"Tieteellinen" koe absorboinnista.

Anonyymi-ap

Kuinka tehokkaasti ilma absorboi lämpöä? Siitähän täällä on väännetty.

Tein "tieteellisen kokeen"
, jossa emittoin pieneen tilaan sähkömagneettista säteilyä teholla 750 W. Tilan keskellä oli lasillinen vettä ja jatkoin tehon syöttämistä, kunnes vesi lähes kiehui.

Ilman lämpö kauempana vesilasista oli noussut vain vähän, vaikka veden lämpö oli varmasti 90 asteeseen. Lasin päällä ilma tuntui selvästi kuumemmalta kuin tilan reunoilla. Lämpöä johtui ilmaan kuumasta vedestä, mutta täydellä teholla lämmitetty onteloresonaattorin reunoilla oleva ilma ei ollut lämmennyt juuri lainkaan.

Tästä voimme vetää johtopäätöksen, että sähkömagneettinen säteily ei juurikaan absrboidu ilmaan, vaan lämpeneminen tapahtuu ainakin pääosin johtumalla. Kun vielä huomioi sen, että veden ominaislämpökapasiteetti on yli nelinkertainen ilmaan nähden ja resonaattorissa oleva veden massa oli moninkertainen ilman massaan nähden, niin voimme päätellä, ettei SM-säteily juurikaan absorboidu typpeen ja happeen.

MOD
TOD

6

83

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sähkömagneettisen steilyn absorboituminen ilmaan riippuu säteilyn taajuudesta (aallonpituudesta). Ei siis voi yleisyää 2.45GHz taajuudella tehdyn kokeen tuloksia suoraan infrapuna- ja näkyvän valon tapaukseen.

   Typen ja hapen absorptiokyvyttömyyden näkyvälle valolle havaitsee silmällä: Ilma on läpinäkyvää. Muille aallonpituuksille sama asia on mittauksin todennettu.

   APH:lle tämä asia on selitetty esimerkkeihin, teollisuudessa käytettyihin käsikirjoihin, yliopistotason oppikirjoihin ja tiedelehdissä julkaistuihin artikkeleihin viitaten
   jo satoja kertoja vuodesta 2018 alkaen tuloksetta. Joten älä sinä tuhlaa tuohon omaa aikaasi vaan opi muiden tekemästä virheestä: Kuvittelivat että ylivertaisuusharhan voisi korjata vastailemalla harhasta kärsivälle mutta olivat siinä väärässä.

   • Anonyymi

    Kirjahyllystäni löytyy opus, jossa ilman absorbtiospektri vaikuttavine molekyyleineen näkyy taajuudelle 10^6 GHz, eli se sisältää RF-taajuuksista infrapuna-alueeseen. Kyllä sieltä O2 piikkejäkin löytyy 100 gigan hujakoilta.

    Tuo "Tieteellinen koe" oli lähinnä piruileva vastaus APH:n styrox-laatikko kokeeseen, joka hänen mukaansa osoitti, että typpi ja happi absorboivat säteilyä. Lainausmerkit olivat löysään sanaan puuttujien varalta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirjahyllystäni löytyy opus, jossa ilman absorbtiospektri vaikuttavine molekyyleineen näkyy taajuudelle 10^6 GHz, eli se sisältää RF-taajuuksista infrapuna-alueeseen. Kyllä sieltä O2 piikkejäkin löytyy 100 gigan hujakoilta.

    Tuo "Tieteellinen koe" oli lähinnä piruileva vastaus APH:n styrox-laatikko kokeeseen, joka hänen mukaansa osoitti, että typpi ja happi absorboivat säteilyä. Lainausmerkit olivat löysään sanaan puuttujien varalta.

    Piruileva ehkä, mutta olihan se aika havainnollinen sen suhteen, mikä ero on absorboitumisella ja johtumisella. Jos ilma olisi absorboinut mikroaaltoja, se olisi lämmennyt nopeasti vettä lämpimämmäksi.

    Ja jos ilma absorboisi tehokkaasti näkyvää valoa, Maan pinnalla olisi ikuinen yö.


  • Anonyymi

   Eiköhän tuon tiedä APH:a lukuun ottamatta kaikki palstan lukijat. Ja APH ei sitä ymmärrä vaikka miten selittäisit.

   • Anonyymi

    Koe sinänsä oli havainnollinen kaikkine puutteineenkin.


  • Anonyymi

   Eli lämmitit kupin vettä mikrossa teetä varten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   710
   6720
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   62
   1217
  3. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   622
   859
  4. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   804
  5. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   173
   801
  6. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   119
   670
  7. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   47
   651
  8. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   82
   648
  9. Yle-kysely: SDP ohitti perussuomalaiset - Keskusta romahti jo vihreiden taakse

   Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa kärkikolmikon kannatuserot kaventuivat entisestään. Kokoomus on ykkössijalla 2,5 prosenttiyksikön erolla SDP:hen.
   Maailman menoa
   165
   642
  10. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   46
   636
  Aihe