaista pitkäjaksoista uhkaa Suomi kokee ja todellisuudessa mistä?"
   ..

   Näyttääkö turvallisuutemme hyvältä? - Ei näytä - Naton myötä uhkaavalta näyttää!

   ..

   • Anonyymi

    Yli 100-vuotias Autonomia tsaarin alaisuudessa jätti suuret jäljet, saimme jopa oman Suomenpankin aiemmin kuin Venäjä omansa. Tsaari halusi Suomen olevan kehityskohde malliksi itse Venäjälle. Mitä muuta saimme autonomiassamme tsaarilta - oman rahan, postimerkin, valtavan määrän rahoitettuja rakennuksia, rautatiet, Saimaan kanavan ja pisteenä i -päälle - Vahan Suomen -tsaarin tahdosta.

    Vanha Suomi

    " .. Vaikka Vanha Suomi ei yleisen käsityksen vastaisesti varsinaisesti taantunutkaan Venäjän vallan alla, se jäi etenkin yhteiskunnallisessa kehityksessä jälkeen Ruotsin puoleisen Suomen ripeästä kehityksestä 1700-luvulla. Talonpoikiin kohdistunut venäläisen aateliston mielivalta loi aluetta leimanneen apatian taloudessa muutenkin. Loputkin Suomesta liitettiin Venäjän keisarikuntaan vuosina 1808–1809 käydyn Suomen sodan ja sitä seuranneen Haminan rauhan yhteydessä. Samalla ryhdyttiin niin Suomessa kuin keisarin hovissa puuhaamaan Vanhan Suomen liittämistä muun Suomen, eli Venäjältä käsin katsottuna Uuden Suomen yhteyteen.

    Yhdistymishankkeella tavoiteltiin kansallisesti yhtenäisen autonomisen alueen muodostamista ikään kuin Ruotsin mallin mukaisen modernin valtion kokeilukentäksi ja näyteikkunaksi Eurooppaan keisarin hyväntahtoisuuden merkkinä. Samalla uskottiin taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti Ruotsin puoleisesta Suomesta jälkeenjääneen Vanhan Suomen kurovan isoveljensä etumatkan kiinni. Alueliitoksen toivottiin myös kasvattavan suomalaisten uskollisuutta uutta hallitsijaansa kohtaan. Elettiinhän Euroopassa yhä Napoleonin sotien levotonta aikakautta. Lopullisesti päätös Vanhan Suomen liittämisestä Suomen suuriruhtinaskuntaan sinetöityi keisari Aleksanteri I:n vuoden 1811 lopulla antamalla dekreetillä (käskykirjeellä). Liitos astui voimaan vuodenvaihteessa 1812. Entisen Vanhan Suomen alue muodosti siitä lähtien Viipurin läänin. .. "

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi


   • Anonyymi

    Suomessa on rankasti manipuloitu kansa median operoimana.


   • Anonyymi

    Mikä laitos hoitopaikkasi?


  • Anonyymi

   ". onkin syytä selvittää miksi joulukuun 2021 jälkeen |1 on tehty lähinnä vain internet-paneelisia selvityksiä Natosta,"

   Itse sain olla osallisena puhelimella tehtyyn galluppiin Natoon liittymisestä keväällä jos haluat kysyä asiasta enemmän miten galuup tehtiin vastaan mielelläni kysymyksiin .

   Gallupin tulos oli muistaakseni 76 puolesta ja noin 10% vastaan .

   • Internet-paneelit, tässä eräs selite - YLE:    " .. Tutkimuskutsu lähetettiin 2 200 henkilölle, ja tutkimukseen vastasi määräaikaan mennessä hyväksytysti 1 030 henkilöä. Taloustutkimuksen Internet-paneeli on perustettu vuonna 1997 ja se on pisimpään Suomessa toiminut valtakunnallinen Internet-paneeli. Taloustutkimuksen Internet-paneeli koostuu nykyisin noin noin 23 000 suomalaisesta Internetin käyttäjästä ja uusia jäseniä rekrytoidaan jatkuvasti. .. "    ~ https://yle.fi/a/3-5820035 -


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Internet-paneelit, tässä eräs selite - YLE:    " .. Tutkimuskutsu lähetettiin 2 200 henkilölle, ja tutkimukseen vastasi määräaikaan mennessä hyväksytysti 1 030 henkilöä. Taloustutkimuksen Internet-paneeli on perustettu vuonna 1997 ja se on pisimpään Suomessa toiminut valtakunnallinen Internet-paneeli. Taloustutkimuksen Internet-paneeli koostuu nykyisin noin noin 23 000 suomalaisesta Internetin käyttäjästä ja uusia jäseniä rekrytoidaan jatkuvasti. .. "    ~ https://yle.fi/a/3-5820035 -

    Oleellinen tieto on se, miten kattava on paneelin koko.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oleellinen tieto on se, miten kattava on paneelin koko.

    Ei ole. Lopeta typerä nillitäminen.

    Tulos ei 1-3% enempää muutu, vaikka otantaa kasvatetaan. Se on matemaattinen tosiasia.

    PISTE ja !.

    -44.Div.-


  • Anonyymi

   Eniten vit'''aa jatkuva propaganda ja se miten hybridikonttori Helsingissä häiritsee Suomen kansalaisia saamasta monipuolista informaatiota.
   Ovatko ne rikolliset toimijat edes suomalaisia?

  • Anonyymi

   Kysy vaan Ilkka Luoma rohkeasti jos kiinnostaa kuulla miten keväällä puhelingalluppeja tehtiin jos aihe on näin kiinnostava että avaat ketjun sille .

   • On kyse tuosta "pienois-suomesta", onko se 10, 20 vai 50 tuhatta. Suomen aikuisväestö on noin 4,2 miljoonaa - äänioikeutettuina, ja nyt olisi kiva tietää miten pieneksi tämä "pienois-suomi" on lähdejoukoltaan pienennetty - 20 000, 35 000 tai vaikkapa 50 000' een?

    Nythän on kyse kuinka monelle tuosta perusjoukosta lähetetään, soitetaan tai netissä kysellään - tuhannesta muutamaan tuhanteen.

    Mikä ero on 4,2 miljoonalla ja esimerkiksi 50 tuhannella?


   • Tein opiskeluaikana henkilöhaastatteluja 1970-luvulla - tuolloin tapauksessani tehtiin kyselyt kotikäynteinä! Illassa pystyi tekemään vain kymmenkunta - ei juurikaan enempää. Meitä oli 20 henkilön joukko ja iltasaalisoli usein yhteensäkin "vain" muutama sata - alueeltaan. Jo tuolloin tutkimukset olivat arvokkaita - suuria kuluiltaan. Nyt onkin selvää että internet-paneelit ovat käteviä, halpoja mutta epäluotettavia - pääsääntöisesti, vai sanoisiko tähän vaikkapa Taloustutkimus jotain?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    On kyse tuosta "pienois-suomesta", onko se 10, 20 vai 50 tuhatta. Suomen aikuisväestö on noin 4,2 miljoonaa - äänioikeutettuina, ja nyt olisi kiva tietää miten pieneksi tämä "pienois-suomi" on lähdejoukoltaan pienennetty - 20 000, 35 000 tai vaikkapa 50 000' een?

    Nythän on kyse kuinka monelle tuosta perusjoukosta lähetetään, soitetaan tai netissä kysellään - tuhannesta muutamaan tuhanteen.

    Mikä ero on 4,2 miljoonalla ja esimerkiksi 50 tuhannella?

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁

    "Mikä ero on 4,2 miljoonalla ja esimerkiksi 50 tuhannella?"

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁

    TIETÄMÄTTÖMÄNÄ SINUN ON HYVÄ HUUDELLA..!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁

    "Mikä ero on 4,2 miljoonalla ja esimerkiksi 50 tuhannella?"

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁

    TIETÄMÄTTÖMÄNÄ SINUN ON HYVÄ HUUDELLA..!!!

    No, kerrotko Sinä?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    No, kerrotko Sinä?

    Koska ihmiskuvani on positiivinen, lähden siitä olettamuksesta, että ongelmasi yksinkertaisesti tietämättömyydestä. Ei täysin oikeutetusti olla tutustuttu matematiikkaan mielipidemittausten takana muun työnteon ja elämisen ohessa, eikä sosiaalisesta kuplautumisesta johtuen tulokset aina vastaa omia käsityksiä aiheena olevasta asiasta.

    Jokaiselta suomalaiselta erikseen kysyminen olisi äärimmäisen vaivalloista, kallista ja aikaa vievää. Onneksemme mielipiteen tarkahko kartoitus onnistuu myös kysymällä mielipidettä pienemmältä, satunnaisesti valitulta joukolta.

    Se, mikä on tarpeeksi suuri otanta, on matemaattisen yhtälön tulosta, minkä ymmärtäminen sinun tasoiselle ihmiselle on liian haastavaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koska ihmiskuvani on positiivinen, lähden siitä olettamuksesta, että ongelmasi yksinkertaisesti tietämättömyydestä. Ei täysin oikeutetusti olla tutustuttu matematiikkaan mielipidemittausten takana muun työnteon ja elämisen ohessa, eikä sosiaalisesta kuplautumisesta johtuen tulokset aina vastaa omia käsityksiä aiheena olevasta asiasta.

    Jokaiselta suomalaiselta erikseen kysyminen olisi äärimmäisen vaivalloista, kallista ja aikaa vievää. Onneksemme mielipiteen tarkahko kartoitus onnistuu myös kysymällä mielipidettä pienemmältä, satunnaisesti valitulta joukolta.

    Se, mikä on tarpeeksi suuri otanta, on matemaattisen yhtälön tulosta, minkä ymmärtäminen sinun tasoiselle ihmiselle on liian haastavaa.

    Et ehkä ymmärtänyt internet-paneelin periaatetta. Siinä kutistetaan aivan ensimmäiseksi 4,2 miljoonaa aikuista muutamaan kymmeneen tuhanteen ja vasta tuosta esimerkiksi 40 000 :sta valitaan sitten tuo MTS:nkin tutkima 1001 henkilön otos.

    Täälä säikeessä näyttää olevan selosteet mitä nuo paneelit ovat ja miten ne koostetaan, luethan niitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et ehkä ymmärtänyt internet-paneelin periaatetta. Siinä kutistetaan aivan ensimmäiseksi 4,2 miljoonaa aikuista muutamaan kymmeneen tuhanteen ja vasta tuosta esimerkiksi 40 000 :sta valitaan sitten tuo MTS:nkin tutkima 1001 henkilön otos.

    Täälä säikeessä näyttää olevan selosteet mitä nuo paneelit ovat ja miten ne koostetaan, luethan niitä.

    Voi hyvät hyssykät - etkö Luoma ymmärrä lukemaasi tekstiä.

    Toistan, mitä kerroin jo sinulle:

    "Jokaiselta suomalaiselta erikseen kysyminen olisi äärimmäisen vaivalloista, kallista ja aikaa vievää. Onneksemme mielipiteen tarkahko kartoitus onnistuu myös kysymällä mielipidettä pienemmältä, satunnaisesti valitulta joukolta."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁

    "Mikä ero on 4,2 miljoonalla ja esimerkiksi 50 tuhannella?"

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁

    TIETÄMÄTTÖMÄNÄ SINUN ON HYVÄ HUUDELLA..!!!

    Etkö huomaa eroa 4,2 miljoonassa ja 50 000:ssa?


  • Anonyymi

   On selvä asia, ettei natoliitos ole laillinen, jos se toteutuu.
   Parin gallupin perusteella luovutetaan Suomen itsenäisyyttä jenkkilään?
   Selvää on ainoastaan se, että rikolliset ovat asialla.

   • Anonyymi

    "On selvä asia, ettei natoliitos ole laillinen, jos se toteutuu." 😄 😁 😆 😅 😂 🤣

    On selvää, että trollilla eväät loppuivat. 😄 😁 😆 😅 😂 🤣


   • Miksi nato-kansanäänestys eliminoitiin kansaltamme?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi nato-kansanäänestys eliminoitiin kansaltamme?

    Huomioi Ilkka että venäjällä ei ole duumassa yhtään kansan edustajaa. Pelkkiä putinin vinkuleluja.


   • Anonyymi

    Syvä moraalinen laillisuus olisi taattu kansanäänestyksellä Natosta, mutta ei, se evättiin ja eliminoitiin kansakunnan käsistä!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi nato-kansanäänestys eliminoitiin kansaltamme?

    Älä sekoile trolli. Ei eduskunta ole sellaista edes suunnitellut!


   • Anonyymi

    Meillä ei ole toimivaa oppositiota ja eduskunnassa toimitaan puoluekurin alaisina.
    Eli, demokratia ei toimi ja muutenkin....persujen linja muuttui kummasti ja äänestäjäporukka on äimän käkenä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi nato-kansanäänestys eliminoitiin kansaltamme?

    Me NATO:n kannattajat olemme halunneet kansanäänestystä vuosikymmenet, mutta viimeinkin tuli aika antaa periksi.

    Mm. Savonsanomat vaati pääkirjoituksessaan jo vuonna 2016, ettei mitään NATO-kansanäänestyksiä tarvita: ”Rauhan puolesta. Ei Nato-äänestystä kansalle, euroviisuäänestyskin meni pieleen. Pysyköön Suomi puolueettomana. Parempi niin.”

    Nyt mentiin rauhan puolesta eikä tehty mitään äänestyksiä - aivan kuten NATO-änkyrät ovat halunneet. Turha nyt tässä vaiheessa alkaa sitten vaatia, ettei tarkoittanutkaan sitä, mitä aikoinaan sanoi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Syvä moraalinen laillisuus olisi taattu kansanäänestyksellä Natosta, mutta ei, se evättiin ja eliminoitiin kansakunnan käsistä!

    Kerrohan miksi suomalaisilta estettiin kansanäänestys Natosta?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Miksi nato-kansanäänestys eliminoitiin kansaltamme?

    Oliko CSTO jäsenmaissa kansanäänestyksiä kyseiseen sotarikosliittoon liittymisestä? Järjestettiinkö edes mielipidekyselyitä kansan parissa?


  • Anonyymi

   Edelleen kysy vain Ilkka miten puhelingalluupit keväällä toteutettiin sain siihen osallistua joten voin kertoa heti sinua kiinnostaviin kysmyksiin vastaukset.

   rohkesti vaan kysymään vai pilaako se jotenkin aloituksesi tarkoituksen ...

   • Anonyymi

    Gallupiin perustuva liittyminen on huijausta, sen tietävät kaikki omilla aivoillaan ajattelevat.

    Maassa, missä sensuurilla pimennetään tiedonsaantia....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Gallupiin perustuva liittyminen on huijausta, sen tietävät kaikki omilla aivoillaan ajattelevat.

    Maassa, missä sensuurilla pimennetään tiedonsaantia....

    "Gallupiin perustuva liittyminen on huijausta, sen tietävät kaikki omilla aivoillaan ajattelevat."

    Nyt aloitit lapsellisen jumpittelun kun kuulit että galluppeja tehtiin puhelimitse .

    Kaikkihan tietää jotka asioita vähän on tutkinut että gallupien virhemarginaali on 1,5-3 % joten keväällä tehdyt gallupit osoittivat ylivoimaisesti sitä että Natojäsenyyden kannattajia oli lähes koko Suomen kansa ja Eduskunnan ja hallituksen tuki asiaa yli puoluerajojen huimalla ääni enemmistöllä .

    Eiköhän tämä asia ole sinulle umpikuja luulisi että olet asian jo tajunnut   • Keväällä oli myös sekatutkimuksia - paneelien ja puhelinhaastattelujen yhdistelmänä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Gallupiin perustuva liittyminen on huijausta, sen tietävät kaikki omilla aivoillaan ajattelevat.

    Maassa, missä sensuurilla pimennetään tiedonsaantia....

    Siis venäjällä sensuroidaa totuus ja kun sitä täällä tuodaan esiin on se myrkkyä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis venäjällä sensuroidaa totuus ja kun sitä täällä tuodaan esiin on se myrkkyä

    Ei tarvitse mennä ulkomaille.


  • Anonyymi

   Venäjähän luokitellaan nykyään terroristivaltioksi Euroopassa se kertoo venäjästä kaiken tähdellisen ja oleellisen.

   • Anonyymi

    Terroristitko määrittelevät terroristivaltiot?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Terroristitko määrittelevät terroristivaltiot?

    Sellaisen aivopierun päästit! Voi hyvä ihme meidän vatsasyöpäpotilasta.


   • Mitkä valtiot ovat tuon terroristivaltiomäärityksen antaneet Venäjästä?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mitkä valtiot ovat tuon terroristivaltiomäärityksen antaneet Venäjästä?

    Eikö Venäjä sinusta ole terroristivaltio? Miksi ei olisi?


   • Anonyymi

    Hyökkääjä on sotarikollinen raiskatessaan ja tappaessaan...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö Venäjä sinusta ole terroristivaltio? Miksi ei olisi?

    Mitkä valtiot ovat nimenneet Venäjän terroristiseksi valtioksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitkä valtiot ovat nimenneet Venäjän terroristiseksi valtioksi?

    Etkö lue uutisia ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellaisen aivopierun päästit! Voi hyvä ihme meidän vatsasyöpäpotilasta.

    Terroritekoihin syyllistyneet, brittijenkki ja Ukraina ja siihen joukko muita osallisia, jotka peittelevät terrori'iskuja, nekö eivät ole terroristeja ensinkään?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellaisen aivopierun päästit! Voi hyvä ihme meidän vatsasyöpäpotilasta.

    Mene hoitoon, jos sinulla on ongelmia...ellei vatsassa, niin päässä on sitäkin enemmän.


   • Anonyymi

    Ei, vaan terrorismia tukevaksi valtioksi, ja vain EU:ssa, mikä taas edustaa ihmispopulaatiosta suhdetta 0,44/8,0!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mitkä valtiot ovat tuon terroristivaltiomäärityksen antaneet Venäjästä?

    Ei mitkään, vain EU-parlamentti, julistuksella ei ole mitään merkitystä, ehkä pieni mainehaitta EU:lle?


  • Anonyymi

   Aloittaja ei selvästi halua kuulla miten puhelingallup tehtiin kerron sen silti että ihmiset tietävät .

   Soittaja kysyi voinko osallistua yleiseen galluppiin jossa on eri aiheisia kysmyksiä.
   Lupasin osallistua ja aloitimme .

   Mielipidettäni kyseltiin lähinnä turkistarhailuun liittyvissä asioissa sekä Suomessa harrastetusta kaivostoiminnasta muuten välikysymyksiä oli joistain muistakin aiheista .
   Kysely kesti noin 15 minuuttia ja puhelun jälkeen juttelin vaimoni kassa gallupista ja ihmettelin ettei gallupissa ollut mitään ns.yhtenäistä kokonaista teemaa vaan tuli outoja väli kysymyksiä aiheesta poiketen kuten yksikin jossa siirryttiin ketuista kysymykseen natosta olenko puolesta vai vastaan liittymisen suhteen vai onko minulla mitään mielipidettä asiaan josta taas hypättiin ihan muihin aiheisiin .

   Vaimo tokaisi muutamaa viikkoa myöhemmin että sinä osallistuit peiteltyyn Natokyselyyn jossa vastaaja ei tiedä olevansa Nato gallupissa .asiasta oli ollut lehdessä

   • Tässä on kyse internet-paneelisista nato-selvityksistä, ovatko luotettavia vai eivät - sana on vapaa.

    Laitan tämän avauksen myös sähköpostitse Taloustutkimukseen - kävin jo ennakoivan puhelinkeskustelun sinne näistä paneeleista :-) Perästä kuuluu ---


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Tässä on kyse internet-paneelisista nato-selvityksistä, ovatko luotettavia vai eivät - sana on vapaa.

    Laitan tämän avauksen myös sähköpostitse Taloustutkimukseen - kävin jo ennakoivan puhelinkeskustelun sinne näistä paneeleista :-) Perästä kuuluu ---

    Miksi internet-paneeli ei olisi luotettava?


   • Anonyymi

    Jo toissa kesänä tuli hämeenkyrössä galluppi tyypin kyssäri tuossa keittiön pöydän ääressä ja yksi oli Nato kysymys ja silloin en olut vastaan enkä puolesta nyt jos kysyttäisiin gallupissa samaa oli aivan 100 varmasti Naton puolesta.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Miksi internet-paneeli ei olisi luotettava?

    On kyse taustajoukon koosta - mistä otetaan sitten esille jollain proseduurilla tutkittava otos. Mitä ilmeisimmin nykyiset taustat henkilömäärinä ovat noin muutamia kymmeniä tuhansia, tosin Suomen äänestysikäinen porukka on taustajoukkona noin 4,2 miljoonaa. Aika suuri on ero.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tässä on kyse internet-paneelisista nato-selvityksistä, ovatko luotettavia vai eivät - sana on vapaa.

    Laitan tämän avauksen myös sähköpostitse Taloustutkimukseen - kävin jo ennakoivan puhelinkeskustelun sinne näistä paneeleista :-) Perästä kuuluu ---

    MTS 2021:1 tehtiin yhdistelmänä Omnibustutkimuksen henkilökohtaisia haastatteluja sekä Taloustutkimuksen internet-paneelissa, ja se näyttää aloituksen perusteella kelpaavan Luomalle oikein hyvin.
    MTS 2022:1 toteutettiin aivan vastaavalla tavalla.

    Tuossa MTS 2021:1 -tutkimuksessakin - "Sotilasyhteistyöhön Naton kanssa suhtautuu myönteisesti kaksikolmasosaa" - joten suomalaisten siirtymä Nato-jäsenyyden vahvaan kannatukseen, joka tapahtui Venäjän fasismidiktatuurin 24. helmikuuta 2022 laajentaman Ukrainaan hyökkäyssotansa jälkeen, oli jo viime vuoden lopulla nähtävissä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On kyse taustajoukon koosta - mistä otetaan sitten esille jollain proseduurilla tutkittava otos. Mitä ilmeisimmin nykyiset taustat henkilömäärinä ovat noin muutamia kymmeniä tuhansia, tosin Suomen äänestysikäinen porukka on taustajoukkona noin 4,2 miljoonaa. Aika suuri on ero.

    Tyypillisessä gallupissa otanta on hieman yli 1000 ihmistä ja näin saadaan kattava otanta suomalaisista. Niin myös internet-paneelissa, vaikka taustajoukko, josta otanta valitaan onkin vain eim. 60 000.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On kyse taustajoukon koosta - mistä otetaan sitten esille jollain proseduurilla tutkittava otos. Mitä ilmeisimmin nykyiset taustat henkilömäärinä ovat noin muutamia kymmeniä tuhansia, tosin Suomen äänestysikäinen porukka on taustajoukkona noin 4,2 miljoonaa. Aika suuri on ero.

    Taitaisi olla turhaa yrittää selittää tätä tilastomatematiikan kaavoin salaliittoteoreetikoille mutta kokeillaan nyt konkreettisella esimerkillä. Myslipaketissa on ruis- ja ohrahiutaleita ja rusinoita. Jos halutaan tietää mitä on eniten, pitääkö koko iso paketti levittää lattialle ja laskea jyvät yksitellen? Ei varmastikaan. Riittääkö jos ottaa teelusikallisen ja laskee siitä? Tuskin. Ruokalusikallinen antaa jo paremmin viitteitä ja puurokauhallisesta saadaan jo ihan hyvä kuva. Toki kuva tarkentuu jos lasketaan joka ikinen muru mutta jos pienemmälläkin otannalla on esimerkiksi selvinnyt että rusinoita on vain kymmenesosa, ruishiutaleita 25% ja ohrahiutaleita 65 % niin on selvää että sillä puurokauhallisen otannalla voidaan sanoa että ohrahiutaleita on hyvin suurella todennäköisyydellä enemmän kuin rusinoita. Joka ikisen jytysen laskeminen olisi vain ajanhukkaa


  • Anonyymi

   Onkohan Ilkka sinksariputinin toveri, joka kilpaili purukumeista taannoin Pietarissa?

  • Anonyymi

   Nillin nillin putinisti.
   Suomalaisten rauhan ja NATOn kannatus on niin selvä ettei vähän fiksumpi sitä edes kiistäisi. Hyvässä valheessa kun on ripaus totta.
   Venäläisiin toki uppoaa paksumpikin jööti, joten opit on selvästi sieltä.

  • Anonyymi

   Lapsellista jumpittelua on puolustella puhelingallupia.
   Tajuamme mainiosti, miten niissä johdatellaan, siis ne, jotka haluavat olla realisteja.

   • Anonyymi

    Eihän peruskoulukin kesken jättänyt pölhö mitään mielipidekyselyistä ymmärrä. Eihän trolli osaa edes suomea kunnolla.


  • Anonyymi

   Ainakin trollin lukuisat "kansalaiskirjoitukset" ovat epäluotettavaa propagandaa NATOsta.

  • Anonyymi

   Niin, terroristitko määrittelevät, ketkä ovat terroristeja?
   Siltä se nyt vaikuttaa.

   • Anonyymi

    ESAD .... little tugboat!.


  • Anonyymi

   Kansa on tyytyväinen ja Natohakemus jätetty venäjä julistettu terroristivaltioksi ja se on kusessa sodassaan perääntynyt viimeiset kuukaudet .

   Eiköhän se maailma hiljalleen ala menemään mallilleen suunta on ainakin oikea.

   • Anonyymi

    Missä valtioissa tuo Venäjän terroristiseksi valtioksi julistaminen on tehty?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missä valtioissa tuo Venäjän terroristiseksi valtioksi julistaminen on tehty?

    Kaikissa EU maissa. Euroopan parlamentti teki asiasta päätöksen tänään julistaen Venäjän terroristiseksi valtioksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikissa EU maissa. Euroopan parlamentti teki asiasta päätöksen tänään julistaen Venäjän terroristiseksi valtioksi.

    EU ja Nato- maissa.


  • Anonyymi

   Peru Ilkka äkkiä Fennomatkalta ostetut matkat! MV lehti tai venäläiset ei maksa peruutuksia! Meitä on kusetettu!

   • Anonyymi

    Ei helkutissa, ostin äsken MV sivuilta Fennomatkan Pietariin, kuka korvaa ja maksaa? Janus Putkonen on kyllä täysin luotettava.


  • Anonyymi

   Ilkkahan voi itse tai taustajoukkoineen oman galluppinsa näiltä alan toimijoilta. Ei sitä mikään estä.
   Kun ja jos tulokset ei miellytä, niin ainahan voit turvautua muihin kuin näihin tunnettuihin galluppeja tekeviin tahoihin.

   Olen varma, että esim MV-lehti löytää jonkun mieleisesi tekijän ja saat ihan varmasti sellaisen tuloksen jota kaipaat.
   Eiköhän itänaapuristakin löydy niitä Venäjän valtion sertifioimia virallisia galluppien tekijöitä. Hehän ovat alansa huippuja ja saavat tulokset helposti ja vaivaamatta turhaan ihmisiä kysymyksillään.

   Kumma, kun yhtäkkiä kaikki gallupit ovatkin teikäläisten mielestä epäluotettavia. Sellaisiksihan ne muuttuivat tuossa helmi-maaliskuussa. Joku voisi keksiä jotain syitäkin siihen, mutta enpä ala sellaisilla spekuloimaan....

   • Anonyymi

    Avauksen aiheeni oli käsittääkseni juuri nuo internet-paneelit, ja niiden luotettavuus. Luitko sinä avauksen ja tarjotun kakkososan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avauksen aiheeni oli käsittääkseni juuri nuo internet-paneelit, ja niiden luotettavuus. Luitko sinä avauksen ja tarjotun kakkososan?

    Ilkka Luoma; miksi MTS 2021:1 on mielestäsi luotettava, mutta MTS 2022:1 ei sitä sinusta ole, vaikka molemmat on tehty samalla n. 50/50 henkilökohtainen haastattelu/internetpaneeli -yhdistelmällä?
    Vai etkö sinä ole tiennyt tuota tosiasiaa aiemmin?

    Mikäli taas epäilet kyseisissä tutkimuksissa olevan jotain epäselvyyksiä, niin tuolta alempaa löydät linkin Tampereen yliopiston yhteydessä sijaitsevaan yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon, jossa Taloustutkimus säilyttää noita MTS -tutkimuksia. Ne ovat tutkimustarkoituksiin täysin vapaasti käytettäviä, ovathan ne Suomen valtion rahoittamia tutkimuksia.


   • Anonyymi

    Ilkkahan kertoi olleensa gallup- tietojen kerääjä vuosikymmeniä sitten.
    Sieltä ajoiltako epäluulo kumpuaa.
    Väärensikö Ilkka ehkä tuloksia, omien poliittisten mieltymysten mukaiseksi, vai huomasiko jonkun muun aukon järjestelmässä.
    Onhan se karmivaa, jos vastaajat kannattavat vaikkapa länsimaista yhteiskuntaa, ja itse on jyrkästi sitä vastaan. Silloin tietysti haluaa manipuloida tulosta, jos se on suinkin mahdollista.


  • Anonyymi

   "Tässä on kyse internet-paneelisista nato-selvityksistä, ovatko luotettavia vai eivät - sana on vapaa."

   Samassa linjassa prosentit olleet puhelin gallupissa ja muissa kyselyissä ei asia muutu vaikka Ilkka kyselisi ripaskaa tanssien vodka pullo kädessä kälviän työväentalolla tuntikausien agiteerauksen jälkeen punalippuun pukeutuneena asiaa .

   • Anonyymi

    Saammeko tänne yhden todistetusti kokonaan puhelinhaastatteluin tehdyn Nato-gallupin - vaikkapa linkkinä- tammikuun 2022 jälkeen


  • Anonyymi

   Onk näit tämmöttii ystävyysmatkoi viäl saatavis ystävyysmatkoihin?
   T. Kommunisti Sonkajärveltä.

   • Anonyymi

    Suosittelen lämpimästi pelkkää menolippua, klonkku, sillä samalla Rutakon katukuvakin siistiytyy.


  • ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008910124.html -, HS-osaotsikoituna näin:

   "Turkki uhkaa jäädyttää Suomen Nato-jäsenyyden uudelleen –"

   -HS-toimittajina Elina Kervinen ja Teija Sutinen.
   ..
   Ehkä Turkki ymmärtää meiltä kielletyn Nato-kansanäänestyksen ja jarruttaa niin kauan, että kansakuntamme silmät aukeavat tältä nato-manipulaatiolta ja Venäjän uhan lietsonnalta .. ?

   • Anonyymi

    Turkki voi rauhassa spedeillä, teemme suoran sotilasliiton USAn ja Englannin kanssa. Isäntämaasopimus on rakenteilla USAn kanssa ja annamme heille asevarastot ja jos haluavat, niin myös sotilastukikohdat, ydinaseitakaan ei suljeta pois. Niitä on jo ryssissä ihan tarpeeksi.


   • Anonyymi

    Oletko Ilkka ostanut matkoja Fennomatkoilta tai Janus Putkoselta. Piru on irti ja ne rahat on viety!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko Ilkka ostanut matkoja Fennomatkoilta tai Janus Putkoselta. Piru on irti ja ne rahat on viety!

    Onko dosentti Bäckman myös osallinen huijaukseen? Nyt tuli kiire!


   • Anonyymi

    "Ehkä Turkki ymmärtää meiltä kielletyn Nato-kansanäänestyksen "

    Etkö edes ymmärrä parlamentaarista demokratiaa: Suomessa asian päättää eduskunta.


   • Anonyymi

    "~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008910124.html -, HS-osaotsikoituna näin:

    "Turkki uhkaa jäädyttää Suomen Nato-jäsenyyden uudelleen –"

    -HS-toimittajina Elina Kervinen ja Teija Sutinen.
    ..
    Ehkä Turkki ymmärtää meiltä kielletyn Nato-kansanäänestyksen ja jarruttaa niin kauan, että kansakuntamme silmät aukeavat tältä nato-manipulaatiolta ja Venäjän uhan lietsonnalta .. ?"

    Joskus aikaisemmin neuvoin sinua että kun kerran pilaat maineesi valehtelijana ja ja täydellisenä Putinin propaganda pellenä aliarvioimalla lukijoiden älyä saat syyttää itseäsi siittä että kukaan ei ota sinua tosissaan sinulle pääasiassa vittuillaan täällä nauretaan ja helveksutaan olet yleinen vitsi lukijoille ja saat syyttää vain itseäsi ja läpeensä kieroa luonnettasi joka sopii isänmaan petturille mutta ei muille.

    Hesarin uutisesi on muuten päivätty 30.06 eli kusetuksesi tuli taas julki sekä 5kk vanha uutislinkkisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008910124.html -, HS-osaotsikoituna näin:

    "Turkki uhkaa jäädyttää Suomen Nato-jäsenyyden uudelleen –"

    -HS-toimittajina Elina Kervinen ja Teija Sutinen.
    ..
    Ehkä Turkki ymmärtää meiltä kielletyn Nato-kansanäänestyksen ja jarruttaa niin kauan, että kansakuntamme silmät aukeavat tältä nato-manipulaatiolta ja Venäjän uhan lietsonnalta .. ?"

    Joskus aikaisemmin neuvoin sinua että kun kerran pilaat maineesi valehtelijana ja ja täydellisenä Putinin propaganda pellenä aliarvioimalla lukijoiden älyä saat syyttää itseäsi siittä että kukaan ei ota sinua tosissaan sinulle pääasiassa vittuillaan täällä nauretaan ja helveksutaan olet yleinen vitsi lukijoille ja saat syyttää vain itseäsi ja läpeensä kieroa luonnettasi joka sopii isänmaan petturille mutta ei muille.

    Hesarin uutisesi on muuten päivätty 30.06 eli kusetuksesi tuli taas julki sekä 5kk vanha uutislinkkisi.

    Tässä uudempi:

    Analyysi: Turkki ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden vasta ensi kesänä – tämä on todennäköisin skenaario

    19112022

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cd5f30ff-da9a-4ed3-abfd-e234886d4595


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ehkä Turkki ymmärtää meiltä kielletyn Nato-kansanäänestyksen "

    Etkö edes ymmärrä parlamentaarista demokratiaa: Suomessa asian päättää eduskunta.

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turkki voi rauhassa spedeillä, teemme suoran sotilasliiton USAn ja Englannin kanssa. Isäntämaasopimus on rakenteilla USAn kanssa ja annamme heille asevarastot ja jos haluavat, niin myös sotilastukikohdat, ydinaseitakaan ei suljeta pois. Niitä on jo ryssissä ihan tarpeeksi.

    Avaajan blogistaniasta löytyy erinomainen saitti tuosta Isäntämaa pöytäkirjasta

    https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html

    Suosittelen lukemaan, ymmärtää näin paljon paremmin miksi tuon allekirjoitus salattiin niin eduskunnalta kuin Suomen kansalta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?

    Suomen laki tuntee vain neuvoa antavan kansanäänestyksen, ja sen järjestämisestä päättää eduskunta.

    Ei näy vieläkään Nato-kansanäänestyksestä tehtyä kansalaisaloitetta eduskunnalle.
    Mistä moinen saamattomuus oikein johtuu, Luoma, tässähän on ollut kuukausikaupalla aikaa sellaisen käynnistämiseen?

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avaajan blogistaniasta löytyy erinomainen saitti tuosta Isäntämaa pöytäkirjasta

    https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html

    Suosittelen lukemaan, ymmärtää näin paljon paremmin miksi tuon allekirjoitus salattiin niin eduskunnalta kuin Suomen kansalta!

    Suomen kansa on nyt vankasti Suomen Nato-jäsenyyden kannalla, joten hyvinhän se valtiojohto osasi jo vuonna 2014 maatamme tuolloin luotsata, vai kuinka?
    Suomen YYA-sopimuksesta Neuvostoliiton kanssa vuonna 1948 ei muistaakseni järjestetty mitään kansalta kysymistä. Miksi ihmeessä sellainen mentiin tekemään maahamme vasta äskettäin hyökänneen valtion kanssa ilman kansanäänestystä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen laki tuntee vain neuvoa antavan kansanäänestyksen, ja sen järjestämisestä päättää eduskunta.

    Ei näy vieläkään Nato-kansanäänestyksestä tehtyä kansalaisaloitetta eduskunnalle.
    Mistä moinen saamattomuus oikein johtuu, Luoma, tässähän on ollut kuukausikaupalla aikaa sellaisen käynnistämiseen?

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae

    Myöhäistä puhua kansanäänestyksistä, kun Suomi on hakenut Nato-jäsenyyttä, ja 28 valtiota on meidät jäseneksi hyväksynyt.


   • Anonyymi

    Ihanko tosissaan uskot Turkin toimivan niinkuin toimii siks, että on huolissaan Suomen demokratian tilasta ja siksi vetkutteleen tuon ratifiointinsa kanssa?

    Taidat olla tyhmempi kuin edes synkimpinä hetkinä olen kuvitellutkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?

    Ei kielletty, vaan katsottiin ettei kalliin, aikaavievän ja turhan poikkeuksellisen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestäminen ollut järkevää. Toimittiin siis normaali Suomen lakien ja tavallisen menettelyn mukaisesti eikä tehty poikkeaavaa menettelyä.

    Suomessahan voi järjestään vain neuvoa-antavia kansanäänestyksiä. Vain eduskunnalla on päätösvalta tässäkin asiassa. Ja se päättikin ja ellen väärin muista vain 8 vastusti natojäsenhakemuksen lähettämistä.
    Gallupeissa, siis kaikissa, natojäsenyyden kannatus oli Venäjän hyökkäyksen vuoksi noussut reippaaseen 70%:iin. Sinänsä ihmeellistä, että nämä hallupit muuttuivatkin yhtäkkiä epäluotettaviksi samaan aikaan. Sitä ennenhän niihin oli vedottu aina, kun natojäsenyyden vastustamista perusteltiin.
    Sekin ihmetyttää, etteivät nämä yhtäkkiä galluppien muuttumista epäluotettaviksi uskovat teetä itse omia galluppejaan niillä tekijöillä, joihin he uskovat. Mikäänhän Suomessa ei sitä estä. Ne saa myös julkaista vapaasti.


   • Anonyymi

    Oletko sitä mieltä, että Turkki pelaa tässä Putinin hyväksi jasiksi viivyttää ratifiointiaan.
    Oletko samaa mieltä myös Unkarin suhteen?

    Nuo molemmat natomaat yrittävät saada ’kansakuntamme silmät aukeamaan’ Putinin hyväksi?

    Näinkö todella uskot olevan?

    Et taida olla ihan selvin päin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?

    Huoh, kuinka monta kertaa tätä saa toistaa. Suomen perustuslaki ei tunne kansanäänestystä!!!!!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?

    Ei sellaista voi kieltää, jota ei koskaan ole edes vaadittu.

    Kerro missä jokin eduskuntaan valittu puolue tai merkittävä järjestö on vaatinut kansanäänestystä, joka sitten kiellettiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Avaajan blogistaniasta löytyy erinomainen saitti tuosta Isäntämaa pöytäkirjasta

    https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html

    Suosittelen lukemaan, ymmärtää näin paljon paremmin miksi tuon allekirjoitus salattiin niin eduskunnalta kuin Suomen kansalta!

    Jos se ”salattiin” eduskunnalta, siinä ei tietenkään voi olla mitään sitovaa sitten. Ymmärrätkö?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomen laki tuntee vain neuvoa antavan kansanäänestyksen, ja sen järjestämisestä päättää eduskunta.

    Ei näy vieläkään Nato-kansanäänestyksestä tehtyä kansalaisaloitetta eduskunnalle.
    Mistä moinen saamattomuus oikein johtuu, Luoma, tässähän on ollut kuukausikaupalla aikaa sellaisen käynnistämiseen?

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae

    Muistaakseni keväällä oli kansalaisaloite neuvoa antavasta Nato-kansanäänestyksestä, mutta valiokunnassa ei yksikään puolue kannattanut sen viemistä eteenpäin.


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Muistaakseni keväällä oli kansalaisaloite neuvoa antavasta Nato-kansanäänestyksestä, mutta valiokunnassa ei yksikään puolue kannattanut sen viemistä eteenpäin.

    Niitä oli kaksi. Eka aloite oli kansanäänestys NATOon liittymisestä 21.02.2022 ja jälkimmäinen aloite suoraan NATOon, 25.02.2022. Molemmat keräsivät vaaditut 50 000 kannatusta ennätysajassa.

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9866 .... vain 13 päivää ja 76 007 kannatusta.
    ja
    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9997 .... siis viikossa 52 343 kannatusta.


    Ei NATOon kansalaisaloite, märehti tyrkyllä PUOLI VUOTTA, saamatta 16 895 kannatusta enempää.

    Noiden vertailu, kertoo aivan kaiken siitä, mitä kansa ajattelee.

    -44.Div.-


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?

    Mitä SLOBO kuvittelee saavuttavansa valehtelullaan ... ?.

    "Ilmoitettu täysistunnossa 09.03.2022
    Kansalaisaloitteen jättämisestä ilmoitettiin täysistunnossa."

    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KAA_3 2022.aspx

    Tuo löytyi alle 15 sekunnissa ......... .

    -44.Div.-


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys? Eikö kansan tahtoon luotettu?

    Ei kysymyksen pitäisi kuulua, että miksi sellainen olisi tarvittu?


  • Anonyymi

   Tämä herra ei ymmärrä matematiikasta ja tilastotieteistä yhtään mitään. Olin lukiossa samaan aikaan eikä herra saanut ainuttakaan luokkaa läpi, vaikka koulunpenkkiä kulutti pari vuotta.

   • Anonyymi

    Liimaa edelleen kaikki kuittinsa vihkoihin, ei ihan normaalin hommia...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Liimaa edelleen kaikki kuittinsa vihkoihin, ei ihan normaalin hommia...

    Ja abortti oli ainoa ehkäisykeino.


  • Anonyymi

   Aloittajana oleva Ilkka Luoma jatkaa valehteluaan, joten oiotaanpa ne pois kuleksimasta.

   Luoman aloituksessaan mainitseman Puolustusvoimain alaisen Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan vuoden 2020 jälkeen teettämät kyselytutkimukset on tehty Taloustutkimus Oy:n toimesta yhdistelmänä Omnibustutkimuksen henkilökohtaisia haastatteluja sekä Taloustutkimuksen internetpaneelissa, ja kuten aloituksesta näemme, niin Luoma kyllä hyväksyy tämän tutkimustavan MTS 2021:1 -tutkimuksen osalta, mutta täysin samalla tavalla toteutettu MTS 2022:1 ei sitten hänelle kelpaakaan.

   https://www.defmin.fi/files/5404/Suomalaisten_mielipiteita_ulko-_ja_turvallisuuspolitiikasta_maanpuolustuksesta_ja_turvallisuudesta.pdf

   MTS 2022:1 tutkimuksessa Suomen sotilaallista liittoutumista kannattaa 67 prosenttia vastaajista (31 % vuonna 2021).

   Miksi sinä Ilkka Luoma jatkat tuota yllä esiin nostamaani valehteluasi edelleen?

   • Anonyymi

    Hyvä huomio, aivan oikein - tehty internet-paneelin ja normitavan yhdistelmänä. MTS ei vahingossakaan kerro paneelin peruskokoa eikä sitä mikä on kummankin selvitystavan osuus tiedustellusta kokonaisuudesta, joksi kerrottiin yhteensä 1001. Jokainen voi nyt näin pohtia luotettavuutta eri yhdistelmin:

    1 - 10/90 normitapa kontra paneeli
    2 - 50/50
    3 - 90/10

    Jää paljon kysymysmerkkejä. Tosin marraskuussa 2021 ei ollut päällä raskas mediamanipulaatio, kun taas keväällä raikui mediasta jo tuhti mediapropaganda Naton rauhantahtoisuudesta ja Venäjän uhasta ja pelosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä huomio, aivan oikein - tehty internet-paneelin ja normitavan yhdistelmänä. MTS ei vahingossakaan kerro paneelin peruskokoa eikä sitä mikä on kummankin selvitystavan osuus tiedustellusta kokonaisuudesta, joksi kerrottiin yhteensä 1001. Jokainen voi nyt näin pohtia luotettavuutta eri yhdistelmin:

    1 - 10/90 normitapa kontra paneeli
    2 - 50/50
    3 - 90/10

    Jää paljon kysymysmerkkejä. Tosin marraskuussa 2021 ei ollut päällä raskas mediamanipulaatio, kun taas keväällä raikui mediasta jo tuhti mediapropaganda Naton rauhantahtoisuudesta ja Venäjän uhasta ja pelosta.

    Ja kun tutkimuksiin tutustuu tarkemmin, niin samasta MTS 2022:1 -tutkimuksesta selviää, että henkilökohtaisia haastatteluja tehtiin 501 kpl. Paneelivastauksia kertyi 501 kpl. Haastateltavista naisia oli 490 ja miehiä 512.

    Aiemmassa MTS 2021:1, jonka Luoma kertoo omana mielipiteenään olevan luotettavan tutkimuksen, tehtiin henkilökohtaisia haastatteluja 508 kpl, joista halleissa haastattelemalla tehtiin 328 kpl. Paneelivastauksia siinä kertyi 494 kpl. Haastateltavista naisia oli 522 ja miehiä 479.

    Eli aivan vastaavat metodit molemmissa, mutta aloittajana olevalle Luomalle kelpaa vain MTS 2021:1 tulokset, todennäköisesti siksi, että siinä tutkimuksessa Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti 31 prosenttia vastaajista, kun taas MTS 2022:1 ei kelpaakaan hänelle, koska Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti siinä kyselyssä 67 prosenttia vastaajista.

    Mitä tulee Venäjän uhan ja pelon vaikutukseen suomalaisten mielipiteisiin, niin on aivan ymmärrettävää ja loogista, että Venäjän käynnistettyä 24. helmikuuta 2022 täysimittaisen hyökkäysotansa koko Ukrainan valtaamiseksi, myös suomalaisten huolet ja pelot lisääntyivät rajusti, sillä onhan Suomi Ukrainan lailla Venäjän rajanaapuri, ja kun Moskova oli valmis tuolla tavalla hylkäämään kaikki Ukrainan kanssa solmimansa sopimukset vuoden 1991 Neuvostoliiton hajottamisesta Alma-Atan sopimuksella, siitä Budapestin muistioon ja Mustanmeren laivastosopimukseen asti, joissa kaikissa se oli tunnustanut Ukrainan suvereeniuden ja kansainvälisesti rajat, ja käynnistämään sitten täysimittaisen valloitussodan sitä vastaan, niin mitä esteitä Venäjälle olisi tehdä sama myös Suomen kohdalla.

    Jos sinun naapurinasi majaileva joukkio (A) hyökkäisi toisen naapurinsa (B) kotiin, päämääränään ottaa tämän perheen omaisuus ja perheenjäsenet omaan hallintaansa, ja se käyttäisi sen toteuttamiseksi raakaa väkivaltaa, niin kuinka luottavaisesti sinä ja perheesi suhtautuisitte sen jälkeen joukkio A:han?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä huomio, aivan oikein - tehty internet-paneelin ja normitavan yhdistelmänä. MTS ei vahingossakaan kerro paneelin peruskokoa eikä sitä mikä on kummankin selvitystavan osuus tiedustellusta kokonaisuudesta, joksi kerrottiin yhteensä 1001. Jokainen voi nyt näin pohtia luotettavuutta eri yhdistelmin:

    1 - 10/90 normitapa kontra paneeli
    2 - 50/50
    3 - 90/10

    Jää paljon kysymysmerkkejä. Tosin marraskuussa 2021 ei ollut päällä raskas mediamanipulaatio, kun taas keväällä raikui mediasta jo tuhti mediapropaganda Naton rauhantahtoisuudesta ja Venäjän uhasta ja pelosta.

    Lisätäänpä jatkoksi.

    "MTS ei vahingossakaan kerro paneelin peruskokoa eikä sitä mikä on kummankin selvitystavan osuus tiedustellusta kokonaisuudesta"

    MTS -tutkimusten tutkimusdata on saatavilla.
    Etkö sinä Luoma ole tiennyt tästä asiasta?


    MTS 2022:1:

    "Tämän tutkimuksen, kuten aiempienkin, data-aineisto on Tampereen yliopiston yhteydessä sijaitsevassa yhteiskuntatieteellisessä tietoarkistossa (www.fsd.tuni.fi), jonne Taloustutkimus sen lähettää."

    https://www.fsd.tuni.fi/fi/


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisätäänpä jatkoksi.

    "MTS ei vahingossakaan kerro paneelin peruskokoa eikä sitä mikä on kummankin selvitystavan osuus tiedustellusta kokonaisuudesta"

    MTS -tutkimusten tutkimusdata on saatavilla.
    Etkö sinä Luoma ole tiennyt tästä asiasta?


    MTS 2022:1:

    "Tämän tutkimuksen, kuten aiempienkin, data-aineisto on Tampereen yliopiston yhteydessä sijaitsevassa yhteiskuntatieteellisessä tietoarkistossa (www.fsd.tuni.fi), jonne Taloustutkimus sen lähettää."

    https://www.fsd.tuni.fi/fi/

    Hyvä, hyvä, mutta ei löytynyt noita Nato-selvityksiä. Koetetaan löytää ne, ovat nyt arvokkaita taistelussa avausta vastaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kun tutkimuksiin tutustuu tarkemmin, niin samasta MTS 2022:1 -tutkimuksesta selviää, että henkilökohtaisia haastatteluja tehtiin 501 kpl. Paneelivastauksia kertyi 501 kpl. Haastateltavista naisia oli 490 ja miehiä 512.

    Aiemmassa MTS 2021:1, jonka Luoma kertoo omana mielipiteenään olevan luotettavan tutkimuksen, tehtiin henkilökohtaisia haastatteluja 508 kpl, joista halleissa haastattelemalla tehtiin 328 kpl. Paneelivastauksia siinä kertyi 494 kpl. Haastateltavista naisia oli 522 ja miehiä 479.

    Eli aivan vastaavat metodit molemmissa, mutta aloittajana olevalle Luomalle kelpaa vain MTS 2021:1 tulokset, todennäköisesti siksi, että siinä tutkimuksessa Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti 31 prosenttia vastaajista, kun taas MTS 2022:1 ei kelpaakaan hänelle, koska Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti siinä kyselyssä 67 prosenttia vastaajista.

    Mitä tulee Venäjän uhan ja pelon vaikutukseen suomalaisten mielipiteisiin, niin on aivan ymmärrettävää ja loogista, että Venäjän käynnistettyä 24. helmikuuta 2022 täysimittaisen hyökkäysotansa koko Ukrainan valtaamiseksi, myös suomalaisten huolet ja pelot lisääntyivät rajusti, sillä onhan Suomi Ukrainan lailla Venäjän rajanaapuri, ja kun Moskova oli valmis tuolla tavalla hylkäämään kaikki Ukrainan kanssa solmimansa sopimukset vuoden 1991 Neuvostoliiton hajottamisesta Alma-Atan sopimuksella, siitä Budapestin muistioon ja Mustanmeren laivastosopimukseen asti, joissa kaikissa se oli tunnustanut Ukrainan suvereeniuden ja kansainvälisesti rajat, ja käynnistämään sitten täysimittaisen valloitussodan sitä vastaan, niin mitä esteitä Venäjälle olisi tehdä sama myös Suomen kohdalla.

    Jos sinun naapurinasi majaileva joukkio (A) hyökkäisi toisen naapurinsa (B) kotiin, päämääränään ottaa tämän perheen omaisuus ja perheenjäsenet omaan hallintaansa, ja se käyttäisi sen toteuttamiseksi raakaa väkivaltaa, niin kuinka luottavaisesti sinä ja perheesi suhtautuisitte sen jälkeen joukkio A:han?

    MTS 11/2021:

    " .. Hieman yli puolet, 53 prosenttia (55% v. 2020), on sitä mieltä, että Suomen tulisi
    pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana, naisista 55 (57%) ja miehistä 51 (54%). Yli
    50-vuotiaista 60 (65%), alle 25-vuotiaista 52 (36%), 35–49-vuotiaista 46 (54%) ja
    25–34-vuotiaista 44 prosenttia (47%). MTS on esittänyt tämän kysymyksen vuodesta 1996 lähtien, tänä vuonna sotilaallisen liittoumattomuuden tuki on mittaussarjan alhaisin .. "

    Tämän jälkeen alkoi massiivinen mediamanipulaatio kiihtyen jopa propagandaksi Naton hyvyydestä ja Venäjän uhasta ja pelosta. Kukaan ei vain osannut kertoa miten Venäjä on uhannut tai pakottanut Suomea ja suomalaisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    MTS 11/2021:

    " .. Hieman yli puolet, 53 prosenttia (55% v. 2020), on sitä mieltä, että Suomen tulisi
    pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana, naisista 55 (57%) ja miehistä 51 (54%). Yli
    50-vuotiaista 60 (65%), alle 25-vuotiaista 52 (36%), 35–49-vuotiaista 46 (54%) ja
    25–34-vuotiaista 44 prosenttia (47%). MTS on esittänyt tämän kysymyksen vuodesta 1996 lähtien, tänä vuonna sotilaallisen liittoumattomuuden tuki on mittaussarjan alhaisin .. "

    Tämän jälkeen alkoi massiivinen mediamanipulaatio kiihtyen jopa propagandaksi Naton hyvyydestä ja Venäjän uhasta ja pelosta. Kukaan ei vain osannut kertoa miten Venäjä on uhannut tai pakottanut Suomea ja suomalaisia.

    Kaikkein uutterin värväri Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden eteen oli yllättävää kyllä Moskovan fasistijuntan diktaattori Vladimir Vladimirovitsh Putin käynnistämällä ensin uhkailut ja järjettömät vaatimuksensa käytännössä Naton lakkauttamisesta joulukuussa 2021 ja sitten 24. helmikuuta 2022 määräämällä täysimittaisen hyökkäysodan naapurimaansa Ukrainan valtaamiseksi ja sen kansan alistamiseksi orjuuteensa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    MTS 11/2021:

    " .. Hieman yli puolet, 53 prosenttia (55% v. 2020), on sitä mieltä, että Suomen tulisi
    pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana, naisista 55 (57%) ja miehistä 51 (54%). Yli
    50-vuotiaista 60 (65%), alle 25-vuotiaista 52 (36%), 35–49-vuotiaista 46 (54%) ja
    25–34-vuotiaista 44 prosenttia (47%). MTS on esittänyt tämän kysymyksen vuodesta 1996 lähtien, tänä vuonna sotilaallisen liittoumattomuuden tuki on mittaussarjan alhaisin .. "

    Tämän jälkeen alkoi massiivinen mediamanipulaatio kiihtyen jopa propagandaksi Naton hyvyydestä ja Venäjän uhasta ja pelosta. Kukaan ei vain osannut kertoa miten Venäjä on uhannut tai pakottanut Suomea ja suomalaisia.

    >Kukaan ei vain osannut kertoa miten Venäjä on uhannut tai pakottanut Suomea ja suomalaisia.

    Höpö höpö, tiedät oikein hyvin Venäjän etupiirivaatimukset viime talvelta ja sen jälkeen esitetyt ”perustelut” keisarikunnan rajoille.

    Uhkaus se on verhottukin. Aggressiiviset valtiot eivät yleensäkään uhkaa aivan suoraan, vaan hieman peitellysti.


  • Anonyymi

   Hieno kirjoitus!

   • Anonyymi

    Pahus sentään kun tulee kiireessä näitä typoja > po. Huono . . .


   • Anonyymi

    Perustelut jäävät taas(kin) täysin olemattomaksi tai sitten on sarmasmia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Perustelut jäävät taas(kin) täysin olemattomaksi tai sitten on sarmasmia.

    Totta, suuri osa kommenteista on ilman mitään perustelua, todistetta tai vakuuttavuutta itse kommentin oikeellisuudesta. Avaus on taas kohtuuhyvin taustoitettu ja linkitetty perusteluihin, joista taas jatkumona uusia todisteita ja viitelinkkejä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta, suuri osa kommenteista on ilman mitään perustelua, todistetta tai vakuuttavuutta itse kommentin oikeellisuudesta. Avaus on taas kohtuuhyvin taustoitettu ja linkitetty perusteluihin, joista taas jatkumona uusia todisteita ja viitelinkkejä.

    Ja silti ..... se on luokatonta pjaskaa.


  • Anonyymi

   Täällä puhutaan niin paljon USA:n tekemistä pommitustuhoista ja maailmanpoliisin roolituksesta, niin nyt samaan aikaan menee YLE TV1: llä erinomainen dokkari Amerikan ulkopolitiikasta - muun muassa mcarthyismista ja Truman opista, jossa maailmaa jo jaettiin kahtia Neuvostoliiton vastakkaisuutena - nyt on meneillään tuo sama oppi - idän ja lännen välisenä vastakkain asetteluna!

   https://areena.yle.fi/1-62104280

   • Anonyymi

    Ihan mielenkiintoista historiaa. Mutta mitä tekemistä 1900- luvun alun tapahtumilla on tämän päivän kanssa? Yhtäläiseen voisit miettiä mitä Suomessa tapahtui 1918. Leimaako se meitä tänä päivänä? HÄH?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan mielenkiintoista historiaa. Mutta mitä tekemistä 1900- luvun alun tapahtumilla on tämän päivän kanssa? Yhtäläiseen voisit miettiä mitä Suomessa tapahtui 1918. Leimaako se meitä tänä päivänä? HÄH?

    Toisinto on meneillään!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toisinto on meneillään!

    Älä Ilkka viitsi kirjoitella Antsuna. 🚮


  • Anonyymi

   Tämä jankkaaminen menee jo mielenhäiriön puolelle.

   • Anonyymi

    Oletko miettinyt hoitoon hakeutumista?


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Minulle tuli tuo Nato gallup lomake vastattavaksi ja se oli selvästi tarkoituksen hakuinen ja johdatteleva.
   Oli muun muassa yksi seuraavanlainen kysymys : " Onhan Natoon liittyminen hyväksi suomelle , onhan ? " .
   Ja toinen : " Kannattaahan suomen ja ruotsin liittyä Natoon , kannattaahan ? " .

   • Anonyymi

    "Minulle tuli tuo Nato gallup lomake vastattavaksi ja se oli selvästi tarkoituksen hakuinen ja johdatteleva.
    Oli muun muassa yksi seuraavanlainen kysymys : " Onhan Natoon liittyminen hyväksi suomelle , onhan ? " .
    Ja toinen : " Kannattaahan suomen ja ruotsin liittyä Natoon , kannattaahan ? " ."


    No voi pahus...ja sinä sitten vastasit kaverisi sinulle tekemään lomakkeeseen "onhan onhan "ja "kannattaahan kannattaahan"ja sitten otititte taas vodkaa ja tanssitte ripaskaa.
    🤣😂🤣😂


   • Anonyymi

    😁 😆 😅 😂 🤣😁 😆 😅 😂 🤣😁 😆 😅 😂 🤣😁 😆 😅 😂 🤣

    Hyvää huumoria!


  • Anonyymi

   Venäjä tulitti veljeskansaa Ukrainaa tänään lähes sadalla ohjuksella kertoakseen näin kuinka syvää ja pohjatonta on venäjän rakkaus veljekansaansa kohtaan.

   • Anonyymi

    Julistettu terroristivaltioksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Julistettu terroristivaltioksi.

    Terrorismia tukevaksi valtioksi, eri asia kuin terroristivaltio.

    Yle Nyt 23112022 klo 21:10


   • Anonyymi

    Ukrainasta paennut 2014 jälkeen 1,8 miljoonaa ukrainanvenäläistä Venäjälle, mitä tämä merkitsee?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ukrainasta paennut 2014 jälkeen 1,8 miljoonaa ukrainanvenäläistä Venäjälle, mitä tämä merkitsee?

    Venäläiset ovat varastaneet näiden omaisuuden ja pakottaneet lähtemään Venäjälle.
    Hersonista veivät tuhansia ihmisiä väkisin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Terrorismia tukevaksi valtioksi, eri asia kuin terroristivaltio.

    Yle Nyt 23112022 klo 21:10

    Aivan - Venäjä ja Iran ovat terroristivaltioita, Valko-Venäjä tukee terrorismia eli Venäjää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ukrainasta paennut 2014 jälkeen 1,8 miljoonaa ukrainanvenäläistä Venäjälle, mitä tämä merkitsee?

    Tuo on 44 miljoonan väestöstä 4 prosenttia. Kai siellä Ukrainassa sitten on sen verran Venäjän fasistijuntan kannattajia ollut, ja onhan täällä Suomessakin määränsä verran vastaavia vähällä järjellä syntymässään siunattuja.

    Nythän Venäjän fasismidiktatuuri yrittää pakkosiirtää hyökkäyssodallaan miehittämiensä Ukrainan alueiden ukrainalaisväestön oman diktatuurinsa alamaisiksi järjestämillään valeäänestyksillä, jotka eivät ole sen kummemmin Ukrainan lainsäädännön kuin kansainvälisen oikeudenkaan mukaisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on 44 miljoonan väestöstä 4 prosenttia. Kai siellä Ukrainassa sitten on sen verran Venäjän fasistijuntan kannattajia ollut, ja onhan täällä Suomessakin määränsä verran vastaavia vähällä järjellä syntymässään siunattuja.

    Nythän Venäjän fasismidiktatuuri yrittää pakkosiirtää hyökkäyssodallaan miehittämiensä Ukrainan alueiden ukrainalaisväestön oman diktatuurinsa alamaisiksi järjestämillään valeäänestyksillä, jotka eivät ole sen kummemmin Ukrainan lainsäädännön kuin kansainvälisen oikeudenkaan mukaisia.

    Yhteensä noin kuusi miljoonaa, joita vainottiin kiovalaisten taholta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivan - Venäjä ja Iran ovat terroristivaltioita, Valko-Venäjä tukee terrorismia eli Venäjää.

    Et ymmärtänyt vieläkään.


   • Anonyymi

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ukrainasta paennut 2014 jälkeen 1,8 miljoonaa ukrainanvenäläistä Venäjälle, mitä tämä merkitsee?

    Merkitsee, että ukrainalaisia on viety Venäjälle. ”Ukrainanvenäläinen” on Kremlin propagandatermi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yhteensä noin kuusi miljoonaa, joita vainottiin kiovalaisten taholta.

    Ihmeen tarkasti toistat Kremlin propagandaa sanasta sanaa. Ilmaiseksiko sen teet?


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Vastuu siellä onkin lukijalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastuu siellä onkin lukijalla.

    Eikö Luoma ole Savosta.... siis vastuu on kuulijalla!


  • Anonyymi

   "Nyt onkin selvää että internet-paneelit ovat käteviä, halpoja mutta epäluotettavia - pääsääntöisesti, vai sanoisiko tähän vaikkapa Taloustutkimus jotain?"

   Sanoisi että aloittaja keskittyköön Pravdan ristisanatehtäviin.

   • Anonyymi

    Se on kielitaidoton pösilö.


   • Anonyymi

    Odotamme Taloustutkimuksen selostetta.


   • Ei taida Taloustutkimus ahmia näitä Ilkan avauksia. Toivottavasti ehdokas ymmärtää kysyä myös suoraan hevoselta eikä vain täältä…


  • Anonyymi

   Natzi-Venäjä on urhoollisesti raiskannut eurooppalaisia kristittyjä naisia lapsia jo monta kuukautta ja tuhonnut innokkaasti vanhusten lämmöntuotantoa.

   Miksi Nato?

   No juuri siksi!

   • Anonyymi

    Eli nyt Naton pitäisi Nato Tiltun mielestä raiskata eurooppalaisia kristittyjä naisia lapsia.

    Nää kiihkokristityt Nato mulkerot voisi kaasuttaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli nyt Naton pitäisi Nato Tiltun mielestä raiskata eurooppalaisia kristittyjä naisia lapsia.

    Nää kiihkokristityt Nato mulkerot voisi kaasuttaa.

    Mikä tässä on se ajatuksen ydin tai selkeys ?
    Ei A päätä ei B häntää !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli nyt Naton pitäisi Nato Tiltun mielestä raiskata eurooppalaisia kristittyjä naisia lapsia.

    Nää kiihkokristityt Nato mulkerot voisi kaasuttaa.

    Laitanko h**ralle paikkatietoa ...?.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Laitanko h**ralle paikkatietoa ...?.

    Kaikki kunnossa? Ongelmia mielessä vai fysiikassa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli nyt Naton pitäisi Nato Tiltun mielestä raiskata eurooppalaisia kristittyjä naisia lapsia.

    Nää kiihkokristityt Nato mulkerot voisi kaasuttaa.

    Ketään ei kaasuteta, mutta tietty ystävällinen koulutus ymmärryksen syttymiseksi näille natottajille olisi ehkä tarpeen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä tässä on se ajatuksen ydin tai selkeys ?
    Ei A päätä ei B häntää !

    Entä oma selkeytesi kommentissasi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä oma selkeytesi kommentissasi?

    Etkö edes ymmärrä kommentin kahta lausetta? Silti itse suollat sekavaa putinistipropagandaa joka päivä avauksiisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ketään ei kaasuteta, mutta tietty ystävällinen koulutus ymmärryksen syttymiseksi näille natottajille olisi ehkä tarpeen.

    Niin .... laitanko h**rallle paikkatietoa näkösälle?.


  • Anonyymi

   Paneelit ovat hyvä manipulaation pohja!

   • Anonyymi

    Voi voi... sellainenko tuli YÖN ÖYHÖTTÄJÄLLE mieleen kun avannepussia vaihdettiin kolmelta aamulla?


  • Anonyymi

   Vuosisadan puhallus - natomania.

   • Anonyymi

    Aamusi alkoi aika säälittävällä provolla - vatsasyöpäsikö syynä? Paljonko on aamuja jäljellä?


  • Anonyymi

   Putin paukasi pommilla Puolaa, mitä teki nato, ei yhtään mitään. Peloissaan vain vikissyt ja syytellyt viattomista viatonta rehellistä Ukrainaa.

   • Anonyymi

    Trolli räkyttää. Puola, NATO ja EU hoitavat asian ammattimaisesti: ensin tutkitaan rauhassa ja sitten harkitaan tarkasti toimenpiteet.
    Näin tapahtui myös Venäjän alasampuman MH17 -lennon tutkinnassa ja tuomiossa.


  • Anonyymi

   Ketkä aseisti ja varusti isis-terroristit Syyriassa, Irakissa?
   Eiköhän se ollut Obama, joka mm. kieltäytyi iskemästä näiden tukikohtiin ja asemiin.

   Muutosta asetelmiin alkoi tulla vasta, kun Venäjä alkoi tositoimiin...että kuka ja ketkä niitä terroristeja oikein tukee?
   Länsi on määritellyt terroristivaltiot sillä perusteella, miten se sopii heidän agendaansa, mutta eihän se oikeasti niin mene.

   • Anonyymi

    Eipä ollut Obama vaan ISISiksen aseet ovat peräisin lähinnä Assadilta:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_equipment_of_Islamic_State

    USA tuki Syyrian kurdeja ja jesidejä puolustautumaan ISIStä vastaan - turvallisuuden ylläpito kuuluisi Syyrian lailliselle hallinnolle, mutta ei siellä sellaista ole. On vain kansaansa tappava Assad, Hizbollah ja Wagner.

    Loputkin huutestasi on puppua, sillä EU tuon määritelmän täysin perustellusti teki - ei "länsi".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä ollut Obama vaan ISISiksen aseet ovat peräisin lähinnä Assadilta:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_equipment_of_Islamic_State

    USA tuki Syyrian kurdeja ja jesidejä puolustautumaan ISIStä vastaan - turvallisuuden ylläpito kuuluisi Syyrian lailliselle hallinnolle, mutta ei siellä sellaista ole. On vain kansaansa tappava Assad, Hizbollah ja Wagner.

    Loputkin huutestasi on puppua, sillä EU tuon määritelmän täysin perustellusti teki - ei "länsi".

    "Trump lakkauttaa Syyrian kapinallisia tukevan CIA:n ohjelman - "Putin voittanut Syyriassa"
    Yhdysvaltojen hallinto on kouluttanut ja varustanut Syyrian kapinallisia, jotka ovat taistelleet presidentti Bashar al-Assadia vastaan."

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201707202200276212


   • Anonyymi

    USA ja CIA!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä ollut Obama vaan ISISiksen aseet ovat peräisin lähinnä Assadilta:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_equipment_of_Islamic_State

    USA tuki Syyrian kurdeja ja jesidejä puolustautumaan ISIStä vastaan - turvallisuuden ylläpito kuuluisi Syyrian lailliselle hallinnolle, mutta ei siellä sellaista ole. On vain kansaansa tappava Assad, Hizbollah ja Wagner.

    Loputkin huutestasi on puppua, sillä EU tuon määritelmän täysin perustellusti teki - ei "länsi".

    Terroristivaltioita ovat ne, jotka asettuvat poikkiteloin jenkkien agendaa vastaan.
    Nytkin jenkit ovat laittomasti Syyrian maaperällä.
    Terroristimääritelmät ovat täysin siitä riippuvaisia, miten ne sopivat jenkkien politiikkaan.

    Hullua vääntää asiaa muuksi ja samalla tunnustaa että esim. Ukrainan vallankaappaus 2014 ja nukkehallinnon asettaminen tilalle, oli demokratian palauttamista maahan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Terroristivaltioita ovat ne, jotka asettuvat poikkiteloin jenkkien agendaa vastaan.
    Nytkin jenkit ovat laittomasti Syyrian maaperällä.
    Terroristimääritelmät ovat täysin siitä riippuvaisia, miten ne sopivat jenkkien politiikkaan.

    Hullua vääntää asiaa muuksi ja samalla tunnustaa että esim. Ukrainan vallankaappaus 2014 ja nukkehallinnon asettaminen tilalle, oli demokratian palauttamista maahan.

    ISIS tappaa syyrialaisia, Assad tappaa syyrialaisia, Hizbollah tappaa syyrialaisia, Venäjä tappaa syyrialaisia…
    USA auttaa syyrialaisia terrorismia vastaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Terroristivaltioita ovat ne, jotka asettuvat poikkiteloin jenkkien agendaa vastaan.
    Nytkin jenkit ovat laittomasti Syyrian maaperällä.
    Terroristimääritelmät ovat täysin siitä riippuvaisia, miten ne sopivat jenkkien politiikkaan.

    Hullua vääntää asiaa muuksi ja samalla tunnustaa että esim. Ukrainan vallankaappaus 2014 ja nukkehallinnon asettaminen tilalle, oli demokratian palauttamista maahan.

    Ukrainassa on tosin ollut useita vaaleja vuoden 2014 jälkeen. Venäjän-mieliset eivät ole häävisti pärjänneet, vaikka ovat saaneet osallistua vapaasti toisin kuin demokratiamieliset Venäjällä.


  • Anonyymi

   Kiitos kattavasta selosteesta mitä nämä internet-paneelit ovat!

   • Anonyymi

    BUAHHAHHAAHAAHHAAAAAA

    Toinen trolli räkyttää - tai sitten se sama kehuu omaansa!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    BUAHHAHHAAHAAHHAAAAAA

    Toinen trolli räkyttää - tai sitten se sama kehuu omaansa!!!

    Sama se on. Tekaistut ja perusteettomat omakehut ovat näiden avausten tavaramerkki.


  • Anonyymi

   Ainoa syy miksi Putin ei halua Naton laajenevan lähialueilleen on se että hän haluaa ilman Naton uhkaa laajentaa venäjän etupiiriä hyökkäämällä sotilaallisesti . Jos esim Viro , Latvia ja Liettua eivät olisi Natossa ne olisivat vain suupala venäjälle ja Putinille. Nyt Nato olemassa olollaan pitää huolen että nämä kyseiset valtiot ovat olemassa ja itsenäisiä.
   Tämä Putin sanoi aikaa sitten : " Neuvostoliiton hajoaminen oli geopoliittinen katastrofi. "

  • Anonyymi

   Vuosisadan k*setus on meneillään!

   • Anonyymi

    Ainakin venäläinen ydinvoimalaitos on sellainen:

    Piti tulla Hanhikiveen - hupsis - ei tullutkaan. Pyhäjoen kunta haaskasi kymmeniä miljoonia rahaa ja venäläiset eivät saaneet aikaan edes rakennuslupaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin venäläinen ydinvoimalaitos on sellainen:

    Piti tulla Hanhikiveen - hupsis - ei tullutkaan. Pyhäjoen kunta haaskasi kymmeniä miljoonia rahaa ja venäläiset eivät saaneet aikaan edes rakennuslupaa.

    Loviisa 1 ja 2 puksuttavat vuosikymmenestä toiseen. Tosin venäläinen uraani loppuu ja 1,8 kertaa kalliimpi us-uraani tilalle. Fiksua liiketoimintaa. Tosin Venäjä lopettaa uraanitoimitukset länteen tammikuun 15. päivä - vastineena EU-pakotteille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin venäläinen ydinvoimalaitos on sellainen:

    Piti tulla Hanhikiveen - hupsis - ei tullutkaan. Pyhäjoen kunta haaskasi kymmeniä miljoonia rahaa ja venäläiset eivät saaneet aikaan edes rakennuslupaa.

    Oli tyhmin teko lopettaa Hanhikivi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli tyhmin teko lopettaa Hanhikivi!

    Kyllä ja paljon muita tyhmyyksiä on tämän vuoden aikana tehty.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli tyhmin teko lopettaa Hanhikivi!

    Selkeä Venäjän vika - Hanhikiven voimalaitoksen oli alun perin tarkoitus käynnistyä noin vuosina 2016–2018.

    Rosatom ei koskaan saanut edes rakennuslupaa monien puutteiden vuoksi.
    Lopullinen niitti tuli kun Venäjän armeija tuhosi Ukrainassa paineastioita valmistavan konepajan Putinin hyökkäyssodassa keväällä.

    Olisi pitänyt valita toimittajaksi Toshiban omistama Westinghouse Electric Company.
    Nyt se tuottaisi sähköä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli tyhmin teko lopettaa Hanhikivi!

    Voihan sinne nousta joku vaikka ranskalais peräinen ytinvoimala?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selkeä Venäjän vika - Hanhikiven voimalaitoksen oli alun perin tarkoitus käynnistyä noin vuosina 2016–2018.

    Rosatom ei koskaan saanut edes rakennuslupaa monien puutteiden vuoksi.
    Lopullinen niitti tuli kun Venäjän armeija tuhosi Ukrainassa paineastioita valmistavan konepajan Putinin hyökkäyssodassa keväällä.

    Olisi pitänyt valita toimittajaksi Toshiban omistama Westinghouse Electric Company.
    Nyt se tuottaisi sähköä.

    Paineastioita valmistetaan Suomessakin. :)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Selkeä Venäjän vika - Hanhikiven voimalaitoksen oli alun perin tarkoitus käynnistyä noin vuosina 2016–2018.

    Rosatom ei koskaan saanut edes rakennuslupaa monien puutteiden vuoksi.
    Lopullinen niitti tuli kun Venäjän armeija tuhosi Ukrainassa paineastioita valmistavan konepajan Putinin hyökkäyssodassa keväällä.

    Olisi pitänyt valita toimittajaksi Toshiban omistama Westinghouse Electric Company.
    Nyt se tuottaisi sähköä.

    Seee on näitä Fukusiman ydinvoima suhmuroijia tääää tääää tääää Westinghouse Electric Company.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Seee on näitä Fukusiman ydinvoima suhmuroijia tääää tääää tääää Westinghouse Electric Company.

    Ei ollut vaan maanjäristys. Onnettomuuden aiheutti 11. maaliskuuta 2011 tapahtunut Tōhokun maanjäristys ja sitä seurannut tsunami. Fukushima Daiichi -ydinvoimalan reaktorit 1, 2 ja 3 olivat pysähtyneet automaattisesti maanjäristyksen seurauksena. Maanjäristys vahingoitti sähkölinjoja, ja voimalaitos menetti yhteyden Japanin sähköverkkoon. Sen jälkeen laitos tuotti sähköä jäähdytysjärjestelmille dieselgeneraattoreilla. Noin 50 minuuttia myöhemmin tsunami tuhosi dieselgeneraattorit, ja voimalaitos jäi yli viikoksi kokonaan ilman sähköä. Yksi kerrallaan laitoksen jäähdytysjärjestelmät pysähtyivät. Kolmen reaktorin sydämessä polttoaine ylikuumeni ja lopulta suli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin venäläinen ydinvoimalaitos on sellainen:

    Piti tulla Hanhikiveen - hupsis - ei tullutkaan. Pyhäjoen kunta haaskasi kymmeniä miljoonia rahaa ja venäläiset eivät saaneet aikaan edes rakennuslupaa.

    Niin, miksi hanke ei toteutunut?
    Yritätkö sönköttää siitäkin, että Putinin syy?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paineastioita valmistetaan Suomessakin. :)

    Luulotteletko, että Suomessa tehdään painevesireaktorin paineastoita?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, miksi hanke ei toteutunut?
    Yritätkö sönköttää siitäkin, että Putinin syy?

    Rosatomin vika - Putin keskittyy naapurimaiden tuhoamiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rosatomin vika - Putin keskittyy naapurimaiden tuhoamiseen.

    Heh, heh .. vertaa tilannetta vaikkapa Olkiluoto kolmoseen!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paineastioita valmistetaan Suomessakin. :)

    Kyllä valmistetaan .... mutta EI PAINEVESI REAKTOREIHIN!!!!!!!!!!!!!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heh, heh .. vertaa tilannetta vaikkapa Olkiluoto kolmoseen!

    Jep - Rosatomilla ei ole ollut kykyä hankkia edes rakennuslupaa reilussa kymmenessä vuodessa.
    Muuten puskisi sähköä, mutta Olkiluoto kolmosen ongelmana on nyt Kiinassa valmistetut pumput Samoja ongelmia oli myös Kiinassa Arevan rakentamassa voimalaitokessa. Ei pidä ostaa kiinalaista paskaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä ja paljon muita tyhmyyksiä on tämän vuoden aikana tehty.

    Ylivoimaisesti suurimpana Venäjän hyökkäys itsenäiseen naapuriinsa.


  • Anonyymi

   Naton pääsihteerillä kädet vispaavat kuin pulunruokkijalla kun kuulee nimen Putin, Niinistöllä huulet höplättävät eikä ääntä kuulu, niinhän hänellä tosin tekee muutenkin.

   • Anonyymi

    No jopas näppärän herjan keksit!
    Jatketaan sitä: Lukashenka heiluu kuin turkkilainen vitunsuolaaja huudellessaan Lännen pahutta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No jopas näppärän herjan keksit!
    Jatketaan sitä: Lukashenka heiluu kuin turkkilainen vitunsuolaaja huudellessaan Lännen pahutta.

    Kaikki nauraa sun tyhmyydelle.


   • Anonyymi

    Kyllä ne kaltaises pikku punikin pulkannarutkin saadaan haluttaessa sätkimään .........


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No jopas näppärän herjan keksit!
    Jatketaan sitä: Lukashenka heiluu kuin turkkilainen vitunsuolaaja huudellessaan Lännen pahutta.

    Tuo on hyvä !


  • Anonyymi

   Milloin sinä Ilkka Luoma tutustuit ensimmäisen kerran Venäjän presidentinhallinnon palveluksessa olevaan Johan Bäckmaniin?

  • Anonyymi

   Tämä kirjoitusartikkeli ilmestyi useiden kansaedustajien sähköposteihin!

   -kertoo Eduskunnan mediaääni Yle:stä.

   • Anonyymi

    Saavat ihan älyttömästi roskapostia. Mahtoi kansanedustajat kuolla nauruun - jos aivopierun lukivat.


   • Miksei kaikkien? Lähes kaikkihan kannattavat Natoa.


  • Anonyymi

   Meiltä vietiin Natosta kansanäänestys! Miksi?

   • Anonyymi

    Sellainen taas tuli mieleen klo 2.00 YÖN ÖYHÖTTÄJÄLLÄ kun avannepussukkaa vaihdettiin.

    Koita nyt uskoa, että Suomessa on parlamentaarinen demokratia ja eduskunta päättää asian. Me suomalaiset taas valitsemme edustajat eduskuntaan eli demokratia toimii.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sellainen taas tuli mieleen klo 2.00 YÖN ÖYHÖTTÄJÄLLÄ kun avannepussukkaa vaihdettiin.

    Koita nyt uskoa, että Suomessa on parlamentaarinen demokratia ja eduskunta päättää asian. Me suomalaiset taas valitsemme edustajat eduskuntaan eli demokratia toimii.

    Suomen kansa haluaa jo nyt demokratian uuteen kehitysvaiheeseen - suorademokratiaan ja näin kansa tulee päättämään suoraan menemmekö vai emme Natoon. Turkki ja Unkari pitkittävät tilannetta, jotta kansakuntamme ehtii saada kansanäänestyksen Natosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen kansa haluaa jo nyt demokratian uuteen kehitysvaiheeseen - suorademokratiaan ja näin kansa tulee päättämään suoraan menemmekö vai emme Natoon. Turkki ja Unkari pitkittävät tilannetta, jotta kansakuntamme ehtii saada kansanäänestyksen Natosta.

    Ei sellaista vaadi kuin Ilkkavainaa. 80% kansasta haluaa NATOon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomen kansa haluaa jo nyt demokratian uuteen kehitysvaiheeseen - suorademokratiaan ja näin kansa tulee päättämään suoraan menemmekö vai emme Natoon. Turkki ja Unkari pitkittävät tilannetta, jotta kansakuntamme ehtii saada kansanäänestyksen Natosta.

    Huumoria olla pitää. Naton vähiten demokraattiset maat siis opettavat meille demokratiaa. 🤣

    Ihmekös tuo. Hyökkäsihän Venäjäkin Ukrainaan yhtenä syynä se, että naapurin johto ei ollut demokraattisesti valittu. 😂


  • Anonyymi

   Vain kansanäänestys Natosta antaa sen oikean kuvan kansalaistemme tahdosta, muu on huijausta ja puhallusta - ehkä tärkeimmän ulkoisen asiamme osalta. Suomi Pro -liike kannattaa sotilaspoliittista liittoutumattomuutta, kuten suurin osa suomalaisista.

   • Anonyymi

    "Vain kansanäänestys Natosta antaa sen oikean kuvan kansalaistemme tahdosta, "

    Suomessa on parlamerntaarinen demokratia ja yli puoluerajojen Naton kannatus on huimaa.

    Etkö ymmärrä järjestelmää vai miksi intät asiaa vielä kun hakemus on jo tehty ja asia päätetty kansamme ylivoimainen enemmistö on kaikissa mielipidetutkimuksissa edelleen Naton kannalla .

    Kun tulee seuraavat vaalit äänestä vaaleissa sellaista ehdokasta joka on mielipiteineen kanssasi samaa mieltä sitten jos hänet valitaan eduskuntaan hän ajaa sitten teidän asioita ja äänestää sen mukaan päätettävissä olevista asioista jos edustajaasi ei valita eduskuntaan tai hänen mielipiteensä jää vähemmistöön se johtuu siitä että kanssasi samaa mieltä on vähemmistö kansastamme .

    Hyvin yksinkertaista kun vain asian ymmärrät


   • Anonyymi

    Ilkkavainaa ei halua uskoa, että eduskunta päättää asian Suomessa.

    Suurin osa suomalaisista haluaa NATOn jäseneksi - vain 8 % vastustaa.


   • Mikä Helvetin Suomi Pro? 😂

    Eikö joukossanne ole yhtäkään sivistynyttä? Pro on prepositio eikä postpositio, ja koska se on latinaa, myös pääsanan tulee olla: Pro Fennia!

    Jos Suomi Pro -yhdistelmälle hyväntahtoisesti hakee jotain järkeä, se voisi tarkoittaa suomalaisten alojensa ammattilaisten järjestöä.


  • Anonyymi

   Nato us. lietsoo vihaa.
   Se on suuri globalisti raha, joka tässä pelaa. Länsi raha. Länsi etupiiri talous politiikka. Ja tietysti osa tätä on se se suuri juutalais pankkiiri rahaa. Mutta on muutakin politiikkaa ja rahaa.
   Ja selvästi on pyrkimys kriisiin, jolla korruptoitunut keskuspankki-talous-kupla us. eu. alueilla saadaan hoidettu kuntoon.

   Myös Nykyinen Suomi on pahasti vihapuheen ja sodan lietsonnan tiellä, seurailijana. Seurailu-politiikalla.
   Noin se menee, elintaso, kulutuskyky laskee. Ollaan sodankin nettomaksajina.
   Ja "johtajamme" haastaa riitaa, vihapuhuu, kuin olisivat us. nato eu. vihapuhujia.
   Kai haluavat esiintyä juu juu naisina ja juu juu miehinä tässä us. naton itään laajenemis sodassa ?

   Us on ennenkin tukenut vapautta, esim.... vietnamisaa, koreassa, afganistanissa, syyriassa, irakissa, libyassa,, ja melkoinen verinen, kallis tuho ja sotku on tullut...
   vapaus on aina vaan karannut.... ei ole saatu kiinni..
   Nyt sama meno jatkuu moskovan porteilla ukrainassa....

   • Anonyymi

    BUAHAHAHAAAHAAAAAAA

    Venäjä käy julmaa hyökkäyssotaansa Ukrainassa ja Rölli herjaa NATOa.


   • Anonyymi

    80 prosenttia suomalaisista kannattaa NATOa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    80 prosenttia suomalaisista kannattaa NATOa.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Big_lie
    Kukaan ei uskoisi, että jollain "voisi olla röyhkeästi vääristää totuutta niin kunniattomasti".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Big_lie
    Kukaan ei uskoisi, että jollain "voisi olla röyhkeästi vääristää totuutta niin kunniattomasti".

    ... voisi olla röyhkeyttä ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ... voisi olla röyhkeyttä ...

    Kun kansan TODELLINEN suhtautuminen saadaan selville, voidaan myös epäröimättä esittää suoria, kaunistelemattomia ja "epäkorrekteja" kommentteja informaation, tiedonvälityksen ja median toiminnasta sisältäen nimetyt tekijät ja toimijat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun kansan TODELLINEN suhtautuminen saadaan selville, voidaan myös epäröimättä esittää suoria, kaunistelemattomia ja "epäkorrekteja" kommentteja informaation, tiedonvälityksen ja median toiminnasta sisältäen nimetyt tekijät ja toimijat.

    Paljonko on 1200 / 4 460 299 äänioikeutettua (2021) x 100 = ___________?

    Tuloshan on kerrassaan naurettavan "jäätävä enemmistö" .... 79 päärskärpäsellä, tai ilman.

    -44.Div.-


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paljonko on 1200 / 4 460 299 äänioikeutettua (2021) x 100 = ___________?

    Tuloshan on kerrassaan naurettavan "jäätävä enemmistö" .... 79 päärskärpäsellä, tai ilman.

    -44.Div.-

    0.2 promillea, elä ota lisää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun kansan TODELLINEN suhtautuminen saadaan selville, voidaan myös epäröimättä esittää suoria, kaunistelemattomia ja "epäkorrekteja" kommentteja informaation, tiedonvälityksen ja median toiminnasta sisältäen nimetyt tekijät ja toimijat.

    Et sinä Ilkka näköjään koskaan opi selkeää ilmaisua. Se poliitikon tulisi osata jos mikä. 🥱


   • Anonyymi

    1200 / 4 460 299 = 0,000269

    0,01 = prosentti, %, percetage (eng.) per centum (lat.)
    0,001 = promille, ‰, per mill (eng.) per mīlle (lat.)
    0,0001 = ‱,, Permyriad (eng.) per myriadem (lat.)
    0,000269 = ?

    Älä tee lisää galluppia

    Tietysti jos ole töissä pörssissä, niin 0,000269 = 26.90 pistettä, ja 10 pisteellä päästään jo promilleen, eli 🦜-merkkiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1200 / 4 460 299 = 0,000269

    0,01 = prosentti, %, percetage (eng.) per centum (lat.)
    0,001 = promille, ‰, per mill (eng.) per mīlle (lat.)
    0,0001 = ‱,, Permyriad (eng.) per myriadem (lat.)
    0,000269 = ?

    Älä tee lisää galluppia

    Tietysti jos ole töissä pörssissä, niin 0,000269 = 26.90 pistettä, ja 10 pisteellä päästään jo promilleen, eli 🦜-merkkiin.

    Ja tässä huomaamme kuinka pörssissä menee pilkun paikat helposti sekaisin. 0,000269 = 2,690 pistettä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    0.2 promillea, elä ota lisää.

    Tarkalleen .... 0,26904 promillea. Likiarvona 0,27 promillea.

    Elikkäs ... kyselyn NATOvastaisten kommentellle on pjaskan hailee ... oli niitä, tai ei ollut.

    Otan, jos / kun siltä tuntuu, enkä varmasti kysele kaltaiseltas lupia.

    -44.Div.-


  • Anonyymi

   Ilkkavainaa huutelee otsikon mukaisesti " Epäluotettavaa kansalaistietoa Natosta"

  • Anonyymi

   Pikkulapsitoimittajien kuoro laulaa vapaamuurareiden Tsaarin aikaista sosialismin pelkoista oodia.

   • Anonyymi

    Ilkkavainaa on SDPn jäsen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilkkavainaa on SDPn jäsen.

    En usko, että enää on.


  • Anonyymi

   Miksi meiltä suomalaisilta kiellettiin nato-kansanäänestys?

   • Mikä puolue vaati kansanäänestystä, joka sitten kiellettiin?


  • Anonyymi

   Vertailin aamun hesarissa kahden Ulkopoliittisessa instituutissa tutkijoina olevien kirjoitusta Luoman vastaaviin kirjoituksiin Natosta.
   Otsikolla "Etulinjan maana Suomi on Natossa saamapuolella" Matti Pesu ja Tuomas Iso-Markku perkaavat Suomen Nato-jäsenyyttä "etulinjan" maana.
   Täytyy sanoa, että joko Luoma, tai tutkijat puhuvat "muunneltua" totuutta. Niin vastakkaiset ovat mielipiteet.
   Jokainen lukija voi päätellä itse kummat puhuvat puuta, heinää. Eli, suomeksi sanottuna, valehtelee.

   • Vaikeanpa pistit! Saattaisiko valehtelija mitenkään olla Luoma? 🤔😮

    Ainakin pesulalaisten juttuja on paljon mukavampaa lukea ja ymmärtää, kun niissä on ajateltu myös yleisöä. 👍🏻


   • Anonyymi

    Että olet oikein tehnyt vertailuja ja vielä hesarin julkaisemista?

    Siis meidän omat ns. asiantuntijat puhuvat puuta heinää ihan joka päivä.
    Kuka kehtaa puhua esim. analyyttisyydestä yhtään mitään?
    Ne eivät edes tajua, mitä on analyyttinen keskustelu ja sellaista ei sallita ja sitä juuri kaivattaisiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Että olet oikein tehnyt vertailuja ja vielä hesarin julkaisemista?

    Siis meidän omat ns. asiantuntijat puhuvat puuta heinää ihan joka päivä.
    Kuka kehtaa puhua esim. analyyttisyydestä yhtään mitään?
    Ne eivät edes tajua, mitä on analyyttinen keskustelu ja sellaista ei sallita ja sitä juuri kaivattaisiin.

    Sinähän voisit ihan itse näyttää esimerkkiä sen sijaan, että puhut natohuorista ym.


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Vaikeanpa pistit! Saattaisiko valehtelija mitenkään olla Luoma? 🤔😮

    Ainakin pesulalaisten juttuja on paljon mukavampaa lukea ja ymmärtää, kun niissä on ajateltu myös yleisöä. 👍🏻

    "Vaikeanpa pistit! Saattaisiko valehtelija mitenkään olla Luoma? 🤔😮"


    🤣😂🤣😂


   • moloch_horridus kirjoitti:

    Sinähän voisit ihan itse näyttää esimerkkiä sen sijaan, että puhut natohuorista ym.

    Ei näistä rehveleistä ole tekijöiksi. Haukkua osaavat, mutta kun pitäisi ihan itse synnyttää se yksi ainoa gallup joka kertoisi suomalaisten todelliset mielipiteet, kissa vie kielen.

    Toisaalta sellainen viides kolonna joka ei osaa mitään eikä pysty mihinkään on ehdottomasti paras. 👍🏻


   • Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Ei näistä rehveleistä ole tekijöiksi. Haukkua osaavat, mutta kun pitäisi ihan itse synnyttää se yksi ainoa gallup joka kertoisi suomalaisten todelliset mielipiteet, kissa vie kielen.

    Toisaalta sellainen viides kolonna joka ei osaa mitään eikä pysty mihinkään on ehdottomasti paras. 👍🏻

    Juuri niin. Pysyvät tällä palstalla meidän naurettavina saamatta aikaan mitään.


   • Turhaan siis yrität ruikuttaa muka asiallisen analyyttisen keskustelun perään. Et inä sellaista kaipaa.


   • "Kyllä kaipaan, kuten kaikki asiallisesti asioihin suhtautuvat, teistä ei saa kaveria siihen."

    Hahhahhaaa. Ja tosiasiassa vain haukut muita mitä törkeimmillä nimityksillä ja valehtelet päivät pitkät.

    "En välitä pätkääkään palstan tasosta, mutta kun pieni eliitti on samaa tasoa kuin natohuora palstalla, se huolettaa."

    Pieni eliitti on oikeassa, aivan kuten me NATO-jösenyyden kannattajatkin. Tiesitkö muuten, että jo 78% suomalaisista kannattaa NATO-jäsenyyttä ja vain 8% enää vastustaa sitä?


  • Anonyymi

   Luomalla on ollut putki päällä ja jääneet asiat huomaamatta?

  • Anonyymi

   Luoma on yksi niitä, jotka pyrkivät asioitten ytimeen ja sellainen ei sovi nykyiseen poliittiseen menoon.

   • Kaikki sopii mille on kannatusta. Luulenpa vain että Ilkan kannatus kirjoitetaan taas keväällä kahdella numerolla. 😏


   • Anonyymi

    Mene ja tarjoudu kontallas ........


  • Anonyymi

   Voisiko Ilkka esittää kommentin siitä, miksi hänen kirjoitukset eroavat niin suuresti ulkopolitiikkaan perehtyneiden tutkijoiden kannoista.
   Länsimedian ja pari sodan kommentaattoria Ilkka on tuominnut, joten ahkeran kirjoittajan mielipiteet voi kyseenalaistaa lähinnä omina mielipiteitä, ei totuuksina..
   Journalistisiin perusteisiin perustuva mediamme on kansainvälisesti tunnustettu korkeatasoiseksi, joilla on lukijoiden luottamus. Luottamusta ei murenna valeuutisointi, koska suomalaiset ovat valveutuneita, ja osaavat eroittaa oikean, ja väärän tiedon.

   • Anonyymi

    Älä puhuisi journalismista yhtään mitään ja vielä tunnustetusta, vaikuttaa härskiltä.

    Meiltä puuttuu journalismi kokonaan, analyyttinen journalismi.
    Esim. natogalluppi, siinä mainio aihe syvälle ja pohdiskelevalle journalismille...miten on mahdollista että päätös liittyä natoon, on pienen epäselvän otoksen takana?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä puhuisi journalismista yhtään mitään ja vielä tunnustetusta, vaikuttaa härskiltä.

    Meiltä puuttuu journalismi kokonaan, analyyttinen journalismi.
    Esim. natogalluppi, siinä mainio aihe syvälle ja pohdiskelevalle journalismille...miten on mahdollista että päätös liittyä natoon, on pienen epäselvän otoksen takana?

    Kansa sai sanoa parin päivän ajalla sanansa natosta.
    Lausuntojen kokoaminen päättyi lyhyeen, jo 23.11.2022. Silti osallistujia parissa päivässä oli 1591, eli enemmän kuin valittuja taloustutkimuksen galluppiin (1300), jonka tuloksia ei edes julkaistu. Selatessani lausuntoja löysin vain yhden kannatuksen.

    Kansalaisaloite neuvoa-antavan Nato-kansanäänestyksen järjestämisestä oli saanut yli 76 000 kannatusta 21.2.2022 mennessä. Missä on se ”enemmistön” ”EI kansanäänestystä” -aloite? Että se siitä presidentin mainitsemasta suuresta Nato-kannatuksesta. Taitaa se Nato-kannatuksen oikea osoite olla USA ja Pentagon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä puhuisi journalismista yhtään mitään ja vielä tunnustetusta, vaikuttaa härskiltä.

    Meiltä puuttuu journalismi kokonaan, analyyttinen journalismi.
    Esim. natogalluppi, siinä mainio aihe syvälle ja pohdiskelevalle journalismille...miten on mahdollista että päätös liittyä natoon, on pienen epäselvän otoksen takana?

    Mahtaneeko YLE antaa aikaa keskustelulle, jossa mukana olisi kattava joukko asiantuntijoita...olisi uusi kokemus?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mahtaneeko YLE antaa aikaa keskustelulle, jossa mukana olisi kattava joukko asiantuntijoita...olisi uusi kokemus?

    Niinpä. Miksi ei Yle voisi lähettää tasapuolisuuden nimissä jotain venäläistä keskusteluohjelmaa ukrainan tilanteesta. Tietääkseni Johan Bäckman on mukana useassa sikäläisessä keskustelu ohjelmassa. Hänellä on tunnetusti terveet näkemykset ukrainan tilanteesta ja myös suomen ja venäjän suhteista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä. Miksi ei Yle voisi lähettää tasapuolisuuden nimissä jotain venäläistä keskusteluohjelmaa ukrainan tilanteesta. Tietääkseni Johan Bäckman on mukana useassa sikäläisessä keskustelu ohjelmassa. Hänellä on tunnetusti terveet näkemykset ukrainan tilanteesta ja myös suomen ja venäjän suhteista.

    Odotan mielenkiinnolla keskustelua Natosta ja käynnissä olevasta sodasta, jos Bäckman saadaan mukaan suomalaisten asiantuntijoiden kanssa. Luulen ettei JB suostu tuohon.
    Venäjän mediassa on helppo esiintyä, koska vasta väitteitä ei esitetä.
    Useat gallupit ovat osoittaneet NATOn suosion. Lopulta eduskunta päättää jäsenyydestä, ja eduskunnankin kaannatusluvut ovat tiedossa. Onko noin suurta yksimielisyyttä aiemmin nähty, kuin NATO -äänestyksessä.
    Mediaa kritisoivalle. Tutustu miten lehdistön vapaus, luottettavuus ja riippumattomuus on luokiteltu kansainvälisessä vertailussa. Suomi on siellä varsin hyvin sijoittunut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä puhuisi journalismista yhtään mitään ja vielä tunnustetusta, vaikuttaa härskiltä.

    Meiltä puuttuu journalismi kokonaan, analyyttinen journalismi.
    Esim. natogalluppi, siinä mainio aihe syvälle ja pohdiskelevalle journalismille...miten on mahdollista että päätös liittyä natoon, on pienen epäselvän otoksen takana?

    Heh heh! Suomalainen journalimsi on erittäin laadukasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä. Miksi ei Yle voisi lähettää tasapuolisuuden nimissä jotain venäläistä keskusteluohjelmaa ukrainan tilanteesta. Tietääkseni Johan Bäckman on mukana useassa sikäläisessä keskustelu ohjelmassa. Hänellä on tunnetusti terveet näkemykset ukrainan tilanteesta ja myös suomen ja venäjän suhteista.

    Janus Putkonen asuu paikan päällä ja kertaakaan ei ole mieheltä kysytty edes mielipidettä.
    Ainoastaan leimattu kysymättä milloin miksikin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Janus Putkonen asuu paikan päällä ja kertaakaan ei ole mieheltä kysytty edes mielipidettä.
    Ainoastaan leimattu kysymättä milloin miksikin.

    Hänhän on pelkkä Venäjän kätyri.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kansa sai sanoa parin päivän ajalla sanansa natosta.
    Lausuntojen kokoaminen päättyi lyhyeen, jo 23.11.2022. Silti osallistujia parissa päivässä oli 1591, eli enemmän kuin valittuja taloustutkimuksen galluppiin (1300), jonka tuloksia ei edes julkaistu. Selatessani lausuntoja löysin vain yhden kannatuksen.

    Kansalaisaloite neuvoa-antavan Nato-kansanäänestyksen järjestämisestä oli saanut yli 76 000 kannatusta 21.2.2022 mennessä. Missä on se ”enemmistön” ”EI kansanäänestystä” -aloite? Että se siitä presidentin mainitsemasta suuresta Nato-kannatuksesta. Taitaa se Nato-kannatuksen oikea osoite olla USA ja Pentagon.

    >Taitaa se Nato-kannatuksen oikea osoite olla USA ja Pentagon.

    Hieman fiksumpi kysyisi tässä kohtaa, miksi Natoa vastustavat puolueet saavat gallupista toiseen vain parin prosentin kannatuksen ja kohta todennäköisesti putoavat eduskunnasta kokonaan.

    Mikset tee tätä kaikkein olennaisinta kysymystä? Tietysti siksi, että et pidä vastauksesta.

    "Ei ole muutosta, ei tule muutosta", sanoisi satoja kertoja siteeraamanne Antony Blinken tähänkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mahtaneeko YLE antaa aikaa keskustelulle, jossa mukana olisi kattava joukko asiantuntijoita...olisi uusi kokemus?

    Mistä keskusteltaisiin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Janus Putkonen asuu paikan päällä ja kertaakaan ei ole mieheltä kysytty edes mielipidettä.
    Ainoastaan leimattu kysymättä milloin miksikin.

    Kaikkihan tietävät hänen mielipiteensä, joita hän tuottaa jatkuvalla syötöllä jokaiselle kiinnostuneelle..


  • Anonyymi

   Luoma vie keskustelua kuin Somalian jääkiekkomaajoukkue Kanadaa jääkiekon kanada cupissa .

   Luomalla ei ole luistimia ei ymmärrystä pelistä eikä hänen tietotaitonsa ja lähteensä anna edellytyksiä osallistua keskusteluun.

  • Anonyymi

   Lukijat odottavat Luomalta vastausta, miksi kaikkien asiantuntijoiden, tutkijoiden ym. käsitykset sodasta, Venäjästä, Natosta, ja jopa Kiinasta eroavat niin ratkaisevasti Ilkka Luoman kirjoituksista.

   • Anonyymi

    Ei se pysty vastaamaan vaan hokee samaa propagandaa.


   • Ilkka ei koskaan vastaa laajaa kiinnostusta herättäviin kysymyksiin, mutta omiinsa kyllä.


  • Anonyymi

   Outo tilanne, suomessa ei SAA, eikä ANNETA aikaa monipuoliselle keskusteluille esim. natosta.
   Koska on tullut keskusteluohjelmaa, jossa olisi mukana kriittiset mielipiteet, tarkoitan nyt kovaa keskustelua, enkä pään nyökkimistä kaverin mielipiteille.
   Samoin on Ukrainan koko tilanne sensuroitu, siitä ei saa olla kuin yhtä mielipidettä, pienikin asiallinen poikkeama narratiivista ja olet putinisti.

   • Anonyymi

    Kyllä alkuvuodesta, ja kesällä käytiin tiedoitusvälineissä, ja erilaisissa paneeleissa pohjia myöten NATON hyödyt ja haitat. Jyrkät vastustajat, vain olivat heikoilla, faktat eivät riittäneet.
    Patomäki oli eräs vastustajista, ja sanavalmiudellaan saattoi vakuuttaa joitain kuulijoita.
    Lopulta monen vastustajan taustalta löytyi USA vihaa. poliittisia antipatioita, Venäjä myönteisyyttä, ja yleistä länsivastaisuutta. Suomen turvallisuus jäi taka-alalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä alkuvuodesta, ja kesällä käytiin tiedoitusvälineissä, ja erilaisissa paneeleissa pohjia myöten NATON hyödyt ja haitat. Jyrkät vastustajat, vain olivat heikoilla, faktat eivät riittäneet.
    Patomäki oli eräs vastustajista, ja sanavalmiudellaan saattoi vakuuttaa joitain kuulijoita.
    Lopulta monen vastustajan taustalta löytyi USA vihaa. poliittisia antipatioita, Venäjä myönteisyyttä, ja yleistä länsivastaisuutta. Suomen turvallisuus jäi taka-alalle.

    Ketä oli vastustamassa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ketä oli vastustamassa?

    8 % suomalaisista vastustaa NATOa


   • Anonyymi

    Ääliöväite ! Suomihan on johtavia maita sananvapaudessa!

    Venäjän hyökkäyssotaa ei hyväksy kukaan ja se vaikuttaa oleellisesti Suomen turvallisuuteen.
    Putinin puolustajat saavat meuhkata mediassa niin paljon kuin haluavat.
    Onhan Paavo Väyrysenkin Putinia puolustelevia mielipiteitä julkaistu samoin kuin putinisti Pekka Visuri on usein esillä.


   • Anonyymi

    Väittääkä se tämä kommentoija sitä, että Venäjä ei olisikaan hyökkääjänä Ukrainassa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Väittääkä se tämä kommentoija sitä, että Venäjä ei olisikaan hyökkääjänä Ukrainassa?

    Ilmeisesti, jos nyt olen hänen verbaalista sanasotkustaan jotain selkoa saanut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä alkuvuodesta, ja kesällä käytiin tiedoitusvälineissä, ja erilaisissa paneeleissa pohjia myöten NATON hyödyt ja haitat. Jyrkät vastustajat, vain olivat heikoilla, faktat eivät riittäneet.
    Patomäki oli eräs vastustajista, ja sanavalmiudellaan saattoi vakuuttaa joitain kuulijoita.
    Lopulta monen vastustajan taustalta löytyi USA vihaa. poliittisia antipatioita, Venäjä myönteisyyttä, ja yleistä länsivastaisuutta. Suomen turvallisuus jäi taka-alalle.

    A-Studiossa oli keväällä useitakin Nato-kriittisiä.

    Ilmeisesti valloittajatsaarin kannattajat eivät katso Yleä lainkaan, mutta tuntevat tarkkaan joka mainoksen.


   • Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Ilmeisesti, jos nyt olen hänen verbaalista sanasotkustaan jotain selkoa saanut.

    Tarkoitin aloittaja-Ilkkaa, sori. Mutta tämä sinun tarkoittamasi vasta valloittajatsaarilainen onkin.


   • Anonyymi

    Suomi-Nato asiassa ei voi olla "kriittisiä mielipiteitä", koska koko asia järjetön. Termillä "kriittinen mielipide" luodaan mielikuva että asia olisi keskustelun alainen asia olisi jollain lailla järkevä, jota se ei tässä tapauksessa ole.
    Tässä asiassa liittoutumattomuus on ainoa järkevä ja varteen otettava vaihtoehto. Puolueettomuuteen ja liittoutumattomuuteen nähden Nato ei ole "kriittinen mielipide", eikä se ole puolueettomuutta "vastustava" pyrkimys ja jonkin asian negaatio, vaan järjettömyyttä edustava positio, kun vallitseva puolueettomuuden asiaintila on geopoliiitinen equilibrium ja tasapaino sekä homeostaasi, Nato-liittoutuman ollessa täydellinen häiriötila.


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    A-Studiossa oli keväällä useitakin Nato-kriittisiä.

    Ilmeisesti valloittajatsaarin kannattajat eivät katso Yleä lainkaan, mutta tuntevat tarkkaan joka mainoksen.

    Keitä siellä oli...Mika Aaltola ja Pekka Toveri, ketä muita?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Keitä siellä oli...Mika Aaltola ja Pekka Toveri, ketä muita?

    Eiväthän Aaltola ja Toveri mitään Nato-kriittisiä olleet, höpsö.
    Eräät (etenkin vasemmiston) kansanedustajat sen sijaan olivat sodan alussa hyvin Nato-kriittisinä telkkarissa. Puhujapöntössä he sitten toukokuussa perustelivat seikkaperäisesti, miksi Venäjän yhä törkeämpiä piirteitä saanut hyökkäyssota haihdutti sen kritiikin taivaan tuuliin.


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Eiväthän Aaltola ja Toveri mitään Nato-kriittisiä olleet, höpsö.
    Eräät (etenkin vasemmiston) kansanedustajat sen sijaan olivat sodan alussa hyvin Nato-kriittisinä telkkarissa. Puhujapöntössä he sitten toukokuussa perustelivat seikkaperäisesti, miksi Venäjän yhä törkeämpiä piirteitä saanut hyökkäyssota haihdutti sen kritiikin taivaan tuuliin.

    Ei ole ollut kriittistä keskustelua, ainoastaan samat ja samanhenkiset, jotka on tiedetty ennalta, on päästetty keskustelemaan.
    Sama juttu, mitä liittyy koronahuijaukseen, kriittisiä ääniä ei ole kuultu, ne on vaiettu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole ollut kriittistä keskustelua, ainoastaan samat ja samanhenkiset, jotka on tiedetty ennalta, on päästetty keskustelemaan.
    Sama juttu, mitä liittyy koronahuijaukseen, kriittisiä ääniä ei ole kuultu, ne on vaiettu.

    Siinä taas yksi, jonka maailma on 6000 vuotta vanha.🥱


  • Anonyymi

   Kuraa on tullut kovasti Ilkan niskaan, ja aiheesta.
   Se on vain niin, ettei umpiluun sisään vaihtoehtoista tietoa saada.
   Kerran trolli, aina jatkossakin disinformaation levittäjä, pieniä osatotuuksia joukkoon ujuttaen.

  • Anonyymi

   Ilkka Luoma on ollut vuosikausia Moskovan fasistijuntan pikkuapulainen ja nöyrä juoksupoika, ja hänen kantansa ovat sen vuoksi Kremlin fasistidiktaattorin Vladimir Putinin kantojen mukaiset.

   • Anonyymi

    ... mutta Nato Tiltujen vainoharhaisuus on ennallan tai jonkun verran lisääntynyt...


   • Anonyymi kirjoitti:

    ... mutta Nato Tiltujen vainoharhaisuus on ennallan tai jonkun verran lisääntynyt...

    Varmasti, koska Nato Tiltu on satuolento. Tiltu on ja voi olla vain Venäjän ääni.


  • Anonyymi

   Suomalaisia kustaan silmään valtion johdon taholta.

   • Anonyymi

    "Suomalaisia kustaan silmään valtion johdon taholta."

    Ainakin Putinisti Tiltuja ja se on ihan oikein .🤣😂🤣😂


  • Anonyymi

   Saako Suomen kansa kansanäänestyksen Natosta?

   • Anonyymi

    Ei ole, ei tule, EIKÄ TILATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Suomi ON ja NATOn tarkkailijajäsen!.


   • Anonyymi

    Ensi keväänä on Natovaalit kansanedustajien vaalin yhteydessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensi keväänä on Natovaalit kansanedustajien vaalin yhteydessä.

    Heh heh. Kaikki eduskuntapuolueet kannattavat NATOa.

    Putinin oma mies Suomessa on Paavo Väyrynen. Hän löi jo hanskat tiskiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensi keväänä on Natovaalit kansanedustajien vaalin yhteydessä.

    No sekään asia ei liity kaltaisees .... nääs OIKEUSTOIMIKELVOTON ei omaa ÄÄNIOIKEUTTA, suomessa järjestettävissä vaaleissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensi keväänä on Natovaalit kansanedustajien vaalin yhteydessä.

    "Ensi keväänä on Natovaalit kansanedustajien vaalin yhteydessä."

    Ei minulla vaan ole mitään Natovaaleja ?
    Natoasia on minun osaltani taputeltu ja jäsenyyttäkin jo haettu joten se siitä aiheesta.
    Keskityn tulevissa eduskuntavaaleissa ihan muihin ajankohtaisiin mm.talouteen sekä tavalliseen suomalaisen arkeen liittyviin teemoihin ja valitsen niiden mukaan ehdokkaan .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ensi keväänä on Natovaalit kansanedustajien vaalin yhteydessä.

    Näin on. Jännittävää nähdä, saavatko Naton vastustajat enää ainuttakaan kansanedustajaa.


  Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   401
   3852
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   71
   1782
  3. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   78
   1483
  4. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1239
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   71
   1194
  6. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   357
   1128
  7. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   1042
  8. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   955
  9. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   43
   917
  10. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   912
  Aihe