KOMMUNISMIN YTIMESSÄ ON ATEISMI !

Kommunismin ytimessä on ateismi !

Tämän seikan pitäisi kirkastua jokaiselle ateistille sen jälkeen kun on katsonut oheista videota ateistisessa Neuvostoliitossa olleista Gulag-vankileireistä.

Neuvostoliiton vankileirit

https://www.youtube.com/watch?v=P4DYysKV-bE

11

104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juuri näin!
   Ateistisuus on kamalaa!

   • Anonyymi

    Ei ole . Marx kehitti kommunismin Raamatusta , vaihtoi vain Jumalan puoluejohtaja KSI . Puoluejohtaja on jumala .


  • Anonyymi

   Nykyaikaisen ateismin selitystieteen ongelma on se, että jokainen ateismia harjoittava voi itse määrittää oman ateisminsa lajin. Mikä sinänsä tietenkin on oikein, että esim. palsta-ateistisen gurut ovat poistuneet määrittelemästä toisten ihmisten elämää omien ennusteidensa pohjalta.
   Mutta tämän uusateismin jälkeisen uuden ateismin ajan ongelmallinen problematiikka on se, että ateismia harjoittavat tulkitsevat nykyisin tilannetta siten, että heidän ei tarvitse kertoa mitään omasta aatteestaan sen menneisyydessä. Ja siten voidaan välttää se, että lausumia voitaisiin haastaa. Kun ei lausu uskalluksen puutteen tai taktisen vedon tähden, ei koskaan voi jäädä kiinni esim. pseudotiedon levittämisestä koskien omaa aatetta ja sen eri vaiheita. Vaan haaste tapahtuu toisilla asian osa-alueilla, joissa ateismia harjoittamalla voidaan koko ajan muuttaa lähtökohtaa, vastauksia ja prognooseja sen mukaan kuin tuntuu huvittavan.

  • Anonyymi

   Neuvoisin lukemaan historiaa niin opit sieltä. Ateismi termeinä on ollut käytössä jo Antiikissa. alunperin se tarkoitti vain "vääräuskoista". Tosin sanoen, vaikka olisi uskonut jumalaan, mutta oli eriuskoinen, kutsuttiin sitä ateismiksi.

   Ateismilla ja kommunismilla ei ole oikein mitään yhteistä. Samalla tavalla vosi kutsua kaikkia tiedeuskoisia ateisteiksi.

   Nykyään on käytössä uusi termi tähän liittyen eli "uskonnoton".

   Ihan samalla tavalla poliittisesti oikeistolainen voi olla uskonnoton. Mitä tulee Neuvostoliittoon, ei siellä ollut koskaan mitään "kommunismia". Pyrkimys saattoi olla, mutta aika nopeasti siitä tuli lähinnä diktatuuri, jolloin valta oli pienellä joukolla. Diktatuurissa on aina läsnä eliitti.

   • Anonyymi

    "Mitä tulee Neuvostoliittoon, ei siellä ollut koskaan mitään "kommunismia". Pyrkimys saattoi olla, mutta aika nopeasti siitä tuli lähinnä diktatuuri, jolloin valta oli pienellä joukolla."

    Mutta eikös tämä ollut Marxismi-Leninismin mukaista, että kaikkien kansan proletariaatit eivät liittyisi yhteen vaan kommunistinen liikehdintä alkaisi Neuvostoliitossa ja sitä johtaisi pieni vallakumouksellisten etujoukko. Ja, että maailman kaikkien kansojen siirtymistä kommunismiin johdettaisiin Neuvostoliitosta.
    Vallankumouksen kautta ohitettiin ajatus kapitalistisen omistaman teollisuuden ja demokratian välivaiheesta, siirtymisessä kohti kommunistista järjestelmää.
    Neuvostoliitossa oli myös määritelmiä sitä miitä ateismi tai uskonnottomuus merkitsivät ja kuinka niitä tulisi harjoittaa. Sekä kehitettiin ateistinen seremoniaperinne, jota käytettiin toisaalta ikäänkuin teististen siirtymätiittien tavoin ja toisaalta yhteiskuntaan kasvamisen siirtymäriitteinä.


  • Anonyymi

   Yhtä lailla:

   ISIS-terroristiliikkeen takana on uskonto ja erityisesti usko juurikin siihen yhteen Jumalaan, mitä Raamatun Vanha Testamentta kuvaa.

   • Anonyymi

    Ja yhtä lailla väärien teismien, väärää ajattelua harjoittavien tai ateismia harjoittavien kohdalle on varattu sama kohtalo.


  • Neuvostoliitto oli totalitaristinen diktatuuri. Bolshevikkivallankumouksen päämäärä saattoi toki olla sosialistinen utopia, mutta siihen Neuvosto-Venäjälläei ollut teollisia tai henkisiä resursseja. Lenin itse totesi, että totalitarismi on väistämätön välivaihe matkalla kommunismiin; NL ei onnistunut edes sosialismissa tai sosiaalidemokratiassa.

   Marx puolestaan asetti sosialismin ja kommunismin edellytyksiksi vahvan teollistuneen valtion ja kapitalistisen talousjärjestelmän.

   Mikään sosialismia/kommunismia yrittänyt valtio ei täyttänät Marxin perusoletuksia. Jotta sosialismi voisi toimia, valtiolla pitäisi olla toimiva ja kehittynyt innovatiivinen teollisuuskoneisto ja taloudellisesti kilpailukykyinen järjestelmä. Marxin kommunismin määritelmässä valtiosta, rahasta ja yhteiskuntaluokista tulee tarpeettomia, joten ilmiselvästi kommunismia ei ole koskaan ja missään ollut.

   Karl Marx oli juutalaistaustainen, mutta hänen isänsä kääntyi juutalaisuudesta kristinuskoon juutalaisvainojen vuoksi. Marx oli ateisti. Hän näki uskonnolliset hihhulit vain väkivaltaa lietsovina roskajoukkoina, joita vallankäyttäjät käyttivät omien agendojensa tukemiseen. Uskonto pitää köyhät ja oppimattomat herran kurissa ja nuhteessa - siitä sanonta: Uskonnot ovat oopiumia kansalle. Kansan pitäminen kirkollisessa nuhteessa palvelee vallanpitäjiä. Bolshevikkivallankumous kääntyi myös ortodoksista kirkkoa vastaan, koska se oli yksi tsaarinvallan välineistä ja maaorjuuden sekä nöyrän oppimattoman kansan orjuuttajista. Ei ole mikään ihme, että venäläiset vallankumoukselliset kääntyivät kirkkoa vastaan. Kirkko oli orjuuttanut venäläisiä vuosisatoja keräten rikkautensa työläisten ja maaorjien selkänahasta.

   Sosialismi tai kommunismi ei edellytä ateismia, eikä ketään voi pakottaa olemaan uskomatta. Britanniassa vallitsi kristillinen sosialismi. Viime vuosisadalla Pohjoismaat kehittyivät sosiaalidemokratioiksi, mutta kristinusko pysytteli koko ajan mukana. Uuden testamentin evankeliumien Jeesuksen opit ovat hyvin sosialistisia ja helposti yhteensovitettavissa sosialismin kanssa. Eräät ensimmäisillä vuosisadoilla vaikuttaneet varhaiskristillisen seurakunnat olivat egalitaristisia sekä miesten ja naisten tasa-arvon että yhteisomistuksen suhteen.

   Aatteellisesti sosialismin taustalla on tuotantovälineiden yhteisomistus. Kommunismin ideologia tiivistyy sanontaan: kukin kykyjensä ja kullekin tarpeidensa mukaan.

   • Anonyymi

    Näyttää siltä, että gnostilaisella puolella faktat ovat hallussa toisin kuin esim. ateistisella. Vaikka konkluusioista jokainen voi olla, tietenkin omaa tai joidenkin toisten mielenmukaista mieltä. On ilo lukea tekstiä, jossa faktatkin ovat olemassa ja fasilitoitavissa. Toisin kuin ateistisessa kirjoittelussa.


  • Anonyymi

   Kaikki kommunistit saattavat olla ateisteja. Mutta kaikki ateistit eivät ole kommunisteja.

  • Anonyymi

   kaikki kommunistit eivät olleet ateisteja ja kaikki ateistit eivät ole kommunisteja !!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maria Junger kuollut!

   https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/c0c779d1-7575-4b25-ac3a-bacfb890e224 Vaihtoi kumppania useammin kuin pikkar
   Maailman menoa
   481
   12007
  2. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   4102
  3. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   48
   2879
  4. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   165
   2453
  5. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   100
   1535
  6. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   109
   1453
  7. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1347
  8. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   956
  9. Onhan tämä sydäntä särkevää

   Miksi ei puhuttu aikanaan? Miksi kaikki meni niin kuin meni :(
   Ikävä
   70
   954
  10. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   65
   950
  Aihe