Jorma Palo kusi KRP'n

VARPAILLE

   
ja KRP pyyhkii NG'llä varpaansa.


"BODOMIN MURHAT, OBS 26.8.2005
Kirjoittanut: Leonina.societas 27.8.2005 klo 19.08
YHTEENVETO OBS-OHJELMASTA 26.8.2005, jossa käsiteltiin murhia Bodomin järvellä 5.6.1960


Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:

”Kyllähän tämä Assmann-haara on aivan avainkohta ja varsinkin kun maamme korkein poliisijohto oli samaa mieltä Uuden Suomen ja lääkäreiden kanssa, että Kirurgisessa sairaalassa oli Bodomin järven murhaaja. Niin onhan se nyt ihan käsittämätöntä, että tätä ei otettu tutkittavaksi."

¦ ¦ ¦

Asianajaja Matti Wuori:

"Esitutkinta on ollut surkea. Tähän liittyy ongelmia, jotka liittyvät kuluneeseen aikaan. Voiko Gustafsson enää saada oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin? Uskoisin kaiken tämän olevan ristiriidassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen takuita vastaan, koska mitään uutta, ratkaisevaa, dramaattista näyttöä ei ole, joka osoittaisi hänen todennäköisen syyllisyytensä. Minusta syyttäjän olisi pitänyt luopua syytteeseenpanosta. Koko jutun käsittely uudelleen on helpompaa, mutta se on kohtuutonta puolustukselle näissä oloissa."

Toimittaja Jesper Brandt:

"Jos Gustafssonia ei tuomita, mitä hänen tulisi tehdä? Mitä sinä tekisit hänen asemassaan?"

Asianajaja Matti Wuori:

"Harkitsisin jutun viemistä ihmisoikeustuomioistuimeen, jos valtio ei korvaa tätä kunnolla. Kyseessä olisi kuitenkin vain raha."

¦ ¦ ¦

Toimittaja Jesper Brandt:

"Moni uskoo vuorenvarmasti, että viides henkilö murhasi kolme nuorta. 60-luvulla Bodom-tutkintaan vaikutti poliittinen painostus, minkä vuoksi nk. Assmann-haaraa ei kunnolla tutkittu. Näin sanoo Asko Vuorjoki, joka kirjoitti murhista Uuteen Suomeen. Hänen mukaansa maan korkein poliisijohto myönsi, että Assmann-haara oli ratkaiseva tutkimusten kannalta."

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Lokakuussa 1963 kolme Uuden Suomen toimittajaa halusi julkaista uutta tietoa murhasta, eli Assmann-haaran. Silloinen päätoimittaja Eino Petäjäniemi toi yhteen kolme toimittajaa ja maan korkeimman poliisijohdon uuden aineiston esittelemiseksi ennen painoon menoa. Kokous järjestettiin Helsingin Suomalaisella Klubilla. Uuden Suomen Asko Vuorjoki, joka tutki murhia, oli mukana."

Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:

"He sanoivat, muistan sen sanatarkasti. He sanoivat: ’Olette saaneet paljon selville. Tiedätte enemmän kuin poliisi.’ Ja tässä yhteydessä saatiin se käsitys, että he olivat yhtä mieltä meidän kanssa siitä, että Hans Assmann oli Bodomjärven murhaaja. Suomalaisella klubilla kävi kyllä selväksi, että heidän antamansa lausunto meille siinä yhteydessä oli tarkoitettu nimenomaan Uudelle Suomelle. Me saimme varsin selkeästi sen käsityksen, että jos me julkistamme heidän lausuntonsa virallisessa mielessä, niin he kiistävät kaiken.”

¦ ¦ ¦

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Takaisin Assmann-haaraan. Hans Assmann on kiehtonut ja järkyttänyt vuosikymmeniä. Neurologi Jorma Palo julkaisi kirjassaan Bodomin arvoitus paljon tietoja ja omia kokemuksiaan Hans Assmannista. Palon on varma Assmannin syyllisyydestä. Poliisi kuittaa Palon kirjan silkkana sepitteenä."

Neurologi Jorma Palo:

"Hans Assmann oli entinen keskitysleirin vartija, joka oli tappanut juutalaisia, ampunut ehkä tuhansia. Sitten hänestä tuli Saksan armeijan sotilas, joutui vangiksi, siirrettiin Venäjälle ja oli monilla eri vankileireillä. Sitten hänet koulutettiin vakoojaksi ja lähetettiin Suomeen. Kun hän tuli Suomeen Helsingin olympialaisiin vuonna 1952, hän osasi sujuvasti suomea, ruotsia, englantia, venäjää ja äidinkieltään saksaa.

"Jos olisit tuona vuonna ollut nuori amanuenssi kirurgisessa, sinun olisi helpompi uskoa minua. Kaikki, jotka tapasivat Assmannin, vakuuttuivat hänen syyllisyydestään. Se oli ilmiselvää. Meillehän tuli potilas, joka teeskenteli tajutonta. Poliisi toimi todella oudosti. Halusimme antaa Assmannin vaatteet poliisille tutkittavaksi. Poliisi lupasi palata asiaan, mutta ei palannut. Näitä esimerkkejä on lisää."

¦ ¦ ¦

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Vaikka korkein poliisijohto vuonna 1963 myönsi Uudelle Suomelle, että Assmann-haara oli ratkaiseva Bodom-tutkimuksissa, ei haaraa ole tutkittu. Tiedot Assmannista päätyivät mappiin Ö. Selitystä tälle ei ole annettu.

"Asko Vuorjoki kävi vuonna 1971 poliisipäällikkö Fjalar Jarvan mökillä. Vuorjoelle kävi selväksi, että kyseessä oli ulkoinen painostus.”

Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:

"Joo, se oli ihan ex tempore; siinä oli mukana Uuden Suomen edesmennyt artikkelitoimittaja Matti Karjalainen ja MTK:n tiedotusmies Antti Markkanen, ja tapahtui siis Hirsalan ulkosaaristossa. Kävimme Jarvan huvilalla tervehtimässä häntä, kollegat tunsi hänet hyvin, ja keskustelun yhteydessä tuli esille tietysti Bodomjärven juttu ja siinä yhteydessä Jarva sitten totesi yks'kantaan, että mehän tiedämme ja muistamme, minkälaisia ne ajat oli silloin. Mutta hän ei halunnut siihen sitten lähemmin paneutua.

"Kyllähän tämä Assmann-haara on aivan avainkohta ja varsinkin kun maamme korkein poliisijohto oli samaa mieltä Uuden Suomen ja lääkäreiden kanssa, että Kirurgisessa sairaalassa oli Bodomin järven murhaaja. Niin onhan se nyt ihan käsittämätöntä, että tätä ei otettu tutkittavaksi."

¦ ¦ ¦

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Gustafssonin väitetty vammojen liioittelu on nyt saanut painoarvoa. Palon mukaan useita omin silmin vammat nähneitä ei ole kutsuttu oikeuteen. Eräs heistä on hammaslääkäri."

Neurologi Jorma Palo:

"Hammaslääkäri soitti minulle ja sanoi, että on uskomatonta, että joku väittää Gustafssonin vammoja lieviksi, koska se ei ole totta. Hän oli ryhmässä, joka hoiti Gustafssonia tapahtumien jälkeen. Hän tietää, kuinka vakavia Gustafssonin vammat olivat. Hän sääli Gustafssonia.

"Selkäydinnestettä, jota on aivojen ympärillä ja selkäydinontelossa, valui ulos hänen nenästään, mikä on merkki kovin vakavista kallo- ja aivovammoista. Sen lisäksi Gustafssonia hoidettiin puoli vuotta korvaklinikalla, koska hänen korvastaan valui verta viikkokaupalla.

"Korvaklinikalta on tosin yksi lausunto, jonka antoi Erkki Pöhö, joutsenolainen asentaja. Hän näki Gustafssonin kerran korvaklinikan käytävällä, muttei puhunut tämän kanssa. Hänen lausuntonsa mukaan Gustafssonin vammat olivat lieviä.

"Ehkä hän on taitavampi kuin korvalääkäri, koska juuri hänet on valittu korvaklinikalta."

0

1483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

        Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
        Maailman menoa
        271
        2576
      2. Muistatko kun kerroin...

        että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
        Ikävä
        41
        1421
      3. En sitten aio sinua odotella

        Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
        Ikävä
        73
        1421
      4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

        Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
        Kotimaiset julkkisjuorut
        22
        1176
      5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

        Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
        Ikävä
        7
        1144
      6. Kuka sinä oikeen olet

        Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
        Ikävä
        48
        1136
      7. En vain ole riittävä

        Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
        Ikävä
        26
        1133
      8. Kellä on rumin tukka?

        Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
        Haapavesi
        9
        1131
      9. Oon pahoillani että

        Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
        Ikävä
        46
        1083
      10. Kuinka paljon nalle harmittaa

        Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
        Ikävä
        6
        1042
      Aihe