Oraakkelin ennustus osui oikeaan kuoleman linnut nousseet

Anonyymi-ap

ULKOMAAT
Yhdysvallat lähetti ”tuomio­päivän lentokoneen” Islantiin – suuntana Suomi?
Ydinohjusten laukaisuun ja ohjaamiseen kykenevä kone osallistuu Yhdysvaltain Euroopan voimaryhmän toimintaan.


JAA

Boeing E-6B Mercury kuvattuna lentotukikohdassa Oklahomassa.
Boeing E-6B Mercury kuvattuna lentotukikohdassa Oklahomassa. KUVA: APFOOTAGE / ALAMY / MVPHOTOS

Joona Laukkanen
9:33
YHDYSVALLAT on lähettänyt yhden kuudestatoista Boeing E-6B Mercury -lentokoneistaan Islantiin, uutisoi ruotsalainen Expressen.

Kyseinen konemalli tunnetaan lempinimellä ”tuomiopäivän lentokone”. Kyseessä on Boeing 707 -matkustajakoneeseen perustuva kone, joista jokainen olemassa oleva yksilö on Yhdysvaltojen käytössä.

Kyseessä on johtokeskus- ja kommunikaatiolentokone. Lempinimensä lentokone on saanut siitä, että sen kyydistä voidaan välittää Yhdysvaltojen hallinnon antama käsky laukaista ydinohjuksia niin maalta kuin mereltä.

Koneen tehtävänä on muun muassa välittää Yhdysvaltain hallinnon antamat käskyt maan ydinsukellusveneille, jotka on varustettu mannertenvälisillä ballistisilla ohjuksilla.

Lentokonetta voidaan käyttää myös hätätilanteessa Yhdysvaltojen presidentin kuljettamiseen.


ISLANTIIN saapuneen lentokoneen on tarkoitus osallistua Yhdysvaltain Euroopan voimaryhmän toimintaan. Lisäksi koneen miehistö tapasi Yhdysvaltain Islannin suurlähettilään sekä muita diplomaattisia ja sotilaallisia johtajia.

Swiss Blick -lehden mukaan konetta käytetään todennäköisesti sotaharjoituksissa arktisella alueella.

Koneella voi olla useita mahdollisia kohteita. Yhdysvaltain Euroopan voimaryhmä on jakanut Twitter-tilillään viime päivinä kuvamateriaalia Suomen Lapista, jossa yhdysvaltalaisjoukkoja harjoittelee yhdessä suomalaisten jääkärien kanssa.

Lisäksi Yhdysvaltain merijalkaväki on osallistunut tykistöharjoituksiin Norjassa.

Juttua täsmennetty 3.3.2022 klo 10.05: E-6B Mercurysta ei voi laukaista ydinohjuksia, vaan kone toimii mantereelta tulevan laukaisukäskyn välittäjänä.

9

96

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ennustus kuului näin julkaistu vuosi sitten.

   Oraakkeli kuoleman linnut nousseet tulevat suomeen ydin sota ennen kesää varma.

  • Anonyymi

   suomi 24 on poistanut tämän ennustuksen.

  • Anonyymi

   Oraakkeli oletkos töissä cia , fbi , sinä oot se saatanan hakkeri jumala.

  • Anonyymi

   olet usan palkka listoilla. rajattomilla oikeuksilla oon kade jatka vaan.

  • Anonyymi

   Ydinohjusten ”parasta ennen” lähestynee
   Putin kiristää maailmaa ydinaseilla. Jos ette anna minun tuhota ja tappaa Ukrainassa niin tuhoan koko maailman! Samaa keinoa pienemmssä mittakaavassa käyttää Pohjois-Korean Kim Jong Un. Jos ette anna minun rauhassa uhota ja tappaa oman maani kansalaisia niin tapan miljoonia siviileitä teidän maissanne. Maailma on näiden kiristäjien armoilla.

   Ydinohjusten torjunta, kuten kaikkien ohjusten, on vaikeaa. Vaikka jonkun ohjuksen saisikin ammuttua alas niin niitä pääsisi silti aina niin paljon perille ettei torjunnasta välttämättä olisi apua. Venäjä on myös näyttävästi esitellyt entistä vaikeammin torjuttavia, monta kertaa ääntä nopeampia, ja entistä tuhovoimaisempia ohjuksiaan. Tarkoituksena on tietenkin korostaa tuhon vääjäämättömyyttä jos Venäjä päättää käyttää ydinasettaan.

   Maailman johtava maa ohjusten torjunassa on ehkä Israel. Sen kolmiportainen torjuntajärjestelmä on tarkoitettu torjumaan niin lyhyen, keskimatkan kuin mannertenvälisetkin ohjukset. Suomikin hankkii israelista korkeatorjuntajärjestelmän jolla voi mahdollisesti torjua lentokoneiden lisäksi myös esimerkiksi Venäjän Iskander -ohjuksia.

   Israelin lähitorjuntaan tarkoitettu Iron Dome -järjestelmä ampuu alas lähes kaikki lyhyen kantaman ohjukset. Yksi torjuntaohjus maksaa kuitenkin n. 80 000 dollaria. Siksi Iron Dome jättää torjumatta ne ohjukset jotak eivät osuisi asutulle alueelle. Silti torjunta tulee kalliiksi. Lisäksi raketteja Gazasta ampuva Hamas on keksinyt että ampumalla valtavan määrän raketteja kerralla Iron Dome ei välttämättä ehdi torjua niitä kaikkia. Vielä pahempaa on, että Iranin tukemalla Hezbollahilla on Libanonissa noin 150 000 ohjusta suunnattuna Israeliin, monet niistä paljon kehittyneempiä kuin Hamasin raketit. Siksi sota Hezbollahin kanssa aiheuttaisi Israelissa suuret siviilitappiot. Jotain uutta on siis keksittävä.

   Uutta onkin valmisteilla: laseriin perustuva ohjustorjunta. Tekniikka on viela kehitysvaiheessa, mutta siinä piilee käänteentekevä vaikutus. kun yksi Iron Dome -torjuntaohjus maksaa 80 000 dollaria niin yhden lasersäteen hinnaksi tulee alle viisi dollaria! Lasersäde kulkee valon nopeudella, nopeinkaan ohjus ei sitä ehdi väistää. Halpuus mahdollistaa moninkertaisen varmistuksen. Siinä missä torjuntaohjuksen on osuttava koska niitä on hyvin rajallinen määrä, voidaan laserilla ampua vaikka tuhansia laukauksia osuman varmistamiseksi. Laserilla voidaan jopa torjua tykistön raskasta tulta.

   Laser- tekniikka on kehitteillä ja uskon, että kun se valmistuu tulee ydin- ja muista ohjuksista merkityksettömiä. Putin ja Kim voivat sen jälkeen uhota otsasuonet pullistellen mitä vain, mutta ydinpelote ei enää toimi. Ylipäänsä raskaista perinteisistä aseista tulee vanhanaikaisia. Tämä ei ole enää science fictionia, Israelissa työskennellään tosissaan tämän tekniikan parissa ja sitä on jo kokeiltu droonien alasampumiseen.

   • Anonyymi

    Oraakkeli


  • Anonyymi

   Motskarin renkaassa pitääkin lukea perkele. Isäperkele.

  • Anonyymi

   etu vai takarenkaassa

  • Anonyymi

   Noinko Soledarin menetys ja kohtapuolin Bakhmutin motti sattuu USA:ta, että oikein tuomiopäivän koneita lennättävät? Älä ny vasta, antaa ryssien sotia keskenään. Nautitaan me Talvisodan vihollisten keskinäisestä taistosta. USA vissiin osaa nauttia ko niillä ei ole vastaavaa Raatetta ja hyökkääjien sinistä surkeaa divisioonaa mitä muistella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puukotus koulussa Ylivieskassa

   Nuori puukottanut toista. Onko jollain tietoa mitä tapahtunut? https://www.kaleva.fi/nuori-puukotti-toista-nuorta-ylivieskan-kaisanieme/5438560
   Ylivieska
   100
   6715
  2. ILONA JAKONEN tuomittiin joulukuussa Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä 3 vuoden 8 kuukauden van

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009480846.html Ilona yritti surmata Äitinsä lyömällä veitsellä ja samalla istuen hänen päällään! Suomina
   Maailman menoa
   2
   2301
  3. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   297
   1735
  4. Suomi pulassa työttömien kanssa ? Kelan tuet pois !!

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e0bf1770-a252-4d9f-8d78-6d74bbc5ca8b Ainut keino lopettaa tämä vuosia jatkunut pelleily on siirtää oikeasti s
   Maailman menoa
   320
   1237
  5. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   61
   1193
  6. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   156
   960
  7. Tankkauspalvelu Mustonen/Oulaisten kaupunki

   Nyt kaikki yrittäjät ja varsinkin koneyrittäjä ym: - tiesittekö että voitte käydä tankkaamassa Nesteellä Oulaisten kaupungin piikkiin polttoaineet jot
   Oulainen
   18
   941
  8. Farmi-tippuja Jade Nyström paljastaa - Loppukisassa ei puhtaat jauhot pussissa: "Mä itse tiesin..."

   Tätä et nähnyt tv:ssä. Yleisurheilija Jade Nyström oli kautta aikain Farmi Suomen nuorin kisaaja. Nyström tekee aikamoisia paljastuksia tippumisensa j
   Suomalaiset julkkikset
   9
   769
  9. Nainen, eikö se kerro jotain meidän tunteista

   että välillämme oli paljon jännitettä. Välillä pilkettä silmäkulmassa, välillä leikittelyä ja välillä pientä sanailua. Myös naurua ja ehkä itkuakin yk
   Ikävä
   38
   723
  Aihe