Olisiko hyviä (helppoja ja halpoja myös) vinkkejä mitä tarjota vieraille? Kun ei aina viitsisi vain ostaa sipsipussia... En siis etsi mitään gourmet-alkupaloja vaan ihan helppoja pieniä vinkkejä mitä voisin tarjota.
Naposteltavaa illanistujaisiin?
36
56109
Vastaukset
- nicole
vaihtoehto 1: Elokuvaillan dippikutsut
- dippikastikkeita (2-3 laatua) esim. kermaviili ja joku taffelin/estrellan valmiista dipmix-seoksista.
- porkkanaa, kurkkua, omenaa, nakkeja, pieniä lihapullia, sipsejä sipattavaksi. Ja muutakin voi keksiä maun mukaan.
Vaihtoehto 2: Talvi-illan Fonduekutsut
- jos omistaa fonduepadan, voi pitää fonduekutsut. Valmiita fondue sekoituksia saa kaupoista.
Fonduen voi myös valmistaa itse, jos vieraita tulee paljon. Fondue on perinteinen juustoruoka, joka on osoitus todellisesta ystävyydestä.
- dipattavaksi fonduen kanssa käy paahdetut leipäkuutiot, maustekurkut, hillosipulit tms..
- Viiniksi puolikuiva valkoviini tai olut.
Vaihtoehto 3: Viinin ja juuston juhlaa
- Juustotarjotin: 150-200 g erilaisia juustoja/henkilö. Esim. Aurajuusto, kermajuusto, emmental juusto, joku tuorejuusto, fetaa. Tässäkin pätee makukysymys mitä juustoja haluaa laittaa esiin.
Kuitenkin kannattaa valita 5-6 eri juustoa, joiden maku vaihtelee toisistaan huomattavasti.
- Juustotarjottimen lisukkeina voi tarjota erilaisia suolakeksejä, pipereita, viinirypäleitä, omenaa tms.. mitä mieleen tulee.
- Juomaksi keskitäyteläinen punaviini tai alkoholittomana vaihtoehto täysmehua.
ps. Fondue ohjeita löytyy myös netistä. Kaupasta saatavat paketit ovat yleensä 2-3 hengelle ja maksavat yli 5 euroa/pkt.
Isolle porukalle kannattaa tehdä itse.
Fondueen tarvitsee mm. Emmental- juustoa, gruyere tms. juustoa, valkoviiniä, kirsikkaviinaa, valkosipulia ja mausteita.
Toivottavasti illan istujaiset onnistuvat - ne ovat ystävien kesken parasta viihdettä...- Iida
Osta purkki tuorejuustoa, maun voit valita omien mieltymystesi mukaan (valkosipuli ja taco ovat omia suosikkejani). Viipaloi kurkkua ja makkaraa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paloittele paprikaa noin 2 cm X 2 cm:n kuutioiksi. Asettele tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto lisäämällä joukkoon lusikallinen maitoa tai vaikka viiniä (maustaa kivasti). Pursota pursotinpussilla ruusuke juustoa jokaiselle palalle. Valmis! Tuorejuustoa kannattaa pitää huoneenlämmössä tunnin tai pari, niin se on helpompi pursottaa. Siinä tapauksessa cocktailpalat kannattaa laittaa jääkaappiin joksikin aikaa ennen tarjoilua.
- liisa
Iida kirjoitti:
Osta purkki tuorejuustoa, maun voit valita omien mieltymystesi mukaan (valkosipuli ja taco ovat omia suosikkejani). Viipaloi kurkkua ja makkaraa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paloittele paprikaa noin 2 cm X 2 cm:n kuutioiksi. Asettele tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto lisäämällä joukkoon lusikallinen maitoa tai vaikka viiniä (maustaa kivasti). Pursota pursotinpussilla ruusuke juustoa jokaiselle palalle. Valmis! Tuorejuustoa kannattaa pitää huoneenlämmössä tunnin tai pari, niin se on helpompi pursottaa. Siinä tapauksessa cocktailpalat kannattaa laittaa jääkaappiin joksikin aikaa ennen tarjoilua.
erilaisia suolakeksejä ja tuorejuustoja, aurajuustoa tai brie'tä. asettele kauniisti tarjottimelle juustot ja suolakeksit.. jokainen saa voidella keksinsä makunsa mukaan.
- Iida
liisa kirjoitti:
erilaisia suolakeksejä ja tuorejuustoja, aurajuustoa tai brie'tä. asettele kauniisti tarjottimelle juustot ja suolakeksit.. jokainen saa voidella keksinsä makunsa mukaan.
...mutta ei yhtä hienoa ja aika tavallista. Pieni vaivannäkö kannattaa aina, jos ei muuten niin vaihtelun vuoksi :)
- Mary
Iida kirjoitti:
...mutta ei yhtä hienoa ja aika tavallista. Pieni vaivannäkö kannattaa aina, jos ei muuten niin vaihtelun vuoksi :)
Quiche lorraine eli kinkku-juustopiiras on aika hyvä illanistujaisiin. Eikä ole kovin vaikea valmistaa:
Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
150 g kinkkusuikaleita
150 g juustoa
3 munaa
1 prk ranskankermaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
½ paprikaa kuutioina
Sekoita margariini ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.Vuoraa uunivuoan pohja ja reunat taikinalla.Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Yksi piiras ei välttämättä riitä kaikille jos vieraita on paljon! Hyvä lisä piirakalle on raikas vihersalaatti. - anonyymoniuss
Iida kirjoitti:
...mutta ei yhtä hienoa ja aika tavallista. Pieni vaivannäkö kannattaa aina, jos ei muuten niin vaihtelun vuoksi :)
itse sanoisin keksien ja aurajuuston olevan hienompaa kuin makkaraviipaleet missä on tuorejuustoa.
- weewa113
anonyymoniuss kirjoitti:
itse sanoisin keksien ja aurajuuston olevan hienompaa kuin makkaraviipaleet missä on tuorejuustoa.
Ehdottomasti samaa mieltä! Juustot toimii aina, kunhan etsii oikeasti hyviä. Esimerkiksi manchego ja gouda sopivat hyvin. Niiden kanssa suolakeksejä tai patonkipaloja, viinirypäleitä ja jotain muuta hedelmää jos haluaa, hyvää viiniä, nam! Ja kaikki voi valita sitä mistä tykkää.
- tpa
tarvitset:
lehtitaikinalevyjä
tuoreita herkkusieniä
sinihomejuustoa
valkosipulia
valmistus:
sulattele lehtitaikina. irrota herkkusienten jalat ja käytä ne esim. pizzaan tai pastakastikkeeseen.
sekoita keskenään murustettu homejuusto ja 1 valkosipulinkynsi. täytä sienten hatut juustovalkosipulimössöllä. leikkaa lehtitaikina neliöiksi. aseta neliölle täytetty herkkusieni, sulje toisella neliöllä.
paistetaan 225c kauniin ruskeiksi.- mies 26
Oon pari kertaa tehnyt niitä, yllättää positiivisesti.
Ostat kaupasta pirkka taco boxin. siinä on 12 tacokuorta, valmiina kastikkeet ja mausteet ja maksaa n 7e.
sit ostat setin jauhelihaa, pari tomaattia ja salaattia. (ohjeet taco boxin kyljessä)
paistat jauhelihat ja maustat boxissa olevilla mausteilla ohjeiden mukaan ja kun on liha lämmintä, voi alkaa mättää :)
Tulisesti maustettua jauhelihaa, raikasta salaattia ja tomaattia. ai jai! - mangokaaleppi
mies 26 kirjoitti:
Oon pari kertaa tehnyt niitä, yllättää positiivisesti.
Ostat kaupasta pirkka taco boxin. siinä on 12 tacokuorta, valmiina kastikkeet ja mausteet ja maksaa n 7e.
sit ostat setin jauhelihaa, pari tomaattia ja salaattia. (ohjeet taco boxin kyljessä)
paistat jauhelihat ja maustat boxissa olevilla mausteilla ohjeiden mukaan ja kun on liha lämmintä, voi alkaa mättää :)
Tulisesti maustettua jauhelihaa, raikasta salaattia ja tomaattia. ai jai!jos tacot on sulle jo yllättävä juttu niin aika tynnyrissä kasvanut juntti olet
- tacot
mangokaaleppi kirjoitti:
jos tacot on sulle jo yllättävä juttu niin aika tynnyrissä kasvanut juntti olet
Kuuleppas nimimerkki mangokaaleppi sinä itse taidat olla se tynnyrissä kasvanut juntti,syö sinä juntti vaikka sahanpuruja tai syö kynsiäs.Aloittajalle ja muillekin vinkiks ne tacot ja erilaiset juustot suolakeksien,piparien ja hedelmien kera.
- mangokaaleppi
tacot kirjoitti:
Kuuleppas nimimerkki mangokaaleppi sinä itse taidat olla se tynnyrissä kasvanut juntti,syö sinä juntti vaikka sahanpuruja tai syö kynsiäs.Aloittajalle ja muillekin vinkiks ne tacot ja erilaiset juustot suolakeksien,piparien ja hedelmien kera.
minä syön kaviaaria ja hanhenmaksaa ja putsaan hampaani liejukanan puhdistetuilla pyrstösulilla
- tacot
mangokaaleppi kirjoitti:
minä syön kaviaaria ja hanhenmaksaa ja putsaan hampaani liejukanan puhdistetuilla pyrstösulilla
Nimimerkki mangokaaleppi sinä juntti voit syödä vaikka p*skaa ja kaivaa nenääs.
- 76
mangokaaleppi kirjoitti:
jos tacot on sulle jo yllättävä juttu niin aika tynnyrissä kasvanut juntti olet
Katos koska on kirjoitettu, ehkä se noin 10 vuotta sitten oli vielä joillekin yllättävä juttu. En ymmärrä miksi edes luet näitä juttuja kun et muuten osaa kommentoida kuin vinkumalla ja vittuilemalla. Osaisit edes antaa hyviä vinkkejä kysyjille mutta ei. Taidat vain olla tylsistynyt provo jolla lääkitys hieman vinksallaan.
- Naposteltavat
76 kirjoitti:
Katos koska on kirjoitettu, ehkä se noin 10 vuotta sitten oli vielä joillekin yllättävä juttu. En ymmärrä miksi edes luet näitä juttuja kun et muuten osaa kommentoida kuin vinkumalla ja vittuilemalla. Osaisit edes antaa hyviä vinkkejä kysyjille mutta ei. Taidat vain olla tylsistynyt provo jolla lääkitys hieman vinksallaan.
Nimimerkki 76 kelle olet viestisi tarkoittanut?mitä sitten vaikka jokin juttu oliskin noin kymmenen vuotta sitte kirjoitettu,kyllä jokainen saa lukea ja komentoida mitä haluaa.Et näytä sinäkään osata muuta kuin vinkua ja v*ttuilla,saati antaa hyviä vinkkejä kysyjille,taidat itsekin olla joku tylsistynyt provo jolla on paljonkin lääkitys vinksallaan.
- 76
Naposteltavat kirjoitti:
Nimimerkki 76 kelle olet viestisi tarkoittanut?mitä sitten vaikka jokin juttu oliskin noin kymmenen vuotta sitte kirjoitettu,kyllä jokainen saa lukea ja komentoida mitä haluaa.Et näytä sinäkään osata muuta kuin vinkua ja v*ttuilla,saati antaa hyviä vinkkejä kysyjille,taidat itsekin olla joku tylsistynyt provo jolla on paljonkin lääkitys vinksallaan.
No kenelleköhän luulet viestin olevan??? Oisko kaalepille? Jos olet yhtään palstaa seurannut niin olet varmaan huomannu herran viestien tason?
"kyllä jokainen saa lukea ja komentoida mitä haluaa." Valitettavasti täällä jokainen saa kommentoida, itse lukisin mieluummin ilman mangokaalepin ja kaltaistensa kommentteja. Kummallista että ensin avaudut kuinka jokaisella on oikeus kommentteihin, silti mouruat kun joku kommentoi, eikä edes sinulle...
Sulta tais mennä ekan viestini ensimmäisen lauseen tarkoitus täysin ohi, kun otit niin itseesi (ja edelleen, se ei edes ollut sulle tarkoitettu). Paitsi ellet sitten ole yksi ja sama henkilö eri nimimerkeillä ja menit jo itsekin niissä sekaisin. ;) - Naposteltavat
76 kirjoitti:
No kenelleköhän luulet viestin olevan??? Oisko kaalepille? Jos olet yhtään palstaa seurannut niin olet varmaan huomannu herran viestien tason?
"kyllä jokainen saa lukea ja komentoida mitä haluaa." Valitettavasti täällä jokainen saa kommentoida, itse lukisin mieluummin ilman mangokaalepin ja kaltaistensa kommentteja. Kummallista että ensin avaudut kuinka jokaisella on oikeus kommentteihin, silti mouruat kun joku kommentoi, eikä edes sinulle...
Sulta tais mennä ekan viestini ensimmäisen lauseen tarkoitus täysin ohi, kun otit niin itseesi (ja edelleen, se ei edes ollut sulle tarkoitettu). Paitsi ellet sitten ole yksi ja sama henkilö eri nimimerkeillä ja menit jo itsekin niissä sekaisin. ;)Kuuleppas sinä nimimerkki 76 minä en ole ottanut mitään itseeni,enkä liioin mourua mitään,enkä myöskään ole yksi sama henkilö eri nimimerkeillä,eikä mennyt ekan viestin ensimmäinen lause ohi,enkä suinkaan mennyt sekaisin :) joo todellakin on tuo huomattu viestien taso,tuon mangokaalepin.En minäkään välitä lukea hänenlaistensa komentteja.
- mangokaaleppi
76 kirjoitti:
No kenelleköhän luulet viestin olevan??? Oisko kaalepille? Jos olet yhtään palstaa seurannut niin olet varmaan huomannu herran viestien tason?
"kyllä jokainen saa lukea ja komentoida mitä haluaa." Valitettavasti täällä jokainen saa kommentoida, itse lukisin mieluummin ilman mangokaalepin ja kaltaistensa kommentteja. Kummallista että ensin avaudut kuinka jokaisella on oikeus kommentteihin, silti mouruat kun joku kommentoi, eikä edes sinulle...
Sulta tais mennä ekan viestini ensimmäisen lauseen tarkoitus täysin ohi, kun otit niin itseesi (ja edelleen, se ei edes ollut sulle tarkoitettu). Paitsi ellet sitten ole yksi ja sama henkilö eri nimimerkeillä ja menit jo itsekin niissä sekaisin. ;)Vain kissat mouruavat! Minulla on mielipide itse aiheesta ja sanon sen, toisin kuin te joilla ei itse keskustelun AIHEESEEN näköjään ole mitään annettavaa. Köyhämieliset peeloveenat.
- kekkerifriikki
vuohenjuustoa kermalla notkistaen saat helposti työstämällä pieniä palleroita,jotka voi kieritellä esim.persilja tai muussa yrtti silpussa. Näitä oivia makupaloja voidaan tarjoilla vaikkapa oliivin tai rypäleiden kera,unohtamatta tietenkään vaikkapa saaristolaisleipä kuutioita.
- mangokaaleppi
eli siis sinun mielestäs hienoa juhlaruokaa on rasvapaska kieriteltynä persiljassa? voi kiesuskiusaus, ei oo kulinaarista järjenvaloa paljoa täällä näkynyt
- nimetön
mangokaaleppi kirjoitti:
eli siis sinun mielestäs hienoa juhlaruokaa on rasvapaska kieriteltynä persiljassa? voi kiesuskiusaus, ei oo kulinaarista järjenvaloa paljoa täällä näkynyt
vittu inise
- Pirukas
Vähän myöhässä tulee mut jos muut ettii ohjeita niin lisään omatkin vinkkini =) Helpot lihapullat on aina olleet juhlissa ekana loppu. 400g jauhelihaa, 1 sipulikeittopussi, 1prk kermaviiliä, (grillimaustetta oman maun mukaan) Sekoita ainekset ja pyörittele palloiksi oman maun mukaan. Paista uunissa 200 astetta kunnes ruskettuvat ja anna kiinteytyä jälkilämmöllä.
Toinen herkku on voitaikinaan kiedotut nakit. Leikkaa nakit 3 osaan ja kiedo voitaikinaan. Paista uunissa 200 astetta ruskeiksi.
Ja vielä jauhelihadippi nachoille. 400g jauhelihaa, 1prk tomaattisosetta, 1pss taco-maústetta, vettä, chiliä, tabascoa, nacholastuja. Paista jauheliha ja lisää tomaattisose ja tacomauste. Notkista vedellä ja mausta lisää ripauksella chiliä ja n.10-15 tippaa tabascoa. Kuumenna nacholastuja hieman uunissa vuoassa 200 asteessa. Laita nätteihin kippoihin ja kauho jauhelihakastiketta lastuilla.
Voit tehdä myös kasvisversion jos jos mukana on kasvissyöjiä.- mangokaaleppi
sipulikeittoa grillimaustetta = natriumglutamaattilisäainepaskaa
varsinainen master chef tosiaan
- Naposteltavat
Vaikkapa dipattavaksi kurkkua,porkkanaa,kukkakaalia ja muita kasviksia,juustotarjotin sisältäen erilaisia juustoja hedelmien,suolakeksien ja piparien kera.
- voi yhren kerran
ja siinä joku vege tuputtaa porkkanoitaan, yök!
- Naposteltavat
En ole mikään vege,enkä liioin tuputa mitään.Olen kaikkiruokainen ja porkkanat on myös herkkuani siinä missä makkarat,grillipihvit,kanapihvit,kebabliha ja muut lihapitoiset ruoat ja naposteltavat.Annoinkin vaan oman ehdotukseni tuolle aloittajalle ja muille,jota voivat sitten hyödyntää.
- llll
Naposteltavat kirjoitti:
En ole mikään vege,enkä liioin tuputa mitään.Olen kaikkiruokainen ja porkkanat on myös herkkuani siinä missä makkarat,grillipihvit,kanapihvit,kebabliha ja muut lihapitoiset ruoat ja naposteltavat.Annoinkin vaan oman ehdotukseni tuolle aloittajalle ja muille,jota voivat sitten hyödyntää.
Aloittaja ei varmaan enää kaipaa vinkkejä, on kysellyt vinkkejä vuonna 2003...
- Naposteltavat
llll kirjoitti:
Aloittaja ei varmaan enää kaipaa vinkkejä, on kysellyt vinkkejä vuonna 2003...
Vaikka aloittaja ei ehkä enää varmaakaan kaipaa vinkkejä,niin muita löytyy kyllä jotka kaipaa vinkkejä ja sen voisi huomioida.
- namskukkuu
tässä sipsiillalliskutsun parhaat ohjeet:
1. paljon erilaisia dippejä. eivät saa missään nimessä loppua kesken
2. leikatkaa iso aukko sipsipussin kylkeen. säästää tiskiä ja tekee sipsin syönnistä taatusti jännempää.
3. hyvä booli.
4. lapset mummulaan - ReinoPeino
Grillaa kokonainen sika.
- LEMON CURD
Hei,
pikku vinkki: keksi jokin teema kekkereillesi. Se helpottaa. Meillä se oli futis = englantilainen jalkapallo ja tilpehööriä siihen löysin Turusta!!! Eli jos olet Turusta tai käväiset siellä, poikkea Turun Kauppahalliin.
Siellä on aivan ihana pieni CORNER-SHOP nimeltä LITTLE BRITANNIA (nettisivutkin on : www.littlebritannia.fi). Makeaa ja suolaista pikkurekvisiittaakin tuli hankittua!! Oli hyvät bileet!
Muut sapuskat löytyivät sieltä kauppahallin myyjilta ja British-bier sidukka tietenkin monopoliliikkeestä! - Vinkki
Täältä löytyy ideoita naposteltavaan: http://www.etsiresepti.fi/e/naposteltavaa.html?c=299 :)
- Pippaloita
Jos haluat näyttävää helposti potkulla:
http://www.pippaloprinsessa.fi/resepti/chili-tonnikalanappi - hyvää mieltä
Itse etsin tältä palstalta vinkkejä juhliin, mutta luinpa taas kerran ihanaa suomalaista tekstiä, tais olla kunnon narsisti asialla ja halusi polkea omaksi huviksi muita. Kaikkien vinkit otetaan ilolla vastaan ja itse päätettököön mitä käytämme :)
Tässä pieni vinkki pikkusuolaisiin:
Kylmäsavuporoa pilkottuna, kylmäsavutuorejuustoa, raejuustoa,majoneesia, sinappia, mustapippuria, timjamia ja persiljaa.... kaikki sekaisin, määrät oman mieltymyksen mukaan. Leivän tai suolakeksin päälle. koristeeksi kylmäsavuporoa ja persiljaa. ( Leipä parempi ilman kovia reunoja, reunat voi käyttää vaikka lihapulliin).- Tiina18
Sain tästä viestiketjusta juuri sen mitä tarvitsin, vaikka ketjun alku onkin jo vuodelta 1 ja 2. Pitää keksiä naposteltavaa halvalla noin kymmenelle nuorelle jotka kutsuin. Teen grillikylkeä ja tarkoitus oli tavata nuorisoa sen merkeissä, mutta joukossa on ainakin yksi kasvissyöjä ja yksi tomaattiallergikko ja yksi joka inhoaa sieniä. Keksin juuri luettuani tätä ketjua, miten hoitelen asian helposti. Tarkoitus oli kipata grillikylkeä iso kasa pöytään ja jotain salaattia (pieni kaksio), mutta kasvisvaihtoehto ja allergia sotkivat tietenkin suunnitelmani kun en ollut varautunut. Teenkin niin, että ne grillikyljet ovat kasassa, ja pöytä on muuten kasvisvaihtoehto kaikille eikä tomaattia ole missään. Grillikylkeä napostelevat voivat ottaa kaikkea, ja kasvissyöjä jättää vain lihan ottamatta. Kiirekin on sinä päivänä joten:
- Kaupan perunasalaattia, sekoitan sekaan herneitä. Päälle koristeeksi ja sekaan suolakurkkukuutioita, ruohosipulia, basilikaa ja tuoretta timjamia.Sekoitan sekaan myös tuoretta salaattia.
- Teen voitaikinapasteijoita kasvistäytteellä. Laitan sisälle vuohenjuustoa, paprikaa, sipulia, paahdan vähän jotain caschew-pähkinöitä ja pippuria täytteeseen.
- Minulla on jostain saatu muffinssi-silikonivuoka. Aattelin tehdä siinä nyt espanjalaisen munakkaan pienennettynä: Keitän pari pottua ja paistan yhden sipulin. Laitan muffinsivuokien pohjille vähän pottupaloja ja sipulia ja ehkä fetaa tms. Sitten munakassekoitus päälle ja paistan ne. Loppupaloiksi laitan vaan suklaata paloina. Kiittäen tästä viestittelystä. (T
- tuokaaruokaa
Tässä olis aivan älyttömän hyvien juustohampurilais-pizzapallerojen ohje - varma hitti illanistujaisissa!
http://heavenlybakings.blogspot.fi/2014/10/juustohampurilais-pizzapallerot.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031585
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781224- 881147
- 1391066
Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras11027Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt5821015- 20920
Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8912Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9774Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8700