Mietteitä Lasaruksen kuolemasta

annu42

Moni sukulaiseni, ystäväni ja tuttavani on siirtynyt haudan lepoon viime aikoina. Kun ikää karttuu, hautajaisia alkaa tulla yhä enemmän ja enemmän. Olen viimeisten hautajaisten jälkeen lukenut ja miettinyt Jeesuksen ja Paavalin sanoja kuolemasta. Jokainen teistä lukijoista on lukenut tämän kertomuksen Lasaruksen kuolemasta ja siitä, miten Jeesus herätti hänet kuolleista vain kutsumalla hänet ulos haudasta. Mielestäni kertomus on hyvin selvä ja ymmärrettävä. Kuitenkin monet näkevät siinä jotakin, mikä viittaa siihen, että ihmisellä olisi kuolematon sielu. Raamatun mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Muut paikat Raamatussa vielä selventävät näitä asioita.

Hyvä esimerkki saadaan tässäkin lainaamalla näitä jakeita, joita niin usein lainataan ihmisen kuolemattomuuden vahvistamiseksi: 25 Jeesus sanoi: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, [Joh. 11:25,26: Joh. 1:4 ]
26 eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?" Mitä näissä jakeissa sanotaan. Onko ihminen kuolematon, kun Jeesus sanoo: ”saa elää, vaikka kuoleekin” tai "eikä yksikään, joka uskoo minuun, ikinä kuole". Onko näiden jakeiden valossa jokainen Jumalaan uskova ihminen kuolematon?

Kun tarkkaan analysoimme tämän kertomuksen, huomaamme monta asiaa.

-   Jeesukselle tuotiin viesti, että hänen rakas ystävänsä Lasarus on sairaana.

Otsikko: Jeesus herättää Lasaruksen

1 Muuan Lasarus-niminen mies oli sairaana. Hän asui Betaniassa, samassa kylässä kuin Maria ja tämän sisar Martta. [Luuk. 10:38,39]
2 Maria oli se, joka voiteli Herran jalat tuoksuöljyllä ja kuivasi ne hiuksillaan, ja sairas Lasarus oli hänen veljensä. [Joh. 12:3]
3 Lasaruksen sisaret lähettivät Jeesukselle sanan: "Herra, rakas ystäväsi on sairaana."
4 Sen kuultuaan Jeesus sanoi: "Ei tämä tauti ole kuolemaksi vaan Jumalan kunniaksi: se tuo julki Jumalan Pojan kirkkauden."
5 Jeesus rakasti Marttaa ja hänen sisartaan sekä Lasarusta.

-  Jeesus viipyi silti vielä kaksi päivää, ja sitten vasta hän halusi lähteä ystäväänsä auttamaan, miksi? Siksi, että hänen seuraava ihmetekonsa koituisi Jumalan kunniaksi. Se olisi hänen kohdallaan myös viimeinen teko, joka jakaisi ihmiset niihin, jotka uskoivat ja niihin jotka halusivat pysyä epäuskossaan.

6 Kuultuaan Lasaruksen sairastavan hän viipyi vielä kaksi päivää siellä, missä silloin oli,
7 mutta sanoi sitten opetuslapsilleen: "Nyt lähdemme takaisin Juudeaan."
8 Opetuslapset vastustelivat: "Rabbi, oletko sinä taas menossa sinne? Vastahan juutalaiset yrittivät kivittää sinut." [Joh. 10:31]

- Opetuslapset säikähtivät ja ihmettelivät Jeesuksen päätöstä taas lähteä Juudeaan, koska edellisestä kerrasta ei ollut miellyttäviä kokemuksia.

9 Jeesus sanoi heille: "Päivässä on kaksitoista tuntia. Se, joka on liikkeellä päiväsaikaan, ei kompastu, sillä hän näkee tämän maailman valon. [Joh. 9:4]
10 Mutta se, joka liikkuu yöllä, kompastelee -- eihän hänessä itsessään ole valoa."

4.   Jeesus tunsi ihmiset ja parissa jakeessa jakaa tässäkin heidät kahteen ryhmään, valon ja pimeyden lapsiksi. Taivaallisen valon lähellä ei kukaan eksy, mutta pimeässä kompastelee.

11 Tämän sanottuaan Jeesus jatkoi: "Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet."
12 Opetuslapset sanoivat: "Herra, jos hän nukkuu, hän paranee."
13 Jeesus tarkoitti sitä, että Lasarus oli kuollut, mutta opetuslapset luulivat hänen puhuvan tavallisesta nukkumisesta.
14 Siksi Jeesus sanoi suoraan: "Lasarus on kuollut.
15 Teidän tähtenne olen iloinen, etten ollut siellä: tämä vahvistaa teidän uskoanne. Nyt lähdemme hänen luokseen."

-   Jeesus valaisee seuraajilleen kuoleman tilan. Lasarus nukkuu. Opetuslapset tosin kuvittelevat, että se on tavallista unta, mutta Jeesus ojentaa: Lasarus on kuollut. Voimme sanoa, että hän nukkui kuoleman unta. Mutta Jeesus lupasi mennä herättämään hänet tästä kuoleman unesta. Tavallisesta unesta me heräämme, mutta kuoleman unesta vain Jeesus pystyy meidät herättämään. Meistä ei ole itse itseämme auttamaan.

16 Silloin Tuomas, josta käytettiin myös nimeä Didymos*, sanoi toisille opetuslapsille: "Mennään vain, kuollaan kaikki yhdessä." [Sekä Tuomas-nimen kantamuoto, aramean te'oma, että kreikan didymos tarkoittavat kaksosta.]
17 Kun Jeesus tuli perille, hänelle kerrottiin, että Lasarus oli jo neljättä päivää haudassa.
18 Betania oli lähellä Jerusalemia, noin viidentoista stadionmitan* päässä, [Noin kolmen kilometrin. Ks. selitystä Matt. 14:24.]
19 ja monia juutalaisia oli tullut lohduttamaan Marttaa ja Mariaa veljen kuoleman johdosta.

-   Kun Jeesus tuli ystäviensä kotiin, Lasarus oli ollut jo neljä päivää haudassa. Keskustelusta huomaamme, että Martalla on luja usko ylösnousemukseen, mutta kuitenkaan hän ei vielä usko elämän Herraan, joka siinä seisoo hänen vierellään.

20 Kun Martta kuuli, että Jeesus oli tulossa, hän lähti tätä vastaan. Maria oli silloin sisällä talossa.
21 Martta sanoi Jeesukselle: "Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut.
22 Mutta nytkin tiedän, että Jumala antaa sinulle kaiken mitä häneltä pyydät."
23 Jeesus sanoi: "Veljesi nousee kuolleista."
24 Martta vastasi: "Tiedän kyllä, että hän nousee viimeisenä päivänä, ylösnousemuksessa." [Dan. 12:2; Joh. 5:28,29]

-  Jeesuksen täytyy hieman opastaa Marttaa, ja niin hän sanoo nuo merkittävät sanansa. Tarkoittaako Jeesus nyt sitä, että Lasarus ei olekaan kuollut, vaan on jossakin piilossa. Jeesushan sanoo, että joka uskoo, saa elää vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun ikinä kuole. Martta uskoo tämän, ja luulen, että hän ymmärsi Jeesuksen viestin, koska hän näki Jeesuksessa Messiaan, Jumalan Pojan. Hän uskoi, ettei Jumalalle ole mikään mahdotonta.

25 Jeesus sanoi: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, [11:25,26: Joh. 1:4 ]
26 eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?"
27 "Uskon, Herra", Martta vastasi, "minä uskon, että sinä olet Messias, Jumalan Poika, jonka oli määrä tulla maailmaan." [Joh. 6:69]
28 Tämän sanottuaan Martta palasi kotiin, kutsui sisartaan Mariaa ja sanoi hänelle kahden kesken: "Opettaja on täällä ja kutsuu sinua."

- Seuraavaksi on Marian vuoro saada opetusta. Onko Jeesuksen oltava paikalla, että Lasarus tulee autetuksi. Marian sanat kuvaavat epätoivoa ja pientä nuhdettakin. ” Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut." --- ja Maria itkee ja Jeesuskin itkee. Ihmisten mielipiteet kulkevat puolesta ja vastaan ja syytöksiäkin tuossa tilanteessa löytyy. : "Kun hän pystyi avaamaan sokean silmät, eikö hän myös olisi voinut estää Lasaruksen kuoleman?" . Jossittelijoita riittää aina. Ihmiset katselevat mielellään, mitä toisille tapahtuu. Niin silloin kuin vielä nytkin. On mukavaa olla sivustakatsojan roolissa. Mutta Jeesus rakastaa kaikkia, ja hän kysyy missä on hauta? Maan päällä ollessaan hän kysyy hautaa. Hän arvostaa ihmisiä ympärillään ja asettaa heidät neuvomaan vaikkapa vain haudan paikkaa, että he voisivat osallistua jotenkin tuohon tilanteeseen. Eikö meistä tulekin kuin arvokkaampia, kun olemme saaneet tehdä jotakin, vaikka vain aivan pientäkin. Kun Jeesus tulee takasin hänen ei tarvitse kysyä. Silloin asiat on jo ratkaistu jokaisen kohdalla. Hän tietää jokaisen kuolon uneen nukkuneen paikan, ja löytää heidät, missä ikinä he ovatkin. Lasarus oli hänelle rakas. Mekin olemme hänelle rakkaita. Hän haluaa kutsua meidätkin haudoistamme nimeltä kutsuen, mutta uskommeko me häneen ratkaisee, kumpi on meidän ylösnousemuksemme, vanhurskaitten vai vääräin, elämän vai tuomion, ensimmäisessä vai toisessa. Oma valintamme ratkaisee kohtalomme.

29 Kuullessaan sen Maria heti nousi ja lähti Jeesuksen luo.
30 Jeesus ei ollut vielä saapunut kylään, vaan oli yhä siellä, missä Martta oli hänet tavannut.
31 Kun juutalaiset, jotka olivat talossa lohduttamassa Mariaa, näkivät tämän äkkiä nousevan ja lähtevän ulos, he menivät perässä, koska arvelivat hänen olevan menossa haudalle itkemään.
32 Ehdittyään sinne, missä Jeesus oli, ja nähtyään hänet Maria vaipui hänen jalkoihinsa ja sanoi: "Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut."
33 Kun Jeesus näki itkevän Marian ja hänen kanssaan tulleet juutalaiset, jotka hekin itkivät, syvä liikutus valtasi hänet,

-  Jeesus menee haudalle ja käskee ottaa kiven pois. Martan käytännöllinen luonne tulee esiin. Nyt mennään liian pitkälle. ”Herra, hän haisee jo.” on Martan vastaus. Mutta Jeesus muistuttaa: "Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?"

34 ja hän kysyi: "Missä hänen hautansa on?" "Herra, tule katsomaan", he vastasivat.
35 Jeesus itki.
36 Juutalaiset sanoivat: "Katsokaa, kuinka rakas Lasarus hänelle oli."
37 Mutta jotkut heistä sanoivat: "Kun hän pystyi avaamaan sokean silmät, eikö hän myös olisi voinut estää Lasaruksen kuoleman?" [Joh. 9:6,7]
38 Järkyttyneenä Jeesus tuli haudalle. Se oli luola, jonka suulla oli kivi.
39 "Ottakaa kivi pois", käski Jeesus, mutta Martta, vainajan sisar, sanoi hänelle: "Herra, hän haisee jo. Hän on siellä nyt neljättä päivää."
40 Jeesus vastasi: "Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?"

- Jeesus käskee ja kivi vieritetään pois. Jeesus tietää Isänsä olevan läsnä tässä hetkessä ja niinpä hän huutaa kovalla äänellä : "Lasarus, tule ulos!" Ja Lasarus tulee. Vielä hän tarvitsee toisten apua, hänet päästetään siteistä, jotka hänen ympärilleen on toisten toimesta kääritty. Nyt hän on vapaa palvelemaan Jeesusta, joka antoi hänelle uuden elämän. Niin me kaikki ilmestymme hänen eteensä jonakin hetkenä. Jeesus kutsuu meidät jokaisen nimeltä, juuri minä kuulen hänen äänensä ja tulen esiin. Minä tunnen Hyvän Paimeneni äänen.

41 Kivi otettiin pois. Jeesus kohotti katseensa ja sanoi: "Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua.
42 Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut."
43 Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: "Lasarus, tule ulos!"
44 Silloin kuollut tuli haudasta, jalat ja kädet siteissä ja kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus sanoi: "Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä."

Mitä Jeesus sanoi tässä kertomuksessa Lasaruksesta? Hän sanoi selvästi: Lasarus on kuollut. Kuollut, kuin kuka tahansa kuollut tänä päivänä. Kuollut kuin kivi. Hänen fyysinen ruumiinsa oli kuoleman ruhtinaan Saatanan hallussa ja lepäsi maan tomussa.
Mikä on kuolema? Se on Jeesuksen sanojen mukaan uni? Valehteliko Jeesus, kun sanoi näin? Ei valehdellut, koska Lasarus oli todella kuollut, hän oli kuoleman unessa, jossa ihminen ei tiedä mitään. Kuollut ihminen on eloton, liikkumaton, kylmä ja hajoaa maaksi jälleen. Elämä on otettu pois. Elävä ihminen taas on liikkuva, lämmin, eloisa ja Jumalan voimasta tulee taas entiseen muotoonsa takasin, kuten Lasaruskin tuli. Kuolema on tila, jossa ”… ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa, ei viisautta tuonelassa, (haudassa), jonne olet menevä.” (Saarn. 9:10 ja myös 5) ”Tomu palajaa maahan, niin kuin on ollutkin, ja henki (henkäys, elämän kipinä, ruah, pneuma) palajaa Jumalan tykö, joka sen on antanutkin.” (Saarn. 12:7).
"19 Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki (ruah) on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta.
20 Kaikki menee samaan paikkaan. Kaikki on tomusta tullut, ja kaikki palajaa tomuun.
21 Kuka tietää ihmisen hengestä(ruah), kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä(ruah), vajoaako se alas maahan?" (Saarn. 3:19-21)

- Jos näin ajattelemme ihmisestä kuolemattomana sieluna, yhtä hyvin näiden jakeiden perusteella eläimelläkin olisi kuolematon sielu.
Jos taas Jeesus sanoessaan, että kuollut nukkuu, olisi valehdellut, hän olisi sanonut väärän todistuksen, joka olisi tuominnut hänet itsensä iankaikkiseen rangaistukseen, pois Jumalan yhteydestä ja vastustajansa Saatanan haltuun lopullisesti. Myös meidän pelastuksemme olisi jäänyt suorittamatta. Jeesus tietää, että häneen uskova ihminen ei kuole, koska Jeesuksella on valta antaa elämä ja ottaa se myöskin pois. Se valta hänellä oli myös täytetyn lunastustyönsä päätöshetkellä. (Joh. 10:17,18) Jumalan vastustaja voi vain ottaa meidät hetkeksi haltuunsa, mutta Jeesus on murtanut hänen valtansa ja hänen voimastaan voimme elää iankaikkisesti. Uskotko, että tämä on totta? Jos uskot, olet nouseva ylös, kun Jeesus tulee takaisin ja herättää omansa, uskossa nukkuneet.

On riemullista viettää uskovan ihmisen hautajaisia, sillä ne ovat voittojuhlat. Hänen henkensä, elämänsä, kaikki hänen minuudestaan ovat Jumalan hallussa, ja vain hän voi yhdistää maan tomuun tuon haltuunsa ottamansa hengen. Jos tämän uskomme "emme ikinä kuole", vaan meille on talletettuna iankaikkinen elämä Kristuksessa.(Joh. 3:16; 3:36; 17:3; Room. 6:23)

12

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiellä vaeltava
      • kasi

        Monet ihmiset uskovat tähän kuolemattoman sielun oppiin, koko myytti on esillä monessa uskonnossa, mutta se ei tee siitä todellista. Se ei tee Raamatun Jumalasta kiduttajaa tai Jumalan lakia mitättömäksi. Esimerkiksi Petri Paavola jättää pois koko Jumalan eläväksi tekevän elämänlain merkityksen tai hän ei ehkä sitä ymmärrä (mikä siinä tapauksessa on valitettavaa)..
        Hän unohtaa myöskin että Jumala on kaiken elämän HERRA. Sellaiset väitökset että Jumala teki kerran teki elämän ikuiseksi ja "that's it" ovat ei vain vääriä ja Raamatun vastaisia vaan myös todella kummallisia. Koko sielun "mihin hintaan tahansa kuolematon" oppi johtaa luonnollisena seurauksena "ikuisen piinan" oppiin ja molemmat ovat täysin ristiriitaisia ei vain Raamatun kanssa vaan myös oman itsensä kanssa.

        Matt 10:28: Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua (psykhe); vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Yllä olevan (esimerkiksi) väitetään olevan todistus ikuisesta sielusta ILMAN Jumalan elämää antavan voiman ulkopuolella???

        Kerran vielä:

        Matt 10:28: Älkääkä peljätkö NIITÄ, jotka tappavat RUUMIIN, mutta eivät VOI tappaa sielua (psykhe); vaan ennemmin peljätkää HÄNTÄ, JOKA VOI sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Siis keitä meidän EI tule peljätä - se on niitä joilla EI OLE VALTAA päättää ihmisen lopullisesta kuolemasta vaan vain ruumiin kuolemasta.

        Vaan ketä meidän TULEE peljätä - Jumalaa jolla on TODELLINEN VALTA molempiin sielun ja ruumiin elämään.

        Yllä oleva ei siis millään lailla todista sitä etteikö Jumala ole KAIKEN ELÄMÄN HERRA.

        PÄIN VASTOIN !

        Me jotka ymmärrämme Jumalamme oikeudenmukaisuuden, rakkauden ja armon LAILLISUUDEN tiedämme myös että kaikki syytökset että Hän olisi jonkinlainen kiduttaja ovat vääriä ja harhaa.
        ------------------------------------------------

        Ne jotka uskovat "piina oppiin" USKOVAT TODELLA että kaikkivaltias Luoja loisi elämää KIDUTETTAVAKSI IKUISESTI mikä on lievästi sanoen "despoottinen" kuva Kaikkivaltiaasta ja sitäpaitsi Jumalan oman lain vastainen.

        Se ihminen joka uskoo kuolemattomaan sieluun ja ikuiseen piinaan ei todellisuudessa tunne Jumalaa täysin - oli sitten kysymyksessä Benny Hinn Amerikasta tai Petri Paavola Suomesta.. he ehkä haluavat olla rehellisiä? mutta ovat eksyksissä tässä asiassa .. Raamattu on oikeassa ja "annu" ymmärtää asian (onneksi olkoon annu)...

        luterilainen - kasi


      • mielipide!
        kasi kirjoitti:

        Monet ihmiset uskovat tähän kuolemattoman sielun oppiin, koko myytti on esillä monessa uskonnossa, mutta se ei tee siitä todellista. Se ei tee Raamatun Jumalasta kiduttajaa tai Jumalan lakia mitättömäksi. Esimerkiksi Petri Paavola jättää pois koko Jumalan eläväksi tekevän elämänlain merkityksen tai hän ei ehkä sitä ymmärrä (mikä siinä tapauksessa on valitettavaa)..
        Hän unohtaa myöskin että Jumala on kaiken elämän HERRA. Sellaiset väitökset että Jumala teki kerran teki elämän ikuiseksi ja "that's it" ovat ei vain vääriä ja Raamatun vastaisia vaan myös todella kummallisia. Koko sielun "mihin hintaan tahansa kuolematon" oppi johtaa luonnollisena seurauksena "ikuisen piinan" oppiin ja molemmat ovat täysin ristiriitaisia ei vain Raamatun kanssa vaan myös oman itsensä kanssa.

        Matt 10:28: Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua (psykhe); vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Yllä olevan (esimerkiksi) väitetään olevan todistus ikuisesta sielusta ILMAN Jumalan elämää antavan voiman ulkopuolella???

        Kerran vielä:

        Matt 10:28: Älkääkä peljätkö NIITÄ, jotka tappavat RUUMIIN, mutta eivät VOI tappaa sielua (psykhe); vaan ennemmin peljätkää HÄNTÄ, JOKA VOI sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Siis keitä meidän EI tule peljätä - se on niitä joilla EI OLE VALTAA päättää ihmisen lopullisesta kuolemasta vaan vain ruumiin kuolemasta.

        Vaan ketä meidän TULEE peljätä - Jumalaa jolla on TODELLINEN VALTA molempiin sielun ja ruumiin elämään.

        Yllä oleva ei siis millään lailla todista sitä etteikö Jumala ole KAIKEN ELÄMÄN HERRA.

        PÄIN VASTOIN !

        Me jotka ymmärrämme Jumalamme oikeudenmukaisuuden, rakkauden ja armon LAILLISUUDEN tiedämme myös että kaikki syytökset että Hän olisi jonkinlainen kiduttaja ovat vääriä ja harhaa.
        ------------------------------------------------

        Ne jotka uskovat "piina oppiin" USKOVAT TODELLA että kaikkivaltias Luoja loisi elämää KIDUTETTAVAKSI IKUISESTI mikä on lievästi sanoen "despoottinen" kuva Kaikkivaltiaasta ja sitäpaitsi Jumalan oman lain vastainen.

        Se ihminen joka uskoo kuolemattomaan sieluun ja ikuiseen piinaan ei todellisuudessa tunne Jumalaa täysin - oli sitten kysymyksessä Benny Hinn Amerikasta tai Petri Paavola Suomesta.. he ehkä haluavat olla rehellisiä? mutta ovat eksyksissä tässä asiassa .. Raamattu on oikeassa ja "annu" ymmärtää asian (onneksi olkoon annu)...

        luterilainen - kasi

        Todella outo mielipide!
        Adventismia!

        Ihminen on ikuisesti elävä siksi, koska Jumala on hänet luonut.
        Siten Jumalan olemassaolo on ihmisen ikuisen elämän peruste.
        Kun me uskomme Jumalaan kristittyinä, uskomme juuri siksi myös ikuiseen elämäänkin.
        Ikuinen elämähän on juuri VAIN JUMALASTA.
        Joten ikuiseen elämään uskominen ei perustu siihen, mitä vastaan SINÄ puhut.
        Ilman Jeesusta taas ei olisi mahdollista olla ikuista elämää. MUTTA! Me uskomme myös Jeesukseen!
        Kaikki ikuisen elämän tarpeet ovat uskossa OLEMASSA!
        Jos Paavolan perusteet ovatkin vajavaiset, on ikuinen elämä hänen perustelunsa vajavaisuudesta riippumaton, ja varmuudella olemassa.
        Senhän Jeesus itsekin sanoo;Johanneksen evankeliumi:
        11:26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

        Se seikka, koskeeko ikuinen elämä jokaista, ei asiaa kokonaisuudessaan muuta miksikään.
        Mutta sehän onkin taas aivan eri asia!


      • kasi
        mielipide! kirjoitti:

        Todella outo mielipide!
        Adventismia!

        Ihminen on ikuisesti elävä siksi, koska Jumala on hänet luonut.
        Siten Jumalan olemassaolo on ihmisen ikuisen elämän peruste.
        Kun me uskomme Jumalaan kristittyinä, uskomme juuri siksi myös ikuiseen elämäänkin.
        Ikuinen elämähän on juuri VAIN JUMALASTA.
        Joten ikuiseen elämään uskominen ei perustu siihen, mitä vastaan SINÄ puhut.
        Ilman Jeesusta taas ei olisi mahdollista olla ikuista elämää. MUTTA! Me uskomme myös Jeesukseen!
        Kaikki ikuisen elämän tarpeet ovat uskossa OLEMASSA!
        Jos Paavolan perusteet ovatkin vajavaiset, on ikuinen elämä hänen perustelunsa vajavaisuudesta riippumaton, ja varmuudella olemassa.
        Senhän Jeesus itsekin sanoo;Johanneksen evankeliumi:
        11:26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

        Se seikka, koskeeko ikuinen elämä jokaista, ei asiaa kokonaisuudessaan muuta miksikään.
        Mutta sehän onkin taas aivan eri asia!

        Tietenkin uskomme ikuiseen elämään, mutta vain Jeesuksen Kristuksen kautta.

        Alla Raamatun "mielipide":

        Kenellä on kuolemattomuus?

        1. Tim. 6:16
        Jolla AINOALLA on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen.

        Mitenkä voi ihminen saada ikuisen elämän?

        1. Joh. 5:11
        Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen POJASSAAN.

        Kenellä ei ole ikuista elämää ?

        1. Joh. 3:15
        Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei KENESSÄKÄÄN MURHAAJASSA OLE IANKAIKKISTA ELÄMÄÄ, JOKA HÄNESSÄ PYSYISI.

        **************************************************
        Koko Raamattu tukee (luonnollisesti) yllä olevia Raamatun kohtia.
        **************************************************
        Ainoa ikuisen elämän mahdollisuus on minkä Raamattu antaa on siis että uskoo siihen, että Jeesus Kristus maksoi omalla verellään ja kuolemallaan (vapaaehtoisesti) meidän syntiemme seuraukset, että HÄN MAKSOI TÄYDEN HINNAN - eli KUOLI meidän syntiemme tähden, jotta me saisimme elää. (Jeesus ei ole esimerkiksi missään ikuisesti kitumassa meidän syntiemme tähden vaan on jo kuolemallaan maksanut lunastuksen KOKO HINNAN Jumalan oman täydellisen lain mukaan) tämä hinnan periaate on SAMA minkä se joka EI PELASTETTU joutuu itse maksamaan rikkeistään.

        Jumala herätti hänet kuolleista saman täysellisen elämänlakinsa mukaan, koska Jeesus ei ollut Jumalan elämänlakia rikkonut eikä kuolemaa ansainnut.

        Ap. t. 2:23 > 24
        23 Tämän Jeesuksen te surmasitte. Te panitte lakia tuntemattomat pakanat naulitsemaan hänet ristiin, kun hänet oli annettu teidän käsiinne niin kuin Jumala oli suunnitellut ja ennalta nähnyt. [Luuk. 18:32]

        24 Mutta Jumala herätti hänet, päästi hänet kuoleman kidasta. Eihän edes ollut mahdollista, että kuolema olisi voinut pitää häntä vallassaan, [Ap. t. 3:15; 1. Kor. 2:8; 2. Kor. 4:14]

        *************************************************

        Tässä vielä muutamia Raamatun kohtia jotka todistavat samaa:

        Ikuinen Jumala sanoi ihmiselle jo ENNEN syntiinlankeemusta -

        1. Moos. 2:17
        Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet KUOLEMAN OMA."

        mutta Jumalan vihollinen petti naisen kun väitti -
        1. Moos. 3:4
        Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole".

        Pelastus tarkoittaa siis AINA pelastusta kuolemasta >>> elämään (ei "ikuisesta piinasta" >>> taivaaseen) ...

        Tällainen on Raamatun sanoma ja tästä se puhuu kerta kerran jälkeen: Pelastus kuolemasta > ikuiseen elämään Jumalan luokse.

        Joh. 6:27
        Älkää hankkiko sitä ruokaa, joka KATOAA, vaan sitä ruokaa, joka pysyy HAMAAN IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN ja JONKA Ihmisen Poika on teille ANTAVA; sillä häneen on Isä, Jumala itse, sinettinsä painanut."

        Joh. 3:36
        Joka uskoo Poikaan, SILLÄ ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, SE EI OLE ELÄMÄÄ NÄKEVÄ, vaan Jumalan viha PYSYY HÄNEN PÄÄLLÄNSÄ."

        Joh. 4:14
        mutta JOKA JUO SITÄ VETTÄ, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan SE VESI, jonka minä hänelle annan, TULEE hänessä sen veden LÄHTEEKSI, joka KUMPUAA IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN".

        Joh. 4:36
        Jo nyt saa leikkaaja palkan ja KOKOAA HEDELMÄÄ IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN, että kylväjä ja leikkaaja saisivat yhdessä iloita.

        Joh. 5:24
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, SILLÄ on IANKAIKKINEN ELÄMÄ, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt KUOLEMASTA ELÄMÄÄN.

        Joh. 6:40
        Sillä minun Isäni TAHTO on SE, että jokaisella, joka näkee Pojan ja USKOO häneen, on IANKAIKKINEN ELÄMÄ; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."

        Joh. 6:47
        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, SILLÄ on IANKAIKKINEN ELÄMÄ.

        Joh. 6:51
        Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku SYÖ TÄTÄ leipää, HÄN ELÄÄ IANKAIKKISESTI. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman ELÄMÄN PUOLESTA."

        Joh. 6:58
        Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja KUOLIVAT; joka tätä leipää syö, SE ELÄÄ IANKAIKKISESTI."

        Joh. 6:68
        Simon Pietari vastasi hänelle: "Herra, kenen tykö me menisimme? SINULLA ON IANKAIKKISEN ELÄMÄN SANAT;

        Joh. 10:28
        Ja minä ANNAN heille IANKAIKKISEN ELÄMÄN, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.

        Joh. 12:25
        Joka elämäänsä rakastaa, kadottaa sen; mutta joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, hän on SÄILYTTÄÄ SEN IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN.

        Joh. 12:34
        Kansa vastasi hänelle: "Me olemme laista kuulleet, että Kristus PYSYY IANKAIKKISESTI; kuinka sinä sitten sanot, että Ihmisen Poika pitää ylennettämän? Kuka on se Ihmisen Poika?"

        Joh. 12:50
        Ja minä tiedän, että HÄNEN KÄSKYNSÄ ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ. Sentähden, minkä minä puhun, sen minä puhun niin, kuin Isä on minulle sanonut."

        Joh. 17:2
        koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että HÄN ANTAISI IANKAIKKISEN ELÄMÄN KAIKILLE, jotka sinä olet hänelle antanut.

        Joh. 17:3
        Mutta TÄMÄ ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ, että he TUNTEVAT SINUT, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Ap. t. 13:46
        Silloin Paavali ja Barnabas puhuivat rohkeasti ja sanoivat: "Teille oli Jumalan sana ensiksi puhuttava; mutta koska te työnnätte sen luotanne ETTEKÄ KATSO ITSEÄNNE MAHDOLLISEKSI IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN, niin katso, me käännymme pakanain puoleen.

        Ap. t. 13:48
        Sen kuullessansa pakanat iloitsivat ja ylistivät Herran sanaa ja uskoivat, kaikki, jotka olivat SÄÄDETYT IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN.


        Room. 5:21
        että niinkuin synti on hallinnut KUOLEMASSA, samoin ARMOKIN HALLITSI VANHURKAUDEN KAUTTA IANKAIKKISEKSI ELÄMÄKSI Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, KAUTTA.

        Room. 6:22
        Mutta nyt, kun OLETTE SYNNISTÄ VAPAUTETUT ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, ON teidän hedelmänne PYHITYS, ja sen LOPPU ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ.

        Room. 6:23
        Sillä synnin PALKKA ON KUOLEMA, mutta Jumalan ARMOLAHJA ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

        1. Tim. 1:16
        Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, ITSELLENSÄ IANKAIKKISEKSI ELÄMÄKSI.

        1. Tim. 6:12
        Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, TARTU KIINNI IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN, johon olet KUTSUTTU ja johon hyvällä tunnustuksella olet TUNNUSTAUTUNUT monen todistajan edessä.

        Tit. 1:2
        apostoli sen IANKAIKKISEN ELÄMÄN TOIVON perusteella, jonka Jumala, joka ei VALHETTELE, on LUVANNUT ENNEN IKUISIA AIKOJA -

        Tit. 3:7
        että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta TULISIMME IANKAIKKISEN ELÄMÄN PRILLISEKSI TOIVON MUKAAN.

        Hepr. 9:12
        meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan OMAN VERENSÄ KAUTTA KERTA kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja SAI AIKAAN IANKAIKKISEN LUNASTUKSEN.

        Hepr. 9:14
        kuinka paljoa enemmän on Kristuksen VERI, hänen, joka IANKAIKKISEN HENGEN kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme KUOLLEISTA TEOISTA palvelemaan ELÄVÄÄ JUMALAA!

        Hepr. 9:15
        Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen KUOLEMANSA on tapahtunut LUNASTUKSEKSI ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, JOTKA OVAT KUTSUTUT, SAISIVAT LUVATUN IANKAIKKISEN PERINNÖN.

        Hepr. 13:20
        Mutta rauhan Jumala, joka on KUOLLEISTA NOSTANUT HÄNET, joka IANKAIKKISEN LIITON VEREN KAUTTA on se suuri lammasten paimen, meidän Herramme Jeesuksen,

        1. Joh. 2:25
        Ja tämä on se LUPAUS, minkä hän on meille LUVANNUT: IANKAIKKINEN ELÄMÄ.


        1. Joh. 5:13
        Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka USKOTTE Jumalan Pojan nimeen, TIETÄÄKSENNE, ETTÄ TEILLÄ on IANKAIKKINEN ELÄMÄ.

        1. Joh. 5:20
        Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja ANTANUT MEILLE YMMÄRRYLSEN, TUNTEAKSEMME sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. HÄN ON TOTINEN JUMALA ja IANKAIKKINEN ELÄMÄ.


      • Elikkä Kristuksessa
        mielipide! kirjoitti:

        Todella outo mielipide!
        Adventismia!

        Ihminen on ikuisesti elävä siksi, koska Jumala on hänet luonut.
        Siten Jumalan olemassaolo on ihmisen ikuisen elämän peruste.
        Kun me uskomme Jumalaan kristittyinä, uskomme juuri siksi myös ikuiseen elämäänkin.
        Ikuinen elämähän on juuri VAIN JUMALASTA.
        Joten ikuiseen elämään uskominen ei perustu siihen, mitä vastaan SINÄ puhut.
        Ilman Jeesusta taas ei olisi mahdollista olla ikuista elämää. MUTTA! Me uskomme myös Jeesukseen!
        Kaikki ikuisen elämän tarpeet ovat uskossa OLEMASSA!
        Jos Paavolan perusteet ovatkin vajavaiset, on ikuinen elämä hänen perustelunsa vajavaisuudesta riippumaton, ja varmuudella olemassa.
        Senhän Jeesus itsekin sanoo;Johanneksen evankeliumi:
        11:26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

        Se seikka, koskeeko ikuinen elämä jokaista, ei asiaa kokonaisuudessaan muuta miksikään.
        Mutta sehän onkin taas aivan eri asia!

        AINOASTAAN tehdään eläväksi!Ihminen EI ole itsessään kuolematon.Kristus EI vie KETÄÄN kadotukseen!Elikkä kenelläkään ei ole elämää Kristuksen ulkopuolella,vaan AINOASTAAN Hänessä ja Hänen kauttaan,että silleen!


      • mielipide.
        Elikkä Kristuksessa kirjoitti:

        AINOASTAAN tehdään eläväksi!Ihminen EI ole itsessään kuolematon.Kristus EI vie KETÄÄN kadotukseen!Elikkä kenelläkään ei ole elämää Kristuksen ulkopuolella,vaan AINOASTAAN Hänessä ja Hänen kauttaan,että silleen!

        5:18 Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi;
        5:19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.

        Jumala loi ihmisen elämään yhteydessään.
        Sen elämän tarkoitus on olla ikuista.
        Syntiinlankeemus oli vain välivaihetta tuossa tapahtumaketjussa.
        Kristuksessa palautui tuo ikuinen tarkoitus kaikkia koskevaksi.
        Me olemme täällä syntymässä ikuisuutta varten. Jumala tahtoi tehdä asian tämän välivaiheen kautta, jotta Hän ei olisi suora luoja väärintekijöille.
        Näin hän voikin nyt olla nostamassa meidät täältä alhaisuudesta ylöspäin, jota hän ei olisi voinut tehdä suoraan luomalla meidät kaikki Paratiisin oloihin.
        Nyt meillä on se tila siellä ylhäällä lahjaksi annettua, kun se on tehty tämän alennustilan kautta.Tällä elämällä täällä on siten syvempi merkitys, kuin olisi, jos me olisimme luotuja suoraan Paratiisin oloihin.
        Nyt siellä kukaan ei voi olla moittimassa, miksi me siellä olemme sitä, mitä kukin siellä sitten joskus tulee olemaan. Mehän olemme itsekukin valinnoillamme ratkaisemassa tulevaisuuttamme.


    • kasi

      Oli erittäin virkistävää lukea kirjoituksesi siinä oli paljon sydäntä ja ymmärrystä mukana.

      Herran siunausta
      kasi

    • kirjoituksestasi

      Kirjoitit niin selvästi tuon asian kuolemasta, että jopa pieni lapsikin tuon ymmärtää, minä printaan sen itselleni oli niin selväsanainen kirjoitus. Paljon kiitoksia sinulle siitä ja Taivaan Isän siunausta elämääsi Sisaresi Herrassa.

      • perustuu tietoon

        Joku haluaa leikkiä Jumalaa ja jakaa taivaspaikat JO täällä.
        Tämä on suurta harhaoppia.


      • mistähän
        perustuu tietoon kirjoitti:

        Joku haluaa leikkiä Jumalaa ja jakaa taivaspaikat JO täällä.
        Tämä on suurta harhaoppia.

        sait tuon käsityksen? Et ainakaan annun kirjoituksesta.


    • danube
    • adkl

      OIiskohan energiajuoma auttanut!?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe