Venäjän uusista sotilaspiireistä ei kannata olla huolissaan, ne ei toimi

Anonyymi-ap

Venäjän puolustusministeri kertoi keskiviikkona, että maa aikoo luoda kaksi uutta sotilaallista ryhmittymää Suomen rajan läheisyyteen.

VENÄJÄN puolustusministeri Sergei Shoigu kertoi keskiviikkona Venäjälle suunnitelluista kahdesta uudesta sotilaspiiristä ja uudesta Karjalan armeijakunnasta, jotka perustettaisiin vastatoimina Suomen ja Ruotsin tuleville sotilasliitto Naton jäsenyyksille.

Lue lisää: Venäjä tuo Suomen lähelle uusia joukkoja ja perustaa Leningradin sotilas­piirin – Shoigu: Vastatoimi Natolle

Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori Martti J. Karin mukaan puheista ei kannata hätääntyä.

Hänen arvionsa mukaan organisaatiouudistuksessa on oikeasti kyse vain paluusta vanhaan malliin. Leningradin ja Moskovan sotilaspiirit ovat olleet toiminnassa ennenkin, mutta vuonna 2010 ne yhdistettiin Läntiseksi sotilaspiiriksi.

– Muutos ei hirveästi meihin vaikuta, Kari toteaa heti alkuun.

Sergei Shoigu totesi perusteluissaan, että Venäjä kokee tarvitsevansa vastatoimia Natolle.

– Kun ottaa huomioon Naton pyrkimyksen kasvattaa sotilaallista potentiaaliaan Venäjän rajojen lähellä ja laajentaa Pohjois-Atlantin liittoa Suomen ja Ruotsin kustannuksella, tarvitaan vastatoimia, joilla luodaan asiaankuuluvia joukkojen ryhmittymiä Luoteis-Venäjälle, Shoigu totesi.

– On perustettava kaksi eri aselajien välistä strategista alueellista ryhmittymää – Moskovan ja Leningradin sotilaspiirit, Shoigu jatkoi.
Nykyään Venäjällä on viisi sotilaspiiriä. Martti J. Karin mukaan uudistuksen myötä niiden määrä siis kasvaisi, mutta se ei vaikuttaisi Venäjän armeijan vahvuuteen rajan takana.

– Se on ihan turhaa uhoa etenkin, kun Venäjällä ei ole voimaa yhtään ja Ukrainassakin on koettu suuria tappioita. Rajan takana olevat joukot ovat niin pieniä, ettei niillä hyökätä.

Karin mukaan raja-alueella olevien joukkojen tehtävä on puhtaasti puolustuksellinen. Niiden tarkoitus on suojella ja puolustaa Leningradin ja Murmanskin alueita Suomen suuntaan. Uusien sotilaspiirien luominen ei muuttaisi sitä.

KARJALAN armeijakunnan perustaminen sekin liittynee vanhoihin rakenteisiin palaamista. Aikoinaan Venäjällä oli 30. armeijakunnan esikunta Viipurissa. Karjalan armeijakunnan perustaminen voisi siis tarkoittaa Viipurin armeijakunnan uudelleenperustamista.

Venäjä näyttäisi vahvistavan puolustustaan laajenevaa Natoa vastaan.

– Meillä on toimiva tiedustelu ja vahvat asevoimat. Venäjä haluaa näyttää, että sekin varustautuu, kun ”paha Nato” tulee lähemmäksi. Ei kannata olla peloissaan, ei edes huolissaan, Kari rauhoittelee.

6

94

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En yhtään epäile,että eivät perustaisi ja sen esikunta tulee ilmeisesti Pietariin. Se on uutta ja lisää byrokratiaa kun sitä on nytkin jo ja se ei ole efektiivistä. Lisäksi jos ja kun miehistö ja aseet on kasattu :PITÄÄ ne jostain saada, Samoin kasarmit ym.. Osa otetaan nyt jo olevista paikoista ja kalusto?? Joo missä sitä nyt on...Eli jostain se heikenee kun sieltä poistetaan.. Sota vie voimia... järjestää uudet esikunnat linkki ym yhteydet ....ynm nykyiseen sekasortoon lisään...CIRCUS PIENI PUTEN LÄTISSÄ PYÖRII... No kerroppas nyt kaikki tietävä Puten trolli siellä Puen lätissäsi Savuskin kadulta jotain mukavaa...miten ja milloin alatte uhoamaan tällä uudella sotilas piirillä?? Saateko sinne WC pytyt vai onko kuten teillä miltein kaikkialla riut metässsä... Onko se lähellä sikaloita kuten teidän muutkin tukikohadat sillä se on praktisesti hyvä :Samaa rehua syövät örkit ja siat...Tuotannolisesti ja logistiikan helpottamisexi se on teillä hyvä: Siat ja örkit samaa rehua syövät ..Vai tuleekos siat mukana samaan suunitelmaan...Vastaileppas vai onko sota suunnitelma salainen??

  • Anonyymi

   InfoRadiolle puhunut Ukrainan parlamentin puhemies Kover totesi, että Ukrainan konflikti on muuttanut globaalia geopoliittista karttaa. Hän lisäsi, että kun länsi otti käyttöön uusia pakotteita Venäjää vastaan, Euroopan poliittinen eliitti jostain syystä innostui tuhoamaan Venäjän taloudellisesti [ja] poliittisesti samalla kun se erotti sen EU:sta ”luomalla uuden rautaesiripun”.

   Tuomitessaan Venäjän sotilaallisen kampanjan Ukrainassa puhuja totesi, että länsi oli työntänyt Moskovan takaisin ”vanhoilta keisarillisilta rajoiltaan” useiden vuosikymmenten ajan. Lisäksi Moskova näki, että ”tämä ei riitä lännelle”, kun se oli lähentymässä Venäjän ydinalueita, hän sanoi.

   ”Luulen, että länsimaailma teki strategisen virheen, kun se yritti paitsi poistaa Ukrainan Venäjän etupiiristä, myös tehdä siitä suuren väestön ja sotilastukikohdan Venäjää vastaan”, hän painotti ja lisäsi, että Moskovan mielestä se ei voinut istua pidempään toimettomana näiden ponnistelujen edessä.

   Ukrainan huippulainsäätäjä huomautti myös, että Venäjä-vastainen pakotejärjestelmä on vahingoittanut Eurooppaa paljon enemmän kuin Venäjää. Hän korosti, että Keski-Euroopan tulee tehdä parhaansa välttääkseen tulemasta ”Pohjois-Atlantin valtakunnan itäiseksi reunaksi”.

   Vaatiessaan Ukrainan konfliktin rauhanomaista ratkaisua, puhemies totesi myös, että ”optimaalinen skenaario” Euroopalle olisi sellaisen ”eurooppalaisen rauhanjärjestelmän luominen, jossa toistensa turvallisuustarpeet otetaan huomioon molemmin puolin”.

   Hänen huomautuksensa kuultiin sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi tiistaina, että konflikti ratkaistaan lopulta diplomaattisesti, ja toisti, että lännen on keksittävä jonkinlaiset turvallisuustakuut Kiovalle, mutta myös Moskovalle.

   Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi maanantaina, että Venäjän sotilaallinen operaatio Ukrainaa vastaan oli ”ehdottoman välttämätön” länsimaiden toistuvien yritysten tehdä Ukrainasta ”Venäjän vastainen”.

   • >Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi maanantaina, että Venäjän sotilaallinen operaatio Ukrainaa vastaan oli ”ehdottoman välttämätön” länsimaiden toistuvien yritysten tehdä Ukrainasta ”Venäjän vastainen”.

    Paksuposki olisi idiootti, jos hän uskoisi omia juttujaan. Ukraina on nyt Venäjän-vastaisempi kuin koskaan, ja se on yksinomaan Paksuposken edustaman hallinnon tekojen ansiota.


  • Anonyymi

   Venäjän uusista sotilaspiireistä ei kannata olla huolissaan, koska Venäjä on Turkin ystävä niinkuin Suomikin.

  • Anonyymi

   Kyse ei ole uudesta, vaan oikeastaan vanhasta järjestelystä.

  • Anonyymi

   ...eikä Suomen Natojäsenyyttä enää ratifioida...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   345
   2744
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   44
   2411
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   228
   999
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   383
   938
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   42
   815
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   778
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   45
   694
  Aihe