Hallitus edustaa kansaaa, eli yhtä tyhmä? Opetusta "kehitettiin".

Anonyymi-ap

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009338595.html

"HS:ssa oli juttua, miten opettajat kertoivat, että joutuvat S2-lasten kohdalla opettamaan vanhempiakin, koska vanhemmat eivät osaa suomen kieltä, eikä kotona arvosteta koulutusta samalla tavalla kuin Suomessa.

Artikkelia kommentoinut henkilö kertoi saksalaisesta opettajaystävästään, joka oli jättänyt alan, kun koulussa oli kymmenien eri kulttuurien oppilaita, joita oli kaikkia mahdoton opettaa samalla opetussuunnitelmalla, koska kaikissa kielissä ei edes ollut tarvittavia termejä joillekin asioille, joita koulussa opiskeltiin.

Suuri ongelma on myös inkluusio ja tasa-arvoistaminen, joka hullunkurisesti johtikin epätasa-arvoon, kun heikommat eivät saa riittävää tukea ja paremmin pärjäävät jäävät omilleen, eivätkä pääse etenemään itselleen sopivampaan tahtiin."

"Tarkoitus himmata ne lukevat kantasuomalaiset ei äidinkielenään suomea puhuvien maahanmuuttajien tasolle? Ja toivoa että digitaalisuus meidät pelastaa?"

Onko joku kertonut Li Anderssonille miten on vastattava? Miten hallitus voi edustaa kansaa, jos se ei siihen kykene? Kuka menee ja tekee uuden hallituksen? Jos sittenkään ei asiat muutu, missä on se hallituksen ulkopuolinen voima, joka hankaloittaa asioita? Ja mistä se voima ottaa käskynsä?

6

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   SDP:n hallitukseen tuli Opetusministeriksi ÄäriVasemmistolainen (Kommunisti) Lilleri Andersson, jo silloin asiantuntijat sanoivat, että pieleen tulee menemään, kun Kommunisti on ministerinä päättämässä Koko Suomen Koululaitoksen asioista !

  • Anonyymi

   Milloin se sanotaan selvällä suomen kielellä, että on menty päin vi11ua.

  • Anonyymi

   Persuja kun vaikka kuinka yrittää kehittää, se vaan ei onnistu. Ominaisvika.

  • Anonyymi

   Olisiko syynä riittämätön etäisyys itse kohteeseen, siis kouluihin ja koulumaailman todellisuuteen ?
   Voi olla että tarpeeksi etäältä näkyvä todellisuus hämärtyy ja pienet yksityiskohdat häviävät, mutta paikallisesti ne ovat edelleen olemassa, mutta eivät näy.

   Paikallisesti tarkasteltaessa näkyvyys ongelmiin on oikea, joten miksi opettajia ja koulumaailman tuntevien näkemykset sivuutetaan.

   Myös opetuksen sisältöä voisi pohtia, vakavastikin... Ilmassa on korkealentoisia ajatuksia, koululaitoksen tulisi tuottaa lisää kilpailukykyä, ennen näkemättömiä oppimisennätyksiä sekä ratkaista kaikki tulevaisuuden ongelmat tuottamalla super-yksilöitä.
   Voiko koulu johdatella kenestä tahansa sellaista ? Ehkä joskus, kuitenkin onko tasainen lopputulos sekään hyvä, kaikki samanlaisia ?
   Koulun tehtävä pitäisi olla tunnistaa lahjakkuutta myös muillakin alueilla kuin perinteisillä loogisen päättelyn tai kielellisten kykyjen välillä.
   Toisaalta tuottaa riittävän monipuolinen ja tasapainoinen arvostelukyky ja tausta joilla
   kyky selviytyä nykyisen maailman oloista omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa kanssa.
   Tottahan on sekin koulu on siinä sillä tiellä eräs vaihe, mutta jos tämä super-ihmisen tarve ja sen rinnalla kulkeva mitattavissa oleva onnistuminen tässä pyrkimyksessä hiukankin alenisi, sen oman identiteetin kehitys voisi toteutua omien edellytysten mukaan sopivalla tasolla.
   Kouluajan pitäisi olla suojattu liialliselta tietoisuudelta sen jälkeiseltä kilpailuyhteiskunnan odotuksilta ja vaikutteilta ilman kykyä nähdä tai tunnistaa sen sisältämiltä vaikutteilta.
   Tietynlainen hitaus muutoksissa voisi olla tässäkin ihan hyväksi.

   Yksilöt ovat erilaisia, taustoiltaan ja lähtökohdiltaan. Opetuksen menetelmiä voi kritisoida myös siitä miten itseoppiminen voi päätyä opetuksen menetelmäksi, ikäryhmissä joihin se ei oikeastaan kuuluisi.
   Opetuksen tulee olla opettajalähtöistä, myös oppikirjoissa näkyviä kyseleviä tapoja voi kyseenalaistaa ellei oppikirjat sisällöltään sitä tosiasiassa tue.
   Kokeelliset oppimismetodit eivät toimi ilman riittävää taustatietoisuutta.
   Edelleenkään ne eivät toimi jos oppilaiden taustat ovat hyvin vaihtelevia.

   Opetuksen tavoite on hankala, vaikka hajonta on tuloksissa suuri, silti keskiarvo on näiden välissä.
   Sille nyt ei voi vaan mitään sellaisenaan, mutta se pitäisi tunnistaa ja siihen mukautua.

  • Anonyymi

   Geeniperimän muutos väestössä taitaa olla suurin selittävä tekijä.

   Pienemmässä roolissa lisäksi viherpunikkien ideologiset opetussuunnitelmamuutokset.

  • Anonyymi

   OAJ vaatii lisätunteja perusopetukseen. Eli piteneekö päivät oppilailla? Vai otetaanko tunteja myös pois kaiken maailman himphampusta, jota peruskouluun on viime vuosina ujutettu? Koodauksesta ykkösluokille?

   Joko pian korjataan kohtalokas virhe, mikä tehtiin, kun käsialakirjoitus poistettiin? Jokos pian alaluokilla pannaan läppärien ja älypuhelimien käyttö minimiin ja tartutaan kynään, kumiin ja paperiin?

   Eikö peruskoulun tehtävä ole perusasioiden opettaminen? Lukeminen, kirjoittaminen, laskeminen, liikunta, höystettynä yleissivistävillä aineilla, kuten biologialla, maantiedolla, historialla ja musiikilla?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2002
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   170
   1338
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1265
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1064
  5. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   70
   787
  6. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   762
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   156
   734
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   98
   658
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   87
   624
  Aihe