Pistääkö 'paksu' mehiläinen?

melkein veto

Mulla on aina ollut käsitys ettei se paksu mehiläinen pistä, ainoastaan kerää mettä
Kaveri on kuitenkin eri mieltä,
joten miten on, tietääkö joku?

Kiitos, Anne

11

7262

  Vastaukset

  • En nyt oikein tiedä mitä tuolla "paksulla" mehiläisellä haet, (kimalainen? )mutta yleisesti ottaen noilla työläisillä (jotka mettä keräävät) ovat munanjohtimet muuttuneet pistimiksi. (eivät siis voi lisääntyä)

  • Mesipistiäiset (mm. kimalaiset ja mehiläiset) ovat luonteeltaan lunkimpeja kuin ampiaiset (petopistiäiset), mutta kyllä nekin tarpeen tullen itseään ja pesäänsä puolustavat pistimellään.

   Syy, miksi ne eivät ole niin hanakoita siihen pistämiseen, on se, että mesipistiäisten pistin tarttuu "uhriin" kiinn ja käytännössä pistäjä kuolee siinä hommassa. Ampparit taas voivat tuikkia piikkiään monia kertoja uhriinsa.

  • erittäin kipeää. Ja myös kimalainen voi pistää monta kertaa peräkkäin samoin kuin ampiainen, kun taas mehiläisen piikki irtoaa ja jää kiinni esim. ihoon. poikkeuksena mehiläisistä kuhnurit, jotka eivät pistä ollenkaan. Niillä kun ei ole pistintä.

  • kuvitellut että ("ne paksut") kimalaiset ei vät pistä koska sillä kelta valkoisella peltokimalaisella ei ole piikkiä lainkaan, mutta ne kylläkin purevat. kun taas hieman pienemmällä kimalaisella jolla on oranssi niska niin olisi joku piikin tapainen. kyllä ampiaistenkin piikki lähes poikkeuksetta jää ihmisen ihoon kiinni koska ilman karvapeitettä se uppoaa syvempään kuin esim. eläimillä. tarhamehiläisetkin pistävät, tosin ne eivät ole lainkaan aggressiivisia...

   • Ampiaisen piikki ei koskaan jää ihoon kiinni. Mehiläisen piikki jää. Opettele erottamaan hyönteiset.


  • minua on ainakin pistänyt kolmesti sellainen niin sanottu ''paksukainen''

  • Haluun vittu tietää että pureeko/pistääkö tommone saatanan runkkari meijän takapihalla, ja vittu kyllä, niitä on iha vitusti siinä. kiitos jo etukäteen muukalaiset.

  • Kimalaiset voivat pistää ihmistä käteen otettaessa tai puolustaessaan pesäänsä. Kimalaisten myrkkypistimessä ei ole väkäsiä toisin kuin kesymehiläisellä, ja ne voivatkin tuikata uhriaan useita kertoja. Pistos voi olla varsin kivulias.

  • Kimalaiset ovat ystäviämme , ne pölyttävät puutarhan kasvit ja tekevät sen mielellään.

  • no vittu että pistää ja kovaa ai samperi

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   172
   2458
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1173