Kaveri kuoli epilepsiaan ! ! !

Surun silmässä

Kaveri kuoli epilepsiaan tai siis epilepsiakohtaukseen.

Sen sydänlihas kouristeli ja sydän pysähtyi heti. Näin kaverin äiti sanoi.

Onnex sen poikakaveri jätti sen kesällä epilepsian takia niin sen ei tartte surra...

36

6091

Vastaukset

 • voimia sulle surusi keskellä.

  • *****pää! kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   vieläpä,sydän on oma hermostonsa siis tahdosta riippumaton sydän kouristelee vain myrkytys ja vakavissa suolakramppi kohtauksissa


  • *****pää! kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Huh sairas paska jos jättää ei se ole oikea kaveri jos tekee nuin.


  • timanttimies kirjoitti:

   vieläpä,sydän on oma hermostonsa siis tahdosta riippumaton sydän kouristelee vain myrkytys ja vakavissa suolakramppi kohtauksissa

   Minkälainen on tuo suolakramppikohtaus?


 • Minä ainakin surisin.

 • "Sen sydänlihas kouristeli ja sydän pysähtyi heti"

  -> voi vittu, hankkikaa vaikka aluksi ihmisen fysiologian perustiedot, ennenkuin kirjoittelette tuollaista sontaa.

  • Sulle sitten etiikan oppitunti.


  • Ei nyt aivan noilla sanoilla ole fysiologian kirjassakaan, mutta maallikolta mielestäni aivan riittävän oikein sanottu. Epilepsiakohtaus voi aiheuttaa niin pahan rytmihäiriön sydämeen, että se johtaa sydänpysähdykseen eli kuolemaan. Sydän voi siis käytännössä lyödä ihan miten sattuu, joku voi sitä kutsua vaikkapa sydämen kouristeluksi...
   Olen pahoillani ystäväsi puolesta.


  • sairaanhoitaja vastaa kirjoitti:

   Ei nyt aivan noilla sanoilla ole fysiologian kirjassakaan, mutta maallikolta mielestäni aivan riittävän oikein sanottu. Epilepsiakohtaus voi aiheuttaa niin pahan rytmihäiriön sydämeen, että se johtaa sydänpysähdykseen eli kuolemaan. Sydän voi siis käytännössä lyödä ihan miten sattuu, joku voi sitä kutsua vaikkapa sydämen kouristeluksi...
   Olen pahoillani ystäväsi puolesta.

   Mulla ainakin kovemman kohtauksen tai sarjakohtauksen jälkeen on aika häijyjäkin rytmihäiriöitä. Mä oon kylläkin luullu, että se kuuluu asiaan. En mä oo edes osannu valittaa niistä.


 • ne kaksi vastausta, tähänkaverin kuolemaan olivat todella tyhmiä.eivät surevan sydäntä paljon lohduttaneet.olivat kuin sellaisen pikkupojan kädestä lähteneet,joka on juuri oppinut muutama tuhman sanan.säästä viisastelusi toisenlaisiin tilanteisiin.sinulle jonka ystävä kuoli voimia suruusi.

  • olen itse sairastanut epilepsiaa5v.kaksi kertaa on sydämmeni pysähtynyt, kovalla työllä ja vaivalla saatu käyntiin hämeenlinnan keskus sairaalassa.kolmatta sellaista kohtausta ei enään kuulemma kestä.sinä joka niitä v alkuisia kommentteja latelet,koe ensin ja puhu sitten.


  • olen sairastanut epilepsiaa 37-vuotta ja olen saanut niin sanotusti kolme kertaa elämälleni jatko-aikaa
   kohtaukseni kestävät noin 10sekunttia ja niitä tulee päivittäin
   mutta jos saan tajuttomuus kohtauksen on sairaalaan pääsy minuuteista kiinni
   olen puhunut pojalleni ja avomiehelleni asiat valmiiksi jos sattuu huonosti käymään
   ps.mieheni on kestänyt sairauttani jo 18vutta
   niin huonoina kun hyvinä aikoina


 • Kun sydän pysähtyy:
  - ihminen menettää tajuntansa 3 sekunnissa
  - aivoihin alkaa syntymään pysyviä vaurioita 2-3 minuutin kuluessa (normaali ruumiinlämpö) ja aivot tuhoutuvat kokonaan (ihminen kuolee) ennen pitkää.

  • Kirjoitustyylista ja sanoista voi lukea, että eräälle tälle palstalle kirjoittavalle tapahtuu lähipiirissä valtavasti erikoisia epilepsiaan liittyviä tapahtumia. Ei pidä provosoitua vai provosoidaan.


  • provoisutumatta kirjoitti:

   Kirjoitustyylista ja sanoista voi lukea, että eräälle tälle palstalle kirjoittavalle tapahtuu lähipiirissä valtavasti erikoisia epilepsiaan liittyviä tapahtumia. Ei pidä provosoitua vai provosoidaan.

   olen pahoinpitelyn päähän potkimisen tähden epileptikko,ei minun tarvi provosoida sairauteni tähden,tänä vuonnakin olen ollut hoidettavana,kovien kohtausten takia parikymmentä kertaa.tälle palstalle kirjoitin ensimmäistä kertaa.ja saa olla myös viimeinen.täälltä luulin löytäväni saman laisita sairautta kärsiviä ihmisiä,mutta puheet on höystetty vain veellä ja peellä.ja myöskin hyvin ylimelisiä juttuja.


 • vaikka provosoidaan. Kummasti yhdelle palstan kirjoittajista sattuu ja tapahtuu vaikka Nimimerkki vaihtuu mutta kirjoitustyyli ja sananvalinta pysyy.

  • Pitääkö kaikkien ikävien asioiden olemassaolo kieltää?

   Miksei joku voisi kuolla epilepsiaan?


  • tapahtuu ja epilepsia on sairaus johon voi kuolla ja kuollaan, mutta leikkipuhe ja irvailu kuolemalla on on sairasta, hölmöä, oksettavaa jne.


 • "Se oli Herran tahto eikä Herran tahtoa tule vastustaa."

  - lestadiolainen näkemys -

  Toivottavasti kaverisi oli uskossa...

  • "Lestat voi lapsilisillä farmari-Volvon maksaa" - Tekijä tuntematon

   Maallikon näkemys lestoista


  • häivy täältä


 • Mä oon kuullu että pitkissä (yli 5 min) kestävissä kohtauksissa voi tulla happivajetta ja aivot vaurioitua lisää. Pahimmillaan hengitys lakkaa kokonaan... :(

 • Mulla on epilepsia poissaolokohtauksia mutta epilepsiaan ei voi kuolla otan osaa sun suruun pojan kuolemaan

  • Kuule Inkamaija, kyllä epilepsiakohtaukseen voi kuolla. Poikani kuoli melkein päivälleen vuosi sitten epilepsiakohtaukseen. SUDEP


  • näin-se-vaan-on kirjoitti:

   Kuule Inkamaija, kyllä epilepsiakohtaukseen voi kuolla. Poikani kuoli melkein päivälleen vuosi sitten epilepsiakohtaukseen. SUDEP

   Olkoon rauha kansanne ja ilon surun keskudessa oon kovin pahoillani sattui nuin pojalle en voi paremin kirjoittaa jos nyt oikeasti kävi nuin jos ymmärsin oikein. :(


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olkoon rauha kansanne ja ilon surun keskudessa oon kovin pahoillani sattui nuin pojalle en voi paremin kirjoittaa jos nyt oikeasti kävi nuin jos ymmärsin oikein. :(

   Epilepsiaan liittyy aina väärinkäsityksiä, kun sanotaan jyrkästi jotain. "Ei voi kuolla" on ehkä ihmiseltä, jonka käsityksissä epiä on vaan yhdenlaista. Kunpa tämä tajuttaisiin, kuinka monenlaisessa muodossa tätä voi ilmetä.


  • Minun isäni kuoli epileptiseen kohtaukseen. :(


 • Puolisoni kuoli vähänaikaan sitten juuri tuohon SUDEP kohtaukseen, vaikka oli sairaalassa tarkkailtavana. Sydän ei pysähtynyt tuon kohtauksen aikana, vaan hengitys lakkasi. Elvytysryhmä saapui ennen paikalle nopeasti ja laitettiin hengityskoneeseen. Aivokuvauksissa todettiin aivoverenkierron lakanneen siitä seurasi aivokuolema. Hengityskone sammutettiin seuraavana päivänä ja sydän pysähtyi 23 min koneen sammuttamisen jälkeen. Epileptikko voi myös kuolla status epilepticukseen, et on monia syitä miten epilepsia voi tappaa. Osanottoni läheisensä menettäneille.

 • Ai, saakeli. Täällä pysähty auto, kun sellainen sekoitti sydämensä aivojensa sekasotkuun.

 • Otan osaa suruusi.Täytyy sanoa että on mun kaverilla sitten ollut todella hyvä tuuri kun on monen epilepsiakohtauksen jälkeenkin hengissä,on ollut pitkällisiä tajunnan tason menetyksiä epilepsiankohtausten yhteydessä.Hänellä on hyvin monia epilepsialääkkeitä ja on tähän mennessä hyvin pitkään kuitenkin uskaltanut jonkun verran päivittäin olutta käyttää yhtä aikaa lääkkeidensä kanssa.On siis varmaan käyttänyt monta "kissan"elämää,ehkä?.Hänen aikansa ei ole vielä onneksi tullut..Olkoon monella muullakin epilepsiaa sairastavalla hyvää onneakin mukana ettei sydän esim mene sekaisin kohtauksen yhteydessä,Niin toivotan tässä sitten..mutta toivotan myös sitä sekä epilektikoille että ei epilektikoille että pärjäisitte vaan ilman oluen turhaa lipittämistä ja että sitä ottaisi vain hyvin harvoin jonkun hauskan tilanteen yhteydessä ja vain pikkaisen tai melko sopivasti silloinkin harvoin..Onnea ja iloa ja terveyttä kaikille vaan!

  • Epilepsia ei todellakaan johda kuolemaan. Kyse ei ole kissanelämistä tai muistakaan huuhaa uskomuksista. Kannattaa perehtyä sairauksien faktatietoihin eikä kuulopuheisiin ja omiin oletuksiin. Nämä "kaverien sairaudet" kun tahtoo yleensä paisua liiallisuuksiin, kun sana kiertää.


 • Kuolemaan johtavat tapaukset on harvinaisia. Jos siis syynä pelkkä kohtaus. Kuolinsyyksi saattaa paljastua lopulta muu sairaus/vamma/kehityshäiriö (sydän peräiset, kehitysvammat), mikä tuleekin yllätyksenä ruumiinavauksessa.

  Statushan on se pahin, mutta myös harvinainen. Nämä kuolemaan johtavat on monen tekijän summa, huono lääkevaste yms.
  Peruskohtaus ei suoraa johda kuolemaan. Eikä todellakaan sitä tarvi pelätä.

  Että sikäli käsitystä tästä taudista on hyvä päivittää. Lukaskaapa terveyssivustolta, älkää pelkkiä palstoja tai kuulopuheita.

 • Lääkäreitäkin kyrsii tällaiset, jotka penkoo netin "tietoa" ja pitää tuota varmana. Sitten ei lääkäriä kuunnella, kun tuo koittaa teorian selittää.

 • Mieheni menehtyi tällä viikolla. Sai kohtauksen. Eli voihan siihen kuolla! 😞 Kihlauduimme 4pv aikasemmin. Kaamea kuolema ja menetys suuri.

 • anemia toimii juuri noin. Aiheuttaja juha sipilän leipä, karsta... karstulasta se on ja karstulassa se on. *<3*

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  56
  396